跟舊同事每次聚會 必到觀塘搵餐廳呢間高質日本菜 都是常去之一觀塘上班族 一定食過/聽過由工廈樓上舖 搬到商場大舖位水準依然保持 刺身新鮮 小食好味今次又係聚舊時刻 再訪丼瀛🤩 平日夜晚 來到駿業街個商場雖然附近茶記米線都很少人上一層電梯 來到丼瀛門口目測幾乎滿座 😯 好彩有book到我地就坐埋最後張枱 訂位的重要 🙌 新舖其實幾大間 不少日式佈置又有沙發座位和方枱座位座位之間 有充足空間 幾闊落餐廳主打提供刺身盛和壽司卷物也有爐端燒 串燒 小食 等等價錢合理 適合不同喜好既朋友 丼瀛十二風味 $398以前食開築地刺身杯有7款刺身已經好高質,今次決定食好d,就叫招牌推介 "十二風味",有齊12種刺身,一次過食,超級滿足!包括有海膽、吞拿魚腩蓉、松葉蟹肉蟹膏、三文魚腩魚籽、帆立貝、鮑魚、油甘魚、芥末八爪魚、螢光魷魚、赤蝦、時令刺身魚等等。海膽口感甘香,吞拿魚腩嫩滑又juicy,三文魚和油甘魚都是厚切,油膩豐富,而赤蝦爽口甘甜,鮑魚大隻又彈牙,整體刺身質素穩定,可以一次過滿足各樣口感,必食! 深海乳龍蝦 2隻 $108較罕有的刺身類型,原來會一食愛上,蝦味濃郁引爽口,鮮味十足,蝦頭還有蝦膏,
跟舊同事每次聚會 必到觀塘搵餐廳

也有爐端燒 串燒 小食 等等
價錢合理 適合不同喜好既朋友

丼瀛十二風味 $398

深海乳龍蝦 2隻 $108
較罕有的刺身類型,原來會一食愛上,蝦味濃郁引爽口,鮮味十足,蝦頭還有蝦膏,有點甘甜,值得推介。

軟殼蟹天婦羅 1隻 $58
原隻的軟殼蟹,即叫即炸,十分酥脆可口,而且很大隻,蟹肉厚身,配上醬汁很夾,正!
  • 深海乳龍蝦
  • 丼瀛十二風味
2022-08-26 38 views
【觀塘•丼瀛 】————————————————————————今晚成八半先搵餐廳食 話說呢個中心第二次嚟呢度都多餐廳選擇 之前都係嚟食野🍯|南瓜薯餅|HKD32薯餅一開二 🔥熱辣辣上碟 最重要冇炸過龍外皮相當脆口唔厚身 南瓜蓉好甜🍯|比目魚西京燒🐟|HKD88Grilled White Miso Marinated Flounder最愛吃比目魚😍😍口感軟滑香脆的魚皮 醬汁juicy 🍯|香桃三文魚米紙卷|HKD68米紙入面包住三文魚粒。蜜桃。生菜。蟹子配上麻醬食幾開胃 底層鋪滿生菜沙律 🍯|温室番茄豆腐沙律配胡麻🍅|HKD35呢款凍食前菜 四大隻滑嘟嘟豆腐加上新鮮蕃茄🍯|唐揚炸雞🍗|HKD48份量足夠兩個人食 配上醬汁多個層次 🍯|海之幸丼🍱|HKD178三文魚。赤身。油甘魚。赤蝦。蟹肉。三文魚籽魚生豐富有好多種 各種都好鮮甜 🍣🍣
【觀塘•丼瀛 】

