2022-08-05 864 views
第N次食Hero’s Friday ,除咗因為我鍾意食漢堡之外,呢度嘅漢堡出品一向有保證,所以間中就會心思思想食,今日又去咗買個外賣仔返屋企🍔📲最想講嘅係Hero’s Friday 出左自家app,可以用app 落單,真係天大嘅喜訊,好似我今日放工就落咗order先,預約咗時間,去到等陣唔駛等即刻有得攞,實在太好,另外可以選擇全港送貨(自費運費)即係喺屋企足不出戶都可以食到,超級方便👍🏻🍔煙肉芝士漢堡 (套餐)$ 81 配薯角和汽水漢堡包用牛油煎過好香,夾住大大塊100%美國頂級純牛肉,半肥瘦既煙肉,兩塊芝士,大量生菜,番茄,牛肉真係超級Juicy ,一變食一邊流汁,正正,另外記得要試佢哋嘅炸薯角,外脆內軟,薯仔味十足,份量又多,超級抵食🍔隊長漢堡(套餐 )$ 76 配薯條和汽水呢個都係店舖推介,材料超級多,有超級厚嘅漢堡扒,煙肉,生菜煎蛋,芝士,蕃茄,全部份量大大,個口細啲都搞唔掂,漢堡扒好味唔使講,重點係配合埋流心煎蛋同埋煙肉,呢個配搭真係超級好食

🍔煙肉芝士漢堡 (套餐)$ 81 配薯角和汽水

🍔隊長漢堡(套餐 )$ 76 配薯條和汽水

• 隊長漢堡
  • 炸薯角
2022-08-05 24 views
💥大件夾抵食📍HERO’S FRIDAY|黃埔📍人均消費 $ 7 X#CL黃埔 #CL四圍食 #CL西餐⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️嚟到黃埔嘅食街搵食,間間都有唔少人幫襯,星期五就簡番呢間 @heros_friday 啦😝仲岩哂👦🏻呢個MARVEL迷👀用個Apps落單就可以,仲可以電子支付,勁方便又衛生🧏🏻‍♀️我哋就揀咗堂食但係原來用佢個Apps係可以坐定定喺屋企等送貨😌💟 CAPTAIN BURGER COMBO $ 7 6即叫即製熱辣辣😬好足料有齊煙肉、雞蛋、蕃茄、生菜、芝士同埋主打嘅漢堡,老實講👧🏻係一啖食唔晒咁多嘅都係要分開一層層咁食😂但係一樣咁滋味👍🏻💟SHIELD BURGER COMBO $ 7 6👦🏻係薯餅怪呢個就啱晒佢,有齊必食嘅漢堡仲有大大塊薯餅😝同麥當勞比呢度嘅薯餅大塊啲之餘仲食到新鮮嘅薯仔粒💗🤟🏻不負責任點評好味道🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑性價比🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑回頭率🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑🌑(十粒為滿分)⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️
💥大件夾抵食

性價比🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
回頭率🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑🌑
(十粒為滿分)

⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️
/ /黃埔英雄本色漢堡🍔🦸‍♀️真係次次嚟到都必食🤩🤩配埋薯條🍟嘢飲超抵食!!而家仲出埋app,落單快左勁多😝黃金女俠🦸‍♀️呢個係我最愛!!!雞肉超大舊!好juicy好嫩口!個醬汁都好好食!食落爆哂啲雞油,真係好邪惡呀( ´▽`)煙肉芝士漢堡🍔仲轉左班戟包添!!估唔到呢個包又幾夾外脆內軟,仲好香蛋味😍😍真係超足料!漢堡超大塊!仲夾左蕃落、生菜🥬粗薯條🍟薯條控一定要試呀!外皮超脆中間仲軟綿綿,好有薯仔🥔📍 Hero's Friday (黃埔新邨) (紅磡)紅磡船塢街99號黃埔新邨遠富樓地下4M號舖
/ /
黃埔英雄本色漢堡🍔🦸‍♀️

真係次次嚟到都必食🤩🤩
配埋薯條🍟嘢飲超抵食!!
而家仲出埋app,落單快左勁多😝

黃金女俠🦸‍♀️
呢個係我最愛!!!雞肉超大舊!
好juicy好嫩口!個醬汁都好好食!
食落爆哂啲雞油,真係好邪惡呀( ´▽`)

