2018-08-24 411 views
如果唔係fix死左時間,我係鍾意食tea多過lunch,除左平d之外,亦都因為冇咁多人,坐都坐得舒服d😏今次試下板長先~用ipad揀食物🍤🍣🍲揀好就scan個qr code~搞掂😎我叫左個係有冷烏冬,薯餅,三文、槍魷、赤蝦、油甘壽司,辣味軍艦😎再加杯茶🍵我好鍾意首先試下個芥辣先~如果個芥辣係唔新鮮,一pat pat…我會已經唔係太想食,好彩呢間ok~😀個5件壽司都ok~不過最有驚喜既係個冷烏冬🍲d烏冬好滑😍加埋少少芥辣~正👍
今次試下板長先~

用ipad揀食物🍤🍣🍲

揀好就scan個qr code~搞掂😎

2018-07-29 204 views
佢真係換咗師傅但係都係連鎖店嘅standard expectation算啦 100蚊內食壽司你想點啲軍艦 紫菜唔脆你都預咗佢嘅三文魚子係幾甜美個炸雞就超級勁咸炸粉都唔算厚還可以嘅佢嘅午餐下午茶壽司選擇唔多主打熟食為主為咗增加競爭力佢竟然有原條 魚刺身可以叫但係佢搭埋啲九唔搭八嘅嘢 我都唔係好想試下午茶時間啲樓面去曬吹水茶都唔斟質素的確係下降咗雖然得小貓三四隻服務都唔可以差咗嘅我真係好想以前個師傅返番嚟做而家啲師傅連wasabi都冇畀你
佢真係換咗師傅
服務都唔可以差咗嘅

我真係好想以前個師傅返番嚟做
而家啲師傅連wasabi都冇畀你
2018-06-23 374 views
加水態度差,食完生日蛋糕問我地要唔要黎個袋,話唔要後反白眼。食物Ok, 但唔 recommend, 服務態度有待改善。it's suitable for just sit and chill, but the experience is not nice.

2018-06-14 1024 views
星期日屋企人又唔想煮飯 所以再次去到我地既週日飯堂食Dinner7:45嚟到攞位啱啱好有八人位真係遲一分鐘都要等位今次我地叫左好多上次冇食既野今日佢推介我地食原條鮮魚(葉血引) 佢話成間舖得一條 仲話呢款魚好濃味既然講到咁特別 就叫嚟試下啦條魚都幾大條 而且紅肉既魚都幾特別 $458價錢都算可以接受呢款魚肉質偏淋 配上酸汁好開胃魚既味道都夠濃 如果再多少少油香會更加好螢光墨魚好香鮮味同膏味 細細條咁 食唔停口海膽軍艦好鮮甜 比起上次食既感覺更新鮮魚子就好夠鹹香味 都係好好食刺身就叫左三文魚腩 甜蝦 鮮北寄貝三文魚好肥美 而且切得好厚 食落覺得好滿足甜蝦鮮甜 富有膠質北寄貝就鮮甜得嚟好爽脆鹿兒島火炙和牛西冷壽司次次見到都想叫 但最後都冇叫 今次一開波就叫左先一試即刻好後悔點解之前唔叫和牛有d入口即溶既感覺牛味油香都好足夠配上蒜頭可以更加惹味熟食方面水準都好高鹽燒雞腎同埋牛舌之前都有食過水準都keep到 兩款既口感都一流另外今次叫左北海道奶油薯餅奶油餡好濃味而且香滑 外皮炸到卜卜脆其他食物之前介紹過就唔再講啦板長從來都唔會令我失望所以我同屋企人間唔中就會嚟食食物質素keep得好好而且食材好
7:45嚟到攞位啱啱好有八人位真係遲一分鐘都要等位

板長從來都唔會令我失望
所以我同屋企人間唔中就會嚟食
食物質素keep得好好而且食材好新鮮
絕對勝過同區其他日本野
$320 (Dinner)
  • 鐵板黑椒牛舌
  • 鹿兒島火炙和牛西冷壽司
  • 燒鵝肝
  • 北海道奶油薯餅
  • 池魚刺身壽司盛
  • 海膽軍艦
  • 三文魚子軍艦
2018-05-01 349 views
星期日晚 屋企人想出街食Dinner所以就去左附近既板長度食啦我對板長既感覺一向都唔錯選擇多而且魚生新鮮先黎一個油甘魚腩刺身油甘魚食落唔會有好膩既感覺但肉質唔會太淋 而且好鮮甜係好新鮮既感覺之後叫左個原條池魚刺身壽司盛我本身好鍾意食池魚覺得佢肉質夠實呢度既池魚好新鮮好有魚既鮮甜味個人覺得配壽司飯比較好食叫左個赤酢拼盤貪佢可以配好多唔同既魚生我食左佢既海膽同埋拖羅海膽我覺得普通 唔係特別鮮甜拖羅都未到入口即溶既感覺珍珠蠔幾有驚喜雖然d蠔唔係好大隻但係ok厚肉而且佢配左d酸酸地既Sauce同個蠔好夾雞軟骨串燒應該係鹽燒既食落夠味好香口而且脆卜卜 好好味有d屋企人叫既軍艦我食左芝士蟹子芝士味好重蟹子唔會有腥味 我好鍾意呢度既鵝肝壽司唔係次次都咁好食不過今日既鵝肝超靚好香口而且入口即溶配埋壽司飯就會冇咁膩刺身叫左三文魚腩 拖羅 象拔蚌 帶子 赤貝象拔蚌好鮮甜而且脆脆地 好有口感赤貝就唔太鮮甜 冇咩味拖羅好似未解曬凍咁少少硬燒牛舌又係超好味佢加埋黑椒一齊去整 令到更加惹味而且佢口感唔會好un有d脆脆地既感覺 好正
星期日晚 屋企人想出街食Dinner

