2024-06-15 103 views
雖然桌遊 Boardgame 有少少古舊、但食物係有心機的。最緊要係即叫即炒,意大利麵上枱嘅時候都仍然散發出蒸氣。小食炸物上枱的時候,都是熱的、入口有微微燙口的感覺,感覺很好👍我們點了烤雞闊條面,材料很多,闊條麵入口都彈牙,醬汁的忌廉不至於過分,感覺蠻不錯。我配了手沖水波奶茶。雖然說是水波,但是我看冰球的顏色,應該都是由凍奶茶冰凍凝固而成的。所以,就算奶茶倒下去,茶味都沒有減少,甜度適中小食炸麥樂雞有類似蛋黃醬或是蜂蜜芥末的醬汁配搭。炸蟹餅有就有甜酸醬,味道都是很好的配搭。蟹餅咬開可以見得到有蟹柳碎,口感味道不俗!

2024-06-14 70 views
一個人來到旺角咖啡室坐坐,享受晚餐,今次來到旺角登打士廣場樓上12 樓的homemade cafe。呢度係年輕人聚腳的好去處,週末通常好多人,今天平日當然一個人來食下野,感受一下一人晚餐的滋味。想健康些不吃太膩,我就點左雞翅🥗沙拉 $92好多菜而且味道👅撈得好好味,食個沙拉🥗已經可以當正餐,但都忍唔住食埋甜品點左個雪糕朱古力厚多士 $88 呢度出名厚多士🍞,真係好邪惡👿但又好想食,原來女人食甜品真係可以有第二個胃架😂再點了杯飲品:榛子🌰熱朱古力 $50 cafe 一定飲下招牌飲品,呢杯朱古力🍫濃郁好喝,可以慢慢嘆慢慢飲😝
2024-05-08
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
2024-06-01 127 views
價錢比較貴,食物味道不差、份量也正常,但沒有驚喜。梳化感覺有點污糟,感覺有嘢在腳上跳動…咖啡偏貴但沒有很多咖啡味道…最後還有冷氣機滴水贈送~綜合而言,沒有理由再光顧。
價錢比較貴,食物味道不差、份量也正常,但沒有驚喜。
梳化感覺有點污糟,感覺有嘢在腳上跳動…
咖啡偏貴但沒有很多咖啡味道…
最後還有冷氣機滴水贈送~
綜合而言,沒有理由再光顧。
2024-05-26 153 views
近油麻地嘅樓上鋪 估唔到都幾full 建議先book位可以坐3個鐘 時間都幾充足.叫咗個2人set 有小食 飯/意粉 pizza 2杯飲品都幾豐富叫套餐會抵過散叫.- 八寶美顏茶好大壺有好多紅棗 微微甜 味道唔錯仲有個小火㷫住 一直keep到暖暖地 感覺養生😌.- 黑森林Mocha個雪糕球好大😀味道唔會太甜 邪惡但好飲 .- 炸蟹餅 烤得夠晒香脆 但又唔會怕太油膩一共有6粒 2個人好夠食.- 香辣虎蝦海鮮意粉海鮮配料唔錯好多 但整體份量豐富個醬汁味道唔錯 幾清新.- BBQ烤雞蘑菇Pizza呢個pizza唔錯 雖然等咗一陣先有得食個pizza底好軟熟 邊邊位一啲都唔硬/燶 可以安心食用😌
近油麻地嘅樓上鋪 估唔到都幾full

呢個pizza唔錯 雖然等咗一陣先有得食
個pizza底好軟熟
邊邊位一啲都唔硬/燶 可以安心食用😌
2024-05-24 90 views
旺角買完嘢落大雨 咁就喺家樂坊附近搵食 開openrice見呢間 過千笑哈哈 衝!因為晏晝同成班同事飲完茶仲有啲飽所以主打食小食 一個主菜就算喇😆cafe分開咗2個鋪位 而主鋪位一早已經坐滿晒人 我哋安排坐另一個鋪位 主鋪位就比較有特色啲 所有board game都喺晒呢邊 如果想玩嘅就要行過去拎🤗🔹️美式麥樂雞小學陸運會食到嘅味道 運動場小食部麥樂雞味🥹新鮮炸起脆卜卜配搭蜜糖芥末醬 yummm🔹️蜜糖雞翼烤得雞皮脆 肉質夠滑超多蜜糖 正🔹️椒鹽魷魚鬚唔知點解變咗魷魚圈😆味道幾香 食落幾脆🔹️芝士西蘭花用芝士同白汁煮成 西蘭花唔會煮過龍因為本人唔太鍾意食太腍嘅菜🔹️蛋白汁卡邦尼意粉好大碟 唔會有過多嘅汁🫖洛神玫瑰花茶落好重料 花香味隨住倒落杯嘅時候湧出嚟 仲好貼心有個座連細燭臺慶住壺茶
旺角買完嘢落大雨 咁就喺家樂坊附近搵食
開openrice見呢間 過千笑哈哈 衝!
因為晏晝同成班同事飲完茶仲有啲飽

