2021-06-22
深水埗美食多蘿蘿,要慢慢去發掘下,今日經過北河街幫襯左呢間古早蛋糕店.....💫囍源古早蛋糕💫老闆介紹佢地嘅古早蛋糕,用傳統手法去做,真正嘅傳統水浴法,用長時間隔水焗起,做到綿滑黃金嘅效果。正宗黃金邊、黃金底既古早蛋糕,唔會燶邊同燶底。採用少油少糖既配方,夠哂健康🤩口味全港最多,多達100款,可以自訂口味。我今次試左呢兩款......蛋糕放係盒都散發陣陣蛋香,拎出黎見到外形光滑,仲好有彈性 !..🍫朱古力口味用上比利時朱古力粉去做,朱古力味夠香濃,中間有滑滑嘅朱古力醬,朱古力迷一定爭住食。食落朱古味濃郁,又唔會太甜!蛋糕質地放左1日依舊濕潤鬆軟。🌿🍫斑蘭骯髒朱古力面口味 斑蘭咁鮮綠色,係因為用新鮮嘅斑蘭葉磨汁做的。真材實料,無添加,食到濃斑蘭嘅香味。骯髒朱古力面,面頭仲鋪滿彩色朱古力脆粒同埋朱古力粉,小朋友超鐘意 💕 一個蛋糕,2隻口味,好正啊!鐘意骯髒朱古力嘅話,落訂時同老闆講,加錢叫佢地加就得架喇。
💫囍源古早蛋糕💫
🍫朱古力口味
🌿🍫斑蘭骯髒朱古力面口味
鐘意骯髒朱古力嘅話,落訂時同老闆講,加錢叫佢地加就得架喇。