2022-06-04 53 views
喺附近做完瑜伽決定搵好嘢食醫肚偶然撞見呢一間黃店 睇落唔錯所以入去食由於係星期一 晚餐人流量比較少所以抱住試伏嘅心態入座估唔到竟然有驚喜入到餐廳望咗好耐餐牌都決定唔到食咩Waitress好有禮貌咁同我哋介紹時令餐牌(當然係比較貴因為個人比較鍾意食三文魚腩嗌咗三切試吓三文魚味香 刺身唔係薄薄一片而係厚切非常甘香好味 完全可以一食再食跟住落嚟仲嗌咗軟殼蟹壽司、牛舌同埋蝦膠煎餃蝦膠煎餃非常彈牙 加埋沙律醬食有一種沙律明蝦角嘅feel牛舌都唔錯 可惜一翻轉後面有啲燶咗黑椒偏多 有啲美中不足壽司都ok 軟殼蟹炸得岩岩好上菜都仲係熱辣辣正今次最讓我驚喜嘅其中之一係!!牛肉壽喜燒!!係正宗嘅味道唔會好似溝左淡味到爆咁壽喜燒嘅香甜真係正到爆!!最後仲有一碟燒茄子普普通通咁茄子無上面嘅蒜蓉香分開食又無味但一齊食就好鹹!所以唔太吸引整體嚟講真係唔錯!大部分食物都係above average!職員服務都好好可以encorn嘅舖頭!
喺附近做完瑜伽

因為個人比較鍾意食三文魚腩嗌咗三切試吓
三文魚味香 刺身唔係薄薄一片而係厚切
非常甘香好味 完全可以一食再食
三文魚腩

跟住落嚟仲嗌咗軟殼蟹壽司、牛舌同埋蝦膠煎餃
軟殼蟹壽司/牛舌

黑椒偏多 有啲美中不足

壽司都ok 軟殼蟹炸得岩岩好
上菜都仲係熱辣辣

牛肉壽喜燒

今次最讓我驚喜嘅其中之一係!!
牛肉壽喜燒!!

係正宗嘅味道
唔會好似溝左淡味到爆咁
壽喜燒嘅香甜真係正到爆!!

燒茄子

最後仲有一碟燒茄子
普普通通咁
茄子無上面嘅蒜蓉香
分開食又無味
但一齊食就好鹹!

所以唔太吸引

整體嚟講
真係唔錯!
大部分食物都係above average!
職員服務都好好
可以encorn嘅舖頭!
2022-05-30
$200 (Dinner)
三文魚腩
軟殼蟹壽司/牛舌
牛肉壽喜燒
2022-06-04 164 views
在觀塘工業區覓食不是第一次🏭除工廠大廈之外,觀塘近年來興建了不少新商場,吸引不少各式的食肆進駐,對打工仔而言更方便😌晚上偶爾不想回家煮飯,所以來到中海日升中心,內裡有一間環境不錯的日式料理餐廳,其食物的款式和質素之吸引,令人精神為之一振🥹🥹環境🌴門口的餐廳招牌用霓虹燈裝設而成,鮮艷奪目,在遠處均可見到顏色鮮艷的招牌💡內裡的裝修簡單,是典型的日式餐廳格局:長條形的壽司bar枱,旁邊有數十張座位和卡位,空間寬敞;門口有「麵包超人」的公仔和心意牆,可供人填寫心意紙仔📝食物🍱提供小食、壽司🍣、刺身、燒物、飲品等🍺,都是一些很常見的日式居酒屋菜式🏮1. 季節空運五條刺身盛🐟($398)🔸 刺身盛的各款刺身非常豐富:當中最矚目的,是餐廳廚師發板的日本空運魚,師傅把空運魚切至薄身,把刺身裝飾至雀鳥的形狀🕊其刀工之出色,令人讚嘆;加上由餐廳提供的專用醬油,鮮中帶甜,口感一流🤤🔸 其他的刺身亦相當出色:當中帆立貝刺身,師傅在帆立貝表面加上檸檬片,令少量檸檬汁滲入刺身,故鮮味中帶有檸檬香,清爽開胃🍋赤蝦刺身亦感覺彈牙,不錯😋2. 牛舌🐮👅($96)🔸牛舌溫度剛剛好,不會燒至過焦;外表佈滿黑椒粒,吃下去稍辣

