2024-09-27 1433 views
星期五晚要放鬆下,梗係食我至愛既壽司啦❤️‍🔥今次老公提議去間叫「はま寿司」到食,餐廳位於佐敦,食完仲可以食埋附近出名甜品添🤭🤭我係第一次嚟,入到去感覺用餐環境幾舒適同乾淨😗卡位位置亦十分闊落🥳點了幾款壽司和小食🥹 ~北海道三文魚籽軍艦 $17:賣相色澤鮮豔,魚籽粒粒都口感豐富。有種的鮮味隨魚籽爆發🔥出嚟!令人回味到不得了~~大松葉蟹腳 $12:亦係我至喜歡既🥰松葉蟹🥰超豐富而豪華的蟹腳,肉質鮮嫩帶有濃郁的海水咸味,清新的口感令人驚艷啊~今次係老公必嗌~炙燒鰈魚裙邊$12:鰈魚裙邊經過炙燒後,外皮微焦,內裡仲保持鮮嫩多汁。醬汁的香氣令到整個味道更加誘人!另外,還點了~北海道芝士薯餅$17:北海道薯餅的口感香脆,搭配埋入面超濃郁的芝士,口味好豐富,讓我地樂而忘返🤩總的嚟講,店員十分專業和有禮,迅速地為客人提供所需的幫助,讓顧客能夠放鬆享受美食。每款壽司都十分美味贏得我同老公的歡心呢🥰 是一個值得推薦的餐廳!

點了幾款壽司和小食🥹
~北海道三文魚籽軍艦 $17:

~大松葉蟹腳 $12:
亦係我至喜歡既🥰松葉蟹🥰

今次係老公必嗌~炙燒鰈魚裙邊$12:

另外,還點了~北海道芝士薯餅$17:

2024-09-27 1284 views
茶碗蒸食日本野真係一定要嗌材料十分豐富有蟹肉,扇貝,熟蝦,仲有啲三文魚籽鮮味同蛋香十足 口感又滑捋捋💯🌟大切生三文魚 壽司有兩件 三文魚好大塊 厚薄好適中夠肥美且魚油香滿滿🌟吞拿魚壽司吞拿魚嘅部位係赤身唔會太肥 夠鮮美🌟大拖羅絕對值得一試拖羅油脂豐腴油香十足 食落入口即化🌟大松葉蟹腳 蟹腳好大條且好厚肉肉質好鮮嫩蟹味香濃🌟炙燒鹽味檸檬WAGYU烤牛肉 和牛唔會太薄 厚厚地肉質煙煙韌韌肉味香濃 加上檸檬汁提鮮更好食
茶碗蒸食日本野真係一定要嗌
材料十分豐富
有蟹肉,扇貝,熟蝦,仲有啲三文魚籽
鮮味同蛋香十足 口感又滑捋捋💯

和牛唔會太薄 厚厚地
肉質煙煙韌韌
肉味香濃 加上檸檬汁提鮮更好食

2024-09-27 1100 views
🍣 はま寿司 Hama Sushi 🥢はま寿司 Hama Sushi 位置佐敦,日本連鎖迴轉壽司店,設有卡位和吧枱🍗 炸雞胸軟骨 $12金黃酥脆 軟骨爽脆 有嚼勁 🎏 北海道三文魚籽軍艦 $17三文魚籽顆粒飽滿 晶瑩剔透鮮甜帶點鹹香🐟 吞拿魚三味 $17總共三件 柔軟緊實 脂肪適中 豐富魚油🌊 海膽軍艦 $22海膽柔軟細膩 滑嫩入口即化🦀 大松葉蟹腳 $22 松葉蟹仲大過壽司飯 肉質軟滑綿🐚 北海道大生帆立貝 $22帆立貝幾厚身 嫩滑有彈性
🍣 はま寿司 Hama Sushi 🥢