煙肉芝士漢堡🍔
仲轉左班戟包添!!估唔到呢個包又幾夾
外脆內軟,仲好香蛋味😍😍
真係超足料!漢堡超大塊!
仲夾左蕃落、生菜🥬

粗薯條🍟
薯條控一定要試呀!外皮超脆
中間仲軟綿綿,好有薯仔🥔

📍 Hero's Friday (黃埔新邨) (紅磡)
紅磡船塢街99號黃埔新邨遠富樓地下4M號舖
  • 黃金女俠
作為pancake愛好者,當然要試試用熱香餅整嘅漢堡包,所以叫咗個芝蛋班堡($48),每個包都跟薯條可樂,可以加$8轉洋蔥圈或者薯角🥔雖然得芝士同炒蛋,但成個包非常之厚,可以大啖大啖咁食啲蛋🥰而且新鮮整起(熱香餅應該純粹煎翻熱),攞上手好熱辣辣,炒蛋表面有好多熔咗嘅車打芝士,未食已經覺得正🤣食咗啖發現味道幾有趣,熱香餅本身有糖、甜甜地,但芝士嘅鹹味好突出,炒蛋又用咗牛油整,入面亦加咗大量千島醬,味蕾上有少少衝擊,不過又幾夾下😂炒蛋幾滑,係有啲蛋白未打勻,pancake鬆軟得嚟唔會有濃烈泡打粉味,如果唔滿足於此,仲可以叫豬柳蛋班堡再加多層豬柳($52 + $10)😆薯條都係即叫即炸,攞出嚟成浸熱氣湧上嚟,咬落去脆卜卜好正,份量方面都唔少,分分鐘仲飽過

芝蛋班堡餐

好多薯條~
$48 (Lunch)
芝蛋班堡餐
  • 芝蛋班堡
2022-07-19 47 views
之前幫襯過Hero’s Friday 一次,對佢地既Burger 念念不忘。咁岩黎經過黃埔,決定再encore。原來佢地出左自加app, 可以預先order, 之後到店自取; 或者加運費, 送到府上, 十分方便。英雄漢堡餐 $98真係十分足料,有兩層厚厚的牛肉漢堡扒,配上煎蛋、生菜、煙肉、蕃茄,再加埋漢堡醬汁,食落不會乾淨淨,而係有一種好Juice 既感覺。套餐包埋炸薯條,大大包,每條薯條都勁粗,絕對足料。英雄炸雞(2件)套餐 $52不單止漢堡出色,而且炸雞都同樣出色。雖然係炸雞,但不會有油膩的感覺,外皮炸到卜卜脆,內質嫩滑,不會鞋口。調味調得剛剛好,不會過鹹,好食過一些大型連所快餐店的炸雞。值得一試呀。所有套餐包薯條及汽水,總括而言,CP值超高,真心推介。

咁岩黎經過黃埔,決定再encore。

英雄漢堡餐 $98

英雄炸雞(2件)套餐 $52
不單止漢堡出色,而且炸雞都同樣出色。
調味調得剛剛好,不會過鹹,好食過一些大型連所快餐店的炸雞
值得一試呀。

所有套餐包薯條及汽水,總括而言,CP值超高,真心推介。
2022-07-12 795 views
同事介紹呢間漢堡包專門店好正,而且可以download佢哋個app自助落order,話好方便,仲有得全港送貨, 邊度都食到,加少少運費就可以喺屋企等外賣送到,又或者手機自助落order,到門店自取反正今日去附近行街,所以我就揀門店自取,真係好方便, download咗佢哋個自家app之後,預早少少時間自助落柯打,睇啱時間就可以去門店show QR code自取呢個係神盾漢堡,有純牛肉漢堡扒、車打芝士、生菜、薯餅、煙肉同燒烤醬,好豐富,好好食,醬汁同啲料好夾,好惹味,牛肉漢堡扒有肉汁,好juicy,好大塊好開心,車打芝士大大塊,味道香濃,生菜新鮮爽脆,薯餅同煙肉都好脆好厚身,所有餡料配埋一齊,好正好夾呢個就係芝蛋班堡,班堡上下嗰2塊唔係普通麵包,而係班戟口感好特別,有少少班戟嘅甜,配上芝士同滑蛋,第一次食,味道好夾,口感又好好足料,好飽肚最後係英雄炸雞(2件), 皮脆肉嫩,撕開裏面,仲係好有肉汁,好juicy雞肉好嫩滑,調味啱啱好,唔會太鹹,亦都唔會淡茂茂總結:下載佢哋個自家app落order好方便加少少運費就可以選擇全港送貨,去到邊都食到喺屋企等外賣又得, 落完order,去門市自取又
同事介紹呢間漢堡包專門店好正,

