😍全新火鍋店極品靚鍋進駐荃灣🎉極品靚鍋秉持著用心做好每一鍋的信念🍲因獨特的巧手功夫湯底而命名極品靚鍋😍1️⃣ 17 尺高挑樓底😉用餐環境衛生舒適極品靚鍋擁有大茶樓的氛圍😆樓底超特高挑17尺,大廳空間寬敞,還擁有獨立房間🎉2️⃣誠意推介多款靚鍋湯底極品靚鍋的12款湯底絕對不同於市面上眾多湯底之口感與風味😍更不時推出期間限定鍋底🍲本期只要加 $50 即可追加原隻椰子球鴛鴦雞滋補鍋🥥3️⃣主打澳洲短角牛極品靚鍋最大的魅力就是種類十足豐富的菜單😋更特別引進了美味的澳洲短角牛🥩其他各式各樣肉的部位都能品嚐得到👍🏻另外設置開放式取餐區,除了有多樣醬汁配料、蔬菜、甜品和飲品區🎉

1️⃣ 17 尺高挑樓底😉用餐環境衛生舒適

2️⃣誠意推介多款靚鍋湯底

3️⃣主打澳洲短角牛
2021-06-26 84 views
同爸爸食火鍋,放題就最適合啦,又可以任飲飲品、任食甜品,大鴻輝火鍋店有好多,我都差唔多食晒~今次就去間新開嘅試下,地方非常寬敞,樓底有一倍咁高,空間感十足,座位非常闊落,店上有足夠位置放食物~可以直接於雪櫃拿蔬菜同飲品蔬菜選擇有唐生菜、旺牙白、冰菜等等,飲品選擇好多,仲有自家製涼茶,食火鍋都可以飲夏枯草降下火~我揀左A餐,豬牛羊都可以食到,追加左幾碟牛同豬~另外丸類都好出色,中間有餡料,咬下好有肉汁~小食有麻醬秋葵,幫助消化,泰式鳳爪無骨,方便食用又開胃,食多多都仲得~~雪糕仲有好多味道選擇~
同爸爸食火鍋放題就最適合啦,
又可以任飲飲品、任食甜品
大鴻輝火鍋店有好多,我都差唔多食晒~
今次就去間新開嘅試下,

地方非常寬敞,樓底有一倍咁高,
空間感十足,座位非常闊落,
店上有足夠位置放食物~

可以直接於雪櫃拿蔬菜同飲品
蔬菜選擇有唐生菜、旺牙白、冰菜等等,
飲品選擇好多,仲有自家製涼茶,
火鍋都可以飲夏枯草降下火~

我揀左A餐,豬牛羊都可以食到,
追加左幾碟牛同豬~
另外丸類都好出色,
中間有餡料,咬下好有肉汁~

小食有麻醬秋葵,幫助消化,
泰式鳳爪無骨,方便食用又開胃,
食多多都仲得~~
雪糕仲有好多味道選擇~
2021-06-25 70 views
今日去荃灣朋友屋企玩,之後朋友帶我去荃灣中心極品靚鍋食火鍋放題。店舖又大又光猛,門口附近就有好大個雪櫃,汽水、泡茶、雪梨茶等任飲,還有很多蔬菜,包括羽衣甘藍、唐生菜、娃娃菜、皇帝菜等等,分了一份份排得乾淨又整齊。湯底揀了海底椰雪耳竹絲雞滋潤鍋及豆乳骨膠原靚雞美顏鍋,非常滋潤。湯底未準備好的時候,可以去自選調味料,調味料亦有多款選擇。今日選了B餐,有多款食材任食👍其他食材可以手機下單,快捷方便。食物選擇都很多,竹笙,花膠、蟹棒、蜂巢豆腐、淮山南瓜、黑木耳等等,還有西班牙殼飼豬梅肉片、生猛海蝦、帆立貝、魚片等等。最重要當然是牛,B餐有美國PRIME的肩胛肉眼、肥牛、封門柳,我同朋友最like食肥牛,所以今晚叫了很多次😋最後就是食杯雪糕做甜品,雪糕的款式也很多選擇😆。我們的伯爵茶及海鹽雪糕也很不錯。

