2021-07-19 173 views
極品靚鍋 (荃灣)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心6樓$158任食打邊爐!香港仲可以係哪裏搵到呢。大鴻輝中心出名多餐廳,而且每一層的餐廳各有特色。去開荃灣經過這裏看到有一招牌寫住極品靚鍋,立即引起一陣打邊爐的心情。二話不說走咗入去。位於大廈6樓,全場也是極品靚鍋的場地,場地非常之大。由於場地帶抽風系統好,打完邊爐也覺得沒有一陣味。有11個鍋底咁選擇,仲係非常多,一定有一款啱。叫了一個骨膠原靚雞美顏鍋,還有一個家鄉胡椒酸菜豬骨鍋。預計我也是任叫的,每次可以叫兩碟,手打墨魚魚蝦膠!這些也是必叫!還有飲品櫃,和雪糕櫃,裏面的選擇種類繁多。最特別的是他們有自家種制的茶,和竹蔗茅根,很甜心。

極品靚鍋 (荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心6樓

$158任食打邊爐!香港仲可以係哪裏搵到呢。

由於場地帶抽風系統好,打完邊爐也覺得沒有一陣味。

有11個鍋底咁選擇,仲係非常多,一定有一款啱。

叫了一個骨膠原靚雞美顏鍋,還有一個家鄉胡椒酸菜豬骨鍋。

2021-07-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$158 (Dinner)
2021-07-18 144 views
今晚終於有機會試這間新人氣火鍋放題,餐廳極具氣派,座位以大卡座為主,地方非常寬敞舒適。任食任飲火鍋兩小時$188,在入口區已可選定火鍋湯底,湯底共有11款選擇,貪靚的我揀了《豆乳骨膠原靚雞美顏鍋》除了自選食物外,還有自助區,多款火鍋配料、甜品及自家製飲品任君選擇, 種類非常豐富!《豆乳骨膠原靚雞美顏鍋》~ 湯頭濃郁香滑,以鮮雞及新鮮豆乳每日製作而成,富有高蛋白質,超好味... 渴了整整一碗湯才放火鍋配料!多款火鍋牛肉,尤以《美國Prime封門柳》最吸引,牛味濃郁,油脂均勻,入口即溶 ! 還附有溫馨提示放湯5秒即可,細心體貼,值得一讚 !其他火鍋配料全都新鮮美味!吃過火鍋,當然要食甜品~每人一杯日本雪糕,有至愛的海鹽雪糕,火鍋+雪糕,超正!

其他火鍋配料全都新鮮美味!

2021-07-15
2021-07-18 104 views
點解我誘發我打佢個食評,係因為嚟咗個魚皮竟然係臭嘅,侍應拎走佢就算啦,真係好想睇吓佢幾時執笠,其實一入到去呢間野嘅格局好似好大間好闊落,疫情關係以為坐得鬆動好好,點知嘢食真係唔係一般咁好食,成幢野做火鍋,佢點解可以咁難色
2021-07-18
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
2021-07-18 88 views
西班牙穀飼豬梅肉片:肉質非常柔軟,豬肉味香,無得頂。我可以一個人食十盤。韓國濟洲生蠔:大隻厚肉,味道像廣島蠔,非常鮮甜,可以任叫真是超值。花膠:以往打邊爐花膠吃得多,大多是爽口的那種普普通通,但這家的花膠有驚喜,膠質很重,質地較厚,會漿著口,必食。冬瓜湯:非常出色,像冬瓜盅的味道,有蝦和瑤柱,份量也不少,這湯底很適合想食清淡又怕沒有味道的人。雪糕:多種味道選擇,最喜歡伯爵茶,茶味濃,雪糕質地幼滑,奶味香濃。
西班牙穀飼豬梅肉片:

肉質非常柔軟,豬肉味香,無得頂。我可以一個人食十盤。

韓國濟洲生蠔:

大隻厚肉,味道像廣島蠔,非常鮮甜,可以任叫真是超值。

花膠:

冬瓜湯:

雪糕:

2021-07-17 69 views
荃灣火鍋店多的是,要說好味和性價比高的,非這一間莫屬。除了食物好吃之外,他的座位也非常舒適,適合朋友,家庭情侶前來。套餐B叫了一個套餐B,牛肉和豬肉當然少不了,最特別它又有鮮蝦和元貝,大大隻的,一點也不吝嗇。牛肉和豬肉非常好味,頂級來形容,火鍋料來說不能挑剔,無論口感和味道也是頂級的。之於鮮蝦,大大隻的,街市買也不可能買到如此新鮮。火鍋配料當然,他的其他食材也非常吸引,魚滑和丸也是好味,沒有雪藏味。加上它出面的櫃位還有其他飲品選擇,味道和選擇也說,非常優質。

套餐B

火鍋配料
2021-07-14 70 views
荃灣一向都多任食火窩的餐廳!今次我就同朋友去左食極品靚鍋,餐廳的面積都好大,基本上全部都係卡位非常寬趟舒服,我同朋友叫套餐A任何食,我地就點左蕃茄濃湯和芫茜皮蛋湯。蕃茄較為清甜,芫茜皮蛋就好下火而且鍾意芫茜的朋友應該好開心。餐廳係QR code落單,環保方便又快捷,完全無漏單,外面更有好多飲料,小食,甜品同雪糕和蔬菜等都係任拿。牛肉質鬆軟,而且油脂平均,不會太肥膩!質素不錯呀豚肉:色澤紛紛嫩嫩,肉質也鬆軟且味道味濃!口感也非常嫩滑。值得一提係餐廳居然有素食提供,例如素餃子,素腸仔等等!!真係食素的朋友仔都可以一起去打邊爐最後埋單價錢都次每人150左右,非常抵食。

牛肉質鬆軟,而且油脂平均,不會太肥膩!質素不錯呀
豚肉:色澤紛紛嫩嫩,肉質也鬆軟且味道味濃!口感也非常嫩滑。

最後埋單價錢都次每人150左右,非常抵食。
$150 (Dinner)
2021-07-10 325 views
約朋友在荃灣小聚,選了於大鴻輝中心六樓的"極品鮮鍋",之前也光顧過留下很好的印象! 地方寬敞,服務好,座位舒服,食物擺放整齊乾淨衛生,是一處理想的用餐選點…… 今天約會時間是下午五時,這時段的食客比較少,而且7點前收費衹是$138一位再加一火鍋放題,非常抵食好吸引! 我們準五時入座,在寬敞的卡位坐下,先選定了湯底再用 QR Code下單點配料~選了,A餐任食 : 美國PRIME肩胛肉眼 西班牙殼飼豬梅肉片 西班牙羊肉卷湯底: 芫茜豆腐鍋……肉片薄切,輕輕灼一下又軟又滑!肉味鮮甜!encore又encore吃得十八暢快!青口,蜆都非常新鮮!特別欣賞自家制的松露豬肉餃,外皮煙韌饀肉飄香!還有8吋長蟹柳棒啖啖肉,口感非常爽!自家制冷熱飲料款式多選擇~冷泡茶,夏枯草,雪梨茶……等。而熱飲也有多種花茶包選擇,我喜歡他的 杞子菊花茶包!擺放整齊又衛生!每個細節都很 窩心!除了在手機上下單點菜,還可到食物區自選蔬菜和其他配料~多種口味的醬料任選~甜品雪糕食不留手!非常治愈啊~大滿足!
下單點配料~
選了,
A餐任食 :
美國PRIME肩胛肉眼
西班牙殼飼豬梅肉片
西班牙羊肉卷
湯底: 芫茜豆腐鍋……

肉片薄切,輕輕灼一下又軟又滑!
肉味鮮甜!
encore又encore吃得十八暢快!

青口,蜆都非常新鮮!

自家制冷熱飲料款式多選擇~
冷泡茶,夏枯草,雪梨茶……等。

而熱飲也有多種花茶包選擇,我喜歡他的 杞子菊花茶包!
擺放整齊又衛生!每個細節都很 窩心!

除了在手機上下單點菜,還可到食物區自選蔬菜和其他配料~

多種口味的醬料任選~

甜品雪糕食不留手!
非常治愈啊~
大滿足!