燒牛舌又係超好味
佢加埋黑椒一齊去整 令到更加惹味
而且佢口感唔會好un有d脆脆地既感覺 好正
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
2018-04-22 291 views
呢間嘢不嬲性價比都高其實春天冇咩魚好食都係來來回回食嗰啲嘢喇魚生切到好薄喎雖然係 肥但係切到咁薄咬口欠奉所以肥美就冇咗個美字佢個吞拿魚腩堅係好瘦唔知用腩嘅邊個位不過呢啲價錢 要求唔好太高但係相片上面嘅 吞拿魚腩 唔係咁嘅樣個壽司飯超大舊我認真地覺得佢換咗師傅會唔會係將銅鑼灣啲妹妹仔換咗過嚟不過佢個軟殼蟹 其實係軟殼蟹沙律嚟個炸粉勁厚有一半都係粉唯有搣咗佢出嚟食魚乾又有少少咸服務係keep到水準但食物就唔可以
呢間嘢不嬲性價比都高
唯有搣咗佢出嚟食
魚乾又有少少咸
服務係keep到水準但食物就唔可以
2018-03-19 528 views
今天又係返工返學既一日所以又係周圍食LUNCH LA今日就間平時好少食但都有唔少分店既連鎖式日式食店呢間就係板長壽司喇望下個餐牌其實價錢都唔平款式都幾多又有魚生飯又有其他咁而我最後係揀咗個魚生飯食既有湯有沙律跟埋賣相幾靚下個湯幾好飲下都又有沙律食 幾清新之後食個魚生飯佢個WASABI係似即磨個啲黎好辣下既所以如果食唔得介辣既朋友要小心千祈唔好點咁多食你會喊架個魚生飯啲魚生都算幾新鮮 有光澤食落有魚生味 有雪味幾好食 算唔錯
今天又係返工返學既一日
個魚生飯啲魚生都算幾新鮮 有光澤
食落有魚生味 有雪味
幾好食 算唔錯
2018-02-08
$74.8 (Lunch)
2018-03-15 370 views
尼個friend好仲意即興約食飯,臨收工前又打來話想去北角食日本菜飲番杯日本清酒,揀左好耐都無心水,見到七姊妹道開左板長,就尼間啦。入到去,環境不錯,人不算多。要飲酒就要食飽肚先,所以叫做個蟹蓋炒飯,蟹肉都算多,夠足料。之後又點做幾個軍艦壽司:海膽,八爪魚, 蟹籽, 都夠新鮮,只是紫菜不夠脆。刺身當然少不了, 甜蝦,三文魚,帶子,質素都很高。軟殼蟹沙律, 沙律菜不算太新鮮,但軟殼蟹炸得剛剛好,不油,再加芝麻醬,很開胃。再來一個南瓜蕃薯天婦羅, 稍微切得薄左d, 厚返少少就更好。接著落來,就係送酒既小吃,燒三文魚頭,燒得好香, 三文魚既油脂漏曬出來。雞泡魚乾係我地飲酒時必點,而且不斷encore, 板長既雞泡泡魚乾燒得稍微乾左少少,不過送酒還可以今次飲既酒係甜梅酒同日本清酒,酒精濃度不太高,適合小酌。

