2022-04-19 3597 views
係openrice search KT有咩食,無意中見到呢間餐廳,評價唔錯,幾靚又唔算貴,仲有得係openrice訂座,於是即刻訂座試下。因為係星期日去食,好驚要排隊,係工廈入面排隊好辛苦又熱又冇野行。今次係食之前兩日bk。去到,首先工廠大廈樓下要登記,要出示有相證明文件登記,有點麻煩。搭lift上到14樓,要再行一層上15樓呢間餐廳。去到係11:55,仲未開門,寫住準備中,好擔心會唔會係紅日唔開。最後係好準時,真係1200先開門,有店員走出嚟叫大家排隊入去,估唔到竟然都有成十個人等開門。有一家人冇訂位冇得入,店員要2pm後。的確店內座位不算多,十枱人左右,間隔舒適,坐得舒服,用餐時間90分鐘。座位冇得揀,等職員安排比你。主打hamster,門口一堆公仔,某d座位有隻公仔,唔會枱枱有,不過我自己本身對hamster冇興趣所以冇所謂。今日係星期日,所以冇lunch set,食weekend brunch,晏d下午時段照有假日下午茶。但a la carte menu就冇,佢話要晚餐先有,所以想叫d小食/叫其他主菜都唔得,只可以叫weekend brunch menu。一坐低,店員就同我哋同

有一家人冇訂位冇得入,店員要2pm後。

座位冇得揀,等職員安排比你。

一坐低,店員就同我哋同隔離個枱講,話冇蒲燒潮鯛魚腩,好失望因為最想試呢個!佢話冇貨番,好,冇得食都唔緊要,點知之後入座個兩枱又有得食,兩枱上菜個陣店員都話係燒鯛魚腩。即刻心諗,點解人哋又有得食?唔通bk位個陣bk埋個鯛魚腩?但之後幾枱都有得食喎,即刻好無奈。

我哋就叫左唐揚南蠻雞定食同和風全朝食。

南蠻雞定食
有前菜、湯,飲品包普通熱飲,凍飲加錢,特飲半價
前菜麻醬豆腐不錯,豆腐好滑,麻醬好香
湯係昆布蛋花湯個款,比麵豉湯好,清清地。
炸雞好大件,有6舊,配他他醬。
個他他醬好好味,好夾炸雞,有d沙律蛋碎係入面,幾好食。
炸雞好大件,但一d都唔厚粉,冇油益味,一個人食6件都唔覺得滯/溜。
而且炸得好脆,食之前影相可能都影左十分鐘,但都仲係好脆。
炸雞最擔心炸粉厚、唔夠脆、雞有雪味、雞肉有筋、太油太膩,呢度以上嘅問題都冇,個炸雞好好食。

和風全朝食
叫做比洋風特別少少,各樣食物都唔錯
玉子燒幾香,菇有黑松露味但適中唔會太勁,薯餅熱辣辣外脆內軟,飯團幾夠味,鯖魚尾不太多骨而且煎得香脆,蕃茄幾新鮮上面仲有羅勒,粟米叫做麵豉粟米但冇乜味

半價加特飲
白桃梳打,比較淡冇乜味
草莓smoothie,比較甜,唔太士多啤梨味

總結環境舒服坐得舒適,食物唔錯,尤其係個炸雞非常出色,但冇得食鯛魚腩呢件事始終令我非常不解。
2022-04-17
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
2022-04-18 554 views
😋Went for a weekend brunch. Better book as they are quite busy. 😁I had reservation at 2 and the place was full. Ordered the Japanese all day breakfast and the salmon Benedict as well as a cappuccino. 🍙The Japanese all day was nice with enoki mushroom, sweetcorn and a small piece mackerel (with bones though), and a rice ball. It can be filling for small eaters. For the Benedict, the side salad was crispy. 🍡The only downside is the coffee, they only serve whole milk so if yo are lactose you can't

🍡The only downside is the coffee, they only serve whole milk so if yo are lactose you can't enjoy it.