環境🌴

食物🍱

1. 季節空運五條刺身盛🐟($398)
季節空運五條刺身盛

2. 牛舌🐮👅($96)
🔸牛舌溫度剛剛好,不會燒至過焦;外表佈滿黑椒粒,吃下去稍辣,同時令牛舌的牛味更突出,口感非常煙韌🤤
牛舌

3. 鍋燒烏冬🥘($98)
🔸先把蛋黃打碎,令蛋汁慢慢流至每條烏冬的表面,從而使烏冬口感變得更香滑;炸蝦天婦羅🍤和雞扒烤的不錯,如果可分開碟另上會更好👍🏼

服務🧑🏻‍⚖️
侍應哥哥姐姐的服務非常貼心,例如會向客人建議享用刺身先後次序,令人滿意🤵🏼🤵🏼‍♀️👏🏻👏🏻

總結😆
餐廳菜式豐富,選擇亦多。此外,餐廳在午市提供不同刺身丼和便當外賣,價錢不貴,如果在觀塘上班的人必定要來試一試😋😋

———————————————————————
餐廳評分(5分為最高)
美味:🐤🐤🐤🐤
環境:🐤🐤🐤🐤
服務:🐤🐤🐤🐤
性價比:🐤🐤🐤
回頭率:🐤🐤🐤🐤
店鋪可達度:🐤🐤🐤
2022-05-31
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$325.5 (Dinner)
牛舌
2022-06-03 52 views
12杯cocktail造型壽司盤好有特色☺️同朋友一齊開心share就岩晒呢日放工去到無人等位我同朋友係第一檯客點解會咁咖?🥺做低之後 職員會同我地講解有咩推介🙌🏻今次就叫左 十二風味、天龍卷、日本魚皮蝦餃日本魚皮餃職員介紹係師傅親自包既 🙌🏻外脆內彈口 有好大粒蝦係入面☺️十二風味職員溫馨提醒我地無話要食邊一款先無先後次序不過就較建議先食海膽☺️ 第一次咁樣一杯杯食 覺得如果小朋友揀飲擇食可以以呢個造型吸引佢地食野🤣🤣感覺好似食緊迷你丼咁 都幾得意☺️刺身方面新鮮 唔會霉既感覺天龍卷成個賣相已經好夠做 好有霸氣😎呢款蝦卷 表面有燒過好肥美既三文魚☺️充滿住油脂🙌🏻中間有炸天婦羅蝦 我個人覺得呢款唔需要加任何調味都已經幾夠味☺️環境方面都幾闊落同望落都乾淨豉油樽身唔會笠痴痴唔會有漬態度服務方面點餐介紹果個哥哥都幾好人 佢會一一同客人介紹
12杯cocktail造型壽司
好有特色☺️
同朋友一齊開心share就岩晒

呢日放工去到
無人等位
我同朋友係第一檯客
點解會咁咖?🥺

做低之後 職員會同我地講解有咩推介🙌🏻
今次就叫左 十二風味、天龍卷、日本魚皮蝦餃

日本魚皮餃

態度服務方面
點餐介紹果個哥哥都幾好人
佢會一一同客人介紹
2022-06-02 109 views
老實講 見到openrice 咁多好評 滿心歡喜咁去但結果失望而回食物又未至於難食但絕對只可以講話係非常一般服務態度又差 依加黃店唔休做? 啲員工自己落錯單 走黎話係我地加單講左我地冇加過單 仲死咬 行過黎話係我地嘅大佬 加陣老屈? 最後隔離枱有人話佢地有叫 先完事建議餐廳都做好啲侍應嘅員工培訓 改善服務質素 總之呢間餐廳真係不可一 不可再 要食黃店嘅 有大把選擇 性價比高嘅黃店 比比皆是奉勸大家唔好貼錢買難受🫡🫡🫡Ps 一個懶得寫食評嘅人 特登去驗證電郵再寫
老實講
見到openrice 咁多好評 滿心歡喜咁去
但結果失望而回

食物又未至於難食
但絕對只可以講話係非常一般
服務態度又差
依加黃店唔休做?

