2022-09-07 347 views
星期三平日拍烏蠅,得2枱客。其中一枱係佢friend, 實質1枱 (我and 朋友)未食就不停聽到如雷貫耳嘅咳聲,空氣又唔流通,無開空氣一樣。再睇睇個餐牌無咩想食,價錢進取。所以只order 3樣野食完就快快走。真係一次難忘嘅經歷
極高質小店 暖和日式居酒屋燒五花腩三重芝士蛋餅 $150⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️愛蛋人士一定鍾意!先講五花腩,肉質鮮嫩,肥瘦剛好,豚肉味同香濃嘅芝士、蛋漿配合得天衣無縫,一啲都唔膩,味道真係一支棒!蛋餅火候控制相當之好,中間仲有啲流心芝士同滑蛋,口感實在得來又好滑溜,強力推薦!梅酒蕃茄 $40⭐️⭐️⭐️⭐️酒味唔會好強烈,蕃茄充滿住淡淡梅香,炎炎夏日,呢個梅酒蕃茄除咗酸酸甜甜開胃之外,仲增添一份涼意同清爽!芥辣八瓜魚豆腐 $90⭐️⭐️⭐️⭐️呢個配搭根本上係冇得輸,芥辣會太攻鼻,八爪魚十分爽口,豆腐豆味濃郁,口感滑溜。味噌醋国產雞甘辛鍋 $260⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢個味道極之有驚喜!湯底甜得來帶點辣,有少許似雞酒,但絕對超越雞酒咁好味,完全係超乎想像!豆腐略略煎香,中間仲有啲酸蘿蔔,同個湯勁夾!野菌同娃娃菜完全浸泡喺味噌入面,好吸味!主角国産雞,肉質嫩滑,夠入味!呢個湯鍋配上啤酒簡直係一流!鹽燒M9和牛 $180兩本⭐️⭐️⭐️⭐️和牛燒得啱啱好,肥瘦均勻,油香味濃重,就咁鹽燒原汁原味已經好正!肉質軟淋得黎有咬口,唔會太老同太靭。特別鍾意佢既店舖裝修,環境氣氛暖和舒適。回頭率 🤡🤡🤡🤡🤡性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻
極高質小店 暖和日式居酒屋

