呢間小店喺荃灣開嘅時候都好想幫襯奈何荃灣店只得外賣直到佢哋開荔枝角分店有堂食終於有機會去試吓!🤤店舖裝修用黃黑色做主調裝修好型格亦有特色小店以西餐為主其中包括漢堡、薄餅、意粉等等亦有啲小食仲用QR Code自助落單都算幾方便~手工經典牛肉漢堡 配 中粗薯條小店招牌之一就係漢堡經典牛肉漢堡都有返啲份量‼️牛肉煎得好香重肉味帶少少肉汁半溶芝士 蕃茄 生菜 紫洋蔥簡簡單單嘅配搭就已經好滿足🥰個包就有啲乾🥲雖然搽咗牛油 烘到好香不過質感真係嚡啲粗薯條夠脆口配埋蛋黃醬真係食唔停口🤣慢煮紅酒牛面肉 配 韓式牛肉汁慢煮牛面頰肉有驚喜!牛面頰肉質感好腍身🤤唔重油香 肉味較濃側面有好豐富膠質醬汁鹹鹹甜甜幾惹味😍簡咗配薯菜亦唔馬虎🥔細薯仔粒有煎過外皮微脆 裡面夠腍☺️烤美式水牛城單骨雞翼 配藍芝士醬單骨雞翼就不過不失啦味道微辣 外皮都脆炸得偏乾!比較細隻不過幾鍾意個藍芝士醬😍唔會有嗰浸好強烈嘅藍芝士味反而係慢慢散發芝士香🧀幾正‼️仲有西芹可以點嚟食-值得一提呢度嘅Staff真係好nice照顧到客人需要之餘仲會關心客人去食物嘅口味👍🏿真係好值得去支持下💛
呢間小店喺荃灣開嘅時候都好想幫襯
奈何荃灣店只得外賣
直到佢哋開荔枝角分店有堂食
終於有機會去試吓!🤤

店舖裝修用黃黑色做主調
裝修好型格亦有特色
小店以西餐為主
其中包括漢堡、薄餅、意粉等等
亦有啲小食

粗薯條夠脆口
配埋蛋黃醬真係食唔停口🤣

慢煮紅酒牛面肉

慢煮紅酒牛面肉 配 韓式牛肉汁

慢煮牛面頰肉有驚喜!
牛面頰肉質感好腍身🤤

手工經典牛肉漢堡
慢煮紅酒牛面肉
烤美式水牛城單骨雞翼
2022-01-21 370 views
📍🇭🇰 Hustle Guy.下午茶食咩好?.來到荔枝角行吓行吓,見到呢間幾有特色嘅餐廳,就一於入去試吓啦!.第一次食,估唔到有驚喜,又幾好味😋,會再來encore !.這間以手打漢堡包及手工薄餅為主的小店。不收加一,全程落單以掃QR code。.我們今次ordered以下:📌 和風手絲雞肉薄餅 {HK$68}包是日餐湯/沙律及飲品🍵 忌廉周打蟹肉湯☕️ 熱柚子蜜.📌 美式水牛城辣雞肉藍芝士漢堡 {HK$68}配是日餐湯☕️ 熱朱古力.價錢親民,套餐包湯及餐飲,抵食!👍🏻👍🏻👍🏻
📍🇭🇰 Hustle Guy
下午茶食咩好?
第一次食,估唔到有驚喜,又幾好味😋,會再來encore !
我們今次ordered以下:
📌 和風手絲雞肉薄餅 {HK$68}
包是日餐湯/沙律及飲品
🍵 忌廉周打蟹肉湯
☕️ 熱柚子蜜
📌 美式水牛城辣雞肉藍芝士漢堡 {HK$68}
配是日餐湯
☕️ 熱朱古力
價錢親民,套餐包湯及餐飲,抵食!👍🏻👍🏻👍🏻
2022-01-21
好耐無同好朋友食飯,難得收工可以約埋聚舊,真開心!!好少嚟呢頭食,搵到呢間小店,當然要入去撐下啦!入到嚟,唔知係咪新開無耐?人流唔算多,待應安排我地坐4人位,好舒服落單係掃QR Code, 好方便!好快就到!呢個卡邦尼扁意粉個汁岩岩好,仲要有好多芝士,超加分!!!😻😻除咗芝士同汁值得一讚外,佢仲有小小豬肉係上面,豬肉係有炒過,好香👍🏻待應好細心咁比左兩個碟我地食,仲專登比多對公筷我地,好貼心呢!聽待應哥哥話推薦食簿餅,仲有新菜式!我地就叫左呢個試下,個皮好脆,個餡雖然材料唔多,但都焗得好好味😋完左待應哥哥仲問我地岩唔岩餵口,知我地無叫野飲,主動比杯水我地,呢度唔係高級西餐廳,但有高質服務態度,好欣賞,加油呀!希望未來你地會繼續保持咁好嘅服務質素🥰🥰最後,可能我同朋友收工好肚餓,叫左呢兩樣野未夠飽,如果同我一樣大食嘅朋友,要叫多啲先夠。
好耐無同好朋友食飯,難得收工可以約埋聚舊,真開心!!

