Restaurant: I-O-N
Terms & Details:
2023-11-14 1738 views
食自助餐我有好推介!位於黃竹坑嘅南灣如心酒店i-o-n 假日晚市buffet好正!有海鮮蟹腳任食仲有多個live station即煎鵝肝多士~邪惡但美味😈食物refill得快收拾迅速而我最喜歡係佢會有驚喜時段!每隔一段時間有員工會搖鈴提示有新鮮食物出爐!今晚我地就試左新鮮黑草羊羊腩煲同秋冬時令糯米飯😍手快有手慢無㗎!餐廳裝修高雅地方寬敞餐桌圍住食物枱去拎咩食物都咁方便👍難得餐廳仲有廂房同可以同時容納到八人嘅大圓枱一家人食自助餐都可以暢快傾計始終大長枱傾計就差少少囉~餐廳近期以秋冬美饌盛宴為主題提供多款秋冬時令美食同東南亞佳餚我今晚就試左肉骨茶👍藥材味唔會太濃飲完真係胃暖暖~另一邊有蠔餅、胡椒炒蟹同金不換黃金蝦充滿新加城特色香辣惹味刺身live station師傅完全唔留手三文魚件件厚切好滿足!甜品選擇豐富仲有好多用上栗子製作嘅甜品法式栗子蛋白撻同咖啡撻必試!一款夠rich一款夠香濃🥰仲有無限量Haagen Dazs雪糕食到幾飽都要掃返兩杯🤤
自助餐我有好推介!

有海鮮蟹腳任食
仲有多個live station

即煎鵝肝多士~邪惡但美味😈
食物refill得快
收拾迅速

而我最喜歡係佢會有驚喜時段!
每隔一段時間
有員工會搖鈴提示有新鮮食物出爐!
今晚我地就試左新鮮黑草羊羊腩煲同
秋冬時令糯米飯😍
手快有手慢無㗎!

餐廳裝修高雅
地方寬敞
餐桌圍住食物枱
去拎咩食物都咁方便👍
難得餐廳仲有廂房同可以同時容納到八人嘅大圓枱
一家人食自助餐都可以暢快傾計
始終大長枱傾計就差少少囉~

餐廳近期以秋冬美饌盛宴為主題
提供多款秋冬時令美食同東南亞佳餚
我今晚就試左肉骨茶👍
藥材味唔會太濃
飲完真係胃暖暖~

另一邊有蠔餅、胡椒炒蟹同金不換黃金蝦
充滿新加城特色
香辣惹味

刺身live station
師傅完全唔留手
三文魚件件厚切
好滿足!

甜品選擇豐富
仲有好多用上栗子製作嘅甜品
法式栗子蛋白撻同咖啡撻必試!
一款夠rich一款夠香濃🥰

仲有無限量Haagen Dazs雪糕
食到幾飽都要掃返兩杯🤤
2023-11-11
Type of Meal
Dinner
2023-11-12 1325 views
#fafafoodblog黃竹坑 #fafafoodblog自助餐黃竹坑唔錯既 buffet呢間 ion喺黃竹坑如心酒店入面 都幾多野食 生既有刺身 凍蝦 長腳蟹 螺 蜆 芝士 沙律 冷麵等冷盤熟食有鴨肝多士 炒蟹 黃金蝦 印度薄餅 泰式豬頸肉 海南雞飯等等 仲可以自己夾餸俾廚師煮麵 飲品有咖啡機同各式汽水 仲有哈根大屎雪糕任食 整體唔錯#自助餐 #放題 #雪糕 #長腳蟹 #咖喱 #豬頸肉 #鴨肝 #多士 #炒蟹 #沙律 #芝士Score 平均分< 7.7/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~ #ion黃竹坑黃竹坑道55 號南灣如心酒店p3 樓~~~~~~~~~~~~#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog黃竹坑====================
黃竹坑唔錯既 buffet
Score 平均分< 7.7/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#ion
黃竹坑黃竹坑道55 號南灣如心酒店p3 樓
~~~~~~~~~~~~
====================

2023-11-12
$500 (Dinner)
