今次去咗荃灣大鴻輝極品靚鍋😍😍😍天氣無論凍唔凍最緊要打邊爐🥘🥘入邊大部份都係卡位坐得好舒服又寬鬆出面有好多唔同嘅飲品,有汽水、果汁、純茶、同埋啤酒都有添🍺🧃☕️仲有好多熱食食,有炸物啦,同埋啲小菜,湯底方面有12種選擇,但係大家留意番有幾款要加錢今次我就叫咗芫荽皮蛋湯同埋滋潤紅棗椰子雞湯兩個湯都非常清甜有鮮味基本上套餐海鮮都任食,有海蝦、大顯、脆鯇骨腩、帆立貝等等🦐🐟出面仲有勁多雪櫃放咗好多唔同款嘅火鍋配料用QR code落餐仲有八吋長蟹柳棒,花膠,手打蝦滑食晒主食之後,出面仲有非常多款甜品同雪糕,而雪糕已經有11款,比較特別啲有伯爵茶,豆腐,同埋海鹽味等等😋😋😋但係有少少可惜係當日去雪糕機壞咗,希望下次去可以食到啦🥳🥳🥳
今次去咗荃灣大鴻輝極品靚鍋😍😍😍

天氣無論凍唔凍最緊要打邊爐🥘🥘

入邊大部份都係卡位坐得好舒服又寬鬆

仲有好多熱食食,有炸物啦,同埋啲小菜,

湯底方面有12種選擇,但係大家留意番有幾款要加錢

今次我就叫咗芫荽皮蛋湯同埋滋潤紅棗椰子雞湯

兩個湯都非常清甜有鮮味

出面仲有勁多雪櫃放咗好多唔同款嘅火鍋配料

用QR code落餐仲有八吋長蟹柳棒,花膠,手打蝦滑

極品靚鍋  A餐
極品靚鍋  A餐
  • 甜品
#開餐好去處 ❣️荃灣性價比極高‼️極品靚鍋❣️荃灣覓食梗係要去大鴻輝中心😍 打邊爐🍲我哋就一定會去6 樓既極品靚鍋🔥呢度大部份都係卡位坐得好舒服😌熟食同埋飲品選擇都有勁多餐廳嘅主打澳洲短角牛!我哋揀左A餐!精選豬牛羊套餐 🐖🐃🐏連湯底嘅選擇都有勁多!足足12款 !我哋揀咗紅棗椰子雞鍋併芫荽皮蛋豆腐鍋😋套餐有基本海鮮任食!海蝦、靚蜆、脆鯇骨腩、帆立貝、青口等等!當然唔少得美國特選牛板腱!極品牛舌心!西班牙粟飼豬肉!精選進口羊肉卷同埋靚靚花膠啦😍除左有極品牛同埋海鮮火鍋配料任食兩個鐘之外🦐🐖🐂🥬仲有勁大排雪櫃好多唔同款式嘅火鍋配料同埋嘢飲任飲🧃就熟食都有勁多款選擇😍💗我最鍾意就係佢哋嘅8 吋長蟹棒!蟹籽手打墨魚滑,彈牙爽口!💗 美國特選牛板腱肉質嫩滑有彈性!仲有生猛海蝦🦐全部都係啖啖肉😋瘋狂食完一輪之後就梗係去到甜品時間啦⏰呢度嘅雪糕杯竟然有11款唔同嘅味道😱啫喱蛋糕杯仔都有四款!海鹽同埋伯爵茶呢兩個味道都比較特別,而且好好味🤤最重要係任食😁真係好抵!
#開餐好去處 ❣️荃灣性價比極高‼️極品靚鍋❣️

極品牛舌心!西班牙粟飼豬肉!

2023-02-23
  • 美國特選牛板腱
2023-02-25 151 views
最近的天氣忽然轉冷最好不過就是打邊爐,由於家庭成員眾多,在家打邊爐也是一件很麻煩的事,今日於是來到了荃灣,品嚐一下吃到飽火煱.餐廳有一個特點就是樓底十分之高,因此空氣流動很好,加上座位與座位之間也十分之寬闊適合朋友的聚會,餐廳是利用QR code下單的十分之方便,也避免漏單的情況,同時蔬菜及丸子等也是自由在吧枱上領取,小朋友最愛的雪糕也是自由地領取任點任食.這個豬骨煲用料十足,湯底十分之濃厚.牛肉肉味十足,性價比十分之高.豬肉片十分之細滑,配上各式各樣的配菜,簡直是幸福的感覺.出前一丁也是自由地領取.脆肉鯇十分之爽口,加上廚師刀工出色,水準十足.手打的丸子,用料新鮮,爽口彈牙.大大隻新鮮蝦也能夠吃到飽,性價比十分之高.今時今日香港人工作繁忙,最好不過就是放工能夠吃一餐滿足的晚餐.

