2017-05-22 51 views
米之蓮星級推介早前新聞看到米之蓮推介食店,發現有一間甜品店入圍,甜品控的我一於前來一試,店內裝潢非常光猛簡約,給人一種舒服既感覺,甜品類型眾多包括:拿破崙、雪芭、梳乎厘、窩夫、奶凍、心太軟、棉棉冰等菠蘿金寶拼菠蘿扒半雪糕,菠蘿扒以烤煮形式並在上面加上一層薄薄的焦糖,入口香脆且菠蘿非常多汁軟身,加上菠蘿味雪糕,一冷一熱的配搭!菠蘿金寶是烤焗而成,面上有熱熱脆脆的曲奇脆把底下的材料密閉著,底下時暖暖軟身含菠蘿粒的菠蘿蓉,像吃菠蘿批般但是批在頂部底部是菠蘿蓉,香味更加濃郁更加juicy!朱古力香蕉拿破崙,拿破崙比街外一般吃的更要大,酥皮層非常脆身但切時不易碎,當中的香蕉味夾心比較挺身,能把拿破崙的形狀維持而且更有口感,加上新鮮切片香蕉和朱古力醬,一啖吃下去時多重的享受!當中更附上朱古力味的雪糕,而且雪糕比較偏向像雪芭,不會太膩。藍莓乳酪芭菲,首先有雲呢拿味的雪糕在頂部,當中是一層一層原味乳酪和藍莓乳酪梅花間竹的排著,賣相相當吸引,原味乳酪並不太酸不會搶掉藍莓的味道,當中混合著一粒粒的藍莓粒,配上雪糕後很搭味道更出!提一提大家甜品店在每日兩時至七時提供優惠,惠顧任何甜品送$36價值的飲品,我們
米之蓮星級推介

,我們點了水蜜桃紅茶和熱抹茶鮮奶,水蜜桃紅茶不太死甜清清的,可為甜甜的甜點解膩,而我朋友追求的是更多更深層的甜,這種抹茶鮮奶般甜的飲品就最適合不過哈哈!

米之蓮的推介果然沒錯,環境舒適,價錢是可以接受的範圍,因為甜品嘅量和大小都比較多,最後當然美味度是毋庸置疑的,下次一定再來試試其他類別的甜品
2017-05-18 406 views
和朋友行經這間新開的甜品店,被門外的米芝蓮公仔和菠蘿外牆吸引下注足。見這店的甜品款色頗吸引,更有米芝蓮推介,便放心往內進一試。一位甜美可人的店員引領我們入坐店內有很多紙菠蘿懸在半空,令我這個菠蘿控為之心花怒。餐牌款色很豐富,有梳乎厘、拿破侖、心太軟、窩夫、芭菲和奶凍等系列。和朋友兩人幾經努力下,選擇了三款甜品。剩下來的一列慾望,唯有留待日後品嚐了。Baileys梳乎裡伴雪糕 $56 梳乎厘輕盈軟滑,帶著淡淡Baileys的味道, 與雲呢拿雪糕同吃 有一種幸福的感覺。宇治金時芭菲 $64 因為賣相吸引而點了這個甜品 ,以綠茶雪糕、稔滑有豆香的紅豆和軟靱清新的啫喱 ,間著一層又一層綿密軟滑的忌廉。味道層次分明,又不會太甜。連置於杯底尖的啫喱也不放過,才肯罷休。燒菠蘿雪芭 $56 雪芭不但帶着清新的菠蘿味,又有很多菠蘿粒粒。頂部放了一片特大的、香甜的燒菠蘿。好合我這個菠蘿控的口味!下午茶很超值,每款甜品還贈送一杯 $36以下的飲品呢!