啲員工自己落錯單 走黎話係我地加單
講左我地冇加過單
仲死咬 行過黎話係我地嘅
大佬 加陣老屈?

最後隔離枱有人話佢地有叫 先完事

建議餐廳都做好啲侍應嘅員工培訓 改善服務質素

總之呢間餐廳真係不可一 不可再
要食黃店嘅 有大把選擇
性價比高嘅黃店 比比皆是
奉勸大家唔好貼錢買難受🫡🫡🫡

Ps 一個懶得寫食評嘅人 特登去驗證電郵再寫

2022-06-01 41 views
黎附近行街又想揾小店支持下,上OR 見到都幾多人推介呢間工廈區嘅小店,就上黎試下。呢間餐廳嘅地方都算就腳唔難揾,雖然大廈入面睇落比較簡陋,但餐廳自己嘅裝修就好用心,食客見到都食得開心餐廳員工非常主動同埋用心咁介紹餐廳嘅菜式,用嘅食材,甚至連日本餐廳嘅傳統都會講解埋。通常如果唔係餐廳職員介紹的話,自己去到唔同嘅餐廳都會唔經意地叫返差唔多嘅野食,但有推介嘅話就可以比自己試下唔同嘅菜式,都係一個好好嘅體驗,唔好咁悶~特別值得一提係呢店好注重衛生,餐廳會提供酒精紙比每個客人,而且枱面就有酒精比大家消毒用~今次餐廳職員就推介左呢個季節空運刺身盛比我地,裡面比較特別嘅係胡爐鯛。睇黎比師傅刀功精湛,鯛魚初得薄薄一片,食落爽口彈牙,仲有另外配上嘅柚子豉油,食落更加清新。其他嘅刺身就好厚切。我最愛嘅就係帶子,但估唔到油甘魚都好有驚喜!香桃蟹籽沙律,份量唔算好多但價錢相宜。依家天氣熱到都冇咩胃口,食沙律清新解暑最岩~最後黎個鍋燒烏冬,有炸蝦同炸雞做配菜,不過上枱要快D食左先如果唔係就浸到淋晒~簡簡單單家常味道

2022-05-31 49 views
好開心又到周圍搵食嘅時間,今日去搵日本嘢食,聽講話呢間嘢都新鮮,特別有幾靚嘅鰻魚飯,專登嚟試吓首先有呢個蕃茄豆腐沙律,豆腐非常滑, 夾埋溫室蕃茄一齊食,少少胡麻醬,非常開胃喺度食日本嘢當然要叫啲壽司,叫咗呢個九點壽司,吞拿魚等都幾新鮮,特別欣賞帶子大大塊,同埋松葉蟹蟹肉蟹膏軍艦,半份蟹膏,半份蟹肉,雖然係軍艦,但竟然都非常新鮮,無偷工減料,蟹膏香味十足嚟到主菜蒲燒完條鰻魚丼,唔好睇佢咁嘅樣,極度大條,大大碗飯都遮得住,而且都幾厚肉,廚房攞出嚟啱啱燒好,夠香又夠滑最後仲有呢個幾特別嘅魚皮蝦餃,入面就好似酒樓嘅蝦餃咁,外面係脆皮包住,應該係魚皮?幾得意嘅小食,可以再試