The place was nicely decorated with an area selling Japanese cosmetic and decorative items. warm and friendly service.
座位全都係布藝 坐得好舒服 仲有張係榻榻米地墊 圍爐同frd子坐埋都幾chill😊晚市去光線較昏暗但幾有氣氛 日間去嘅話又會係另一番景像🤪打卡都靚啲👨‍💼呢度嘅店員都好nice好人💕真係一間令人好cozy嘅cafe counter位附近仲有唔少倉鼠仔精品賣。。。🦔👉原條蒲燒鰻魚炒飯 $148呢個招牌菜點都要叫黎試下🤪睇落幾fancy 原條鰻魚真係幾長幾有份量 不過口感就無我想像咁好 稍為硬咗啲 鰻魚汁雖有 但鰻魚香味不太重 定我對鰻魚太高要求🤣好彩個炒飯拉番啲分 炒到粒粒分明 份量亦唔少 加埋大量椰菜在側 同埋我最鍾意嘅醃蘿蔔🤤活像理想嘅日式料理!。。。🦔👉武士土佐鰻魚伴冷蕎麥麵 $138聽個名好得意😆雖然又係鰻魚 但因為想見識下佢點土佐法 又想食蕎麥麵就試下!個土佐鰻魚就好似炸鰻魚咁 不過多咗啲木魚伴炸粉皮 係炸得唔錯嘅 粉亦唔厚🤣但肉較少 真係得嗰幾嚿 要珍惜地食呀🤭反而係個蕎麥麵略失望了 可以煮得再新鮮啲 隻醬汁真係唔太幫補到😔沾極都係無乜味 網上睇評論亦言 真係令成個料理失色咗。。。🦔👉招牌富士山藍柑橘特飲縱使佢成個presentation好靚 但都後悔叫埋呢啲打卡特飲🥴呢度嘅
👨‍💼

👉原條蒲燒鰻魚炒飯 $148

👉武士土佐鰻魚伴冷蕎麥麵 $138

👉招牌富士山藍柑橘特飲
縱使佢成個presentation好靚 但都後悔叫埋呢啲打卡特飲🥴呢度嘅「日本北海道3.6牛乳雪糕」我淨係試到雲尼拿味🤡開頭嚿雪糕又硬 又完美咁卡住係開口 令心急想試啖嘅我都飲極都飲唔到 一係就瀉哂 可能我技術差…結果就唯有等住佢溶🤓打過一輪卡後再飲過 然後望住佢啲顏色千變萬化到對面嗰個就眼殘😵原來內裡乾坤係嚿唔會溶嘅冰塊冰住個變色engine🤠思度完之後飲啖 哇完全無味嘅 係有吸睛嘅藍色囉 最後都係等嚿雪糕溶啲味出黎再一齊飲好過 總之完全係好睇唔好飲 明明飲過其他富士山可以好味啲呢…

👉日式炸醬油年糕 (和風炸麻糬) $48
呢個大推!得兩嚿仔都勝在夠高質 外脆內軟糯 醬油味有旺旺燒嗰啲咁香🤭嚿麻糬都幾有厚度 小食黎講幾出色

👉汁燒八爪魚丸 6粒 $58
講起日式小食點可以唔試呢樣 的的骰骰嘅八爪魚丸🤪睇個樣幾grand 灑滿紫菜木魚咁 內裡有🐙的 唔會太厚粉 味道就不過不失咁
2022-02-13 901 views
疫情下,堂食只好下奏就去喇💁🏻‍♂️好耐無出去食野,今次就揀左呢間隱世日式Cafe👍🏻——————————————————————————佢呢度除左食野,仲有好多精品,屬猴既上嚟買隻子鼠有助運程喔😏😏😏——————————————————————————期間限定!蒲燒鯛魚腩定食🐟呢個真係喜出望外,魚腩油脂分布平均,食落軟熟,油香味出哂嚟。燒針亦做得好好。呢個定食認真出色👍🏻👍🏻👍🏻——————————————————————————和風All Day Breakfast✨食得多一般既All Day Breakfast? 可以試下呢個和風路線喇咁就!佢有鯖魚、玉子燒等等日式食品,味道唔錯,而且夠哂飽肚😋😋😋——————————————————————————凍榛子鮮奶朱古力👍🏻佢係用日本北海道3.6牛乳做,口感順滑,榛子味亦都好香,不過就細杯啲,對男仔嚟講飲唔夠🤣——————————————————————————另外佢仲有啲甜品,大家不妨上下🤣👍🏻👍🏻