🫖洛神玫瑰花茶
落好重料 花香味隨住倒落杯嘅時候湧出嚟
仲好貼心有個座連細燭臺慶住壺茶

2024-05-23 99 views
接仔前的媽媽s午餐😆 輕鬆傾下計食個靚靚午餐,歎杯野飲,靜靜地,真係好好feel!🥗 Caesar Salad沙律菜新鮮爽口開胃!bacon 粒粒提升味道又好味😋🦀 越式炸蟹餅 (跟餐+$25)外脆內軟,有蟹肉在內👍🏻🌶️香辣虎蝦海鲜意粉香香辣辣嘅味道,可以刺激味蕾,增加食慾,好啱夏天食!!意粉上🍝除咗有虎蝦,仲有青口、蜆肉、魷魚做配料,非常豐富!🐣 烤雞蘑菇闊條面雖然係用白汁煮,但唔算膩!闊條麵質地煙煙韌韌口感十足!🍫黑森林mocha ☕️(跟餐+$23)講明是mocha, 當然有咖啡和朱古力,再加埋朱古力雪糕同朱古力條,真係一杯超邪惡嘅飲品,但係入口又香又滑,真係可以抵擋唔到嘅誘惑🤗🪴水果茶🫖 (跟餐+$33 😍大大壺好抵飲🥰)有新鮮水果、菠蘿水、百香果汁、薄荷葉,大大壺,味道唔甜又夠refreshing

🥗 Caesar Salad
沙律菜新鮮爽口開胃!bacon 粒粒提升味道又好味😋

🦀 越式炸蟹餅 (跟餐+$25)
外脆內軟,有蟹肉在內👍🏻

🌶️香辣虎蝦海鲜意粉

🐣 烤雞蘑菇闊條面
雖然係用白汁煮,但唔算膩!闊條麵質地煙煙韌韌口感十足!

🍫黑森林mocha ☕️(跟餐+$23)

🪴水果茶🫖 (跟餐+$33 😍大大壺好抵飲🥰)
Caesar  salad
烤雞蘑菇闊條面
黑森林mocha
水果茶
2024-05-23 45 views
慶祝自己生日,約朋友家人想搵個地方又玩又食又傾偈,睇咗好幾間,見咁多好評,仲要有訂枱優惠,就試吓book第一次直接打去唔聽話要,聯絡😅不過都覆得好快又誠懇👍🏻Book完再問啲details都肯回應,感覺都幾好不過之後又睇到啲負評,都有啲擔心始終約自己嘅生日飯局,都怕自己選得唔好,朋友會介意不過今日感覺又幾好喎🥰我哋成班玩咗幾款board game,又咁嘈,坐咗成個晏晝,但店員都唔介意,仲肯幫我哋加水同提供紙碟俾我哋切蛋糕未至於啲負評講得咁差囉今個生日過得好愉快😆😆😆
慶祝自己生日,約朋友家人想搵個地方又玩又食又傾偈,
睇咗好幾間,見咁多好評,仲要有訂枱優惠,就試吓book
第一次直接打去唔聽話要,聯絡😅不過都覆得好快又誠懇👍🏻
Book完再問啲details都肯回應,感覺都幾好
不過之後又睇到啲負評,都有啲擔心
始終約自己嘅生日飯局,都怕自己選得唔好,朋友會介意
不過今日感覺又幾好喎🥰
仲肯幫我哋加水同提供紙碟俾我哋切蛋糕
未至於啲負評講得咁差囉
今個生日過得好愉快😆😆😆
2024-05-18
$140 (Lunch)
Celebration
Birthday
Dining Offer
Coupon
2024-05-22 55 views
早幾日去咗旺角登打士廣場12樓呢間Homemade Cafe食夜晚飯🥰店員態度良好 落單方式亦都好簡單 只係需要喺白板度寫低嘢食嘅編號就可以🫶🏻我哋叫咗黑松露意大利飯、煙三文魚意粉、蜜糖雞翼、酥炸雞軟骨、什果賓治、水蜜桃椰果紅茶❤️黑松露意大利粉好重黑松露味而且雜菌好多口感好豐富😍煙三文魚意粉都有驚喜 個味道好夠又唔會過咸🫶🏻要大讚嘅係小食蜜糖雞翼真係好好味,一份有四隻 由於太好味嘅關係 覺得有啲唔夠喉添😂😂😂