味噌醋国產雞甘辛鍋 $260
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

鹽燒M9和牛 $180兩本
⭐️⭐️⭐️⭐️

特別鍾意佢既店舖裝修,環境氣氛暖和舒適。

回頭率 🤡🤡🤡🤡🤡
性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻
2022-07-16 353 views
今日我和老婆去尖沙咀行街,行到肚餓,發現有一間隱世的日本居酒屋,門面設計很有日本色彩,入到店舖,這裏佈置得和日本的居酒屋差不多,恍似置身日本,店內地方精緻,店員很有禮貌招呼我們坐低,細看餐牌有很多選擇,亦有很多特色美食,我點了一個燒厚切鵝肝芝士衝蛋餅,這款食物我太愛,表面有一件厚厚的鵝肝,鵝肝表面燒得微焦,鵝肝入口甘香,口感軟糯,越食越香香味充滿整個口腔,芝士蛋餅要趁熱食的, 食一口溶化的芝士加上雞蛋混合一齊食,味道很夾而且很香口,加上櫻花蝦,這個蛋餅做得相當出色,這個蕃茄梅漬,是一個冷盤,脫了表面的蕃茄衣,加上梅酒一齊食,味道10分清新,還有這個鹽燒牛舌,入口口感豐富,牛舌在口腔越食越出名,燒得真不錯。這個味噌醋魷魚甘辛煮,食材非常新鮮,食一口魷魚由於非常彈牙,而且爽口,證明食材非常新鮮,這個湯底入口有少少辣但係味道很好,而且個湯底是甜的,飲完感覺暖笠笠,這個鹽燒明太子雞翼,明太子鋪得很悶,而且十分之多,食一口雞翼,明太子本身嘅鹹香味同雞翼嘅焦香味很夾,這個特色小食非常出色,而且在晚上7:30前買單就享有優惠八折,折後價錢相當抵食
2022-06-14 393 views
Today is not blue Monday as we go to an Izakaya in Tsim Sha Tsui. The restaurant is similar to the Japanese restaurants I have been to. The walls are covered with different Japanese characters, and there are many different Japanese wine labels. A special offer for happy hour is 20 % off for people who leave before 7:30 pm. We order fried chicken, Matsuba Crab Meat Okonomiyaki, Salted M9 Wagyu Beef, Salted Japanese pork belly, Grilled Chicken Wings and wine. The food is made per order, all meat is juicy and a perfect match with the wine. It is a nice place to chat with friends for a chill dinner.
2022-06-13
2022-06-09 356 views
喺尖沙咀行完街,睇完戲,順便喺附近食埋飯先返屋企,經常都會去棉登徑找好嘢食,今次試咗一間好有日本風情一定要介紹吓。👍👍👍平成 居酒屋,地址係尖沙咀棉登徑8號凱譽地下17號舖。舖頭地方唔算大,但係好有日本風情,感覺好似去咗日本。嚟到居酒屋,點都要點支清酒飲下,咁先最啱feel。清酒都有7種選擇,而餐廳非常細心由辛口至柔和一一排列出。我哋就揀咗隻柔和小小嘅試吓。千秋龍脈。清酒味道非常香,帶少少果香味,氣味不會太濃烈,入口感覺好舒服,最適合就係配壽司同串燒。👍京蔥昆布煮鮟鱇魚肝豆腐 160元,味道非常之鮮甜,第一次食鮟鱇魚肝,魚肝在口中慢慢溶化,油香彌漫,豆腐加上京蔥昆布,味道亦都好鮮,整體配合得剛剛好,真係好好食。指天椒阿波酢骨雞膝軟骨 100元,雞軟骨炸到剛剛好,加上指天椒味道非常香口,唔會太辣,非常惹味,在飲一啖清酒,簡直係絕配。鰻魚柳川煮 200 元,賣相已經10分吸引,加上用明火,新鮮熱辣,鰻魚味道非常鮮甜,份量亦都好多。鰻魚夠厚身,魚肉肥美爽滑,一流。💯鹽燒阿波酢骨雞皮墨魚卷 160 元 外層用雞皮包住,雞皮燒到金黃色非常香口,內層嘅墨魚肉好爽口彈牙,配埋一齊味道層次好豐富。真係
平成 居酒屋,地址係尖沙咀棉登徑8號凱譽地下17號舖。
真係一間好值得推介嘅日本居酒屋,無論環境同食物都做得非常之好。👍

🔸指天椒阿波酢骨雞膝軟骨 $100微辣嘅口味,又香又脆,送酒一流!🔸味噌醋魷魚甘辛煮 $230魷魚好彈牙新鮮,完全無雪味湯入面嘅菜同菇超級入味少少辣但飲落好過癮而且有火爐喺下面一直keep warm今日突然落雨淋咗少少雨叫呢個暖返下個胃岩岩好🔸燒野菌三重芝士蛋餅 $120鐵板pan上嘅蛋餅超級香芝士味切落每一件都可以拉絲菇同芝士加埋半熟蛋嘅口感超級正🔸鹽燒提子燒五花腩卷(兩本)$110平時五花腩串卷都係配蕃茄蘆筍或者荔枝第一次係配提子但口味意想不到地夾!上面加咗好多蔥絲同埋木魚紫菜碎口感同味道更加豐富!🔸味淋魚干平時都好鍾意食雞泡魚乾又係送走一流嘅小食!口感偏甜非常之好味!🔸日本酒 $600店員推薦咗呢枝日本福島縣產嘅「寫樂」系列清酒,聽講係用鐵質含量極少的井戶水鑲製,有效發揮酒米的風味。比較適合佐餐,特別係配搭串燒同日式美食。而且可以用一套好靚嘅清酒杯飲,配合店裏邊日式嘅裝修打卡一流!🔸Suntory Draft Beer飲完清酒都未夠喉,我哋仲叫咗一杯draft beer,口感好順滑!落雨嘅blue Monday飲多兩杯心情就好返晒♥️
🔸指天椒阿波酢骨雞膝軟骨 $100
微辣嘅口味,又香又脆,送酒一流!

