2021-12-12 52 views
前排去完北區諗唔到食咩,👦🏻👧🏻就決定轉戰大埔區搵西餐食,意外地發現呢間食物好色彩繽紛嘅手工意粉餐廳🍝🌟袐制伊比利亞卡邦尼意粉手工意粉嘅粗幼程度超乎想像,唔似平時食嘅扁/幼意粉,而係比油麵更粗,極有嚼勁al dente👍🏻 而Carbonara 醬汁係用蛋黃汁、芝士調制,所以係非常creamy+掛身。餐廳用較瘦嘅Parma ham🍖代替平時豬頰肉Guanciale/ 煙肉Pancetta,減輕咗油膩嘅感覺👍🏻 加上有滑捋捋嘅溫泉蛋🥚,增加整個意粉嘅層次😍🌟海鮮小球藻烏冬(明太子汁)烏冬係用上綠色嘅烏冬,照道理係菠菜汁混合,同估計一樣唔會食得出蔬菜味,不過帶嚟好好嘅視覺效果💚 所有海鮮配料,尤其係蝦,都非常新鮮。明太子汁充滿日本風味,唔會過咸,好似食緊章魚燒🐙,同烏冬都夾😝 Overall兩個麵類發揮不錯,食物賣相令👧🏻👦🏻印象深刻,可惜味道上未見太大驚喜。🌟酥炸吉列廣島蠔🦪炸蠔新鮮滾熱辣送上,估計係雪藏貨,不過都幾juicy😝

🌟袐制伊比利亞卡邦尼意粉

🌟海鮮小球藻烏冬(明太子汁)

🌟酥炸吉列廣島蠔🦪
炸蠔新鮮滾熱辣送上,估計係雪藏貨,不過都幾juicy😝

2021-12-11 70 views
大埔良心餐廳💛,係openeice都系好有名氣!主打手工意粉既西餐廳,因為人手製,手工意粉暫時只係得6️⃣款,種類亦不多,主要為spaghetti及fettuccine 亦都係黃店黎架💛入到抬以為舖面好細其實係有2️⃣層架,呢間都係長期多人排隊,必點既三文魚燉飯,令人想一啖接一啖之餘醬汁又好creamy,三文魚煎得啱啱好,皮香口,肉好嫩。最令小編驚奇既係🦀膏湯,係真係好似飲緊齋🦀膏咁,超足料!而且呢度服務態度非常好,無論係落單定係送餐都好有禮貌,亦都令客人會想再黎既心!😍
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2021-12-05 131 views
運動完同朋友去大埔食飯叫左三個主食,安格斯牛肉漢堡、雞胸闊條麵、火腿卡邦尼意粉同招牌明太子海鮮pizza。整體食物質素一般,水準較好既係漢堡。 服務就真係差劣,由接待到上菜過程都感受到侍應們既無禮。剛到門口,同接待員講左冇booking,而現場有半個場都係空台,但佢冇安排我地坐,反而要我地係門口附近呆呆企,又無先解釋佢地需要處理啲乜,然後佢地就係度竊竊私語,之後先邀請我地就坐。起初我都心諗佢地唔係特登,只係要check有冇足夠台留俾booking, 但同時我留意到之後有一家四口walk in入座係冇遭受到呢種待遇。上菜陣時,有另一位侍應見到我將背囊擺去另一邊之後,竟然即刻行過來掃一掃張櫈。而當日我既包囊根本沒有明顯 污糟和沙點,嗰位侍應既行為未必太過令人反感。
運動完同朋友去大埔食飯

整體食物質素一般,水準較好既係漢堡。

服務就真係差劣,由接待到上菜過程都感受到侍應們既無禮。

嗰位侍應既行為未必太過令人反感。
2021-12-04
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$240 (Dinner)
餐廳四周充滿著不同的海報,不難找到連豬的蹤影。座位不算多,但位置坐得舒適。服務員態度亦十分友善。餐廳主打手工意粉每日新鮮製造,而且無味精菜單,健康又美味。餐廳午餐只到15:30,之後會休息片刻,直到18:00 晚市開始。••••••••••••••••••••••••••••••主菜A2.松露啡菇雞胸闊條麵 $98松露醬份量足夠,十分creamy,切片的啡菇份量多,雞胸肉質不會乾柴,更有蘆筍,鮮綠幼細, 份量足。闊條麵質地軟硬適中,彈牙又大條,份量足。••••••••••••••••••••••••••••••A4.辣味噌三文魚扒燉飯 $118十分有驚喜! 整條三文魚放在燉飯上,三文魚皮煎得香口,魚肉有煎得剛好;燉飯內還有粒粒的三文魚粒,有啖啖煙燻味,夠濕潤creamy奶香味足,辣味噌使人越吃越想吃,但不吃辣的可能會覺得有點太辣。••••••••••••••••••••••••••••••優惠小食B1.自選醬料雞翼3隻(白松露忌廉)$30白松露味道香濃, 儘管忌廉遍佈整個雞翼,但雞翼表皮的脆度仍在,既脆口又不會太乾太熱氣,十分惹味。•••••••••••••••••••••••••••