2024-05-15 125 views
#chuchu食在旺角📍 部屋咖啡室行街行到攰,同朋友上去登打士廣場樓上cafe勝地坐下,今次上到12樓!入面全部梳化櫈,坐得好舒服!—————————————————————❣️ 忌廉煙三文魚意粉 $148 好大份!大大塊煙三文魚係面,個sauce 唔會話好杰不過都creamy,夾埋煙三文魚咸咸哋幾好食!加埋蘑菇同洋蔥味道更好!.❣️烤雞蘑菇闊條麵 $138又係超大份!如果幾個女仔嚟,嗌嚟share再嗌啲小食已經夠!雞肉都好多,仲好有誠意地煎香左啲雞先,再加咗黑胡椒,好香,闊條麵都唔會太厚,啱啱好!不過🐷自己一個真係食唔曬😂.❣️蜜糖雞翼 $55一份有4隻,隻隻都好大隻!燒得皮脆肉嫩,好多蜜糖,甜甜哋好正,好好食!.❣️ 越式炸蟹餅 +$25 (set) Set 可以加錢嗌多個小食!炸蟹餅口感彈牙,滿滿蟹肉,唔會好似食緊麵粉咁,炸到熱辣辣,個泰式辣醬簡直係加持!.❣️ 水果茶 (壺)(H) +$33(set)#chuchu飲品 可以揀熱或者凍,養生🐷緊係嗌熱😂成壺上仲要有埋個座熱,好貼心!用咗菠蘿水、百香果汁同薄荷葉做底,再加上當日新鮮水果,嗰日有士多啤梨、火龍果、藍莓⋯⋯好fresh,又唔會
#chuchu食在旺角
📍 部屋咖啡室

❣️ 忌廉煙三文魚意粉 $148

❣️烤雞蘑菇闊條麵 $138

❣️蜜糖雞翼 $55

❣️ 越式炸蟹餅 +$25 (set)

❣️ 水果茶 (壺)(H) +$33(set)
#chuchu飲品 可以揀熱或者凍,養生🐷緊係嗌熱😂成壺上仲要有埋個座熱,好貼心!用咗菠蘿水、百香果汁同薄荷葉做底,再加上當日新鮮水果,嗰日有士多啤梨、火龍果、藍莓⋯⋯好fresh,又唔會太甜!

❣️黑森林Mocha (C) +$23 (set)
賣相💯有咖啡、朱古力、朱古力雪糕、Cream、朱古力條!

💬 如果想喺旺角搵個地方傾下偈,或者一班friend想re u 都可以揀呢到,玩下broad games🧩

不專業評分
👅好味指數: 7.5/10
💰性價比: 7.5/10
👍🏻推薦: 7.5/10
—————————————————————
🏡地址: 部屋咖啡室 (旺角)
旺角登打士街43H號登打士廣場12樓

2024-05-09
Type of Meal
Lunch
2024-05-09 135 views
旺角呢間樓上cafe有嘢食有嘢飲仲有board game玩,而且食物質素都唔錯。二人套餐 $388千島夏威夷pizza 10吋千島醬mix鮮甜嘅菠蘿同火腿,底層有厚厚嘅芝士,成個配搭完全唔滯,而且好香口。香辣虎蝦海鮮意粉醬汁香濃惹味微微哋辣,虎蝦都算大隻,口感彈牙,仲有兩大隻青口,意粉都好掛汁。炸春卷 跟餐+$25食落夠惹味,泰國酸辣汁,即叫即炸好脆口。跟餐叫左杯特飲黑森林mocha+$23同梳打凍檸菊蜜+15#部屋咖啡室 (旺角)旺角登打士街43H號登打士廣場12樓.........