期間限定!蒲燒鯛魚腩定食🐟

和風All Day Breakfast✨

凍榛子鮮奶朱古力👍🏻
——————————————————————————

另外佢仲有啲甜品,大家不妨上下🤣👍🏻👍🏻
位於工廈內 有個舒適的日式小綠洲可能當日小編搭錯咗架𨋢 要係14/F再到後樓梯步行一層好彩有幾個女仔一齊去壯壯膽🙃日式嘅裝修 座位之間有足夠距離感✅柔和的木系色調 讓人不自覺會放鬆落嚟無特別要求下 店員竟然安排咗窗邊位 好開心❤️🔖 和風燒鯖魚定食麻醬豆腐、麵豉湯和一碗半圓球的白飯配搭大大條燒鯖魚 整個擺盤很有日本的感覺☺️鯖魚外皮燒至脆身 內裏肉質保持嫩滑 和風醬汁提升了魚的味道 更加滋味ฅ(๑*д*๑)ฅ!!同行有朋友獨自揀咗三文魚籽忌廉海鮮墨魚麵則較為一般般 味道鹹咗啲啲 佢後悔無揀鯖魚👉👈注意‼️ʟᴜɴᴄʜ sᴇᴛ ᴍᴇɴᴜ分(➊)一、三、五 和 (➋)二、四小編當日的是ᴍᴇɴᴜ ➋☝️
位於工廈內 有個舒適的日式小綠洲
可能當日小編搭錯咗架𨋢
要係14/F再到後樓梯步行一層
好彩有幾個女仔一齊去壯壯膽🙃
日式嘅裝修 座位之間有足夠距離感✅
柔和的木系色調 讓人不自覺會放鬆落嚟
無特別要求下 店員竟然安排咗窗邊位 好開心❤️

🔖 和風燒鯖魚定食
麻醬豆腐、麵豉湯和一碗半圓球的白飯
配搭大大條燒鯖魚 整個擺盤很有日本的感覺☺️
鯖魚外皮燒至脆身 內裏肉質保持嫩滑
和風醬汁提升了魚的味道 更加滋味ฅ(๑*д*๑)ฅ!!

同行有朋友獨自揀咗三文魚籽忌廉海鮮墨魚麵
則較為一般般 味道鹹咗啲啲 佢後悔無揀鯖魚👉👈

注意‼️
小編當日的是ᴍᴇɴᴜ ➋☝️
和風燒鯖魚定食
已經成2年無黎觀塘, 呢間野裝修靚, 日風重.12月推緊聖誕大餐, 我地叫左三味和場串燒盛$98 + 火灸左口魚蕃茄蟹籽沙律$78沙律清甜得黎帶小小酸, 味道清新, 重要既係開胃, 建議第一道菜黎食.串燒 , 牛雞豬串各2串, 平均價錢都唔過100$ 我覺得十分抵食, 串燒味道好濃, 好食, 主要味道來至醬汁串燒有炸, 比較脆口, 但尤於醬汁十分濃, 會比較heavy 同濟小小. 但味道係唔錯.炸豚肉流心蛋 $32 /串我發現呢到有個問題就係呢間餐廳大多數食物都係炸物, 所以炸既野有點過多, 想食d非炸既野都有點難度! 流心蛋味道反而唔夠濃, 有點淡, 但炸物就比較香同脆.神戶野菜牛肉鍋 $118牛肉正常,唔算特別靚, 口感小硬, 雜料落得足, 十分飽肚同滿足,湯底差小小, 味道有點太淡, 有點似清湯, 如果濃多小小會更好.整體價錢真的不貴, 大部分菜式都係100樓下,絕對抵食.想食飽又唔貴既 絕對可以試下呢間.
已經成2年無黎觀塘, 呢間野裝修靚, 日風重.
串燒味道好濃, 好食, 主要味道來至醬汁

炸豚肉流心蛋 $32 /串
我發現呢到有個問題就係呢間餐廳大多數食物都係炸物,
但炸物就比較香同脆.