2021-07-06
2021-06-30 4695 views
新開極品靚鍋食物質素新鮮門口取票,手機點菜,防疫安全!真的主食靚牛,A,B,C餐分別可以選擇美國Prime肩胛肉;美國Prime 封門柳;美國Prime肥牛;美國SRF極黑和牛肩胛肉眼 湯底有12款,雞湯款有4款,豬骨2款,素湯也有,很大眾化 先選了2款湯底泰好味冬陰功鍋-好重蕃茄味,湯底甜味重,同平時酸辣不同。秘制香濃沙爹鍋-好濃味 這2款湯底味道都很重,牛肉灼完不需豉油已經有味!雪花紋分佈平勻而且我們選B餐吃美國Prime封門柳,牛味出色又軟綿綿入口肉汁豐富軟腍好難忘 牛肩肉也是很軟綿綿,牛肉山準很高其次我會推薦選韓國生蠔、花雕浸雞子、野生竹笙、鮮魚雲、靚靚花膠、牛根、生猛海蝦、青口都很不錯!松露手打牛肉滑,牛肉味非常濃,咬下粒粒口感,很香蔬菜在雪櫃自取,比較特別有冰菜和羽衣金蘭 小吃我選了多次好吃有:炸雲吞(蝦肉爽口)配甜酸醬泰式鳳爪 酸爽辣味日式麻醬秋葵 脆綠爽口麻辣豬耳 堅辣飲品大眾化汽水,地道系列我個人喜歡自家冷泡茉莉花茶,冷泡玫瑰花茶,冰糖雪梨茶……另外有熱茶提供,自己選茶葉自己沖熱水,適合長輩 雪糕是沒見過大阪牛乳OSAKA味道有很多:伯爵茶,海鹽,豆腐,綠茶,蜜瓜,士
新開極品靚鍋食物質素新鮮
門口取票,手機點菜,防疫安全!

真的主食靚牛,A,B,C餐

分別可以選擇美國Prime肩胛肉;
美國Prime 封門柳;
美國Prime肥牛;
美國SRF極黑和牛肩胛肉眼

湯底有12款,雞湯款有4款,豬骨2款,素湯也有,很大眾化

先選了2款湯底

8吋長蟹柳

泰好味冬陰功鍋-好重蕃茄味,湯底甜味重,同平時酸辣不同。
秘制香濃沙爹鍋-好濃味

而且我們選B餐吃美國Prime封門柳,牛味出色又軟綿綿

美國PRIME封門柳

入口肉汁豐富軟腍好難忘
牛肩肉也是很軟綿綿,牛肉山準很高

花雕浸雞子

松露手打牛肉滑,牛肉味非常濃,咬下粒粒口感,很香

冰菜

蔬菜在雪櫃自取,比較特別有冰菜和羽衣金蘭

小吃我選了多次好吃有:
炸雲吞(蝦肉爽口)配甜酸醬
泰式鳳爪 酸爽辣味
日式麻醬秋葵 脆綠爽口
麻辣豬耳 堅辣

小食

飲品大眾化汽水,地道系列

冷泡玫瑰烏龍茶

我個人喜歡自家冷泡茉莉花茶,冷泡玫瑰花茶,冰糖雪梨茶……
另外有熱茶提供,自己選茶葉自己沖熱水,適合長輩

雪糕是沒見過大阪牛乳OSAKA

大阪牛乳雪糕

味道有很多:伯爵茶,海鹽,豆腐,綠茶,蜜瓜,士多啤梨,咖啡……

很完美任食火鍋,地方樓底高,坐位又寬廣,不會迫焗感覺!
2021-06-27
$200 (Dinner)
美國PRIME封門柳
花雕浸雞子
冰菜
小食
冷泡玫瑰烏龍茶
大阪牛乳雪糕
2021-06-30 159 views
荃灣邊爐基本上一諗就會諗到嚟大鴻輝,呢間新開既火鍋店座位闊落,坐得舒服湯底有10種選擇,選擇困難既我梗係揀鴛鴦鍋,試下招牌既海底椰雪耳竹絲雞滋潤鍋拼麻辣靚鍋,啱晒想養生同埋鍾意食辣既人揀完湯底就掃QR code落order, 第一次就揀中間價位既套餐B, 除左大部份牛都係任食,估唔到連海鮮都係放題🦑🦐🐟如果任食梗係要嗌過靚靚花膠蔬菜🥬、丸類等等都係出面自助區任拎好少火鍋店有提供呢期流行既冰菜,非常夾麻辣火鍋蟹籽手打墨魚滑咬落有墨魚粒口感👍🏻值得一讚呢度飲品同甜品都好有誠意,除咗比較普遍既罐裝汽水和茶等之外比較有特色飲品例如竹蔗茅根、茉莉花冷泡茶、夏枯草等等都係自家製任飲雪糕口味亦都好多,連平時出面比較少有既豆腐味、海鹽味都有