🍯|比目魚西京燒🐟|HKD88
最愛吃比目魚😍😍口感軟滑
香脆的魚皮 醬汁juicy

🍯|香桃三文魚米紙卷|HKD68
米紙入面包住三文魚粒。蜜桃。生菜。蟹子
配上麻醬食幾開胃 底層鋪滿生菜沙律

🍯|温室番茄豆腐沙律配胡麻🍅|HKD35
呢款凍食前菜 四大隻滑嘟嘟豆腐加上新鮮蕃茄

🍯|唐揚炸雞🍗|HKD48
份量足夠兩個人食 配上醬汁多個層次

🍯|海之幸丼🍱|HKD178
三文魚。赤身。油甘魚。赤蝦。蟹肉。三文魚籽
魚生豐富有好多種 各種都好鮮甜 🍣🍣
  • 比目魚西京燒
2022-08-26 1784 views
🚩丼瀛雖然啱啱先落8號,但都冇阻我搵嘢食嘅決心😮‍💨呢個商場睇落平平無奇,但其實裏面原來有間黃色日本菜小店,大家一定要多多支持!〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈 丼瀛特上築地壽司杯 $268Total有七大杯,每杯嘅份量都啱晒兩個人分~雖然唔係啲咩好驚艷嘅壽司品種,但勝在佢哋嘅用料都好好,唔係啲頭頭尾尾~特別鍾意嘅係三文魚加三文魚籽,用嘅係三文魚腩嘅部份,油香味十足!🌈軟殼蟹天婦羅 $58無論西餐定係日本嘢都好鍾意食炸軟殼蟹,軟殼蟹炸得好酥脆,一啲油益味都冇🙌🏻🌈蛤.味噌湯 $38比我哋平時飲嘅味噌湯多咗一種海鮮嘅鮮甜味,入面嘅蜆肉完全冇沙,仲有給滿咗海鮮湯嘅黃芽白🤤🌈焗蠔 $38焗蠔即叫即焗,超級熱辣辣,雖然芝士唔係多到拉絲咁,但就啱啱好有浸芝士嘅奶香味~不過略嫌個蠔再大粒少少就好啦🌈銀鱈魚乾 $30近排好喜歡嘅日式零食,酥酥脆脆,咬落有浸魚嘅香味🤤勁快食完成碟🌈日本魚皮蝦餃 $38呢個真係第一次聽!平時魚皮餃就食得多,今次食嘅係魚皮蝦餃~其實就真係exactly魚皮餃同埋蝦餃嘅混合版,外皮有魚皮餃嘅煙韌,內裏亦都係蝦餃嘅用料,又幾新奇好食😆
🚩丼瀛
🌈 丼瀛特上築地壽司杯 $268

🌈軟殼蟹天婦羅 $58

🌈蛤.味噌湯 $38

🌈焗蠔 $38

🌈銀鱈魚乾 $30

🌈日本魚皮蝦餃 $38
2022-08-25
$250 (Dinner)
丼瀛J-city | 親民日本菜🍙觀塘都有唔少日本菜可以選擇 工廈區度試下日本料理觀塘餐廳普遍性價比都相較高❤️丼瀛J-city 裝修都係以平實為主 而已成間餐廳都幾大間店舖寬敞 唔同同旁邊既檯逼埋一齊蟹籽蝦餃豆腐丸咬落去 見到蟹籽份量都多 鮮艷既顏色令我更加開胃豆腐丸都係偏軟身 咬落去啖啖肉😊配埋蟹籽 味道幾特別蕃茄豆腐沙律 配胡麻醬蕃茄同豆腐係卡拉卡拉咁夾住 上面再鋪左蟹籽作為一個開胃菜幾特別 幾清新🥳底仲有沙律菜鋪度 配埋胡麻醬食就好好味吉列廣島蠔(4隻)😊吉列炸到外脆內軟 即炸上碟廣島蠔蠔味幾濃❤️季節空運(五點)刺身盛🐟🐡有半條廚師發板嘅空運魚 要睇返當日有咩新鮮魚到🐟店員話今日係一條鯛魚 仲有一厚柚子醋同蔥花既醬油專門點佢仲有 拖羅 三文魚 帶子刺身 鮮蝦🥳油脂分佈好好 有魚油香味 新鮮而食唔到雪藏味甜蝦肉質鮮甜而有彈性❤️🍴整體評價:蕃茄豆腐沙律作為開胃菜幾好 有清新口味刺身全部都夠新鮮 食唔到雪藏味😆吉列廣島蠔都炸得好香口👍🏼推介指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️——————————————————————————————📌 觀塘駿業街56號中海日升中心1樓B號舖付款方式Visa Master
丼瀛J-city | 親民日本菜🍙