餐廳主打手工意粉每日新鮮製造,而且無味精菜單,健康又美味。

主菜
A2.松露啡菇雞胸闊條麵 $98

A4.辣味噌三文魚扒燉飯 $118

優惠小食
B1.自選醬料雞翼3隻(白松露忌廉)$30

B5.蒜香辣椒炒活蜆$88

炒活蜆一點沙也沒有,十分乾淨又吃得安心。蒜味香,但由於點了小辣,辣味並不明顯,值得一試。
午餐包田園沙律及飲品

沙律+飲品

沙律絕對有驚喜,沙律上的醬別以為它跟一般餐廳同樣選用黑醋汁,原來它們非常有創意地選用了黑加侖子味道的Dressing,味道酸酸甜甜,十分配合。

飲品橙汁味道淡淡的不會過甜,不會膩。
2021-11-28
Tea
  • 松露啡菇雞胸闊條麵
  • 辣味噌三文魚扒燉飯
1K
2021-11-28 1543 views
其實想搵食嘅原則好簡單,食過好,有時唔想諗好自然就會再去,這裡就係一個例子,位置雖然唔算當見,但識食點都會搵到!當然openrice 個app 絕對幫到你啦!樓下通常都滿,幸好這裡有閣樓,所以上一層,有靠牆嘅吧枱,2或4人枱,店員安排了2人枱,望吓餐牌後點了這裡嘅致愛之一德國腸拼盤,一次過有齊三款德國腸,雷根斯堡腸、紐倫堡腸、芝士豬肉腸、德國酸菜及薯蓉,個人最愛嘅紐倫堡腸用碎肉香腸製作而成,以白胡椒等香料,有着濃郁的辛香味道,煎得十分香脆,另外芝士豬肉腸很多肉汁,肉質嫩而香醇,非常美味,芝士味唔會太搶走本身嘅肉汁味道!加埋醒胃嘅德國酸菜中和一下,再食埋個香滑薯蓉,這個配搭已經令我嘅食慾有一半滿足!還有肉醬芝士三重奏薄餅,薄餅上鋪滿了用三款芝士,分別有巴馬巨芝士,莫扎瑞拉芝士,車打芝士焗嘅肉醬同多汁鮮甜車厘茄,切開有拉絲感覺之餘,餅底亦十分香脆可口,上面香濃肉醬混埋三款香濃芝士入口真係超好味!最後加埋件朱古力脆片蛋糕作為一個完美結尾嘅配搭十分滿足!朱古力味道濃郁之餘,由軟到硬嘅口感十分出色!最緊要這裡嘅選擇十分啱個人口味!

最緊要這裡嘅選擇十分啱個人口味!
2021-11-28 77 views
大埔區色店數量繁多,細心選擇之後,決定試吓呢間標榜貼地價錢食手工意粉嘅小店(仲要係黃店😍)週末午餐都係食平日午餐嘅餐牌,價錢由$98起跳,包沙律同埋飲品。由於係手工意粉,所以價錢我覺得OK。我哋點左芝士肉醬千層麵同埋卡邦尼亞意粉。先講芝士肉醬千層麵,肉醬調味適中,🧀嘅份量較少,適合香港人,手工千層麵對我來講就食唔出有咩特別。🍝至於卡邦尼亞意粉,佢嘅意粉比一般嘅意粉麵條醋、好似烏冬咁,識落真係比較爽脆彈牙。個白汁調味都唔錯。🌸🌺🌻我哋發現呢間餐廳好鍾意擺啲食用花朵係食物上面,但係顏色太鮮艷我哋唔敢食。