2021-06-10
2021-06-23 73 views
又約左大西北返工既朋友食飯,例牌中間位荃灣搵食,見呢間之前未試過,價錢又ok就入去,大概18:45左右到達,選擇好湯底職員就會帶入座,地方好大,好似接近80%以上都屬於卡位,坐得好舒服落單用電話掃qr code,非常方便,我同朋友無乜再求,要左最便宜既a餐,沙爹湯底枱上有紙巾提供豬骨湯樽,方便自己隨時refill, 職員見到吉樽好快換過比我地沙爹湯底不得了,非常濃郁好香,即使加過幾樽豬骨湯,我依然食得到沙爹味食物方面雖然只係A餐,但都有齊豬牛羊肉,肉片睇落薄身,但淥完後一d都唔薄,好神奇,出街打邊爐我好少食豬,但呢度既豬唔會好un, 另外羊肉(蘇)味明顯,唔食得(蘇)味既朋友要留意新鮮蔬菜放左係雪櫃,客人自己拎,不過就覺得有少少亂,雖然有貼名牌,但分唔到係咩菜仲有d需要廚房先處理既蔬菜就係手機點餐落單雖然只係點A餐,但食物種類唔少,墨魚滑都有,爽口,炸魚皮 嚮鈴一定要點,非常脆!仲有而家好多人食既鴨血,質感唔會太實,唔錯超長蟹棒,黑松露餃都推薦飲品方面選擇都多,最特別係有自家制飲品,都係比較健康,例:夏枯草,竹蔗茅根,朋友話唔錯甜品唔算多,有一個櫃+雪糕,口味超級多,特別d既有伯爵茶,

枱上有紙巾提供

仲有d需要廚房先處理既蔬菜就係手機點餐落單

超長蟹棒,黑松露餃都推薦

甜品唔算多,有一個櫃+雪糕,口味超級多,特別d既有伯爵茶,豆腐,密瓜,但我只係食左普通味🤣雲尼拿,朱古力,芋頭都ok, 都滑既~
呢個價錢真係cp值好高
2021-06-16
$185 (Dinner)
2021-06-21 365 views
今日去荃灣探朋友,晚餐去左「極品 jackpop」,樓底極高,地方好寬敞,店內使用手機自助落單非常方便,價錢算優惠,幾抵食。湯底揀左海底椰雪耳竹絲雞,清清地唔錯,另外點咗個B餐PRIME 封門柳套餐,任飲任食。套餐除咗封門柳,另外包括生蠔、海蝦、蜆、脆鯇骨腩,帆立貝、手打墨魚滑、牛柏葉,蜂巢豆腐,海鮮豆腐,枝竹,花膠,黑毛豬肉片,肥牛等, 多款食物,好夠食。特別推介:封門柳,有牛味,入囗好滑;蝦、蜆及蠔, 都算新鮮,夠鮮味;手打墨魚滑,算夠爽口彈牙;黑毛豬肉片,肉質夠淋滑;花膠, 都算彈牙爽滑。飲品都算多選擇, 我哋叫咗玫瑰茶烏龍冷泡茶及竹蔗水等,雪糕五六款,包括綠茶及豆腐味,味道正常。值得一提,店內抽風極好,平時最怕食完火鍋成身油煙味,好彩今次完全無陣味。

特別推介:

2021-06-18
2021-06-20 84 views
都一段時間冇黎大鴻輝搵食,今次朋友話帶我試新野,放假一齊嘆吓世界😁😁睇個餐廳名咁勁,咁梗係要食左先知係咪極品,係咪靚鍋啦😌😌上到樓發現,依度前身應該係酒樓,樓底超級高,空間感十足,全部座位好似卡位咁,都幾舒服,而且走廊空間都幾闊👍🏼👍🏼入到門口已經見到雪櫃有菜同嘢飲整齊排列好。竟然連羽衣甘藍都有,性價比即刻高晒🔥🔥 飲品方面,除咗罐裝飲品之外,佢哋仲有提供自家製嘅冷泡茶,同埋一啲花茶茶包俾你自己沖熱飲。仲有一大個雪櫃,係放香港製造嘅雪糕品牌,口味有成八九種:朱古力、豆腐、伯爵茶、雲呢拿、咖啡、士多啤梨等等。我食咗兩杯😌😌豆腐味,質感有少少creamy, 微微甜,細細杯份量啱啱好👍🏼👍🏼食物方面,可以掃描QR code用電話落單,上菜速度都幾快。今次我哋揀咗B套餐,埋單每人都只係二百左右,已經包埋任食海鮮。肉類方面,我自己就比較鍾意封門柳,唔會太肥,牛味又夠晒香濃😋 另外,超級正嘅仲有蝦、蜆、韓國蠔!蝦夠爽彈、蜆夠甜,蠔仲好肥美添☺️☺️Encore左幾轉🔥🔥🔥沙嗲湯底超級正,本身已經好夠香濃,食響鈴同埋炸魚皮都超級好食!自己加湯之後,我再喺調味料區拎咗少少沙茶醬同花生醬加落湯度😛😛個湯底都
睇個餐廳名咁勁,咁梗係要食左先知係咪極品,係咪靚鍋啦😌😌

我食咗兩杯😌😌

另外,超級正嘅仲有蝦、蜆、韓國蠔!
蝦夠爽彈、蜆夠甜,蠔仲好肥美添☺️☺️
Encore左幾轉🔥🔥🔥

自己加湯之後,我再喺調味料區拎咗少少沙茶醬同花生醬加落湯度😛😛個湯底都keep到一樣咁好味✌🏼✌🏼

係性價比超級高嘅晚餐,
推薦🔥🔥
2021-06-19 103 views
又去食好西😋 打邊爐🍲 仲要揀C餐😎澳洲短角牛加美國SRF極黑和牛套餐 湯底都好多選擇 我地滋陰啲 揀咗 #海底椰雪耳竹絲雞滋潤鍋 重點嚟啦 🐮🐮🐮 呢個套餐特別之處有 #美國SRF極黑和牛肩胛肉眼 #澳洲短角牛肉眼 #澳洲短角牛牛柳 個和牛肩胛肉眼👍🏻 夠晒牛味 又唔會好肥或好瘦 而且肉嫩 而兩隻澳洲短角牛肉眼同牛柳🤔牛味都重 諗著牛柳同肉眼會好似嫩口啲啦 🤦🏻‍♀️點知有點榎😩另外 同B套餐一樣有得選擇嘅 有 #美國安格斯肥牛 同我最鐘意 而且唔係到到都有嘅 #美國PRIME封門柳 👍🏻👍🏻 安格斯 一向都冇得輸 不過講究啲 或者想肉質嫩返啲 牛味重啲 當然 封門柳另外 最基本A餐都已經有得揀嘅 #美國PRIME肩胛肉眼 職員話呢隻最重牛味不過試哂咁多隻 最讚😍當然係 極黑和牛 同 封門柳 🏅而且仲好甜心💓每盒肉有張牌仔俾你知果款係咩🐮🤫🤫其實兩隻都唔係話差好遠 所以其實B餐都夠 除非你都好鐘意食 黑肉豬🐷啦🤷🏻‍♀️ 因為c餐仲特別多個 #極品黑毛豬梅肉片 而海鮮方面🐟🐙🦑🦐🦞🦀我係好鐘意食 不過唔覺特別多選擇或特別新鮮反而個 #靚靚花膠 對比平時任食打邊爐啲花膠 佢真係有質啲 唔係
湯底都好多選擇 我地滋陰啲 揀咗 #海底椰雪耳竹絲雞滋潤鍋
個和牛肩胛肉眼👍🏻 夠晒牛味 又唔會好肥或好瘦 而且肉嫩
反而個 #靚靚花膠 對比平時任食打邊爐啲花膠 佢真係有質啲 唔係果啲煲成晚都仲唔腍 永遠都唔會縮嘅 山寨貨 🤣🤣
#花雕醉雞件 個賣相唔錯 聞落都好似有啲花雕味 可惜 一滾完 同普通雞件冇分別 冇醉雞嘅感覺😔好在一份得兩三件啫
佢地仲有啲 #自家制 推介 #洋蔥牛肉餃 #黑松露豬肉餃 個餡係唔錯 黑松露味出架 洋蔥牛肉餡都有屋企感覺 不過塊皮就真係太厚啦🥴
另外就係 自家制 嘅 #冰糖雪梨茶 #夏枯草 #馬蹄竹蔗茅根 #茉莉花冷泡茶 #玫瑰烏龍冷泡茶
五款都唔錯 頭三款唔會太甜
要🙅🏻‍♀️走甜 就可以揀 冷泡茶 🍵 唔飲凍 仲有四款🫖茶包可以揀 #茉莉花茶 #玫瑰烏龍茶 #洛神花瓣玫瑰茶 #杞子圓桂茶
到🍦🍨🍧啦~ 個雪櫃有幾款一啖杯嘅甜品 賣相同味道一樣🤣
雪糕就開心好多啦😍 #大板牛乳 有成🔟款唔同味道 我地一共試咗七款🤣🤣
#海鹽味 見到有呢個味有驚喜 可惜冇鹹味
#伯爵茶味 呢個有驚喜👍🏻
#咖啡味 🤔唔係太甜 但我鐘意佢仲帶點苦味 應該話佢係「炭燒咖啡味」識合啲
#香芋味 同牛奶公司果隻味差不多 係個texture creamy d
#綠茶味 偏向 宇治抹茶味 不過若果多點茶嘅苦澀味會好啲
#豆腐味 一個字「怪」
#蜜瓜味 都係一個字「假」係果啲糖精溝出嚟嘅味🙁
仲有 雲尼拿味 士多啤梨味🍓 芒果味
不過要留意一吓 唔知係個雪櫃唔夠凍 定佢本身係咁呢😥啲雪糕雪得唔係好硬 好快溶🥶
最攪笑嘅係🤭🤭原來啲雪糕係 🇭🇰香港製造

