住咗喺大埔咁多年,真係要寫返自己區嘅特色餐廳。如果要推介大埔嘅餐廳,呢間餐廳一定都唔會走雞。作為一個魚蛋粉忠實fans,如果你冇食過學利魚蛋,真係要試吓。雖然舖頭唔係啲咩豪華裝修,亦都冇咩特別嘅貴賓式優待,但係個魚蛋粉絕對係唔會令你失望!佢嘅魚蛋有分好多款,特別推薦係佢嗰個白魚蛋,真係爽口彈又好好味。就算你唔係喺堂食仲可以外賣出去返屋企食,喺某超級市場都會買到急凍嘅學利魚蛋,都係非常之好食。堂食份量唔少,配埋個菜同埋凍飲,真係好正

• 白魚蛋
2024-03-10 248 views
學利魚蛋餐廳出名嘅係魚蛋潮州粉麵。之前一路都係喺餐廳食魚蛋魚片粉,今次見到餐牌多咗好多其他選擇,梗係要試一試!嗌咗兩個常餐,常餐包括雞絲奄列同埋厚多士,一個粉麵🍜,同埋一杯嘢飲,價錢合理。厚多士搽咗牛油,香脆厚度適中。至於雞絲奄列,雞蛋裏面包着嘅係一個雞絲連埋一個好厚嘅芡汁,口感同埋味道相對奇怪。豬軟骨撈麵嘅豬軟骨嘅部份都聞到十分淋,但豬軟骨瘦肉嗰方面就比較硬,醬汁味道同一般五香肉丁嘅醬汁相似。另一個常餐嗌咗芫荽皮蛋牛肉米粉,湯底由少少芫荽味,皮蛋牛肉份量多,但味道都算係普通。整體嚟講,學利嘅魚蛋粉麵都係比較出色。嚟呢度建議都係食返傳統嘢比較好。

2024-01-12 427 views
【大埔區】【學利】嚟到大埔呢個人傑地靈嘅好地方,點都要食吓嘢先願走。有時我都諗,其他人嘅生活係咪都好似我咁癲,去到邊食到邊呢。不過暫時仲可以咁樣做嘅時候,生活都過得尚算自在,再諗落去未免有啲「庸人自擾」嘅感覺出到嚟。我去嗰日係假日嚟,所以冇下午茶餐,只有嗰啲貴啲嘅嘢。咁我諗反正都唔係以抵食為目標,就不如去盡啲,叫咗 $100 嘅「八寶鍋麵」,有秘製魚蛋、魚片、牛丸、牛筋丸、墨魚丸、豬肉丸、雲吞、魚皮餃,同埋炸魚皮嘅。咁嘅組合可以話係乜都有,不過味道上就唔算突出,就算係最出名嘅「秘製魚蛋」我都冇乜感覺,麵底亦都好普通。然而,咁多款嘢食喺度,個滿足感都係有嘅。而個炸魚皮識得另上,亦都係有心做嘅特徵,算係誠意之作。嘢飲我加 $9 飲「熱奶茶」,都係茶記質素。加咗碟 $17 嘅「生菜」,正常水準,冇乜特別。夾埋 $126,其實佢可能預呢碗嘢係兩個人食,價錢差唔多。食食吓有隻貓入咗嚟,原來係附近嘅「陀地」,好肥好得意,令大家開心咗。。。(地址:大埔安慈路3號翠屏花園商場6號)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #hkfood #food #foodporn #instafo

(地址:大埔安慈路3號翠屏花園商場6號)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #hkfood #food #foodporn #instafood #foodphotography #foodstagram #foodblogger #yummy #foodlover #delicious #foodgasm #instagood #foodies #tasty #tastyfood #dinner #foodpics #foodiesofinstagram #love #dessert #restaurant #foodblog #eat #1am大埔區 #大埔墟 #太和 #大埔 #學利 #學利魚蛋 #八寶鍋麵 #秘製魚蛋 #魚片 #牛丸 #牛筋丸 #墨魚丸 #豬肉丸 #雲吞 #魚皮餃 #炸魚皮 #熱奶茶 #生菜 #1am1268 #1ambackup
2023-12-26
2023-02-03 605 views
walk in 買外賣烏冬係酸的以前學校小賣部啲cheap cheap烏冬,5蚊碗嗰種菜係黃,爛菜心,離譜雞排有雪味,差牛油方包,cheap cheap包,無包香,難食都一個點,差又貴又難食賺咁多錢做咩?賺錢賺到你咁黑心!比啲咁既質素。以前學生便無辦法先食cheap嘢,呢家比咁多錢你,還比cheap嘢人食?離譜!食番大家樂、大快活,起碼人哋又便,質素有保證。或者行遠啲食其他總結:最難食既早餐差差差差差差劣質餐廳無良商家
walk in 買外賣