見這店的甜品款色頗吸引,更有米芝蓮推介,便放心往內進一試。
一位甜美可人的店員引領我們入坐

店內有很多紙菠蘿懸在半空,令我這個菠蘿控為之心花怒。

Baileys梳乎厘伴雪糕

Baileys梳乎裡伴雪糕 $56
宇治金時芭菲

宇治金時芭菲 $64
燒菠蘿雪芭

燒菠蘿雪芭 $56

下午茶很超值,每款甜品還贈送一杯 $36以下的飲品呢!

2017-05-02
$90 (Lunch)
Baileys梳乎厘伴雪糕
宇治金時芭菲
燒菠蘿雪芭
2017-05-18 60 views
吃完晚飯意猶未盡,決定甜品直落。路過Joyful Dessert,見門口的menu幾吸引就入去試下。時間尚早,店裡冇乜人,後來才驚覺這店是米芝蓮推介的。Menu印得好精美、每款都好吸引抺茶控的我當然不會錯過這款米芝蓮推介的抺茶心太軟伴雪糕$68。好靚丫!第一次食抺茶心太軟、鬆軟的蛋糕、嚐到淡淡綠茶味、然後抺茶漿緩緩流出、再吃一口冰凍的抺茶雪糕,幸福滿足感湧上心頭。然後來的是Mr White $52。比想像中大杯、是Vanilla Panna Cotta。奶味頗重、加上杏仁片沒那麼膩,但個人不太好重奶味的甜品,但同行友人卻十分喜歡。菠蘿金寶配菠蘿扒伴雪糕$64Apple Crumble吃得多,Pineapple Crumble 倒是第一次嚐,裡面有點菠蘿肉,挺特別的。菠蘿扒上面加上焦糖漿煎過,不足是有點over-cooked,帶點苦。熱、暖、冷三種溫感混在一起、口感有點複雜。總括,這店的甜品都很有創意、造型精緻,看出甜品師的用心創作及懂得用時令食材。期待下次來嘗試其他創新甜點。
吃完晚飯意猶未盡,決定甜品直落。

時間尚早,店裡冇乜人,後來才驚覺這店是米芝蓮推介的。

Menu印得好精美、每款都好吸引

然後來的是Mr White $52。

菠蘿金寶配菠蘿扒伴雪糕$64

2017-05-08
$60 (Last Night Supper)
  • 抺茶心太軟
2017-05-17 44 views
呢間甜品值得推薦,店舖入面堅靚。好有特色沖繩黑糖Oreo芭菲,芭菲以玻璃杯裝住,加曲奇味雪糕,一塊Oreo曲奇餅,同埋朱古力味百力滋棒。芭菲夾住大量的黑糖、曲奇餅碎,意外的唔甜,食落啖啖啫呢,好好味。菠蘿拿破崙,比想像中大,共有三層,酥皮層鬆化而且非常脆身、而且不太油膩配上清新菠蘿,忌廉好味得黎又輕盈,再配埋個菠蘿雪糕,一脆一冷,清新美味。焦糖燉蛋,好濃味的蛋味,進口香滑,配上脆脆焦糖,口中形成鮮明對比,旁邊是呍呢拿味雪糕球,雪糕唔會有好濃味道,有點沙冰的感覺,整體好吸引。
呢間甜品值得推薦,店舖入面堅靚。

好有特色

2017-05-15
今日去銅鑼灣sogo瘋狂購物之後 覺得有少少肚餓 就行左去銅鑼灣廣場果邊打算搵d野食 休息下 順邊填下肚竟然比我地發現有見米芝蓮推介既甜餅店 -Joyful dessert House梗係要試下!入面地方雖小 但五臟俱全 而且牆身d畫工好有特色打開餐牌 就會見到三款米芝蓮推介既甜品 d畫功好令!入面有好多款都好吸引 最後我地揀左以下三款首先試下個米芝蓮推介甜品-芒果拿破崙芒果係新鮮果肉 拿破崙鬆化的酥皮夹上幼滑的吉士十個讚然後就試綠茶巴菲 一層Cream 一層雪糕 一層紅豆 一層jelly一層一層食落口好有層次感最後就係呢個紫薯窩夫一共有三塊餅 唔多唔少 2個人岩岩好 餅底微暖 唔會太硬或太淋而且傍邊個紫薯係新鮮紫薯蓉 同紫薯雪糕 一齊食 效果更佳!兩個人用了$192 值!
梗係要試下!

