呢間黃店嘅賣點係燒物、炸物🌟推介:芝士年糕、串燒、廣島蠔、唐揚雞、天婦羅👉🏼壽司、刺身不過不失,飯、烏冬一般般重點係❗️環境裝修好日式、榻榻米房好地道、絕對令大家有返家鄉嘅感覺😌好啱三五知己把酒談心、放工chill下🍻我星期六晚去,食到咁上下,日本人店長自彈自唱🎤Beyond 首海闊天空係必唱!好熱血😭 佢亦非常歡迎食客點歌~當晚咁啱有本地樂隊同場食飯,樂隊主音被邀請下都一齊jam 歌🎸自己歌+連日文歌都唱埋,氣氛高漲💯絕對係好盡興既一晚!味道: 7.5/10 (氣氛已經贏哂)性價比: 7/10 (有少少貴)人均消費: $300+ (睇你叫咩啦,我地有叫刺身拼盤會貴d)🌟建議大家早一兩星期book枱,要book榻榻米(除鞋,但唔洗跪)如果你想感受熱鬧氣氛,聽下live,就weekend晚嚟食,碰碰運氣吧~
呢間黃店嘅賣點係燒物、炸物
🌟推介:芝士年糕、串燒、廣島蠔、唐揚雞、天婦羅
👉🏼壽司刺身不過不失,飯、烏冬一般般
炸芝士年糕

好啱三五知己把酒談心、放工chill下🍻

味道: 7.5/10 (氣氛已經贏哂)
性價比: 7/10 (有少少貴)

$300 (Dinner)
炸芝士年糕
2021-07-05 801 views
由門口到裝修,擺設到氣氛,呢間野都好日本😭😭好掛住日本😭😭嗌左個卷,串燒拼盤,天婦羅烏冬同天婦羅香蕉雪糕個卷唔會太dry,夠壽司醋,好日本😭串燒拼盤都係即燒,好脆夠香但可以再熱d,食得出所有料都好新鮮🤤天婦羅既全部即炸,唔會過份油/擺得太耐霉,除左用料鮮之外食得出d炸粉都係即上即炸,仲要份量都唔少,除左蝦仲有其他菜(南瓜,椒同茄子)最後天婦羅雪糕都好夾,一啖香蕉一啖雪糕,解油得黎亦夠fresh!
由門口到裝修,擺設到氣氛,呢間野都好日本😭😭好掛住日本😭😭
嗌左個卷,串燒拼盤,天婦羅烏冬同天婦羅香蕉雪糕
個卷唔會太dry,夠壽司醋,好日本😭
2021-06-25 1006 views
睇menu其實本身係諗住叫壽司同刺身, 但係因為太多小食想食最後係無叫魚生ge。但係所有小食都好好味!!!前菜沙甸魚苗乾: le個雖然薄薄一塊, 但係好香好脆好好味!!!! 清酒煮硯我反而覺得一般, 我嫌佢清酒味唔夠😂le個芝士立魚海盜好好味送酒一流!!! 必嗌!!!其他個d都好味~其實仲叫咗佢3杯燒酎飲, 檸檬味, 乳酸味同梅味, 3杯都好好飲 不過已經無特別影相lu~價錢同份量都ok,, 環境氣氛都好好推~~~
睇menu其實本身係諗住叫壽司刺身, 但係因為太多小食想食最後係無叫魚生ge。但係所有小食都好好味!!!