松葉蟹仲大過壽司飯 肉質軟滑綿

🐚 北海道大生帆立貝 $22
帆立貝幾厚身 嫩滑有彈性

2024-09-26 1028 views
同男朋友係佐敦呢間叫はま寿司的餐廳食飯,餐廳非常大,光線充足,裝修時尚簡約非常乾淨,食得好放心。呢度又有好多壽司和日式料理可食,總有一款啱你!大生三文魚🍣,這份壽司的三文魚塊非常大,完全覆蓋在壽司飯上,感覺食得好豪華,三文魚鮮美十足,口感柔軟與飯粒分明又Q彈的珍珠米壽司飯非常融合!扇貝茶碗蒸材料豐富,有扇貝,蝦肉🦐,蟹🦀肉和大魚籽,顏色鮮艷味道又鮮甜,蒸蛋嫩滑充滿蛋味,風味十足好滋味。吞拿魚三味分別有吞拿魚🍣,吞拿魚大拖羅🍣和吞拿魚蓉🍣,三個部位三種口味極正!吞拿魚蓉入口溶化極之正,成口都係魚油香味。吞拿魚魚鮮味滿滿,食落去味道濃厚但又唔太油好好味!炙燒鹽味檸檬🍋WAGYU烤牛肉🐂大大塊包著整件飯,再加上鹽和檸檬汁,甘香濃郁味道中帶有一絲清新檸檬香呢個配搭真心食過番尋味!海膽軍艦鮮甜到不得了,入口即化,味道濃郁,鮮甜甘香的味道一直係口中盤旋,教人一食愛上。
2024-09-25 905 views
Lunch 想食得好D,我地就約左同事👜💼上來呢間餐廳開餐,超級多壽司同埋小食,真系好豐富。📍✅香辣三文魚沙律手卷✅✅✅✅結合了新鮮的三文魚、沙拉和香辣調味醬,帶來了豐富的口味體驗。三文魚的鮮美和沙拉的清爽完美結合,而香辣調味醬則為整道菜品增添了辛辣的風味。✅北海道大生帆立貝✅✅✅✅✅帆立貝的肉質鮮嫩,口感豐富。它富含蛋白質、🍚Omega-3脂肪酸和多種維生素,對健康非常有益。✅炸雞胸軟骨✅✅✅✅雞胸軟骨炸得酥脆金黃,肉質嫩滑多汁。口感豐富且容易入口。✅HAMA醬燒牛肉✅✅✅✅✅✅牛肉經過特殊調味和燒烤,口感嫩滑多汁。HAMA醬的獨特配方為牛肉帶來了豐富的風味,既甜美又微辣。👍🏻店員服務態度友善 ✨👍🏻推薦大家黎食!

✅香辣三文魚沙律手卷✅✅✅✅

✅北海道大生帆立貝✅✅✅✅✅

炸雞胸軟骨✅✅✅✅
雞胸軟骨炸得酥脆金黃,肉質嫩滑多汁。口感豐富且容易入口。

✅HAMA醬燒牛肉✅✅✅✅✅✅

👍🏻店員服務態度友善 ✨👍🏻推薦大家黎食!

2024-09-25 721 views
呢個月係閨蜜的生日,係時候食好既慶祝下。壽司:《 特選藍鰭吞拿魚大拖羅$22 》《 吞拿魚$12 》吞拿魚大塊又厚身。食落去啖啖肉,好彈牙同埋好入味,充滿肉汁,配上醬汁更好味!*《 炙燒焦糖三文魚腩 $12 》肉好嫩滑,一口一舊,正!鮮嫩多汁,不用醬料也非常好吃。超級惹味!《 香辣京蔥絲長鰭吞拿魚 $12 》醬汁都配搭得好,送食物就一流。《 HAMA 天婦羅拼盤 $27 》菜肴口感豐富,蝦肉和調味料相互融合。《 炸雞胸軟骨 $12 》口感鮮美。雞肉鮮嫩多汁,搭配上獨特的調味醬汁,讓其更加美味可口。《 抹茶檸檬梳打$12 》口感清爽,帶有一絲檸檬的香氣,開胃又解膩。
呢個月係閨蜜的生日,係時候食好既慶祝下。