好少嚟呢頭食,搵到呢間小店,當然要入去撐下啦!

落單係掃QR Code, 好方便!
傳統卡邦尼扁意粉

意大利羅勒水牛芝士薄餅

傳統卡邦尼扁意粉
2021-10-30 1278 views
之前幫襯過荃灣店嘅到會,覺得水準好高好滿意,所以唔夠一個月就同朋友再試下荔枝角呢間分店啦~是日4個人,叫左:甲羅燒蟹肉Pizza,波士頓龍蝦Pizza, 羊架,慢煮牛胸柳, 白酒蒜片辣鮮蜆扁意粉,仲叫左幾杯特飲。Pizza:兩個都好好味同足料,係薄Pizza黎嘅所以唔會話好飽~羊架:份量好足,有4件,好夠淋,如果佢可以再熟多少少可能會再香口啲,不過整體黎講都好滿意……配菜我地揀左配薯條,熱辣辣好好食!仲可以點松露醬添!牛胸柳:因為之前食到會覺得佢地嘅牛勁好食,所以今次滿懷期待,反而有啲失望。其實味道ok嘅,不過煮得over左少少,靭左啲……白酒蒜片辣鮮蜆扁意粉:驚喜之作,估唔到咁好食喎!蜆肉好多,意粉有少少辣,食落好香口呀~我同朋友都爭住食至於特飲就係正常發揮嘅,不過呢度好似冇酒類~值得一提是晚樓面得一個年輕侍應,佢仲要兼埋水吧~ 不過呢個侍應哥哥非常抵讚,全晚笑笑口亦都有問必答,好親切好Nice! 最後埋單每人都係200蚊多啲,食到飽飽咁走,CP值好高!總括而言,呢間係一間好好嘅良心💛店,有機會一定會再去!

至於特飲就係正常發揮嘅,不過呢度好似冇酒類~

經朋友介紹離到荔枝角Hustle Guy ,本身未離前睇餐牌感覺係一般嘅平民價西餐廳,食完就覺得係性價比高嘅fusion 餐廳。首先入到去,用QR code 落單,好快同事就出咗單比我哋。等嘅期間去個厠所睇一轉,好乾淨同衛生設備齊全👍🏻出到去已經食得沙律🥗/湯🥣,好快手👍🏻叫咗3個餐(1) 白酒蒜片辣鮮蜆扁意粉($88) 白酒味唔濃蒜片夠多夠香 鮮蜆的確啲肉係嫩口又甜扁意粉硬度剛剛好👍🏻👍🏻👍🏻(2)韓式低溫烤豬腩漢堡 ($70)首先薯條好好食 灑咗啲辣粉 再加黑松露醬 正個包夠脆個豬腩肉燒得適中 係少少韌 少少姐! !(3) 甲羅燒蟹肉脆薄餅 ($88) 一向愛厚少少嘅pizza 以為佢會係喉外國人愛食嘅薄脆批食落又未至於喎 我覺得你夠脆又有咬口味道極佳 料好多 正店員/老闆/店長 好好咁問啲食物啱唔啱口味👍🏻customer focused 嘅餐廳!!!!推薦推薦👍🏻

