2021-10-12 94 views
屬於大埔人氣小店,預咗一定好多人,所以早於一星期前就訂座,果然晚上一去到,已經有人龍出現。/餐廳有好多唔同打卡位,樓上有種美國餐廳嘅感覺,氣氛非常好,只係略嫌地方較細。雖然人多,但不得不讚佢哋嘅服務態度唔錯!/🔅德國腸拼盤🔅卡邦尼意粉🔅松露忌廉芝士雞翼🔅牛面頰墩意大利飯🔅甲羅燒蟹膏燉飯🔅 手工啤酒/好鍾意佢哋嘅手工啤酒,款式好多,亦分咗唔同濃度,有易入口嘅水果香味,又有較濃嘅朱古力香味,我哋5個人都搵到啱自己口味嘅啤酒!食物方面無令人失望,卡邦尼意粉好creamy又彈牙,2款燉飯味嘅濃度剛好又非常香,連小食德國腸同雞翼都好好味,雞翼好脆,又有陣陣黑松露嘅味道,簡直誠意十足!我一定會再去幫襯😆/
🔅德國腸拼盤
🔅卡邦尼意粉
🔅松露忌廉芝士雞翼
🔅牛面頰墩意大利飯
🔅甲羅燒蟹膏燉飯
🔅 手工啤酒
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
2021-10-08 117 views
朋友帶我生日🎂食好西,揀左哩間主打食手工意粉既西餐🍝。本身佢已經試過幾次,但今次黎咁岩換左餐牌咁就可以試下新野喇。明太子酥炸雞翼 $68 + 10%醬汁厚厚咁包住雞翼🐔,作為明太子控表示好滿意,醬汁充滿明太子既香味,同時甜甜辣辣咁好開胃。而雞翼都炸得好香脆😍,唔會因為醬汁搞到淋哂,而且隻隻都好飽滿多肉。川味海蝦闊條麵🦐 $108 + 10% **店鋪限定有啲新穎既配搭,證明除左坊間常見既紅白汁,仲可以有好多組合。而味道方面就好似台式既麻辣拌麵🌶,又有啲似豉椒炒蜆🧄,但換上左手工闊條麵。佢既手工意粉比較有咬口,帶微微既麥香味。哩個配搭有趣得黎仲好岩一眾嗜辣同好。甲羅燒蟹膏燉飯🦀 $168 + 10% **店鋪限定蟹蓋入面放滿蟹籽﹑蟹肉﹑軟同硬蟹膏,配上用忌廉汁煮成既燉飯🍚,成件事好豐富。初初食落蟹味🦀唔算好出,但越食就越覺得蟹味充斥住係個口腔,唔係好澎湃好濃郁,而係恰到好處個種。整體上我覺得味道唔錯,係會推介大家黎試試😚。不得不讚碟碟既擺盤都好有心思,適合打卡用之外,睇住咁靚既野食,心情都會格外舒暢。提提大家晚市時間都好滿座🈵,記得訂左枱先喇。

明太子酥炸雞翼
明太子酥炸雞翼

明太子酥炸雞翼 $68 + 10%

川味海蝦闊條麵🦐 $108 + 10% **店鋪限定

甲羅燒蟹膏燉飯🦀 $168 + 10% **店鋪限定

2021-10-06 100 views
大埔拍拖日💕喺大埔睇完鐵路博物館同去完小白露之後,夜晚嚟咗好多人推介嘅黃店Homeland食晚飯❤️夜晚都幾多人食,而且座位比較少如果想坐得舒服啲建議一早book位。不過我哋去到已經八點幾,所以唔駛等好耐。食物方面叫咗個川味海蝦闊條麵同香煎西班牙依比利亞豬肩肉。真心覺得呢度嘅食物性價比好高,唔係普通西餐廳嘅味道,醬汁以及煮法都係比較特別同用心,可以話係平民價錢咪知連嘅味道👍🏻川味海蝦闊條麵呢個係一個fusion菜,西餐嘅煮法但配上川菜嘅味道,個醬汁幾辣,但係鍾意食川菜嘅人一定會俾10個讚。唔食得辣嘅人就要小心啦!香煎西班牙依比利亞豬肩肉肉汁好豐富,而且肉質依然嫩滑,另外薯蓉都值得一讚,唔係用粉開嘅普通薯蓉👍🏻用心之作另外叫咗杯夢遊仙境,味道好清新,可以一試最後食埋個甜品,好滿足😀

