Restaurant: HANAJEOSSI POCHA
Terms & Details:
今日黎同大家試間新嘢😉!呢間韓大叔大排檔開業大約一個月到~裝修係幾有韓國地道燒肉舖嘅感覺😗!一入到餐廳,就有熱情嘅店員歡迎你🤣~總括嚟講,整個服務同衛生都唔錯☺️~餐廳雖然唔算好大,但欣賞佢哋冇將啲枱擺到好迫,感覺冇咁擠擁😌~係幾啱黎同朋友邊傾偈~邊飲返兩杯🍻!✨ 韓大叔醬油拼盤🦀🦐🥚 $388拼盤有一隻醬油蟹、兩隻醬油蝦、兩隻醬油鮑魚同埋一隻溏心蛋🙆🏻‍♀️~總括嚟講,唔會覺得啲海鮮有任何腥味,食落都新鮮嘅(返到屋企冇肚痛🤣)!不過隻醬油蟹size有啲細,啲腳又唔齊,有啲甩皮甩骨🙈⋯ 而且唔係好多蟹膏,係遜色咗啲🥹~我同友人都一致覺得,蟹同鮑魚調味實在太鹹😥,一定要撈飯食先得!個鮑魚幾彈牙嘅,救返少少分數🥹⋯反而隻溏心蛋就冇乜醬油味,得好重嘅麻油味😂~$388黎講⋯我覺得可以將個資源分配喺其他食物上面喇🥹⋯✨原味炸雞(半份)🍗 $98炸雞好夠熱,調味啱啱好☺️~皮好脆,雞肉又唔會炸到好乾,幾Juicy,推介大家試吓😋!✨韓式牛肉飯卷 $78普通gimbap~冇乜特別😂!有少少嫌佢落得太多蜜糖芥茉醬,搶晒個飯卷嘅味😕~個人覺得冇醬會好食啲🥹✨荔枝梳打 $38✨紅葡萄柚子梳打 $38兩杯梳打都

✨ 韓大叔醬油拼盤🦀🦐🥚 $388

✨原味炸雞(半份)🍗 $98

✨韓式牛肉飯卷 $78

✨荔枝梳打 $38
✨紅葡萄柚子梳打 $38
兩杯梳打都唔會好甜,可以幫手清嘢食嘅油膩感,都有需要嗌嘅🤣

P.S.🫶🏻
記得喺OpenRice訂座,有全單八五折優惠啊🥳!

CP價:🌟🌟🌟
Encore機會:🔥🔥🔥
環境氣氛:🧸🧸🧸🧸

🔖 #韓大叔大排檔 (銅鑼灣)
📞 84819684
🔍 銅鑼灣登龍街28號永光中心10樓
  • 原味炸雞
2024-03-20 34 views
今日朋友約去韓國玩先發覺原來有段時間冇食韓國菜🇰🇷即刻約埋去「韓大叔大排檔」先😊餐廳位於銅鑼灣中心地段☺️主打正宗韓國料理☺️播放住韓文歌感覺特別親切😆今晚我地點左以下喜愛既料理😋依家仲有全單8折好抵食😬韓大叔醬油拼盤裡面有蟹🦀醬蝦🦐鮑魚及雞蛋🥚全部味道剛剛好唔會過咸😊將蟹膏蟹肉拌入紫菜飯好夾😋鮑魚肉質爽滑彈牙☺️原味炸雞🐥炸漿薄薄👍熱辣辣雞皮夠酥脆可口😆海鮮煎餅🫓加入左魷魚圈蝦仁及韭菜煎成蛋餅😊蛋香撲鼻!泡菜海鮮豆腐湯味道較辣好惹味😬鍋中除左泡菜豆腐外☺️仲有我喜愛既韓國🇰🇷粉絲☺️飲完都幾飽肚🥰韓式關東煮🍢有魚糕🍥獅子狗卷、入面既白蘿蔔煮至淋身又入味夠清甜😋飲品揀咗韓國米酒🥰飲落微甜帶米香😍真係好啱同朋友傾偈食飯飲呀🤩

韓大叔醬油拼盤

原味炸雞🐥炸漿薄薄👍熱辣辣雞皮夠酥脆可口😆

海鮮煎餅🫓加入左魷魚圈蝦仁及韭菜煎成蛋餅😊蛋香撲鼻!