2022-05-30
  • 特上蒲燒原條鰻魚爆丼
2022-05-31 46 views
去APM 行下新開嘅🇯🇵日本藥妝店,行完日本藥妝店就想食日本嘢,朋友帶咗我去呢間日本餐廳,由APM行過去大概5分鐘,平日大概6:30左右唔使等即刻有位。我哋都想食刺身壽司,見有個🔸十二道風味🔸有多款時令刺身唔駛稔即點,另外加咗個沙律同主食。🥗溫泉蛋松葉蟹肉野菜沙律($40)以呢個價錢嚟講份量都唔少,流心溫泉蛋🥚配新鮮沙律菜+和風醬汁酸酸甜甜好開胃。🔶十二道風味🔶($398)12個小杯呈上好似12碗迷你丼咁,賣相精緻,種類豐富。三文魚魚腩同蔥吞拿魚腩油脂豐富;貝類如鮑魚、赤貝鮮甜有口感;大蝦大大隻好鮮甜。🍲鍋燒烏冬 ($98)鍋燒烏冬熱辣辣,湯底香濃,烏冬滑溜彈牙,份量足夠兩個人一齊分享。💡餐廳仲有串燒、天婦羅、丼飯等多款日本菜式供應,另見到門口外賣自取午餐性價比高,喺附近住或返工嘅朋友可以試吓💁🏻‍♀️

🥗溫泉蛋松葉蟹肉野菜沙律($40)
溫泉蛋松葉蟹肉野菜沙律

🔶十二道風味🔶($398)
十二道風味

🍲鍋燒烏冬 ($98)

鍋燒烏冬
🐝 丼瀛 (觀塘)🐝…✨丼瀛十二風味 $398呢個壽司杯真係夠晒特別!個飯量係平時啲壽司嘅一倍‼️超抵食啊💗有三文魚、海膽、吞拿魚、八爪魚、帶子、蝦、鮑魚、蟹膏蟹鉗等等,total 12件,當中有4件係冇壽司飯嘅,反而係沙律,唔會好飽😆🫶🏻啲刺身都好新鮮,好大份,個人最鍾意三文魚haha😋‼️…✨金菇牛肉卷 $28個牛肉完全唔韌,而且好夠味,🫶加上好爽脆嘅金菇,口感一流‼️😚…✨天龍卷(4件) $98佢係一條好似天龍嘅炸蝦卷物,💗加埋火炙三文魚,同埋三文魚子,外軟內脆,😋口感豐富,😍加埋獨有嘅醬汁,味道非常正‼️😆😆…整體評分食物:🤍🤍🤍🤍🤍服務:🤍🤍🤍🤍🤍環境:🤍🤍🤍🤍🤍價錢:🤍🤍🤍🤍…📍觀塘駿業街56號中海日升中心1樓B號舖

🐝 丼瀛 (觀塘)🐝

環境:🤍🤍🤍🤍🤍
價錢:🤍🤍🤍🤍

📍觀塘駿業街56號中海日升中心1樓B號舖
2022-05-30 19 views
去觀塘駱駝漆大廈🛍,行到攰攰地🧎🏻‍♀️係附近搵到間日本餐廳「丼瀛」坐低食💆🏻‍♀️。🍣 季節空運(五點)刺身盛✨廚師發板空運魚半條、油甘魚、帆立貝、三文魚、赤蝦。今日嘅廚師發板👨‍🍳係日本空運魚 - 伊佐木。廚師好好心機💁‍♂️用伊佐木砌隻鶴🦆出嚟!仲有廚師用日式蘿蔔溶、萬能蔥、醋👩🏻‍🍳特別調製嘅醬。令到刺身本身嘅鮮味🤩更加突出😍。🍥 花之戀4件用厚厚嘅三文魚包住😋,壽司飯唔會一夾就散😉。🐟 油甘魚頭連鮫好大個魚頭🤩,燒得啱啱好!唔會過燶,揭起魚皮見到滿滿嘅魚油🤤。隔離枱客人👨‍👩‍👦‍👦見到都忍唔住要嗌嚟食。🐮 牛舌2串牛舌肉厚☺️,但燒到夠晒腍😚,有肉汁好juicy🥳,一d肥膩感都冇,而且完全唔燶唔乾身。🥰🍲 鍋燒烏冬配料有天婦羅蝦、鳴門卷、菜、生雞蛋。份量夠哂2個人食。😎
去觀塘駱駝漆大廈🛍,行到攰攰地🧎🏻‍♀️
係附近搵到間日本餐廳「丼瀛」坐低食💆🏻‍♀️。

🍣 季節空運(五點)刺身
廚師發板空運魚半條、油甘魚、帆立貝、三文魚、赤蝦。
今日嘅廚師發板👨‍🍳係日本空運魚 - 伊佐木。
廚師好好心機💁‍♂️用伊佐木砌隻鶴🦆出嚟!