川味闊條海蝦面面

香煎西班牙依比利亞豬肩肉

另外叫咗杯夢遊仙境,味道好清新,可以一試

最後食埋個甜品,好滿足😀
川味闊條海蝦面面
  • 香煎西班牙伊比利亞豬肩肉
2021-10-06 65 views
今日我和朋友相約在Homeland食晚餐。這間餐廳都多人排隊,建議晚餐可以先作預約。門口位有招牌的射燈作記認,餐廳門口有幾級樓梯,如果有帶手推車的家庭就要留意一下。我們點了松露啡菇雞肉闊條麵,招牌明太子海鮮薄餅 ,香煎西班牙伊比利亞豬肩肉和 榛子奶蓋美祿。松露啡菇雞肉闊條麵味道剛好,黑松露跟啡菇互相結合,不會感到過鹹,雞肉和闊條麵吸收了香濃的黑松露味。招牌明太子海鮮薄餅以薄脆的批底配上海鮮和紫菜絲,令人一試難忘。香煎西班牙伊比利亞豬肩肉煎得剛好,不會太乾,加上微酸的香草,令肉更美味。榛子奶蓋美祿賣相吸精,岩哂打卡。這裡的手工啤酒🍻也挺特別,我們試飲飲獅子山下和Bee Knees。獅子山下聞到果香,但味道較苦和多氣,但配上黑毛豬,使獅子山下另有一番味道。而Bee Knees味道較清新,味道適合女仔,較易入口。這裡的每碟份量不算大,適合和朋友試不同美食。
榛子奶蓋美祿賣相吸精,岩哂打卡。

而Bee Knees味道較清新,味道適合女仔,較易入口。
這裡的每碟份量不算大,適合和朋友試不同美食。
2021-10-02 604 views
東昌街一帶近年陸續有不少新勢力食肆進駐,使這條短短一百米街道變得熱鬧起來。作為大埔的「地頭蟲」,首趟來到這家感覺很有活力的Homeland,帶點輕工業風的裝潢,與對面街的老店形成強烈對比。隨侍應步至閣樓的小空間,一抹溫暖的微黃光線,跟樓下的感覺又有所不同。lunch set的選擇不少,有意粉、漢堡包、扒類等,各適其適。特別地想試試Eggs Benedict和海鮮小球藻烏冬,都是較少在一般餐廳能吃到的。Eggs Benedict🍳水波蛋的質地不俗,蛋白凝固了而蛋黃仍舊是流心狀態,Homeland的eggs benedict選了煙三文魚而非常見的火腿作為餡料,整體上不會太鹹。而荷蘭醬微微的酸度為整個鬆餅提升層次,醬上還有少量黑魚子點綴一下,吃來甚是滿足。沙律菜選用黑醋汁並混合牛油果粒在其中,十分清新,配合鹹香的煙肉和兩款香腸,剛好取得了平衡。海鮮小球藻烏冬(香辣番茄汁🌶🍅)跟想像中的烏冬很不一樣,這不是充滿湯頭的烏冬,反而更像墨汁扁意粉,捲成漂亮的形狀,還有幾款海鮮和食用花穿插其中。細心一看,小球藻應是深綠色的海藻植物,為烏冬添上了顏色,咬下去像手製烏冬般有韌度,酸辣的番茄汁很醒胃,是夏天

