2020-10-12 141 views
今日突然好想食楊州炒飯,於是去左買外賣。點知、點知一打開啲料又細又小,啲飯仲要係硬😡😡無諗過係咁,未食過咁難食楊州炒飯,唔會再有第次😤😤😤😤😤😤
今日突然好想食楊州炒飯,於是去左買外賣。點知、點知
2020-10-04 184 views
我們已很久沒有飲茶,今天便和家人飲個午茶,本身食京菜的酒樓,午市也人多熱鬧,不過等了一陣便有位入座,望著個個一盅兩件的時候,飲茶的氣氛又再湧現。茶樓第一件想食嘅點心就係蝦餃皇,內裏的蝦原隻爽嫩,值得稱得上蝦餃皇。酸菜湯牛肉薯粉,通常夜市會叫酸菜魚,而午市有這道牛肉薯粉,當中是酸菜湯的惹味至今想起都會流口水,薯粉有特別嘅口感煙煙靭靭深入了酸菜湯的香味,食多一兩碗。北方葱油餅,有別於廣東蔥油餅的扁身形狀,口感同樣香口,反而厚身的沒那麼脆口。椒鹽豆腐粒,口痕想食的一道小食,保持水準。擂沙湯圓,甜度適中,不會太甜,令食太多咸點的清泉。飲茶目的除了食好嘢,當然就係和家人聚聚,洗淨一下疫情的鬱悶心情,有時啲嘢既來之則安之,飲啖茶食個包,好快就會唔好事情終會過去。

椒鹽豆腐粒,口痕想食的一道小食,保持水準。

擂沙湯圓,甜度適中,不會太甜,令食太多咸點的清泉。

2020-09-11 139 views
今日星期五又係偷懶日😂,來到將軍澳彩明商場的金公館晚飯😋。剛好6點唔使等位👍。叫左:老壇子酸菜魚$198🐟勁大盆,酸辣適中,應該有成條魚,魚味濃又滑又厚身,寛粉好彈牙👍👍蒜片牛仔粒$68🐂呢個係主角,一定要試,蒜片炸到金黃色,好香脆。牛仔粒肉質軟嫩,一粒一口😋✨四川擔擔麵$38唔係好辣,但我覺得咸了些
老壇子酸菜魚$198🐟
蒜片牛仔粒$68🐂
四川擔擔麵$38
唔係好辣,但我覺得咸了些
2020-09-11
  • 蒜片牛仔粒
2020-09-05 141 views
今日到左將軍澳調景嶺嘅彩明商場搵食,有間金公館食四川粵菜,於是入咗去開餐,其實想食片皮鴨,但得2人怕食唔晒,於是叫了其他先,下次多人才叫番片皮鴨😝。-椒鹽九肚魚炸得香脆內軟,送杯酒真一流。-蒜片牛仔粒牛肉粒唔肥,咬落有蒜香味而且肉汁豐富。-剁椒蒸魚雲都很大碟而且蒸到剛剛好,最估佢唔到係有麵跟上,之前食左拌麵己飽左大半,但佢個汁辣辣地很惹味,食下食下就食晒😝-薑蔥拌麵用碟上份量多,足夠2人食,拌麵掛汁夠味,但食到最尾比較多油。