年尾辛苦咗一年唔使等到聖誕節都可以食大餐😍今日遠赴黃竹坑試吓呢一間酒店buffet🤪價錢晚市只係做緊三百幾蚊😳但係選擇多到不得了😲仲有一啲特色美食 例如羊腩煲 糯米飯 蠔餅等等 呢個價錢真係邊度搵😲😳你都咪話唔過癮❤️Dinner Buffet ​推介菜式點名一定要介紹即煎鴨肝🥹好食到有想喊嘅衝動😭海鮮料理 包括胡椒炒蟹 金不換 黃金蝦 樣樣都唔差得過出邊嘅餐廳👍🏻就算係佢上菜速度都keep住每道菜fill到滿晒 呢一點真係抵讚👍🏻正值秋天 出咗時令食材栗子炮製而成精緻甜點 包括法式粟子蛋白撻 焗粟子西米布甸 粟子朱古力慕絲蛋糕 迷你粟子銅鑼燒 鍾意栗子嘅朋友真係唔好錯過😍無限量暢飲汽水、任食 Häagen-Dazs 雪糕遠離鬧市真係有度假嘅感覺🫧Chill住嘆buffet真係唔係市區嘅酒店可以比到你🌿如詩如畫既酒店值得專登入嚟呢片鬧市綠洲🌴

無限量暢飲汽水、任食 Häagen-Dazs 雪糕

2023-11-10 70 views
最近去咗南海如心酒店食buffet,個環境幾靚!裝修雅致,有高級餐廳感覺,buffet有多款食物揀,例如鵝肝,長腳蟹,壽司刺身,肉骨茶,咖喱牛,喇沙牛肉。食嘢嘅選擇真係好多,滿足到我啲味蕾。最令我印象深刻嘅係佢哋嘅鵝肝,口感好嫩滑,入口就融化,真係令人回味無窮。唔止咁,佢哋嘅甜品都不錯 ,佢哋有老婆餅,馬卡龍,慕絲蛋糕,哈根大師雪糕😂唔單止食物好,佢哋嘅服務都好一流!啲服務員好友善,笑容滿面迎接我哋,仲樂意答我哋問題同埋提供建議。佢哋嘅專業態度同周到服務真係令我感到好舒服同埋受到尊重。總括嚟講,南海如心酒店嘅餐廳真係好正!不論係環境、食物定係服務,佢哋都做得好好。如果你想食好嘢同埋有個愉快嘅用餐體驗,真係要嚟呢度試試。

2023-11-08 73 views
I-O-N啲人話黃竹坑係食物沙漠,又咁啱比我搵到呢間酒店有lunch buffet,睇相質素好似唔錯,星期六就約咗個朋友去試下。臨近萬聖節,酒店大堂的佈置充滿萬聖節氣氛,一入門口有一個好靚嘅南瓜backdrop,小朋友嚟打卡一流。另外,呢度嘅嘢食非常亞洲風味,例如前菜有d特色嘅泰式同印尼沙律。主菜都係以亞洲風味為主,各類肉類都非常惹味。我最鍾意係粉麵吧,師傅既專業又有禮貌,餸嘅類型亦十分多選擇,另外仲有一個櫃專系放唔同嘅配料俾你加落碗麵到。我㨂左喇沙湯底,成碗麵好足料,而且味道好好,呢個比較意料之外,因為通常buffet嘅麵食都係麻麻地,俾你塞爆個肚就算,但呢到碗麵係用心製作。除咗各類肉類,仲有魚生、牛扒等等都係師傅即叫即整,食物嘅質素不錯,lunch buffet嚟講都算係多選擇。唯一麻麻地係個鴨肝,整得都真係有d乾,美中不足。甜品方面,都係因為萬聖節嘅關係,有啲甜品嘅造型好搞鬼,例如呢隻眼睛cupcake。仲有好多萬聖節主題嘅甜品同蛋糕,女士們最喜愛💚下次去完海洋公園,可以去呢間酒店試埋佢哋嘅dinner buffet,近近地又好味。
I-O-N

唯一麻麻地係個鴨肝,整得都真係有d乾,美中不足。
2023-11-04
$400 (Lunch)
Anniversary
2023-11-07 55 views
講到酒店dinner buffet 通常都起碼$800 up, 今次search 左呢間又唔哂咁貴, 晚餐buffet 都係5xx per head, 加埋一都係600頭而質素都好唔錯, 性價比超高先講必食, 即煎鴨肝堅正. 即煎勁香, 油脂豐腴入口即溶, 仲配有黑醋, raspberry sauce 同蘋果蓉酸甜的既豐富層次又解膩鴨肝隔黎就係西冷同羊架, 西冷軟腍, 羊架富羊香味. 比較特色係, 呢度仲有秋冬限定嘅羊腩煲同糯米飯, 會響鈴然後可排隊, 感覺幾正仲有新鮮熱辣辣的料理供應salad 係另一個我好欣賞嘅地方, 全部用自家農場有水耕種植, 菜特別fresh 帶鮮甜. 另外有款蟹肉牛油果木瓜salad, 滿滿蟹肉加埋甜甜木瓜, 呢個salad 組合第一次食又幾好食熟食有d 東南亞菜都幾岩口味, 好似串燒、馬沙文咖哩配羊肩椰、香參巴烤雞, 仲有胡椒炒蟹、金不換黃金蝦麵食可以自選配料、麵底同湯, 即時煮. 個喇沙湯都香濃好食. 其他湯底仲有酸菜魚湯、越式牛肉湯、雞湯. 海鮮類有長腳蟹、小龍蝦、仲有螺同青口sashimi 有三文魚、希靈魚、吞拿魚、甜蝦等最後甜品, 都唔錯. 用左秋天

鴨肝隔黎就係西冷同羊架, 西冷軟腍, 羊架富羊香味.