Eggs Benedict🍳

海鮮小球藻烏冬(香辣番茄汁🌶🍅)
跟想像中的烏冬很不一樣,這不是充滿湯頭的烏冬,反而更像墨汁扁意粉,捲成漂亮的形狀,還有幾款海鮮和食用花穿插其中。細心一看,小球藻應是深綠色的海藻植物,為烏冬添上了顏色,咬下去像手製烏冬般有韌度,酸辣的番茄汁很醒胃,是夏天的必然之選。

吉列廣島蠔、蒜香辣椒炒蜆
差不多吃罷兩碟主菜時,感覺意猶未盡,於是多點了兩款小食,繼續邊吃邊詳談。廣島蠔炸得十分出色,酥脆的外皮包裹著多汁美味的蠔,轉眼已吃光;而炒蜆則有點泰式風味,越吃越有嘴巴發麻的感覺,辣得有點過癮!幸好還有餐飲及時「撲火」。

談笑間不覺已到了餐廳的落場時間,也不好意思繼續打擾,就捧著飽撐的肚子滿意地離開這個「家園」。🏠

這是大埔名店,但下午的餐牌比較簡單,我還儍儍的冒昧的向侍應詢問是否就只有這menu,她可能感覺我在challenge 她,所以他說,「對不起,下午只有這餐牌,但我們的意粉還是全手工的!」轉數極速,做侍應浪費了你喎。最後,我們選擇了兩個比較簡單的菜式,“carbonara意粉””及“西班牙伊比利亞豬肩肉”。套餐的沙律菜新鮮,甜醋汁味道不錯,盤子漂亮,吸引。豬扒好香,在遠處已經聞到,薯蓉竟然裝飾到像個蘿蔔,有心思。豬扒煎得外燋𥚃嫩,上面明顯加了黑椒,自己再加點岩鹽,味道回味悠長。木板左上角那些茶葉渣原來是酸菜,味道清新,跟豬排一起吃,不單可以減膩,豬的肉香味更突出。Carbonara意粉粗到像烏冬,賣相不是太吸引,但吃到口中才感受到它手工造的威力,“煙韌”!那幾塊parma ham的鹹香味夠重,和比較味淡的意粉汁加起來,相得益彰。

套餐的沙律菜新鮮,甜醋汁味道不錯,盤子漂亮,吸引。

2021-08-28
$130 (Lunch)
2021-10-02 55 views
•Homeland•一直聽聞大埔名物Homeland手工意粉做得出色,終於有機會由大埔街坊帶路食呢間人氣餐廳💛🌀德國腸拼盤3款唔同口味嘅腸各有特色,薯蓉更令人驚喜,充斥忌廉香味,口感creamy,一試難忘 🌀巴馬火腿芝士薄餅餅底薄脆,食多兩件都唔會有負擔🤣咸香的巴馬火腿味道突出,同火箭菜互相呼應,呢個組合簡單得嚟味道豐富🌀秘製伊比利亞卡火腿卡邦尼意粉手工意粉果然有特色,比平時食到嘅意粉更煙韌,非常掛汁,撈埋溫泉蛋後充滿芝士同蛋香,so yummy!煙肉大大粒又煙韌,充滿口感同咸香,伴碟仲有幾片parma ham,回味無窮
•Homeland•