🍥 花之戀4件
用厚厚嘅三文魚包住😋,壽司飯唔會一夾就散😉。

🐟 油甘魚頭連鮫
好大個魚頭🤩,燒得啱啱好!
唔會過燶,揭起魚皮見到滿滿嘅魚油🤤。
隔離枱客人👨‍👩‍👦‍👦見到都忍唔住要嗌嚟食。

🐮 牛舌2串

🍲 鍋燒烏冬
配料有天婦羅蝦、鳴門卷、菜、生雞蛋。
份量夠哂2個人食。😎
2022-05-29 36 views
椰菜照燒雞扒稻庭烏冬🍜湯底濃郁又不鹹,雞皮即燒好脆,而且雞肉好滑,配埋燒汁一流,2個人食1個烏冬都份量岩岩好魚片蝦餃🍤🥟用魚片炸嘅餃皮第一次試,幾特別,外脆嘅餃皮同埋彈牙嘅蝦餡,配埋蛋黃醬真係好好味。特選(六點)刺身盛🍣刺身有油甘魚、帶子、三文魚、赤身、帆立背、劍魚腩全部刺身都係厚切,入口鮮甜,不覺腥味。🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹丼瀛 (觀塘)觀塘駿業街56號中海日升中心1樓B號舖🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸#觀塘美食 #觀塘食好西
椰菜照燒雞扒稻庭烏冬🍜
份量岩岩好

魚片蝦餃🍤🥟

特選(六點)刺身盛🍣
刺身有油甘魚、帶子、三文魚、赤身、帆立背、劍魚腩
全部刺身都係厚切,入口鮮甜,不覺腥味。

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
丼瀛 (觀塘)
觀塘駿業街56號中海日升中心1樓B號舖
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
#觀塘美食 #觀塘食好西
2022-05-29 26 views
天龍卷 $98唔好以為佢得四件好貴🤣件件都咁大件🫣超級足料😍而且賣相整得好靚💕中間係包住天婦羅海老🍤加青瓜絲🥒上面有火炙三文魚🤤口感豐富超級滿足❤️✨另外超推薦 鵝肝和牛炒飯 $168鵝肝好大塊 入口即溶 香氣細緻 邪惡滿分但超滿足🤣中間有唔少和牛粒 唔會炒到好韌 入口都係嫩🥰炒飯好有鑊氣 好多配料 飯粒粒分明 而且食落唔會覺得油膩👍🏻日本魚皮蝦餃(5隻) $38呢個出邊好少食到😆係炸蝦餃嘅感覺🤩外層係用魚皮去整 炸過後非常香脆!入邊有蝦肉同豬肉餡 幾特別😋芝麻雞翼(2隻) $48雞翼稍稍醃過 唔會過咸 雞皮炸得非常鬆脆 入邊keep住Juicy😜牛舌 $48油脂同肉汁都超豐富🤤入口散發着脂香同肉香忍唔住點左兩串🤭 厚切非常滿足🫶🏻