二人套餐 $388
千島夏威夷pizza 10吋

香辣虎蝦海鮮意粉

炸春卷 跟餐+$25
食落夠惹味,泰國酸辣汁,即叫即炸好脆口。

跟餐叫左杯特飲黑森林mocha+$23同梳打凍檸菊蜜+15

#部屋咖啡室 (旺角)
旺角登打士街43H號登打士廣場12樓
2024-05-03
Type of Meal
Dinner
2024-05-09 51 views
登打士廣場係boardgame cafe既集中地,今次就揀左去12樓既homemade cafe試下😛餐廳唔算好大,不過感覺都幾溫馨,一入到去就見到個boardgame櫃,唔同類型既都有😬我地揀左個二人餐($388),包一個意粉/飯、一個10吋Pizza、炸蟹餅同兩杯野飲🙌🏻主食我地揀左煙三文魚忌廉意粉同千島夏威夷薄餅💕個意粉好creamy,加埋D蘑菇同洋蔥味道就更豐富👍🏻Pizza個餅底焗得幾香脆,酸酸甜甜既菠蘿同煙肉好夾,幾好食🤤個炸蟹餅口感彈牙,炸到熱辣辣,配埋個甜酸醬食就更加正🥳最後飲品我地加左少少錢揀左兩杯特飲,杯綠茶紅豆牛奶有好大篤Cream,飲落好香滑,好重奶味😛杯朱古力沙漠都好香濃,賣相吸引😬整體黎講呢間餐廳既野食都唔錯,選擇多,好岩成班fd一齊黎食下野玩下boardgame😬

個炸蟹餅口感彈牙,炸到熱辣辣,配埋個甜酸醬食就更加正🥳

2024-05-08 48 views
📍旺角 部屋cafe相信去book間餐廳同朋友吹下水,玩下遊戲聚下舊絕對係好多香港人既weekend活動之一。今日黎到呢間位於登打士廣場12樓既樓上cafe就絕對係好多朋友既童年回憶,同埋同朋友既聚腳點。餐廳既裝飾感覺非常溫馨,有一種喺屋企既感覺。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و三文魚意粉 $148整體上佢既食物份量都好大份,而且好有一種家的感覺。呢個意粉味道唔算好濃郁,但勝在用料天然,而家味道都不錯。烤雞闊條麵 $138加上黑胡椒吊味既烤雞意粉好香口,而且雞肉既份量都唔少,幾乎食唔哂!煙三文魚沙律 $108煙三文魚加上雜果,同生菜做點綴,有種以前返咗學校聖誕派對嘅感覺,絕對係小朋之選。而且佢都真係非常慷慨,佢既雜果份量超多。榛子朱古力 $8(跟餐)水果茶 $33(跟餐)
📍旺角 部屋cafe

٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

三文魚意粉 $148

烤雞闊條麵 $138

煙三文魚沙律 $108

榛子朱古力 $8(跟餐)

水果茶 $33(跟餐)
  • 水果茶
聚會之選旺角樓上Cafe,Boardgame多到任君選擇🎮🔻香辣虎蝦海鮮意粉 💰165除左大大隻爽口彈牙嘅虎蝦外,意粉入面仲有蜆肉、青口、魷魚粒、燈籠椒等,調味係蕃茄辣味,番茄嘅酸味較重,意粉也不太辣,整體幾開胃😋🔻烤雞蘑菇闊條麵 💰138闊條麵煙韌有彈性,一塊塊烤雞香而唔嚡,仲有蘑菇同青椒、配上香濃嘅忌廉汁,唔會太膩☺️🔻雪糕伴朱古力香蕉厚多士 💰88厚多士搽上牛油後烘到香脆,淋上朱古力醬,舖上切成一片片嘅香蕉,再灑上朱古力粉,味道真係好似泰國香蕉煎餅🙈切上一塊烘到香脆嘅厚多士,沾上Vanilla雪糕,有冰火兩重天嘅感覺🍦🔻黑森林 Mocha 💰63 (跟餐+💰23)有咖啡同朱古力奶做base,再加上Vanilla雪糕同忌廉做topping,底下仲有一粒粒朱古力,咖啡同朱古力奶混合完唔會太甜🍫🔻翡翠朱古力碎雪芭 💰60 (跟餐+💰23)賣相好吸引,味道似薄荷朱古力雪糕,但薄荷味更加重,簡直係透心涼,雪芭比較水,好快就溶了,底部有一粒粒朱古力碎,呢款都用左忌廉做topping🩵🔻越式炸蟹餅 (跟餐+💰25)啱啱炸完好香脆,有成6塊炸蝦餅,醬汁係泰式甜辣醬,甜甜辣辣好惹味😋順帶一提,呢度
聚會之選旺角樓上Cafe,Boardgame多到任君選擇🎮

