2022-02-05 123 views
鐵牛最近好掛住台灣野,去食個台灣牛肉麵先,之前食過尖沙咀分店,都唔錯😍呢間分店採取半自助形式,寫好點餐紙之後就可以出去俾錢🎉紅燒牛筋腩麵~$68牛筋腩都有五至六舊,大大舊,紅燒湯底比較濃郁,牛筋炆得好淋,充滿膠質,牛肉亦都好淋,麵質彈牙,都幾大碗,份量好多👍🏻水蜜桃烏龍冷泡茶~$16清香水蜜桃味,烏龍茶茶味不算太濃郁,健康之選,不太甜🤗鐵牛台灣牛肉麵 🏠:旺角彌敦道688號旺角中心1期地庫A舖☎️:37554286
鐵牛

紅燒牛筋腩麵~$68

水蜜桃烏龍冷泡茶~$16
清香水蜜桃味,烏龍茶茶味不算太濃郁,健康之選,不太甜🤗

鐵牛台灣牛肉麵
🏠:旺角彌敦道688號旺角中心1期地庫A舖
☎️:37554286

2022-01-31
  • 紅燒牛筋腩麵
2021-12-08 760 views
「星期五」下午我在「旺角中心」食完辣味「XO醬」撈「出前一丁」即食麵,加口感飽滿「雞肉煎餃」的「XO醬撈出前一丁」下午茶之後,開始要尋找享用「星期五」晚餐的食店。既然我在「星期五」從「西貢」乘車和轉車來到「旺角」跟商場「旺角中心」,當然首選在「旺角中心」的食店範圍裡面,尋找和享用屬於我的「牛腩」、「雞肉」跟「白飯」晚餐食店。結果我今次最後選擇了,在「旺角中心」一期購物商場的地庫樓層裡面光顧,主打台灣知名熟食食品「牛肉麵」的台灣菜餐廳「鐵牛台灣牛肉麵」。連同今次我光顧的「旺角中心」分店,這次是我人生第三次光顧「鐵牛台灣牛肉麵」,之前兩次我分別光顧過位於「尖沙咀東」「希爾頓大廈」分店,以及「中環」「威靈頓街」分店。跟之前兩次光顧「鐵牛台灣牛肉麵」分店的體驗有點不同,由於我今次在晚餐時間光顧「鐵牛台灣牛肉麵」,所以我除了選擇享用「牛肉麵」之外,還另外點了一客「奮起湖燒雞腿排便當」飯食品。至於飲品方面,由於我現在入睡時間比以前晚了很多,所以我覺得我還有時間去消化「咖啡因」跟「紅茶」,所以我最後選擇購買,享用甜味「水蜜桃紅茶」飲品「蜜桃愛玉冰紅茶」。不過我在研究完「鐵牛台灣牛肉麵」晚餐餐牌之後,

不過我在研究完「鐵牛台灣牛肉麵」晚餐餐牌之後,才想起我自己忘記了「鐵牛台灣牛肉麵」要求食客記下檯號,自行前往收銀櫃檯找店員付款購票,然後留下檯號給店員,方便侍應之後從廚房端食品出來,送到食客檯面面前。

「鐵牛台灣牛肉麵」還為了確保單身食客離開座位後前往櫃檯付款購票,不會遇上購票後返回座位,座位被其他食客搶佔的不幸狀況發生,所以侍應安排食客入座之後,會為食客的餐檯擺放「留座」牌在檯面,讓其他食客不會再打自己餐檯的主意。

於是我研究「鐵牛台灣牛肉麵」晚餐餐牌之後,開始填寫餐廳另外提供給食客的自助點餐紙,填好自己的餐檯號碼之後,拿着點餐紙前往收銀櫃檯,向收銀櫃檯裡面的店員付款購票。

付款之後我拿着收據跟找續,然後我緊記原先已經緊記心中的餐檯號碼,返回餐檯之後發現自己的餐檯旁邊,當時還未有其他陌生食客入座,讓當時的我還可以擺放斜孭袋在自己的旁邊。

結果我在整個享用「鐵牛台灣牛肉麵」晚餐時間期間,都發現沒有其他食客搭檯,直至我享用晚餐去到尾聲,才有其他食客坐我餐檯旁邊的另一張餐檯,餐廳的整體用餐環境問題不大。