壽司

《 特選藍鰭吞拿魚大拖羅$22 》

《 吞拿魚$12 》

《 炙燒焦糖三文魚腩 $12 》

《 香辣京蔥絲長鰭吞拿魚 $12 》
醬汁都配搭得好,送食物就一流。

《 HAMA 天婦羅拼盤 $27 》
菜肴口感豐富,蝦肉和調味料相互融合。

炸雞胸軟骨 $12 》

《 抹茶檸檬梳打$12 》
口感清爽,帶有一絲檸檬的香氣,開胃又解膩。
2024-09-24
Type of Meal
Dinner
2024-09-24 709 views
會話呢間嘅選擇&菜式真係多超級多!同埋連lunch去都冇人…..可以舒舒服服慢慢食冇人趕👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻但質素真係比壽司郎輸一大截啊!最好味&深刻嘅可能得海鮮茶碗蒸🙂‍↕️✨🫶🏻特別啲就係章魚小丸子完全係炸出來,唔係expext嘅口感🤣🤣🤣其他壽司魚生都好好好細塊,味道都係好正常,直程冇太多魚生嘅鮮味啊…不過如果想食可以隨時walk in,過下迴轉壽司癮(如果派唔到壽司郎哈哈哈)
但質素真係比壽司郎輸一大截啊!

最好味&深刻嘅可能得海鮮茶碗蒸🙂‍↕️✨🫶🏻

特別啲就係章魚小丸子
完全係炸出來,唔係expext嘅口感🤣🤣🤣

2024-09-24 668 views
前排同friend行街,搵餐廳食晚飯,因為行街時食左好多小食,見吾太餓就去食下壽司!佐敦呢間壽司店價錢幾抵食,質素都ok,重點系吾洗排隊就入得,因為我地行街行到攰吾想再企太耐。炙燒焦糖三文魚腩$12三文魚腩表面加左焦糖同沙律醬,再用火槍微微燒過,食落有少少金黃酥脆,口感豐富,幾特別同新穎既款式。大切生三文魚$17每次食壽司都必點既三文魚壽司,因為平又好食,三文魚又含有蛋白質同omega 3,呢度既三文魚切得都幾大塊。油甘魚  $17厚切油甘魚都算肥美,價錢抵食,壽司飯吾會好大件。日本鯛魚$17鯛魚質素都幾嫩,食落都新鮮。HAMA 天婦羅拼盤 $27天婦羅同樣都系必點!最讓我難忘既系超級大盆,$27有禁多款天婦羅,真系幾抵食!蝦都有2隻,另外仲有南瓜、菇等等。呢度環境都幾開揚舒適,食物價錢幾抵食,同埋岩哂我地呢啲懶人又吾鐘意等位既去食!