仲有得全港送貨, 邊度都食到,

加少少運費就可以喺屋企等外賣送到,

又或者手機自助落order,到門店自取

反正今日去附近行街,所以我就揀門店自取,
真係好方便, download咗佢哋個自家app之後,
預早少少時間自助落柯打,
睇啱時間就可以去門店show QR code自取

神盾漢堡(單點)

呢個係神盾漢堡,有純牛肉漢堡扒、車打芝士、
生菜、薯餅、煙肉同燒烤醬,
好豐富,好好食,醬汁同啲料好夾,好惹味,
牛肉漢堡扒有肉汁,好juicy,好大塊
好開心,
車打芝士大大塊,味道香濃,
生菜新鮮爽脆,薯餅同煙肉都好脆好厚身,
所有餡料配埋一齊,好正好夾

芝蛋班堡(單點)

呢個就係芝蛋班堡,班堡上下嗰2塊唔係普通麵包,
而係班戟
口感好特別,有少少班戟嘅甜,
配上芝士同滑蛋,第一次食,味道好夾,口感又好

好足料,好飽肚

英雄炸雞2件(單點)

最後係英雄炸雞(2件), 皮脆肉嫩,
撕開裏面,仲係好有肉汁,好juicy

雞肉好嫩滑,調味啱啱好,唔會太鹹,
亦都唔會淡茂茂

總結:下載佢哋個自家app落order好方便

加少少運費就可以選擇全港送貨,去到邊都食到

喺屋企等外賣又得, 落完order,去門市自取又得

果然係漢堡包專門店,食材選料新鮮,
選擇多元化,實有一款啱你食
2022-07-09
TakeAway
$78.5 (Lunch)
神盾漢堡(單點)
芝蛋班堡(單點)
英雄炸雞2件(單點)
今日去黃埔揍表弟仔上暑期班, 打算買定佢至愛嘅BURGER等佢放學食。之前download過一個apps, 係for Hero's Friday apps落單, 去到可以即拎, 方便又省時, 而黃埔都有分店, 所以預岩時間落咗order, fit哂時間一拎即走。幫襯過幾次呢間burger, 就連係公司都有同同事一齊order, 速遞送上門, 個個食過都話唔錯。Burger款式選擇多, 價格亦包括了薯條同罐裝汽水, 最正係好食得黎又夠份量, 食得滿足夠飽。今次揀咁兩款burger, Captain BurgerBurger嘅包軟熟, 內側輕輕烘過, 多款食材夾起令burger脤卜卜, 厚得不知從何入口, 漢堡扒又厚又keep到濃郁肉味兼豐富肉汁, 煙肉焦香, 番茄片多汁, 配上煎蛋、芝士、生菜, 仲有黏附住嘅芥末醬, 配搭豐富又好味。另外揀咗個Cheese Burger:對比Captain Burger, 只係少咗煙肉、煎蛋, 同樣可以食到厚肉多汁嘅漢堡扒、芝士、番茄、生菜, 口感同樣豐富。Burger 跟罐裝汽水同薯條,薯條選用咗粗薯條, 而且大大包, 跟一包茄醬薯條亦可+$8升級薯角

今次揀咁兩款burger,

另外揀咗個Cheese Burger:
Cheese Burger
Burger 跟罐裝汽水同薯條,
薯條選用咗粗薯條, 而且大大包, 跟一包茄醬
薯條亦可+$8升級薯角,
炸皮酥脆, 薯肉豐富, 就算灘涼咗, 薯皮酥脆度亦唔會過林。個人推介要轉薯角!
2022-07-02
$80 (Lunch)
2022-07-07 34 views
之前朋友介紹我去荔枝角食 唔近我 今日去開黃埔經過見到Hero’s Friday 先發現原來有分店之前未食過 就試吓啦鍾意食pancake嘅我揀左個班堡配薯餅🔅豬柳蛋班堡$52 (Set)已包薯餅&汽水雞粒、薯條🍟+$8正呀😍😋🥰唔洗等麥記嘅早餐🥣先食到pancake估唔到pancake做包都夾喎 我個人唔太好平時麥記早晨全餐啲硬包皮中午/夜晚都食到pancake另外都叫左個經典🍔🍟🥤$103(set)另外再加左個$8洋蔥🧅圈個經典🍔個size係mega size 大大個 一啖係咬唔哂架個漢堡係好香好juicy 又有cheese& vegetable 夾住女仔食應該食唔哂 我係叫兩個餐 呢個比男朋友食😋☺️仲有用app落單有會員優惠添,網上落單,唔洗等得耐 中。岩哂附近都一個鐘lunch嘅打工仔/好趕時間又唔鐘意等嘅我😂
之前朋友介紹我去荔枝角食 唔近我