而且「旺角」「鐵牛台灣牛肉麵」廚房實際上製作食品,跟手調飲品所需要的時間都不算長,我只是等候了大約十餘分鐘時間,「鐵牛台灣牛肉麵」侍應已經把所有食品跟飲品送到檯面。

我曾經以為「鐵牛台灣牛肉麵」的飯食品「奮起湖燒雞腿排便當」裡面不會夾雜「豬肉」「肉燥」,可惜結果還是事與願違,我只好把我一向不食的「豬肉」「肉燥」撥到餐碗一邊位置,食完整碗「白飯」後剩下一堆「豬肉」碎。

雖然我沒有享用「豬肉」「肉燥」,但是「豬肉」「肉燥」裡面還是會夾雜一些味道很甜的「滷水」汁,「滷水」汁令「奮起湖燒雞腿排便當」實際製成品裡面的味道也都變得非常之甜。

至於「奮起湖燒雞腿排便當」裡面的燒雞腿扒屬於無骨「雞腿」,所以享用「雞腿」的過程也都變得十分方便,即使餐廳沒有提供刀叉,只用筷子也能夠輕易夾起享用「奮起湖燒雞腿排」。

被餐廳安排分開上碟的「奮起湖燒雞腿排便當」,「燒雞腿排」實際製成品份量感覺頗多,未享用前目測「燒雞腿排」足足有一整隻「燒雞腿」。「燒雞腿」表面的雞皮塗滿甜味「燒汁」,令「雞腿」實際味道也都變得很甜。

而且「鐵牛台灣牛肉麵」廚房還在「奮起湖燒雞腿排便當」的切「燒雞腿排」實際製成品表面上,灑下不少「蔥花」,「蔥花」令「燒雞腿排」「雞肉」的甜味裡面,還額外增加了香味。

至於「奮起湖燒雞腿排」「雞肉」實際製成品裡面的口感被煮到變得頗腍,我用口咬「奮起湖燒雞腿排」甜味「雞肉」的實際過程,也變得十分容易方便。

說回「鐵牛台灣牛肉麵」裡面的手調台式飲品「蜜桃愛玉冰紅茶」,「蜜桃愛玉冰紅茶」裡面的「水蜜桃」味道雖然很甜,但是也需要食客先攪拌飲品,之後才能夠喝到濃厚的「水蜜桃」甜味。

至於口感方面,「鐵牛台灣牛肉麵」製造的「蜜桃愛玉冰紅茶」飲品實際製成品裡面,雖然也有加入類似「蒟蒻」的啫喱配料「愛玉」,不過「愛玉」的實際口感反而有點像「啫喱」,很容易被嚼爛,吞嚥過程變得十分容易。

另外「鐵牛台灣牛肉麵」製造的晚餐食品裡面還有附送一式三份小食,包括有「滷水蛋配醡菜」、「蕃茄炒蛋」,以及「涼拌雜菜」,三款小食的實際味道也都偏向酸酸甜甜,就算「涼拌雜菜」裡面有「辣椒」,「辣椒」都已經被完全去籽。

所以「涼拌雜菜」最後出來的實際味道感覺,其實不算很辣,反而有浸泡「雜菜」的鹹甜味道醬汁中和辣味,令「涼拌雜菜」的實際味道沒有變得太辣太難入口。

「鐵牛台灣牛肉麵」製造的小食「滷水蛋」裡面雖然只有半塊份量而已,但是因為「滷水蛋」還有酸味「醡菜」所包圍調味,所以「滷水蛋」實際味道也變得酸甜,和非常容易咀嚼吞嚥。
鮮蕃茄牛筋腩麵

最後要講一下今次我在「鐵牛台灣牛肉麵」享用,廚房製造出來的晚餐食品「牛肉麵」食品,是「紅燒牛筋腩麵」配「鮮蕃茄湯底」出來的食品「鮮蕃茄牛筋腩麵」,「鮮蕃茄湯底」裡面真的有新鮮切片「蕃茄」。

所以新鮮「蕃茄」裡面的酸甜味道,令「鮮蕃茄牛筋腩麵」的實際味道也都變得酸酸甜甜,也不需要另外為「鮮蕃茄牛筋腩麵」加入其他調味醬料調味了。
奮起湖燒雞腿排便當

至於「鐵牛台灣牛肉麵」廚房製造出來的「鮮蕃茄牛筋腩麵」實際口感方面,無論是「牛筋」抑或是「牛腩」也被廚房炆煮到變得十分軟腍,雖然「牛腩」口感未至於入口即融,但是也十分容易用牙齒咬斷和嚼碎「牛腩」。