入面地方雖小 但五臟俱全 而且牆身d畫工好有特色

打開餐牌 就會見到三款米芝蓮推介既甜品 d畫功好令!

入面有好多款都好吸引 最後我地揀左以下三款

一層一層食落口好有層次感

紫薯窩夫

最後就係呢個紫薯窩夫
而且傍邊個紫薯係新鮮紫薯蓉 同紫薯雪糕
一齊食 效果更佳!

兩個人用了$192 值!

芒果拿破崙
紫薯窩夫
2017-05-13 105 views
之前聽說Joyful 向銅鑼灣開咗分店,向旺角已經一向時常光顧,不過一到夜晚總要等位,襯新開張未有太多人知道,立即拖老公去試下水準如何先。地點尚算方便易搵,向銅鑼灣廣場二期附近。店內裝修精緻,格局光猛。老公最愛食甜品,由於太多選擇,又見佢心大心細唔知叫款好,最後2個人都係order咗3款甜品一齊share 食,好好滿足下佢呢個甜品迷。伯爵茶奶凍奶凍香甜creamy , 伯爵茶味非常香濃,配上雲尼拿味雪糕,真係勁滋味。紫薯心太軟伴雪糕平時一向食朱古力味,今次特別地揀紫薯味試下,紫薯味濃郁,蛋糕皮脆脆的,伴上香滑軟綿嘅香芋雪榚,味道唔太甜,仲比朱古力味好吃好多呢!夏天就到,所以都新出咗一系列嘅夏日甜品。菠蘿四重奶凍每層嘅層次都好鮮明,先有頂層嘅菠蘿味雪糕,雪糕質地好軟綿,有別於平時食開嘅雪糕口感,十分之喜愛。之後到菠蘿肉+菠蘿汁,椰子味奶凍,最後到菠蘿味啫喱,菠蘿汁加埋奶凍,啫喱一齊食,味道啱啱好,唔太甜但又好重菠蘿味,好清新又消暑。果然無令人失望,超滿足嘅飯後甜品,下次一定要再約埋其他朋友試多啲唔同口味嘅甜品先。
地點尚算方便易搵,向銅鑼灣廣場二期附近。
店內裝修精緻,格局光猛。

伯爵茶奶凍
紫薯心太軟伴雪糕
夏天就到,所以都新出咗一系列嘅夏日甜品
菠蘿四重奶凍

2017-05-08
$85 (Last Night Supper)
  • 紫薯心太軟伴雪糕
  • 伯爵茶奶凍
  • 菠蘿四重奶凍
剛剛在銅鑼灣吃完飯,打算行去灣仔的時候,發現了這間新開的甜品鋪。我們剛好想吃點甜品, 所以便進來了。我們來的時間是9點,不用等位,一坐低服務員好好offer了兩杯水給我們。我們看menu都看了5分鐘,因為好多甜品都好想吃,菠蘿系列,心太軟和拿破侖等等...菠蘿金寶拼燒菠蘿扒伴雪糕 $58菠蘿金寶Pineapple crumble 是即叫即的,所以等了15分鐘左右,但真的好好吃,上碟時熱辣辣,食落唔會太甜有層次,底部的菠蘿加了少少玉桂粉。菠蘿扒其實是一片鮮菠蘿,燒烤過之後特別甜,上面再加了菠蘿雪糕同脆糖漿,成個甜品配搭得好好。其實睇得出一個甜品做了很多功夫,難得收費不貴,鐘意食菠蘿的朋友一定要試下。伯爵奶茶奶凍 $52伯爵奶茶的茶味夠濃,奶凍好creamy,放在茶杯入面真的像飲奶茶一樣。伴碟加了一球Vanilla 雪糕和鮮果,雪糕和奶凍一起吃,好好味!最後一人點了一份甜品,合共$110。整體來說,服務好,環境唔迫,甜品質素不錯,銅鑼灣又多了一個甜品選擇,實在太好了!