炙燒焦糖三文魚腩$12

大切生三文魚$17

油甘魚  $17
厚切油甘魚都算肥美,價錢抵食,壽司飯吾會好大件。

日本鯛魚$17
鯛魚質素都幾嫩,食落都新鮮。

HAMA 天婦羅拼盤 $27

2024-09-23 573 views
濱壽司主打平價迴轉壽司香港分店除了供應三文魚、赤身、拖羅等基本魚鮮款式外亦如壽司郎般,會定期推出多款季節壽司超喜歡Hama sushi因為比起壽司郎有更多貝類的海鮮當中每一款蝦或者魚的壽司都有好幾款不同的口味我連旅遊到沖繩都有吃這間店真心覺得香港比日本好吃所以回到香港又再吃一次🤣我喜歡Hama sushi是因為甜品跟飲料種類繁多而且價錢便宜 多點幾個也不心痛另外熱食也非常好吃最近吃幾次把所有天婦羅拉麵茶碗蒸都試過了推介大家來到也是試試如果日後辦會員卡或者有會員制,我一定join
壽司主打平價迴轉壽司
香港分店除了供應三文魚、赤身、拖羅等基本魚鮮款式外
亦如壽司郎般,會定期推出多款季節壽司
超喜歡Hama sushi
而且價錢便宜 多點幾個也不心痛
另外熱食也非常好吃
最近吃幾次把所有天婦羅拉麵茶碗蒸都試過了
推介大家來到也是試試
如果日後辦會員卡或者有會員制,我一定join
2024-09-21
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
  • 朱古力芭菲
  • 南方藍鰭吞拿魚大拖羅
  • 松葉蟹爪下肉
  • 北海道大生帆立貝
  • 油甘魚
  • 天婦羅
  • 炙燒鹽味檸檬特大松葉蟹腳
2024-09-16 991 views
教會後同陳皮妹速食佐敦はま寿司🍣,日本🇯🇵過江龍,第一☝️次去,原來攞咗飛都要隔個幾鐘,但即場攞飛反而5分鐘就入得,坐輸送帶位,用iPad入單,兩部機揀一部入,相對元氣起碼陳皮妹可以😌自己揀,陳皮妹揀蛋壽司🍣同鉄火卷,出壽司🍣快,一兩分鐘就有,唔洗火車🚄,turn over快。日本🇯🇵醬油5款任揀,我揀咗昆布醬油。蒜蓉醬北海道和牛壽司🍣$22,冇乜和牛味,比較凍。海膽軍艦$22,平霸,但感覺唔太新鮮,唔鮮甜。二重奏大切藍鰭吞拿魚🍣中拖羅$27,唔夠肥美。炙燒焦糖三文魚腩3貫$12,平霸,焦糖正,但加咗沙律🥗醬減分。玉子$12,陳皮妹揀同食。鉄火卷$12,陳皮妹揀但唔食。我口痕叫咗熱咖啡☕️$10,都唔錯👍🏻。最後甜品🍮叫咗朱古力🍫芭菲,有個兜載住喺運輸帶,但陳皮妹一拎就斜咗倒瀉🫗咗,兩球雪糕🍦喺衫袖度,最後攞返嚟食。臨尾埋單要㩒iPad結賬,再攞號碼牌出去櫃枱埋單,之後12歲以下可抽扭蛋一次,有壽司🍣。去厠所要登記電話📞號碼攞鎖匙🔑
壽司🍣
咖啡
朱古力🍫芭菲
2024-09-15
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
壽司🍣
鐵火卷
咖啡
朱古力🍫芭菲
  • 朱古力芭菲
日本過江龍上年開左係佐敦 咁岩去開果頭就去試試佢😆佢嘅食物種類超多 有成70款咁多!!而且價錢親民實惠 質素亦都唔差🥹👍🏼👍🏼唔單止食物選擇多 最估唔到嘅係連醬油選擇都有6款 包括柚子醋、特製醬油、甘口刺生醬油、濃口醬油、日高昆布醬油及減鹽醬油 可以跟據返食嘅刺身/自己口味選擇醬油😆咁岩仲撞正佢地夏日滋味祭第2彈-生三文魚 $12魚嘅油脂味都岩岩好 而且冇雪味幾好食 以呢個價錢有呢個質素真係性價比好高!!-炙燒極上穴子$17呢個好適合點九州風醬油 杰身少少又帶啲甜甜嘅味道 同穴子好夾!🐟🤍-二重奏大切藍鰭吞拿魚中拖羅 $27有咩開心得過食壽司食到一舊好食嘅刺身 就係一次過食兩舊😋仲試左佢好多壽司 我會話火炙半熟北海道生帆立貝壽司係mvp!!!❤️‍🔥啖啖肉而且炙燒同埋惹味嘅黑椒更加帶出帆立貝嘅鮮味🥹🥹🤍另外佢壽司飯都幾好食 壽司醋同飯嘅比例岩岩好 唔會太酸👍🏼除此之外 佢地啲炸物都好出色!!座位方面:比較鬆動 唔會坐到好逼 而且餐廳門外有自動取票機 可以跟據自己喜好揀吧枱或卡位
日本過江龍上年開左係佐敦 咁岩去開果頭就去試試佢😆

