2021-11-28 110 views
.尖沙咀❣️韓國夜隔左一段時間就會好想食韓國菜,有時都係comfort food既一種🤤一直都有幫襯開韓珍,因為佢都係由韓國老闆打理,有返一定既信心!今次無叫到燒肉,因為近排太熱氣喇,入到餐廳聞到燒肉味香噴噴都忍住左😎🔸醬油蟹醬油蟹會跟紫菜蛋飯,將醬油蟹蟹肉拆哂落去紫菜蛋飯撈埋一齊食🤤蟹肉既甜味加埋醬油既咸味,絕配!再將撈完既蟹肉飯放入蟹蓋撈埋啲蟹膏食👍🏻🔸韓國豬手超…級…大…份😱完全有一刻以為自己去左韓國啲地道店等啲阿🐷媽切切切啲豬手肉!配埋生菜、蒜頭、青椒、咸魚仔同韓國辣醬🤤豬手肉質爽口,唔會有好油膩既感覺!🔸50cm長韓式雞蛋卷😱又另一驚喜…雖然寫到明50cm,但真係…好…長!雞蛋卷夾埋啲生菜、沙律醬,幾清新!好味指數:9/10韓珍 (帝國中心) 尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖—————————#hk #hkig #hkfoodie #hkfood #korean #koreanfood #tst #tstfood #尖沙咀 #尖沙咀美食 #韓國菜 #醬油蟹
尖沙咀❣️韓國夜

🔸醬油蟹

🔸韓國豬手

🔸50cm長韓式雞蛋卷

好味指數:9/10

尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖

—————————
2021-11-23 138 views
#食好西 #韓式美食.無得去旅行,唯有去食吓正宗地道美食止一止渴先啦~今次帶大家去食韓式美食.韓珍 (帝國中心) 📌尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖.韓式美食除咗 #炸雞 #燉雞 #燒肉仲有啲咩?♦️ 就係我第一次食嘅 #醬油蟹 啦! 嚟到個賣相已經好吸引好多蟹🦀膏呀~估唔到生蟹係咁鮮甜呀!!佢連蟹爪都好甜架我將個蟹蓋留番最後先食將啲飯放落個蟹蓋度一齊食Um…..係另一番風味呀~~好正呀!!!😋😋😋😋.♦️我哋點咗 #醱酵鮑魚人參雞湯 真係好足料!一嚟到已經好香人參味隻雞已經煲到淋哂啦~而且仲有糯米好補好好味呀~食完成身暖哂~.♦️最後仲點多個 #傳統炒年糕啲年糕煙煙韌韌好有𡁻頭呀!而且佢唔係話非常辣🌶咁我都食到幾多吓 😆😆😆.整體評分:最高為🟣🟣🟣🟣🟣味道:🟣🟣🟣🟣🟣服務:🟣🟣🟣🟣🟣環境:🟣🟣🟣🟣🟣地點:🟣🟣🟣🟣🟣.總括嚟講,韓珍係一間韓國人主理嘅餐廳坐位寬敞又舒服, 出品非常好味!!係會一去再去嘅餐廳👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻••••••••••••••••••••••••••••••.#攸桐媽飲飲食食遊蹤 #攸桐媽 #攸桐媽媽遊樂團 #zozimama #6B29prod
#食好西 #韓式美食
無得去旅行,唯有去食吓正宗地道美食
止一止渴先啦~
今次帶大家去食韓式美食
📌尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖
韓式美食除咗 #炸雞 #燉雞 #燒肉
仲有啲咩?
♦️ 就係我第一次食嘅 #醬油蟹 啦!
嚟到個賣相已經好吸引
好多蟹🦀膏呀~
估唔到生蟹係咁鮮甜呀!!
佢連蟹爪都好甜架
我將個蟹蓋留番最後先食
將啲飯放落個蟹蓋度一齊食
Um…..係另一番風味呀~~
好正呀!!!😋😋😋😋
♦️我哋點咗 #醱酵鮑魚人參雞湯
真係好足料!
一嚟到已經好香人參味
隻雞已經煲到淋哂啦~
而且仲有糯米
好補好好味呀~
食完成身暖哂~
♦️最後仲點多個 #傳統炒年糕
啲年糕煙煙韌韌好有𡁻頭呀!
而且佢唔係話非常辣🌶
咁我都食到幾多吓 😆😆😆
整體評分:最高為🟣🟣🟣🟣🟣
味道:🟣🟣🟣🟣🟣
服務:🟣🟣🟣🟣🟣
環境:🟣🟣🟣🟣🟣
地點:🟣🟣🟣🟣🟣
總括嚟講,韓珍係一間韓國人主理嘅餐廳
坐位寬敞又舒服, 出品非常好味!!
係會一去再去嘅餐廳
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
#攸桐媽飲飲食食遊蹤 #攸桐媽 #攸桐媽媽遊樂團 #zozimama #6B29production #路邊研究事務所 #6B29 #韓珍 #尖沙咀美食 #香港美食 #大小帳 #互追 #followforfollow #hk #hkmama #hkmami #二胎媽媽 #hkkol #foodie #hkfoodie
入冬梗係要bbq,今次食韓燒,黎咗位於尖沙咀嘅韓珍。餐廳好旺場,建議大家就算book咗位都要早d到,唔係要等好耐先入得。我哋叫咗兩款燒肉,另外仲叫咗醬油蟹同大醬湯。叫完嘢食餐廳就先上前菜俾我哋食住等,除咗一般韓國餐廳必定有嘅泡菜、芽菜、魚板之類,竟然仲有非常入味嘅鹵水鵪鶉蛋。醬油蟹(1pc) ($250)朋友想食醬油蟹,而我係第一次食,蟹嘅質感有d似生蝦,鮮甜而且醬油味濃得黎又唔會搶哂蟹嘅鮮味。勁多蟹膏,撈埋送嘅牛油飯一齊食,味道好夾。調味特級牛肋肉 ($250)牛肋肉經過調味,帶少少甜味,而且好稔身,肥瘦適中,入口有香濃嘅牛味。值得一提嘅係跟燒肉嘅翠玉瓜,睇落唔起眼,但燒過之後爽脆juicy,好食。豬肩肉 ($130)豬肩肉厚度適中,唔會話好肥,夾埋生菜一齊食仲可以減低燒肉嘅油膩。牛胸肉大醬湯 ($88)大醬湯入面有牛胸肉、豆腐、瓜粒等配料,大醬味香濃,用石頭鍋上熱辣辣,非常暖胃。。。韓珍 (帝國中心)尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖。。

