2022-11-21 1 views
同朋友聚會去尖沙咀就最就腳,食串燒之餘🍢🍡原來呢間《喜聚燒》都有雞鍋食👍🏻👍🏻!🎏呢到環境好有特色,以日本為主題,好有氣氛🏮打卡亦一流📸📸!喜聚鑊仔麻辣雞 $198半隻雞分量,以微微燭光暖住,一邊食一邊傾偈都冇問題,雞件掛汁一流,少少辣都幾濃味👍🏻!燒貴妃蚌 $68超多蒜蓉加埋蔥粒,味道一流😋加上貴妃蚌大大隻又厚肉,都幾爽口!建議剪開先食,每一啖都沾滿蒜粒,進食就更加方便😄!芝士響鈴 $24咸咸地既芝士配上脆卜卜既響鈴,感覺都幾得意😄!霜降和牛串 $59牛味濃郁,建議先食比較好,因為熱板會令肉質過熟,變得有啲韌😅!燒豬頸肉 $28至愛呢一串🥰肉質爽口,燒得剛剛好,沙爹味道又夠惹味👍🏻👍🏻!燒玉子 $19因為有熱石持續保溫,令玉子可以保持外脆內軟的口感,好好味😋!呢到嘅串燒選擇都比較多,就算一班朋友聚會,少食肉嘅或者唔食海鮮嘅,都相信重有好多選擇🍢🍡🍢🍡!👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻海鹽燒秋葵 $24燒台式香腸 $26燒菜心苗 $20

喜聚鑊仔麻辣雞 $198

燒貴妃蚌 $68

芝士響鈴 $24
咸咸地既芝士配上脆卜卜既響鈴,感覺都幾得意😄!

霜降和牛串 $59

燒豬頸肉 $28

燒玉子 $19

👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
海鹽燒秋葵 $24
燒台式香腸 $26
燒菜心苗 $20
2022-11-15 3 views
今日又吾想煮飯,即刻同老公出街食,老公想食串燒,去左尖沙咀喜聚燒,環境好好,人吾算多裝修好日式,感覺好柔和點左4份串燒+ 一份麻辣滋補烏雞串燒1.珍寶大扇貝,好大隻好厚肉,又新鮮2.蒜蓉燒廣島蠔,蒜蓉超香口,蠔肉好厚身,仲有個醬汁好好味3.牛舌,有3片,厚切,有嚼勁4.脆皮白鱔,皮好脆,肉夠彈牙麻辣滋補烏雞,好少見有烏雞,肉質幾軟滑,麻辣好夠味,香口,辣度適中,份量都多,秋冬食十分適合👍🏻👍🏻

裝修好日式,感覺好柔和

點左4份串燒+ 一份麻辣滋補烏雞
串燒
1.珍寶大扇貝,好大隻好厚肉,又新鮮
2.蒜蓉燒廣島蠔,蒜蓉超香口,蠔肉好厚身,仲有個醬汁好好味
3.牛舌,有3片,厚切,有嚼勁
4.脆皮白鱔,皮好脆,肉夠彈牙

2022-11-14 1 views
近排發掘左一間鬧市中既隱世串燒小店,喜聚燒食麻辣雞煲加串燒一流,抵食又做緊優惠依排店舖做緊全單85折優惠,如果消費滿$400,仲可以半價享用喜聚鑊仔麻辣雞/喜聚麻辣滋補鮮烏雞半價添!喜聚麻辣滋補鮮烏雞 $99/半隻(特價)依道係餐廳既自創小菜,好惹味,食落辣得黎又有鑊氣,烏雞好入味肉質鮮嫩,做特價半價就食到真係好抵食!燒蟶子皇(蒜蓉) $78蟶子好大隻又鮮甜,一咬落去彈牙又爽口,配埋蒜蓉食,更帶出鮮味,燒出黎既汁都好鮮味呢!燒黑啤牛仔骨(特厚)2件 $69好厚身,肉質非常正,好juicy,肥瘦適中,燒得啱啱好!燒原條牛肋條 $39牛味香濃,啖啖都咁好味!燒豬頸肉 $28食落豬頸肉好爽口,味道一流!燒雞肉串 $28雞肉好惹味又唔會鞋口,正!燒雞全翼 $24雞全翼燒得金黃香口,仲會起左少少骨,食既時候好方便就食到肉!