韓式關東煮🍢
2024-03-18 31 views
朋友book咗間新開韓國餐廳,位於銅鑼灣🔥韓大叔大排檔餐廳裝潢好有大排檔特色,牆上放上很多酒樽擺設,餐牌食物種類多選擇,飲品又多,睇吓我地點咗乜?坐低即時點番支🔸️馬格利生米酒我地真係好鐘意飲米酒,哩隻又香又容易入口🔸️韓大叔醬油拼盤有一隻醬油蟹🦀2隻醬油大蝦🦐2隻醬油鮑魚及一隻溏心蛋每款味道很入味,撈埋紫菜飯更加美味😋🔸️泡菜海鮮豆腐湯喜歡吃辣必點🌶🌶🌶裡面有泡菜,蝦,魷魚,青口及豆腐,哩個湯如配埋白飯食一流呀👍🔸️海鮮煎餅裡面有蝦,魷魚,面上有泡菜,吃落有層次感,餅皮煙煙靱靱🔸️原味炸雞( 半份)有大大4件炸雞,外皮很香脆,肉質唔會過乾,配埋旁邊2款醬汁更惹味😋🔸️韓式關東煮(5款)份量都很多,韓式關東煮第一次食餸吓酒都唔錯總括哩度食物唔錯,越夜氣氛越好,店員服務好好👍依加餐廳做緊新開張優惠,係openrice訂枱可享晚市全單有85折,優惠至三月尾👍真心好抵食
朋友book咗間新開韓國餐廳,位於銅鑼灣🔥韓大叔大排檔

坐低即時點番支
🔸️馬格利生米酒
我地真係好鐘意飲米酒,哩隻又香又容易入口

🔸️韓大叔醬油拼盤
有一隻醬油蟹🦀2隻醬油大蝦🦐2隻醬油鮑魚及一隻溏心蛋
每款味道很入味,撈埋紫菜飯更加美味😋

🔸️泡菜海鮮豆腐湯

🔸️海鮮煎餅
裡面有蝦,魷魚,面上有泡菜,吃落有層次感,餅皮煙煙靱靱

🔸️原味炸雞( 半份)

🔸️韓式關東煮(5款)
份量都很多,韓式關東煮第一次食
餸吓酒都唔錯

2024-03-13
$400 (Dinner)
  • 泡菜海鮮豆腐湯
  • 韓大叔醬油拼盤
琴日叫咗個外賣,真係食到一肚氣!個所謂海鮮煎餅真係唔見到有啲咩海鮮,個粉漿完全唔知咩事,睇圖就明。泡菜牛肉豆腐湯,嚟到又冇泡菜又冇豆腐,剩係得個辣醬煮嘅發到好大嘅粉絲,牛肉同翠玉瓜,非常非常之油,入邊仲要好多鑊燶🫠 鰻魚飯卷,個汁好鹹,鰻魚細到可能得2cm ×2cm,但舊飯就大到有拳頭一半,最可惜就係一夾就成舊飯卷散晒原味炸雞,最正常就係個炸雞,炸得好脆,而且都仲幾Juicy呢間餐廳真係不知所謂,睇完啲相同review以為係OK,但送到嚟真係無言咗。我真係懷疑個廚房唔識煮嘢食,一係個廚師嗰日唔喺度,係替工煮。希望餐廳見到我呢個review,請好好改進一下。
琴日叫咗個外賣,真係食到一肚氣!