醬油蟹(1pc) ($250)

調味特級牛肋肉 ($250)

豬肩肉 ($130)

牛胸肉大醬湯 ($88)

尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖

• 醬油蟹
  • 牛胸肉大醬湯
2021-11-18 1447 views
高質系列 – 韓珍 💚上次食完”喜來”🙈勾起左鋪韓式燒肉癮加埋最近天氣”凍凍”❄️唔燒一燒點舒服所以一於同埋屋企人去食返餐高質韓風料理🤗------------------------------環境: 座位夠哂闊落👍🏻坐得好舒服走廊通道好闊👻加張枱放野食都唔會逼清潔方便做得好好💯一啲油漬都見唔到------------------------------食物: 醬油蟹-附送牛油飯 ($250) 🦀🤤鮮甜~!鮮甜~!鮮甜~!🤤鮮甜程度高到真係要講三次🥰好好味好正蟹身大隻多膏😍醬油亦夠鹹香,兩者配合非常夾好有以前係韓國食既感覺🥳真係去唔到都食到Pork Set Menu ($780) 🐷(蜂窩五花肉、豬肩肉、豬頸肉、調味排骨、牛油果沙律、海鮮煎餅、人蔘雞湯、雪糕)非常豐富既4人套餐,食到勁飽,CP值非常高🐷蜂窩五花肉油脂非常均勻,食落口好滿足🐷豬肩肉油脂較少,食落肉味會較重同有咬口🐷豬頸肉極厚切,爽口彈牙,油脂感平衡🐷調味排骨大大塊,醬汁鹹香帶點甜味,好惹味🐥人蔘雞超足料,好多糯米釀落隻全雞入面人蔘味稍為淡弱,但雞味超濃,雞肉亦好嫰滑🦑海鮮煎餅火喉好好,香而不油,海鮮都好足料餐前小食上枱時
高質系列 – 韓珍 💚