近排發掘左一間鬧市中既隱世串燒小店,喜聚燒

食麻辣雞煲加串燒一流,抵食又做緊優惠

喜聚麻辣滋補鮮烏雞 $99/半隻(特價)

燒蟶子皇(蒜蓉) $78

燒黑啤牛仔骨(特厚)2件 $69

好厚身,肉質非常正,好juicy,肥瘦適中,燒得啱啱好!

燒原條牛肋條 $39
牛味香濃,啖啖都咁好味!

燒豬頸肉 $28
食落豬頸肉好爽口,味道一流!

燒雞肉串 $28
雞肉好惹味又唔會鞋口,正!

燒雞全翼 $24
2022-11-10
Type of Meal
Dinner
  • 喜聚麻辣滋補鮮烏雞
喜聚麻辣滋補烏雞(半隻) HK$198近年香港興起好多麻辣野🀄尖沙咀呢間居酒屋都不甘寂寞加入陣線,麻辣烏雞🌶️🍗係香港都未食過🤣其實都幾足料,個醬因為有洋蔥、蟲草花同埋杞子所以就甜甜地🧅有平時養生雞湯嘅味,但係又有辣味,所以都幾新奇,因為店主唔想醬變乾,上菜比較凍啲,個人覺得如果熱啲會更正呢🔥都有成廿幾舊雞,兩個人都夠啦🦃蒜蓉燒蟶子皇 HK$78呢個很可以😋好新鮮有咬口,同埋內臟清得幾乾淨,平時蟶子好細隻,但係呢個應該係平時嘅三倍大小,勁多蒜蓉,唔錯🐚🧄沙嗲燒厚魚肚 HK$48肚腩肚臍專試盞鬼野,睇下咩東東🤩其實係厚厚地豬皮嘅感覺,但係又有竹笙嘅口感,配埋沙嗲醬都幾特別🐟燒芝士三層肉 HK$46呢個唔錯🐷佢個肉脂分佈得幾均勻,豬肉都係新鮮,有啲似燒腩仔的脆燒感覺,加埋芝士夠邪惡🧀燒玉子 HK$19肚腩覺得呢個反而平平地有驚喜🍳佢個面焦糖香,有啲似玉子壽司的甜味,但係好熱,好食🍰孜然燒茄子 HK$29有得揀蒜香定孜然,話明中日fushion,肚腩當然係揀左孜然啦🤣茄子厚燒🍆一啖食一舊,肚臍話有新疆味🤣肚腩就覺得幾香口車厘茄煙肉卷 HK$29通常都係包提子🍇包車厘茄都係第一次見,車厘茄燒得好
喜聚麻辣滋補烏雞(半隻) HK$198