咁岩仲撞正佢地夏日滋味祭第2彈
-生三文魚 $12
-炙燒極上穴子$17
-二重奏大切藍鰭吞拿魚中拖羅 $27
有咩開心得過食壽司食到一舊好食嘅刺身 就係一次過食兩舊😋

2024-08-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$172 (Tea)
2024-09-08 962 views
今日想去食壽司,星期六晚等咗半個鐘就入得,嚟到啲碟都幾污糟。每碟都幾平同埋都幾多選擇,但係一啲都唔新鮮同埋有陣怪味。叫咗啲熟食試下,唯一有啲驚喜就係茶碗蒸都幾大碗。如果想食平價壽司又真係好想試就試一次。
2024-09-07 1273 views
自從有左hama sushi 食壽司多左選擇,吾洗怕排好耐隊先食倒😶‍🌫️初期食過佢既壽司飯係比較鬆散,不過之後就明顯改落左,吾會一夾就散😎款式種類都有好多,同樣會不定期推出期間限定,小食選擇個人幾like 😝佢既醬油都有六款咁多,有柚子醋、特製醬油、甘口刺生醬油、濃口醬油、日高昆布醬油同堆減鹽醬油😬.呢次去食,咁岩做緊夏日滋味祭第2彈,8月至9月都係,每次有期間限定既野,都一定會叫,因為過左就冇,吾好錯過😂.👁‍🗨生三文魚 (8/10)💲12.➰佢呢期夏之祭推介既產品,$12就有兩塊三文魚,質素都正常,冇根.👁‍🗨三文魚籽大切三文魚(7.5/10) 💲22.➰佢既賣相一般,不過都係抵食之選😂三文魚兩塊再加三文魚籽同紫菜,呢個三文魚就比生三文魚肥少少,所以食落香口啲.👁‍🗨二重奏大切藍鰭吞拿魚中拖羅(7.5/10) 💲27.➰同樣係夏之祭既期間限定,都係有兩塊藍鰭吞拿魚中拖羅係壽司飯上面,真係入口即溶,冇根位夠鮮甜.👁‍🗨炙燒極上穴子(7.5/10) 💲17.➰穴子好長,魚既味道好出,雖然落單時提你注意魚骨,不過呢日我食果舊完全一啲骨都冇😌.👁‍🗨炙燒三文魚腩三味(7.5/10) 💲17

👁‍🗨生三文魚 (8/10)💲12

👁‍🗨三文魚籽大切三文魚(7.5/10) 💲22

👁‍🗨二重奏大切藍鰭吞拿魚中拖羅(7.5/10) 💲27

👁‍🗨炙燒極上穴子(7.5/10) 💲17

👁‍🗨炙燒三文魚腩三味(7.5/10) 💲17

➰好抵食,$17有三舊,介要係燒左既三文魚腩,每一舊都好香,燒完魚既油脂出哂離,更加入口即溶,又帶點點焦糖感
👁‍🗨特盛松葉蟹肉軍艦(7.5/10) 💲17
➰上次松葉蟹祭狂食左一堆之後,驚喜地呢日都仲見倒佢既出現😍軍艦上面滿滿蟹肉,好滿足
👁‍🗨松葉蟹腳(7.5/10) 💲22