菠蘿金寶拼燒菠蘿扒伴雪糕 $58

伯爵奶茶奶凍 $52

2017-05-10
$55 (Dinner)
  • 菠蘿金寶拼菠蘿扒伴雪糕
2017-05-12 127 views
吃過水煮魚,辣味始終停留在口腔內,味蕾也麻木了,好友辣妹子倒沒有問題,我想吃些冷品來解辣,向她建議去吃甜品,她樂於奉陪。餐廳的裝修充滿色彩,令人心情開朗,畢竟吃甜品是件樂事,當然,心情欠佳時吃甜品,也會心情變靚。翻看著圖文並茂的餐牌,似乎樣樣都想試,但以解辣的角度來說,我首選燒菠蘿雪芭,賣相很吸引,像塊受風沙侵蝕的蘑菇石,看形狀,菠蘿是新鮮的,表面有燒焦的脆糖,入口一咬即裂,燒過菠蘿糖份更濃,酸酸甜甜,清爽,下面的雪芭堆積如雪山,沙冰以新鮮菠蘿打成,味道自然,清涼,口腔內的熱辣感覺一掃而空。喜歡吃紫薯和芋頭,這杯紫薯香芋芭菲我當然不會錯過,紫調的顏色迷人,芋頭雪糕,下面一層忌廉,一層脆片,紫薯蓉等,吃得滿足。好友想試這個 Bailey's 疏芙厘伴雪糕,疏芙厘質感較結實,沒有像風的感覺,有些Bailey's 的酒味,雪糕質感煙韌,有點像土耳其雪糕,味道則好。

Type of Meal
Last Night Supper
2017-05-11 101 views
好耐無食過甜品,今晚心血來潮好想食甜品,途經駱克道,見到有間好似新開的,又唔駛排隊店內座位好寬闊,完全無壓迫感而且服務員好有禮又友善藍莓拿破崙拿破崙整得好鬆脆,d custard 甜味剛剛好,唔會太甜朱古力心太軟呢個心太軟真係無得輸,超濃既朱古力味,並唔係假朱古力味,真係好味到難以用文字形容,因為我對朱古力都有d要求的,呢個心太軟真係會令我愛上了它Apple Crumbles with 菠蘿扒菠蘿味雪糕有少少新鮮菠蘿既酸味最正既仲有塊菠蘿扒,加左糖再微微煎下,食落微熱,亦超多汁,好清甜又juicy反而apple crumbles就無咩特別,可能我不太好crumbles吧

