2024-10-04
大佬之前同屋企人過嚟灣仔配眼鏡,跟住就試過呢一間,今次係再encore生啤+華美鳥拼盤首先,我哋叫咗華美鳥拼盤,拼盤分別有煙燻生華美雞、慢煮雞腎肉刺、烤半熟雞肝,三款各有特色,香氣撲鼻,色澤誘人!啤酒配搭呢啲小食,真係無敵,還有兩杯麒麟一番榨生啤,冰涼可口,開胃無比!主菜西京燒熟成黑豚腩肉接住就嚟咗西京燒熟成黑豚腩肉,外皮酥脆,內裡鮮嫩,西京醬味道濃郁,肉質甜美,真係食到唔想停!海膽龍珠卷然後,海膽龍珠卷上場,海膽嘅鮮味,加上蛋黃嘅濃烈,配搭吞拿魚蓉及紫菜捲皮嘅脆口感,咬落去瞬間令人驚喜,真係好味到唔得了!刺身系列原隻伊勢龍蝦刺身接下來,原隻伊勢龍蝦刺身登場,肉質鮮嫩,味道鮮美,每一口都令人陶醉,彷彿置身海底世界!三文魚腩刺身再嚟就係三文魚腩刺身,色澤明亮,油脂分佈均勻,入口滑溜,真係食到令人心醉!山葵柚子漬水母刺身山葵柚子漬水母刺身就添上清新的口感,柚子醬汁配合微辣嘅山葵,口感獨特三款海苔杯- 黑松露煙燻帆立貝,香氣撲鼻,食到令人驚嘆!- 火炙厚切鮟鱇魚肝,滑口無比,真係一試成主顧!- 柚子風手切本鮪魚腩蓉,清新而不膩,完美結尾!冷蕎麥麵,冷稻庭手打烏冬朋友想食蕎麥麵,但係我就想食手
生啤+華美鳥拼盤
原隻伊勢龍蝦刺身
三文魚腩刺身
山葵柚子漬水母刺身
三款海苔杯
- 黑松露煙燻帆立貝,香氣撲鼻,食到令人驚嘆!
- 火炙厚切鮟鱇魚肝,滑口無比,真係一試成主顧!
- 柚子風手切本鮪魚腩蓉,清新而不膩,完美結尾!
冷蕎麥麵,冷稻庭手打烏冬
朋友想食蕎麥麵,但係我就想食手打烏冬!結果兩樣都叫晒🤗 兩款都配有冷麵汁同埋鵪鶉蛋,夏天食非常清爽