這個豬骨煲用料十足,湯底十分之濃厚.

牛肉肉味十足,性價比十分之高.

豬肉片十分之細滑,配上各式各樣的配菜,簡直是幸福的感覺.

出前一丁也是自由地領取.

脆肉鯇十分之爽口,加上廚師刀工出色,水準十足.

手打的丸子,用料新鮮,爽口彈牙.

大大隻新鮮蝦也能夠吃到飽,性價比十分之高.

2023-02-25 108 views
荃灣來講乾淨企理價錢抵食,我想幢大廈都係打邊爐但係呢間真係坐得最舒服,原來係Neway集團希望可以一路做落去,特別推介佢啲牛肉真係出色就算最平a 餐都好食,值得一試
2023-02-22 398 views
今天晚上約了位朋友吃飯,同朋友提議,現在天氣凍凍地,吃下火鍋都好,找去這那間,見這間環境特別,就選了這間,入到去,裝修純白歐陸式,樓底高,好有舒適空間感,坐下點了自家制糖冬瓜薏米水清甜冬瓜同薏米味,薏米粒好有咬口感,甜度適中洛神花茶特甘香甜洛神花味,好清熱唐生菜/娃娃菜/油麥菜每一款大棵,濃新鮮鮮甜菜味,好爽脆,入口唰唰聲冬瓜/南瓜/粟米每款大片,特有冬瓜同南瓜甜瓜味,好軟霖同爽滑,粟米細件,保留粟米甜香和爽脆燒賣爽滑彈口,好有魚肉香味豬皮細細片,有厚度,容易嘴嚼又有咬口感炸魚皮特別香魚皮味,入口好脆卜卜炸菇少見,長菇,炸得濃鮮菇脆香味鍋底滋潤紅棗椰子雞重甜鮮香紅棗同椰子味,雞大隻,肉好軟霖同滑身養生杏汁白菜豬肺杏仁香味重,菜好鮮鮮甜,豬肺爽口滑即炸響鈴厚身,快熟,一夾起入口,特別脆口8吋蟹棒有8吋長度,軟身霖,蟹味特別濃手工高麗菜肉餃餃身厚,特鮮鮮菜味同肉香味靚靚花膠特別厚身滑同香,好有口感脆鯇魚片/新鮮海蝦魚片同蝦都厚肉同爽口脆,特鮮鮮海水蝦味同鮮鮮魚味帆立貝/鮮甜靚蜆每隻大粒,鮮海水鮮甜貝味極重花雕醉雞件大件,嫩滑,雞肉有清香酒味脆鯇骨腩厚身,彈牙爽脆,腩甜鮮魚味魚皮餃/龍蝦丸/
自家制

糖冬瓜薏米水
清甜冬瓜同薏米味,薏米粒好有咬口感,甜度適中
洛神花茶
特甘香甜洛神花味,好清熱
自家制 糖冬瓜薏米水 /洛神花茶
唐生菜/娃娃菜/油麥菜

每一款大棵,濃新鮮鮮甜菜味,好爽脆,入口唰唰聲

冬瓜/南瓜/粟米

冬瓜/南瓜/粟米/唐生菜/娃娃菜/油麥菜
燒賣

爽滑彈口,好有魚肉香味

豬皮

細細片,有厚度,容易嘴嚼又有咬口感
燒賣 /豬皮
炸魚皮
特別香魚皮味,入口好脆卜卜

炸菇
少見,長菇,炸得濃鮮菇脆香味
炸魚皮/炸菇
鍋底

滋潤紅棗椰子雞
重甜鮮香紅棗同椰子味,雞大隻,肉好軟霖同滑身
養生杏汁白菜豬肺
杏仁香味重,菜好鮮鮮甜,豬肺爽口滑
鍋底 滋潤紅棗椰子雞 /養生杏汁白菜豬肺
即炸響鈴

