Restaurant: Itamomo Cafe (Laguna Plaza)
Info:

2024-09-20 0 views
鐵板芝士牛扒餐令我垂涎欲滴!牛扒外焦內嫩,肉質鮮美,搭配濃郁的芝士,令每一口都充滿層次感。熱la la 嘅鐵板上,牛扒與芝士的香氣交融,令我忍唔住想一再品嚐。擺盤精緻,視覺上都係一場盛宴🥰🥰
2024-08-26 114 views
成日聽人講意樂難食 其實我覺得真係唔差起碼佢d焗飯 管意粉 同芝士薯條都好好食每次去都會叫呢幾樣今晚又想去意粉食佢個青醬大蝦蜆管意粉自從發現左有走青(走青豆)呢個選擇之後每次都食走 因為意樂煮意粉中意落好多青豆然後之前食過落豆係覺得怪怪地但係走左豆就真係超級正佢落青醬真係落超多 蝦同蜆都係多 好足料管意粉又唔會煮太稔 好好咬真心有質素芝士薯條就已經食過好多次用車打芝士 勁香 應該仲有落沙律醬 好似食到有沙律醬未薯條又夠脆口 點落去d熱溶左既芝士真係勁好食今次仲叫多左碟長柄西蘭花呢個以前無食過係餐廳做緊食滿$100就88折先加錢食估唔到咁好食個葉既位煎到脆脆地 好香口但個莖位又似芥蘭咁爽口 好好食下次會再嗌飲品叫左個凍既拖肥latte 因為見佢唔洗加錢又幾好飲 真係好香拖肥味總的言之 今個呢餐食得好滿意食左四樣野 埋單先$90.7 抵食 好飽 大滿足!
成日聽人講意樂難食 其實我覺得真係唔差

因為見佢唔洗加錢
又幾好飲 真係好香拖肥味

總的言之 今個呢餐食得好滿意
食左四樣野 埋單先$90.7
抵食 好飽 大滿足!
青醬大蝦鮮蜆管意粉
幼嫩長柄西蘭花
拖肥果仁奶泡拿鐵
  • 白汁烤雞焗珍珠飯
2024-07-24 130 views
今日同朋友仔嚟食lunch,叫左溫泉蛋牛肉飯和 香草雞扒滑蛋蓋飯配蒜蓉汁。雞扒飯賣相略為粗糙,但個蒜蓉汁真心好食, 滑蛋部分只能說圖片只供,這個餐必須配汁食否則不是一般的乾。溫泉蛋牛肉飯相對好一些, 溫泉蛋是流心的,味道偏淡,本人喜愛撈汁食飯所以覺得比較乾,可以廚房比個蒜蓉汁,加埋落去都好好食。推薦!

2024-05-09 132 views
今日趕時間,全日都係為咗做做做做做。第一餐竟然去到下午四點先有得食。嚟到麗港城商場又係下午茶時間,所以我又幫襯意樂餐廳。我最鍾意食下午茶嘅時候可以加薯條都只係$10 。點知今次去到佢竟然話取消咗。如果要加,只通加芝士薯條$19我見唔係太多肚餓就冇叫啦,但其實好掛住啲脆薯條。今次見到新產品,係蕃茄濃湯通心粉。個湯真係幾濃郁蕃茄味道,另一方面會有一塊蒜蓉多士,都落重料㗎鍾意濃味嘅一定好鍾意。飲品方面,一定係佢嘅檸檬汁,凍檸茶。無得輸。值得下次再幫襯。
今日趕時間,全日都係為咗做做做做做。
第一餐竟然去到下午四點先有得食。
嚟到麗港城商場又係下午茶時間,所以我又幫襯意樂餐廳。
我最鍾意食下午茶嘅時候可以加薯條都只係$10 。
點知今次去到佢竟然話取消咗。
如果要加,只通加芝士薯條$19
我見唔係太多肚餓就冇叫啦,但其實好掛住啲脆薯條。
今次見到新產品,係蕃茄濃湯通心粉。
飲品方面,一定係佢嘅檸檬汁,凍檸茶。無得輸。
值得下次再幫襯。

