2019-01-12 498 views
尼個係手沖咖啡,佢地揀嘅豆一流呀,即沖咖啡,真係飲得出係唔同架!同埋佢有啲combination係幾特別,中西fusion ,桂花咖啡個啲!不過位置比較少呀,所以難搵位,特別係晏晝就難

不過位置比較少呀,所以難搵位,特別係晏晝就難
2019-01-02 461 views
難得我去到咁遠緊系去試下隱世咖啡啦 今次去左試隱啡 其實我系比佢嘅藍色latte吸引左去 不過尼個blue latte有啲令我失望 佢系一個好甜嘅椰子奶 我就覺得十分甜我吾知可吾可以少甜如果可以大家記住要少甜相反佢個ice goath latte就好好飲 超香咖啡豆 飲落去個下好大陣竹炭味 不過如果吾鐘意苦嘅朋友就要考慮一下因爲佢都偏苦如果去嘅朋友我建議都系叫返咖啡穩陣 一尼佢系主打咖啡 兩尼佢啲咖啡豆真系好香
2018-12-06 484 views
隱啡•薑汁紅糖桂花鮮奶咖啡•$48好特別既fusion咖啡🤩咖啡非常香滑👍🏼呢個中式配搭估唔到都幾夾😳咖啡帶有微微既薑汁香氣😆加上桂花令到整杯咖啡帶了一點清新既氣息🌼好特別,推薦喔~相信平時怕咖啡苦澀味既朋友都會喜歡☺️—-8/10— By I.地址: 屯門青山公路新墟段109號好運洋樓地下6號舖
隱啡

•薑汁紅糖桂花鮮奶咖啡•$48
—-8/10— By I.
地址: 屯門青山公路新墟段109號好運洋樓地下6號舖
2018-10-19 586 views
A picture can speak more than a thousand words, so needless to say, i finally met ‘THE ONE’.This coffee shop in tuen mun is a hidden gem indeed, located in a residential area in San Hui, not many people from other district know this place. The cucumber shakerato was the highlight. Usually I enjoy black coffee without any additional flavor but this one is GOLD. The freshness of cucumber went very well with the floral coffee flavor, which makes a very nice match.

2018-10-05 545 views
如果要講屯門最出色嘅咖啡店,就一定係呢度。每一次黎到隱啡,我都會叫一杯青瓜手搖咖啡。平時喺其他coffee shop, 我大多都係飲hand drip/ ice drip coffee/ cold brew, 但呢度嘅青瓜味首要咖啡實在太吸引!咖啡本身嘅果香花香味比較重,已經好容易入口,再加上青瓜自身嘅清香味,朝早飲一杯真係好醒神、好fresh!
如果要講屯門最出色嘅咖啡店,就一定係呢度。

2018-09-27 555 views
作為一個屯門友,放假有時攰攰地,都唔係想去咁遠飲野,好彩新墟附近有間隱世咖啡店,令我呢D屯門友都可以起屯門嘆好啡,咖啡店起玫瑰花園隔離,店舖唔大,但都有一個柜賣咖啡杯,精品同咖啡豆,感覺好pro。坐低飲野時同佢地好nice 嘅咖啡師傾計,原來此店嘅店主係教授咖啡嘅導師,唔怪得佢地入貨要求咁高,質素咁好啦。。。以後屯門啡友唔使出城也有好啡飲啦!!好香咖啡豆味嘅capuccino呢度環境舒服,是屯門小清新呢杯青瓜咖啡,一定要試,好 fresh好飲好nice 好pro 嘅咖啡師好可愛嘅拉花!!

好香咖啡豆味嘅capuccino

呢度環境舒服,是屯門小清新

呢杯青瓜咖啡,一定要試,好 fresh好飲

好nice 好pro 嘅咖啡師

好可愛嘅拉花!!
2018-09-27
2018-09-21 530 views
今次經朋友介紹去左呢間位於屯門嘅隱啡店舖細細 位置唔多 但精品咖啡種類都幾多而我不好咖啡 所以就試左幾款唔同嘅茶同甜品Earl grey scone微暖的鬆餅帶有淡淡的伯爵茶味 不會很膩 點上熱情果醬更能增加口味的豐富同茶的香味 挺好吃Earl grey pudding布甸的伯爵茶味濃郁 入口柔滑 伯爵茶味餘韻留在口內有陣回甘galaxy lemonade個layer好靚 又唔會太甜 幾好飲Ice goth latte (charcoal)飲落去口感有啲粒粒竹炭咁 幾特別 不過感覺奶味有啲重偏甜Cold brew Darjeeling tea用氣泡水冷泡茶葉 但我個人麻麻地冷泡茶 感覺無左茶嘅甘香Darjeeling tea熱飲果然好飲好多 初摘茶葉 香氣獨特持久 味道甘甜Lemon shakerato傳說中嘅檸啡 檸汁味又唔會搶過咖啡嘅香濃
今次經朋友介紹去左呢間位於屯門嘅隱啡