清潔方便做得好好💯一啲油漬都見唔到

食物: 醬油蟹-附送牛油飯 ($250) 🦀

🤤鮮甜~!鮮甜~!鮮甜~!🤤
鮮甜程度高到真係要講三次🥰好好味好正
蟹身大隻多膏😍醬油亦夠鹹香,兩者配合非常夾
好有以前係韓國食既感覺🥳真係去唔到都食到

Pork Set Menu ($780) 🐷
(蜂窩五花肉、豬肩肉、豬頸肉、調味排骨、
牛油果沙律、海鮮煎餅、人蔘雞湯、雪糕)

非常豐富既4人套餐,食到勁飽,CP值非常高
🐷蜂窩五花肉油脂非常均勻,食落口好滿足
🐷豬肩肉油脂較少,食落肉味會較重同有咬口
🐷豬頸肉極厚切,爽口彈牙,油脂感平衡
🐷調味排骨大大塊,醬汁鹹香帶點甜味,好惹味
🐥人蔘雞超足料,好多糯米釀落隻全雞入面

人蔘味稍為淡弱,但雞味超濃,雞肉亦好嫰滑
🦑海鮮煎餅火喉好好,香而不油,海鮮都好足料

餐前小食上枱時會提供🤩亦可以無限追加

特別要讚賞魚卷👏🏻個調味真係好好味
另外泡菜味香🌶️夾埋燒肉到食係好好既配合
服務: 店員清一色都係韓國人🇰🇷
聽佢地溝通都係用韓文😮對客就會用英文
服務態度非常良好💁🏻‍♀️每一位都好快手好勤力
店員會介紹菜餐牌👍🏻同佢地韓式既食法
💯仲會主動幫手燒肉、剪肉同分肉到客人碟上
又會傾下偈❤️成個體驗好開心好愉快

環境: 8.5 /10
食物: 8.5 /10
服務: 9.5 /10

地址: 尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖
人均消費: $ 300 - $ 500
2021-11-16 148 views
👫上年已經食過一次,相隔一年再嚟質素一樣好。佢哋會贈送生菜同埋六款前菜。仲有熱辣辣嘅蛋餅。🦀醬油蟹 $250蟹膏味道濃厚,蟹肉一啲都唔腥,經過醬油醃製更顯得香甜。餐廳附送嘅牛油飯鋪滿大量紫菜、芝麻、生蛋非常惹味,加埋蟹膏味道更豐富。🦑魷魚 $128大大條魷魚好新鮮。彈牙而且鮮甜,唔需要任何醬汁已經好好味。🍗醬油雞肉 $110雞腿肉嫩滑多汁,雞皮燒得勁香。醬油醃料味道甘甜美味。🥩調味烤裏脊 $230肉質軟腍無筋,肉味香濃。最啱用生菜包起食。

🦀醬油蟹 $250

🦑魷魚 $128
大大條魷魚好新鮮。彈牙而且鮮甜,唔需要任何醬汁已經好好味。

🍗醬油雞肉 $110
雞腿肉嫩滑多汁,雞皮燒得勁香。醬油醃料味道甘甜美味。

🥩調味烤裏脊 $230
肉質軟腍無筋,肉味香濃。最啱用生菜包起食。

2021-11-14 323 views
因為見到此餐廳食評不錯 決定11/13到此食生日飯 同時說明了是切蛋糕慶祝生日就係咁 惡夢開始先講食物 老實說不是食評般那麼好 除了牛肉較好之外 其他完全無味 包括薄餅/鮑魚/雞/魷魚🦑唔明點解個個讚好😵‍💫😵‍💫講到服務 簡直係慘不忍睹 係我地燒嘢食期間 突然走來一個韓國大叔老闆 成碟雞連汁 倒晒落我地個燒爐到 成個爐熄埋 浪費時間重開 仲要燒到我地啲雞 燶晒 😡心諗駛唔駛咁趕好喇 食到尾聲由於侍應並沒有說last order及交枱時間 我地再叫了個韓牛 食完立即示意切蛋糕 當時已經埋單並已支付100元支餅費 切蛋糕前 我們正常地影相留念 亦看到還有3枱左右吉位 繼續放心食蛋糕 去到食蛋糕中斷時 突然走來大叔老闆以咆哮的聲線 侮罵我們4個女士 說我們已超過20分鐘 😡😡佢已經被人出面客人投訴 要我地即刻走 但當時仍然有2/3枱吉枱 而我要重申一次大叔的喝罵的程度是全餐廳都聽到既震撼聲線 全部人係o晒咀 何其驚嚇 當時我哋極度尷尬反應不過來只能禮貌地 說食埋個蛋糕會走 可惜我地既冷靜並沒有熄滅韓國大叔既怒火 繼續大聲指責 直到我們走 走出餐廳其間 有女侍應跟我們say sorry 🤬🤬