🔻香辣虎蝦海鮮意粉 💰165

🔻烤雞蘑菇闊條麵 💰138

🔻雪糕伴朱古力香蕉厚多士 💰88

🔻黑森林 Mocha 💰63 (跟餐+💰23)

🔻翡翠朱古力碎雪芭 💰60 (跟餐+💰23)

🔻越式炸蟹餅 (跟餐+💰25)

順帶一提,呢度有超多board game玩,好適合大家下午茶時間黎hea下🙈
  • 黑森林mocha
2024-05-06 59 views
近來常下大雨不想到處逛,和朋友相約到旺角樓上Café 玩玩Board Game。在網上Search 到了登打士廣場的【部屋咖啡室】,店內全沙發設計特別舒適,而且卡類和堆疊遊戲選擇不少。除有多種遊戲,Café 食物和飲料評價也不俗。餐牌上有煎炸烤焗小食、沙律、漢堡Pizza、意粉意大利飯、All Day Breakfast多個選項,飲品除了咖啡、梳打、花茶,也有多款特式調飲。蜜糖雞翼 ($55) 一客4隻,外皮烤得香脆,色澤誘人充滿蜜糖香氣,咬下外層甜美內裡醃得入味,鹹鹹甜甜格外滋味。椒鹽雞軟骨 ($55)調味恰當,鹹香得宜,細細粒邊玩邊吃不知不覺清了一大兜。煙三文魚雜果沙律 ($108) 三文魚份量下得慷慨輕滲煙燻香氣,沙律菜翠綠啖啖爽口新鮮,加上雜果沙律很醒胃。蛋黃汁卡邦尼意粉 ($135) 醬汁濃稠Creamy,完美包裹每條意粉,加上煙肉和蘑菇片,鹹香滋味。雖然飽肚卻讓人忍不住繼續吃下去。水果茶 ($72) 以壺盛載,附上兩隻小杯子可以邊暢談邊自斟自飲。茶底用上百香果汁及薄荷葉,酸甜解膩,再加上士多啤梨、菠蘿等新鮮水果,非常Refreshing。楊枝金露 ($63) 芒果汁上加上絲

蜜糖雞翼 ($55)

椒鹽雞軟骨 ($55)
調味恰當,鹹香得宜,細細粒邊玩邊吃不知不覺清了一大兜。
煙三文魚雜果沙律 ($108)
蛋黃汁卡邦尼意粉 ($135)
水果茶 ($72)

楊枝金露 ($63)
芒果汁上加上絲絲紅柚賣相甚佳,飲品不會太甜,底部還有寒天晶球更添QQ口感。
2024-04-26 85 views
我哋叫咗個Combo for two 入邊包括有一個10吋pizza,小食炸蟹餅,一個主食再加兩杯嘢飲,再單點咗一個麥樂雞💗Pizza揀咗西西里,手作pizza口感都唔錯😌而且入邊仲有辣肉腸同蘑菇☺️加埋芝士👏🏻好食黑松露雜菇意大利飯好濃郁嘅忌廉味,黑松露味好香,而且雜菇份量都唔少,意大利飯沾滿晒忌廉食落口好香🥹👍🏻炸蟹餅、麥樂雞都係即叫即炸👏🏻上枱熱辣辣😍炸蟹餅加埋甜辣醬一齊食真係正☺️麥樂雞唔會好乾身推介👍🏻奇異果沙冰、熱柚子茶奇異果沙冰唔錯,幾fresh🥝-🌸店名:部屋咖啡室 (旺角)📍地址:旺角登打士街43H號登打士廣場12樓🚇交通:地鐵油麻地A2出口⏰營業:11:00-23:00——————————————-

黑松露雜菇意大利飯

炸蟹餅、麥樂雞

奇異果沙冰、熱柚子茶
奇異果沙冰唔錯,幾fresh🥝

🌸店名:部屋咖啡室 (旺角)
📍地址:旺角登打士街43H號登打士廣場12樓
🚇交通:地鐵油麻地A2出口