蒜蓉燒蟶子皇 HK$78

沙嗲燒厚魚肚 HK$48

燒芝士三層肉 HK$46

燒玉子 HK$19

孜然燒茄子 HK$29

車厘茄煙肉卷 HK$29
通常都係包提子🍇包車厘茄都係第一次見,車厘茄燒得好熱爆汁🍅相對就冇提子咁甜啦,不過加埋煙肉卷都係小清新🌱

燒芝士翠肉瓜 HK$24
勁厚切🤣🤯感覺好似一舊頂人地2-3塊,可惜芝士醬同翠肉瓜就唔算太夾,但係當食菜咁都可以🥒

‼️餐廳而家推緊雞煲半價,全單8️⃣5️⃣折 ‼️大家唔好錯過啦~
2022-11-10
放假小篇👧🏻去左尖沙咀,朋友帶咗我去近地鐵站N2出口附近食下串燒聚下😋 原來餐廳係喜膳燒嘅分店,睇下餐牌有咩唔同先。👅 𝓜𝓮𝓷𝓾𝓼🌟 喜聚麻辣滋補鮮雞 (半隻)叫左招牌麻辣鮮雞,估唔到串燒店都會有麻辣雞食,雞肉肉質滑身唔鞋,好惹味好香濃,越食越麻香,而且份量都好多。鍋底下面有一個小蠟燭,一路食都會keep住好暖。小篇👧🏻推介‼️🌟 燒珍寶大扇貝小篇👧🏻簡左蒜蓉燒扇貝, 用粉絲蒜蓉烤扇貝好惹味,扇貝好新鮮好甜,而且大大件食落好滿足。🌟 海鹽燒皇牌牛舌🍢牛舌好厚身,用上海鹽燒突出牛舌濃味,燒既牛吞係淋身,食落牛味好濃郁。小篇👧🏻真係好鍾意串光放喺鐵板上,keep住可以暖粒粒咁食。🌟 燒金菇肥牛卷🍢燒金菇肥牛外層放上照燒汁同芝麻,肉身邊位燒得微脆身,咬落去好juicy.而且肥牛金菇卷同樣放在鐵板上,真係好保溫🤭🌟 燒玉桂焦糖金菠蘿🍍一上枱已經好吸引小篇👧🏻,菠蘿切開一粒粒,每一件菠蘿粒外層都用左肉桂焦糖燒香左,食落焦糖味好出而且咬左好多汁。啱晒食完串燒同辣嘢,好解膩。推介‼️🌟芝士焗意大利大磨菇🧀焗芝士大磨菇,咬落芝士香濃有拉絲同流心💛連埋蘑菇一齊食,好juicy. 而且好細心咁切開左4份,方便

👅 𝓜𝓮𝓷𝓾𝓼

🌟 喜聚麻辣滋補鮮雞 (半隻)
一路食都會keep住好暖。小篇👧🏻推介‼️

🌟 燒珍寶大扇貝

🌟 海鹽燒皇牌牛舌🍢

🌟 燒金菇肥牛卷🍢

🌟 燒玉桂焦糖金菠蘿🍍

🌟芝士焗意大利大磨菇🧀

焗芝士大磨菇,咬落芝士香濃有拉絲同流心💛連埋蘑菇一齊食,好juicy. 而且好細心咁切開左4份,方便同朋友share.

#cc_尖沙咀推介
——————————————————

💕Encore指數:4/5
💕餵食指數:4/5
💕環境:4/5
💕推介指數:4/5
——————————————————

如果鍾意我既分享pls follow —> @cc_foodie_dairy ☺️💕

📍 喜聚燒 (尖沙咀)
尖沙咀寶勒巷10號10 Prat 8樓
#喜聚燒
2022-11-05 4 views
夜晚想同朋友仔食少少野,又喎想食太飽,最好就係食串燒架啦今次我地去左尖沙咀呢間串燒小店,需要店舖細細,但味道就好唔錯喜聚鑊仔麻辣雞係熱住上,辣雞味道超濃超重香料味,鐘意重口味既我就岩啦,雞肉都算嫩滑,配酒飲更好海鹽燒皇牌牛舌牛味超濃,燒完都好腍燒珍寶大扇貝上加有不少粉絲,蒜蓉味道剛剛好,扇貝鮮甜又唔靭,夠新鮮燒紐西蘭羊架,羊架有少少肥,但就好嫩好多汁,食落唔會好羶但又有羊味,一定要食黑胡椒燒肥腸,我朋友就唔多岩,但我就覺得好正,滿口脂肪既味道海鹽燒雞皮,雞皮的確難燒,要唔燒焦真係好巧功夫
夜晚想同朋友仔食少少野,又喎想食太飽,最好就係食串燒架啦