題外話😅😅全場有四部電視 兩部播緊cctvb跑馬 後來一部轉咗睇cctvb劇
另外兩部就播ViuTV
呢間野應該上年年尾開 🤷🏻‍♀️唔知咩顏色呢💛🔵
不過佢個公仔 真係好 🇨🇳囯產 feel 😒
海底椰雪耳竹絲雞滋潤鍋
冰糖雪梨茶  &  玫瑰烏龍冷泡茶
夏枯草 & 馬蹄竹蔗茅根
黑松露豬肉餃
$300 (Dinner)
冰糖雪梨茶  &  玫瑰烏龍冷泡茶
夏枯草 & 馬蹄竹蔗茅根
黑松露豬肉餃
  • 各款肉類
  • 美國SRF極黑和牛肩胛肉眼
2021-06-18 42 views
夜晚冇咩野搞, 咁就同FD去左打邊爐.一入到去有D驚喜, 個環境超寬敞, 樓底勁高, D位好大. 坐得好舒服, 香港少見.飲品就海量選擇任拎, 有大路野可樂,  7喜, 芬達之類. 另外仲有無糖系列, 十分健康貼心. 特別野就有自家製幾款冷泡荼, 試左2款, 十分清新清爽.火鍋料就用手機下單, 十分方便, 食物質素都唔錯. 十分乾淨企理. 肥牛係必試.另外仲有海量雪糕, 仲有個租品櫃.總結黎講都算十分唔錯.
夜晚冇咩野搞, 咁就同FD去左打邊爐.

特別野就有自家製幾款冷泡荼, 試左2款, 十分清新清爽.

另外仲有海量雪糕, 仲有個租品櫃.