-椒鹽九肚魚
炸得香脆內軟,送杯酒真一流。

-蒜片牛仔粒
牛肉粒唔肥,咬落有蒜香味而且肉汁豐富。

-剁椒蒸魚雲
都很大碟而且蒸到剛剛好,

-薑蔥拌麵
2020-09-05
Dinner
香港人一向是最有口福的,不單環球美食五花八門,講到中菜,更是全球數一數二。由傳統古法、地方菜系、新派粵菜到精緻點心,應有盡有。雖然很多人都說「港女的浪漫,魚生加舊飯」,但其實不是只愛日本菜,很多女生都迷上吃中菜。今晚實行同屋企人食返餐有質素嘅中菜吧。.不過疫情又再一波,防疫絕不可鬆懈,出外用餐記得要戴口罩。.去到調景嶺站A出口行大概五至8分鐘就可以到達啦,過咗條天橋就係彩明村商場第一個舖位就係【金公館】,唔會驚搵唔到喺門口!門口非常開揚。店員喺門口已經量度左我哋嘅體溫先會俾我哋進入餐廳範圍之內,【金公館】不是型格的環境裝潢、典雅的中式氣派、有無敵靚 view 做陪襯、而是踏踏實實的一間新底酒家的裝潢,入面非常光猛、每張枱與枱之間都有適當的距離,相當安心同舒適。餐牌非常厚身,有些菜式都進行革新,帶來截然不同的感覺。餐牌以經典菜式為本,味道保留傳統滋味,但某些賣相就變得非常新穎。而且抗疫時期都做了一些套餐配搭,價錢都相對得宜。而且圖文並茂變相更加豐富吸引。▫️麻辣水煮魚 $238這一大碗麻辣水煮魚 ,紅紅火火的樣子,一看就有一種特別熱鬧,年味十足的感覺,上桌時香氣四溢,又麻又辣的香味,讓人口
不過疫情又再一波,防疫絕不可鬆懈,出外用餐記得要戴口罩。

▫️麻辣水煮魚 $238
這一大碗麻辣水煮魚 ,紅紅火火的樣子,一看就有一種特別熱鬧,年味十足的感覺,上桌時香氣四溢,又麻又辣的香味,讓人口水猛流,裡面還加入了豆芽菜、香菇等食材,適合愛重口味的人品嘗。
麻辣水煮魚

水煮魚的精隨在於鮮嫩的魚肉,配上又香又辣的湯底,一下就把白飯扒光光!不過入面有紅寛粉都不用再點白飯了。每塊魚片完全吸收辣湯湯汁,食起來會食到啖啖辣味和魚肉。
麻辣水煮魚

入面配菜可多了,豬紅及寛條最好吃,豬紅麻味香濃,辣得不嗆喉。寛條很吸湯之外,它是厚寛型,咬上去 口感好不錯非常彈牙。

▫️青城山杏汁白肺湯 $55一位
呢個湯係呢餐飯嘅Number1,好飲到不得之了,一直都知道處理白肺,是一件工序繁複的事,從清洗豬肺到熬製湯底,每個過程都花盡工夫,而且供應這湯水的餐廳不多。所以一見到就好想一試。
青城山杏汁白肺湯

入面材料非常豐富,「有白肺、雞腳、白菜膽及金華火腿粒。」金華火腿粒,好入口,湯呈奶白色,但燉湯內找不出任何杏仁碎粒,整個湯都非常撲鼻,而菜膽燉出的清淡滋潤味道非常回味。$55一位超值得嚐試,因為處理白肺似乎不可能在家做的了。 哈哈

▫️北京填鴨半隻$188
配醬料及配菜當中有青瓜條、京蔥絲、甜面醬以及冰梅醬仲跟咗一籠饃皮,如果額外再加其他配菜同醬料就要$20以上啦!
北京填鴨半隻

傳統烤鴨嘅方法鋪左啲新鮮嘅配菜。青瓜可以解油膩令到口感層次豐富,京蔥絲就吸收晒啲油脂,更香更爽口。甜面醬就可以啲甜度令到鴨味提高更加香,冰梅醬,酸酸甜甜開胃又解膩。
北京填鴨半隻