➰呢個又係推介,成條蟹腳係壽司上面,鮮甜新鮮,有蟹既味道,忍吾住食左幾碟😂
👁‍🗨厚燒玉子(7.5/10) 💲12

➰推介之一🌟有時係壽司店想食玉子都員可叫玉子壽司,不過多數都係凍,又或者啲玉子食落有少少蛋既腥味🥹但係呢度竟然有一條厚身既燒玉子,介要係熱熱地,食落甜甜地又夠蛋香,仲要冇蛋腥味🥳
👁‍🗨炸蝦天婦羅(7.5/10) 💲12

➰因為即叫即炸,所以都要等一段時間先有🤡佢既炸粉吾厚身,岩岩好,12蚊有一件,性價比好高
👁‍🗨北海道芝士薯餅(7.5/10) 💲17
➰都係即叫即炸,熱辣辣,入面啲芝士味超濃郁,外脆內軟,真係好正,不過預左係會有少少膩🤫
🔛 整體評分(7.5/10)
2024-09-06 914 views
呢間第一次食,上網預約放便,等左一陣好快就比到位我地!見啲壽司都好低,但質素就麻麻地!飯沒有醋味!2個人食左29碟加一都係 $454蚊!試一次就夠唔會再食!個顯示平啲食物要睇清楚送到未,因叫左雞軟骨話送到,但係未送的,所以要小心,後尾服務員都好好幫我再落單
2024-09-04 1237 views
同朋友去咗日本人氣連鎖迴轉壽司店HAMA-SUSHI,價錢親民夠抵食,款式多HAMA-SUSHI嘅醬油選擇都好多,有柚子醋、特製醬油、甘口刺生醬油、濃口醬油、日高昆布醬油及減鹽醬油,唔同壽司配搭適合嘅醬油更美味😀介紹幾款印象深刻嘅食品俾大家,迴轉壽司選擇實在太多😂🤎三文魚、三文魚籽生三文魚海苔包三文魚做緊期間限定特別抵食,叫多幾碟都唔會肉赤💸三文魚籽更加係係多到滿瀉,勁滿足🤎鴨肉蕎麥麵味道濃郁,適合重口味人士,鴨香味都幾突出🤎厚燒玉子送到嘅時候仲係暖嘅,蛋香🤤🤤🤎朱古力芭菲見到個樣就已經好想點,又有雪糕、脆片連Brownie都有🍫🤎宇治抹茶蒙布羅又係比個樣吸引咗嘅甜品,食甜品總有第二個胃,兩款對比我個人更中意呢款,忌廉唔會好膩,中間加咗雪糕幾好食,偏甜啲定期仲有期間限定,8-9月為【夏日滋味祭 第2彈】22/8-25/9🦥HAMA-SUSHI佐敦彌敦道238號1樓1號舖🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌼懶好食指數:4.4/5🌼懶住去指數:4.4/5🌴只想懶住食、懶住玩、歡迎餵食🌴💤🦥得閒就Follow吓,不過懶得Follow翻你🦥💤 #はま寿司 #HAMASUSHI #hama壽司 #香港美食 #佐敦
介紹幾款印象深刻嘅食品俾大家,迴轉壽司選擇實在太多😂
🤎三文魚、三文魚籽生三文魚海苔包
🤎鴨肉蕎麥麵
味道濃郁,適合重口味人士,鴨香味都幾突出
🤎厚燒玉子
送到嘅時候仲係暖嘅,蛋香🤤🤤
🤎朱古力芭菲
見到個樣就已經好想點,又有雪糕、脆片連Brownie都有🍫
🤎宇治抹茶蒙布羅

🦥HAMA-SUSHI
佐敦彌敦道238號1樓1號舖

🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲
🌼懶好食指數:4.4/5
🌼懶住去指數:4.4/5
🌴只想懶住食、懶住玩、歡迎餵食🌴
💤🦥得閒就Follow吓,不過懶得Follow翻你🦥💤

#はま寿司 #HAMASUSHI #hama壽司 #香港美食 #佐敦美食 #佐敦 #抵食 #壽司 #握壽司 #軍艦 #炸物#烏冬 #甜品