海鮮類有長腳蟹、小龍蝦、仲有螺同青口
sashimi 有三文魚、希靈魚、吞拿魚、甜蝦等

最後甜品, 都唔錯. 用左秋天special 栗子系列, 食左法式粟子蛋白撻同黑醋粟子奶凍, 唔會太甜, 幾香栗味. 仲有焗粟子西米布甸、粟子朱古力慕絲蛋糕等.唔係栗粉, 亦有一口葡撻、老婆餅同重點任食 Häagen-Dazs 雪糕!!食左4杯, 飽到捧住肚走

黃竹坑黃竹坑道55號南灣如心酒店P3樓
@ionhongkong @ninahotelislandsouth
自從疫情之後,我都好少出去食自助餐。難得今日朋友生日,佢想豪食一番,所以我哋就決定食酒店buffet! 今次選擇咗位於黃竹坑南灣如心酒店裏的I-O-N自助餐,最抵食之處就係有凍食海鮮任食同Häagen-Dazs雪糕,性價比都幾高。餐廳環境幾別緻,帶有高級感,佢仲有一些半開放式的小房間,獨立隱私度更高,適合二人慶祝嘅氛圍。每次食buffet之前我必定會食先吃沙律!沙律菜非常新鮮,不點醬汁已經食到蔬菜的甜。當中我最鍾意就係呢個蟹肉木瓜芒果牛油果沙律,真係超級好食!木瓜芒果的清甜,加上蟹肉的天然鹹香,估唔到都好夾。凍食海鮮,分別有青口,蟹腳,翡翠螺,小龍蝦和海蝦。蟹腳肉質鮮美,有天然的鹹香。翡翠螺肉質亦都爽脆,新鮮。刺身壽司區刺身分別有三文魚,吞拿魚,甜蝦等等,每次都俾得好大方。熱食區分別有海南雞,串燒,各式各樣的咖喱,避風塘海鮮,西式羊架,牛扒等等。串燒做得唔錯,而且仲配有沙嗲醬,非常惹味。鵝肝多士即叫即煎,口感軟綿,富有油脂,加上香脆多士,能減低膩感。旁邊更有莓醬和蘋果醬,一起吃便不會覺得油膩。我覺得呢度都幾貼心,每一樣食品都配有各式各樣唔同嘅醬汁,感覺比外面選擇更多。西冷牛扒牛味非常濃

每次食buffet之前我必定會食先吃沙律!
木瓜芒果的清甜,加上蟹肉的天然鹹香,估唔到都好夾。

刺身壽司

刺身分別有三文魚,吞拿魚,甜蝦等等,每次都俾得好大方。

串燒做得唔錯,而且仲配有沙嗲醬,非常惹味。

西冷牛扒牛味非常濃郁,軟中帶韌。

今日餐廳竟然突發有羊肉煲同糯米飯,個個都去排隊,我哋當然都攞返一份。

羊腩煲除咗羊肉,必定要食枝竹,非常入味。
糯米飯粒粒分明,材料一點都不馬虎,有臘肉冬菇等等,望上去色澤都非常吸引!