原味炸雞,最正常就係個炸雞,炸得好脆,而且都仲幾Juicy

希望餐廳見到我呢個review,請好好改進一下。
泡菜牛肉豆腐鍋
鰻魚飯卷
海鮮煎餅
2024-03-17
Waiting Time
60 Minutes (Delivery)
$200 (Dinner)
2024-03-18 45 views
韓大叔醬油拼盤$388呢個醬油拼盤包左一隻醬油蟹、兩隻醬油蝦、兩隻鮑魚、一隻雞蛋同埋紫菜拌飯~唔使擔心個醬油會好鹹 食落甜甜地!店員建議將醬油蟹嘅蟹肉同蟹膏落落個紫菜拌飯度撈勻嚟食!食落同韓國嘅味一樣🥹蝦都好細心咁樣開左邊 而且鮑魚好淋好易咬👍🏻芝士泡菜煎餅$78泡菜既發酵味唔會太重!配埋煎餅食一流!韓式熔岩芝士蛋卷$78識拉絲既雞蛋卷🤤韓大叔牛肉水冷麵$98牛肉水冷麵配埋泡菜食一流🤤真露蒸蠔$138店主煮嗰時倒咗成枝燒酒去蒸😯食嗰時可以點魚露 食落一啲都唔腥 好鮮好甜😋荔枝梳打$38飲落好清新!唔會有香精味~芒果真露梳打$48酒味唔會太重 唔太飲酒既人都會飲到!店員仲會問使唔使要多shot😂鍾意酒嘅可以request返~店員仲話因為3月係soft opening 所以去到3月尾都會有全單85折~
韓大叔醬油拼盤$388

芝士泡菜煎餅$78
泡菜既發酵味唔會太重!配埋煎餅食一流!

韓式熔岩芝士蛋卷$78
識拉絲既雞蛋卷🤤

韓大叔牛肉水冷麵$98
牛肉水冷麵配埋泡菜食一流🤤

真露蒸蠔$138

荔枝梳打$38
飲落好清新!唔會有香精味~
芒果真露梳打$48

2024-03-17 51 views
朋友想食韓國野就黎試下新開嘅餐廳book左630 早左10分鐘到就話正常我地有個半鐘用餐 俾多10分鐘地到8點 已經感覺怪怪到左8點就話提醒我地仲有幾分鐘 有客人到左我地就急急腳走見倒出面有幾張吉枱 同門口根本無人等其實我地明白餐廳生意難做 要做多枱客但真係甘做真係有d肉酸....講番食物芝士炸雞 炸得好嘅肉都好嫩 不過咸左d年糕 係幼身嘅 味道正常 個醬如果濃稠d會更好雪龍湯 係牛骨湯足料嘅 不過較油 好似同我上次喺韓國飲嘅唔一樣 印象係湯係白d 不過唔記得影相泡菜煎餅 係滿意嘅食物 煎得香脆
朋友想食韓國野就黎試下新開嘅餐廳

到左8點就話提醒我地仲有幾分鐘 有客人到左
我地就急急腳走
見倒出面有幾張吉枱 同門口根本無人等

其實我地明白餐廳生意難做 要做多枱客
但真係甘做真係有d肉酸....

講番食物
芝士炸雞 炸得好嘅肉都好嫩 不過咸左d

年糕 係幼身嘅 味道正常 個醬如果濃稠d會更好

雪龍湯 係牛骨湯

泡菜煎餅 係滿意嘅食物 煎得香脆

環境雖然唔算好靚,但個feel 真係好似去咗韓國大排檔咁!韓大叔醬油拼盤醬油蟹既鮮味,鮑魚嘅煙靭口感,鮮蝦嘅肉汁,爽、甜、滑😋正!海鮮煎餅🫓海鮮多,煎餅香脆味濃,加埋醬料,滿意👍🏻傳統泡菜阿豬媽炒年糕泡菜味濃郁,年糕煙靭,加上配菜,都幾正宗😁😁原味炸雞🍗半份冇得頂嘅係個芥末醬,令到個炸雞昇華晒😋😋😋泡菜牛肉豆腐湯泡菜濃郁,原汁原味,所以我要加少少鹽花,令肉味和豆腐味更加出。桂花烏龍水果茶桂花和烏龍味道,只是比較細杯😂梅子果醋梳打好味,梅子味濃🥳🥳
環境雖然唔算好靚,但個feel 真係好似去咗韓國大排檔咁!

韓大叔醬油拼盤
醬油蟹既鮮味,鮑魚嘅煙靭口感,鮮蝦嘅肉汁,爽、甜、滑😋正!