厚身,快熟,一夾起入口,特別脆口

8吋蟹棒

有8吋長度,軟身霖,蟹味特別濃
即炸響鈴 /8吋蟹棒
手工高麗菜肉餃

餃身厚,特鮮鮮菜味同肉香味

靚靚花膠

特別厚身滑同香,好有口感

脆鯇魚片/新鮮海蝦

魚片同蝦都厚肉同爽口脆,特鮮鮮海水蝦味同鮮鮮魚味
手工高麗菜肉餃 /靚靚花膠/脆鯇魚片/新鮮海蝦
帆立貝/鮮甜靚蜆

每隻大粒,鮮海水鮮甜貝味極重

花雕醉雞件

大件,嫩滑,雞肉有清香酒味

脆鯇骨腩

厚身,彈牙爽脆,腩甜鮮魚味
帆立貝/鮮甜靚蜆 /花雕醉雞件/脆鯇骨腩
魚皮餃/龍蝦丸/墨魚丸

每款彈口爽滑,濃香魚味,蝦味同墨魚味
西班牙殼飼猪梅肉片

薄薄一片,嘴嚼入口濃厚豬香味,特别嫩滑同軟霖

2款濃濃豬香味,入口脆脆,爽滑同彈牙
稻庭烏冬

幼條,麵身軟硬適中,特别有咬口感

松露香菇貢丸/薑汁皮蛋貢丸

2款大粒,好彈牙同爽脆,松露同香菇味適中,少有,入口重薑香味同皮蛋香蛋味,好搭配

香蔥鱈魚豆腐

蔥味同鱈魚味濃,胞口滑
稻庭烏冬/松露香菇貢丸/薑汁皮蛋貢丸/香蔥鱈魚豆腐

2款好滑身奶香,香芋味同綠茶味濃香
咖啡杯/白朱古力牛奶/楓糖忌廉曲奇杯

3款好嫩滑奶香,甘濃咖啡味,重朱古力同牛奶味,微甜楓糖同忌廉味,曲奇脆脆
2023-02-15
$299.5 (Dinner)
自家制 糖冬瓜薏米水 /洛神花茶
手工高麗菜肉餃 /靚靚花膠/脆鯇魚片/新鮮海蝦
帆立貝/鮮甜靚蜆 /花雕醉雞件/脆鯇骨腩
稻庭烏冬/松露香菇貢丸/薑汁皮蛋貢丸/香蔥鱈魚豆腐
2023-02-21 185 views
荃灣美食多,朋友介紹咗一間新開的自助餐廳!餐廳起大鴻輝,地點方便,全層都係,好大呀⋯⋯座位都係卡座,好舒服😌食物質素都好好👍🏿湯底補差價就可以選擇黑松露野菌鍋同川芎白芷魚頭鍋,鴛鴦湯底!兩者之間各有特色,黑松露真係好香嘅味道,放咩食物都可以吸取佢的香味!魚頭鍋更加好味😋因為本人喜歡魚😅飲品都有多款選擇,仲有茶包可以即沖泡飲!菜式都不差,新鮮,仲有我最愛的豆苗及淮山!熟食食物豬手不錯👍🏿朋友主要食鮮牛肉羊肉,手打蝦滑好味😋真係抱住個肚仔離開,好滿足的一餐!

飲品都有多款選擇,仲有茶包可以即沖泡飲!
菜式都不差,新鮮,仲有我最愛的豆苗及淮山!
2023-02-14 229 views
情人節今年先生簡咗極品靚鍋我哋慶祝情人節由於今日係節日好多人book細枱所以店員好窩心咁幫我地upgrade咗大枱同送多一個鍋比我哋謝謝湯底我哋簡咗養生杏汁白菜豬肺鍋滋補椰子雞鍋啲湯好味到不得了喺落打邊爐料之前已經忍唔住飲咗好多湯😂我哋order咗B餐美國PRIME肥牛美國PRIME封門柳加拿大牛肩胛肉眼同埋比較少見嘅牛脷芯片都好出色牛味濃郁牛脷芯片一滾起即食口感十足其他海鮮有花甲大蜆海蝦帆立貝脆肉鯇水魷手打蝦滑蟹籽手打墨魚滑松露手打墨魚丸應有盡有我同兩個寶貝最愛松露墨魚丸Order咗幾次彈牙又有濃郁松露味必食甜品有雪糕、啫喱同奶凍十分滿足❤️
情人節