當然粉麵都唔少得,我哋就點了生菜配上越南牛肉湯,估唔到個湯底都令我哋驚艷,真係好香濃,完全拍得上出面的越式餐廳!

甜品

呢度嘅甜品選擇都好多,除咗任食Häagen-Dazs,我覺得呢個黑醋栗子奶凍都好好食!
估唔到黑醋都可以同栗子一齊,味道又竟然唔錯,栗子非常軟綿,然後帶一點酸甜,布丁亦都充滿奶香,非常軟滑!

整體來說,我們兩個都食得好滿足!

2023-11-06 57 views
揀食生日飯既餐廳係一個難題唔想諗既話,揀自助餐就最簡單一次過有齊全部野食,一定唔會錯又想食好野,又要控制Budget最後就喺openrice揀佐呢間黃竹坑既酒店買定coupon,星期六都只係$410。酒店餐廳唔係連貫地鐵站行大約8分鐘,合理既距離,算幾方便自助餐既時間係18:30-21:00時間充裕,我大約18:15就到達餐廳。餐廳有不少「廂房」,感覺高級因為我有預早訂位餐廳幫我地都安排佐廂房食自助餐我都食過不下20間廂房真係第一次試到。食物選擇多水耕種植,有機蔬菜,都係第一次見到仲有即煎鴨肝,牛扒羊架即煮粉麵食材任揀煮好再配Laksa,雞湯,越式牛肉湯或者酸菜魚湯。冷盤日式刺身好有驚喜,喜靈魚好少見青口,凍蝦,蟹,一應俱全。熟食有胡椒炒蟹、金不換 黃金蝦馬沙文咖哩配羊肩椰、香參巴烤雞清蒸魚,肉骨茶湯,等等甜品有法式粟子蛋白撻焗粟子西米布甸粟子朱古力慕絲蛋糕、黑醋粟子奶凍老婆餅,葡式蛋撻,等等。飲品有無限量暢飲汽水,茶啡任飲Häagen-Dazs 雪糕任食我同朋友每日都食佐6杯!。本身呢個價錢有任食自助餐仲要係酒店,自己都唔算好大期待食完真係好surprise,好抵食放社交平台 sto

揀食生日飯既餐廳係一個難題
唔想諗既話,揀自助餐就最簡單
一次過有齊全部野食,一定唔會錯
又想食好野,又要控制Budget
最後就喺openrice揀佐呢間黃竹坑既酒店
買定coupon,星期六都只係$410

酒店餐廳唔係連貫地鐵站
行大約8分鐘,合理既距離,算幾方便
自助餐既時間係18:30-21:00
時間充裕,我大約18:15就到達餐廳

餐廳有不少「廂房」,感覺高級
因為我有預早訂位
餐廳幫我地都安排佐廂房
自助餐我都食過不下20間
廂房真係第一次試到

食物選擇多
水耕種植,有機蔬菜,都係第一次見到
仲有即煎鴨肝,牛扒羊架
即煮粉麵食材任揀
煮好再配Laksa,雞湯,越式牛肉湯或者酸菜魚湯

冷盤日式刺身好有驚喜,喜靈魚好少見
青口,凍蝦,蟹,一應俱全

熟食有胡椒炒蟹、金不換 黃金蝦
馬沙文咖哩配羊肩椰、香參巴烤雞
清蒸魚,肉骨茶湯,等等

甜品有法式粟子蛋白撻
焗粟子西米布甸
粟子朱古力慕絲蛋糕、黑醋粟子奶凍
老婆餅,葡式蛋撻,等等

飲品有無限量暢飲汽水,茶啡任飲
Häagen-Dazs 雪糕任食
我同朋友每日都食佐6杯!