如果任食梗係要嗌過靚靚花膠

蔬菜🥬、丸類等等都係出面自助區任拎
好少火鍋店有提供呢期流行既冰菜,非常夾麻辣火鍋

蟹籽手打墨魚滑
咬落有墨魚粒口感👍🏻

值得一讚呢度飲品同甜品都好有誠意,
除咗比較普遍既罐裝汽水和茶等之外

雪糕口味亦都好多,連平時出面比較少有既豆腐味、海鹽味都有
2021-06-29
Dinner
周日晚上黎到荃灣火鍋集中地-大鴻輝中心 就梗係黎打邊爐。6/f極品靚鍋價錢真係幾吸引,19:00前離座最平只需$138 加一就可任食豬牛羊加火鍋配料放題。 餐廳座位非常闊落,感覺乾淨明亮!罐裝飲品款式都幾多,有3-4個雪櫃,還有自家製涼茶(雪梨茶、夏枯草及竹蔗茅根)冷泡茶有玫瑰烏龍、茉莉花烏龍,唔想飲凍亦有提供茶包供熱飲,呢方面做得幾細心。總共有12款湯底選擇,我就選擇了豆乳骨膠原靚雞美顏鍋!材料主要有豆乳、黃豆、本菇、紅蘿蔔、鮮雞 店員表示湯底滾起可先飲碗湯養顏補充蛋白質,再開始打邊爐餐廳用手機落單,比較特別同欣賞係極品靚鍋在素食方面都幾多選擇。菜類就係出面凍櫃自取,已經分好一碗碗。特別d嘅有冰菜同羽衣甘藍。火鍋料上碟時都幾整齊及分類擺好,感覺唔錯。我選嘅最平A套餐包牛肩胛肉眼、穀飼豬梅肉、西班牙羊肉卷!三款肉類 穀飼豬最出色,爽彈得黎唔會鞋。火鍋料呢個價錢真係無得輸。必食:廚師腸、豬骨濃汁貢丸、陳皮魚蛋、花膠、豬粉腸豬膶亦都非常新鮮嫩滑自家制松露豬肉餃好香松露味,皮部分QQ有彈性。甜品杯中意食玫瑰荔枝果凍同紫薯杯。店內供應是款叫大阪牛乳雪糕,有好多特別口味選擇。試左海鹽同香芋感覺很
周日晚上黎到荃灣火鍋集中地-大鴻輝中心 就梗係黎打邊爐。