沙甸魚苗乾

清酒煮硯我反而覺得一般, 我嫌佢清酒味唔夠😂
清酒煮硯

le個芝士立魚海盜好好味送酒一流!!! 必嗌!!!
芝士立魚海盜

其他個d都好味~

燒魚翅乾

吉列豚肉露筍卷

炸雞軟骨

價錢同份量都ok,, 環境氣氛都好好
推~~~
2021-06-18
$455 (Dinner)
沙甸魚苗乾
芝士立魚海盜
燒魚翅乾
炸雞軟骨
  • 燒酎
  • 芝士酒盜
2021-06-15 940 views
泥間食日式料理嘅餐廳我都係第一去架咋😅外觀同平時食日本菜嘅餐廳冇乜特別嘅分別,但裡面有些坐位好有日本嘅感覺⋯⋯刺身新鮮,食物好味😋推介刺身沙律定食,輕量又包肚。為.獨是冷氣不足,一邊食一邊流汗💦有啲辛苦,希望我下次再食嘅時候已改善咗啦🙈🙈
2021-06-12 737 views
呢一類型嘅食店我就最喜歡㗎啦,因為選擇好多,可以試到好多唔同嘅嘢,我又特別鍾意食串燒,呢一間就係我推介俾我啲朋友嘅,其實我都係睇人哋IG推介,仲話因為疫情關係好希望大家支持下呢啲良心小店。約咗好多次終於黎到舖頭一試,坐落響一個舊式嘅商場入面,好唔起眼,不過我反而覺得有種特別嘅感覺!見到門口已經好想入去😙約咗7:30,我已經早咗差唔多半個鐘頭入去坐,其中有一個朋友例遲嘅!🤨終於等到成八點先正式開始😝初初得我哋兩個女仔先叫咗幾串串燒加兩支啤酒(我哋試咗兩支唔同嘅craft beer) 一邊食住一邊等。先黎雞肉串,不過侍應唔小心將其中一處跌咗落張枱面度,佢即刻話同我哋換過,服務態度幾好👍🏻 雞肉串唔係我平時食開嗰啲有隻生雞蛋俾你撈,同埋佢雞肉串嘅外型有啲特別🤭隨後就有燒冬菇同埋煙肉年糕。煙肉年糕係我嘅心水,不過好似唔多受歡迎🤪我個人覺得OK啊,可能我平時去居酒屋都會叫芝士年糕類似嘅物體🤣食完第一round, 我哋繼續叫:- 分別有清酒煮蜆、燒牛脷、自家製蟹肉薯餅同埋雜菜天婦羅。清酒煮蜆我見到一隻蟹仔BB煮埋一齊呀😰真係陰公自家製蟹肉薯餅又係我嘅心水,見到自家製已經好想叫,同埋蟹肉薯餅都係我嘅

清酒煮蜆我見到一隻蟹仔BB煮埋一齊呀😰真係陰公
自家製蟹肉薯餅又係我嘅心水,見到自家製已經好想叫,同埋蟹肉薯餅都係我嘅至愛,熱辣辣炸出嚟好強烈嘅薯仔味,蟹肉可以多番少少🤏😜

最後last order前我哋再叫多一round, 朋友好似放監咁,叫咗好多高膽固醇嘅食物(炸魷魚鬚+炸墨魚咀)佢話因為平時老婆唔俾佢食呢啲嘢喎!好啦好啦同情下佢啦🤣
佢仲叫咗煎餃子同埋尖椒牛柳

好滿足,我覺得好滿意😜唔知朋友係咪咁諗呢?

燒牛舌
煙肉年糕串
燒牛舌
雜菜天婦羅
2021-06-10 687 views
朋友介紹之下嚟咗呢一間日本菜,朋友話呢道有人會現場唱歌,不過好可惜今日冇得坐榻榻米冇得睇。一坐低佢就俾咗一杯茶同埋一個小小前菜。見到呢個味噌前菜就知道呢間餐廳一定好地道。見佢個menu都幾多選擇,唔覺唔覺兩個人叫咗一份墨魚咀、一份清酒煮蜆、兩串燒牛舌、一份枝豆、一份燒明太子同一個味噌飯團。墨魚咀令人非常驚艷,炸得恰到好處,脆脆嘅外殼包住炸剛剛好嘅墨魚咀,仲好多汁。清酒煮蜆亦好鮮甜,好大隻,雖然唔係隻隻都完全冇沙但係都算清得幾乾淨。而燒牛舌亦好厚,但唔會過熟,燒得岩岩好,非常軟嫩。比較失色嘅係枝豆同埋味噌飯團。唔係話唔好食,不過相比之下枝豆冇特別出眾,而味噌飯團亦略鹹咗少少。最後想特別一提嘅係燒明太子,我同朋友都係抱着試一試嘅心態,我唔可以話非常鍾意食但係佢嘅味道好特別,因為比較鹹如果配酒會非常之夾,推薦大家試下。

2021-06-07 787 views
呢間其實都好耐歷史  1x年前有黎過  上星期朋友再約午飯 環境同1x年前一樣無大改變 野食味道都一樣ok既 午市都好多客人 不過一個點令我以後都唔會再黎2:00左右 職員表示午市到2:30  咁我地再睇睇 MENU 睇下想再追加食物 係考慮既同時 職員已有d唔耐煩 希望我地盡快落單  都明唔想阻人休事 所以都盡快追加左食物2:20左右 職員再表示2:30午市完畢 示意我地離開 但我地話仲有一款燒物未到 職員話幫我地跟跟 到左2:30 再有位男職員 常於收銀個位 一句”你地食完野好快d走啦”俾錢食飯當丐衣嗎? 😡😡呢d咁既態度對客人ok嗎?  定係只會好服務於日本人??唔係話飲食業生意難做嗎?  呢間一定唔休做啦  咁未無下次囉

俾錢食飯當丐衣嗎? 😡😡
呢d咁既態度對客人ok嗎?  定係只會好服務於日本人??