本身呢個價錢有任食自助餐
仲要係酒店,自己都唔算好大期待
食完真係好surprise,好抵食
放社交平台 story已經好多人dm我
下個月應該會再黎多次😆

黃竹坑黃竹坑道55號南灣如心酒店P3樓

#foodblogger #hkfoodblogger #黃竹坑 #ninahotel #ion #i-o-n #西餐 #buffet #hotelbuffet #Foiegras
2023-11-04
$410 (Dinner)
Birthday
2023-11-05 60 views
南灣如心酒店 i-o-n 餐廳的自助晚餐出名性價比高,在openrice 訂座平日不用四百元一位,今晚就相約好友前來,吃一頓豐富的晚餐吧!餐廳的環境設計舒適優雅,室內裝潢簡潔而現代化。用餐區域寬敞舒適,餐廳還安排我和朋友安排了坐獨立房,真的不錯呢!食物種類也很多,中式、西式、日式、還是亞洲料理都有,服務人員也友善且專業。現在餐廳以秋日時令食物做主題,推出了限時的臘味糯米飯和枝竹羊腩煲,糯米飯是酒店級數的水準,糯米飯的配料有臘腸、潤腸及花生,整體香口不油膩,糯米飯粒口感不俗,色澤均勻。羊腩肉質腍滑多汁,而且枝竹、冬菇等配料都非常入味。另外我也很喜愛即煎鴨肝。新鮮的鴨肝經煎烤,外層酥脆,內裡鮮嫩,有著濃郁的鴨肝香氣。燒羊架和牛扒也不錯,喜歡吃肉的朋友真的十分合適。海鮮方面,有青口、翡翠螺,長腳蟹及蝦等等。熟食的有胡椒炒蟹和金不換黃金蝦。胡椒炒蟹以濃郁的胡椒醬汁和鮮嫩多汁的蟹肉搭配,帶來了一種香辣的風味。金不換黃金蝦則是以炸至金黃酥脆的蝦肉為主,入口有濃濃的咸蛋黃香味。如果喜歡吃咖喱,餐廳有馬沙文咖哩配羊肩椰和香參巴烤雞。刺身也有數款,三文魚非常肥美,希靈魚也鮮甜。餐廳現在以秋日時令食材栗

餐廳現在以秋日時令食材栗子炮製而成的精緻甜點。包括法式粟子蛋白撻、蓮子百合栗子露、粟子朱古力慕絲蛋糕、黑醋粟子奶凍,這些甜點都以栗子為主要成分,口感豐富細膩,也不會太甜,對於不喜歡吃甜的我,甜度就是剛好,給人一種溫暖秋日的感覺。此外也有麵包布甸、各類型的芝士蛋糕、法式蛋白餅及老婆餅,大部份甜品的水準也不錯呢!

廳餐還提供無限量暢飲汽水、任食 Haagen-Dazs 雪糕和自製班戟。

總括來說,i-o-n 自助晚餐價格合理,不管你喜歡海鮮、肉類還是甜點,相信這裡都能夠滿足你。無論是家庭聚餐或朋友聚會,這裡都是一個理想的選擇。

• 即煎鵝肝多士
  • 烤羊架
  • 蓮子百合合桃露
2023-11-05 72 views
復活節4天假期,我 Book 了位於黃竹坑的南灣如心酒店3日兩夜 Easter staycation!在黃竹坑工業區這一帶,很難搵到餐廳食肆呀!於是,在第二晚,我打算做 Gym 後,走到酒店3樓的餐廳 <I-O-N> 買外賣!供應時間:每日 6:30~9:30pm由落單到取外賣,等候約5分鐘,相當快!不過,外賣袋跟坊間茶餐廳一樣用膠袋, 有其他酒店餐廳外賣用上紙袋。選用"能氧化生物降解餐具"!馬來西亞海鮮喇沙 $148 包括:蝦、魷魚、魚蛋、魚片、豆卜、大豆芽菜,加上炸蒜!湯底香濃,入口酸辣帶甜!風味滿載!3隻蝦爽口有鮮味、魷魚較有嚼勁又淡味、魚蛋結實又調味啱口味、魚片爽口彈牙、豆卜要咬開浸湯才會慢慢入味、麵條彈牙掛湯,其質感似是“滲滲”,米線另一種麵的質感!

在黃竹坑工業區這一帶,很難搵到餐廳食肆呀!

供應時間:每日 6:30~9:30pm
1990 views
由落單到取外賣,等候約5分鐘,相當快!

不過,外賣袋跟坊間茶餐廳一樣用膠袋,
 有其他酒店餐廳外賣用上紙袋。
選用"能氧化生物降解餐具"!