而且「鮮蕃茄牛筋腩麵」裡面無論是「麵條」還是「牛筋腩」的實際味道,也都被味道酸甜的「鮮蕃茄湯底」所浸到,變得擁有很濃厚的酸甜味道。

由於「鐵牛台灣牛肉麵」侍應為前往購票的食客,預先放置「留位」牌在餐檯表面上,令我雖然只有自己一個人使用餐檯、購票和用餐,但是全程也不需要擔心會遇上「搭檯」問題,餐廳為食客「留座」令服務評分獲得提升。

而且「鐵牛台灣牛肉麵」無論是「鮮蕃茄牛筋腩麵」、「奮起湖燒雞腿排便當」,抑或是手調飲品「蜜桃愛玉冰紅茶」裡面的實際酸甜味道也都偏向濃厚,令我也食到味道感覺濃郁的「台灣牛肉麵」配「雞腿便當」和「蜜桃茶」晚餐。

「鐵牛台灣牛肉麵」唯一令我覺得可惜的,只是手調台式飲品的實際跟餐價錢不算便宜,即使我選擇享用「蜜桃愛玉冰紅茶」,飲品實際售價也需要港幣二十元,比原價只便宜了八元而已,如果飲品價錢再便宜一點,整體性價比可能會變得更高。
2021-12-03
Waiting Time
12 Minutes (Dine In)
$162 (Dinner)
鮮蕃茄牛筋腩麵
奮起湖燒雞腿排便當
第一次時覺得唔錯!不過第二次食就麻麻地不過時間相隔唔耐…..🕺🏿整體而言覺得ok係:乾拌麵、牛肉湯麵、珍珠朱古力😖覺得伏:番茄湯底麵🍅🔎迷你滷肉飯滷肉飯雖然前面有迷你兩字但其實一啲都唔迷你😂好大碗!同其他人叫套餐的一樣大🐥佢都淋咗幾多汁、又有幾舊肥肉!但啲肥肉唔係好腍嘅嗰種~鍾意佢除咗肉燥有一些菜脯!😙整體而言係唔差!不過味道都好係香港會食到所謂台灣肉燥飯的味道😐唔係正宗des 究竟邊度有好味既肉燥飯呀TT🔎台灣香腸➕鹽酥雞一定要配大蒜🧄!不過佢嘅皮唔夠脆..鹽酥雞如果再灑多點胡椒粉就好了❗️食過幾次小麻吉佢嘅鹽酥雞就多粉好多!🔎番茄湯豬軟骨台灣麵呢個就真係不了不了✋🏽除非你鍾意啲好假的茄味,如果唔係都係唔好叫呢個🙅🏽!豬軟骨就ok既 是軟的(最怕就係食到豬硬骨🦴 rip to teeth)
第一次時覺得唔錯!不過第二次食就麻麻地
不過時間相隔唔耐…..

🕺🏿整體而言覺得ok係:乾拌麵、牛肉湯麵、珍珠朱古力
😖覺得伏:番茄湯底麵🍅

🔎迷你滷肉飯

🔎台灣香腸➕鹽酥雞
一定要配大蒜🧄!不過佢嘅皮唔夠脆..

🔎番茄湯豬軟骨台灣麵

滷肉飯

2021-12-01 194 views
突然間想食台灣牛肉麵 🤩,出咗去旺角中心地庫嘅「鐵牛」食。座位多又舒服😚,我地去到唔洗等就有得入座。總舖師私房牛肉麵有牛肉、牛筋、牛腩,3款都好腍,湯底好濃,仲可以一次過食晒3款餸。紅燒牛筋腩乾拌麵有配青瓜絲,撈勻d麵一齊食味道好清新。鮮蕃茄大塊牛肉麵可以選擇台灣湯麵定蕃茄湯麵。小碗麻辣擔擔麵有少少辣味。小碗滷肉飯雖然話係小碗,但飯嘅份量都幾多。如果多d汁同肉會更好。逢甲鹽酥雞鹽酥雞唔會有太多炸粉,仲食到啖啖肉,好食。魚酥皮蛋豆腐本身鍾意食皮蛋豆腐,每逢見到餐廳有都會叫嚟食。不過呢間餐廳嘅份量比較多。飲品就揀咗 “水蜜桃愛玉冰紅茶 (冰)”、”台灣紅茶 (冰)”、”黑糖薑母茶 (熱)”,唔會太甜。今次係第2次嚟食,仲keep到水準呀。😍