天龍卷 $98

牛舌 $48
油脂同肉汁都超豐富🤤入口散發着脂香同肉香
忍唔住點左兩串🤭 厚切非常滿足🫶🏻
2022-05-29 1134 views
今日一田大減價,同屋企人去apm度買野,之前已經睇左觀塘有咩好食,屋企人話想食日本野,之後就搵到呢間離遠商場小小,喺商業大廈入邊嘅日本菜。餐廳選擇種類都好多,有刺身,壽司,串燒,熟食等等,而我地就揀左以下食物:特上九點壽司盛合~油金魚,赤身,三文魚,深海池魚,帆立貝,碎蔥吞拿魚腩,松葉蟹肉,甜蝦,原條鰻魚($228):壽司用料好新鮮,而且魚生份量亦都大大件。而壽司飯亦都唔會鬆散。職員仲好貼心提醒我地首先食軍艦,因為紫菜會容易變淋,松葉蟹肉好鮮甜,帆立貝鮮味甘甜而肉質豐厚有彈性,甜蝦爽口又大隻,油金魚嘅魚油好香,深海池魚肉質鮮嫩肥美。天龍卷($98):呢個造型真係好得意,佢係一條龍嘅造型,打卡一流,面頭係火炙三文魚和魚子,中間有天婦羅虎蝦,虎蝦夠曬大隻,而且爽口彈牙,火炙三文魚燒得好香,而且三文魚好肥美,配上自家制嘅微辣醬好滋味。明太子醬燒玉子($26):本身好鍾意食玉子燒,但配明太子燒嘅就第一次試,原來玉子配上明太子有另一番風味,明太子嘅鹹香同玉子亦都好夾,玉子亦蛋味濃郁。香芒三文魚米紙卷($68):呢款係時令推介,芒果同三文魚真係好夾,配上麻醬亦都好清新。三文魚頭連鮫($68):呢嗰

餐廳選擇種類都好多,有刺身壽司,串燒,熟食等等,而我地就揀左以下食物:

天龍卷($98):

明太子醬燒玉子($26):

香芒三文魚米紙卷($68):

呢款係時令推介,芒果同三文魚真係好夾,配上麻醬亦都好清新。

三文魚頭連鮫($68):

呢嗰燒到個皮又香又脆,而肉質嫩滑,唔會燒到乾哂,而且亦都多魚肉,三文魚有啲位置帶有肥膏,燒過更加滋味。

香檳葡萄梳打($32):
職員好細心咁提示我地要攪拌左之後飲,如果唔係就會太甜。呢杯係朋友飲嘅,佢話梳打同葡萄嘅比例配合得好好,而葡萄味亦都好清新,而且唔會過甜。

白桃乳酸($32):
未飲過呢個配搭,白桃同乳酸都好襯,酸酸地幾開胃,凍飲份量都幾大杯,都幾抵飲。

呢度嘅食物都好好味,而且職員亦都好有禮貌同細心,值得一讚,呢間餐廳遠離觀塘市區,食物質素又高,好適合同朋友過黎聚會,會推介俾身邊嘅朋友。

2022-05-28
$300 (Dinner)
´•ᴥ•`芝士年糕($48)呢個煙un嘅年糕波波包住流心芝士,推薦芝士控一試´•ᴥ•`香芒三文魚米紙卷($68)期間限定嘅菜式!!通常米紙卷只會係越南餐廳見到,然後再點啲酸辣醬食,而我係十分欣賞呢道fusion菜,比起平時喺日本餐廳食到嘅三文魚牛油果卷,用簿簿嘅粉皮代替壽司飯再點沙律醬食會覺得更加清新同埋少咗飽滯感。´•ᴥ•`燒河豚乾($68)小妹我不嬲都鍾意食雞泡魚乾,脆卜卜,再點啲沙律醬,作為佐酒小食更加一流~´•ᴥ•`日本魚皮蝦餃($38)同樣係期間限定!中日fusion菜,魚皮同蝦餃我都鍾意食,但魚皮包嘅蝦餃就未食過,食嘅時候外皮有啲似食煎餃,但餡就係蝦餃嘅餡,又有啲似食點心,感覺好有趣。´•ᴥ•`甲羅燒松葉蟹肉丼($148)賣相好靚好適合打卡,食之前又專登請教食法,最後我哋就將鵪鶉蛋倒入蟹膏撈勻,再將白飯同蟹膏攪拌,成碗飯就啖啖蟹肉同蟹膏味喇!餐廳不定時會轉時令推介,充滿新鮮感,仲有啲時令刺身可以食,有budget嘅朋友都可以考慮下
´•ᴥ•`芝士年糕($48)
呢個煙un嘅年糕波波包住流心芝士,推薦芝士控一試

´•ᴥ•`香芒三文魚米紙卷($68)

´•ᴥ•`燒河豚乾($68)

