2021-06-12
見人介紹呢間居酒屋小店,我同朋友都搵左晚嚟試下呢間小店細細間,大概坐到十幾人,燈光柔和,坐嘅係木枱木櫈,幾有日本feel呢間都係主打小酌一杯配下小食,因為有成張menu都係清酒/啤酒配小食嘅combo,幾抵食。而主餐牌都有唔少小食,主菜等。兩人叫左一支清酒試下。店員畀左個木盒我地,原來係畀我地每人揀隻杯仔。第一次玩冰鎮清酒壺,入面有個冰膽,令到每一啖清酒都冰凍又唔會被溝淡~呢支清酒都幾甜幾易入口。前菜要左個明太子紫薯沙律,呢個出面真係未見過,紫薯嘅甜味配上明太子嘅微微咸香,原來係咁夾!食完都唔會好漏~~明太子雞翼,個調味非常剛好,微辣而唔會過咸。主食叫左一份味噌廣島蠔同芝士鰻魚飯。廣東蠔鍋個味噌幾甜,入面有四五隻蠔,幾鮮甜,仲有豆卜同菜等等,都算豐富。而三重芝士鰻魚飯一定要趁熱食!鰻魚唔錯,但下面個飯硬左少少。整體食物同環境質素都好高分!冇限聚令之後,應該會再嚟試啤酒小食combo
兩人叫左一支清酒試下。
店員畀左個木盒我地,原來係畀我地每人揀隻杯仔。
明太子雞翼,個調味非常剛好,微辣而唔會過咸。
主食叫左一份味噌廣島蠔同芝士鰻魚飯。