神戶野菜牛肉鍋 $118

整體價錢真的不貴, 大部分菜式都係100樓下,絕對抵食.
想食飽又唔貴既 絕對可以試下呢間.
2021-12-23
2022-01-12 992 views
🇭🇰 Hamsta Crown Coffee觀塘隱世日式食堂餐廳位於巧明街 空間感大 日式風格 燈光柔和 有仲有精品可以睇感覺舒服 幾岩朋友黎chill 下🍙明太子蟹肉炒飯(💰$118)份量唔小 明太子蟹肉味適中唔會太鹹 味道行清淡路線 🍙原條蒲燒鰻魚炒飯 (💰$148)⁣
鰻魚炒飯相對之下味道濃醬油味重 炒飯調味不錯 佈滿醬油鰻魚份量都唔細 腍身少細骨 整體不錯
🍘炸豚肉流心蛋(💰$32) 流心效果不錯 炸衣薄脆🐃和牛串 (💰$39) 有4粒牛 油香味十足 👍🏻推薦🍢炸冬菇串(💰$28) 冬菇大件 都juicy🧀炸芝士和牛串(💰$43)加左芝士牛味冇咁出 但依然好邪惡-🍇巨峰葡萄梳打(💰$38)清新唔太甜 有解膩作用
餐廳位於巧明街 空間感大
日式風格 燈光柔和 有仲有精品可以睇
感覺舒服 幾岩朋友黎chill 下
明太子蟹肉炒飯

🍙明太子蟹肉炒飯(💰$118)
份量唔小 明太子蟹肉味適中

🍘炸豚肉流心蛋(💰$32) 流心效果不錯 炸衣薄脆
🐃和牛串 (💰$39) 有4粒牛 油香味十足 👍🏻推薦
🍢炸冬菇串(💰$28) 冬菇大件 都juicy
🧀炸芝士和牛串(💰$43)加左芝士牛味冇咁出 但依然好邪惡
🍇巨峰葡萄梳打(💰$38)
清新唔太甜 有解膩作用
2022-01-02 590 views
《Hamsta Crown Coffee》朋友帶咗我嚟呢間cafe,係位於工廠大廈入面,一入到去好似去左另一個地方咁,估唔到都幾大間,而且有product 賣!都幾特別,坐得都幾舒服!🍭明太子醬燒大蝦火龍卷($88)有好多明太子醬喺roll上面,紫菜包住舊炸蝦~ 明太子醬較濃,夾埋一齊食剛好,不過有啲膩~ 擺盤仲有個蝦頭~ 🍭極上牛山三文魚籽冷拉麵($152)最底係冷拉麵,上面就用好多既牛肉擺到成座山咁~ 啲牛肉幾好食,調味唔錯~ 冷拉麵就咁食都唔錯,不過點埋佢俾既麻醬一齊食仲正~🍭神戶野菜牛肉鍋($118)呢個幾岩冬天去食😂 因為佢係一直燒住咁食,食到最尾啲嘢食都仲係熱辣辣😂 入面包括牛肉、野菜、菇等,牛肉份量都幾多~ 🍭Milk chocolate hazelnut ($36)想飲熱嘢就叫咗杯hot chocolate! 估唔到有拉花都幾靚!
《Hamsta Crown Coffee》

🍭明太子醬燒大蝦火龍卷($88)

🍭極上牛山三文魚籽冷拉麵($152)

🍭神戶野菜牛肉鍋($118)