總結黎講都算十分唔錯.
2021-06-17 58 views
好耐無來大鴻輝覓食啦, 以前一想打邊爐都會過來依棟大廈試新店.. 今次試6樓嘅極品靚鍋,時間尚早餐廳唔算多人, 地方寬敞唔會煙霧彌漫, 好正就算叫到成枱都係都唔會逼迫點左B餐,本身附帶湯底都有不少選擇, 同朋友想加個特選湯底~極品花膠雞煲趐湯底($50)岀去自助完醬汁後,先飲左一碗湯幾濃郁,餐前小食秋葵同泰式鳳爪正常野 !而套餐b免費供應嘅牛肉樣樣都試左, 每碟份量唔多但任食怕咩喎 😋最欣賞係每份牛都附有紙條提醒煮嘅時間同標簽牛名稱。以放題牛質素絕對對得住價錢,封門柳肉味濃,而肥牛油花都好靚,食多幾轉已經值回票價。其他海鮮丸物都係以入座人數上碟份量唔會造成浪費,依點超讚 😚 大部分材料都免費供應,試左佢嘅蝦蜆,蝦大隻又爽口彈牙,由於我都飽無再試其它, 小胃王去食任食真係有點吃虧😂😂飲品蔬菜雪糕都係岀雪櫃任拎, 平時怕糖份高都好少飲紙包飲品或罐裝汽水,比我見到店自家泡的冷茶超開心,似乎比較健康, 飲多幾支都唔怕。而蔬菜款式都多樣,菜控肯定多選擇!

2021-06-16 54 views
香港地一年四季,任何時候都可以打邊爐。夏日炎炎,熱屎辣辣,涼住冷氣食住雪糕打邊邊更加爽。今日試咗荃灣大鴻輝嘅極品靚鍋,確係火鍋放題之選。一入場便見到一大個飲品放題櫃,最鍾意係佢有好多自家製冷泡茶、涼茶任君選擇。唔想飲太多甜野,可以揀幾款唔同類型嘅涼茶飲,認真健康。食物方面,多款牛肉任君選擇,而且質素非常高,隨時encore無限碟。湯底我哋叫咗酸菜胡椒豬骨湯,酸菜好開胃,胡椒味夠濃。所有自選配料都係用手機QR code,每碟份量會按人頭比例俾你,細細碟,可以叫多好多樣嘢食,而且上菜都非常之快,落單後5分鐘內即到。我覺得牛筋、花膠、竹笙、雲吞都相當好食。

今日試咗荃灣大鴻輝嘅極品靚鍋,確係火鍋放題之選。

湯底我哋叫咗酸菜胡椒豬骨湯,酸菜好開胃,胡椒味夠濃。

我覺得牛筋、花膠、竹笙、雲吞都相當好食。

2021-06-15
$240 (Dinner)
2021-06-16 54 views
出糧請爸爸食飯,同爸爸食火鍋,在荃灣娛樂廣場極品靚鍋。餐廳用手機落單,坐下了當然點了些前菜開胃,點了鳳爪和豬耳湯底選了海底椰雪耳雞湯滋潤鍋,清香甘甜,好好飲。我們點了個套餐C,有短角牛柳,不像普通日本和牛一樣,口感更軟腍,更香濃牛柳味,不點任何醬汁油,已足夠味道。餐廳牆上更有說明牛的不同部分只需滾幾長時間每盤牛肉更有卡紙提示這是甚麼牛肉,就例如這盤澳州短角牛肉眼,味道夠哂充足,有鋸扒的味道。除了牛,還有多款不同食物,例如羊柳、基本的丸類。還有飲品任飲。有清熱滋潤的竹蔗茅根,非常搶手。
出糧請爸爸食飯,同爸爸食火鍋,在荃灣娛樂廣場極品靚鍋。