總舖師私房牛肉麵

紅燒牛筋腩乾拌麵
有配青瓜絲,撈勻d麵一齊食味道好清新。

鮮蕃茄大塊牛肉麵
可以選擇台灣湯麵定蕃茄湯麵。

小碗麻辣擔擔麵
有少少辣味。

小碗滷肉飯
雖然話係小碗,但飯嘅份量都幾多。如果多d汁同肉會更好。

逢甲鹽酥雞
鹽酥雞唔會有太多炸粉,仲食到啖啖肉,好食。

魚酥皮蛋豆腐

今次係第2次嚟食,仲keep到水準呀。😍

2021-11-17 205 views
早幾日去完迪士尼再出到旺角已經成夜晚九點鐘,又攰又餓之下剩係想快d醫飽個肚。想食有湯既野,於是就去咗旺角中心食鐵牛啦🤤紅燒牛筋腩麵 $68可以 +$3 轉台南刀削麵 份量十足,食量較少嘅女生一定食唔晒😂。先試個湯頭,算是濃厚甘醇, 亦帶點微辣,碗內還有酸菜和大量蔥花作配菜, 增加酸味和香口度。再試下牛肉,選用了金錢腱這部位, 還有牛腩和牛筋,, 牛肉煮得都夠軟腍嫩入味, 不過牛味未算十分濃厚。但牛筋今次就有d失手啦,都有幾舊煮得夠淋所以好好味,但有啲好明顯住得未夠耐,有少少偏硬,影響咗個口感。麵條是偏幼身那種, 都夠彈牙,但我中意食粗身硬面,所以呢種面就未太岩我心意了。 逢甲鹽酥雞 $39鹽酥雞有surprise,一份有5,6件雞,雞肉唔會炸得好老好硬,食落口都仲有少少肉汁。點埋個醬汁一齊食,好味!口水椒麻牛肚絲 $39又係另一個唔錯嘅小食,牛肚絲切成薄片所以唔會好韌,個口水汁亦都好夠味唔會太辣。涼拌小黃瓜 $30食餐飯最失望就係呢個😢黃瓜唔爽脆。而且係甜酸既涼拌,雖然我都鍾意食甜酸嘅涼拌。但我當下想食嘅係有麻油同醬汁,咸既涼拌,所以當下有啲失望。小碗滷肉飯$32雖然個名叫小碗但實際份

紅燒牛筋腩麵 $68
可以 +$3 轉台南刀削麵

了。

逢甲鹽酥雞 $39

口水椒麻牛肚絲 $39

涼拌小黃瓜 $30

小碗滷肉飯$32
雖然個名叫小碗但實際份量一啲都唔少喎。係可能因為我鍾意偏甜少少嘅滷肉,鐵牛嘅滷肉甜味比較少,不過都好食既。如果肉同汁多返小小就好啦!😛😂

另外嗌左杯冬瓜茶飲,但唔知係佢放太少冬瓜糖定係落得太多冰,成杯野好淡,扣分!
2021-10-31
$100 (Last Night Supper)
  • 麻辣牛肚絲
  • 紅燒牛筋腩麵
  • 涼拌小黃瓜
  • 鹽酥雞
2021-11-14 160 views
經過旺角因為未食飯就試下約一約朋友 咁啱佢話ot完都未食嘢 當時已經9點 諗住近近地就揀左鐵牛 記得以前係旺角做嘢 佢係我同台灣朋友既聚腳地 每次佢掛住台灣我就帶佢黎一解思鄉之情 所以諗住順便來緬懷一下過去😂去到既時候店員有提9:15分就截單 跟住快速地揀左兩份細既滷肉飯同兩個小食同兩杯黑糖珍珠奶茶 麻辣豬耳味道都唔錯 小食同炸地瓜都正常 但個滷肉飯就真係非常失望 冇台灣味道都唔緊要啦 但連香港味道都唔似 感覺似係已經重複煮左好多次既味道真的退步了不少😌
真的退步了不少😌