嚟到冇乜食物 質素有待改善😯嗰日係平安夜過來食9:00本身book八點幾但係餐廳叫我改遲啲但我嚟到好多食物都冇😣有啲失望如果叫客人改遲啲或者節日 應該餐廳自己預先要做好分量⋯⋯地獄海鮮拉麵 呢款都唔錯味道有啲似韓國湯嗰種~燒帆立貝因為冇乜食物嘅選擇嘅關係 所以都只係可以買啲串燒 價錢比較唔抵食但食物質素還好!其實間餐廳氣氛同環境都好 員工態度都好不過過到嚟竟然冇乜嘢好食🤧仲要係節日嘅話就真係有啲失望⋯⋯
嚟到冇乜食物 質素有待改善😯

嗰日係平安夜過來食9:00
本身book八點幾但係餐廳叫我改遲啲
但我嚟到好多食物都冇😣有啲失望
如果叫客人改遲啲或者節日 應該餐廳自己預先要做好分量⋯⋯

地獄海鮮拉麵
呢款都唔錯味道有啲似韓國湯嗰種~

燒帆立貝

其實間餐廳氣氛同環境都好 員工態度都好
不過過到嚟竟然冇乜嘢好食🤧仲要係節日嘅話就真係有啲失望⋯⋯
2021-12-24 404 views
呢間喺觀塘嘅日式喫茶店☕️,幾年前仲係呢邊返工果陣試過一次,到大眼妹話黎呢間試下果陣,我去到門口先認得🤣 估唔到食物水準都keep到😌————————————————🥇原條蒲燒鰻魚炒飯($148)👅 原條超大條鰻魚,食落無剌,可以放心大啖飯咁食,配埋沙律菜🥗 有肉有菜有飯幾健康😚🥈三味和揚串燒盛($98)👅 除夕聖誕「冬の春」期間限定串燒❄️,每串都大大串,肉菜配每串都有驚喜👀🐔芥末菠椒雞肉:紅椒配雞肉+ 芥末醬,少少辣辣地🐷梅子蘆筍豬肉:薄片豬肉片卷住蘆筍,非常爽口🐮他他京蔥牛肉:炸牛肉卷配爽脆京蔥,又係好特別嘅口感🥉北海道3.7牛乳松葉蟹腳鍋($156)👍🏻冬天最啱食熱鍋,蟹腳剪開左,拆開就有原條蟹柳,豆乳湯超濃,加埋豆腐飲落去勁甜👍🏻👅意大利芝士餅鮮奶咖啡(凍$45)👍🏻 就係Tiramisu加咖啡囉,好似飲緊杯凍嘅Tiramisu咁———————————————— 💬 工廈架lift只係上到14樓,要行一層樓梯上去餐廳ga!————————————————📍 ねずみの王冠 喫茶店:觀塘巧明街106號冠力工業大廈15樓1501室
————————————————
🥇原條蒲燒鰻魚炒飯($148)

🥈三味和揚串燒盛($98)
🐔芥末菠椒雞肉:紅椒配雞肉+ 芥末醬,少少辣辣地
🐷梅子蘆筍豬肉:薄片豬肉片卷住蘆筍,非常爽口
🐮他他京蔥牛肉:炸牛肉卷配爽脆京蔥,又係好特別嘅口感

🥉北海道3.7牛乳松葉蟹腳鍋($156)

👅意大利芝士餅鮮奶咖啡(凍$45)