🌀德國腸拼盤

🌀巴馬火腿芝士薄餅

🌀秘製伊比利亞卡火腿卡邦尼意粉
  • 秘製伊比利亞卡邦尼意粉
當日係平日😇諗住同朋友慶祝生日飯揀咗呢間餐廳,原先book左1915但未齊人早左去都比我照入去坐住等朋友👍🏻👍🏻💯食物方面明太子pizza值得一試😋😋😋帶左個外來蛋糕,待應哥哥都好好幫我安排好👍🏻仲無收我額外切餅費😎😎成晚都坐得好chill,就算多人都無趕我同朋友走,可以慢慢坐慢慢傾計👍🏻👍🏻👍🏻呢樣真係好難得🥰🥰下次一定會再幫襯啊💯💯💯💯非常推薦大家
2021-09-28 56 views
今日踩完單車🚲🚲 同朋友一早就訂咗位食呢一間Homeland,之前已經喺大角咀食過一次,印象都好唔錯,所以今日嚟到大埔都介紹朋友一齊嚟食🤤今日天氣一般,餐廳外牆都幾有特色,有幾張櫈 如果冇落雨就可以喺度打卡影相🤩我哋叫咗兩個主餐一齊share嚟食🥰肉醬芝士三重奏薄餅$108 🧀🍕薄餅嘅餅底博博一層,薄餅底脆卜卜🤩 上面有適量嘅肉醬,最值得介紹就係薄餅係用咗巴馬臣芝士,莫札瑞拉芝士,車打芝士三種芝士來做材料,所以芝士味濃🤤🍕🧀🧀秘製伊比利亞火腿卡邦尼亞意粉🍝$128將意粉上面嘅雞蛋攪勻,拎每一條意粉都沾上蛋汁🥚🍝惹味和香滑另外呢一款餐廳飲品夏日special特飲,所以叫咗兩杯你消下暑🤤夢遊仙境 Wonderland $48(接骨木花青瓜士多啤梨檸檬汁)賣相非常之靚😍 士多啤梨配檸檬汁味道較清新美女與野獸 Beauty and the beast $48(青瓜玫瑰露檸檬汁橙汁)呢一杯嘅青瓜味相對比較突出,配埋檸檬汁同橙汁,酸酸甜甜十分開胃

我哋叫咗兩個主餐一齊share嚟食🥰

肉醬芝士三重奏薄餅$108 🧀🍕

秘製伊比利亞火腿卡邦尼亞意粉🍝$128

將意粉上面嘅雞蛋攪勻,拎每一條意粉都沾上蛋汁🥚🍝惹味和香滑

夢遊仙境 Wonderland $48

(接骨木花青瓜士多啤梨檸檬汁)
賣相非常之靚😍 士多啤梨配檸檬汁味道較清新

(青瓜玫瑰露檸檬汁橙汁)
2021-09-27 75 views
味道唔差,但掛羊頭🐑賣狗肉🐕嘅西餐🐶 $48 榛子奶蓋美祿🥛身為奶蓋控&美祿迷,一見到就想試下🤤心懷期待點知佢一嚟到係一杯---柯華田奶昔!味道唔差嘅,個柯華田蓋幾濃柯華田味,仲有塊柯華田餅仔添😅但係柯華田唔係美祿囉😅兩樣野唔同味㗎😂下面就係唔會太甜嘅奶昔😅你話佢奶蓋變左柯華田蓋美祿變左奶昔又得奶蓋變左奶昔美祿變左柯華田又得總之就冇奶蓋又冇美祿啦😭味道唔差嘅,不過冇奶蓋冇美祿好失望😭建議佢改名叫柯華田奶昔😄$168 甲羅燒蟹膏燉飯🥘甲羅燒…係冇燒過嘅,蟹肉撈蟹膏撈蟹子燉飯…係冇落過蟹落去燉嘅,係忌廉意大利飯味道唔差,個飯有忌廉香,撈埋蟹膏都好食嘅建議佢改名做 蟹膏蟹肉伴忌廉意大利飯 特別推介:調整心態:唔好諗個餐牌寫乜,其實啲野幾好食 整體而言食物質素唔差而且賣相適合打卡,但價錢略貴同埋食物同標題落差太大…😅服務態度唔差但有Book 位嘅都要等30分鐘😅座位管理混亂,可以改善下😂 打卡唔錯嘅但如果唔改善掛羊頭賣狗肉問題不會再食下一次😂😂😂
味道唔差,但掛羊頭🐑賣狗肉🐕嘅西餐🐶