吉列廣島蠔都炸得好香口👍🏼
推介指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️

📌 觀塘駿業街56號中海日升中心1樓B號舖

付款方式
Visa Master AlipayHK 支付寶 現金 八達通 AE 銀聯
觀塘其實有好多隱世小店😍,放工後嘅中海日升中心都有好多人嚟食飯☺️OpenRice見到丼瀛日本餐廳好似唔錯就坐低咗😋環境:7/10門口掛起咗唔少霓虹光管燈,好吸睛✨環境寬敝舒適,簡單和風裝修🌊食物:7.5/101️⃣丼瀛特上築地壽司杯 $268就係俾呢個壽司杯吸引咗😍精選6款是日新鮮刺身,親子三文魚腩,海膽,蔥吞拿魚腩,松葉蟹膏蟹肉,赤蝦同帆立貝,全部都好新鮮😍大滿足😋2️⃣天龍卷 $98睇個蝦頭都知隻蝦有幾大隻🍤即叫即炸,飯溫炸蝦熱辣辣,肉質爽口彈牙,出色嘅卷物🍙😝3️⃣海蝦天婦羅 $88/5隻天婦羅最重要係個炸漿,薄得嚟包得晒同脆口,有誠意唔係買入急凍嘅煩蝦再番炸🍤💕4️⃣ 金菇肥牛卷 $28仲有串燒食,呢個組合唔洗介紹,因為一定好食😝😂5️⃣蛤 味噌湯 $38加咗蛤嘅味噌湯係鮮甜好多😋💰性價比:8/10 $250/人~絕對係性價比高的日本餐廳💕觀塘返工的人有福了,lunch丼飯外賣自取$39起‼️良心呀😋

環境:7/10

食物:7.5/10
1️⃣丼瀛特上築地壽司杯 $268
2️⃣天龍卷 $98
3️⃣海蝦天婦羅 $88/5隻
4️⃣ 金菇肥牛卷 $28
仲有串燒食,呢個組合唔洗介紹,因為一定好食😝😂
5️⃣蛤 味噌湯 $38
加咗蛤嘅味噌湯係鮮甜好多😋

💰性價比:8/10
金菇肥牛卷
丼瀛特上築地壽司杯
2022-08-17
$250 (Dinner)
金菇肥牛卷
丼瀛特上築地壽司杯
2022-08-22 35 views
今次揀這間餐廳原因是地點近各人屋企,不用個半小時交枱!估唔到有驚喜!首先來一條目仁奈🐟原條魚刺身,原本劏之前看來無甚特別,但佐以醋味醬汁和羅白茸,份外美味!另外有蕃茄豆腐沙律,明太子雞翼,燒茄子,白洒煮蜆,燒蕃薯🍠bb,以這價錢來說,算是不錯😌👍值得推介另外疫情期間,餐廳內枱與枱之間距離充裕,令人吃得安心!由於是慶祝生日,餐廳安排了解雪糕泡芙,制作認真,絕不馬虎,令人驚喜!日後一定支持再來!
蕃茄豆腐沙律
明太子雞翼及銀雪魚
目仁奈刺身
2022-08-20
$350 (Dinner)
明太子雞翼及銀雪魚
目仁奈刺身
丼瀛🎏甲羅燒 ($68)好豐富嘅甲羅燒,入面鋪滿哂蟹籽、蟹膏同蟹柳,撈埋鵪鶉蛋一齊食,滑嫩得黎一啲都唔重口,味道啱啱好💕食落啖啖都係蟹膏濃郁嘅味道,鍾意食蟹嘅朋友唔好錯過🦀牛油果軟殼蟹卷 ($68)軟殼蟹卷上面鋪咗一層牛油果🥑,食落嘅口感變得creamy,配埋一粒粒嘅蟹籽同美滋醬,口感就變得更加豐富😽值得一讚係軟殼蟹真係有肉食,唔會成口都係炸粉得層殼🫶🏻丼灜特上築地壽司杯 ($268)上枱嘅時候真係嘩咗一聲,好大陣仗咁🎊壽司杯嘅料應該會定時轉下,我哋今次一共有六杯,包括係有蟹籽三文魚、油甘魚、帶子、蟹膏蟹柳、芥茉八瓜魚、海膽蔥吞拖羅蓉🍣 食材唔算係好特別,不過勝在用料唔差,特別係三文魚、蟹膏同海膽拖羅,夠哂鮮甜💕每杯嘅份量都夠兩個人分,唔會爭杯仔食,食都好滿足👍🏻山椒唐揚雞翼 ($28)28蚊就有兩隻,炸得好香脆而且雞肉保持滑嫩。但山椒嘅辛味唔算好出,當普通嘅炸雞翼黎講,算係正常發揮🍗唐揚雞軟骨 ($38)雞軟骨嘅份量好多,食落脆口得黎唔油膩,即使冇落檸檬汁都唔覺得好heavy,而且食落幾惹味🤤 脆卜卜啱哂用黎配酒,同埋過下口癮😝
丼瀛🎏
甲羅燒