我哋點左芝士肉醬千層麵同埋卡邦尼亞意粉。

芝士肉醬千層麵

卡邦尼亞意粉

芝士肉醬千層麵
上次帶大囡去 Homeland 食過 lunch 後,話好好味😋,所以帶埋爸爸同妹妹一齊來食晚餐。想不到 @homeland.kitchen 有兒童餐,妹妹👧🏻 好開心🥳!妹妹揀咗肉醬意粉🍝 +德國腸 +炸雞同蒟蒻,配埋粉紅車車餐盤🚗,開心哂😆!仲點咗香煎西班牙伊比利亞豬肩肉、肉醬芝士四重奏千層麵、虎蝦三色藜麥沙律、肉醬芝士三重奏薄餅、粗薯條配松露蛋黃醬!薯條剛剛炸起真係好正,配松露蛋黃醬,好香脆!肉醬芝士薄餅 -芝士味香濃,餅底好脆,唔錯。豬肩肉上次嚟食lunch 已經品嚐過,今次再encall,豬肩肉依然 juicy,不過我最喜歡的是薯蓉💗!呢度嘅 薯蓉 特別好味😋,一放入口係滿滿嘅牛油香味,而且好滑,咸度剛剛好!肉醬芝士千層麵 - 好多拉絲芝士,芝味濃郁之餘,亦重蕃茄味,家姐至愛。食物比較濃味,配杯凍柚子蜜 & 青檸水果梳打多多,真係香甜又清爽!

薯條剛剛炸起真係好正,配松露蛋黃醬,好香脆!

肉醬芝士薄餅 -芝士味香濃,餅底好脆,唔錯。

2021-11-17
$100 (Dinner)
  • 西班牙伊比利亞豬肩肉
2021-11-22 133 views
想試好耐嘅西餐,反而比去過比較近嘅大角嘴分店,而趁住今次入大埔,下定決心一試😜因為我係平日夜晚,所以即日都好好彩咁Book到位😛 餐廳有兩層,我地今次就被安排坐上層,位置都幾舒服🥰招牌明太子海鮮薄餅 (118):味道上有啲似章魚小丸子😂 比較日式😛 驚喜嘅係明太子無太鹹,岩岩好,而薄餅偏薄同脆口,份量亦唔會太大,好適合兩個人share😋😋松露啡菇雞胸闊條面 ($98):個擺盤上黎個陣靚到嚇親我,成件事upgrade左勁多🤣🤣🤣 味道都好好食,個醬好香又唔會太濟,闊條面口感煙煙韌韌咁,雞胸都全部大大舊,成件事口感好豐富🥰🥰🥰Roso Crimson Glory ($48):反而飲品就無咩特別驚喜,正正常常,比較淡味,無特別推薦😂

松露啡菇雞胸闊條面

Roso Crimson Glory
松露啡菇雞胸闊條面
2021-11-20 98 views
今日同男朋友打算去上水行心型水塘,所以我地就決定先係大埔食個Brunch,之後再出發去上水!餐廳中午12點先開門,但係未夠12點已經見到門口有客人排緊隊!星期日中午的餐牌都幾多選擇,每個主菜都送沙律同埋飲品,而且仲可以加購多款小食!🥗沙律估唔到沙律就已經俾到我驚喜,一開始以為係黑醋汁,原來係黑加侖子味🐓明太子醬料雞翼 HK$30相對上呢個雞翼就有少少失望!沙律醬味有啲重,所以明太子味唔太出!🐷德國腸拼盤 HK$88一開始以為只係小食,份量應該唔會太多!但冇諗過原來我地睇少左佢😂😂😂腸仔外皮都脆,但食得多就真係有啲膩!🍝肉醬芝士四重奏千層麵 HK$98從擺盤上就覺得佢好有心機,加埋見到佢鋪滿芝士就知佢好邪惡!番茄味香,都好多肉碎,好香口好好食!🐟辣味噌三文魚扒燉飯 HK$118一開始會以為將三文魚切成細粒溶係燉飯度,但冇諗過係咁大條三文魚!白汁好香濃,而且辣味真係慢慢滲出來,真係愈食愈爽!三文魚煎得比較嫩,但就略嫌塊皮煎得唔夠乾脆!

🥗沙律

🐓明太子醬料雞翼 HK$30
相對上呢個雞翼就有少少失望!
沙律醬味有啲重,所以明太子味唔太出!

🐷德國腸拼盤 HK$88
一開始以為只係小食,份量應該唔會太多!
但冇諗過原來我地睇少左佢😂😂😂
腸仔外皮都脆,但食得多就真係有啲膩!