2024-05-06
$50 (Tea)
2024-02-05 222 views
平時都比較少到藍田,今次過黎做野,外加搵下野食。原來都係連鎖餐廳多既商場。食個午餐,見到肉醬闊麵好吸引,同埋芝士薯條🍟。真心忍唔到。芝士要熱辣辣時食。放耐少少都好快凍左,咁就無咁好味,變得漏左好多。肉醬闊麵不過不失。都係焗芝士,所以都要趁熱食。最吸引嘅竟然係凍檸茶,落咗檸檬原汁的個款凍檸茶。所以會有檸檬味的苦澀味道。呢個係我認為最吸引的地方。係我會再想幫襯嘅其中一個原因。真心檸檬茶係喺我心目中有酸同埋檸檬香味。下次試吓少冰先。
平時都比較少到藍田,今次過黎做野,外加搵下野食。
原來都係連鎖餐廳多既商場。
食個午餐,見到肉醬闊麵好吸引,同埋芝士薯條🍟。真心忍唔到。
肉醬闊麵不過不失。都係焗芝士,所以都要趁熱食。
最吸引嘅竟然係凍檸茶,落咗檸檬原汁的個款凍檸茶。
所以會有檸檬味的苦澀味道。呢個係我認為最吸引的地方。
係我會再想幫襯嘅其中一個原因。
真心檸檬茶係喺我心目中有酸同埋檸檬香味。
下次試吓少冰先。
2024-01-31
$60 (Tea)
2023-12-07 238 views
麗港城商場有好多嘢可以食,最近又開咗唔少新嘅餐廳,因為嗰度人流好多,對餐廳嘅需求好大。咁啱嗰日喺超市買完嘢之後搵嘢食,就嚟咗意樂試下。餐廳嘅嘢食種類都幾多,都有下午茶食,價錢又親民,所以好多人嚟食。嗰日我哋叫咗個鴛鴦焗飯,蕃茄海鮮麵,同埋海鮮卡邦尼意粉。三樣嘢食都好好食,而焗飯好有驚喜,因為佢係包含白汁同埋返茄汁,分開兩邊,兩種味都可以食到。如果叫餐嘅話仲要包埋嘢飲,真係好低食。商場多咗一間可以不斷返去食嘅餐廳真係好
如果叫餐嘅話仲要包埋嘢飲,真係好低食。
商場多咗一間可以不斷返去食嘅餐廳真係好
2023-05-14 672 views
從晴朗的一天出發 正所謂一日之計在於晨 民以食為天 早上起來當然要吃個早餐 純粹經過入嚟試試他這個沙律早餐 不過不失 但勝在價錢便宜 感覺已經很值得了 早上時間服務員都很忙 但等候時間不長感覺還可以
2023-04-26 377 views
今日老公難得放假,帶咗小朋友去返學之後兩公婆去撐枱腳💕好耐冇食過itamomo,見到佢新裝修咗,就揀呢間😊· 經典原味紅豆冰冰跟餐加$6就可以加配特飲啦,又幾抵玩👍我哋一人叫咗一杯,唔洗爭😂紅豆冰既奶好濃奶味,比起普通紅豆冰既奶,呢個算係特濃,同紅豆撈勻飲好正,份量都幾大杯,紅豆粒粒飽滿,紅豆同奶比例幾好,好飽肚👍👍· 餐湯 - 粟米忌廉湯份量都幾多,幾大碗,好足料,入面有唔同嘅蔬菜粒,飲完碗湯完都飽左4成😆· 黑椒鴛鴦扒配珍珠飯豬扒好入味,唔韌,雞扒都幾厚肉,黑椒汁幾濃,有少少辣,都幾開胃,珍珠飯比普通米飯煙靭少少,整體唔錯👍· 松露野菌汁雞扒焗珍珠飯炒飯底夠乾身,松露雜菌汁雜菌味好濃郁,松露味就較為輕,雞扒切好左一件件上,食落方便,lunch嚟講份量啱啱好👍餐牌款式都幾多,大件又抵食,食完飽飽好滿足😊餐廳新淨坐得好舒服,卡位位置闊落

· 經典原味紅豆冰冰

· 餐湯 - 粟米忌廉湯

· 黑椒鴛鴦扒配珍珠飯

· 松露野菌汁雞扒焗珍珠飯

🍽️🥢🥑質素吾錯平民西餐▫️免加一▫️午市套餐包熱飲☑️牛油果烤雞意大利飯 - $59份量都幾大,我食左半碟就飽左,所以打包左一半就晚餐😂店家應該將牛油果打成蓉,加左忌廉一齊煮,都幾creamy,牛油果味都算香濃,但就冇一粒粒牛油果食到。配料好多,有翠肉瓜粒、幾款菇菌、枝豆、紅腰豆、洋蔥粒,蕃茄仔,芫荽碎。烤雞都有幾件,烤得幾香口,屋村餐廳黎講,質素吾差。☑️麥華田跟餐熱飲見到有呢款飲品所以試下。麥華田同阿華田有少少吾同,就係多左麥芽。飲品大杯,都大方,沖得幾濃,幾好飲。
🍽️🥢🥑
質素吾錯平民西餐