甲羅燒 ($68)
牛油果軟殼蟹卷

牛油果軟殼蟹卷 ($68)
丼灜特上築地壽司杯

丼灜特上築地壽司杯 ($268)
山椒唐揚雞翼

山椒唐揚雞翼 ($28)
唐揚雞軟骨

唐揚雞軟骨 ($38)
牛油果軟殼蟹卷
山椒唐揚雞翼
唐揚雞軟骨
  • 丼瀛特上築地壽司杯
2022-08-20 32 views
觀塘一向不乏美食,而性價比高同環境唔錯嘅餐廳就少之又少😤,今次要介紹嘅日式餐廳俾大家,水準唔錯又有心機💛,包你食過返尋味😛!🍣丼瀛特上築地壽司杯($268)壽司杯包括有赤蝦🦐、三文魚腩、芥辣八爪魚🐙、吞拿魚蓉🐟、帆立貝、松葉蟹🦀、海膽同埋三文魚籽,壽司杯足料又新鮮😋,其中三文魚籽同海膽非常有鮮味😍,魚生亦無筋,啖啖肉食到好飽,非常有份量🥳!🍣碎三文魚松葉蟹肉卷($68)一共四件嘅卷物,蟹肉鮮甜,三文魚肥美,食上嚟非常滿足,值得推薦!🐟三文魚頭連鮫($68)無諗過喺呢度都有三文魚頭食😉,外皮燒得香脆,肉都鮮嫩🤣。🍗山椒唐揚雞翼($28)雞翼炸得香脆,少少椒鹽粉已經好夠味☺️,食落肉都好多汁😆。🍤軟殼蟹天婦羅($58)軟殼蟹味道都好鮮甜😆,不過略嫌有少少細隻🥺。

🍣丼瀛特上築地壽司杯($268)

🍣碎三文魚松葉蟹肉卷($68)