餐廳用手機落單,坐下了當然點了些前菜開胃,點了鳳爪和豬耳

湯底選了海底椰雪耳雞湯滋潤鍋,清香甘甜,好好飲。

餐廳牆上更有說明牛的不同部分只需滾幾長時間

2021-05-04
2021-06-15 63 views
朋友又想打邊爐,咁岩行開荃灣,緊係去大鴻。所以就黎左呢間極品靚鍋。有唔同既餐等,而我哋揀左B餐 ,都有好多唔同野食揀,海鮮同肉類。呢到都係用手機自助落單,都方便易用。朋友同我都唔食辣。揀左一個豆乳,一個黑蒜。兩個味道都唔算太重,岩曬打邊爐。有好多野飲揀,最抵讚係有自家飲品。感覺上冇咁多添加劑防腐劑,健康d冷糖雪梨茶,竹蓆茅根。都幾好飲。冷泡茶都正常,健康之選。D牛都幾高質,以放題黎講,性價比好高。幾有牛肉味,易入口。質感好滑。封門柳同牛脷心片最推介。濟洲蠔都幾好味😋最後仲有雪糕同甜品。雪糕好多款揀,試左朱古力同芒果,味道正常。

呢到都係用手機自助落單,都方便易用。

有好多野飲揀,最抵讚係有自家飲品。
感覺上冇咁多添加劑防腐劑,健康d
冷糖雪梨茶,竹蓆茅根。都幾好飲。
冷泡茶都正常,健康之選。

D牛都幾高質,以放題黎講,性價比好高。
幾有牛肉味,易入口。質感好滑。封門柳同牛脷心片最推介。
濟洲蠔都幾好味😋

2021-06-09
$250 (Dinner)
2021-06-13 49 views
這裏的鍋特選擇頗多,而且有特色,今次我選擇了海底椰雪耳竹絲雞鍋,感覺好滋潤,湯底料頭亦足。這裏的牛肩胛肉真的不錯,看上去色澤紅嫩,入口軟滑,而且牛肉味濃,頗有水準,所以吃了很多。其他生料種類也不少,比其他火鍋放題精緻。尤其是墨魚滑,相當彈牙新鮮,由自己打在鍋裏,大小適隨專便,真的不錯。特別要推介的是響鈴,是新鮮炸的,非常鬆脆,在鍋內涮三秒即食,入口仍是脆的,食味相當好,一定要試試。其炸魚皮也是十分酥脆,同樣有水平。我很喜歡喝這店的自家製冷泡茶,冰涼順喉,茶味十足,比在超市買的冰茶好多了。而且這裏的雪糕口味也多,有我最喜愛的海塩雪糕,伯爵茶口味也不錯。整體而言,這裏的食材頗有水準,侍應的服務態度亦很好,收盤子很快,環境又寬敞,值得再來光顧。

• 牛肩胛肉、響鈴
2021-06-12 2522 views
最近向荃灣發掘了一間新的任食火鍋店,環境闊落,地方乾淨企理,而且價錢仲非常合理。門口有一大個飲品櫃,所有飲品全部任飲,款式選擇非常多,有汽水,冷泡茶,雪梨茶等等,而且蔬菜類別都係自取,分門別類標明在雪櫃門上,非常整齊。調味料選擇多,有花椒油,麻油,沙爹醬等等,自己可以調配適合自己口味嘅醬汁。轉眼間湯底已經送上,今次叫咗泰好味冬陰公鍋拼豆乳骨膠原靚雞養顏鍋,冬陰功湯底材料豐富,有大蝦,青口,蜆肉,香茅等等,色澤橙紅,香濃惹味,酸辣味均勻,而豆乳養顏鍋店家採用無糖豆乳調配,豆味香濃清香,內裏雞肉嫩滑,本菇吸收了湯底更加鮮甜。入座時每枱會有一相QR code ,店家採用QR code 落單,環保又慳時間,而且仲可以睇返之前order過什麼食物,價錢也可以睇得一清二楚。美國PRIME 肩胛肉眼肉紋清晰均勻,輕輕淖一淖,入口嫩滑肉味濃,肉質鮮嫩。西班牙穀飼豬梅肉片豬梅肉鮮嫩軟滑,肉質爽嫩,令人一試愛上。青口鮮甜多汁,味道濃厚,配上冬陰功湯底,更加滋味。其他配料都非常新鮮出色,尤其花膠仔,厚肉爽嫩,入口充滿膠質。冷泡茶味道清新順口,配搭火鍋非常適合。最估唔到可以任食日本雪糕,口味仲有多款選擇,伯爵