我同兩個寶貝最愛松露墨魚丸
Order咗幾次
彈牙又有濃郁松露味
必食

甜品有雪糕、啫喱同奶凍
十分滿足❤️

2023-02-09 258 views
成幢大廈都係食肆,咁多年不斷轉而家基本上成幢都係火鍋,有一次撞去咗呢間之後就成日去啦,因為真係坐得好舒服又比較靜,樓底好高!啲侍應服務態度都好好,上網訂咁啱做緊八折,出邊有少部份熟食,嗰日新鮮出爐有個脆皮雞翼超級正,另外都有啲涼拌菜,湯底叫咗藥膳,煲滾咗之後飲咗一碗幾正!呢間啲牛真係成幢大廈放題來講算係最好食,啲嘢都好新鮮,10分推介去呢度,白線片就比較薄,而家出咗自家飲品,洛神花茶就比較甜真係要溝水,打邊爐都係一般蔬菜雜丸肉類,但係佢啲嘢比較乾淨企理,都去過好多次信心保證
2023-02-09 207 views
題:平庸的火鍋店第一次吃這間火鍋,總括而言,不過不失吧!首先係整個環境,樓底好高(因為前身係newway🤣),空間感好好,座位闊落同埋乾淨。其二,食物方面,最貴的套餐食物質素還好,不過有些食物未完全解凍。如果大家係食肉獸的話,去試吓都無所謂,起碼你可以試下牛白肉(唔係好多餐廳有得食)。出面自助區有好多正常放題提供嘅熱盤,都係正正常常啦。最後,雪糕機壞咗冇得食雪糕🥲呢度真係扣唔少分,只係得杯裝雪糕。

題:平庸的火鍋

第一次吃這間火鍋,總括而言,不過不失吧!

2023-02-02
2023-02-07 172 views
作晚再次去食  同上幾次一樣  保持水準二百幾蚊任食 食物新鮮種類多飲品多選擇空間較大 樓底高坐落舒適   已經係第三次幫襯 抵食超值 一定會再嚟幫襯 記得早啲定位 仲有折頭 星期一至星期五
二百零蚊任吃火鍋,我食過咁多間,依間算係最有水準嗰間,但係今日9:00鐘嚟,見到生意都係一般般,另外感覺上有啲可惜,希望佢可以繼續努力,等多啲人知道,生意會一路好下去🙏

2022-12-31 566 views
上次試過芫荽豆腐湯已非常喜歡今次豬肺湯㡳好好味,一定要試試,先飲湯再食火煱。各樣海鮮極新鮮多款牛肉員工服務態度地方寬敞,樓底高,就算全店滿坐,都不會感到焗及煙霧瀰漫的感覺。
上次試過芫荽豆腐湯已非常喜歡
今次豬肺湯㡳好好味,一定要試試,先飲湯再食火煱。
各樣海鮮極新鮮

多款牛肉

員工服務態度

2022-11-13 1002 views
坐位舒適,食物新鮮款式亦多,我不食牛,所以豚肉片及海鮮包括鮮蝦同脆骨魚腩係我最愛,家人就覺得牛都好新鮮,自家製的九菜餃、粟米餃都好食,湯底也有好多選擇,而且有些特別湯底現做特價只需加1蚊,所以選擇了紅棗椰子雞湯,湯底材料多而且好味出面也有不少熟食,雞翼、藥膳雞腳都比較出色,但當然火鍋食材會較好一點,也有少許甜品及雪糕,但就一般,飲品方面都好多選擇,亦有些自家製飲品,主打火鍋絕對值呢個價,在openrice 訂座正價八折,會再次惠顧!

2022-11-12
$200 (Dinner)
  • 豚肉片、蝦、脆骨魚腩
2022-10-31 758 views
嘢食好新鮮!又多嘢揀!特別系海鮮系每日新鮮去街市買員工又勁好禮貌!湯底又多選擇~~仲要湯底都好足料!已經去過2次!真係去極都唔厭佢地嘅價錢又唔會好貴喎~~值得去完再去。
嘢食好新鮮!又多嘢揀!
特別系海鮮系每日新鮮去街市買

員工又勁好禮貌!
湯底又多選擇~~仲要湯底都好足料!

已經去過2次!
真係去極都唔厭

佢地嘅價錢又唔會好貴喎~~值得去完再去。
2022-10-11 823 views
四人去 order左一個杏汁豬肺湯底火鍋 湯底真係足料 做緊優惠只係$1 海鮮唔錯 牛嘅質素都高 推薦牛肩肉埋單總共只係$642 即係 $160一個😮😮限時100分鐘但係唔會好急趕 完左坐多一陣都仲得會再幫襯

海鮮唔錯 牛嘅質素都高 推薦牛肩肉
埋單總共只係$642 即係 $160一個😮😮
限時100分鐘但係唔會好急趕
完左坐多一陣都仲得
會再幫襯
2022-10-09
$160 (Lunch)
Dining Offer
Coupon