2022-11-20
唔知而家一大班人仲興唔興去啲有boardgame提供嘅cafe度食嘢同玩呢?我以前都有去開呢類嘅cafe玩,實在太令人懷念了~呢間餐癮就係呢類,提供大量boardgame嘅cafe,仲會有嘢食提供~本來我都冇期望話會好好食,因為感覺呢啲都唔係主打嘢食嘅餐廳,但係味道竟然出奇地唔錯,而且我係平日夜晚去食,估唔到都時不時有客人入嚟食吓野~我叫咗個二人套餐($358),份量都幾多,包10吋手拉pizza,意粉/飯,炸魚餅,同埋兩杯嘢飲,絕對夠兩個人食~( ˶ˊᵕˋ)੭♡ ✎ BBQ 烤雞蘑菇pizza 材料有烤雞、洋蔥、蘑菇同落咗燒烤醬。食落整體都幾惹味,唔會有一種材料嘅味特別突出,蓋過另一種材料嘅味,樣樣材料味道都試到!✎ 黑松露雜菇意大利飯 有啲餐廳煮到Risotto口感幾硬身,反而呢間嘅意大利飯食落口幾軟腍,不錯,個人比較鍾意食啲感覺煮熟咗嘅飯哈哈,同埋黑松露同忌薕味都幾濃郁,岩哂我口味~而佢啲菇都幾滑嫩~好味O̤̮K̤̮ ✎ 炸魚餅 表面乾身,入面軟腍,魚餅嘅魚味勁濃!!配埋泰式辣醬,酸酸地,十分開胃!✎ 奇異果沙冰 飲過一啲餐廳嘢飲,奇異果味道勁酸,而佢呢杯就唔會太酸,淡淡奇異果味
✎ BBQ 烤雞蘑菇pizza
✎ 黑松露雜菇意大利飯
✎ 炸魚餅
✎ 奇異果沙冰
飲過一啲餐廳嘢飲,奇異果味道勁酸,而佢呢杯就唔會太酸,淡淡奇異果味~
✎ 黑森林 Mocha
有3條朱古力條、cream同雪糕,飲落有啲咖啡味,但主要都係朱古力味重啲,對於唔鍾意飲咖啡嘅我嚟講,呢杯都幾好飲~(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)