等嘅期間去個厠所睇一轉,好乾淨同衛生設備齊全👍🏻

出到去已經食得沙律🥗/湯🥣,好快手👍🏻

叫咗3個餐

(1) 白酒蒜片辣鮮蜆扁意粉($88)
白酒味唔濃
蒜片夠多夠香
鮮蜆的確啲肉係嫩口又甜
扁意粉硬度剛剛好👍🏻👍🏻👍🏻
白酒蒜片辣鮮蜆扁意粉

(2)韓式低溫烤豬腩漢堡 ($70)
首先薯條好好食 灑咗啲辣粉 再加黑松露醬 正
個包夠脆
個豬腩肉燒得適中 係少少韌 少少姐! !

韓式低溫烤豬腩漢堡

(3) 甲羅燒蟹肉脆薄餅 ($88)
一向愛厚少少嘅pizza
以為佢會係喉外國人愛食嘅薄脆批
食落又未至於喎 我覺得你夠脆又有咬口
味道極佳 料好多 正

甲羅燒蟹肉脆薄餅

推薦推薦👍🏻
沙律
2021-10-21
$90 (Dinner)
白酒蒜片辣鮮蜆扁意粉
韓式低溫烤豬腩漢堡
甲羅燒蟹肉脆薄餅
2021-10-10 613 views
#📍 Hustle Guy (荔枝角)荔枝角福榮街565號地舖🔸手工經典牛肉漢堡 $72🍒點評時間見到荔枝角有新開餐廳就去試下😛新開張有9折 burger仲包埋餐湯/沙律老闆好熱情好主動介紹有咩好食👍🏻Burger份量足夠👍🏻不過生洋蔥就麻麻啦🤣牛肉唔會太乾都有牛味👍🏻薯條熱辣辣幾好食🤤 配埋黑松露醬perfect😍好味指數😋:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數😛:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務指數⚜️:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數🧽:⭐️⭐️⭐️⭐️#foodie #foodiehk #hkfoodie #hkgirl #instagood #eathk #sisterhood #foodhunter #foodhunterhk #afternoontea #burger #hustleguy
#
📍 Hustle Guy (荔枝角)
荔枝角福榮街565號地舖

抵食指數😛:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務指數⚜️:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數🧽:⭐️⭐️⭐️⭐️

2021-09-23 729 views
經常食荃灣店,今晚試荔枝角店堂食,驚喜嘅係同荃灣店一樣咁好味,今晚叫了漢堡、薄餅和篇意粉,漢堡肉汁多唔乾,配上熱辣辣即炸薯條,分量十足,薄餅好鬆軟,龍蝦已經起肉平均分配在薄餅上,唔使爭,而龍蝦頭跟埋上,篇意粉會配上芝士一流,前菜的沙律和湯,沙律同醬汁配合得剛剛好,湯就夠濃,跟麵包一齊食絕配。價錢貴唔貴,三佰幾蚊我就覺得隨時比其他餐廳抵食,食到飽之餘,最緊要是食完覺得好味,坐位舒服乾淨,門口又可以泊車。
,坐位舒服乾淨
,門口又可以泊車
$100 (Dinner)
2021-09-17 413 views
以手打漢堡包及手工薄餅為主的小店其中新鮮波士頓龍蝦漢堡及新鮮波士頓龍蝦配蘆筍均限量供應十多款扁意粉和意大利飯手工牛肉漢堡配粗薯松露醬,跟餐湯 餐飲鮮橙茶 美式水牛城雞肉藍芝士漢堡 粗薯松露醬 套餐跟湯同橙茶 跟餐湯係甘箔湯,香滑不甜 配以法包一件沾湯食 好飲粗薯條仲配埋黑松露醬,個薯條本身有少少少辣辣哋 本身已經加了少少辣粉好惹味又脆口漢堡加上藍芝士醬有獨特既醇香風味 雞肉嫩滑多汁 烘過既麵包外脆鬆軟 味道一流手打漢堡鬆軟有肉汁 油脂感不重但味道濃香豐富 鮮橙茶係 好清新好岩夏天飲荔枝角福榮街565號地舖平均消費$155評分8/10
以手打漢堡包及手工薄餅為主的小店
其中新鮮波士頓龍蝦漢堡及新鮮波士頓龍蝦配蘆筍均限量供應
十多款扁意粉和意大利飯
手工牛肉漢堡配粗薯松露醬,跟餐湯 餐飲鮮橙茶
美式水牛城雞肉藍芝士漢堡 粗薯松露醬
套餐跟湯同橙茶
跟餐湯係甘箔湯,香滑不甜 配以法包一件沾湯食 好飲
手打漢堡鬆軟有肉汁 油脂感不重但味道濃香豐富
鮮橙茶係 好清新好岩夏天飲