烏冬係酸的
以前學校小賣部啲cheap cheap烏冬,5蚊碗嗰種
菜係黃,爛菜心,離譜
雞排有雪味,差
又貴又難食
賺咁多錢做咩?賺錢賺到你咁黑心!比啲咁既質素。

總結:最難食既早餐
差差差差差差
劣質餐廳
無良商家
早餐,雞排烏冬加牛油方包
TakeAway
和家人二人食晚飯,因為今日實在太大雨,也無心機在家煮食,也沒有心機去咁遠食,唯有去家附近食完就算啦。呢間學利魚蛋位於大埔翠屏商場地下,都真係開左好多年。我地大約下午5點50分來到,無咩人。見到餐牌寫有下午茶到6點,但原來只係適用係星期一至五,星期六原來無的。(1) 五香牛腩米線: 五香味幾濃,亦好鍾意佢地會另外加好多蔥和乾蒜令到成個米線味道更加豐富。牛腩算係淋,容易咬的,但要睇佢的唔同切法。佢有幾舊牛腩切得較細,就容易咬一啲,有啲牛腩位會夾埋啲牛筋就更加好味,但有1舊牛腩切太大,而且較為硬同乾,最後都食剩左呢舊。(2)炸魚蛋米線: 呢個係佢地較出名的食物,個炸魚蛋外型好得意,大大粒、隋圓形,咬落去好爽口,而且呢個係清湯底,反而覺得淡淡地,更適合大雨天時候食。(3)腐乳通菜: 呢個都幾好食,個菜基本係新鮮無渣,個腐乳味道都唔錯。食完成餐飯都係大約用左30分鐘左右,天氣唔好,無咩心機食飯,呢個也是不錯之選擇。

五香牛腩米線

炸魚蛋米線

腐乳通菜

2021-08-14
$50 (Dinner)
炸魚蛋米線
腐乳通菜
2020-06-17 1242 views
經常嚟食佢嘅炸墨丸河,墨丸炸到金黃色超靚,然後再點埋蜜糖一齊食真係世界級好食!食到停唔到哈哈哈。另外牛腩河都好好食啊,係我想要個種牛腩。魚皮係估唔到嘅大碟!!超多😋抵食!
魚皮係估唔到嘅大碟!!超多😋抵食!
2019-11-07 1328 views
作為一個粉麵迷就算搬出九龍,都一定會坐車回到大埔食學利,雖然裝修只是一間普通的粉麵餐廳,但是水準多年來食物都保持穩定水準,湯底清而不寡秘製爽脆豬手片(涼食)豬手爽口調味醬汁有沙姜香味,用來作前菜或買回家送酒一流牛腩撈粗麵,牛腩忟得夠淋柱侯味濃,粗麵爽口彈牙黃金炸墨魚丸河,炸墨丸外脆內彈墨魚味香配上蜜糖有另一番滋味,河粉幼滑配上清甜湯底係我一最愛水餃河係我第二最愛,水餃大大隻,鮮蝦配上爽口木耳絲,內有陣陣香味香茅炸雞翼,外皮香脆香茅味足
秘製爽脆豬手片(涼食)
牛腩撈粗麵
牛腩撈粗麵,牛腩忟得夠淋柱侯味濃,粗麵爽口彈牙
黃金炸墨魚丸
河粉
水餃河
香茅炸雞翼
香茅炸雞翼,外皮香脆香茅味足
2019-09-25
$60 (Lunch)
秘製爽脆豬手片(涼食)
牛腩撈粗麵
黃金炸墨魚丸
河粉
水餃河
  • 水餃
2019-09-22 721 views
早2日放假回家湊仔,中午偷閒,叫嫲嫲睇住阿B,我就落街買餸食碗粉,由於近翠屏街市,去左學利食。$35/碗魚蛋粉,夠大碗,湯夠味,食完唔口乾/口渴,魚蛋爽口彈牙又有魚味,是附近食魚蛋粉不二之選。