店內座位好寬闊,完全無壓迫感
而且服務員好有禮又友善

藍莓拿破崙
拿破崙整得好鬆脆,d custard 甜味剛剛好,唔會太甜

朱古力心太軟

Apple Crumbles with 菠蘿扒
菠蘿味雪糕有少少新鮮菠蘿既酸味
2017-05-09
$90 (Dinner)
2017-05-10 106 views
出開銅鑼灣逛街,竟然見到米芝蓮甜品店Joyful Dessert在銅鑼灣都開了分店,逛到大汗淋漓,最好就是嘆住冷氣吃甜品,即刻跟姊妹一人點一個點品先。*****************Joyful Dessert House銅鑼灣店距離銅鑼灣站僅兩分鐘路程,比旺角總店更方便,店面亦比旺角店寬敞。夏之菠蘿芭菲($64)記得上次在旺角分店吃了米芝蓮推介的燒菠蘿雪芭,今次到銅鑼灣分店,除了原有的燒菠蘿雪芭外,還多了一系列四款不同的菠蘿甜品,我們就點了夏之菠蘿芭菲試試。芭菲用一個高身透明膠杯盛載,黃白相間,面層放了一球菠蘿雪芭,感覺非常夏日。雪芭有很清新的菠蘿味,甜中帶酸,正好能驅趕夏日的悶熱。雪芭下,忌廉中間,原來還有椰果條和爆珠,椰果口感煙韌,爆珠在口腔中爆出微酸的菠蘿清香,味道不錯。朱古力香蕉窩夫($64)行到肚餓,都想點一些較飽肚的甜品,我們又點了一份窩夫開心些牙。碟子一邊是宇古力窩夫,另一邊是朱古力雪糕,中間還有香蕉片和糖漿。窩夫上澆上了朱古力漿和糖霜,裝飾用途之餘又能增加食味。窩夫外表微脆,中間鬆軟,份量剛剛好不會太飽滯,建議澆上蜜糖和塗上雪糕同吃味道更佳。香蕉份量都不少,足有一條
*****************
夏之菠蘿芭菲($64)
雪芭有很清新的菠蘿味,甜中帶酸,正好能驅趕夏日的悶熱。
夏之菠蘿芭菲($64)
朱古力香蕉窩夫($64)
朱古力香蕉窩夫
窩夫上澆上了朱古力漿和糖霜,裝飾用途之餘又能增加食味。
朱古力香蕉窩夫
香蕉份量都不少,足有一條蕉。
朱古力香蕉窩夫
雪糕夠凍,融化速度不會過快,朱古力味濃,甜度亦適中。
綠茶心太軟伴雪糕($64)
根據非正式統計(就是問我身邊朋友),每三個人中就有一個喜歡綠茶,所以我又點了一個綠茶系甜品。碟子一邊是綠茶心太軟,另一邊是綠茶雪糕,中間是紅豆蓉。
綠茶心太軟伴雪糕
切開心太軟,質地濃稠的綠茶漿緩緩流出,綠茶漿甘香而不帶苦澀味,心太軟鬆軟,蘸綠茶漿食連不大愛綠茶的我都覺得好食。
綠茶心太軟伴雪糕
綠茶雪糕同樣雪得夠凍,紅豆蓉甜甜的,跟綠茶永遠是絕配。
綠茶心太軟伴雪糕
總結,Joyful Dessert House甜品選擇雖然不算多,但勝在每一款甜品都很有水準,下次去開銅鑼灣都會再來。
$64 (Tea)
綠茶心太軟伴雪糕
兩個愛甜的女生,連午飯可以放棄,直接地去吃甜品,系甜人先會明白。週末來到銅鑼灣.新甜品店 Joyful dessert ,由踏入個一刻我已經要同自己講, 食左先算。除左要將肥未放埋一邊之外,食物健唔健康已經唔重要,最重要是一刻的痛快。 Apple Crumble: 用上精美又保溫的Mini 旁邊伴著云尼那雪糕球, 雖然賣相方面不是非常突出,但那濃郁撲鼻的玉桂香味很,已令我對它充滿期待了。金寶脆卜卜佈滿面層, 牛油香味十足, 再灑上糖粉就成就了好好味既金寶。脆脆下面是以青蘋果肉混和提子干等加糖水煮成, 玉桂味其實好霸道並非人人都喜歡 (包括我在內), 所以點到即止是十分重要的。 綠茶心太軟:綠茶心太軟已得多, 不太花巧的演繹,長碟上的三個區份,綠荼心太軟旁的件著意大利雪糕和紅豆蓉。 實在急不及待切開, 流心程度相當理想,同時也聞到牛油的香味,外皮夠薄微脆,綠茶濃郁味帶甘香, 加埋甜糯十足的紅豆蓉就是無敵。不愧為米之連推介。 吃一定要盡興,所以追加了 窩夫一共有三件, 二人分享有點唔拖唔水,一個人獨享又太過份。紫色是代表浪漫,相信大部份女生都喜歡。紫薯入饌亦非新鮮事。我習慣食前