美國PRIME 肩胛肉眼
肉紋清晰均勻,輕輕淖一淖,入口嫩滑肉味濃,肉質鮮嫩。

西班牙穀飼豬梅肉片
豬梅肉鮮嫩軟滑,肉質爽嫩,令人一試愛上。

青口
鮮甜多汁,味道濃厚,配上冬陰功湯底,更加滋味。

冷泡茶味道清新順口,配搭火鍋非常適合。

最估唔到可以任食日本雪糕,口味仲有多款選擇,伯爵茶茶味突出,豆腐味豆味香濃。

整體來說食物乾淨新鮮,環境大而且服務不錯,下次可以約朋友再去。

Dinner
雖然夏天已到,但都無阻我打邊爐嘅愛好😆 喺網上見到呢間邊爐餐廳新新淨淨咁,價錢又唔錯,就嚟咗一試。湯底方面我哋揀咗一個冬陰功,一個海底椰雪耳竹絲雞滋潤鍋。喺湯未滾之前我哋睇咗少少小食。炸雲吞好脆,好有以前車仔檔嘅炸雲吞味道,我encore咗幾次🤣泰式鳳爪味道夠酸夠辣,都係好好食👍🏻火鍋料方面,個人推介美國封門柳。封門柳入口夠滑,有適量嘅油脂,幾有驚喜。嗌得冬陰功湯底,當然要嗌下啲海鮮食啦。蜆雖然細細粒,但係幾有咸鮮味,同冬陰公湯底非常之夾。青口好大隻,口感算滑,又係好夾湯底👍🏻蝦有蝦味,肉質唔削,都encore咗幾次😝蠔就差少少,上枱果陣仲係冰封狀態,不過味道都正常。菜方面呢度都有冰菜!冰菜爽脆,同邊爐真係好夾🤩嘢飲方面,除咗有一般嘅汽水同冷泡茶之外,竟然仲有竹蔗茅根任飲!我好鐘意竹蔗茅根,所以非常開心。除咗凍飲之外,呢度仲有茶包同埋熱水可以比食客自己沖熱茶,唔鐘意凍飲嘅朋友都有得揀👍🏻特別想讚揚餐廳嘅係,佢哋會因應客人嗌咗嘅湯底,喺枱上面擺定一啲加湯用嘅熱湯,for冬陰功湯底嘅竟然真係冬陰功湯,而唔係普通嘅豬骨湯,呢個做法又方便食客店員又做少啲嘢,覺得其他餐廳都可以效仿一下。另外,店

泰式鳳爪味道夠酸夠辣,都係好好食👍🏻

嗌得冬陰功湯底,當然要嗌下啲海鮮食啦。

蜆雖然細細粒,但係幾有咸鮮味,同冬陰公湯底非常之夾。
青口好大隻,口感算滑,又係好夾湯底👍🏻
蝦有蝦味,肉質唔削,都encore咗幾次😝
蠔就差少少,上枱果陣仲係冰封狀態,不過味道都正常。

菜方面呢度都有冰菜!冰菜爽脆,同邊爐真係好夾🤩

特別想讚揚餐廳嘅係,佢哋會因應客人嗌咗嘅湯底,喺枱上面擺定一啲加湯用嘅熱湯,for冬陰功湯底嘅竟然真係冬陰功湯,而唔係普通嘅豬骨湯,呢個做法又方便食客店員又做少啲嘢,覺得其他餐廳都可以效仿一下。另外,店員嘅服務都非常之殷勤,經常地喺鋪面度巡,一見到有吉碟就會收走👍🏻

overall我覺得嘢食質素唔錯,想抵啲嘅話可以集中食封門柳同海鮮,加上呢度服務良好,地方又大,我哋食得好舒服👍🏻 平平哋嚟講係一個唔錯嘅選擇。