2019-09-18
$35 (Lunch)
2019-09-04 464 views
放學返到黎好肚餓,就打電話去學利叫外賣,試下佢個三寶米線外賣返到屋企仲好熱,而且好多餸又多麵,佢有白魚蛋,炸魚蛋,魚片頭同魚角個人最鍾意佢個魚角,好彈牙好香米線夠軟身,唔會話硬或者膠,配上蔥同炸蒜再加埋佢個辣椒油真係食到眼淚鼻涕都流出黎$48有咁多餸同麵,晚餐黎講算唔錯喇另外辣椒油可以叫姐姐比多啲,佢好好人會比多啲你,加左辣椒油真係香好多同開胃啲所以我每次都加買粉麵嘅話通常都會去學利,除左衝著佢嘅辣椒油都因為佢夠大碗足料
放學返到黎好肚餓,就打電話去學利叫外賣,試下佢個三寶米線

三寶米線

個人最鍾意佢個魚角,好彈牙好香

$48有咁多餸同麵,晚餐黎講算唔錯喇

所以我每次都加

2019-09-04
Type of Meal
Dinner
三寶米線
2019-08-31 162 views
今日想食撈麵,就買學利魚蛋嘅水餃撈粗食喇學利啲湯麵一向好正,撈麵都一樣有水準!打電話過去好快就有得拎,佢哋仲好細心咁問你要腩汁定蠔油同要唔要湯,服務好評唔好睇佢好似裝唔滿,撈落其實成底麵,好大份,食完真係要行下消化下佢拎到返屋企仲好熱,蠔油都好夠,因為我鍾意多蠔油,所以覺得好好食一粒粒水餃好飽滿,食落有啲汁同鮮甜,可能因為有蝦吧?加埋撈粗食真係好正$42呢個質素真係好唔錯,又好味又飽肚,下次食撈粗都會叫學利
今日想食撈麵,就買學利魚蛋嘅水餃撈粗食喇

2019-08-31
TakeAway
$42 (Dinner)
2019-08-21 437 views
早午晚餐一剔過,思前想後,發記腸粉?達魔拉麵?鄉下仔魚蛋?最終決定學利牛腩。獨獨晚餐食咩好?近日工作忙到負能量颷升,想食食勁辣舒緩一下,路經學利是緣份吧啦!嬸嬸到底如何計到總數 $79 蚊架?睇睇張單 $55 + $24 蚊嗎?套餐餃腩撈粗配小食炸雞翼 3 隻連凍飲。如果散叫雙併撈 $43、雞翼 $29 蚊 6 隻、凍飲 $18,我真係計唔到。剛到步時冷清清,大量卡位任君選擇,檯要夠大先打邊爐麻。食到中段突然全場滿座,幸運地個個食客左攝右攝都夠位座唔洗等。黑面綣髮阿嬸無啦啦鬼食泥,大大聲自言自語,打邊爐霸住個位搞到無卡位喇!依家我唔係客呀?我一個邊爐頂兩碗麵啦,火都黎 ﹗另外個侍應阿姐嘈嘈閉,厭三厭四,比食客聽到係咪火都黎,人家有比錢坐係度食架!我的心中大埔必食麵店排行磅,排名不分先後 ﹗五香牛腩學利、清湯爽腩群記、柱侯牛腩魚滑、滷水坑腩陳漢記、滷水牛雜苑記、豬雜暢和、雲吞韮菜餃城仔記、魚蛋新舊蔡潤記、粉腸舊蔡潤記、墨丸花枝丸許記,無得輸、無得頂﹗五香牛筋牛腩撈麵走蔥,五香牛腩滿分拍案叫好,依舊鬆化高質,味道甜美無得頂。醃味濃濃清香美味,炆得透徹,啖啖肉無肥膏,大大舊牛腩差少少連我個嘴

五香牛筋牛腩撈麵走蔥,五香牛腩滿分拍案叫好,依舊鬆化高質,味道甜美無得頂。醃味濃濃清香美味,炆得透徹,啖啖肉無肥膏,大大舊牛腩差少少連我個嘴都塞唔入啊﹗不乾不鞋亦無渣,比以往較有嚼勁,我喜歡鬆軟的。