吃一定要盡興,所以追加了 [紫薯窩夫配雪糕]
紫色是代表浪漫,相信大部份女生都喜歡。紫薯入饌亦非新鮮事。我習慣食前用幾秒欣賞,清楚地看到窩夫內夾著一層紫薯蓉,溫度只是微暖,較傾向淋身,但質感十足,口感棉密充滿蛋香, 再拌加上味道好有蕃薯味既紫著蓉,雪糕也是紫薯味呢,好味
Type of Meal
Tea
  • 綠茶心太軟
2017-05-04 280 views
旺角Joyful 得到米芝蓮推介的加持,長期到人頭湧湧,沒半小時40分鐘都休想嚐到一口甜。最近發現有銅鑼灣新開分店,襯未有太多人知道,終於不用排隊(哭)翻開餐牌,靚到...!!!口水直流了!!我們一人叫一款,當然又忍不住交換食啦~上枱不斷大叫「好靚!好靚呀!」隔離枱剛到達的食客忍不住偷望(又點了一份XD)最愛吃拿破崙,但總在沒想到加點裝飾能美到這程度。藍莓拿破崙面層用的是新鮮藍莓打成的藍莓醬,清新又帶香濃藍莓味,不會像坊間的藍莓醬偏甜,每一層的拿破崙都十分酥脆,空氣感好重,還有一球雪糕及大量藍莓粒作伴,每一口都酥鬆清新,向來不愛吃拿破崙的朋友都要多吃幾口。味道、裝飾都比五星級酒店做得還出色,不是誇張,絕對是吃過最好味的拿破崙!第一次嚐試朱古力口味以外的心太軟,本來對這款紫薯心太軟伴雪糕有點抗拒,市面上加入紫薯、芝士的食物太泛濫,見到聽到都怕怕。一嚐,創新的紫薯心太軟發現出奇地夾!切開心太軟的外層,紫薯流心徐徐流下,香脆的蛋糕外層與綿密的紫薯流心,配件伴的紫薯雪糕,冷熱交織的口感,令整個甜品都充滿著濃郁的紫薯,水準之作!不得不提這個紫薯雪糕,口味如雪米糍紫薯味,而做到gelato 的拉絲
翻開餐牌,靚到...!!!
口水直流了!!

我們一人叫一款,當然又忍不住交換食啦~
藍莓拿破崙
上枱不斷大叫「好靚!好靚呀!」

隔離枱剛到達的食客忍不住偷望(又點了一份XD)

最愛吃拿破崙,但總在沒想到加點裝飾能美到這程度。
向來不愛吃拿破崙的朋友都要多吃幾口。
味道、裝飾都比五星級酒店做得還出色,
不是誇張,絕對是吃過最好味的拿破崙!
紫薯心太軟伴雪糕
第一次嚐試朱古力口味以外的心太軟,
一嚐,創新的紫薯心太軟發現出奇地夾!
紫薯心太軟伴雪糕
切開心太軟的外層,紫薯流心徐徐流下,
香脆的蛋糕外層與綿密的紫薯流心,配件伴的紫薯雪糕,
冷熱交織的口感,令整個甜品都充滿著濃郁的紫薯,水準之作!