2021-06-05
2021-05-17 10381 views
不能到日本旅遊,在香港吃的日本菜感覺也變得越來越高要求,無論是選擇、裝潢等,還要有新鮮食材和貼近正宗的味道,幸好在日本留過學的友人推介了這家給我們。Hokahoka在日本語的意思是「溫暖」,我們在這裡可以坐在tatami上 (不用擔心,下面有位可以垂下腳,不用盤膝而坐到腳痺) 談天說地整個晚上也不怕,裝潢好有家庭式的感覺。 而且食物都很貼近日本的選擇,居酒屋來說也是很豐富的variety,點著點著就很想開支酒來邊吃邊喝。日本留學過的友人非常懂得點菜,芥辣八爪魚、山藥蓉伴吞拿魚都是在香港少見但在日本是很常吃的,生吃的海鮮真的有很多元化,不會只得刺身壽司呢。芝士酒盜是這家店很有名的,也是在日本常見而香港少見的前菜。名為酒盜,當然的意思是很適合送酒,就因其鹹香的味道,果然惹味。點冷盤和燒物也很輕易點到整桌滿冷豆腐好像是很普通的東西,可是這家餐廳也會加添不少櫻花蝦乾、炸蓮藕乾和沙律菜等,不但令其顏色豐富,口感和味道也更為昇華,不再是一件單薄的豆腐了。燒物來說這個明太子雞翼必然是第一!看它飽滿的外皮包裹著海量的鹹鮮明太子雞軟骨、牛舌也燒得很惹味呢,最重要是上碟時仍熱辣辣嘛最便宜的壽司拼盤 (雖然

芥辣八爪魚 ($50); 山藥蓉伴吞拿魚 ($140); 燒冬菇 ($30)

芝士酒盜

點冷盤和燒物也很輕易點到整桌滿

冷豆腐
燒物來說這個明太子雞翼必然是第一!

看它飽滿的外皮包裹著海量的鹹鮮明太子

雞翼明太子

雞軟骨、牛舌也燒得很惹味呢,最重要是上碟時仍熱辣辣嘛

燒雞軟骨
燒牛舌 ($68); 枝豆 ($30)

最便宜的壽司拼盤 (雖然也不便宜) 已經有海膽和牡丹蝦,用料絕不欺場,也十分鮮甜呢

壽司盛 梅

最後來個清清的滑菇炊作結,暖暖胃。
滑菇粥

絕對會是再來的地方,尤其是帶家人或朋友聚會,慶祝一下的好地方!
 留意這裡沒有收切餅費,而且也沒有用餐限時。在尖東這個地段也十分方便,晚上是旺中帶靜呢。
$250 (Dinner)
Celebration
Birthday
芝士酒盜
冷豆腐
燒雞軟骨
燒牛舌 ($68); 枝豆 ($30)
壽司盛 梅
  • 芥辣八爪魚
  • 山藥蓉伴吞拿魚
黃店都要講真話 希望可以改善下之前嚟過幾次覺得食物都唔錯 所以同朋友黎慶生食物質素都仲保持到 但係最後員工態度實在令到我唔會再回頭🤢🤢我哋坐近廚房 突然發現朋友衫上面有隻小型曱甴一陣慌亂間 我哋處理咗佢 都驚動咗店員原本以為店員會安撫下 點知一名女店員 竟然係同我哋講:係囉都差唔多夠鐘啦😒😒😒呢個究竟係咩事????? 言下之意即係我哋可以快啲離開間舖頭 唔好搞到其他食客 係我哋大驚小怪?????仲要佢嘅語氣令人10分不悅😓 好似我地欠左佢全間店上下結果一句道歉都冇... 最後都係我自己同店員反映💩💩 佢話係parttime員工 唔識嘢 我地都體諒嘅 希望真係會有改善 不過我短期內都係唔會再返嚟幫襯💛
黃店都要講真話 希望可以改善下
之前嚟過幾次覺得食物都唔錯 所以同朋友黎慶生