海鹽燒皇牌牛舌牛味超濃,燒完都好腍

海鹽燒雞皮,雞皮的確難燒,要唔燒焦真係好巧功夫
呢日同朋友響尖沙咀試咗呢間有雞煲食,又有串燒嘅餐廳,一次過滿足兩個願望呀。餐廳係樓上舖,裝修走型格路線,坐得舒服。話明滿足兩個願望,我地點咗個雞煲,再加咗啲串燒食。 喜聚麻辣滋補鮮烏雞- 招牌菜 ($198) - 兩個人食,點咗半隻份量,雞好入味。特別要讚一讚,餐廳採用新鮮烏雞,質素好高。麻香味好重,醬汁勁惹味,但唔會搶喉,好有台式麻辣嘅感覺。必食推介! 串燒係即叫即燒,上菜速度都算幾快。我地點咗以下幾款,餐枱更提供一個熱板,等食客可以將串燒保溫,好貼心嘅安排呀。 燒珍寶大扇貝(蒜蓉)($78)- 扇貝大隻,入口鮮甜,配埋好香嘅蒜蓉同粉絲,味道好正燒流心鵪鶉蛋($28)- 一咬落去真係好流心,好好味。燒香甜車厘茄煙肉卷($29)- 酸酸甜甜嘅車厘茄配埋香口嘅煙肉卷,味道好夾燒芝士響鈴($24)- 相當特色,響鈴入邊勁多芝士,口感一流海鹽燒王牌牛舌($49)-牛舌質感爽嫩,好入味鹽燒穀飼三層肉($39)- 肉質爽口,帶少少脂肪,油脂味好香。燒日本一口甜薯($24)- 番薯好甜好煙韌燒肉桂焦糖金菠蘿($38)- 微微燒焦,菠蘿好鮮甜juicy,必食推介 餐廳價錢合理,食物質素唔錯,服務質素

燒流心鵪鶉蛋($28)- 一咬落去真係好流心,好好味。

海鹽燒王牌牛舌($49)-牛舌質感爽嫩,好入味

燒日本一口甜薯($24)- 番薯好甜好煙韌

餐廳價錢合理,食物質素唔錯,服務質素好,鍾意食串燒同雞煲嘅朋友可以試吓喎。
  • 喜聚麻辣滋補鮮烏雞
  • 燒菠蘿
Halloween party前係尖沙咀食d野打定底,上左黎寶勒巷間串燒店。喜聚麻辣滋補鮮烏雞 $198烏雞香辣惹味, 麻辣程度對我黎講岩岩好。雞肉大塊肉又多, 但完全唔鞋唔硬! 呢度有半隻,下面有個蠟燭暖住~燒肉桂焦糖金菠蘿菠蘿好香甜多汁, 切成三角形, 好似三角朱古力咁,岩岩好一粒一啖, 其實我有D想自己食唒一條~~燒蟶子皇 $78蟶子真正係肥大肉厚, 身型粗壯, 仲長過條菠蘿 LOL 落左好多蒜蓉粒去燒, 所以啖啖都充滿住蒜香, 一流呀!燒新鮮脆皮白鱔 $68白鱔脆皮彈牙, 完全無腥, 幾好味, 果然無點錯!沙嗲魚皮餃平時打邊爐就食得多, 竟然串燒都有, 仲要係沙嗲味, 即管一試, 都幾特別!食番蔬菜解解膩, 有我好中意既海鹽燒秋葵($24)一串四條, 秋葵經燒烤過既好處就係無左滑孱孱既口感!海鹽燒法國鮮蘆筍($32)已經切好成幾條, 筍身幼嫩無渣; 最後黎個燒玉子($19)作結, 一串四塊 甜甜地。