大大個 一啖係咬唔哂架
女仔食應該食唔哂 我係叫兩個餐 呢個比男朋友食😋☺️

2022-06-24
TakeAway
$70 (Dinner)
  • 豬柳蛋班堡
  • 薯片
  • 洋蔥圈
2022-07-04 50 views
紅磡咁多間burger店 which one first😜 美式復古、英雄漫話等主題元素,夠晒當道搶眼❤️🖤 不過好些日子冇食,質素好似差咗啫🫣🔸磁力漢堡🔸$76 (跟餐)Name after X-Man嘅萬磁王🧲?漢堡包好大一個,唔知點解影到佢咁小巧🙈配料有洋蔥圈、煙肉、漢堡扒、芝士同BBQ醬#洋蔥圈🧅 都幾有存在感,炸衣保持到脆度,洋蔥味香 為個包生色不少#煙肉🥓 大片 走美式香脆煙肉路線#漢堡扒 非常厚身有肉感,但⚠️敗筆位真係not juicy at all, 幾失望的説🥲好處或者係 唔會有漏到成個底都係肉汁嘅幸福煩惱整個包完全係靠BBQ醬提供水份💦BBQ醬同洋蔥圈可以話係呢個包嘅救星.🍟薯條方面 超大一包,仲有係香脆嘅粗薯條🤟🏻🤟🏻薯肉飽滿 但略嫌死實,欠缺咗啲鬆軟度[總括而言]份量無可厚非 真係超大,正常女仔食量 一個menu上比較多層啲嘅包🍔+薯條🍟,一定食唔晒。其實成個package唔差,冇肉汁真係嘥咗🫠
磁力漢堡

🔸磁力漢堡🔸$76 (跟餐)
Name after X-Man嘅萬磁王🧲?
漢堡包好大一個,唔知點解影到佢咁小巧🙈
配料有洋蔥圈、煙肉、漢堡扒、芝士同BBQ醬
#煙肉🥓 大片 走美式香脆煙肉路線
好處或者係 唔會有漏到成個底都係肉汁嘅幸福煩惱
整個包完全係靠BBQ醬提供水份💦
BBQ醬同洋蔥圈可以話係呢個包嘅救星
🍟薯條方面 超大一包,仲有係香脆嘅粗薯條🤟🏻🤟🏻
薯肉飽滿 但略嫌死實,欠缺咗啲鬆軟度

[總括而言]
2022-06-26 43 views
一直中意去Hero' Friday中環店食burger~不過中環店已經無咗,所以無食好耐喇😫依家終於有機會了!因為佢地出左自家APP📱可以係APP自助落單,揀好食物比錢,就會顯示到預計取餐時間。去到就剛剛好,好方便!亦都可以係APP選擇加運費係屋企等外賣送到。全港送貨,邊度都食到😎我同家人叫咗兩個套餐自取。套餐都跟咗一個漢堡,薯餅/牛油粟米,飲品。店舖以Superhero為主題,牆身係漫畫風格插圖。入面都有少量位置可以進餐。✪ 隊長漢堡(套餐)⌫ 💲76漢堡夾住漢堡扒、芝士、蛋、煙肉、蕃茄、菜。漢堡厚厚的,好豐富。漢堡扒肉質軟嫩,多汁美味。加上煎得香口煙肉同燶邊煎蛋,好滋味。✪ 煙肉芝士漢堡(套餐)⌫ 💲73今次無食牛肉,將呢個漢堡轉咗豬柳~原來豬柳都好好味!2塊豬柳煎得好有油香。其他餡料同隊長漢堡都差唔多~好好味。跟餐嘅薯餅炸到金黃色,好香脆。【 Hero's Friday 】📌 紅磡船塢街99號黃埔新邨遠富樓地下4M號舖

✪ 隊長漢堡(套餐)⌫ 💲76

✪ 煙肉芝士漢堡(套餐)⌫ 💲73

【 Hero's Friday 】
📌 紅磡船塢街99號黃埔新邨遠富樓地下4M號舖
2022-06-26 36 views
磁力漢堡餐個burger勁多料,有洋蔥圈,牛肉漢堡扒,好長既bacon,生菜,BBQ醬。成個包都唔會乾身,好juicy好moist,因為好多層,所以口感都好豐富。個burger size 又唔會過厚,可以成個拎黎食,唔洗逐層食,個BBQ醬好香口。煙肉芝士蛋班堡可以免費轉咖啡味班戟,獨創pancake burger!Pancake好鬆軟,咖啡味好重,幾正。個包勁多蛋同芝士,好多料。甜薯條 洋蔥圈 食得多鹹既薯條,想食下甜既。薯蓉滿滿,份量都系咁慷慨,香口好味。洋蔥圈太香,我外賣自取拎番屋企食,街邊既人都望下我
磁力漢堡餐