牛筋超膠滑腍軟綿綿,濃味黏黏,可口無得輸。有條牛筋結實帶爽同樣入味非常,我最喜歡綿滑膠黏的。何解牛筋腩較室溫凍少少既?筋腩麵的質素都比早年下滑不少呢,幸好色香味還能保持頂級好味道,現時都算滿意。

三寶撈粗麵走蔥加腩汁,腩汁咸、清湯咸、魚蛋魚片魚角都咸。點解食落樣樣都好似好咸呢?到底係我食得清淡左?少煙少酒少辣?定係我熱氣呢?撈麵份量十分多,必定能夠飽飽滿足。

五香牛腩撈粗走蔥,香港 5 星級五香牛腩 ﹗鬆軟綿綿啖啖肉,大大舊不乾不鞋不硬,幼嫩沒半點渣。牛味甜美、醃醬汁濃,非讚不可。牛腩雖然有點散碎不夠完整,但五香味搭肉甜味依舊香醇美妙。牛腩凍冰冰,現時十點乍喎,預備收檔?

學利最好食並不是魚蛋,絕對係五香牛腩 ﹗撈麵沒有黐到一舊舊一餅餅,每條均乾爽彈牙而滑溜,感覺超棒﹗粗麵彎彎曲曲掛汁力特強,每一啖都嘗到香濃味美五香腩汁。辣椒油真心堅辣,就連嗜辣的我都有少少冒汗,味道濃郁帶甜甜的餘韻,不過我至愛的辣椒油還是新舊蔡潤記,勁辣勁鮮勁蒜。辣椒渣勁撈麵最開心﹗

手打牛丸五香牛筋牛腩撈粗走蔥,戒不掉的五香牛腩撈粗,必定要掛上大量勁辣辣椒油,再狠狠地大啖大啖地啜,辣到汗水滴滴最舒暢!手打牛丸細細粒可愛的骰,結實爽口,先彈後嚥韌,肉汁滴滴帶清香牛肉味,有著火鍋店的影子。粗麵腍腍糊糊半溶漿住我的嘴既?不是肥叔叔師傅煮理嗎,眼見後生仔淥麵喎,天呀﹗肥叔叔放假、落場架麻?

香蔥撈魚皮,中辣竟然無味既?檯面那樽辣椒油辣多倍啦。爽皮勁厚似豬皮囉,味道質素跟魚滑、陳漢記相差非常遠。傳統用薑蔥麻油豉油撈已好好味,依家不輪不類,好采跟餐係細份啫。千奇不要誤會是刺身,魚皮已經灼熟再浸冰水,所以非常爽脆濕潤。淡水鯇魚怎可以生食架﹗神州肥媽有抗體特別唔同,千奇唔好傻到學肥媽返大媽區食鯇魚刺身呀﹗

黃金炸墨丸,招牌菜?有料到,炸得內外滾熱辣,香口散發鮮墨味,足料無欺場。沾上蜂蜜,輕甜的別有一翻風味。五香牛腩撈麵走蔥,碗清湯落味重了一點點,過咸免強還頂得住。幼麵唔洗剪架,不要剪我的長壽麵,下次必定要記得講呢。幼麵爽爽,不過學利似乎粗麵更出色,狂撈勁辣辣椒渣,啜晒入口激辣暢快!辣椒油辣味出眾,幼麵爽彈,牛腩鬆軟美味,辣能使您感到快樂!

牛筋丸五香牛筋牛腩撈麵走蔥,牛筋丸平平凡凡沒有過人之處,輕描淡寫的淡淡牛肉味道,微微的肉汁,足料合格。特濃蒜蓉腩汁湯,好飲到忘我﹗加埋特級香辣辣椒渣,搭上牛腩熱騰騰不停地吸啜,燙親嘴仔都不理,越熱越好味,無得頂呀﹗香辣雞翼,似乎原味更加好喎,炸粉硬掘掘人造盔甲,醃味尚可。

水餃五香牛筋牛腩撈麵走蔥,永續高質五香牛筋腩撈大大量辣椒渣,絕頂配搭無投訴。優質粗麵烹煮得宜,蛋香突出,滑彈乾爽,不過腍不濕不黏,淋上勁辣辣椒渣,興奮無比,美味刺激。奀滋滋的水餃,少食多滋味?條形水餃夠有趣。細細粒而且味道平平,餃皮麵粉味濃到蓋過水餃味,食完唔會開心的。食慣一口水餃,其呎碼係可以塞得我嘴仔滿滿充實的。