$108 (Dinner)
2021-11-14 113 views
旺角行街行到攰就上網睇旺角有啲咩台灣嘢食,好多人都推介旺角中心地庫既鐵牛,因為佢平靚正,咁今日下午茶我就去咗食啦。入到去餐廳,有好多位,坐得幾舒服,我揀咗麻醬乾畔麵,鹽酥雞,台灣腸同埋梅脆薯,最欣賞竟然係台灣腸同埋鹽酥雞,台灣腸有少少肥 但要咁樣先至稱得上台灣腸㗎嘛😉 講起就好掛住台灣啊。。價錢對得住食物 下午茶相對再平啲所以我覺得唔算話好特別好味不過我下次都會再去,因為我想試吓佢地既紅燒牛肉麵,上網睇過係佢哋嘅王牌。

入到去餐廳,有好多位,坐得幾舒服,

價錢對得住食物 下午茶相對再平啲
所以我覺得唔算話好特別好味
2021-11-03 174 views
班底來自台灣,台籍大廚在當地亦有經營小食生意。牛肉選用美國特選級(U.S.Choice)的金錢腱,在集團的中央工場醃製,再交由店內燜製。 由台灣人主理的台灣食品專門店,招牌菜為主廚私房牛肉麵,湯底濃厚並有藥材香,口碑不錯。紅燒牛筋腩麵💰68🔸牛筋炆得幾淋又夠膠質🔸牛肉嫩滑🔸湯底有淡淡藥材味,而且湯底濃郁不易口渴🔸牛肉只有4舊,份量略小🔸麵質彈牙另外飲品方面,點了香芋珍珠奶茶,味道很差,感覺喝水一般,極力不推薦。

紅燒牛筋腩麵💰68
🔸牛筋炆得幾淋又夠膠質
🔸牛肉嫩滑
🔸湯底有淡淡藥材味,而且湯底濃郁不易口渴
🔸牛肉只有4舊,份量略小
🔸麵質彈牙
紅燒牛筋腩麵

2021-10-31
紅燒牛筋腩麵
2021-10-28 143 views
事關叫咗個 紅燒牛腩配地瓜飯賣相幾好 食落去又韌又羶既😨😨反而入面d蘿蔔仲入味好食😅😅燒雞腿排便當比較之下有驚喜🤩皮脆肉嫩 雞肉唔柴 不過午巿都幾多人去食~本身自己都鐘意食🐮口味好主觀既感覺咁啱叫左個無咁好味嘅便當心情的確有些失落🤭🤭

事關叫咗個

燒雞腿排便當
比較之下
有驚喜🤩
皮脆肉嫩 雞肉唔柴

不過午巿都幾多人去食~

本身自己都鐘意食🐮
口味好主觀既感覺
咁啱叫左個無咁好味嘅便當
心情的確有些失落🤭🤭
2021-10-13 207 views
大鄉里出城🤣-去過咁多次旺角中心都係而家先知地庫有呢間平靚正之選❗ 小編都幾推介鍾意食台灣嘢既人揀呢間,紅燒牛肉麵大大碗,就算係男人都夠食!另外仲叫咗份麻辣肥腸,呢個麻辣味絕對係啱所有人嘅口味,好惹味!佢哋嘅下午茶之選,好抵食👍,啱曬女仔嘅小鳥胃🙈一份麵加三份小食,佢哋嘅滷蛋有啲似鐵蛋🥚, 質地比較硬身,極之推介佢哋嘅小香腸,同出面嘅小香腸有啲唔同,味道都幾特別🥰-場內座位都頗多,去到門面嘅時候以為係食韓燒之類點知係平靚正之選,坐得都好舒服,大家可以去沖呀!
大鄉里出城🤣
鐵牛招牌紅燒牛肉麵
小吃下午茶
鐵牛招牌紅燒牛肉麵
小吃下午茶
2021-10-04 152 views
旺角中心應該很多人都知道有間已存在很久的大家樂,記得以前更加有間Pizza Hut。以前去旺角很有印象大家樂旁有廁所用,男女廁格分開但共用洗手盆,現在好像已不一樣了。與太太某個相約星期五的黃昏,大家為了早點回家照顧小朋友,都寧願光顧住所附近的餐廳。除了大家樂外,旺中地下有「爭鮮」及這間台灣菜。太太不喜歡爭鮮,於是我便決定了試這間。食物方面,台式鹵肉及小香腸合乎水準,伴菜也多選擇。太太叫了台灣牛肉麵。另外叫了一碟菜,味道也甚佳。飲品的豆漿及芋香珍珠也合乎預期。服務方面,需要先付款後送食物,這點我沒有所謂。總體來說,價錢可以接受,當然份量若多些性價比會高一些,因為我這一餐食完不夠飽呢。