$48 榛子奶蓋美祿🥛
身為奶蓋控&美祿迷,一見到就想試下🤤
心懷期待點知佢一嚟到係一杯---
柯華田奶昔!
味道唔差嘅,個柯華田蓋幾濃柯華田味,仲有塊柯華田餅仔添😅
但係柯華田唔係美祿囉😅兩樣野唔同味㗎😂
奶蓋變左奶昔
美祿變左柯華田
又得
總之就冇奶蓋又冇美祿啦😭
味道唔差嘅,不過冇奶蓋冇美祿好失望😭
建議佢改名叫柯華田奶昔😄

$168 甲羅燒蟹膏燉飯🥘
甲羅燒…係冇燒過嘅,蟹肉撈蟹膏撈蟹子
建議佢改名做 蟹膏蟹肉伴忌廉意大利飯

特別推介:
調整心態:唔好諗個餐牌寫乜,其實啲野幾好食

打卡唔錯嘅但如果唔改善掛羊頭賣狗肉問題不會再食下一次😂😂😂
📍Homeland📍💛💛💛💛💛 💛大埔人氣小店,終於有機會黎試一試,擺盤都好靚🐥甲羅燒蟹膏燉飯 有齊蟹膏、蟹籽同蟹肉,非常足料,真係啖啖蟹味。d飯再撈埋d醬汁成件事好夾,creamy得黎口感又夠。食完呢個都幾膩下。📍川味海蝦意粉 意粉比想像中辣好多,真係勁辣,少少咸,但食落都好好味,係咁飲水😂🐥美國安格斯牛肩扒 肉質鮮嫩,超級厚肉同juicy,薯蓉好重牛油香,好味🐥明太子海鮮薄餅 餅底係脆口既薄批,夠香口,上面放滿左芝士,大蝦同三文魚新鮮,配上明太子醬,口感不錯🐥兒童餐意粉好mini🤣車車有唔同顏色簡🐥芝士奶蓋士多啤梨牛奶好香同好滑,士多啤梨味岩岩好會回頭試其他
📍Homeland📍
💛💛💛💛💛 💛

大埔人氣小店,終於有機會黎試一試,擺盤都好靚

🐥甲羅燒蟹膏燉飯

📍川味海蝦意粉

🐥美國安格斯牛肩扒
肉質鮮嫩,超級厚肉同juicy,薯蓉好重牛油香,好味

🐥明太子海鮮薄餅

🐥兒童餐意粉
好mini🤣車車有唔同顏色簡

🐥芝士奶蓋士多啤梨牛奶
好香同好滑,士多啤梨味岩岩好

會回頭試其他
2021-09-24
Type of Meal
Dinner
  • 甲羅燒蟹膏燉飯
  • 招牌明太子海鮮薄餅
2021-09-23 50 views
去完沙田IKEA 行街見肚仔餓咪上網睇下有咩食見到大埔有間Cafe 幾多正評咁就過去睇下啦當時六點幾人唔算多排左大約十分鐘就入得 店內幾有氣氛燈光柔和入邊空間闊落 符合防疫距離標準店面企理清潔消毒做得令人安人枱椅冇油膩感 叫左三個菜德國腸拼盤甲羅燒蟹膏燉飯香濃芝士焗西蘭花叫左兩個飲品夢遊仙境黑鳶手工啤 上餐好有速度店員有禮 德國腸拼盤 $98呢個拼盤真岩曬我一個盤試曬幾個口味有雷根斯堡腸 紐倫堡腸同埋 芝士豬肉腸幾款腸各有風味 用左唔同既香料去帶出肉既鮮味外皮爽脆 另外配上德國酸菜 食咁多腸都唔會覺得滯 甲羅燒蟹膏燉飯🥘$168燉飯配有蘑菇個飯底有陣香濃既味噌味 飯粒軟硬適中而且creamy將蟹蓋上的蟹膏、蟹肉、蟹籽混飯一齊食將燉飯帶到另一層次好香蟹膏味而且燉飯口感都變得更豐富 香濃芝士焗西蘭花🧀🥦 $58食左咁多肉點都要食返d植物減輕罪惡感於是叫左個焗西蘭花點知發現佢超級邪惡健康既蔬菜上面竟然舖滿香濃芝士一啖一粒 真係停唔到 黑鳶手工啤🍻用熱情果釀製既香港製手工啤酒精濃度8.8%果味極濃郁酸酸甜甜仲帶有淡淡花香其實飲一枝真心唔夠 夢遊仙境🍹🥒🍓🍋 $48呢杯特飲由接骨木花 青瓜 士多
去完沙田IKEA 行街