🍝肉醬芝士四重奏千層麵 HK$98
從擺盤上就覺得佢好有心機,加埋見到佢鋪滿芝士就知佢好邪惡!
番茄味香,都好多肉碎,好香口好好食!

🐟辣味噌三文魚扒燉飯 HK$118

2021-11-19 1302 views
-{黃店💛大埔西餐小店🍝}今次黎到大埔食homeland 主打手工意粉 晚飯4個人要左4道菜😎🤤招牌明太子海鮮薄餅🤤 ($118)食落餅底似餅乾食👀熟三文魚同蝦 明太子味冇乜 同埋唔多料 似係食緊木魚多😌👖褲評: 6/10🤤松露啡菇雞胸闊條麵🤤 ($108)今餐嘅mvp 松露醬夠creamy🤓有雞胸肉質唔乾柴 闊條麵質地夠彈口但有啲碎!不過啲豆有啲草青味😂👖褲評: 7.5/10🤤蒜香辣椒炒大蜆意大利粉🤤 ($108)辣味偏麻 唔太接受倒🤧蜆肉鮮甜食倒有汁😆但意粉質地似意粉😐👖褲評: 7/10🤤小食拼盤🤤 ($108)拼盤好抵嗌!有炸廣島號薯條炸魚條同柚子雞翼 雞翼大大隻有肉汁好高質 樣樣野都有三件 做前菜唔錯😙👖褲評: 7.5/10質素冇預期咁好 食物份量偏少 可以openrice book枱☺️另外聯絡過餐廳暫時冇切餅費可以留意下👻性價比: 8.5/10服務: 8/10環境: 8/10🚩Homeland🚩地址: 大埔東昌街2號地舖大角咀大角咀道55-65號牡丹大廈北座地下9-12號舖 #fuudjai #fuudjai黃店 #fuudjai西餐 #fuudjai大
{黃店💛大埔西餐小店🍝}

🤤招牌明太子海鮮薄餅🤤 ($118)

👖褲評: 6/10

🤤松露啡菇雞胸闊條麵🤤 ($108)

👖褲評: 7.5/10

🤤蒜香辣椒炒大蜆意大利粉🤤 ($108)
辣味偏麻 唔太接受倒🤧蜆肉鮮甜食倒有汁😆但意粉質地似意粉😐

👖褲評: 7/10

🤤小食拼盤🤤 ($108)

👖褲評: 7.5/10

性價比: 8.5/10
服務: 8/10
環境: 8/10

🚩Homeland🚩
地址: 大埔東昌街2號地舖
大角咀大角咀道55-65號牡丹大廈北座地下9-12號舖

#fuudjai #fuudjai黃店 #fuudjai西餐 #fuudjai大埔 #fuudjai大角咀
松露啡菇雞胸闊條麵🤤
蒜香辣椒炒大蜆意大利粉
小食拼盤
松露啡菇雞胸闊條麵🤤
小食拼盤
  • 松露啡菇雞胸闊條麵
2021-11-17 106 views
大埔踩完單車直落黃昏,秋高氣爽心情靚靚,還了單車之後就喺大埔食返餐豐富晚餐。有特色的小店,fusion 美食,價錢唔貴,值得推介!泰式柚子蟹肉沙律 $68Thai Pomelo Crab Meat Salad泰式 fusion 柚子 酸酸甜甜好開胃,大大粒脹卜卜好多汁,蟹肉鮮甜,沙律菜非常健康。香草牛油蒜香焗田螺$88Oven-Baked Escargot Stuffedin Herbs Butter香草味道香噴噴,牛油🧈濃郁誘惑,蒜香🧄焗田螺肉鮮甜可口,味道很夾,薯蓉更加係吸收晒所有精華,食到舔舔脷。香城安格斯牛 $98Homeland Angus Beef漢堡包的牛肉可以選擇七成熟,厚肉多汁,安格斯牛,牛味濃郁,配上蔬菜多重口感。還有我最喜歡的粗薯條作伴菜,外脆內軟,滋味無窮。芝士奶蓋士多啤梨牛奶 $36Cheese Cap 精華之所在,我鍾意先食咗面層的芝士奶蓋,濃郁的芝士香味,入口 creamy 。Strawberry Latte 充斥着士多啤梨的香甜,牛奶幼滑。全素拖肥芝士餅 $48潮流興 Vegan ,有驚喜的 Toffee Cheese Cake,甜度適中,質感一樣順口,