煙肉芝士蛋班堡

甜薯條
洋蔥圈
TakeAway
黃埔新邨呢間Burger, 肯定係呢區最有質數。Download電話App落單好方便,App內仲有優惠劵,免費升級英雄炸雞粒。即叫即整熱辣辣,好快就收到通知準備好,可以去拎。「隊長漢堡」打開包裝紙,醬汁已開始湧出,勁誇張呢...牛肉好Juicy, 加埋煙肉.芝士,夾著蕃茄生菜夠哂Fresh, 成個包好厚,口感勁豐富。「鳳凰漢堡」原塊雞扒都好大塊,生菜新鮮到索索聲.原來多醬係可以咁澎湃,好味。「兩包大合拼」「英雄炸雞粒」一包都有好多粒,勁香脆,炸完裡面嘅肉汁仲保留著,必食「粗薯條」漢堡配薯條是常識吧!仲要係粗薯條,下次要試下另一款甜薯條先得。
黃埔新邨呢間Burger, 肯定係呢區最有質數。

Download電話App落單好方便,
App內仲有優惠劵,免費升級英雄炸雞粒。

即叫即整熱辣辣,好快就收到通知準備好,可以去拎。

「隊長漢堡」
隊長漢堡

打開包裝紙,醬汁已開始湧出,勁誇張呢...

「鳳凰漢堡」
鳳凰漢堡

「兩包大合拼」

「英雄炸雞粒」

一包都有好多粒,勁香脆,炸完裡面嘅肉汁仲保留著,必食

「粗薯條」

2022-06-23
Type of Meal
Lunch
隊長漢堡
鳳凰漢堡
2022-06-17 27 views
漢堡包就食得多 用pancake嚟代替嘅 都真係幾特別🍔上次就揀咗個豬柳炒蛋咖啡班堡~pancake比起漢堡包厚實 食落好香濃嘅咖啡味☕️配埋個豬柳同埋炒滑蛋 味道出奇地幾夾😋
2022-06-13 27 views
漢堡包就真係食得多🍔但係用班戟嚟代替個包 都真係幾特別🥞上次嗌咗個鳳凰漢堡包 塊雞扒超級大塊 嫩滑多汁 鹹鹹地🐔pancake好鬆軟甜甜地 同雞扒出奇地好夾!成個漢堡包口感好特別!
前排丫妹講開話黃埔有間主打Burger嘅外賣餐廳, Burger味道勁正, 而且大大份好滿足。仲叫我download定餐廳自家app, 方便落單比埋錢, 去到即刻拎就走得。今日坐朋友車經黃埔, 臨去之前係apps揀定野食比埋錢, 而且每款burger都有參考圖片, 非常清晰, 又可以自選汁醬、追加等配料。可以節省係餐廳等嘅時間。每個burger都跟飲品同薯條, 亦可加錢轉薯角等…【Captain Burger】HK$76超豐富嘅burger, 夾住厚厚充滿肉汁嘅漢堡扒、焦香微脆煙肉、清甜多汁番茄片、煎蛋、芝士、生菜等配料, 成個burger厚到無從入口, 配上唔會太重口味嘅芥末醬, 惹味又豐富。+$8轉薯角推介必試! 薯角炸得酥脆不油, even灘涼了一段時間, 但同樣酥脆, 而且薯肉滿多, 滿滿口感又飽肚, 份量仲好多tim!【Cheese Burger】HK$66餡料相對冇咁豐富嘅Burger, 味道、口感亦不會相差太遠, 夾住厚肉多汁嘅漢堡扒、芝士、番茄、生菜, 肉味同樣濃厚, yummy~跟餐嘅為粗身薯條, 同樣份量多, 好抵食!餐廳自家apps原來仲有全港送貨服務, 想食嘅隨

每個burger都跟飲品同薯條, 亦可加錢轉薯角等…
【Captain Burger】HK$76
+$8轉薯角
【Cheese Burger】HK$66
Cheese Burger
跟餐嘅為粗身薯條, 同樣份量多, 好抵食!
餐廳自家apps原來仲有全港送貨服務, 想食嘅隨時落單安坐家中等食。
2022-06-11
TakeAway
$100 (Lunch)