🐟三文魚頭連鮫($68)
無諗過喺呢度都有三文魚頭食😉,外皮燒得香脆,肉都鮮嫩🤣。

🍗山椒唐揚雞翼($28)
雞翼炸得香脆,少少椒鹽粉已經好夠味☺️,食落肉都好多汁😆。

🍤軟殼蟹天婦羅($58)
軟殼蟹味道都好鮮甜😆,不過略嫌有少少細隻🥺。
2022-08-18 60 views
特色十二道風味魚生丼是店內出名,這個也是不可錯過,非常棒棒~應該是店子特別之感覺風味。而這間店,本身有不同日本水產,魚料是在日本漁市場買入,空運來的,餐廳食物之處理好好,保證新鮮。愛吃日本刺身不錯過用心經營創意,驚喜不斷~極上海膽海膽滿瀉為賣點,千層海膽杯的海膽放滿,大份量滿瀉狀,配上醋飯非常過癮。新鮮拖羅外型非常吸引,是一座山~地金目鯛新鮮,海鮮以北海道為主,如上面的海膽、牡丹蝦等味道驚喜,好吃深海池魚多款熟成刺身,不比高級餐廳失色!帆立貝、螢烏賊鮮味突出赤蝦老很長長的赤蝦,非常鮮味鯛魚肉點點腥香吊出鯛的鮮甜,完美作結。醋飯味道也是很棒,感覺很好~用膳期間,同行朋友傾偈,同時很感謝師傅的細心!暢飲共醉。海膽、深海池魚、鯛等即日空運,非常新鮮。魚油滲入魚料中~非常肥美,配埋醋飯實在很棒,米亦都用上日本米,味道也有感覺。吃吃也很有份量算是足料,魚料的份量多疊了多層,足二人份,棒~這個回憶是我
特色十二道風味

用心經營創意,驚喜不斷~
極上海膽
新鮮拖羅
外型非常吸引,是一座山~
地金目鯛
深海池魚
多款熟成刺身,不比高級餐廳失色!
帆立貝、螢烏賊
鮮味突出
赤蝦老
很長長的赤蝦,非常鮮味
鯛魚肉
點點腥香吊出鯛的鮮甜,完美作結。

醋飯味道也是很棒,感覺很好~

用膳期間,同行朋友傾偈,同時很感謝師傅的細心!暢飲共醉。
中海日升中心裡面原來有間用心經營嘅日本餐廳門口好大個霓虹燈招牌 都易搵到一入去就望到有連豬同客人心聲 亦播住熟悉嘅旋律🇭🇰大家都咁_中意香港 就緊係要支持下💪🏻北寄貝刺身 (8片) 💲58每塊都有返咁上下肥厚同埋大塊好新鮮 口感唔錯呢個質素抵啊香桃三文魚米紙卷 💲68用左薄得黎口感煙韌嘅米紙 包住生菜、香桃同三文魚點埋個甜甜地嘅胡麻醬食好refreshing 幾開胃🦀甲羅燒松葉蟹肉丼 💲138呢個極度推薦!!!🤩🤩個甲羅燒好大個 蟹膏填滿左成個蟹蓋😱味噌同蟹膏香味恰到好處 好惹味啊蟹肉都唔少 而且夠清甜連埋大量嘅蟹子一齊撈落個丼飯度食食到停唔到口呢個價錢咁足料又係好抵👍🏻🍤天龍卷 (4件) 💲98呢個幾特別 用火炙三文魚包住個炸蝦卷面頭有D三文魚子 食落鮮味十足炸蝦用左貴婦蝦 大大隻🍤炸得夠香脆之餘 又唔會過熟 好爽口架😛加埋有D酸酸辣辣嘅醬汁 中和到油膩感🐟比目西京魚燒💲88燒得好靚 外面魚皮係脆嘅然後魚肉係好嫩滑 保留左豐富嘅魚油加埋燒汁非常香 食到停唔到🤤🦪吉列廣島蠔 (4隻) 💲48新鮮炸起嘅廣島蠔隻隻都脹卜卜雖然係炸 但都仲食到蠔嘅鮮甜所有食物都大大份 我地兩個人食到捧住個肚
中海日升中心裡面原來有間用心經營嘅日本餐廳