不得不提這個紫薯雪糕,口味如雪米糍紫薯味,而做到gelato 的拉絲效果,
原來是來自意大利的雪糕,平滑綿密的口感,實在想多吃兩球。
菠蘿金寶拼菠蘿扒伴雪糕
試了最新的菠蘿推介—菠蘿crumble拼菠蘿扒伴雪糕,

菠蘿扒表面的焦糖帶來微甜脆身的質感,
菠蘿厚肉多汁,每切一刀都見菠蘿汁溢出,
還有份量大件抵食的菠蘿crumble,就是仿apple crumble換上菠蘿肉。
還有一球清新的菠蘿雪糕,簡直是「菠蘿三重奏」是菠蘿界的美食!
整個甜品的菠蘿都十分清甜,建議雪糕可換成雪芭或微酸的乳酪雪糕,會更開胃,亦令三款菠蘿組合更平衡。
新店優惠,持優惠劵(擺放於門口的宣傳單)還有減$10呢

食完心情有如店名一樣好Joyful,
果然是米芝蓮推介,不過心裡OS:不要奪星,我不想排隊呢
2017-04-25
$64 (Last Night Supper)
菠蘿金寶拼菠蘿扒伴雪糕
2017-05-01 110 views
同男朋友收工食完飯,我突然好想好想食個甜品,就係附近見到間都幾新下嘅甜品,懶得行嘅我就決定左食佢。入到去見到牆面有塗鴉,一問之下原來係佢地自己畫,幾有心思👍坐低之後好快速咁睇餐牌,一睇見到個菠蘿餐牌,我好興奮啦,因為我係好中意食菠蘿嘅😂原來呢個仲要係啱啱新推出,身為菠蘿fans嘅我當然就揀番d菠蘿野啦。我揀左 Mr. Yellow,菠蘿四重奏奶凍。佢有菠蘿味雪糕,菠蘿蓉,菠蘿奶凍同啫喱。佢個雪糕個質感係好綿好香,我食得慢,但係個雪糕係唔會話溶曬咁!連埋d菠蘿蓉,奶凍同啫喱食,成個口都好香菠蘿味,重點係佢唔會凍得好緊要,啱啱好,好得!我男朋友就叫左個夏の菠蘿芭菲。一樣係菠蘿雪糕啦,之後竟然係爆爆珠啊!!!!!佢好貼心咁有多球雪糕,等您可以好盡情咁食,唔使怕到最後冇曬雪糕,正!如果對菠蘿唔太大興趣其實佢仲有其他普通嘅芭菲,一樣都好吸引。我地仲嗌多左杯野飲,咩青蘋果乳酸梳打佢味就有少少淡,不過d味一d都唔藥水,我就覺得都不過不失嘅。埋單150左右,好滿足,又方便去,打算下次試埋其他菠蘿😋

入到去見到牆面有塗鴉,一問之下原來係佢地自己畫,幾有心思👍

我揀左 Mr. Yellow,菠蘿四重奏奶凍。

佢有菠蘿味雪糕,菠蘿蓉,菠蘿奶凍同啫喱。

我男朋友就叫左個夏の菠蘿芭菲。

一樣係菠蘿雪糕啦,之後竟然係爆爆珠啊!!!!!

我地仲嗌多左杯野飲,咩青蘋果乳酸梳打

埋單150左右,好滿足,又方便去,打算下次試埋其他菠蘿😋
2017-04-30 85 views
Perfect comfort food for my tiring and depressing week. It really lives up to the name - "joyful" I am extremely satisfied with the food and the service that I've brought my friends to dine-in. They have a promo where you get a stamp on a card for every dessert that you eat, and once 10 stamps are complete, you get a free dessert on your next visit. Also, during tea time (2pm to 5pm), we get 30hkd off on drinks for every dessert.
Chocolate  Lava  cake
Banana  split  and  Shaved  Ice
Blueberry  Napolen
2017-04-09
$50 (Tea)
Chocolate  Lava  cake
Blueberry  Napolen
  • Chocolate  Lava  Cake
2017-04-29 51 views
We ordered a choco lava cake with vanilla ice cream 😍. From the consistency, I believe its homemade ice cream. The combination balance off the sweetness from the cake, and the hot & cold combination plus the complimentary coffee just hit the right spot 👍🏻👍🏻 Good ambience and a lot of thought has been put into this little dessert house. Will definitely come back to try their other dishes

• Chocolate  Lava  Cake  with  Ice  cream