香茅雞中翼,完全無味白炸雞翼,裡面藏著濃厚雪藏味道,辛好肉質還嫩,外皮略脆。但有點油膩,呎碼細小發育不良。炸完洒上少許香茅粉嗎?某幾啖有超微弱香茅味道,非常不平均。

炸雲吞,方形炸雲吞有創意,但食得唔方便,唔可以一啖啪入口,極大塊皮,食皮都飽。即叫即炸仍有點油光,煎炸感極濃,肉餡又太少,好采未去到大陸雲吞得粒肉丁那麼細。試一舊原味,其他全部浸湯,淨食餡算咯,皮唔食喇。

五香牛筋牛腩撈河走蔥,撈粗撈幼食到厭,無伊麵供應,轉下口味撈河粉。師傅烚到河粉溶晒碎濕濕,用筷子根本夾唔到,撈河只能灼灼,烚到一劈劈點撈呀?倒落辣椒渣,求其連汁掃晒落口,是但消滅,完。

五香牛筋牛腩撈粗走蔥,撈粗煮到成餅出現,何解沒有兜散既?師傅太忙唔記得,還是已換掉帥傅?粗麵濕淋淋,漿漿糊喎,師傅忘記要過冰河嗎?微弱爽腍,雖然不過冷河可以保持溫度熱辣辣啫。粗麵彈滑掛上甜美腩汁香辣辣椒渣,惹味開胃食到停唔到口,啜啜啜迅間消滅,辣得刺激額頭冒汗,爽到震﹗

涼拌脆豬手片,還幻想係豬手片,原來真身係燻蹄黎喎。有幾塊依然入晒雪,趙到索索聲,砂冰係特色來的?燻蹄主要為豬皮,非常少瘦肉,所以特別爽脆。跟麻油甜豉油撈得均勻,整體平凡可以,早知撈埋辣椒油,應該會更好食。紫菜湯走蔥,最初好似有少少霉味,但攪勻後就消失左喎。爽爽紫菜,海藻味加炸蒜混魚湯,濃郁甜美香口,幾乎比我飲晒。

豬手撈麵走蔥加腩汁,食得五香牛腩多想轉下口味,豬手都係近年才有得供應。我最有冒險精神,首次交手 ﹗豬腳有修甲但無修腳皮,食落倍感壓力,腳板底鞋鞋的。唯有食晒上面既肉,腳皮吐出,使得我打晒冷震。豬皮膠黏飽滿味濃可口,肉絲鬆化陣陣五香,蠻滿意啊﹗腳毛要剃得乾淨一點,有少少刮嘴呢。

學利自家辣椒油一向有料到,激辣又夠香,越食越想食,越食越起勁,幼麵爽爽掛起五香腩汁連辣椒肉,天下無敵,食得過癮﹗食多幾件豬手,補一補隻手先﹗

貢丸五香牛腩粗麵走蔥,超讚炸蒜五香腩汁湯,勁爽滑彈蛋香粗麵,微菇味微爽貢丸都不錯。上湯浸什菌娃娃菜,奶湯香香甜甜還有濃郁菜甜味。什菌?只有爽爽雞髀菇片乍喎。娃娃菜鮮嫩爽甜高質,飲魚湯悶悶地,浸晒落辣椒腩汁湯再食,惹味刺激飈晒汗,最憎用大陸旺菜扮娃娃菜,鞋烚烚。

至尊三寶麵走蔥,魚片比魚蛋滑漏富彈性更有魚香,魚片頭彈力十足,魚蛋依舊麻麻地,粒魚蛋勁假囉,no good!爽爽彈彈幼麵咬到索索聲真過癮,鹼水麵充滿蛋香油香無異味好味道。掛上大量激辣辣椒油,啜啜啜出晒汗流晒鼻水爽到震。

黑椒汁雜扒飯,師傅叔叔親手傳上刀叉羹,麻煩晒。食太陽蛋的我,全熟蛋我不喜歡的,唯有搗爛撈飯。驚喜味道不錯,焦香蛋白脆脆,還有蛋黃碎,非常好撈飯。腸仔熱騰騰皮脆,肉嫩肉香不過咸剛剛好。