🔸味噌醋魷魚甘辛煮 $230
魷魚好彈牙新鮮,完全無雪味
湯入面嘅菜同菇超級入味

切落每一件都可以拉絲
菇同芝士加埋半熟蛋嘅口感超級正

🔸鹽燒提子燒五花腩卷(兩本)$110
平時五花腩串卷都係配蕃茄蘆筍或者荔枝
第一次係配提子但口味意想不到地夾!
上面加咗好多蔥絲同埋木魚紫菜碎
口感同味道更加豐富!

🔸味淋魚干
平時都好鍾意食雞泡魚乾
又係送走一流嘅小食!
口感偏甜非常之好味!

🔸日本酒 $600

🔸Suntory Draft Beer

2022-06-03 212 views
棉登徑呢頭不嬲都出名多美食,今日俾我哋發現呢間隱世居酒屋。店內裝修簡約,富有日本居酒屋特色。八爪魚薯仔沙律呢度前菜非常開胃,薯蓉口感軟滑,加上八爪魚同酸瓜,增加口感之餘風味十足又開胃。炸池魚池魚炸到酥脆酥脆,肉質鮮味,經油炸後連骨都酥脆好食,令人滿足。燒汁雞軟骨棒雞軟骨棒燒至金黃微焦,香脆嘅外皮加上軟骨的爽脆咬口。蘸上日本生雞蛋,入口嫩滑充滿蛋香,口感層次非常豐富!鹽燒牛舌粒牛舌粒夠厚身,爽口有嚼勁又唔韌,簡單以鹽調味已經十分好食!鹽燒雞皮大虎蝦以雞皮包裹住鮮甜嘅虎蝦,再以鹽粒調味,皮脆肉爽,鮮甜嘅蝦肉吸盡雞油嘅甘香,令人回味。蒜香雞肝炒雜菌雞肝火候恰到好處,食起來口感嫩嫩的,無腥味⋯Suntory Draft Beer生啤同燒肉,絕對係最住嘅配搭!青檸梳打調味剛剛好,唔會太甜,感覺好fresh⋯

八爪魚薯仔沙律

炸池魚

燒汁雞軟骨棒

鹽燒牛舌粒
牛舌粒夠厚身,爽口有嚼勁又唔韌,簡單以鹽調味已經十分好食!

鹽燒雞皮大虎蝦

蒜香雞肝炒雜菌
雞肝火候恰到好處,食起來口感嫩嫩的,無腥味⋯

Suntory Draft Beer
生啤同燒肉,絕對係最住嘅配搭!

青檸梳打
調味剛剛好,唔會太甜,感覺好fresh⋯
2022-06-01
Type of Meal
Dinner
  • 八爪魚薯仔沙律
  • 炸池魚
  • 燒汁雞軟骨棒
  • 鹽燒雞皮大虎蝦
2022-05-25 134 views
思鄉病又發作,唯有去食下日本菜解下思鄉之愁居酒屋餐廳位於街尾,一蘭拉麵旁邊地方雖然唔算大,細細間好有地道日本家庭式小店感覺時間尚早,我哋係第一台客可以瘋狂影相第一眼見到有張日本女明星嘅海報,原來係工藤靜香,其實我都係因為木村拓哉先認識佢,哈哈本身都只係諗住飲啤酒,但見咁多日本酒做裝飾牆身貼滿唔同清酒嘅招紙,忍唔住order左支清酒飲Menu有七款清酒,本身唔係太熟清酒,問左店員意見就揀左中間”柔和”嘅惠信試下,好易入口幾好飲豚肉大阪燒之前lock down有試過自己整,但總係整得唔好食呢個一咬落去個底好脆,好似食緊薯片咁,應該係話似台灣嘅豬肉紙,原來係個豚肉煎得好香脆,太好味加上好肚餓好快就清左碟我老公仲唔小心講左句點解好食咁多似乎佢今晚有興趣瞓廁所鹽燒明太子雞翼明太子鋪得好厚密,差啲見唔到雞翼明太子嘅鹹香同雞翼嘅焦香好夾,一串兩隻食到有啲意猶未盡用左國產阿波酢骨雞,日產果然好味啲鹽燒雞皮都係國產阿波酢骨雞唔同平時出面食燒到好乾嘅雞皮,佢係外脆內juicy好甘香旁邊仲有大量昆布條,夾埋一齊食完全唔會覺得膩,呢個配搭真係幾好味噌醋魷魚甘辛煮落雨涼涼地想食鍋物,魷魚好似好特別就嗌左,完全係
思鄉病又發作,唯有去食下日本菜解下思鄉之愁
居酒屋餐廳位於街尾,一蘭拉麵旁邊
地方雖然唔算大,細細間好有地道日本家庭式小店感覺