我哋坐近廚房 突然發現朋友衫上面有隻小型曱甴
一陣慌亂間 我哋處理咗佢 都驚動咗店員
原本以為店員會安撫下
點知一名女店員 竟然係同我哋講:係囉都差唔多夠鐘啦😒😒😒
呢個究竟係咩事?????
仲要佢嘅語氣令人10分不悅😓 好似我地欠左佢

不過我短期內都係唔會再返嚟幫襯💛
平時比較少飲酒 所以好少去居酒屋今次同朋友gathering 有朋友推介呢間 就有機會試下喇😋首先,要除鞋行入去坐好好彩我地有靚位(corner位)傾計方便好多🙌🏽坐得舒服~~由於有太多酒既選擇~~唔知叫咩好!我地問店員意見,店員有耐心地同我地簡介,最後揀左支甜味同酒味各半既梅酒。有埋冰放喺側邊,傾計傾耐左,可以再加冰,呢個安排好細心呀😍唔飲酒既我,都有其他選擇!叫左杯乳酸梳打😆份量都足夠,唔會飲兩啖就冇晒,正👍蟹子沙律🥗做前菜既話幾開胃,食下食下食左好多🙈燒雞翼😋😋我覺得幾惹味,如果再脆d會更加好😇串燒雜錦🍡好香口~~~特別推介牛舌,燒得好入味而且好好咬感,忍唔住encore多兩串!吉列蠔(有5粒🤣)炸得剛剛好!唔會太粉😜👍👍雜錦壽司(梅)刺身係高質既!!不過呢碟真係有點貴喔~~雜錦天婦羅🍤野菜蕎麥面🍜清淡之選😆Overall~食物質素係高質既!不過價錢亦相對地高但真係好適合三五知己去傾計食野坐得舒服 冇時限 多人又可以叫多野食一齊share😁溫馨提示:Weekend去食最好book定位!個場都幾full呢!
平時比較少飲酒 所以好少去居酒屋

首先,要除鞋行入去坐
好好彩我地有靚位(corner位)
傾計方便好多🙌🏽坐得舒服~~

由於有太多酒既選擇~~唔知叫咩好!
有埋冰放喺側邊,傾計傾耐左,可以再加冰,呢個安排好細心呀😍

唔飲酒既我,都有其他選擇!
叫左杯乳酸梳打😆份量都足夠,唔會飲兩啖就冇晒,正👍

蟹子沙律🥗
做前菜既話幾開胃,食下食下食左好多🙈

燒雞翼😋😋
我覺得幾惹味,如果再脆d會更加好😇

串燒雜錦🍡
好香口~~~

吉列蠔(有5粒🤣)
炸得剛剛好!唔會太粉😜👍👍

雜錦壽司(梅)
刺身係高質既!!不過呢碟真係有點貴喔~~

雜錦天婦羅🍤

野菜蕎麥面🍜
清淡之選😆

Overall~食物質素係高質既!
不過價錢亦相對地高
但真係好適合三五知己去傾計食野
坐得舒服 冇時限 多人又可以叫多野食一齊share😁
2021-04-18
$300 (Dinner)
  • 燒牛舌
  • 串燒拼盤
2021-04-08 1534 views
紅日加班既日子唔食好d真係對唔住自己還掂可以claim公數今次簡左依間日本餐廳平時返工都無黎過,因為擔心價錢會偏貴點知原來尚算親民如此質素配依個價錢,絕對可以接受餐牌選擇不少壽司,定食,魚生飯都有我就簡左吞拿魚蓉飯定食定食配有蒸蛋,沙律,麵豉湯全部都好食,正吞拿魚蓉份量多,約有1/3-1/4個碗食完只感覺十分滿足,好食總括黎講食物質素不錯,價錢合理以上食評只反映本人立場,如有雷同,實屬不幸
紅日加班既日子
唔食好d真係對唔住自己
還掂可以claim公數

今次簡左依間日本餐廳
平時返工都無黎過,因為擔心價錢會偏貴
點知原來尚算親民
如此質素配依個價錢,絕對可以接受
餐牌選擇不少
壽司,定食,魚生飯都有
我就簡左吞拿魚蓉飯定食