就係咁 惡夢開始

無奈地逃出後 只見到3個外籍人士等位 其中一個問why inside screaming like this 我回覆因為我地過時20分鐘 仲要係慶祝生日 🎂𣊬間 韓國大叔老闆 即時走出來 繼續咆哮表示我地需要跟他道歉 並以睜靈的眼神 兇我其中一個朋友 想殺人的態度 外藉人士見狀 立即阻止大叔推前 我們才成功逃離🤯🤯

就此 我希望大家不要再幫襯呢間餐廳 大叔老闆 不專重女士 不專重付錢的僱客 不專重自己老闆既身份 切底是一個完全沒有文化的2021人類
如果是繁忙日子 請表示不接受切餅慶祝生日 或一早表明交枱時間及提醒last order 難度要客人反過來教導如何服務如何做生意嗎😫😫

我相信我們如果不是女性 全是男性 佢既喝罵程度不會如此激烈 絕對是蝦女人的行為 韓國大叔男人主義嗎 😤我希望大家三思 😣😔😞

2021-11-14 178 views
今年生日想食韓燒 見佢openrice好多好評 所以book左同朋友慶生。朋友仲自製蛋糕 佢話切餅費要$100 ,都覺得合理可以接受。我地叫左啲韓牛 牛舌 雞 鮑魚 韓國海鮮燒餅 魷魚。講真 佢地食物質素真係好普通 除左韓牛 牛舌,其餘既食物都係無味 韓國燒餅好淡, 魷魚完全無鮮味,雞肉個老闆燒到燶哂,而且完全無雞味,佢咁既價錢其實食物質素真係好般。講到呢度戲肉就黎喇,我地最後仲叫左塊韓牛扒,食埋就即刻叫人執枱準備切蛋糕。蛋糕整得好靚我地當然要影下相,影完相食左個蛋糕一半,突然個老闆走過黎大罵我地,話我地已經坐超過20分鐘,佢話用餐時間2個鐘,趕我地走。我當時好嬲覺得好掃興,朋友仲不斷同佢講話食埋個蛋糕就會走,但個老闆仲不斷係度咆哮,全間餐廳既人見到都o哂咀。第一,我地完全唔知係2個鐘就要走,一直無任何人提我地用餐時間,我地走前20分鐘左右仲叫左個韓牛扒,如果無時間點解仲照同我地落單,又完全無last order呢啲呢?第二,我地見到其實仲有啲空枱 ,出面亦唔係好多人等位,枱根本一啲都唔緊張,點解會係我地切完蛋糕慶祝生日既日子,咁樣大鬧啲客人,我真係從來未遇過一間餐廳會有啲咁既態度同服

我地叫左啲韓牛 牛舌 雞 鮑魚 韓國海鮮燒餅 魷魚。

第二,我地見到其實仲有啲空枱 ,出面亦唔係好多人等位,枱根本一啲都唔緊張,點解會係我地切完蛋糕慶祝生日既日子,咁樣大鬧啲客人,我真係從來未遇過一間餐廳會有啲咁既態度同服務。
第三,我地係真金白銀俾錢食飯俾切餅費係呢度食野食蛋糕,唔知點解要受呢種侮辱, 仲要我地4個女仔俾個韓國大叔狂鬧。
最後我地離開餐廳,得3個外藉人士等緊位,佢地都問我地發生咩事,當我地講左一陣,個老闆又出黎再鬧我地,好兇惡咁望住我同鬧我,我直接問佢想點,佢叫我地要道歉,真係好好笑呢個韓國大叔,連啲外藉人士都有制止呢位大叔。