馬來西亞海鮮喇沙 $148

馬來西亞海鮮喇沙
2023-04-09
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$148 (Dinner)
馬來西亞海鮮喇沙
2023-11-03 61 views
係香港仔要搵有質素既自助餐食都唔係咁易。想坐得舒服,又多野食,呢度係一個好選擇。入到去真係會比個魚群吊燈吸引到,冇諗過自助餐都會有咁靚嘅位。講番食,首先,即煎鴨肝一定要食,熱辣辣,入口即溶,油脂豐腴。另一賣點係菜。你冇睇錯,呢度菜既供應係自家農場,有水耕種植,環保又健康,而且味道鮮甜,連平時自助餐唔會食菜既我都忍唔住要食。秋冬最正既羊腩煲同糯米飯每晚都會打鈴提示供應時間,估唔到自助餐都可以食埋。海鮮類有長腳蟹,小龍蝦,仲有螺同青口。又有三文魚,吞拿魚,甜蝦等既刺身類,好多款。如果平時自助餐有留意麵食,記得試吓佢個喇沙湯,香濃好食,仲要勁多配料選擇。其他湯一樣有特色,好似酸菜魚湯,越式牛肉湯。熟食估唔到有避風塘炒蟹,黃金蝦,仲有蠔餅,樣樣都好有風味。馬沙文咖哩配羊肩椰、香參巴烤雞,口味香濃。甜品一樣選擇豐富,而家就主打秋天時令的栗子甜品,好似法式粟子蛋白撻、焗粟子西米布甸、粟子朱古力慕絲蛋糕、迷你粟子銅鑼燒同黑醋粟子奶凍。更開心見到有一口葡撻同老婆餅,岩晒口味。不過對我嚟講最正一定係任食 Häagen-Dazs 雪糕,今次食咗五杯,飽晒。
係香港仔要搵有質素既自助餐食都唔係咁易。

想坐得舒服,又多野食,呢度係一個好選擇。

熟食估唔到有避風塘炒蟹,黃金蝦,仲有蠔餅,樣樣都好有風味。

馬沙文咖哩配羊肩椰、香參巴烤雞,口味香濃。

更開心見到有一口葡撻同老婆餅,岩晒口味。

2023-11-01
Type of Meal
Dinner
呢間餐廳環境好好 行入去有種浪漫情調,室內光線岩岩好 又靜靜地 好岩同老公嚟食飯首先自助餐的海鮮種類唔算豐富,當中有六款,包括小龍蝦,凍蟹,青口,長腳蟹 特別必食蟹夠厚肉啖啖鮮甜肥美,而且咬落Juice多汁高質刺身都係吸引嘅地方,特別係各種嘅刺身三文魚少不了,蝦刺身都相當鮮甜熱食區有海南雞,胡椒炒蟹包羅萬有,咖喱非常出色,味道正宗偏向馬拉口味講吓個甜品驚喜既佢有唔少栗子相關嘅甜品,好岩呢個天氣食,我最鍾意就係佢個法式栗子蛋白撻,整得十分好食總括而言餐廳人流唔多唔嘈吵,員工都Refill食物幾轉,我都會再推介朋友黎呢間自助餐

2023-10-18
$350 (Dinner)
Birthday
2023-11-02 62 views
I-O-N (黃竹坑)黃竹坑黃竹坑道55號南灣如心酒店P3樓。大癲!!自助晚餐68折低至$250起 😱 。黎緊聖誕節同除夕自助晚餐都已經開賣,於12月10日前預訂,只係成人$468、小童$300 🎄🎅🏼 講真,呢d日子去好少少嘅餐廳都貴過呢個價啦 😯。當日我地就係食左halloween主題自助晚餐 👻 一入到餐廳就好有節日氣氛,周圍都係南瓜裝飾🎃 仲有halloween特飲tim 🍸 。食物方面都有唔少選擇,無將貨就價 🤩 最回本就一定係食即煎鴨肝、羊架、刺身、長腳蟹 🍣 🦀 🐑 。而家做緊東南亞主題,所以有海南雞、叻沙、避風塘炒長腳蟹、肉骨茶各種食物提供 🍜 🥣 。每樣食少少都已經好飽飽 😝 大家記得留肚先去食呀 。有興趣可以去訂座 ❤️ 。@ionhongkong 。#gpigwongchukhang