海鮮煎餅🫓
海鮮多,煎餅香脆味濃,加埋醬料,滿意👍🏻

傳統泡菜阿豬媽炒年糕
泡菜味濃郁,年糕煙靭,加上配菜,都幾正宗😁😁

原味炸雞🍗半份
冇得頂嘅係個芥末醬,令到個炸雞昇華晒😋😋😋

泡菜牛肉豆腐湯

桂花烏龍水果茶
桂花和烏龍味道,只是比較細杯😂

梅子果醋梳打
好味,梅子味濃🥳🥳
2024-03-11 68 views
好耐都冇食韓國菜,今日就同朋友去咗銅鑼灣登龍街韓大叔大排檔,聽個名就好似以前啲舊式小店🤣餐廳又的確係帶給人有一種親切感,服務員好友善,雖然第一次去食,但都覺得好親切。首先叫咗餐牌必食嘅醬油拼盤,揀咗醬油蝦,我其實幾鍾意食生蝦,新鮮又鮮甜,醬油鮑魚彈牙又入味😋海鮮煎餅,呢個最好趁熱食,海鮮舖面,餅底都煎到脆脆地幾香口,不過凍咗就會冇咁脆,所以要盡快食。韓式牛肉飯卷非常足料,一口一飯卷,有一種好滿足嘅感覺。傳统泡菜阿朱媽炒年糕,呢個係比較辣少少,但係又忍唔住係咁食。原味炸雞,半份都幾大份,外層脆卜卜,新鮮炸起熱辣辣,肉質嫩滑。食韓國嘢就比較濃味,又有啲辣,飲番杯凍嘅桂花烏龍水果茶即刻透心涼。另外草莓牛奶又香又滑,配上蜂巢甜甜地夠晒特別,打卡仲好靚。

2024-03-11 1957 views
銅鑼灣韓大叔大排檔👨🏻🇰🇷韓風真係吹唔停(寒風都係🤣),好想食啲辣辣地嘅嘢刺激吓,去銅鑼灣行大叔大排檔食泡菜國嘅嘢就啱晒。鍾意佢Menu夠多款式,醬油系列、煎餅、炸雞、熱湯、炒年糕、咩都有!想講店員👦🏻真係好好服務態度,又得意,下次要再黎搵你玩炸彈酒💣🔸海鮮煎餅一開4件有魷魚、青口,夾雜住椰菜絲、洋蔥、泡菜,點一點酸汁,好開胃😋🔸醬油鮑魚、醬油蝦呢度都有好幾款醬油海鮮,無叫最貴的醬油蟹,要左鮑魚同蝦,新鮮夠入味,無肚痾😆合格🤜🏻👍🏻🔸原味炸雞半份半份有4件啱我呢啲小型聚會,炸得香口無得輸!🔸泡菜海鮮豆腐湯🌶️🌶️呢個算係今晚最辣,仲要熱辣辣,泡菜湯個底真係唔惹少,但勝在真係好足料,差啲想叫個飯撈埋一齊食😆🔸韓式豬五花炒年糕🌶️呢款小辣味道帶點甜,年糕煙煙韌韌,幾好食😋🔸馬格利生米酒🍶店員會幫忙倒成4小樽,之後我哋自己再慢慢斟,亦都可以加配新鮮蜂巢,可惜我哋呢日無貨,如果唔係應該會再好飲啲!📍#韓大叔大排檔 (#銅鑼灣美食)銅鑼灣登龍街28號永光中心10樓
銅鑼灣韓大叔大排檔👨🏻🇰🇷

🔸海鮮煎餅

🔸醬油鮑魚、醬油蝦

🔸原味炸雞半份
半份有4件啱我呢啲小型聚會,炸得香口無得輸!

🔸泡菜海鮮豆腐湯🌶️🌶️

🔸韓式豬五花炒年糕🌶️
呢款小辣味道帶點甜,年糕煙煙韌韌,幾好食😋

🔸馬格利生米酒🍶

📍#韓大叔大排檔 (#銅鑼灣美食)
銅鑼灣登龍街28號永光中心10樓
  • 韓式豬五花炒年糕
2024-03-08 84 views
今日係TIMES SQUARE買完野,就去左隔離食街搵食,太耐冇去韓國,好想食韓國野,見到呢間好多款式,搞到我樣樣都想食。醬油蝦之前係韓國食過醬油蟹,醬油蝦就係第一次食,蝦肉肉質爽彈惹味,味道鮮甜。芝士炸雞 (全份)炸雞上面鋪滿芝士粉,雞肉嫩滑,仲可以配蜜糖芥末醬同辣雞醬,不過我覺得芝士味就已經好好食。泡菜煎餅麵糊不會太厚,食落非常有口感,啖啖都有泡菜明洞燒汁牛肉粉絲肥瘦均勻的牛肉片炒得惹味,有白芝麻、菇片、紅椒、青椒等等,口感十分豐富,明洞燒汁好惹味,粉絲非常有彈性,而不油膩泡菜海鮮豆腐湯泡菜味道又辣又清新,伴魷魚、泡菜、翠肉瓜等材料,味道夠辣。桂花烏龍水果茶桂花烏龍茶底真的很讚!水果茶亦夠大杯,水果味濃!