走既時候真係一肚氣,俾錢買難受,仲要俾個餐廳老闆係咁鬧,真係人生第一次。呢間餐廳永遠不會再踏足,因為佢連基本尊重客人既概念都無。
2021-11-14 210 views
今晚因為朋友生日想食韓燒,所以相約黎呢度食飯慶祝。由訂位到入座,完全冇任何職員提到原來係有限時兩小時,而一入到去,我哋一早已經同職員講左有蛋糕慶祝生日,而職員話要收取$100切餅費,我們都表示同意。用餐中,我哋都有keep住order,而從來都冇職員提到用餐有限時。後來,其中一個職員拎張單過嚟叫埋單,同時我地勞煩該職員幫忙拎出蛋糕,但一直仍然冇人提過有限時。而在食蛋糕中途,突然有位中年韓藉男人(疑似係餐廳經理或老闆)走過來向我們破口大罵,他用震懾聲線和兇惡的態度不斷話我哋遲走,唔交枱。但現場所見,當時仍然有2-3張吉枱,而該位中年男士不理會出面等位既客人,一直鬧我地唔走影響出面既人冇位入。完全唔明點解佢唔帶出面既客人先入座,反而只顧責罵我哋,咁其實佢唔係都浪費左其他人既用餐時間?! 到最後我哋離開餐廳,其他職員都跟我哋表示抱歉,表示不好意思,我哋都表達左不滿後都已經冇嘢。出到門口有幾位客人問返我哋發生咩事時,那位中年男士突然走出來鬧我哋,好似驚我地同果幾位客人講剛才發生既事,那位中年男士仲兇到想殺人既模樣,好彩當時果幾位男食客幫我們解圍,我哋準備落電梯走時,那位中年男士一直鬧同叫我地道歉。態度完全極度惡劣。
對於呢位中年男士一開始幫我哋燒雞肉時,服務已經好有問題,完全冇問我地,直接將整碟雞肉連汁倒落去煎,攪到個爐即刻熄咗,攪左一陣先開得返個爐。中間有啲少問題就算。平心而論,餐廳食物一般,係牛肉算不錯幾新鮮,但以呢個價錢再加咁既態度,真係好差。仲要令原本開心嘅生日飯,變到大家谷住一肚氣離開。我之後都唔會再幫襯,極度失望。
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
2021-11-14 213 views
看食評說這裡韓燒頗正宗,所以朋友生日便來食生日飯,平心而論,食物質素可以,牛肉類不錯,但服務很有問題,真的見識到正宗無禮的韓國大叔。話說原來韓燒限時兩小時,但我之前無留意到,入座時職員亦無講過交枱時間。我們帶了蛋糕來,職員說要付100元切餅費,我們同意,也付了切餅費。由於無人講過要限時交枱,所以成餐飯我們無特別計時同留意時間。食完便請職員清理枱面,然後取蛋糕來切,中途有職員來埋單,全程無人同我們講要幾時交枱。當我們拍照去到一半,有個中年男職員突然走來說我們已過時,催我們快點,但見周圍仍有幾張空枱,所以我們繼續切餅,亦盡量加快一點,豈知不久後,那位大叔再過來,以極惡語氣與全間餐廳都聽到的震撼聲線喝罵我們過時,影響下一輪人客等等。當時我已回應我們盡快食完蛋糕便會走(當時吃了大半),但他仍不停罵了數分鐘,別人不知可能會以為我們食霸王餐而被罵🙈而在他不停罵我們的同時,附近仍有至少兩張空枱,有客人則在門外看著他罵人而不獲安排入座,其實他不浪費時間罵人而去帶位,下一輪客人便可更快入座?!🤷🏻‍♀️退一步說,我明白遲了交枱會影響下一輪食客,但在那位大叔來催促前,全程沒有職員提過幾點交枱,亦沒有提我們要

退一步說,我明白遲了交枱會影響下一輪食客,但在那位大叔來催促前,全程沒有職員提過幾點交枱,亦沒有提我們要早點切蛋糕以免延誤交枱,而且生日流流,真的有必要以那麼惡劣的態度罵人嗎?