泰式柚子蟹肉沙律 $68

香城安格斯牛 $98
Homeland Angus Beef

芝士奶蓋士多啤梨牛奶 $36

全素拖肥芝士餅 $48
潮流興 Vegan ,有驚喜的 Toffee Cheese Cake,甜度適中,質感一樣順口,這個芝士餅食咗沒有罪惡感。

$300 (Dinner)
  • 香城安格斯牛漢堡
2021-11-15 1187 views
約了Yan到大埔食飯,終於可以去轉Homeland,出名的黃店,食物有水準,必去~Thanks Yan book位呢^_^~!餐廳十分易認,外牆已係指標,充滿街頭藝術的塗鴉。餐廳有兩層,我地坐樓上,裝橫走工業風,感覺型格,夜晚甚有氣氛。餐牌,食物都幾多選擇,多款本地手工啤酒,一於啤啤佢。彩蛋海鹽朱古力啤酒,$68,好奇一試,易入口的啤酒,有微微的朱古力甜味,鹹甜交職,幾有特色。香草牛油蒜香焗田螺,$88,螺肉大粒甘甜,薯蓉幼滑香軟夠熱。甲羅燒蟹膏燉飯,$168,賣相十分吸引,甲羅燒蟹蓋上有好多蟹肉、蟹膏及觸籽,伴燉飯食味道鮮甜口感creamy,好豐富呢。香煎西班牙伊比利亞豬肩肉,$148,豬肩肉厚身,肉質軟腍,口感鬆化又香口,薯蓉香滑好味。食物有水準,坐得幾舒服,下次有機再戰,支持小店。
餐廳十分易認,外牆已係指標,充滿街頭藝術的塗鴉。
餐牌,食物都幾多選擇,多款本地手工啤酒,一於啤啤佢。
彩蛋海鹽朱古力啤酒
香草牛油蒜香焗田螺
甲羅燒蟹膏燉飯
香煎西班牙伊比利亞豬肩肉

食物有水準,坐得幾舒服,下次有機再戰,支持小店。
2021-11-14 808 views
【性價比高簡約西餐廳🍴】/////平日夜晚時段去到餐廳 上下層都坐滿晒人😳餐廳安排坐高枱櫈 有柔和燈光射落嚟 位置都算闊落😬無論前菜 主食定甜品味道都高質 我同朋友食完都話可以encore🤫.👉🏻香煎澳洲牛腹心扒 ($228)叫左7成熟 有少少難切但咬落去又幾軟腍~牛肉唔洗點汁都幾香濃 仲有薯蓉 翠玉瓜配菜薯蓉係好食有牛油香 不過太多令到賣相有啲出入.👉🏻煙三文魚凱撒沙律 ($58)味道正正常常 呢個價錢有幾塊三文魚抵食🤟🏻沙律菜爽口 粒粒紅桑子味道酸酸地 幾開胃.👉🏻海鮮自家製小球藻烏冬 ($128)自家製烏冬有驚喜!😽煙煙韌韌好特别(´▽`)每條烏冬沾滿明太子同忌廉 唔會太膩👍🏻有青口、蝦、蜆肉等配料 質素一般 反而最中意個八爪魚 凍凍地又彈牙.👉🏻熱情果梳打多多 ($36)有好香甜嘅熱情果同益力多味👻中意飲益力多嘅朋友仔就會好中意呢類飲品.👉🏻士多啤梨莫希托 ($48)推介呢杯 第一啖已經充滿士多啤梨味🍓成日好怕會飲到藥水味 呢杯係完全冇🤤清涼易入口 冇加酒精小朋友同大人都飲得👉🏻Tiramisu ($48)賣相同味道都做得幾出色😎一層層平均得嚟有濃濃的咖啡同酒味有層雪糕再配蛋糕
【性價比高簡約西餐廳🍴】
/////

👉🏻香煎澳洲牛腹心扒 ($228)
叫左7成熟 有少少難切但咬落去又幾軟腍~
牛肉唔洗點汁都幾香濃 仲有薯蓉 翠玉瓜配菜
薯蓉係好食有牛油香 不過太多令到賣相有啲出入