總共有12款湯底選擇,我就選擇了豆乳骨膠原靚雞美顏鍋!
材料主要有豆乳、黃豆、本菇、紅蘿蔔、鮮雞
店員表示湯底滾起可先飲碗湯養顏補充蛋白質,再開始打邊爐

菜類就係出面凍櫃自取,已經分好一碗碗。
特別d嘅有冰菜同羽衣甘藍。

三款肉類 穀飼豬最出色,爽彈得黎唔會鞋。

火鍋料呢個價錢真係無得輸。必食:
廚師腸、豬骨濃汁貢丸、陳皮魚蛋、花膠、豬粉腸

豬膶亦都非常新鮮嫩滑

自家制松露豬肉餃好香松露味,皮部分QQ有彈性。

甜品杯中意食玫瑰荔枝果凍同紫薯杯。

店內供應是款叫大阪牛乳雪糕,有好多特別口味選擇。試左海鹽同香芋感覺很不錯亦有牛奶順滑口感。
2021-06-27
$150 (Dinner)
2021-06-28 172 views
荃灣大鴻輝出名多食店,今晚同朋友經過很想食火鍋,見到間新開業之火鍋店推介食高級牛肉,咁就入去試吓。餐廳樓底好高,坐位十分寬敞,我覺得成幢大廈可以話最舒適的食店。入座前先揀湯底,餐廳有12種湯底,我揀咗豆乳骨膠原靚雞美肌鍋,感覺幾滋補,而套餐就可選A、B或C餐,我哋就揀咗B餐每位$218。我哋係牛魔王,先order美國prime封門柳,入口即溶又有牛味,prime肥牛就牛味重D,牛脷心片,爽口又滑,真係冇得輸,我哋食到停唔到口,每款牛都order咗三次,淨係食這三款牛已番本了!仲有大大隻濟洲生蠔、爽口彈牙的海蝦、鮮味十足的脆肉鯇魚片及脆鯇魚骨腩,大大件靚花膠就唔少得,其他火鍋配料都很多選擇,最值得讚係多種菜可以自取,新鮮及洗得好乾淨。食飽仲有幾款cake及好多口味之雪糕做甜品。真心覺得係我食過的火鍋放題質素最高的一間。正!
2021-06-28 123 views
CP值超高‼️荃灣大鴻輝中心開咗間火鍋放題🍲人均消費只係百幾蚊😱 樓底超高,環境寬敞,好適合gathering👬👩🏼‍🤝‍👩🏻🌶極刺激麻辣靚鍋嗜辣魔人認證:呢個湯底超辣🌶🌶🌶尤其係用嚟烚生根,辣到喊😂建議食多啲鴨血,味道最夾😉牛肉選用美國prime肩胛肉眼🥩,食落幾新鮮;其他豬肉羊肉🥓都唔錯😄打邊爐唔少得嘅芝士腸、各種丸、午餐肉都應有盡有,另外仲有自家制嘅松露餃🥟同埋墨魚滑🦑連養顏花膠都有😎🥤除咗常見嘅汽水,仲有好多自家制飲品,個人最鍾意冷泡茶同埋夏枯草🌿打邊爐更加需要清熱氣🔥🍮甜品都好值得推薦,尤其係雪糕,有N隻味😆 草莓🍓芒果🥭蜜瓜🍈伯爵茶☕️全都來一杯吧🍨.

🌶極刺激麻辣靚鍋
嗜辣魔人認證:呢個湯底超辣🌶🌶🌶
尤其係用嚟烚生根,辣到喊😂
建議食多啲鴨血,味道最夾😉

2021-06-17
$180 (Dinner)
2021-06-28 112 views
朋友生日 選了荃灣一間極品靚鍋 可以任食的火鍋店 準備大吃大喝😋 想不到店舖面積超大 牆上有牛隻煮的時間建議和介紹牛肉來源 十分清楚 店員安排的座位闊落 坐得很舒服 旁邊有大電視 播著不同的台 我和朋友一邊吃一邊看造美人節目😂有A,B,C餐選擇 我們選了B餐特上USDA Prime牛肉套餐 $218/1位留意海鮮任食只限B,C餐😋 B餐食物選擇很豐富😍有青口、水魷、帆立貝、鮮魚雲、脆鯇魚片、花膠、蜆、海蝦、生蠔、雲吞、脆鯇骨腩、野生竹笙、花雕浸雞子、墨魚滑、羊肉卷、豬梅肉片、封門柳、肥牛和牛脷心片 還有很多火鍋配料用手機掃二維碼便可以點菜 十分方便~~調味料可以在外面自選 還看到有甜品凍櫃和凍箱裝雪糕飲品都是任飲自選 有幾個大飲品雪櫃 驚喜這店設有自家推出的樽裝飲品 例如茉莉花冷泡菜、玫瑰烏龍冷泡茶、夏枯草、馬蹄竹庶茅根、冰糖雪梨茶等等 我選了玫瑰烏龍冷泡茶和冰糖雪梨茶👍🏻 感覺很健康😄先讚賞一下湯底 有12款湯底可選擇 我選了豆乳骨膠原靚雞美顏鍋 以新鮮豆乳黃豆本菇紅蘿蔔鮮雞製作 富有骨膠原和豆乳香氣😍 有養顏美容 滋陰髮甲 有益關節的功效喝起來有很香豆乳雞湯味 滋補😋👍🏻食物方面