大癲!!自助晚餐68折低至$250起 😱

講真,呢d日子去好少少嘅餐廳都貴過呢個價啦 😯

每樣食少少都已經好飽飽 😝 大家記得留肚先去食呀

有興趣可以去訂座 ❤️

@ionhongkong

#gpigwongchukhang
2023-10-29
$360 (Dinner)
2023-11-02 50 views
I-O-N 黃竹坑南灣如心酒店的自助餐是一個不可PASS的選擇,讓你品嚐了一些豐富的海鮮和熟食,並且還有許多健康環保的蔬菜選擇。海鮮冷盤是一大亮點,松葉蟹腳、小龍蝦、青口、海蝦、翡翠螺等多種海鮮可體驗不同的海味,我最喜歡的是松葉蟹腳,啖啖肉而且充滿鮮味。熟食沙嗲串燒和避風塘炒蟹也是一絕佳的選擇,品嚐到正宗的海鮮味。刺身方面也非常豐富,包括三文魚、甜蝦、八爪魚、吞拿魚等多種美味,品嚐了不同的口感。而且,即煎鵝肝和即切西冷牛也是一些不可錯過的選擇,熱辣辣即叫即切,即叫即煎,回本之選!南瓜忌廉湯是一道健康的選擇,沙律方面使用了澳洲水耕技術種植的蔬菜,不僅是健康,還是環保。沙律吧的蔬菜也是一個不可PASS的選擇,品嚐到不同的蔬菜採用不同的烹飪方法。哈根大師任食!更有萬聖節主題甜品:血橙啫喱也是一個不可錯過的選擇,亦有南瓜布甸、泡芙、葡撻、提拉米蘇等甜品,各有特色,甜味適中。I-O-N 黃竹坑南灣如心酒店的自助餐是一個不可錯過的選擇,有豐富的海鮮和熟食,還有許多健康環保的蔬菜選擇,以及獨特的甜品。這裡的菜品組合了豐富的口感和健康的元素,品嚐難忘的餐飲經驗。

嘩嘩嘩😳,人均$𝟐𝟓𝟎+就可以吃到港島酒店的自助餐,也太便宜了吧(≧▽≦)!!! 之前聽過不少朋友介紹南灣如心酒店𝐍𝐢𝐧𝐚 𝐇𝐨𝐭𝐞𝐥 𝐈𝐬𝐥𝐚𝐧𝐝 𝐒𝐨𝐮𝐭𝐡 💙 𝐈-𝐎-𝐍的自助餐,一直沒空到訪🙈,最近終於有機會試試,果然不錯耶~ 餐廳地方寬敞,服務欣勤,感覺良好😚。店內更設有包廂,適合想要私隱度高的朋友仔~ ☆ 秋冬美饌盛宴•自助晚餐🍽️ ⏰ 即日起至𝟏𝟐月𝟏𝟎日•晚上𝟎𝟔:𝟑𝟎-𝟎𝟗:𝟑𝟎 💰星期一至四: 👨🏻👩🏻$𝟒𝟖𝟖 👦🏻👧🏻$𝟑𝟔𝟖 🧓🏻👵🏻$𝟑𝟖𝟖 💰星期六至日&公假及前夕: 👨🏻👩🏻$𝟓𝟐𝟖 👦🏻👧🏻$𝟑𝟖𝟖 🧓🏻👵🏻$𝟒𝟐𝟖 在官網提早預定,低至𝟔𝟖折,成人只需$𝟐𝟓𝟎+咋!!🔥 秋冬美饌盛宴,以東南亞各地料理做主題✨,食物款式不太多,但全部都頗有質素(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)! 有燒牛排🥩、燒羊𣕧、即煎鴨肝、串燒、咖喱牛腩、巴東雞、香茅豬扒、荷葉雞🍗、龍蝦炒飯、即煮湯麵🍜、壽司🍣等等。我最推介雲吞肥牛叻沙麵😍,香濃惹味,激好吃~ 到訪當天是萬聖節👻,蛋糕變成鬼怪造型,好有氣氛! 有即製班戟、杯子蛋糕🧁、提拉米蘇、泡芙、老婆餅、涼粉等等。老婆餅超酥化、超香脆,好高質耶~ 整體來

☆ 秋冬美饌盛宴•自助晚餐🍽️ ⏰

即日起至𝟏𝟐月𝟏𝟎日•晚上𝟎𝟔:𝟑𝟎-𝟎𝟗:𝟑𝟎

在官網提早預定,低至𝟔𝟖折,成人只需$𝟐𝟓𝟎+咋!!

整體來說,非常抵食😌,食物質素也比想像中好,推介!! •
2023-11-01