荔枝角福榮街565號地舖
平均消費$155
評分8/10
2021-08-14 847 views
朋友帶我去食既新店Hustle Guy位於長沙灣同荔枝角中間既福榮街內新張期內仲有九折,全日奉送餐湯或沙律,包飲品🥳(優惠期有限,請自行聯絡餐廳查詢詳情)朋友推介新鮮波士頓龍蝦,大家都可以試下~/🍔手工經典牛肉漢堡($72)個人覺得最出色係漢堡,漢堡包好重芝麻味而牛肉亦都好香好軟林薯條亦都炸得好香脆🍝蒜片橄欖油辣椒扁意粉($78)意粉好香蒜味,唔會太辣🌶好香口,意粉軟硬適中👍🍝傳統蛋汁卡邦尼扁意粉($98)個人覺得蒜片意粉比較出色但呢個都好香濃,係用傳統方法做卡邦尼汁🍕和風手撕雞肉脆薄餅($68)薄餅係薄批,加埋木魚每應該好似日式料理咁味道都唔錯
朋友帶我去食既新店Hustle Guy
位於長沙灣同荔枝角中間既福榮街內
朋友推介新鮮波士頓龍蝦,大家都可以試下~

🍔手工經典牛肉漢堡($72)
個人覺得最出色係漢堡,漢堡包好重芝麻味
而牛肉亦都好香好軟林
薯條亦都炸得好香脆

🍝蒜片橄欖油辣椒扁意粉($78)
意粉好香蒜味,唔會太辣🌶
好香口,意粉軟硬適中👍

🍝傳統蛋汁卡邦尼扁意粉($98)
個人覺得蒜片意粉比較出色
但呢個都好香濃,係用傳統方法做卡邦尼汁

🍕和風手撕雞肉脆薄餅($68)
薄餅係薄批,加埋木魚每應該好似日式料理咁
味道都唔錯
2021-07-31
  • 手工經典牛肉漢堡
1K
2021-08-08 557 views
讚1.環境以漢堡包店黎講,幾骨子2.意粉水準係幾好,質感唔過腍,醬汁相當香辣,洋蔥湯都入味,第一次去無叫漢堡,但望到其他檯都好大份下彈1.價錢係呢區都算幾貴下,侍應又唔太熟,又唔知呢度包埋餐咁

1.環境以漢堡包店黎講,幾骨子

1.價錢係呢區都算幾貴下,侍應又唔太熟,又唔知呢度包埋餐咁
2021-08-07 534 views
Office 附近啱啱開咗間新黃店,今日難得返去,當然要第一時間朝聖。Hustle Guy 本店喺荃灣,聽講係頗受歡迎嘅街坊小店,主打 burger,pizza,pasta 等西式食物,今日我就試咗個經典牛肉漢堡。先嚟餐湯,雖然份量唔多,但係真心高質,既 creamy 又有香濃嘅芝士味,薯仔味同煙肉味,飲得出係心機之作。Burger 用料簡單,除漢堡扒外,配料有芝士,蕃茄,生菜,洋蔥同醬汁,我覺得蕃茄非常好食,勁厚切,好新鮮,好 juicy;反而漢堡扒就弱咗少少,雖然牛味都算夠,不過肉質略嫌較乾較嚡。薯條係連皮炸,就咁食已經好惹味,點埋黑松露醬,呢個真係冇得輸🤤。