服務方面,需要先付款後送食物,這點我沒有所謂。

2021-10-01 140 views
好掛住台灣~今晚同朋友出旺角行街街,順便想去食台灣野。喺旺中經過鐵牛,諗住簡簡單單食碗牛肉麵同鹽酥雞都幾好。呢間由台灣人主理的台灣食品專門店,招牌菜為主廚私房牛肉麵,嗌咗牛筋牛腩麵,湯底濃厚有藥材香,入口不錯,令我想念台灣嘅味道~另外嗌咗小食拼盤,炸物做得唔錯,比較乾身,唔會一口油,但略嫌份量比較少。同埋朋友叫了鹽酥雞撈麵,味道都可以。唔會太濃味三個人連埋飲品平均都係$85,好抵食的一餐,不過我哋食咗一個鐘頭就俾人叫走,有啲未能盡興。
好掛住台灣~

今晚同朋友出旺角行街街,順便想去食台灣野。

喺旺中經過鐵牛,諗住簡簡單單食碗牛肉麵同鹽酥雞都幾好。

同埋朋友叫了鹽酥雞撈麵,味道都可以。唔會太濃味

2021-09-28 84 views
路經旺中,聲聞鐵牛嘅牛肉麵都唔錯,而V仔又係牛肉麵嘅擁躉。連鎖台式牛肉麵,有一定嘅水準,試後果然唔錯,不過湯底偏鹹一點,如果可以用蔬菜調教下個湯底更好。鐵牛招牌牛肉麵有分紅燒同麻辣,先來個紅燒。雖然六十七蚊,唔算便都唔算貴,中位價啦。不過,用嘅牛肉是牛展肉中帶筋,完整一條,比較冧入味。加上有台上酸菜同爽面,係幾標準嘅紅燒牛同程班長差唔多。值得一贊嘅係佢嘅麻辣牛肚絲,一定要試下,同埋佢嘅冷泡茶。整體來講係唔錯標準嘅牛肉麵。
路經旺中,聲聞鐵牛嘅牛肉麵都唔錯,而V仔又係牛肉麵嘅擁躉。

鐵牛招牌牛肉麵有分紅燒同麻辣,先來個紅燒。

雖然六十七蚊,唔算便都唔算貴,中位價啦。
不過,用嘅牛肉是牛展肉中帶筋,完整一條,比較冧入味。

加上有台上酸菜同爽面,係幾標準嘅紅燒牛同程班長差唔多。

值得一贊嘅係佢嘅麻辣牛肚絲,一定要試下,同埋佢嘅冷泡茶。

整體來講係唔錯標準嘅牛肉麵。
2021-09-24 104 views
鐵牛下午茶🍜$38有多款主食同小食選擇😎小碗麻醬乾麵,細細碗,都OK🍜小食可以揀三款,但唔可以重複😬叫咗夜市小香腸、逢甲鹽酥雞同椒麻牛肚絲🤓另外叫咗杯熱嘅台灣奶茶☕️整體味道都可以,純粹當過下口癮都OK😉鐵牛台灣牛肉麵 (旺角)旺角彌敦道688號旺角中心1期地庫A舖
鐵牛下午茶🍜$38

有多款主食同小食選擇😎
小碗麻醬乾麵,細細碗,都OK🍜
小食可以揀三款,但唔可以重複😬

叫咗夜市小香腸、逢甲鹽酥雞同椒麻牛肚絲🤓

另外叫咗杯熱嘅台灣奶茶☕️

整體味道都可以,純粹當過下口癮都OK😉

鐵牛台灣牛肉麵 (旺角)
旺角彌敦道688號旺角中心1期地庫A舖
2021-08-24 63 views
行行下街 肚仔餓 就近近地就揀佐佢 食佐個蕃茄湯牛肉麵 蕃茄湯底嘅味唔濃郁 不過個牛肉湯麵就幾好食 個面嘅口感有啲煙韌 唔會煮到好似淋啤啤咁 不過個服務態度就好差啦😮‍💨個時間段唔係話好忙好多人上菜既時候 職員擺麵 超唔耐煩 燶口燶面咁 幾好食都無下次
上菜既時候 職員擺麵 超唔耐煩 燶口燶面咁 幾好食都無下次