呢個質素抵啊

香桃三文魚米紙卷
香桃三文魚米紙卷 💲68
用左薄得黎口感煙韌嘅米紙
包住生菜、香桃同三文魚
點埋個甜甜地嘅胡麻醬食

所有食物都大大份 我地兩個人食到捧住個肚走😋😋
咁嘅價錢又咁高汁
好難唔幫襯多幾次囉!!🤣🤣
2022-08-15
$270 (Dinner)
香桃三文魚米紙卷
天龍卷
比目西京魚燒
吉列廣島蠔
  • 香芒三文魚米紙卷
  • 松葉蟹肉甲羅燒蟹膏丼
2022-08-18 45 views
季節空運五點刺身 $398上枱已經好震撼 仲有空運嘅飛機魚-希靈魚刺身除咗鮮甜好味 都唔知可以講乜!好鍾意希靈魚個汁同埋佢嘅質感 因為餐廳係另外俾咗一個酸酸地嘅汁 去點希靈魚刺身👍🏻😚加州反卷 $48一客有四件,每件都爆多蟹子 好足料😝明太子炒翠玉瓜 $68好得意好新穎嘅配搭 但係食落口一啲都唔會覺得奇怪 反而係好夾 食到停唔到🤪山椒唐揚雞翼 $28有一份雞翼同埋一隻雞鎚 食嗰陣真係要小心睇熱辣咀😂 外皮好香脆 而且醃得好入味 不過如果唔係太食得辣嘅朋友就唔好勉強 我自己都覺得有少少辣😅😂牛肉壽喜鍋$138超好食 好大鍋 而且牛肉都好多。好鍾意個湯底甜甜地 好易入口 就咁飲都唔會覺得好膩 正😎清酒煮蜆 $88每隻蜆肉都肥嘟嘟脹卜卜 清酒味好香 再加埋少少薯粉 喺個湯底索晒味👍🏻
季節空運五點刺身 $398
上枱已經好震撼 仲有空運嘅飛機魚-希靈魚刺身

加州反卷 $48
一客有四件,每件都爆多蟹子 好足料😝

明太子炒翠玉瓜 $68

山椒唐揚雞翼 $28

牛肉壽喜鍋$138

清酒煮蜆 $88

2022-08-15
$500 (Dinner)
觀塘多嘢食就係人都知 朋友公司最近搬咗去九龍東 發掘左附近唔同嘅美食 去搵佢食飯想食日本嘢 佢就推介丼瀛 🇯🇵特上蒲燒原條鰻魚爆丼🍚 近排真係好想食鰻魚 有無發現近期嘅post都有鰻魚飯😂 但今次個鰻魚飯真係近期食過最大條 又厚又長!加埋大量芝麻 紫菜 燒汁 送飯一流🤭松葉蟹肉赤蝦海膽帆立貝刺身飯🍱 一見到有齊晒我最愛嘅刺身即刻😍 原來呢度所有海產都係由日本魚市場直運到港 刺身新鮮份量又足 令人回味嘅丼飯😋清酒煮大蜆🍶 蜆嘅份量頗多 湯汁清甜鮮美充滿酒香 仲有粉絲同昆布索哂啲湯汁🤤南瓜天婦羅 🎃切得厚度適中 外衣都夠薄酥脆可口🤌餐廳空間感足 收工同同事去飲番幾杯又得 佢仲有超高性價比嘅set lunch! 附近返工嘅朋友仔可以try try🥳

南瓜天婦羅 🎃切得厚度適中 外衣都夠薄酥脆可口🤌

💛丼瀛特上築地壽司杯杯仔壽司似一個個小丼,一共有七款:三文魚腩+三文魚子,珍寶帶子,赤海蝦,蟹膏蟹肉,海膽+吞拿魚蓉,油甘魚。選料上乘新鮮,打咭一流好特別。💛加州反卷外面有超多蟹子,蟹子香脆無腥味。💛炒雜菜超大碟,有至少七款雜菜,蔬菜配上堅魚湯味,木魚絲。💛金菇牛肉卷牛肉味濃,配上日式燒汁及金茹,唔會乾仲好入味。💛日式炸豆腐一共有三件,而且非常香滑,豆香味十足,脆漿鬆化,配上甜甜的天婦羅汁。💛山椒唐揚雞翼山椒味突出,唐揚雞翼即叫即炸,肉嫩juicy,而且雞皮炸得超脆。
💛丼瀛特上築地壽司
💛丼瀛特上築地壽司杯