鎮店菜式確實有水準,填鴨色澤紅潤,皮脆肉嫩,鴨味濃郁,肉質肥而不膩,皮肉剛剛好,味道沒有令人失望。總括配以海鮮醬、青瓜、京蔥及麼麼皮是不敗的配搭。

▫️芙蓉賽螃蟹 $128
食完濃味菜式相對食返淡口小小先。芙蓉賽螃蟹係撈飯之選,炒得滑滑嘅蛋白再加上香濃滑漉嘅蛋黃,鮮香滋味更濃郁突出,簡單又美味。
芙蓉賽螃蟹

那份提味陳醋成最佳配角 。
看似平凡的家常小菜,卻是蘊含著超高底子的功夫菜,一吃就知道全都是大廚出品,絕無冷場的經典菜色。一整晚非常幸福,因為每樣菜式都很滿足。
芙蓉賽螃蟹
晚飯時間來到,我們點了二人套餐加酸菜魚。二人套餐($328):包雞絲粉皮、老火湯、烤北京填鴨(半隻)、宮保雞丁、蒜茸炒時蔬、白飯兩碗及荔枝桂花糕。老火湯很大盤!裡面有很多蓮藕,清甜,不錯。份量太多,兩人喝不完。雞絲粉皮,清涼開胃,很合夏天吃。這道菜我一向喜歡,這裡亦做得好吃。😋宮保雞丁,這道菜也是我一向喜歡的 😂。但間間餐廳做出來都有不同,我曾經吃過不好吃的。但六公館這個做得很好,花椒八角麻辣味做得好出好香,非常惹味,花生粒粒爽脆,雞肉亦滑,撈飯吃一流。😋😋烤北京填鴨(半隻),這個也滿大份的,共有12塊摩摩皮。烤鴨很香,肉嫩多汁,而鴨皮油脂甘香。把醬汁和配菜一起包在摩摩皮裡吃,好味。😋😋蒜茸炒時蔬,菜芯十分新鮮,爽口香甜,good。老壇子酸菜魚($198)這個非常有水準!🤤😍 我以前一直對酸菜魚麻麻,但自從在大陸吃過一次後,發現原來酸菜魚是可以好好味的。而這裡做的跟我在大陸吃的那一次,味道上可以說一樣,一樣地十分美味。😍魚肉份量非常多,塊塊又嫩又鮮 😍,最重要是完全無骨 😂。裡面還有很多粗薯粉,非常彈牙。湯底味道做得非常之好味!酸酸辣辣,香濃惹味,我勺了很多來撈飯吃 🤤😍。最後,荔枝桂
晚飯時間來到,我們點了二人套餐加酸菜魚。

雞絲粉皮

宮保雞丁

烤北京填鴨

烤北京填鴨(半隻),這個也滿大份的,共有12塊摩摩皮。

蒜茸炒時蔬,菜芯十分新鮮,爽口香甜,good。

老壇子酸菜魚

老壇子酸菜魚($198)

最後,荔枝桂花糕作甜品。冰涼清甜,很不錯。

想說,這個二人套餐,份量是非常多的,可以足夠三個人吃 😂。我們打包了回家,第二日再吃,宮保雞丁加酸菜魚的湯撈著飯吃,實在是太美味了 🤤🤤🤤。

六公館的食物真的很有質素,性價比很高,而員工也很親切有善。

可惜,不是住在附近,如果是,我們一家應該會常常落去吃晚飯 😂。
雞絲粉皮
宮保雞丁
烤北京填鴨
2020-06-28 71 views
食主菜前緊係叫d小食暖暖胃,叫左蒜泥白玉同青椒黃金皮蛋。我比較欣賞蒜泥白肉,因為佢肉下面夾左片同白玉差唔多大細嘅青瓜片,食落口有爽軟口感,爽黎自青瓜,軟黎自白玉,而且青瓜將肥膩嘅感覺減半,別有一番味道,滿意啊。食皮蛋我好小會夾青椒,今次一試原來加d辣又幾過引喎~主菜係麻辣水煮滑牛肉,勁足料,每樣都好多,牛肉真係好滑,芽菜仔掛晒d麻辣汁,粉皮又吸晒d辣汁,又香又麻,配埋白飯好正。男朋友唔食得辣,我地只叫左小辣,佢有微辣得黎又保持到麻辣嘅水準,不得不讚。我下次試下片皮鴨先,似乎係水準以上菜式

2020-06-25 74 views
媽媽只愛食粵菜,所以帶她來這間四川粵菜館餐廳位於調景嶺彩明商場內,裝修光猛新淨, 幸好訂了位,目測已經有8成入座率。很旺場媽媽不喜歡吃辣,但我很喜歡吃辣,所以這間餐廳每道菜可以選擇辣度,滿足我地兩個口味我點了"家常酸辣粉" $38夠麻辣, 酸辣粉十分多,足夠二人分享炸金銀饅頭(半打)$38兒時最喜歡吃,見好多網友必食推介, 熱辣辣,炸得香脆可口,超級大愛京鹵鴨舌 $52鹵水味香濃, 鴨舌肥美爽口酸菜魚$198點了少少辣,始終酸菜魚有一點辣會比較好味,媽咪很喜歡這種辣度,魚片很新鮮嫩滑,媽咪贊不絕口竹笙海皇蒸蛋 $88亦是我媽咪最喜歡的一道菜, 因為蛋貞德剛剛好, 很滑溜, 蛋上鋪滿竹笙,鮮蝦,菜,配上白飯一流餐廳除了出名酸菜魚外, 亦很出名北京填鴨,但我們二人吃了酸菜魚和其他菜已經很飽,下次一定會來吃北京填鴨
媽媽只愛食粵菜,所以帶她來這間四川粵菜館