2021-12-24 386 views
又去觀塘食好西!這間在巧明街的樓上餐廳,裝修充滿日本風情,燈光昏黃,氣氛寧靜,適合與閏蜜聚會聊天。座位可選榻榻米或一般梳化座位,座位間以高身木蓆分隔,保留私隱空間。特別的是,小店裡不難找到日本Leo Lionni's Friends可愛小田鼠的縱跡,也有它的商品和其他日本彩妝品出售。整晚有小田鼠毛公仔陪伴用餐,很Relax寫意。汁燒八爪魚丸10粒 $82熱辣辣上桌,外脆內軟,還有彈牙的八爪魚粒,重點是蛋黃沙律醬、燒汁、木魚碎和紫菜碎的份量夠多,一啖一粒好滋味!自家製宮崎唐揚南蠻雞 $86大大件熱辣辣的南蠻炸雞,雞肉嫩滑Juicy,外皮鬆脆,本人喜歡有一點點厚度的脆皮,這個就恰到好處,還有畫龍點睛的沙律醬,即使吃到最後稍為冷掉,但依然美味,超級滿足!鹿兒島豬軟骨野菜鍋 $128全程有小火爐保持鍋物的熱度,本來以為豬軟骨只會有兩三件,但結果差不多鋪滿整個鍋面,而且煮得軟淋有膠質,比想像中還出色!其他配料包括豆腐、菇菇、野菜和薯粉,全部都吸盡湯汁的味道,整體性價比不錯。明太子蟹肉炒飯 $118一絲絲的蟹肉融入在粒粒炒飯中,明太子味道可以更突出,整體味道較清淡。

汁燒八爪魚丸10粒

汁燒八爪魚丸10粒
自家製宮崎唐揚南蠻雞
鹿兒島豬軟骨野菜鍋
2021-12-21 286 views
去日本一定去過日式喫茶店☕️,其實觀塘都有一間好有Feel嘅小鼠主題咖啡店㗎🐭,未有得飛住都可以回味下!之前朝早去過覺得餐廳感覺明亮又小清新,燈光昏黃晚上又令人格外放鬆🌒,早晚有不同格調。除咗和風料理同咖啡,仲有不同日本直送產品可以購買💕,今餐陪我哋食飯嘅小鼠又幾得意喎~————————————————👅 三味和揚串燒盛($98)👍🏻 除夕聖誕「冬の春」期間限定❄️,三款炸串每款兩串,每串都大大串,上檯好震撼,包你滿足👍🏻芥末菠椒雞肉🐔:紅燈籠椒裝住雞肉,日式芥末醬係有少少嗆鼻嘅辣,👍🏻梅子蘆筍豬肉🐷:豬肉片卷住嫩蘆筍,一串四卷,掃上日式燒汁醬👍🏻他他京蔥牛肉🐮:牛肉炸完都唔韌,京蔥爽脆,配和風他他醬同紫菜👅原條蒲燒鰻魚炒飯($148)👍🏻 鰻魚皮好彈牙,連埋鰻魚汁炒飯一啖食好幸福🥰,配清新椰菜絲沙律👅北海道3.7牛乳松葉蟹腳鍋($156)👍🏻蟹腳剪咗開口,拆開就有原條蟹柳,豆乳湯滾住豆腐、冬菇、青菜同粉絲🍲,小火鍋熱辣辣更有氣氛👅意大利芝士餅鮮奶咖啡(凍$45)👍🏻 Mocha漂浮Tiramisu芝士餡🍨,灑上一層朱古力粉,係一杯似甜品既咖啡———————————————— 🚩總結:有返

————————————————
👅 三味和揚串燒盛($98)

👅原條蒲燒鰻魚炒飯($148)

👅北海道3.7牛乳松葉蟹腳鍋($156)

👅意大利芝士餅鮮奶咖啡(凍$45)