我們離開時,連其他職員都走來向我們講不好意思,門外等位的食客也好奇問我們發生什麼事,還好言勸我們不要與那位大叔嘈😅

那位大叔在罵人以外,處理食物手法都極奇怪。我們點了醬油雞肉,他過來幫我們燒,但竟然成碟連雞肉帶汁倒進爐裡,我第一次見人咁燒,最搞笑係連個火都淋熄埋,再開火後又大火到極速燒燶啲雞肉。看來,當時他已想趕我們走🙈

以這間餐廳的價錢,性價比已麻麻,還要服務態度如此,我們以後絕對不會幫襯,並奉勸餐廳收了切餅費又不歡迎客人切蛋糕,請一早講明。
2021-11-12 156 views
🇰🇷韓國人主理 好似去完一趟韓國咁🥢
第二次嚟食~除咗佢嘅烤肉,今次係衝住醬油蟹而嚟!🦀💨💨💨**有熱麥茶、韓式伴碟小菜同生茶~****更附送🍳代替一般嘅爐邊蛋** 🦀《醬油蟹配牛油飯$250/隻》醬油蟹大隻肥美~~啲蟹膏爆晒出嚟😍蟹腳用手一「吱」,啲肉出晒嚟!醬油味調得香而不過咸,加埋個飯真係超正😙飯上面有牛油 、蛋絲同飯素,太好味唔覺就食晒成碗飯啦!👅《牛舌$160》份量夠多,薄身又嫩,輕燒兩邊就食得~加原味食有肉汁又有肉香,再加啲鹽同韓式辣醬都好提味~🐔《醬油雞 $110》雞已經用醬油醃好味~唔會太咸味道岩岩好!雞肉好滑又入味~ 加啲醬再用菜包住食好味~ 🍲《發酵人蔘雞湯$108》秋風起,飲啲暖身雞湯就岩晒~一鍋用咗成隻雞去煲,仲釀埋糯米、紅棗,加埋人蔘更滋補~ 🥘《牛肉石鍋拌飯$98》石鍋飯足料,加埋韓式辣醬拌勻仲正~

🇰🇷韓國人主理 好似去完一趟韓國咁🥢
第二次嚟食~除咗佢嘅烤肉,今次係衝住醬油蟹而嚟!🦀💨💨💨

**有熱麥茶、韓式伴碟小菜同生茶~**

**更附送🍳代替一般嘅爐邊蛋**

🦀《醬油蟹配牛油飯$250/隻》
飯上面有牛油 、蛋絲同飯素,太好味唔覺就食晒成碗飯啦!

👅《牛舌$160》
份量夠多,薄身又嫩,輕燒兩邊就食得~加
原味食有肉汁又有肉香,再加啲鹽同韓式辣醬都好提味~

🐔《醬油雞 $110》
雞已經用醬油醃好味~唔會太咸味道岩岩好!
雞肉好滑又入味~ 加啲醬再用菜包住食好味~

🍲《發酵人蔘雞湯$108》

🥘《牛肉石鍋拌飯$98》
石鍋飯足料,加埋韓式辣醬拌勻仲正~
2021-11-10
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$400 (Dinner)
⿻⿻ 韓 珍𓏲𓏱𓏭𓏭呢間韓國菜餐廳真係超級受歡迎 鋪頭好大但係差唔多次次去都要等位 今次終於試下♡⃜︎◟︎(๑⃙⃘⸍௰⸌๑⃙⃘)◜︎叫咗三款肉、一份辣拌麵同桃味燒酒 一落完單就有一系列嘅韓式小菜同埋蛋餅沙律 全部都幾好食 招牌嘅牛肋骨捲成一團睇唔出但係份量真係幾多 冇醃製過所以可以食到比較濃郁嘅牛味 肉質鮮嫩 好滿足 蜂窩五花肉未燒之前已經好吸引 燒到表面脆脆地夠香口惹味 果然食韓燒唔可以冇五花腩好有驚喜嘅係牛五花 薄切嘅牛肉經過醃製 唔會太重口味同時食到香甜嘅梨汁味 雖然油花好多但係反而冇咁容易漏食燒肉食到熱辣辣 叫咗個海螺辣拌麵 香辣得嚟好清爽好解膩 再配埋桃味嘅燒酒 度數唔會太高又唔會假甜 配燒肉好夾𓏲𓏱𓏭𓏭海螺辣拌麵 $158特級牛肋骨 $250牛五花肉 $150蜂窩五花肉 $150Chum Churum Peach $70
⿻⿻