我點了"家常酸辣粉" $38
夠麻辣, 酸辣粉十分多,足夠二人分享

炸金銀饅頭(半打)$38

京鹵鴨舌 $52
鹵水味香濃, 鴨舌肥美爽口

酸菜魚$198

竹笙海皇蒸蛋 $88

2020-06-17
$300 (Dinner)
  • 酸菜魚
  • 家常酸辣粉
2020-06-24 1473 views
今晚突如其來好想食片皮鴨,即刻搵下近近地邊度有得食,原來行過隔離個屋苑商場就有,天助我也呢間除左食京川菜,仲有粵菜,比食客多一份選擇入座開茶後,送上前菜,內有辣椒嘅木耳,辣度令人幾開胃,餸未上已經比我食晒見到餐牌上有一系列湯類,有D需要預訂,幸好呢客青城山杏汁白肺湯 ($55/位)即叫即有奶白色湯底幾甜,湯料有白菜,豬肉及豬肺,飲落有杏仁嘅清香味,超級夠熱,湯還是要趁熱飲先好飲嘅!小食原本想叫椒鹽九肚魚,可惜無貨,改叫呢客椒鹽鮮魷 ($68),份量果然係小食類,最岩叫番支啤酒一齊食炸漿略為厚身左少少,椒鹽灑係"金黃色外衣"上,入口熱辣辣,鮮魷入口唔韌,再點少少喼汁食就仲好味D!小炒係腰果黑椒牛肉粒 ($158),牛肉粒份量與其餘配料相同!  黑椒同牛肉從來都係"朋友",入口帶有微微黑椒香味,肉質鬆軟,同西芹粒一齊都好好送飯; 而腰果仍然保持香脆,增加菜式嘅唔同口感!近排愛上左食萵荀,無論清炒或係火鍋,見到呢度有靈芝菇炒萵荀絲 ($78),又點可以錯過呢?!萵荀絲炒得夠爽甜,配埋略帶口感嘅靈芝菇,夾一注放入口有兩種口感壓軸出場有呢客烤北京填鴨 ($188/半隻),目測出場率甚高,配以饃饃

呢間除左食京川菜,仲有粵菜,比食客多一份選擇

壓軸出場有呢客烤北京填鴨 ($188/半隻),目測出場率甚高,配以饃饃皮一籠,青瓜絲,京蔥絲及甜醬酸梅醬

鴨皮顏色吸引,皮下無咩脂肪,多食幾片都唔會太膩

趁饃饃皮仲熱就快點起動放材料

包住再大啖咬,甜醬混入鴨肉上,再加上青瓜絲及京蔥絲嘅爽脆,快快黎第二舊! 哈....哈................

一間有齊京川粵菜式,走街坊路線,住附近嘅又多一個開餐選擇!
Dinner
金公館防疫措施做得很足須量體温 消毒雙手店內間起了屏風 枱距亦很遠=胡麻鮮准山=養生冷盤 鮮淮清新爽口味道清淡平和 配搭胡麻醬調味健脾開胃的前菜=青城山杏汁白肺湯=配料有雞腳 豬肺 菜乾 排骨湯料豐富 非常滋潤=烤北京填鴨(半隻)=鴨皮脆卜卜 肉同皮分開 皮下脂肪唔多比較健康肉厚嫩而鴨味香薄薄的摩摩皮暖暖的又軟熟半隻大概二至三人份=老壇子酸菜魚=配大量青瓜 萵苣 粉 酸菜魚肉本身好嫩滑又大塊味道有調到接近港人口味顧不會太濃太麻=竹笙鼎湖上素=想著要吃點素菜 沒想分量也挺多竹笙 雜菇 加 菜心竹笙口感吃起來爽脆份量真的大 菜色價錢不貴所以真心抵食
金公館防疫措施做得很足