▫️免加一
▫️午市套餐包熱飲

☑️牛油果烤雞意大利飯 - $59
牛油果烤雞意大利飯

☑️麥華田

2023-04-23
$60 (Lunch)
牛油果烤雞意大利飯
2022-11-15 554 views
好耐無食意樂了,突然行商場經過又見唔洗點等就入去試下,叫咗個滑蛋蓋飯,可能真係太耐無食😂😂一食落去覺得個蛋好香,質感真係唔錯,下次有機會都想再試下其他飯同排👅
第一次遇到這麼差別對待的🍴其他意樂根本不像這家那樣。對熟客十分客氣,幾個店員輪流來打招呼,一坐下就趕緊給熱水。我比他們早到,就坐在旁邊,一直沒熱水沒餐具,最後開聲要才給。明明客人不多,上菜還是很慢,期間自動去幫熟客催單,還把我的面上到熟客那桌,再給回我。我要多包茄汁說什麼下次要兩包就提前說,就不用走來走去。外賣薯條不是本來就要配茄汁的嗎?一開始就沒配茄汁給我啊。而且我現場拆開來吃我說要一小碟茄汁自己沒聽清楚我重複了一次茄汁,我也不知道你才給一包啊,之前去其他意樂都是給一個小碟裝著的。一包我不夠吃所以再要了一包,配餐台就離我張檯1米多一點,走幾步而已還以為要走很久所以店員這麼不耐煩。第一次也是最後一次,高攀不起。
第一次遇到這麼差別對待的🍴其他意樂根本不像這家那樣。
第一次也是最後一次,高攀不起。
2022-06-12 590 views
間餐廳不停出外賣,唔招呼堂食,追20分鐘都無早餐,追完仲要出遲落單嘅檯先!好離譜,職員只話有追,自己都對住廚房講唔好出外賣住,晨早流流,攪到時間唔趕都變趕,激死人!無咩唔好去
2022-06-12
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$40 (Breakfast)
2022-04-11 587 views
第一次幫襯~今日夜晚差唔多7點去到,疫情關係都冇咩人排隊,叫咗個二人餐、都幾多選擇,仲有送兩罐汽水添,而且價錢可以!雖然行到返屋企都凍咗少少,但整體野食質素唔錯,落單姐姐有禮貌,下次有機會會再幫襯!
第一次幫襯~
TakeAway
2022-01-08 531 views
▪️香草雞扒 滑蛋蓋飯 $53今次揀咗蕃茄汁 冇得揀蕃茄汁或者黑椒汁 感覺蛋包飯 蕃茄汁會夾啲🍅飯既分量好多 我差啲都食唔曬 🥵滑蛋就正常發揮 中中等等 唔會話太熟 啱啱好做到滑蛋🙉雞扒煎得好香脆 算係呢一個飯嘅唯一特色😗環境 🪴🪴🪴🪴🪴夜晚唔會好多人 都唔會迫食物🍭🍭🍭性價比💰💰💰💰💰50幾蚊食個晚餐真心唔算貴 價錢方面可以接受推薦💟💟💟回頭❤️‍🔥❤️‍🔥
▪️香草雞扒 滑蛋蓋飯 $53

回頭❤️‍🔥❤️‍🔥
香草雞扒 滑蛋蓋飯
香草雞扒 滑蛋蓋飯
2021-11-10 463 views
其實今日編排咗兩個試食行程,中午在籃田試食(大一燒鵝)晚飯安排在麗港城試食(意樂餐廳)我哋系籃田附近商場遊蕩了三個鐘至四個鐘左右,然後慢慢哋向麗港城方向行去,去到意樂巳經六點半,我哋揀了近窗口可望商場景觀卡位坐下,呢處座位寬闊及環境都好舒適,待應熱誠遞上餐牌,但當我在餐牌上有問題 ?這待應並未解答我的疑問!要另外一待應給我解釋,原來這待應今天新來才上班,然後由後來的待應慢慢哋教導落單程序。我們點了如下菜式及飲品!1,Mo Mo 比蕯 。2,美國認證安格斯牛扒野菌黑椒汁,五成熟配滋味薯條。3。安格斯牛柳粒炒珍珠飯。4,水牛城辣汁雞翼。5。半溶芝士配一口炸鷄。6,白酒煮鮮蜆。7,黑松露忌廉湯三位。8,芒果味啫喱冰冰。9,利賓納啫喱冰冰。10,經典味紅豆冰。一口炸雞,皮脆肉嫩有汁,辣汁雞翼皮脆 ,辣味剛剛好,唔會太辣。最出色是黑松露忌廉湯。最後埋單唔使$400圓超低食!
2021-10-31
  • 黑松露忌廉湯