定食配有蒸蛋,沙律,麵豉湯
全部都好食,正

吞拿魚蓉份量多,約有1/3-1/4個碗
食完只感覺十分滿足,好食

總括黎講食物質素不錯,價錢合理

以上食評只反映本人立場,如有雷同,實屬不幸
2021-03-08 2110 views
太耐沒去日本,為了治療一下思鄉病,所以選了這餐廳~乖寶寶去餐廳前有做功課看看點什麼菜好😎以下是我心水推介💁🏻‍♀️烤明太子明太子烤過後鹹香味四溢,以清新的青瓜配搭,鹹味給中和點點且很搭配😋薯仔煮牛肉蘿蔔、薯仔煮得超入味及軟腍❤️是地道日本家庭菜的味道💕螢光魷魚漬物🦑味道很鮮甜~送酒吃很不錯,不像連鎖壽司店求其切幾粒魷魚就當螢光魷魚😝串燒🍢推介牛舌,肉質軟熟帶點焦香~雞肉棒亦很不錯呢 ✨.題外話,老闆唱歌好好聽喔❤️下次要去再光顧😏✨お疲ね様です一杯いかがですか🍶
太耐沒去日本,
為了治療一下思鄉病,
所以選了這餐廳~

烤明太子
明太子烤過後鹹香味四溢,
以清新的青瓜配搭,
鹹味給中和點點且很搭配😋

薯仔煮牛肉
蘿蔔、薯仔煮得超入味及軟腍❤️
是地道日本家庭菜的味道💕

串燒盛合

雞肉棒

串燒🍢
推介牛舌,
肉質軟熟帶點焦香~
雞肉棒亦很不錯呢 ✨
天婦羅盛合
螢光魷魚
串燒盛合
天婦羅盛合
終於等到了晚市開返,四人同檯,好耐happy friday無同過朋友去日式居酒屋飲返兩杯吹下水食下串燒,搵到係尖東嘅呢間hokahoka💛原來開左好耐,由門面嘅設計就感受到好地道,未講野食先講環境,預先打電話訂檯,安排左去一間和式榻榻米嘅座位要除鞋入去,就係呢個設計,加上店長親筆寫嘅日文是日推介餐牌,就已經好日本🇯🇵👍🏻.今次重點其實都係同朋友飲下酒吹下水,所以都係叫返啲平時居酒屋都會叫嘅野,一嚟梗係叫返枝sake 飲下 :($380)唔算太貴仲送返枝細細枝嘅一齊飲,清爽口感送串燒/魚生都一流,唯一要挑剔嘅地方係冇野雪住,飲到後期唔夠凍($80)小弟下酒菜必點系列! 最怕遇到啲雞泡魚干乾爭爭食落鞋口,呢間嘅絕對唔會!好多汁嘅口感非常惹味,配埋沙律醬完美,屬高質之選👍🏻.[刺身拼盤(松)]($480)純粹想食下刺身所以叫下🤣有赤貝,帆立貝,八爪魚,吞拿魚幾款,都算新鮮但未算好驚豔個隻,純粹過下口癮👌🏻.($34/串)都係小弟居酒屋必點系列,牛舌都算厚切,燒得剛剛好口感夠彈牙,都算唔錯👍🏻.($85)平時返工食華御結飯團得一劈仔明太子就食得多,第一次成條咁食真係第一次😍好濃郁嘅味道偏咸,配

[初孫(冬季)🍶]($380)唔算太貴仲送返枝細細枝嘅一齊飲,清爽口感送串燒/魚生都一流,唯一要挑剔嘅地方係冇野雪住,飲到後期唔夠凍
[燒雞泡魚干]($80)小弟下酒菜必點系列! 最怕遇到啲雞泡魚干乾爭爭食落鞋口,呢間嘅絕對唔會!好多汁嘅口感非常惹味,配埋沙律醬完美,屬高質之選👍🏻

[燒牛舌]($34/串)都係小弟居酒屋必點系列,牛舌都算厚切,燒得剛剛好口感夠彈牙,都算唔錯👍🏻

[燒明太子]($85)平時返工食華御結飯團得一劈仔明太子就食得多,第一次成條咁食真係第一次😍好濃郁嘅味道偏咸,配返塊青瓜同蘿蔔溶中和返個口感同味道😋
...