時間尚早,我哋係第一台客可以瘋狂影相

豚肉大阪燒
之前lock down有試過自己整,但總係整得唔好食
呢個一咬落去個底好脆,好似食緊薯片咁,
我老公仲唔小心講左句點解好食咁多
似乎佢今晚有興趣瞓廁所

鹽燒明太子雞翼
明太子鋪得好厚密,差啲見唔到雞翼
明太子嘅鹹香同雞翼嘅焦香好夾,一串兩隻食到有啲意猶未盡
用左國產阿波酢骨雞,日產果然好味啲

鹽燒雞皮
都係國產阿波酢骨雞
唔同平時出面食燒到好乾嘅雞皮,佢係外脆內juicy好甘香

味噌醋魷魚甘辛煮
落雨涼涼地想食鍋物,魷魚好似好特別就嗌左,完全係highlight of the day!
唔同一般日式牛肉鍋嗰款好悶嘅甜醬油味,
一入口有少少BB辣但好快散,之後先再有甜味出返黎,似係飲左薑湯嗰款暖笠笠嘅感覺,真係好驚喜好過癮,喺其他日式料理真係未食過
呢個鍋我覺得係必點!送酒真係一流!

海量蔥溫泉蛋炙燒左口魚裙邊稻庭烏冬
炙燒左口魚好夠油香好滿足,夾埋大蔥食減輕罪惡感

Overall 食物質素都幾高,餐廳氣氛又好
從食材配搭可以睇得出餐廳的用心
好滿意嘅一餐

📍平成 (尖沙咀)
尖沙咀棉登徑8號凱譽地下17號舖

味噌醋魷魚甘辛煮
尖沙咀棉登徑一向都多正嘅餐廳今次同朋友嚟都想試好耐嘅—平成一向想來嘅原因,就係因為佢門口嘅裝修已經好有日本嘅風味。加埋店舖名令我諗起日本嘅平成時代店舖有啲似我以前去過嘅日本餐廳,牆壁貼滿唔同嘅人有日文既字,同埋放咗好多日本唔同嘅酒。雖然店舖細細地,不過佈置得好有心機晚市menu如下:叫左個:1️⃣壺清酒盛合 (sake +阿波酢骨雞膝軟骨+芥辣八爪魚凍豆腐) $2502️⃣蕃茄梅漬 $503️⃣泡菜牛肉燒餅 $1504️⃣野菌松葉蟹肉稻庭烏冬 $180好鍾意店舖嘅酒杯,真係好似身臨日本咁。sake甜甜地,酒味濃列,小酌幾杯就好👍🏻☺️蕃茄梅漬-首先蕃茄係超鮮甜嘅😊除咗本身好Juicy嘅蕃茄汁,好特別嘅係佢好似加咗啲梅酒咁,冇諗過咁嘅combination 出嚟個味道特別又好味,令人impressed👍🏻芥辣八爪魚凍豆腐-10分推介哩個前菜,個豆腐Texture幾好,軟得來喺夾嘅過程中唔會話好易整碎,非常多嘅八爪魚🐙,仲有啲好爽脆嘅小菜。就咁食會食到豆腐嘅清甜味道,放啖八爪魚撈埋啲Wasabi汁一齊食,完全停唔到口😍😍阿波酢骨雞膝軟骨-細細碟嘅雞軟骨,加埋檸檬汁食👍🏻👍🏻粒粒有肉有軟骨,香脆惹味😋😋泡菜牛
尖沙咀棉登徑一向都多正嘅餐廳
今次同朋友嚟都想試好耐嘅—平成