喜聚麻辣滋補鮮烏雞 $198

燒蟶子皇 $78

燒新鮮脆皮白鱔 $68
白鱔脆皮彈牙, 完全無腥, 幾好味, 果然無點錯!
燒新鮮脆皮白鱔

燒新鮮脆皮白鱔
2022-10-31 9 views
約了老友尖沙咀吃晚餐,他愛串燒我愛雞煲,於是齊齊行去寶勒巷的喜聚燒,喜它可一次滿足兩個願望又坐得舒服,啱晒和老友聚舊。雞煲食得多,烏雞真係未試過,所以我叫了半隻。同時叫了半份豬肋骨,等老友可以慢慢研究幾頁紙的串燒餐牌。💥麻辣滋補鮮烏雞非常惹味,配料有洋蔥,杞子,辣椒和蟲草花。烏雞不肥卻仍然嫩滑。💥燒美式豬肋排表面塗抹了甜甜地的醬汁,肉質鬆軟連骨都咬埋!半份夠兩人吃了。這時老友點的串燒也到了。💥燒蒜蓉大扇貝,肉質鮮甜無比💥燒蒜蓉蟶子皇,肉質爽脆清甜💥燒蒜蓉茄子,多汁又健康💥燒娃娃菜,有種焦香的甜味,不同湯上的食法,別有一番滋味💥燒玉桂焦糖金菠蘿,作為甜品,差不多每枱都點,酸酸甜甜好好食,表面焦糖甚至是脆的!

這時老友點的串燒也到了。
💥燒蒜蓉大扇貝,肉質鮮甜無比

💥燒蒜蓉蟶子皇,肉質爽脆清甜

💥燒蒜蓉茄子,多汁又健康

💥燒娃娃菜,有種焦香的甜味,不同湯上的食法,別有一番滋味

燒玉桂焦糖金菠蘿
燒玉桂焦糖金菠蘿
2022-10-31 14 views
星期日的晚上,約了幾個朋友在尖沙咀食飯。這間餐廳的擺設與牆上的浮世繪都有日式的風格,卻比居酒屋寬闊和舒適。餐牌除了日式串燒外,還有中式的麻辣招牌菜,例如雞煲、烤魚、大腸等。食物選擇多,環境又好,最適合和一班朋友聚餐。🔶喜聚燒麻辣滋補鮮烏雞半隻($198)我認識的烏雞只用來煲湯,但原來做雞煲都得。烏雞脂肪少,肉質比普通雞Q彈,營養價值也較高,加上蟲草花、杞子等配料,好滋補呀!麻辣汁香辣惹味,辣度適中,有需要可加辣。🔶麻辣四姊妹($88)呢四姊妹都好健康:蓮藕、淮山、萵筍、雲耳,全都爽口有益,加上麻辣醬汁,淡口的蔬菜也變得惹味好食。🔶燒珍寶大扇貝($78)扇貝+粉絲+蒜蓉=無敵🔶燒聖子皇($78)超級大隻,又爽又甜🔶燒脆皮白鱔($68)真係脆皮㗎🔶燒沙嗲麵根($22)估唔到咁好食,外脆內煙韌🔶燒娃娃菜($24)普通🔶燒茄子($29)茄子和蒜蓉又是無敵🔶蒜蓉焗雜菇($48)除了蒜蓉,還有好香的牛油🔶燒玉桂焦糖金菠蘿($38)必食!我見枱枱都有,酸甜好味🔶自家製冰糖雪耳雪梨水($32)必飲!有粒粒雪梨肉和雪耳碎,清甜潤喉

🔶喜聚燒麻辣滋補鮮烏雞半隻($198)

🔶麻辣四姊妹($88)
麻辣四姊妹

Type of Meal
Dinner
麻辣四姊妹
2022-10-30 4 views
店員介紹的主打~ 鑊仔麻辣雞,麻辣味好濃好香,雞身夠滑,辣度亦可自我選擇(大中少辣),而我就覺得少辣剛剛好。有 aftertaste, 食完之後喉嚨有一浸美味嘅麻辣味道徘徊。 當然要叫的串燒燒菜心苗,第一次食原來菜心都可以串燒。 外脆內軟,有蔬菜汁, 好有趣。有驚喜。 燒翠肉瓜,一咬就噴晒汁,口感一流。上面加咗孜然粉,清甜得來又有微微辣感。燒秋葵,正常發揮。燒雞翼, 燒得外脆內軟,雞皮脆脆的,雞肉嫩滑, juicy, 唔會燒到乾身。
店員介紹的主打~