留意海鮮任食只限B,C餐😋
用手機掃二維碼便可以點菜 十分方便~~
調味料可以在外面自選
還看到有甜品凍櫃和凍箱裝雪糕

飲品都是任飲自選 有幾個大飲品雪櫃
我選了玫瑰烏龍冷泡茶和冰糖雪梨茶👍🏻 感覺很健康😄

喝起來有很香豆乳雞湯味 滋補😋👍🏻

食物方面 美國Prime封門柳、肥牛和牛脷心片 點了幾次 厚薄均勻 薄切 牛味濃 肉質鮮嫩😋 海蝦新鮮肉質彈牙 蜆是大size的那一種👍🏻 生蠔是急凍的韓國生蠔 也可以👌🏻
台式鴨片很滑 朋友自製麻辣醬汁點鴨血吃 味道更昇華😜 其他食物也不錯 有些小吃也值得點 有麻醬秋葵 很新鮮 有麻辣木耳、鳳爪😋
2021-06-24
2021-06-27 100 views
食肉獸又岀動啦!今次係去咗打邊爐🍲!早兩日去咗極品靚鍋,一次過可以食匀三款美國PRIME肉,勁正呀!包括有滿滿肉香嘅美國PRIME肩胛肉眼、爽實口感嘅美國PRIME封門柳同埋滑到一個點嘅美國PRIME肥牛!真係大滿足呀!仲有多款特色美食,牛脷心片、自家制鮮蝦雲吞、韓國濟洲生蠔、野生竹生、生猛海蝦、靚靚花膠、帆立貝、青口、午餐肉。自家製雲吞同埋生猛海蝦係必食呀!雲吞有生雲吞同炸雲吞,生雲吞夠彈牙、炸雲吞夠香脆,兩款都好味!海蝦只需要灼1分鐘,肉質非常彈牙,蝦膏仲好甜添!青口都好大隻,而且冇沙得嚟好清甜,足足Encore左幾次🤣自助區仲有新鮮蔬菜同埋飲品啦、甜品啦同埋雪糕🍦!呢度啲甜品幾種不同味道、全部細細杯啱晒女士們淺嘗可以試多幾款😍仲有好多種唔同味嘅雪糕,都係細細杯,我試咗清甜嘅蜜瓜味,味道好似日本靜岡蜜瓜㗎😆

聽朋友講大鴻輝新開咗極品靚鍋,地方超大,作為荃灣人當然要即刻試下啦😉一上到去果然地方非常寬敞,而且樓底非常高,應該前身係酒樓,新裝修乾淨企理q r code點餐😎第一次食揀咗比較實惠嘅$168,見到選擇都好多,主打當然要食美國prime肩胛肉眼啦😎😎鍋底選擇亦都好多,除咗基本嘢之外,特別有個冬陰功湯底,唔係周圍有一於就揀你啦🤩蔬菜、飲品、雪糕、都係自助嘅,選擇好多仲有自家製涼茶,揀咗竹蔗茅根同冰糖雪梨好足料👍冬陰功鍋底好有驚喜,正宗泰國口味!而且仲有蝦、蜆、青口,係海鮮冬陰功湯底呀😜另外仲有一啲餐前小食,麻辣豬耳、泰式鳳爪,麻辣豬耳超級爽口!美國prime肩胛肉眼,真係估唔到168有如此質素,油花分佈均勻,唔會太肥,牛味都濃沃嘅,卓十秒就食得!不斷點🤣🤣值得一讚,上菜非常快,,另外我都鍾意食羊,就揀咗西班牙羊肉捲,小小羊騷味,配冬陰功又幾得意喎🤭🤭蟹籽手打墨魚滑,呢個非常有質素,彈牙爽口鮮甜添其他配料選擇應該有嘅有,唔應該有都齊曬😉😉埋單兩個人三百七十蚊,真係非常·超值,見到張單下次再幫襯嘅時間送杯日本嘅sapporo生啤添😍😍下次約齊人腳,原來有c區,安心出行入座可以6上添👍👍

蟹籽手打墨魚滑,呢個非常有質素,彈牙爽口鮮甜添

其他配料選擇應該有嘅有,唔應該有都齊曬😉😉

下次約齊人腳,原來有c區,安心出行入座可以6上添👍👍
2021-06-23
$185 (Dinner)