甲羅燒蟹膏燉飯🥘$168
燉飯配有蘑菇
個飯底有陣香濃既味噌味
飯粒軟硬適中而且creamy
將蟹蓋上的蟹膏、蟹肉、蟹籽混飯一齊食
將燉飯帶到另一層次

清爽得黎好有夏日氣息

叫到成枱野都係四百幾蚊
咁既價錢咁既質素 我好滿意啦

2021-09-23 739 views
去完龍尾灘玩,返到大埔想睇下附近有咩好嘢食,見到網上推介homeland 手工意粉,我即刻去搵路。就喺東昌街一個好細嘅門口,入到去原來卧虎藏龍。抗疫套餐,主菜配沙律及飲品都係一百蚊左右。我點了松露啡菇雞胸闊麵條$98, 加配德國腸拼盤$88。 朋友叫咗個 Egg Benedict $98,再加香辣蕃茄白酒煮青口$88。跟餐送嘅田園沙律🥗非常新鮮咬落去爽脆。個醋酸甜度調得啱啱好,好開胃。德國腸配酸菜薯蓉腸仔有3款:Regensburger, nurnberger, super prork cheese。 好多肉汁勁 juicy , 腸皮好脆。 薯蓉打得好滑好creamy,薯香味重。 德國酸菜亦都好好味, 實在太好食如果可以多啲就好喇,勁貪心😛。松露啡菇雞胸闊麵條🍝果然眾望所歸,佢嘅手工意粉真係好高質素,通常我唔食咁厚嘅闊麵條,因為怕硬。但係佢呢個闊麵條好有咬口。 個 pasta 一放上枱松露味已經撲鼻而來,啡菇有菇汁好鮮甜。雞胸肉一啲都唔dry。 個忌廉汁做得啱啱好,好creamy, 完美地包圍每一條麵條。 上面啲沙律芽菜好清新,草香味濃, 加上爽脆嘅口感可以中和返heavy 嘅醬汁。

跟餐送嘅田園沙律🥗
非常新鮮咬落去爽脆。個醋酸甜度調得啱啱好,好開胃。

松露啡菇雞胸闊麵條🍝
果然眾望所歸,佢嘅手工意粉真係好高質素,通常我唔食咁厚嘅闊麵條,因為怕硬。但係佢呢個闊麵條好有咬口。 個 pasta 一放上枱松露味已經撲鼻而來,啡菇有菇汁好鮮甜。雞胸肉一啲都唔dry。 個忌廉汁做得啱啱好,好creamy, 完美地包圍每一條麵條。 上面啲沙律芽菜好清新,草香味濃, 加上爽脆嘅口感可以中和返heavy 嘅醬汁。 absolutely blown me away 👍🏻👍🏻👍🏻 鍾意食菇/ 食意粉嘅人一定要試😋。
松露啡菇雞胸闊麵條

Egg Benedict🍳
又有邊個估到98蚊嘅餐可以咁重料?果然係良心小店💞 有bacon ,有腸仔,仲有煙三文魚整到朵花咁,蛋好流心。正👍🏻
Egg Benedict

香辣蕃茄白酒煮青口🦪
青口係比較細,唔腥無沙,汁好惹味。
香辣蕃茄白酒煮青口

大埔呢區真係好多隱世小店,見到隔離枱點了pizza同埋漢堡, 勁靚。呢啲小店嘅服務質素超高, 因為落雨見我淋濕了仲奉上熱水一杯, 好有人情味。我下次一定會再返來encore👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