醬油蝦

芝士炸雞 (全份)

泡菜煎餅

麵糊不會太厚,食落非常有口感,啖啖都有泡菜

明洞燒汁牛肉粉絲

泡菜海鮮豆腐湯

泡菜味道又辣又清新,伴魷魚、泡菜、翠肉瓜等材料,味道夠辣。

桂花烏龍水果茶

桂花烏龍茶底真的很讚!水果茶亦夠大杯,水果味濃!
2024-03-05 67 views
看見餐牌有醬油蝦和醬油鮑魚、於是點了一份來吃,蝦的鮮味和醬油混在一起,非常美味,肉質依然保持爽口、以醬油調味的鮑魚入口更加鮮美,肉質彈牙點了半份原味炸雞、外層酥脆、咬落多汁的口感,加上香氣四溢的炸雞香味,即叫即炸熱辣辣,十分惹味韓式熔岩芝士蛋卷、一層一層的蛋卷被熔岩般的芝士覆蓋、入口香滑帶點甜味、每一口都充滿了奶酪的香濃、口感豐富天氣突然轉冷,來一個牛肉石鍋飯、牛肉經過煎烤後,仍然保持嫩軟和多汁、加上特色嘅韓式醬同切了絲的蔬菜混埋一齊食,味道豐富有層次感紅葡萄柚子梳打,甜度適中,清新解渴這裏的環境就像置身於韓國一樣、適合三五知己吃吃喝喝、門口仲有靚靚打卡位

紅葡萄柚子梳打,甜度適中,清新解渴

2024-03-04 65 views
又係時候同老公去搵好嘢食、今次揀咗尼間新開冇幾耐啊韓國料理店、門口充滿韓式風味醬油蝦鮮甜爽口、鮑魚好大隻、醬油好入味加上鮑魚好彈牙、流心蛋可灑上芝麻和麻油就更加美味最喜愛食海鮮煎餅,煎得外皮香脆可口、海鮮材料豐富、食落充滿鮮味生菜豬腩肉、雖然豬腩肉比較肥,但包上生菜減去油膩感,腩肉香口、油脂香味留在口腔內原味炸雞(半份)咬落外層卜卜脆,炸漿不太厚、熱辣辣肉質鮮嫩美味韓式熔岩芝士蛋卷、蛋卷煎至金黃色,芝士在蛋卷上融化,入口充滿濃厚的奶酪風味。口感豐富美味

新開張1個月,有85折優惠,星期五入座率也有80-90%,menu清晰簡單,選擇跟一般韓式餐廳不多,但裝修、設計、擺盤等細節都可見有放心思。《原味炸雞》鮮嫩多汁,外皮香脆可口。全份包括:4隻雞中翼、2件上肶、2件雞槌。吃了3件,其中一件特別鹹,不過整體很好吃。《五花肉石鍋飯》本身是很標準的味道,但桌上那瓶韓國麻油絕對畫龍點睛!這種小細節正是看出店舖對自己的堅持!《芝士蛋卷》偏甜,沒有我期待的拉絲效果,不過味道其實可以。不是特別推薦但可以一試。---------------用餐期間店員很細心一直留意顧客所需,友善而熱情。剛好鄰桌點了燒酒/燒啤,看了一場「炸彈酒」小表演,氣氛熱鬧,絕對會再次到訪~ 也期待菜單能加入一些甜品選擇~