Earl grey pudding
布甸的伯爵茶味濃郁 入口柔滑 伯爵茶味餘韻留在口內有陣回甘

galaxy lemonade
個layer好靚 又唔會太甜 幾好飲

Ice goth latte (charcoal)
飲落去口感有啲粒粒竹炭咁 幾特別 不過感覺奶味有啲重偏甜

Cold brew Darjeeling tea
用氣泡水冷泡茶葉 但我個人麻麻地冷泡茶 感覺無左茶嘅甘香

Darjeeling tea
熱飲果然好飲好多 初摘茶葉 香氣獨特持久 味道甘甜

Lemon shakerato
傳說中嘅檸啡 檸汁味又唔會搶過咖啡嘅香濃

2018-09-15 392 views
今日入屯門行下,之前有同事介紹隱啡,既然係咁當然黎幫襯下!呢度距離杯渡輕鐵站都近,算係屯門區旺中帶靜的地點,人流唔多但又近市中心!鋪頭細細,但都有賣d咖啡用具,手沖壺、咖啡豆、特色杯呢d都齊曬!仲有d簡便Hand drip隨身包賣!餐牌都幾多特色咖啡,個人喜歡紅菜頭,就揀左紅絲絨牛奶咖啡!拉花好靚,咖啡黎到的時候會介紹返用咩豆應有有咩味,但可惜呢杯咖啡加左紅菜頭粉同奶,所以飲唔出咩味,但都覺得唔錯,誠意之作!友人揀左冰搖青瓜咖啡,青瓜糖漿係曬底,所以要整混佢,偏甜,但青瓜味濃!都fresh!香蕉蛋糕好食,香蕉味好濃,可能係焗翻熱所以咁香!但好足香蕉料!絕對推介!

餐牌都幾多特色咖啡,個人喜歡紅菜頭,就揀左紅絲絨牛奶咖啡!
拉花好靚

Tea
紅絲絨牛奶咖啡
香蕉蛋糕
2018-09-02 274 views
約左2個朋友一齊上去。打卡一流!佢用既杯都係啲好特別既杯所以好得意!其實都幾偏遠既地方,識揾的話係屯門西鐵站行過去5至10分鐘應該去到!上到去,好多人!應該係話吾多位!不過都ok既!因為係小店!上到去店員好熱心介紹每種咖啡幫我地揾隻最適合既俾我地。當然沖都十分用心啦!但價錢就。少少貴。不過始終係小店!所以都支持支持!環境都算係安靜既!而且眼見應該都係熟客仔!另外店員係好好好熱情既!問佢問題都會好熱心一一回答! 支持小店!
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$70 (Tea)
2018-08-18 305 views
之前幫襯過已經留有好印象 今日襯weekday 應該無咩人就去整杯還魂啡 本身飲開Americano 有時覺得太苦要加奶 但胃對牛奶麻麻地 佢地加$3有oat milk 咖啡質素好好 唔會死苦 飲到果酸 同oat milk 都夾 有心機沖咖啡!加油
之前幫襯過已經留有好印象
今日襯weekday 應該無咩人就去整杯還魂啡
2018-07-18 527 views
因為有要事處理,駕車到新墟一帶。臨離開之際,發現久仰大名的小店「隱啡」原來在附近!立即到訪一試。店舖地點果然隱蔽,不過店內環境絕不馬虎。咖啡果然不令人失望!立即為我疲倦的身軀加油!我點算了latte買相和味道都一流,咖啡有比較香的榛果味,一般連鎖店無得比店主選用了來自非洲的單品咖啡,還主動跟客人進行互動,細心講解,完全感受到他對咖啡的熱誠發握了這間小店之後,去屯門有多一個好去處希望下次是坐在店內用瓦杯慢慢享用。
Latte