翻炸煎雞扒淡淡然的香茅味道,雞皮嚥韌,外硬實略乾內裡嫩滑有汁。翻炸煎豬扒惹味香噴噴,質地有嚼勁過得去。煎火腿咸香特出,好味道。我要少飯的呢,成碗飯送上。乾爽的飯粒配上黑椒汁,微辣黑椒香,甜甜作餘韻,差點兒比我全部消滅掉。好鬼衰架,人家唔想食太多飯麻。

新推出獨能火鍋,非常適合我啦 ﹗金菇鮮冬菇特 AAA 肥牛粟米生菜大辣麻辣湯烏冬,黎個麻辣火鍋醒下先,劇獨火鍋打自己,只需 $80 蚊真的有點削,雖然夠飽肚。大快活大家樂真的抵食夾大件,種類多款又有海鮮又有高檔次食材,吉野家都係平靚正,就連昌運老地方都大大鍋又好味呢。

麻辣湯大辣,滾起立即呷兩啖,淡茂茂的辣椒水微辣,即刻隊兩大羹學利勁辣自家辣椒渣啦,得左!香辣兼備,不過無麻囉。鮮冬菇爽爽滑啫啫微微菇味,金菇正常爽爽甜甜。特 AAA 肥牛唔係掛,笑死我咩﹗普通平民貨色,硬掘掘成碌上,烚烚下終於散開。外邊過熟,中間剛剛熟,有牛味但鞋韌兼備。

樣衰衰的墨魚滑,似鼻涕又似漿糊,滾起浮面就食得,彈彈的膠感十足,輕輕的墨魚香,合格。廉價即食烏冬要睇緊一點,好似會過腍繼而溶掉呢。散開熄火浸一浸剛剛好,連湯滾滾倒入口,滑嘟嘟有米香有香辣有菜味有肉味,甜美可口好食呀﹗
五香牛腩撈粗
手打牛丸五香牛腩麵
黑椒汁雜扒飯
特 AAA 肥牛
2018-12-10
$70 (Dinner)
五香牛腩撈粗
黃金炸墨丸
手打牛丸五香牛筋牛腩撈粗
五香牛腩撈麵走蔥
牛筋丸五香牛筋牛腩撈麵
五香牛筋牛腩撈麵
五香牛筋牛腩撈粗
2019-08-15 133 views
放假中午想食魚蛋粉,又去左對面食學利。上就咁食魚蛋粉,今次試下3寶河,3寶有魚蛋魚片,炸魚片頭同古法魚蛋。炸魚片頭好食,特別鍾意個皮,而魚蛋魚片就一向出色,古法魚蛋就大粒、淋身啲、有少少薑味,雖然要$47,但勝在餸夠多。
2019-08-10
$47 (Lunch)
2019-08-02 125 views
魚蛋粉大埔周圍都有,雖然間間都唔錯,但總有幾間特別出色,其中學利算係出色中既出色。午餐去食,份量唔算特別大,但味道正,魚蛋有魚味、彈牙,魚片一樣出來,辣椒油夠新鮮夠香,湯底夠味、唔咸,好味!

2019-08-01
$35 (Lunch)
我們因為想吃丸又想吃雲吞,便叫了一碗兩款兼備的八寶窩麵。炸魚皮是配料之一,店家為保持乾身而另外上。不過炸魚皮又厚又硬,我逼不得已將其浸到湯裏,但是浸了一會兒仍是軟化不了多少。其他配料有魚皮餃、雲吞、魚蛋片、墨丸、牛丸、貢丸。貢丸好像有怪味。幼麵才是整碗麵的靈魂;沒鹼水味之餘,爽口,軟硬度剛好,家人也同意是近年吃過最好吃的幼麵。雖然學利主打中式粉麵,我們也叫了一個日式叉燒拉麵試試。日式叉燒很鹹,同時亦酸,那種酸有點似鹵水牛展。湯也很鹹。麵還可以,不會太軟,但也別期望如拉麵專門店的一樣爽口有嚼勁。這裏有賣自家牌子的鹹柑桔、辣椒醬及炸魚皮。剛才吃的如是自家品牌,我會驚訝質素竟然這麼差。

2019-05-19 194 views
呢間魚蛋粉都算幾西利,差唔多20年前已經開始食。味道咁多年黎都差唔多,唔算最好食,但都非常值得一試。魚蛋同魚片都彈牙有魚味。最好味係個炸墨丸河😋 可惜不斷加價,不過間唔中食一餐都ok既!👍🏻
2019-05-14
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)