• 蜂窩五花腩
  • 牛五花
  • 海螺辣拌麵
2021-11-04 1775 views
想真係有韓國feel,韓珍就岩晒🤣餐廳唔單止超多韓語食客光顧,連職員之間都係用韓文溝通,環境即刻好有feel 😈首先一定要介紹下佢地既前菜,款式超多之餘又要好味,仲要冇另外收錢,因為食過幾間都會按人頭收前菜錢🙈成張枱放滿晒野果種感覺真係好滿足,未食都已經心情好🤣🤣🤣今次我地就有泡菜、魚糕、鵪鶉蛋、芽菜、魷魚、仲有埋沙律同埋蛋餅。另外我地食燒肉當然唔少得仲有生菜、蒜片、青辣椒同埋麻油海鹽、黃豆粉、麵豉醬同埋有醬汁的爽脆洋蔥,睇排場真係好架勢🤗🎈韓珍新鮮的套餐(八方美人) $588叫得八方美人當然就包含左8款韓燒食材,開頭以為好少,但係我地兩個人最後差d都食唔晒🤣一個set有齊牛舌、雪花牛肉、豬頸肉、護心肉、豬肩肉、醬油雞肉、烤大蝦、鮮鮑魚。其實真係好滿足,咩都可以試🥰雪花牛肉好有牛味,同日式燒肉好唔同。一向韓燒我都麻麻地雞肉,點知今次好有驚喜,醬汁個味岩岩好,雞肉亦都好滑。醃好嘅鮑魚都清乾淨左內臟,又淋又入味👍🏻🎈醱酵人蔘雞湯 $108朋友未食燒肉之前就驚唔夠食,話就黎冬天要叫番個人蔘雞湯補下🤣🤣$108有原隻雞真係好抵食👍🏻本來我地諗住燒肉set有鮑魚就叫左普通版既人蔘雞湯,點知我地潷

🎈韓珍新鮮的套餐(八方美人) $588

🎈醱酵人蔘雞湯 $108
朋友未食燒肉之前就驚唔夠食,話就黎冬天要叫番個人蔘雞湯補下🤣🤣$108有原隻雞真係好抵食👍🏻本來我地諗住燒肉set有鮑魚就叫左普通版既人蔘雞湯,點知我地潷潷下湯發現有隻鮑魚😋😋唔知係比錯左定係店家比驚喜🤣🤣

🎈Korean Peach Juice $20
🎈Korean Pear Juice $20

職員除左會主動換個烤網,仲幫我地剝蝦殼,咁當然唔係用手剝啦🤣🤣我開頭都係以為佢行埋黎換網,點知佢行埋黎拎起較剪同鉗就幫我地剝蝦殼,手勢仲好純熟👍🏻

今次聽到隔離枱食醬油蟹話好正,下次都要黎試下先😋😋
2021-11-03
$400 (Dinner)
  • 八方美人
  • 前菜
2021-11-04 145 views
超高質韓國菜😍連前菜都好好味🤤小編最鍾意鵪鶉蛋同魚糕😜店員大部份都係韓國人咁啱坐咗隔離位都係韓國人超級似去咗韓國旅行咁😂醬油蟹&牛油飯$250醬油蟹食落鮮味十足🤩最神奇係鮮得嚟一啲腥味都冇👍🏻隻蟹大大隻爆曬膏 仲有好多蟹肉💕就咁直接食都已經令人樂而忘返😘加埋牛油飯就簡直係絕配嘅組合😜食到如痴如醉💕大推😍😍😍😍😍蜂蜜梨汁生牛肉$180個汁醬同生雞蛋mix match得好好🤩生牛肉同雪梨夾得好好💕以為食落好生其實唔會所有夾埋好有牛味同甜甜爽爽😝好正唔怕食生既可以試試😜可惜青瓜片冇切成條狀🙈Pork & Beef Set BBQ(2人)$580調味特級牛肋骨牛肋骨已經入曬味👍🏻牛肉油脂好香😝牛味十足❤️肉質嫩滑🥰蜂窩五花肉食落完全唔韌👍🏻五花肉完全係好平均咁樣分佈😍加埋生菜一齊食嘅話簡直就係完美嘅配搭💕豬肩肉厚切嘅豬肩肉偏瘦所以有少少韌🙈牛油果&水果沙律水果好甜好fresh 😜用咗乳酪來做個沙律sauce好特別💕泡菜豬肉湯個湯底辣度拿捏得非常之好😍豬肉作為點綴亦都將成個湯提升至另外一個水平😜當飽飽地嘅時候再飲下呢碗湯就會令人再次食指大動😝😝柚子茶用柚子茶作為今餐嘅結尾超級冰涼嘅柚子茶😋好解膩又