松露啡菇雞胸闊麵條
Egg Benedict
香辣蕃茄白酒煮青口
  • 德國腸拼盤
2021-09-21 42 views
位於大埔的西餐廳,提供全日早餐、手工意粉、手工薄餅等款式眾多特別推介安格斯漢堡。餐廳更提供多款手工啤酒選擇今日過到黎試下佢招牌大豬手 聽聞非常好食即點即焗,預等20分鐘,最好訂位前講明要食原隻豬手連骨上 份量成座山咁大 配焗蔬菜薯蓉,應該最少有1KG配蜜糖芥末,燒汁,酸椰菜已燒到外皮好脆口,豬手肉極厚身,沿骨邊切就可以好輕鬆起肉啖啖肉之餘又夠脆口 中間既肥嫩位好似脂肪特別爽身外層脆,肉彈牙有肉汁 食完成隻都唔覺油膩,因為油脂已焗至只剩少少香腸拼盤,德國肉腸夠爽脆肉味鮮香 仲要配薯蓉非常味美飲品種類也不少,薄荷朱古力特飲夠濃香又順口想清新少少也有熱花茶供應呢!消費$500大埔東昌街2號地舖
特別推介安格斯漢堡。餐廳更提供多款手工啤酒選擇
今日過到黎試下佢招牌大豬手 聽聞非常好食
即點即焗,預等20分鐘,最好訂位前講明要食
配蜜糖芥末,燒汁,酸椰菜
已燒到外皮好脆口,豬手肉極厚身,沿骨邊切就可以好輕鬆起肉
啖啖肉之餘又夠脆口 中間既肥嫩位好似脂肪特別爽身
香腸拼盤,德國肉腸夠爽脆肉味鮮香 仲要配薯蓉非常味美
飲品種類也不少,薄荷朱古力特飲夠濃香又順口
想清新少少也有熱花茶供應呢!

消費$500
大埔東昌街2號地舖
呢間黃店次次經過都見到人龍,隔咗年幾之後再嚟試吓佢地嘅晚餐😆┄┅┄┅┄┅┄┅┄❦ 招牌明太子海鮮薄餅 $118Pizza底係薄批,焗到好香脆,上面勁足料,蝦肉彈牙👍🏻評分:🌕🌕🌕🌖🌑-❦ 海鮮自家製小球藻烏冬 (香辣蕃茄汁) $128烏冬食落好煙韌,有d刀削麵嘅口感😍 海鮮都幾多,醬汁可以揀明太子/蕃茄汁,啱食得辣嘅唔好揀蕃茄汁,因為都幾辣。評分:🌕🌕🌕🌕🌑-❦ 自選醬酥炸雞翼 (柚子蜜) $68雞翼皮炸得好脆,但肉質keep住juicy!評分:🌕🌕🌕🌗🌑-❦ 浮華墨紅玫瑰花茶 $48超多玫瑰花,飲落淡淡玫瑰味好舒服。仲有蠟燭係下面熱住d茶~評分:🌕🌕🌕🌗🌑
┄┅┄┅┄┅┄┅┄
❦ 招牌明太子海鮮薄餅 $118
Pizza底係薄批,焗到好香脆,上面勁足料,蝦肉彈牙👍🏻
評分:🌕🌕🌕🌖🌑

❦ 海鮮自家製小球藻烏冬 (香辣蕃茄汁) $128
評分:🌕🌕🌕🌕🌑

❦ 自選醬酥炸雞翼 (柚子蜜) $68
雞翼皮炸得好脆,但肉質keep住juicy!
評分:🌕🌕🌕🌗🌑
自選醬酥炸雞翼

❦ 浮華墨紅玫瑰花茶 $48
超多玫瑰花,飲落淡淡玫瑰味好舒服。仲有蠟燭係下面熱住d茶~
評分:🌕🌕🌕🌗🌑

自選醬酥炸雞翼