買相和味道都一流,咖啡有比較香的榛果味,一般連鎖店無得比

發握了這間小店之後,去屯門有多一個好去處
希望下次是坐在店內用瓦杯慢慢享用。
Latte
從來無諗住呢條咁街坊既小街會開cafe,附近都係啲平民價既餐廳、髮型屋同寵物店,cafe好似同成個小區個氣氛都格格不入,但意外地做得唔錯,好幾次行過都無位,終於有一日係少人啲可以去試下。裝修唔係話好特別,燈光都偏暗,而且啲櫈都唔算坐得好舒服,但係呢個位都做得住一定有佢既魅力既。首先就緊係佢杯咖啡啦,我地叫左Latte, Mocha, Cappuccino,Cappuccino嗰杯係加錢轉左燕麥奶,我覺得三杯都唔錯,燕麥奶同咖啡隻味都幾夾,不過好似要加$8有啲貴,但我本身腸胃唔好,飲牛奶個胃容易唔舒服,轉左燕麥奶個情況真係改善左,我無留意其他cafe有無得轉奶,但呢間可以轉唔係牛奶都幾好。而價錢方面都算合理,雖然有啲細杯,但咖啡呢啲野係貴精不貴多架麻。😂我覺得隱啡除左杯咖啡之外,店員亦係另一大加分位。首先落單既時候,有別於一般cafe落完單就走,隱啡既店員係會介紹一下杯咖啡,又會問下我哋想要咩豆,如果唔係好識既話,佢哋會推薦你邊隻咖啡要用邊種豆,又會介紹下隻豆既產地,係屬於咩口味等等。雖然我已經唔係好記得,但聽完再飲都好似慢慢學到啲野咁,唔似平時連鎖店嗰啲飲完都唔自己飲左乜。另外,店內有

我覺得隱啡除左杯咖啡之外,店員亦係另一大加分位。首先落單既時候,有別於一般cafe落完單就走,隱啡既店員係會介紹一下杯咖啡,又會問下我哋想要咩豆,如果唔係好識既話,佢哋會推薦你邊隻咖啡要用邊種豆,又會介紹下隻豆既產地,係屬於咩口味等等。雖然我已經唔係好記得,但聽完再飲都好似慢慢學到啲野咁,唔似平時連鎖店嗰啲飲完都唔自己飲左乜。另外,店內有屯門既報紙寫屯,又有啲社區活動既單張,作為屯門人我以前都唔知原來有啲咁既野,呢間店嗰種同區既連結令我感受到我地都係屯門區既一份子,感覺好親切。😊
而且店內有賣好多咖啡用具,我同店員傾計既時候得知,原來呢間鋪之前係大興工業區嗰邊開,主要係賣咖啡用品,之後好多客都話想佢地開返間cafe,所以就有左依家既隱啡,唔怪之得開張無耐就成日坐滿人啦,原來好多都係以前既客。
整體黎講cafe既環境一般,但咖啡同店員既高質已經彌補返環境既問題,如果下次有位,我都想再幫襯。😄
Mocha

杯杯都有唔同既拉花,好有心。個杯墊都好靚。😀
Mocha
2018-07-14 267 views
點了《夏日限定》Cucumber Latte,聞上來與普通牛奶咖啡無異,飲嘅第一口就有青瓜味湧上來,而且我喜歡咖啡最後有陣回甘味... 咖啡 x 青瓜 - 原來可以咁夾 👍🏻

咖啡 x 青瓜 - 原來可以咁夾 👍🏻

2018-07-05 360 views
En sir介紹左一堆coffee shop 就上網search 見到哩度有杯藍色 叫blue latte嘅飲品 本人對藍色嘅食物及飲品極有興趣 又成日想過屯門嘅一個地方 又可以離“深操”一下 就十百萬仗遠離左哩度 剛鋪進門 有點不知怎的感覺 因為小貓一兩隻 哩度嘅“老闆?” 一見到我入去就好積極咁招呼 比個menu你睇 仲主動問洗唔洗介紹飲品比我 其實心有目標 En sir話佢飲只會飲Espresso 而早前又提及過so combine同一係系嘅花款咖啡 所以哩次就揀左set Espresso 拼 piccolo 知道佢地夠細杯 就好放心地點 盛惠六十大元 ( “深操”咖啡已同我心目中嘅愛書嘅份量成比例 ) 我揀完 “老闆”好略略咁介紹左佢地今日用嘅係咩豆 係Epthipia豆 即問佢水定日 可能係堂上飲嘅較靚嘅豆都係以手沖 Espresso都係拉啲渣豆沖出來 哩杯Espresso先嗅佢嘅濕香已經好strong 一入口 講真係好嗆喉 (不緊要 一心都係諗住杯測加品嚐)但好明顯佢好味道好有層次 果園直沖入腦 body又明顯 每一啖都係咁震撼!!!p.s.我真係要多啲對住個風味輪同埋努力

p.s.我真係要多啲對住個風味輪同埋努力拉好啲花
2018-07-05
Type of Meal
Tea
  • so combine
2018-07-02 446 views
第一次幫襯嗌左latte 咖啡款式好特別店員知我唔飲牛奶特登介紹燕麥奶同咖啡味好夾突出到烘焙味但係份量好少,好貴第二次點左藍調牛奶當然都轉左植物奶以為係蝶豆花點知唔係唔記得左係咩淨係記得好甜好甜好甜甜到飲唔落然後個晚出疹應該係店員冇幫我轉到奶其實我想講屯門個一帶相對租金算平賣到一杯咖啡咁貴其實成本去左邊
第一次幫襯嗌左latte
咖啡款式好特別