晚市menu如下:

叫左個:
2️⃣蕃茄梅漬 $50
3️⃣泡菜牛肉燒餅 $150
4️⃣野菌松葉蟹肉稻庭烏冬 $180

泡菜牛肉燒餅-另一個我10分推薦嘅項目☺️一上菜已經聞到好香嘅燒餅味,賣相好似大阪燒餅嘅感覺😋望落有少少煎燶,但係食落一啲焦嘅味道都冇。泡菜嘅辛辣味配埋牛肉再加埋紫菜,材料好豐富,泡菜嘅味道最突出

野菌松葉蟹肉稻庭烏冬-烏冬嫩滑幼長又彈牙,湯底好好味,估計應該係日式魚味高湯。野菌同松葉蟹肉嘅份量都比得好均勻,松葉蟹肉雖然整碎咗,仍然不失十分鮮甜嘅味道。一路食一路飲晒啲湯🫶🏼🫶🏼

兩個人total $770,人均消費$385
侍應態度好,上菜速度係有少少慢,不過居酒屋本來都係一路坐一路傾偈一路飲酒
所以我覺得OK
下次再同朋友嚟☺️👍🏻
  • 泡菜牛肉燒餅
  • 芥辣八爪魚凍豆腐
  • 蕃茄梅漬
2022-03-01 720 views
尖沙咀嘅日式居酒屋真係好多,今日就帶屋企人食平成舖頭唔算大,但係呢個格局同裝修完完全全就係日式居酒屋嘅感覺因為我哋嗰日6點鬆啲已經到餐廳,所以完全唔洗等位menu啲食物嘅插畫好靚,感覺好有心思黃花魚一夜干($180+1): 叫咗我好鐘意食嘅一夜干,黃花魚嘅肉質緊實,完全唔會腥或者苦燒明太子($90+1): 我係第一次食燒明太子,非常有驚喜!明太子食落去微辣,燒得外脆內滑,而且好有明太子獨有嘅鹹香呢度嘅串燒都好好味,我哋叫咗華味鳥鹽燒雞皮($80+1)同埋汁燒香蔥牛肉卷($90+1)溫泉蛋野菜明太子炒稻庭烏冬($180+1): 佢嘅份量都唔少,啲烏冬炒得夠乾身,而且都好有咬口好豐富嘅晚餐餐廳嘅食物都好有日本風味,而且非常高質,好想再嚟食啊
尖沙咀嘅日式居酒屋真係好多,今日就帶屋企人食平成

舖頭唔算大,但係呢個格局同裝修完完全全就係日式居酒屋嘅感覺

因為我哋嗰日6點鬆啲已經到餐廳,所以完全唔洗等位

menu啲食物嘅插畫好靚,感覺好有心思

好豐富嘅晚餐

餐廳嘅食物都好有日本風味,而且非常高質,好想再嚟食啊
2022-01-05 471 views
今日黎到平成,係條巷仔入面,細細間,裝修到好似日本嘅居酒屋,搞到我真係以為自己去咗日本旅行🧳好有feel🥰🥰😘舖頭面積好細,坐到四五張枱,而且仲用木系裝修,牆上貼滿酒瓶嘅貼紙!我哋兩個人一邊飲野一邊吹水👻好窩心!燒雞肉脆骨棒!一個叫左配溫泉蛋一個配生蛋!將個雞肉棒撩埋啲肉一齊食真係好好味好肥美!汁燒墨魚咀第一次食汁燒墨魚咀,原來都幾特別!好爽口彈牙,甜甜地,配酒一流!鹽燒油甘魚鮫表皮燒到脆脆地,魚肉軟身,因為用鹽燒嘅關係比較咸,但係估唔到都幾多肉下溫泉蛋松葉蟹肉蟹膏拉麵喜出望外嘅撈麵,平時如果有蟹膏蟹肉會好鹹,今次配埋溫泉蛋,唔係一個拉麵而係撈麵,雖然有少少痴口但係唔會好鹹啱啱好!越食越開胃,出邊未試過!三重芝士燒五花腩肉蛋餅必食推介之一表面有少少蝦米同香蔥,內裏用芝士加蛋燒到好香口,食完都幾飽肚!梳打因為朋友唔飲酒關係我哋兩個人嗌左兩杯梳打比較建議巨峰提子梳打