當然要叫的串燒

燒秋葵,正常發揮。

2022-10-25 4 views
今日約左好友食吓串燒吹吓水。麻辣滋補烏雞半隻 $198叫咗微辣,食落個汁好惹味,烏雞滋補啖啖肉,最啱秋天嚟食補下,暖下身。餐廳好貼心,燒好嘅串燒會放喺燒熱咗嘅熱石上以保持溫度,上枱後唔係即刻食都可以食到熱辣辣嘅串燒,保持最佳嘅風味,好貼心,讚!🐣骨燒雞軟骨鹽燒 $42食串燒一定要點雞軟骨,呢個價有兩串,就咁鹽燒都好好食,口感脆卜卜,又唔會好硬,唔錯。🐷豬頸肉 BBQ豬頸肉肉質帶爽,開上沾滿甜甜地嘅BBQ醬,同豬頸肉好夾,又可減少豬嘅油膩感。🥢燒蟶子皇$78蒜蓉蟶子係絕配,蟶子燒得剛剛好,肉質爽口不帶韌,淡淡蒜蓉香味,啱晒鍾意重口味嘅人,令人食指大動🥹🍍燒玉桂焦糖金菠蘿🍍$38有焦糖關係外層脆脆地,食落去仲有少少焦糖酒香味,酸酸甜甜又去膩🍄蒜香牛油焗雜菇 $48牛油配雜菌的確一流,有雞髀菇,冬菇,本菇,雞髀菇好爽口,索咗蒜香牛油汁,正!燒蒜蓉茄子🍆$29勁多蒜,蒜蓉好香好惹味,燒到軟身juicy又入味,讚!
今日約左好友食吓串燒吹吓水。

麻辣滋補烏雞半隻 $198

🐣骨燒雞軟骨鹽燒 $42

🐷豬頸肉 BBQ

🥢燒蟶子皇$78

🍍燒玉桂焦糖金菠蘿🍍$38

🍄蒜香牛油焗雜菇 $48

燒蒜蓉茄子🍆$29
勁多蒜,蒜蓉好香好惹味,燒到軟身juicy又入味,讚!
2022-10-25 4 views
同朋友慶祝生日就book左尼間食串燒,嗌咗必食既喜聚鑊仔麻辣雞,麻辣得黎又吾會會好辣非常入味,叫左幾串串燒,本人就勁中意食燒雞皮,但尼間真心燒得好食,仲有佢既燒茄子都燒得好食,我每次食串燒都必會點燒菠蘿同雞泡魚乾,兩樣都好食,整體方面都好值得大家一試。
2022-10-20 4 views
朋友早幾日帶咗我去尖沙咀食串燒原來係喜膳燒嘅新分店喜聚燒2間餐廳menu大部分都一樣不過新店就多咗幾款招牌鑊仔菜身為大腸愛好者,見到有麻辣大腸鍋即叫🤣大腸煙韌又入味🤤愈食愈辣好正🤤朋友就話想食鑊仔麻辣雞🐔半隻雞都超多,嚇親🤣啲雞食落完全唔柴,好惹味🤤仲好食過某啲雞煲店😛聽聞呢道啲海鮮都唔錯所以叫咗燒扇貝同貴妃蚌試吓果然鮮味十足另外當然唔少得叫串燒食啦🤤因為2個鍋都大所以串燒都冇叫太多各款肉類串都好唔錯😙仲有好多有特色嘅串燒最正嘅係串燒上枱時會連一塊熱石板上串燒熱辣辣真係好食好多🤤
朋友早幾日帶咗我去尖沙咀食串燒