👉🏻煙三文魚凱撒沙律 ($58)
味道正正常常 呢個價錢有幾塊三文魚抵食🤟🏻
沙律菜爽口 粒粒紅桑子味道酸酸地 幾開胃

👉🏻海鮮自家製小球藻烏冬 ($128)
自家製烏冬有驚喜!😽煙煙韌韌好特别(´▽`)
每條烏冬沾滿明太子同忌廉 唔會太膩👍🏻
有青口、蝦、蜆肉等配料 質素一般
反而最中意個八爪魚 凍凍地又彈牙

👉🏻熱情果梳打多多 ($36)
有好香甜嘅熱情果同益力多味👻
中意飲益力多嘅朋友仔就會好中意呢類飲品
👉🏻士多啤梨莫希托 ($48)
推介呢杯 第一啖已經充滿士多啤梨味🍓
成日好怕會飲到藥水味 呢杯係完全冇🤤
清涼易入口 冇加酒精小朋友同大人都飲得

👉🏻Tiramisu ($48)
賣相同味道都做得幾出色😎
一層層平均得嚟有濃濃的咖啡同酒味
有層雪糕再配蛋糕同cream 冷熱交替好夾!
————
📍Homeland (東昌街) (大埔)
大埔東昌街2號地舖
2021-11-10
$250 (Dinner)
  • 海鮮自家製小球藻烏冬
2021-11-09 142 views
前幾日同朋友join咗個元洲仔自然環境保護研究中心導賞團,去之前就搵咗間餐廳食咗嘢先,所以就去咗依間Cafe,Cafe 12:00開門,不過好快就滿,我哋12:15左右入到去,都係剩返一兩張枱😱,小編係星期日去,不過餐廳依然有set lunch😉可以選擇,另外仲可以加錢要小食tim 😗我哋今次叫咗個香蒜辣椒大蜆意大利粉同西班牙伊比利亞豬肩肉,另外仲叫咗小食明太子雞翼同香辣蕃茄白酒煮青口明太子雞翼,雞翼外面係炸嘅,然後隻雞翼充滿好多明太子醬😈,如果鍾意食明太子嘅朋友,真係可以試吓依個雞翼香辣蕃茄白酒煮青口,份量都幾大,而且粒粒都有青口,唔係淨係得個殼,食食吓其實都有啲辣🤣香蒜辣椒大蜆意大利粉,意粉唔係平時幼意粉,係粗嘅意粉,食落去都好有口感,而且都好多蜆,味道都唔錯,而且佢哋嘅意粉都係手工意粉,made in Hong Kong 🇭🇰西班牙伊比利亞豬肩肉,豬肩肉肉質好鬆軟好juice,而且職員會問你想九成熟定係全屬,咁當然要九成熟😏,口感真係一流👍🏻👍🏻,再配上薯蓉+香草,食完真係飽到上心口😲整體來講,大埔區嘅高質cafe,唔怪之得一開門就已經好多人,大家如果真係有興趣試,就真係要打去b

整體來講,大埔區嘅高質cafe,唔怪之得一開門就已經好多人,大家如果真係有興趣試,就真係要打去book位啦,另外我仲見到當日好多人叫all day breakfast, 見到賣相都好吸引,而且一家大細都會叫呢個,所以下次小編都會叫來試吓🤤
2021-11-08 107 views
今日去左大埔火車博物館,影相後再周圍搵食行過見到呢間兩層高的店舖又比佢外觀裝飾吸引到入到去上左上層bar枱位,都夠私人可靜靜的食飯我地肚餓得很,點左3樣比較飽肚食物有精選全日早餐都係平常食開既材料,炒蛋、煙肉、腸仔、多士、沙律菜 都係穩陣派冇錯的跟著就係我好欣賞既食物和風辣味噌三文魚燉飯佢魚皮煎得乾脆,醬汁好到位,好creamy 真心係好好食的最後點埋德國🇩🇪腸拼盤很出色除了腸好味外,佢既配菜薯蓉真的值得一讚真心好食😋即使飽左都要食哂佢
今日去左大埔火車博物館,影相後再周圍搵食

行過見到呢間兩層高的店舖又比佢外觀裝飾吸引到

入到去上左上層bar枱位,都夠私人可靜靜的食飯

我地肚餓得很,點左3樣比較飽肚食物

有精選全日早餐

跟著就係我好欣賞既食物
和風辣味噌三文魚燉飯

佢魚皮煎得乾脆,醬汁好到位,好creamy 真心係好好食的

最後點埋德國🇩🇪腸拼盤

很出色除了腸好味外,佢既配菜薯蓉真的值得一讚

真心好食😋即使飽左都要食哂佢