💛加州反卷
外面有超多蟹子,蟹子香脆無腥味。

💛炒雜菜
超大碟,有至少七款雜菜,蔬菜配上堅魚湯味,木魚絲。

💛金菇牛肉卷
牛肉味濃,配上日式燒汁及金茹,唔會乾仲好入味。

💛丼瀛特上築地壽司杯
2022-08-10 36 views
有朋友推薦呢間日本野好抵食,於是今晚收工之後同女朋友過嚟試試佢😝😝《🐟三文魚手卷+碎蔥吞拿魚腩手卷》($32+$32) ⭐7/10唔知點解今晚好想食手卷,於是就各嗌左一款三文魚手卷同埋碎蔥吞拿魚腩手卷😆😆手卷十分足餡,味道新鮮😝😝《🍣花之戀》($26) ⭐7/10見過手卷對辦,於是就貪得意叫多舊花之戀試吓,感覺都唔錯,份量冇欺場🤭🤭《🍗唐揚炸雞》($48) ⭐8/10食完幾嚿凍野,梗係要叫啲熱嘢中和下,呢個炸雞非常好食,熱辣辣得來而且份量都唔少,$48都有成六七嚿😋😋《🍤鬼虎蝦天婦羅》($58) ⭐8/10一見到呢個名就俾佢吸引咗,虎蝦非常大隻,肉質彈牙,炸漿亦唔厚,呢個堅正👍🏼👍🏼《🍱北海道四重奏丼》($268) ⭐8/10嚟到今晚嘅重頭戲,呢個丼飯一上場,已經被佢外表心心眼😍😍入面嘅材料有吞拿魚腩,牡丹蝦,海膽,赤身,蟹籽同三文魚籽🥰🥰絕對可以滿足到我哋嘅刺身飯慾望!!

《🍣花之戀》($26) ⭐7/10
《🍗唐揚炸雞》($48) ⭐8/10
《🍤鬼虎蝦天婦羅》($58) ⭐8/10

《🍱北海道四重奏丼》($268) ⭐8/10
2022-08-09
2022-08-10 118 views
見到餐廳是黃店,就打算去支持一下。訂咗位7:30pm, 坐低睇Menu唔夠10分鐘,突然就被餐廳要求調位,安排其他位置,有點莫名其妙,但也接受了。我地兩個人,叫咗大概六樣食物,加上想小酌一杯,便叫了一支小梅酒,由於餐廳只提供一種梅酒,所以沒有其他選擇。下單後大概15分鐘,職員便來通知沒有生蠔,我們表示唔緊要。但5分鐘後又被告知,海膽也賣完了,有點無奈。再過5分鐘,又有另一位職員前來說活赤貝也沒有了… 當時時間還不到八點,大部份食物都已經沽清🤦🏻‍♀️ 如果我們是九點才落order,大部分食材賣完也可以理解,但我們是七點幾下單,明顯餐廳的食材準備不足。等了差不多30分鐘,在我們的催促下,最後可以送上的食物只有兩件串燒,雞軟骨和雞腎串燒… 晚餐只有兩串串燒實在太空虛,我們又加點了火龍卷,就是三文魚炸蝦卷,三文魚還好,但炸蝦很明顯放了很久,炸蝦頭一口咬落去係凍嘅,蝦身亦都唔新鮮… 還有梅酒,一小支300ml卻售價$198,一入口,只有一陣廉價的梅酒味,就連Donki一支平價梅酒都好飲過佢,我們也是抱着不想浪費的心勉強飲完。我哋都冇心情叫其他嘢食,寧願快快食完再去其他餐廳填飽肚子。兩串串燒和炸蝦
見到餐廳是黃店,就打算去支持一下。
我哋都冇心情叫其他嘢食,寧願快快食完再去其他餐廳填飽肚子。
兩串串燒和炸蝦卷,再加一小支梅酒,埋單$400🤷🏻‍♀️

成餐晚飯都令人很失望,叫乜冇乜,食物等候時間太耐,梅酒也很難飲,有種中伏的感覺。
希望餐廳不要只打着黃店的名號,來招攬生意,餐廳本身自己也要好好經營,保持食物供應和質素,否則再冇回頭客。
Type of Meal
Dinner