刺身當然少不了, 甜蝦,三文魚,帶子,質素都很高。

今次飲既酒係甜梅酒同日本清酒,酒精濃度不太高,適合小酌。
2017-11-20
Type of Meal
Dinner
2018-02-03 336 views
一落到嚟佢就話說以前個app唔用得要重新download過好彩我唔肚餓起碼要搞一輪先食得新功能的確方便咗好多而家好多嘢都係自助形式筷子好似 普通茶餐廳咁自己攞有少少downgrade咗嘅感覺但係話wasabi唔可以好似以前咁飲任用冇上次咁好食唔知係咪換咗師傅飯掐得唔夠緊夾起鬆咗少少魚生好似唔夠以前新鮮肥美除咗換咗師父之外可能都換埋供應商刀工都好似以前咁好燒炙亦都燒得啱啱好佢個師魚腩真係幾肥美嘅服務都保持水準唔錯
一落到嚟佢就話說以前個app唔用得
燒炙亦都燒得啱啱好
佢個師魚腩真係幾肥美嘅
服務都保持水準唔錯
2018-01-07 429 views
板長出左個點餐app, 每枱可以減$20, 我地一行四人一於黎試下個app, 睇下好唔好用丫麻。個app既lunch set選擇比枱面放低既menu仲多款揀。 落單直接係app㩒, 都幾方便易用。 大家好快就揀好野食, 但係要跟餐加小食就要揾職員落單, 如果可以一次過係app到落埋單就仲方便啦!我叫左個鰻魚set加左吞拿魚手卷,跟餐有麵鼓湯同湯律, 睇落好豐富。 其實仲叫左份炸雞, 一黎到就一人一件食晒, 所以無影相, 炸雞非常香脆多汁, 值得推介!鰻魚份量合適, 唔多又唔少。 食落非常軟棉入味, 入口即溶,口感相當好!鰻魚汁唔夠既話可以問職員拿, 鰻魚汁撈飯真係一流, 咁大碗飯幾乎食晒, 勁飽!手卷好大件, 吞拿魚蓉相當足料,可惜紫菜淋左, 如果keep到脆紫菜就perfect了!中午多人埋單都要等幾耐, 如果埋單都可以用app會更方便。

中午多人埋單都要等幾耐, 如果埋單都可以用app會更方便。
$80 (Lunch)
2017-12-15 364 views
公司附近lunch最怕人多~因為好快食完又會趕人走,呢間板長又唔會wo~就算我地食完一陣,都唔會趕你走,而且服務仲好好tim~不停咁加熱茶,家陣如果download板長apps仲可以儲分當錢洗,都幾好~又有少少甜頭等人keep住幫襯,d野食都唔錯,係水平以上,食材新鮮家,keep住下次都會幫襯
2017-12-14
Type of Meal
Lunch
2017-12-05 294 views
對於板長,我一向都俾好高評價。一黎係佢好新鮮,二黎係佢唔算貴。今次係去試新野,挑戰點樣可以最平咁食飽兩個人。壽司一定唔少得,一開始牡丹蝦壽司同埋火炙芝士三文魚壽司食起。呢個係我每次都一定會叫嘅壽司,可以講係我的最愛。之後order左鹿兒島火炙和牛赤醋壽司,呢個我都係第一次食,食落口嘅同平日食嘅牛肉口感有唔同,呢隻係好juicy,而且佢又唔係話燒到熟晒,仲會有陣牛香。所以有再叫多一碟食。因為今餐未食菜,所以叫左枝豆,佢價值都唔算貴,自己買返屋企食都差唔多價。食完呢三樣野,基本上兩個人都有七成飽,叫左個烏冬食,完全冇諗過個烏冬咁彈牙同埋腐皮超入味,咬落去吸晒D湯,好正!平平地就可以食到壽司,仲食得飽,板長係一個好選擇。
平平地就可以食到壽司,仲食得飽,板長係一個好選擇。
2017-11-22 228 views
我一直都覺得食壽司最緊要要新鮮,今次去板長食野,的確滿足到我要求新鮮食材呢個願望。一開始我食左個腐皮壽司暖下胃先,為之後食生冷野打個底。之後就開始黎主食啦,就係赤醋壽司系列,佢有池魚王、伊佐木、平目魚同埋油甘魚壽司!大家睇下圖就知,超超超超超新鮮。好想食多一碟,不過俾朋友阻止左,要試下其他野。之後就由朋友話事,叫左牡丹蝦壽司同吞拿魚三色赤醋壽司。當食完普通壽司同赤醋壽司之後,我發現原來赤醋會比較甜D,更可以帶出鮮味。今次呢餐食得好滿意!

2017-11-21 191 views
其實呢啲壽司店同埋呢種價錢竟然有咁嘅質素真係唔係好明呢個師傅嗰手嘢好似啲貴價鮨店咁食個蝦壽司炸埋個蝦頭畀你食雖然係炸得燶咗少少但係油份唔多都OK同埋佢嘅火炙壽司真係燒得幾好講真呢啲價錢你都唔好expect太多嘢佢竟然連油甘魚腩都勁肥美油甘魚好明顯就麻麻地啦始終都係解決唔到油甘魚嘅問題肉質好似好鬆個蝦壽司 都算新鮮帆立貝 還可以啦夠鮮甜現場妹妹服務唔錯其實我真係好佩服佢燒鵝肝嘅手藝外面燶燶哋入邊油油地嗰種感覺真係fantastic
其實呢啲壽司店同埋呢種價錢竟然有咁嘅質素真係唔係好明
現場妹妹服務唔錯
其實我真係好佩服佢燒鵝肝嘅手藝
外面燶燶哋入邊油油地嗰種感覺真係fantastic
2017-10-28 237 views
This restaurant is good yummy and delicious service good too and you can park outside the seats are comfortable and the food come fast This is a good restaurant i highly recommend children and adults of all ages to go and try it out it is located everywhere