份量真的大 菜色價錢不貴
所以真心抵食
胡麻鮮准山
竹笙鼎湖上素
為慶祝父親節,今日同父親大人去食中菜。老豆想食北京填鴨,於是就揀咗呢間金公館。 將軍澳呢間金公館在彩明商場內,調景嶺站一出上商場就好易搵到。金公館的裝修簡潔光明又不失時尚,一點土氣也沒有。座位寬躺,完全不覺嘈雜,老人家十分喜歡。埋檯先來兩個餐前小吃,可口麻辣花生,酸辣椒泡雲耳。開咗個胃後,來了個前菜,野山椒泡鳳爪,愛吃辣的朋友就啱吃了。我較喜歡蒜片牛仔粒,牛仔粒肥瘦適中,帶有濃濃的蒜香味。 🧆再來就進入戲肉喇。北京填鴨🦆係今日嘅主角,熱呼呼嘅麵皮加上脆卜卜嘅鴨皮和肉,爽口的青瓜與梅子醬,清新又可口,好好味啊!老豆吃完一塊又一塊,停不了口,非常欣賞。 🥢另一個主菜是霸王脆骨蝦球🍤,就是花椒脆炸雞軟骨和蝦球,開頭見到以為非常辣,成碟都有紅噹噹的辣椒🌶️,但試咗一啖之後,原來唔算太辣,香脆可口,色香味俱全。主食是蔥花瑤柱蛋白炒飯,呢碟飯一到我就嘩咗一聲,係因為好大碟,一碟飯夠4人份量。好彩我帶定環保飯盒,唔使浪費。 🍚甜品有另一個胃,杞子桂花糕和桂花冰粉。呢兩個甜品真係不吃不可。🌼桂花糕🌼香甜得黎唔太甜,可以清除剛剛吃炸物的油膩感。 🌼桂花冰粉🌼不但帶有桂花清香,仲有一陣酒香味,吃完一碗真想再

甜品有另一個胃,杞子桂花糕和桂花冰粉。呢兩個甜品真係不吃不可。🌼桂花糕🌼香甜得黎唔太甜,可以清除剛剛吃炸物的油膩感。 🌼桂花冰粉🌼不但帶有桂花清香,仲有一陣酒香味,吃完一碗真想再encore! 可惜已經十成飽了。 😋

埋單時嚇我一跳,原本預一千大元的飯,700蚊就有找,原來北京填鴨做緊半價優惠,父親大人非常滿意呢一餐,話抵食又好食,下次要帶埋其他親戚黎食添。 😅

• 北京填鴨(半隻)
  • 蒜片牛仔粒
2020-06-16 110 views
今日經過將軍澳調景嶺工作,順路醫左個肚再搏殺經過見到金公館見到每枱坐位都有物件分隔,防疫措施令我哋都安心進食共點了兩份套餐,有小食、點心、主食川北涼粉帶點辣好惹味一條條的涼粉有QQ的口感,每一條都均勻沾滿了辣汁、花生碎......配料手拍麻辣青瓜醒胃又爽口健康之選豉汁蒸鳯爪夠入味,點心又夠熱想補下骨膠原南乳豬手係首選,一咬落去已經感覺到Lam住我個咀蔥花瑤柱蛋白炒飯粒粒分明,廚師炒飯岀式乾炒牛河配上辣椒醬牛肉份量都幾多,控制火喉控制得好好,唔會過晒火
今日經過將軍澳調景嶺工作,順路醫左個肚再搏殺

