2017-11-26
有好多人一聽到食“素”都會覺得,下。。 好寡 咁你地就大錯特錯啦,因為食素都可以好多元化同美味幾日前去開北角個頭搵朋友食飯,佢同我講開佢最近嘗試食素,咁樣會對身體好d喎 咁我地就上openrice搵下附近有無素食店啦,點知就俾我地見到呢間“素食分子” 入到餐廳見到有好多種唔同類既食物,我差少少以為自己入左間唔係素食既餐廳俾大家睇睇我地叫左d咩食千島醬大蝦碌入面啲肉好似打邊爐嗰啲蝦膏咁口感非常之特別 ,重點係佢哋真係好似隱約食到蝦嘅味道, 再配埋個甜甜地醬,將感覺即係有九成相似水煮牛 深信有睇開我openrice食評嘅朋友仔,都會知道我本身係唔食得牛,但係我終於可以一嘗心願嘅食水煮牛。 水煮味第一定冇問題啦,但係個牛嘅彷製真係唔易做,我覺得已經好近旁,都食到牛嘅味道南瓜金湯匙 呢個南瓜甘湯匙呢係我全晚嘅至愛呀 除咗因為我本身鐘意飲湯,事實佢個南瓜味真係好足, 飲咗一啲都唔溜,個彷魚翅個口感直頭同真既一樣辣子雞生菜包菜非常新鮮肉碎食落一啲都唔油,其實都唔知嗰啲肉碎係用咩做,但真係好似佢哋仲有自助餐有好多款㗎, 想乜都試下嘅朋友仔食自助餐就啱曬啦 大家都可以去試下以上開飯人食評,只你3本小姐
俾大家睇睇我地叫左d咩食
千島醬大蝦碌