原來係喜膳燒嘅新分店喜聚燒

2間餐廳menu大部分都一樣

不過新店就多咗幾款招牌鑊仔菜

身為大腸愛好者,見到有麻辣大腸鍋即叫🤣

大腸煙韌又入味🤤愈食愈辣好正🤤

朋友就話想食鑊仔麻辣雞🐔

半隻雞都超多,嚇親🤣

啲雞食落完全唔柴,好惹味🤤

仲好食過某啲雞煲店😛

最正嘅係串燒上枱時會連一塊熱石板上

串燒熱辣辣真係好食好多🤤
1K
2022-10-20 5 views
“喜聚鑊仔麻辣雞”($198/半隻)“惹味麻辣大腸”($138)“燒珍寶大扇貝”($78)“燒貴妃蚌”($68)“燒芝士響鈴2條”($24)“海鹽燒雞皮2串”($38)“燒豬頸肉”($28)“燒山賊雞翼3隻”($45)“燒棉花糖多士(士多啤梨味)”($38)食開串燒就有舖癮🤣今次搵到間喺尖沙咀嘅樓上舖喜聚燒餐廳裝修走日式風格,坐得幾舒服☺️呢道除咗串燒,仲有好幾款鑊仔招牌菜🔥為食嘅我地叫咗當中2款🤤🤣先係半隻喜聚鑊仔麻辣雞🌶🐔個醬汁辣度岩岩好,超級惹味😍雞肉都十分嫩滑,半隻份量都夠哂多😝另一款就叫咗惹味麻辣大腸🐷大腸有咬口得嚟又唔會韌😚仲好入味🤤2個鑊仔個底都有個燭臺仔暖住啲食物😙所以慢慢食都唔怕變凍☺️呢道嘅燒海鮮都有好多選擇😍我地就叫咗蒜蓉燒珍寶大扇貝同燒貴妃蚌🥰2款都大大隻,一食就知夠新鮮🤤果然海鮮同蒜蓉永遠都係perfect match😆最後當然唔少得各式各樣嘅串燒啦😍串燒上枱時會放上熱石板,好貼心🥰我地豬,牛,雞嘅款式都有叫啲,全部都幾高質當中呢道嘅雞皮同其他餐廳唔同,因為加咗海苔粉成個感覺即時日式咗🤣特別嘅仲有燒芝士響鈴🧀咬落去爆哂漿🤤因為實在太飽所以好多特別款都試唔哂🤣唯有遲
“喜聚鑊仔麻辣雞”($198/半隻)

“惹味麻辣大腸”($138)

“燒珍寶大扇貝”($78)

“燒貴妃蚌”($68)

“燒芝士響鈴2條”($24)

“海鹽燒雞皮2串”($38)

“燒豬頸肉”($28)

“燒山賊雞翼3隻”($45)

“燒棉花糖多士(士多啤梨味)”($38)

食開串燒就有舖癮🤣

今次搵到間喺尖沙咀嘅樓上舖喜聚燒

餐廳裝修走日式風格,坐得幾舒服☺️

呢道除咗串燒,仲有好幾款鑊仔招牌菜🔥

為食嘅我地叫咗當中2款🤤🤣

先係半隻喜聚鑊仔麻辣雞🌶🐔

個醬汁辣度岩岩好,超級惹味😍

雞肉都十分嫩滑,半隻份量都夠哂多😝

另一款就叫咗惹味麻辣大腸🐷

我地就叫咗蒜蓉燒珍寶大扇貝同燒貴妃蚌🥰

2款都大大隻,一食就知夠新鮮🤤

果然海鮮同蒜蓉永遠都係perfect match😆

最後當然唔少得各式各樣嘅串燒啦😍

串燒上枱時會放上熱石板,好貼心🥰

我地豬,牛,雞嘅款式都有叫啲,全部都幾高質

當中呢道嘅雞皮同其他餐廳唔同,因為加咗海苔粉

成個感覺即時日式咗🤣

特別嘅仲有燒芝士響鈴🧀咬落去爆哂漿🤤