共點了兩份套餐,有小食、點心、主食
川北涼粉帶點辣好惹味

手拍麻辣青瓜醒胃又爽口

健康之選

豉汁蒸鳯爪夠入味,點心又夠熱

蔥花瑤柱蛋白炒飯粒粒分明,廚師炒飯岀式

乾炒牛河配上辣椒醬

牛肉份量都幾多,控制火喉控制得好好,唔會過晒火

2020-06-03
Tea
友人喜歡吃中菜,所以今次到了調景嶺彩明商場這家「金公館」。門口佈置溫馨亮麗,裝修富麗,空間寬闊,感覺開揚。餐廳以中式設計,裝修雅緻,典雅時尚,環境整潔,令人感覺舒服。而且很舒適的感覺。最近都因為衛生問題,座位間都放了間隔板,分開每枱食客。餐牌裡有多款特色的京菜、川菜美食,看得我也眼花瞭亂。蒜泥白肉頭盤先叫了蒜泥白肉,每一口都是彈牙的膠質感,肉也鮮甜,不會有雪藏味,配上蒜味醬汁,一片接一片的沾著吃。烤北京填鴨(半隻)烤北京填鴨是我最喜愛的食物之一 ,亦係這裡的主打菜,價錢也十分相宜,所以我今晚亦都點了半隻。烤北京填鴨整體上是不錯, 皮脆肉嫩, 鴨油香味滲出來。不少得配上青瓜絲、京蔥絲及醬汁冰梅醬,和餅皮一起吃,惹味十足。餅皮以蒸籠上,微暖不會太熱,餅皮亦不會太厚。老壇子酸菜魚這裡另一個的招牌菜式-酸菜魚,酸辣道剛好。而酸菜魚份量十足,都足夠2-3人食用。魚肉都是無骨,很放心食用。魚片呈雪白色,魚肉新鮮嫩滑,賣相和味道都很吸引。而鍋底還有萵苣、红薯粉、荳芽、酸菜、辣椒、花椒。雞湯雲吞再叫了一個雞湯雲吞,既可以飲雞湯,也可以吃到雲吞。湯頭清甜。而雲吞皮薄餡靚,足足有6隻,份量十足。

2020-06-09
$280 (Dinner)
  • 烤北京填鴨
2020-06-14 101 views
 受疫情影響,出門旅遊實屬痴心妄想,惟香港乃美食之都,各地美食、大江南北各種菜系都可品嚐得到,君又何需捨近圖遠!今日興之所至,與愛人驅車前往調景嶺,一嘗京川滬菜,食到肚滿腸肥,一樂也! 烤北京填鴨半隻 $188正宗北京名菜,這兒都食到。有京蔥絲和青瓜絲,跟鴨皮一起吃,鴨皮薄切,油香味重,口感好不肥膩。最了皮脆,鴨肉量也不少,兩個人食真的好飽。 蝦球麻婆豆腐 $138鮮蝦球好大隻,想不到跟辣味豆腐的化學作用,是另一個層次。砂碢蝦醬通菜 $78用砂碢的確比鑊炒不同,蝦醬香氣加上當造通菜,絕配。 泡椒豬大腸 $98點這個餸只因愛人的喜好,個人本來不寄厚望。誰知豬大腸味濃爽彈,夠辣味,還有鍋筍絲(即油麥菜莖),鮮嫩有咬口。 青城山杏汁白肺湯 $55這個湯好費功夫,廚師將豬肺、雞腳洗淨,餚湯燉煮一擔心機,我和愛人細細品嚐,白肺爽滑清甜,湯味濃郁,少許紹菜,真的很滋補潤肺。

烤北京填鴨半隻 $188

蝦球麻婆豆腐 $138
鮮蝦球好大隻,想不到跟辣味豆腐的化學作用,是另一個層次。

砂碢蝦醬通菜 $78
用砂碢的確比鑊炒不同,蝦醬香氣加上當造通菜,絕配。

泡椒豬大腸 $98

青城山杏汁白肺湯 $55

2020-06-12 103 views
落咗幾日雨今日終於天氣好好,下午同朋友在將軍澳郊遊完到附近商場食飯 行過金公館 店前待應哥哥主動介紹餐牌招牌菜,相當吸引於是進內。先探熱,店家有提供搓手液👍而且店內光猛,餐桌排列有序非常舒適.烤北京填鴨 半隻 ,皮脆帶點鴨騷香🤤🤤😍😍摩摩皮微暖夠薄包住片皮鴨配青瓜和葱不用醬料也非常可口麻辣水煮滑牛肉😍😍一上枱超級有霸氣,滿滿紅色辣椒🌶️好震撼。牛肉肉質滑嫩帶點微辣,麻香四溢刺激味蕾配菜有薯片,寬粉 ,芽菜,豬紅吸晒湯汁👍👍👍🤤🤤🤤不覺油膩干煸雞軟骨,微焦金黃粒粒香脆送酒一流🍻🍻🍻🍻靈芝菇炒萵筍絲,翠綠色萵筍絲每條大小長短相當一致,廚師👨‍🍳刀工👍一啲都唔馬虎,唔只好食賣相亦吸引

麻香四溢刺激味蕾
配菜有薯片,寬粉 ,芽菜,豬紅吸晒湯汁👍👍👍🤤🤤🤤不覺油膩

干煸雞軟骨,微焦金黃粒粒香脆送酒一流
🍻🍻🍻🍻