´•ᴥ•`日本魚皮蝦餃($38)

´•ᴥ•`甲羅燒松葉蟹肉丼($148)

2022-05-27 28 views
自從疫情開始都好耐未試過食魚生,始終怕中招。不過而家見緩和咗,就去搵下好嘢食。今次去呢間餐廳係喺觀塘叫丼瀛,同事介紹有一個叫做十二風味嘅套餐,果然冇介紹錯,一次過可以食齊好多唔同嘅種類,雖然係淺嚐,但係數目都比較多所以都足夠,但係如果兩個人食嘅話就會爭啲。所以今次就要嗌多少少,嗌咗個鍋燒烏冬同埋海膽熔岩,雖然烏冬比較平凡,但係個海膽熔岩就令到我十分之驚喜。食落去海膽嘅鮮味即刻必曬出嚟,到而家都仲好回味。而家呢個份量就啱啱好足夠兩個人,食完滿足到自己嘅口感之餘又唔會太過飽濟。

今日嚟觀塘食日本菜,呢間餐廳都幾大間,未夠六點已經有客人喺門外排隊。餐牌都幾多選擇,除咗基本嘅刺身,壽司,丼飯外,呢度仲提供爐端燒同特色小食,仲有王牌推介壽司杯,當然要試吓佢嘅招牌菜。丼瀛特上築地壽司杯🍣一次過滿足你七個願望,七款壽司杯大部份都採用貴價食材,上面係刺身,下面係壽司飯,用個特製嘅S型架擺碟,一杯杯好似Cocktail嘅壽司杯色彩鮮艷,用嚟打卡一流👍🏻🍣三文魚腩:包到好似玫瑰花咁,三文魚好厚身好肥美,入口口感細滑,非常鮮味😋🦀松葉蟹with蟹膏:蟹肉肉質新鮮,味道鮮甜;蟹膏好香濃,質感細滑👍🏻鮮帶子:大大粒,一開二,入口十分鮮甜,會有回甘😍牡丹蝦🦐:好肥美呀,肉質新鮮,入口甘甜,蝦頭仲有好香嘅蝦膏😝池魚:肉質晶瑩剔透,入口好甘甜,好鮮味😚海膽with吞拿魚蓉海膽質感細滑,入口Creamy,鮮味沒有明礬味;吞拿魚蓉好鮮味好幼滑🤩芥末八爪魚🐙:八爪魚粒粒爽口彈牙,芥末辣辣地幾開胃。海膽熔岩墨魚膠包住海膽醬,外面再加左紫菜,炸到好香脆,墨魚膠爽口彈牙,裏面有香濃嘅海膽醬,好有創意👍🏻忌廉芝士鰻魚卷鰻魚燒到好香,同Creamy嘅忌廉芝士好夾,裏面有青瓜絲可以平衡返忌廉芝士嘅油膩感。

餐牌都幾多選擇,除咗基本嘅刺身壽司,丼飯外,呢度仲提供爐端燒同特色小食,仲有王牌推介壽司杯,當然要試吓佢嘅招牌菜。

丼瀛特上築地壽司杯🍣

🍣三文魚腩:

🦀松葉蟹with蟹膏:
蟹肉肉質新鮮,味道鮮甜;蟹膏好香濃,質感細滑👍🏻

鮮帶子:
大大粒,一開二,入口十分鮮甜,會有回甘😍

牡丹蝦🦐:
好肥美呀,肉質新鮮,入口甘甜,蝦頭仲有好香嘅蝦膏😝

池魚:
肉質晶瑩剔透,入口好甘甜,好鮮味😚

海膽with吞拿魚蓉

芥末八爪魚🐙:
八爪魚粒粒爽口彈牙,芥末辣辣地幾開胃。

炒雜菜🥬
好大碟,用咗日式醬料爆炒,材料豐富,有多種蔬菜同菇類,蔬菜爽脆清甜。
炒雜菜

整體來講,食物質素唔錯,食材新鮮,菜式頗有創意;服務態度不錯,店員主動添咗幾次茶;環境舒適。
2022-05-25
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$260 (Dinner)