汁燒墨魚咀

鹽燒油甘魚鮫

溫泉蛋松葉蟹肉蟹膏拉麵

三重芝士燒五花腩肉蛋餅

梳打
2021-11-26 585 views
晚上8:30 ,又再走過這居酒屋門前,這晚終於有機會一試。二人進店,店子不大,看見只剩一張二人桌和一張四人桌,打算坐二人桌。店員叫我們坐四人桌,說空間多一點。不少食店為了多做生意,會叫我們坐二人桌,這是人之常情,而這店的店員,就令我們一進店便印象大好。坐下之後,店員送上餐牌,告訴我們牛舌和白鱚好吃,接着便忙著幹活去了。結果我們點了:溫泉蛋松葉蟹肉蟹膏拉麵:點餐的時候以為這是湯麵,原來是拌麵,不過拌麵更佳,因為蟹膏不會消失在湯頭中。先戳穿溫泉蛋,讓蛋液和拉麵混合。蟹肉頗多,拉麵軟硬適中,吃拉麵的時候,除了吃到蟹肉,還嚐到蟹膏的香味,好吃。鹽燒牛舌粒:這牛舌粒也好吃,每一粒也有牛舌的油香,配上葱粒,口感和味道又多了一個層次。鹽燒鮮白鱔:這真的是值得推薦,白鱔夠厚身,鱔肉肥美爽彈,真的好吃。汁燒香蔥牛肉卷:這就比較一般,牛肉味較淡,内裏的葱也不夠香。結帳時,店員還送我優惠券,下次光顧時有折扣優惠。唯一美中不足的是,等候食物的時間有點長,不過這是居酒屋,若一大班朋友一齊邊飲酒邊等候食物,也是沒問題的。
晚上8:30 ,又再走過這居酒屋門前,這晚終於有機會一試。
結果我們點了:
星期五晚臨時約了幾個朋友去尖沙咀吃飯,搵左幾間都冇位,咁啱呢間有位,點知勁伏😢食物質素⭐️當日點了炸雞 (硬,燶嘅),野菜烏冬 (好油,分量少),整體所有野都唔好食,其實幾失望嘅炸雞 - 分量不是這麼少的,有8塊左右,但真是太硬了😂野菜炒烏冬 - 分量少,很油價錢 ⭐️真係貴到唔識講,如果係好食都冇所謂,連茶/水 都冇供應,一細杯(仲要得1/2) 茶收$20 有點不合理,基本上所有menu 上的食物都係overpriced, 4個人點了近$1000 都好似冇食過咁😂環境 ⭐️⭐️小店只有約十個位,如果有多點空間提供客人放置手袋會更好。服務 ⭐⭐⭐只有一位服務員照顧樓面,大致有禮貌的總結:如果打算跟朋友飲杯酒傾下計是十分推介的,餐廳有一個套餐$70 包一杯啤酒及魚乾,價錢合理,但如果想在這裡晚餐的話,個人就不建議了。

