2024-01-22
今日係觀塘整完野 約左朋友係觀塘食飯慶祝佢生日 佢揀左呢間日式餐廳 話野食好似幾精緻咁晚上做緊set dinner 朋友話呢個常夜鍋都好吸引 所以叫左個2人套餐漬物2款 - 日式薯仔沙律 / 青瓜番茄蝦仁兩款都好開胃 茶碗蒸 食日本不能缺少既前菜 有雞肉 白果 用 蟹柳 餡料好豐富串燒拼盤有雞胸軟骨/雞腿肉/雞肝/雞心/雞皮燒完即刻上 黎到熱辣辣 雞腿燒完都好滑 雞胸軟骨同雞皮就脆卜卜主角黎啦 先上左個龍蝦湯底 之後黎既就係蔬菜拼盆配料好多 有日本京蔥/靈芝菇/鮮冬菇/娃娃菜/皇帝菜/日本豆腐/五目福袋所以蔬菜類同個湯底都好夾 肉類拼盤黎到嘩左聲兩個人份量太多啦吧 A5 和牛牛小排/北海道豚肉片/ 摩薩雞肉各150g和牛牛小排 勁靚 油脂分佈平均 食落入口即溶 而且滿口油香沾埋蘭王蛋食 又多份香嫩個set 仲包埋飯 / 烏冬 朋友話包飯食超正北海道豚肉片因為佢厚切 食落特別多汁 肉味都幾濃最後係摩薩雞肉啖啖肉 食落好滑 套餐仲有兩杯飲品我揀左凍茶 可以解下膩 朋友叫左個原味乳酪梳打 酸酸甜甜 幾好飲最後仲有個甜品 蘋果肉桂卷蛋 好清新既蘋果醬 自家製焦糖雞蛋布甸 好香蛋味兩款都唔甜
約左朋友係觀塘食飯慶祝佢生日
佢揀左呢間日式餐廳 話野食好似幾精緻咁
晚上做緊set dinner 朋友話呢個常夜鍋都好吸引
所以叫左個2人套餐 漬物2款 - 日式薯仔沙律 / 青瓜番茄蝦仁
兩款都好開胃
所以蔬菜類同個湯底都好夾 肉類拼盤黎到嘩左聲
兩個人份量太多啦吧
A5 和牛牛小排/北海道豚肉片/ 摩薩雞肉各150g
和牛牛小排 勁靚 油脂分佈平均
食落入口即溶 而且滿口油香 沾埋蘭王蛋食 又多份香嫩 個set 仲包埋飯 / 烏冬
朋友話包飯食超正 北海道豚肉片
因為佢厚切 食落特別多汁