正當諗住呢間其實都只係間裝修比較有特別嘅居酒屋🏮準備埋單之時...突然店長yuya san攞起掛係房度嘅結他自彈自唱左首日文版嘅‘海闊天空’!😳緊隨其後嘅15/20 分鐘就突然感覺去左日本嘉年華般,聽住店長自彈自唱,跟住帶氣氛嘅職員一齊打beat,其間不少昭和年代嘅經典pop song都一一獻唱,包括當年膾炙人口嘅lalala love song, 仲可以自由點歌,最後連陪伴小編成長嘅 忍者亂太郎 主題曲 🥰勇氣100%都唱埋,大家一齊拍手👏🏻打beat, 好有氣氛,頓時忘卻現實中嘅一切煩惱,好似去左趟日本旅行咁👍🏻
總括嚟講,單論食物質素正常唔差,價錢都唔算話好平,但勝在整個環境好有氣氛,睇到店長 拎住結他自彈自唱,帶俾食客另一番嘅體驗,呢間居酒屋絕對適合星期五/週末收工過嚟同班朋友聚聚舊,飲下酒食下野,有時遇到店長獻唱(唔知係味晚晚喇 利申返)仲可以唱埋一份high 返晚👍🏻房仔座位有限記得book定位先哦~
1K
2021-02-28 8467 views
久違了的4人飯聚,終於可4人,真係太耐冇一齊食飯了,大家都好積極提議想食咩,田會長搵到幾間心水,因為太想食刺身同想啤啤佢,揀了Hokahoka,黃店告急,thank小機book位。好準時7:00去到,我地4人揀了填資料、量埋體溫就入去了。裝潢是傳統的居酒屋設計,我們4人坐的和室榻榻米房(要脫鞋),甚有和風之感,當然,都知大家唔會慣到跪坐,坐的是挖洞座位,設有伸腿空間,坐得舒適。居酒屋以酒為主,牆上貼有介紹多款日本酒的海報,木架上擺放了日本酒作裝飾。設有搓手液及餐廳鈴,方便同衛生。前菜。餐牌,來得呢到,當然要把酒,佐酒小食唔少得,同時亦有刺身丼、雜炊及茶漬等食物。晚上8點多店長更會出來唱live炒熱個場,氣氛熱鬧。(唔知係味每晚有,詳情留意FB)。客人(似乎係熟客)點歌同店長合唱,nice。Plum sour ,$38。梅酒,$38。Sapporo 生啤,$68。乾杯!雜錦刺身飯,$150,放工太肚餓,叫了刺身丼,(好少晚餐會係居酒屋食丼...但太餓了wwwww)賣相吸引,刺身新鮮。燒牛舌(兩串),$68,口感軟腍惹味。吉列蠔,$85,好大件的吉列蠔,入口香脆,炸粉唔厚,蠔肥美夠鮮味,讚
好準時7:00去到,我地4人揀了填資料、量埋體溫就入去了。
設有搓手液及餐廳鈴,方便同衛生。
前菜。
客人(似乎係熟客)點歌同店長合唱,nice。
Plum sour ,$38。
梅酒,$38。
Sapporo 生啤,$68。
乾杯!
雜錦刺身飯
燒牛舌(兩串)
燒牛舌(兩串),$68,口感軟腍惹味。
吉列蠔
吉列蠔,$85,好大件的吉列蠔,入口香脆,炸粉唔厚,蠔肥美夠鮮味,讚!
燒開邊花魚
燒開邊花魚,$85,趁熱食,香口鮮味。
把酒談歡的一晚,食物有水準,坐得幾舒服,氣氛不俗,支持小店。
Type of Meal
Dinner
Finding this restaurant in a dull looking office building is reminiscent of looking for a place to eat in an office building in Japan: reminds me of exploring Tokyo and Osaka!I was told HokaHoka was popular with the Japanese community in Hong Kong so I just had to give this a try when my friend told me about it.Having entered, they sat us near the kitchen, which seemed to be clean, and very organised.The section I was sat in was lit by warm fluorescent lights, and had an antique telephone to hel

The section I was sat in was lit by warm fluorescent lights, and had an antique telephone to help add to that rustic “Japanese cafe” feel.

Me and my friend ordered a couple of bento boxes to see what the kitchen would come up with.

I was pleasantly surprised to see that we were served our meals within 5 minutes of ordering. Despite this fast service (meaning most items were probably pre-cooked/made before service), food came out hot, and everything was very good by both “fast food” and “made to order” standards. Fresh sashimi (they didn’t give salmon but yellowtail- nice!!), hot crispy tempura with a thin batter, perfectly seasoned Japanese omelette, tasty meat and grilled fish, this gave me a temporary cure to my travel withdrawal symptoms!

The restaurant has a huge and diverse menu for both sets and a la carte, and they also offer daily specials.

In the words of Terminator: “I’ll be back!”
HokuHoku  set
2021-02-05
$110 (Lunch)
HokuHoku  set