食物質素⭐️

炸雞 - 分量不是這麼少的,有8塊左右,但真是太硬了😂

野菜炒烏冬 - 分量少,很油

價錢 ⭐️

環境 ⭐️⭐️
小店只有約十個位,如果有多點空間提供客人放置手袋會更好。

服務 ⭐⭐⭐
只有一位服務員照顧樓面,大致有禮貌的

總結:
2021-11-19
$250 (Dinner)
2021-10-15 625 views
.一聽個名就已經充滿日本街頭小店風味見到店舖嘅外型的式得黎又真係好有日本感🇯🇵又幻想自己係日本今日同朋友嚟呢度慶祝生日可以慢慢聊天談心既居酒屋==========================位置: 唔係太多屬於小型店舖環境格局: 以木系設計為主價錢: 中上食物質素: 中上,份量亦足服務質素: 真心正是夜晚餐大概$1200記得食前要book枱==========================大部分食物都好合適佐酒一口炸雞+生啤set 🍗 (九月限定優惠)炸雞份量好多都好大粒品質唔錯雖然雞粒炸粉片偏厚但煙煙靭靭又幾好食.雞軟骨雞肉棒(2件)🍖好好食呀我至愛雞軟骨好香口有口感食落去個醬汁剛剛好讚👍🏻.牛肉大阪燒🌮(必食)有別於一般厚實實大阪燒呢個係薄燒,幾好食有牛肉之餘又有菜最重要唔會覺得太膩太飽可以食到其他嘢.芝士鵝肝石頭鍋飯🍚真係夠邪惡芝士味十足鵝肝亦都好大件配上飯食好好味讚👍🏻雖然唔夠飯焦底但係都好香口已經入晒芝士同鵝肝味道值得一試.胡麻醬蟹肉拉麵🍜好好食凍上既拉麵質感好好夠煙韌配合胡麻醬蟹肉夠惹味蟹肉亦都好夠但如果呢個轉為配稻手打烏冬會更好.生薑蘋果威士忌🥃生薑味道好濃烈到中段
[平成sake 🏮居酒屋]
==========================
位置: 唔係太多屬於小型店舖
環境格局: 以木系設計為主
價錢: 中上
食物質素: 中上,份量亦足
服務質素: 真心正
是夜晚餐大概$1200
記得食前要book枱
==========================
大部分食物都好合適佐酒
一口炸雞+生啤set 🍗 (九月限定優惠)
炸雞份量好多都好大粒
好好食呀
我至愛雞軟骨
好香口有口感
食落去個醬汁剛剛好讚👍🏻
牛肉大阪燒🌮(必食)
有別於一般厚實實大阪燒
應該個感覺會好好
因為呢間居酒屋嘅氛圍
真係好適合飲sake🍶
2021-10-04 447 views
同朋友去左尖沙咀食飯搵左一間居酒屋✨平成✨成個環境都好有日本嘅感覺😍為冇得去旅行既我地帶黎一點安慰🤣所有佈置好有心機,牆上貼滿紙仔好有feel~我地叫左明太子雞翼、鹽燒提子燒五花腩卷、鹽燒日本五花腩、三文魚籽紫菜胡麻醬冷麵😋😋全部食物都好好味!!😍明太子雞翼係我私心強烈推薦🤤雞翼入面釀滿左明太子,仲要係去骨雞翼,啖啖肉,超好味~~鹽燒提子燒五花腩✨第一次食五花腩加提子,估唔到味道好配👍🏻五花腩鹹鹹地好入味,加埋甜甜既提子🤤好爽口~送酒一流🍻仲有鹽燒日本五花腩✨腩肉肥瘦適中,肉質好juicy!三文魚籽紫菜胡麻醬冷麵✨配料好多,超級多紫菜~麵質爽口彈牙☺️唔會好淋又唔會過硬,岩我口味!胡麻醬都配得剛剛好,加埋三文魚籽撈埋一齊食,好有口感👍🏻我地叫左梅酒同suntory draft beer 🍻 驚苦既女孩子絕對可以試下梅酒,我自己覺得好好飲,仲一啲都唔苦👍🏻如果掛住日本居酒屋既感覺,可以黎平成找尋番呢種感覺😝最重要係食物質素都好高✨
同朋友去左尖沙咀食飯
搵左一間居酒屋✨平成✨

成個環境都好有日本嘅感覺😍
為冇得去旅行既我地帶黎一點安慰🤣
所有佈置好有心機,牆上貼滿紙仔好有feel~

全部食物都好好味!!😍
明太子雞翼係我私心強烈推薦🤤
雞翼入面釀滿左明太子,仲要係去骨雞翼,啖啖肉,超好味~~

鹽燒提子燒五花腩✨
第一次食五花腩加提子,估唔到味道好配👍🏻
五花腩鹹鹹地好入味,加埋甜甜既提子🤤好爽口~送酒一流🍻
仲有鹽燒日本五花腩✨腩肉肥瘦適中,肉質好juicy!

三文魚籽紫菜胡麻醬冷麵✨

我地叫左梅酒同suntory draft beer 🍻