🚩總結:有返到日本嘅感覺🇯🇵
🌟注意:工廠大廈搭𨋢上到14樓,要行樓梯上1層去15樓
📍 ねずみの王冠 喫茶店
地址:觀塘巧明街106號冠力工業大廈15樓1501室
🗺地區:#bem觀塘
📥分類:#bem日本菜
💰人均消費:#bem_201至400蚊
今次黎左觀塘工廠大廈既Cafe,我覺得呢間店鋪都幾花心思,呢間cafe 用左日式家居風格,枱枱凳凳都係木製,入到去有個位置係小賣店咁,好似去左日本溫泉酒店咁,有個小賣鋪位置(講起都想去轉日本)🤣🤣🤣環境好舒服,仲有啲位係榻榻米咁,同朋友黎傾下計,飲下野都唔錯。明太子醬燒大蝦火龍卷$98好大份,好惹味,不過醬多咗啲,可以抹走啲再食無咁咸。原條蒲燒鰻魚炒飯 $148原條鰻魚啖啖肉好過癮,炒飯比較偏淡(我個人太重口味唔夠味),但係都相當值得叫北海道3.7牛乳松葉螌腳鍋$156份量勁多,松葉蟹腳同蟹肉都勁鮮甜,食個湯底都好鮮甜,入面仲有d菜,菇,同小量粉量,呢個都好值得推薦👍🏻👍🏻👍🏻

明太子醬燒大蝦火龍卷$98
好大份,好惹味,不過醬多咗啲,可以抹走啲再食無咁咸。

原條蒲燒鰻魚炒飯 $148

北海道3.7牛乳松葉螌腳鍋$156
又到左去觀塘搵工廈Cafe嘅時候!🥳今次去咗一間日式Cafe,踏入12月, Cafe已經佈置好聖誕嘅裝飾,加上微黃嘅燈光,真係好有feel呀!🥴❤️‍🔥🎄唔止氛圍良好,呢度嘅食物質素都係好高㗎🍽-原條蒲燒鰻魚炒飯 ($148)❤️‍🔥大堆❤️‍🔥師傅用咗鰻魚汁去炒飯,令到成個飯充滿魚嘅香氣,連埋大大條鰻魚一齊食,啖啖都係鰻魚味,非常濃郁🥴❣️-明太子醬燒大蝦火龍卷 ($98)老闆話呢個係聖誕推介嘅壽司卷,本身以為係gimmick嘢,識落先發現冇介紹錯🥲👏🏻我厚疊疊嘅明太子醬包住大蝦火龍卷,再加上面頭嘅蟹肉,非常惹味又飽肚!😚❤️‍🔥-炸豚肉流心蛋 ($32)第一次食炸蛋🤣原來咁好味㗎 !外皮用嘅唔係一般嘅炸粉,而係用豚肉去炸,令到成粒流心蛋都好香豚肉味😚外脆內軟嘅口感更令人一試難忘😜❣️-免治雞肉串 ($32)外層烤得香脆,雞肉同雞軟骨帶嚟嘅口感非常豐富!🤩
原條蒲燒鰻魚炒飯 ($148)
明太子醬燒大蝦火龍卷 ($98)
炸豚肉流心蛋 ($32)
免治雞肉串 ($32)
外層烤得香脆,雞肉同雞軟骨帶嚟嘅口感非常豐富!🤩
1️⃣原條蒲燒鰻魚炒飯 $148 (8.5/10)🔅蒲燒鰻魚都幾大條😍味道一流😋炒飯都有少量調味🤓如果可以多啲鰻魚汁 或者加隻滑蛋撈飯就完美🤣2️⃣北海道3.7牛乳松葉蟹腳鍋 $156 (9/10)🔅鮮甜濃郁嘅牛乳湯底🍲同豆腐菇菇粉絲都好夾😋仲飲得出蟹香🦀份量都幾慷慨👍🏻有3-4隻蟹腳 拆好蟹肉配暖湯食好滿足啊😍3️⃣富士山特飲 $52 (7/10)🔅打卡一流😍好睇但麻麻地好飲🙊雲呢拿雪糕未融之前 氣泡水冇咩味🍸有變色燈勁靚🧊但視覺味覺有啲矛盾🤣轉雪碧底可能會夾啲🍸🎐總結: 推薦俾喜歡舒服寫意嘅朋友☺️
1️⃣原條蒲燒鰻魚炒飯 $148 (8.5/10)

2️⃣北海道3.7牛乳松葉蟹腳鍋 $156 (9/10)

3️⃣富士山特飲 $52 (7/10)

🎐總結: 推薦俾喜歡舒服寫意嘅朋友☺️