2023-01-04
朋友就黎要離開香港🫠✈️趁離開前都想搵返以前嘅童年回憶,一齊回味同留個紀代念。學生年代流連得最多的地方莫過於登打士廣場嘅樓上café,因為有得食又有得玩🤭今次黎返有boardgame 玩有書睇嘅地方,好有親切感,感覺好青春👯♀️ 年青人的嘅地方真係有啲新意🎨🎨自行喺白板寫單,人手少,唔洗因為落單阻住店員做野,又可以疫情關係減少接觸。 🥂Combo for two 二人套餐 $358, 包意粉/飯 、10吋手拉 Pizza、炸蟹餅 、餐飲、都幾抵食!😏而且餐牌上標明使用意大利米及意大利pizza麵粉,感受到舖頭仔對食物的要求😌 黑松露雜菇意大利🍄🍚飯粒比較乾身,有咬口,但唔會似生米雜菇夠多,唔係慳住慳住 炸蟹餅🦀比我想像中好食,初初以為係一般打邊爐貨色🙈但入面係蟹味😋好香 西西里 Pizza 🍕~ 分量好大,有辣肉腸、腸肉粒、蘑菇、火箭菜,餡料很足!Pizza係即叫即製,所以要啲時間等!🥦芝士焗西蘭花滿滿的芝士汁,奶味較重,西蘭花無焗得太乾身 我地其中一杯飲品就加左少少錢,叫左杯紅棗茶,天氣凍要補補身😝,味道都唔錯,仲有啲紅棗肉。
黑松露雜菇意大利🍄🍚
飯粒比較乾身,有咬口,但唔會似生米
雜菇夠多,唔係慳住慳住
炸蟹餅🦀
Pizza係即叫即製,所以要啲時間等!
🥦芝士焗西蘭花
滿滿的芝士汁,奶味較重,西蘭花無焗得太乾身