---------------

$120 (Dinner)
[ 韓大叔大排檔 ]銅鑼灣登龍街有好多餐廳,最近網上有人介紹呢間韓式🇰🇷大排檔,食物好多種類,有醬油海鮮、部隊鍋、韓式炸雞、韓式煎餅、石頭鍋飯、韓式炒年糕/炒粉絲/水冷麵等等。✿ 韓大叔醬油拼盤 $388 🦀🍤呢個拼盤好豐富,有原隻醬油蟹、2隻醬油鮑魚及2隻醬油蝦。鮑魚肉質鮮嫩彈牙,蝦肉飽滿爽口,蟹膏蟹肉滑溜鮮甜,連同醬油撈埋紫菜拌飯🍙一齊食仲可以索盡精華。韓國炸雞 🇰🇷🔥🐔✿ 原味炸雞(半份) $98半份炸雞份量正常,有雞上髀、雞下髀及雞中翼。外層炸粉薄而超脆,肉質嫩滑多汁帶點辣味,非常之惹味,想味道更有層次可以配韓式辣醬或蜜糖芥末醬。韓式煎餅✿ 海鮮煎餅 $88 🍕🐙🍤煎餅外層煎至金黃色,口感煙韌唔會太黏口,餡料有魷魚、蝦肉、韓式泡菜等,配埋辣魚露鮮味更突出。韓式炒年糕系列 ✿ 傳統泡菜阿朱媽炒年糕 $78好受歡迎嘅韓國小吃。條狀韓國年糕較幼身,份量十足。醬汁味道帶點酸辣,而且口感煙韌,愈食愈想食。韓氣推介✿ 人蔘雞湯(半份) $88 🐔🍲見天氣涼涼地飲返鍋人蔘雞湯暖下身。材料有人蔘、雞肉、糯米、栗子等,夠足料。雞肉煮得軟嫩,湯底濃郁,係傳統嘅味道。飲品🍹✿ Haitai青葡萄汁
[ 韓大叔大排檔 ]

✿ 人蔘雞湯(半份) $88 🐔🍲

飲品🍹
✿ Haitai青葡萄汁 $25
✿ 桂花烏龍水果茶 $68
除咗呢兩款無酒精飲品,另外有原粒蜂巢特飮及梳打飲品。而酒類飲品有韓式雞尾酒、燒酒、米酒、啤酒等,種類款式好多。

總結🫦
餐廳裝潢好有韓式大排檔風格,韓式食物種類款式好多,好適合一班人share食。即日起至2024年3月31日更有新開業優惠全單85折👍。
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
韓大叔大排檔
地址:銅鑼灣登龍街28號永光中心10樓
電話:8481 9684
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
2024-02-28 54 views
今次同朋友去咗銅鑼灣食韓國菜,揀咗間叫做「韓大叔大排檔」嘅餐廳。入到去,見到佢嘅裝潢好有氣氛,令人好期待。我哋嗌咗幾款嘢食。首先,韓大叔醬油拼盤,有蟹、鮑魚、蛋同蝦。佢哋用醬油醃製,味道好香濃,令人食得好過癮。特別係蟹肉,肉質鮮甜,真係好好味。之後,我哋試咗泡菜海鮮豆腐湯。湯底醬香四溢,裡面有豆腐同海鮮,令湯嘅口感豐富。湯底嘅酸辣味道都好開胃,一啖落肚,真係好舒服。韓式豬頸肉係我哋一定要嗌嘅菜式之一。豬頸肉燒得好入味,肉質嫩滑多汁,配上韓式醬汁,味道更加豐富。好掛住嗰啲韓國味道嘅人,一定要試下呢個。原味炸雞係我哋另一個菜式,我哋嗌咗半份,再配埋蜜糖芥末同辣雞醬。雞肉炸得香脆,肉質好嫩,配上呢啲醬汁,味道更加出色。好適合嗰啲鍾意韓國辣味嘅人。泡菜煎餅係我哋另一個試食嘅選擇,煎得香脆,餅底有咗泡菜同辣魚露,增加咗味道層次。一啖落肚,啲酸辣嘅滋味好開胃。最後,我哋試咗紅葡葡柚子梳打。呢杯飲品清新而且有啲酸甜嘅口感,好清新。而韓國炸彈係啤酒同燒酒撞埋一齊,好正!「韓大叔大排檔」嘅嘢食味道好好食,份量都好足夠。服務員服務態度都好熱情,令我哋嘅用餐體驗更加愉快。如果有下次想食韓國嘢,我會再嚟!