2023-03-20
話說前日同仔仔去接爸爸收工,佢話有次lunch time 同同事去過一間日式餐廳食過,覺得啲野食幾好食,環境又唔錯,所以就帶左我地去試下啦🤣入到嚟個環境真係好日式呀😍好似飛左去日本咁,仲有榻榻米位可以坐,不過我諗仔仔應該會坐坐吓走左佬,所以都係坐返普通枱😂呢度啲枱都好大張好闊落,坐得好舒服。野食方面都唔錯,仔仔竟然清晒碗茶漬飯😳真係估你唔到啊🤣不過我最鍾意都係食蟹腳鍋,嘻嘻!🦀北海道3.7牛乳松葉蟹腳鍋🦀呢個蟹腳鍋有驚喜😍首先入面嘅3.7牛乳真係非常濃郁,配埋蟹腳真係好夾!而且蟹肉好鮮甜,分量都好多。入面仲有好多配菜同埋粉絲,食完個胃好暖好滿足呀😋🦪海鮮土壺茶漬法🦪入面啲海鮮好豐富,配埋茶湯一齊食,味道比較清,啱晒口味清淡嘅朋友,仔仔都食咗大半個🤣🦑日式他他醬吉列魷魚🦑呢個吉列魷魚炸得香脆可口,魷魚唔會炸到變老,好易就咬得開,就咁食都好好味,配埋他他醬就咁加惹味🤤🍆燒茄子🍆呢個日式燒茄子,用嘅係日本茄子,口感爽脆,配埋秘製醬汁同埋木魚碎好夾,上枱果陣啲木魚仲跳緊舞,仔仔睇到好開心🤣🐟炸三文魚骨🐟三文魚骨炸得好酥脆,入邊啲肉都仲好嫩滑,調味料好夠鹹香,作為餐前小食真係一流👍🏻呢度仲有好多
🦀北海道3.7牛乳松葉蟹腳鍋🦀
🦪海鮮土壺茶漬法🦪
🦑日式他他醬吉列魷魚🦑
🍆燒茄子🍆
🐟炸三文魚骨🐟
呢度仲有好多款甜品,不過真係太飽食唔落,下次再過嚟試下先😚