超高質韓國菜😍

📌好味程度:🌟🌟🌟🌟
📌回頭度:🌟🌟🌟🌟🌟
📌環境:🌟🌟🌟🌟
📌服務:🌟🌟🌟🌟🌟
好耐冇食燒肉啦,天氣涼涼地,咁岩行開尖沙咀就揀中咗呢一間。👍🏻醬油蟹醬油蟹而家做緊特價$250有一隻,仲有免費嘅紫菜蛋飯。膏液滿瀉,食落非常鮮甜,就連蟹殼部份都完全冇腥味,加上鹹鹹甜甜嘅醬汁可以點上蟹腳,撈落紫菜飯度一齊食。👍🏻特級牛肋骨上枱好大塊,勁吸引眼球。紋理清晰,牛肉味超級香盛,入口軟淋。記住燒之前要一分為三,再燒到5成嘅時候可以再剪分為一小塊。👍🏻辣護心肉醃製過嘅肉質好淋軟,帶有韓式醬料嘅甜辣味,食落頗有肉汁,亦都唔需要再沾上過多調味!配上生菜同大蒜,即時減去油膩感。👍🏻牛胸肉大醬湯呢個味道會比較鹹,不過配料都並唔吝嗇,粒粒翠玉瓜、菇菌、牛胸肉、豆腐。記住飲用之前攪勻一下。👍🏻👍🏻一坐低就已經有幾款前菜:泡菜、醃蘿蔔、大豆芽、沙律。👍🏻👍🏻韓國職員服務態度非常殷勤,成日主動過嚟幫手燒~~💡食韓燒仲有一個窩蛋送(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
好耐冇食燒肉啦,天氣涼涼地,咁岩行開尖沙咀就揀中咗呢一間。

👍🏻醬油蟹

👍🏻特級牛肋骨

👍🏻辣護心肉

👍🏻牛胸肉大醬湯

👍🏻👍🏻韓國職員服務態度非常殷勤,成日主動過嚟幫手燒~~

💡食韓燒仲有一個窩蛋送(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

2021-11-01 90 views
同友人s一齊聚會好地方👍🏻今次無試到燒肉,留反下次。今次散叫再加醬油蟹🦀🦀🦀不得不讚真心正,同韓國有得比❤️😋坐底左之後佢就比左前菜我地,5人就比左2set,可refill,個人覺得除左菠菜其他都好食,泡菜就普通,最好食係黑豆。然後就叫左個泡菜煎餅-$130(2.5/5)。Er…..都幾失望,泡菜味唔濃,雖然唔算好厚粉,不過無乜味道。然後係豚肉魷魚仔鐵板燒-$380 (4/5)。佢係有個gas爐熱住上既,越食越辣,正,魷魚仔同豚肉好食,份量都好夠,d葱同芽菜吸哂d汁,餸飯一流。我地仲叫多左碗飯黎配姨個鐵板燒😋😋😋之後仲叫多左個辣豬肉石鍋拌飯-$108 (3.5/5)想食飯焦😋佢滿足到😋仲有蛋黃撈飯,相對比個鐵板燒姨個飯就一d都唔辣😂不過份量都夠👍🏻最後就係重頭戲!!!-$250 -1隻 (4.8/5) 醬油蟹!!!好好食,雖然都係韓國好食d,但係香港食到咁既質素已經好好,勁好下飯!d膏好鮮甜一d都唔腥!絕對無失望!🦀🦀🦀總結: 韓珍絕對有下次,想念韓國就會黎,下次都會必點醬油蟹,仲想試埋燒肉😋😋😋

2021-10-30
$280 (Dinner)
  • 醬油蟹