2018-09-10
假日一家大細去咗將軍澳,行完街又係時候揾野食,多心嘅我想吃小食又想吃甜點,大少想食意粉,細少同我一樣,系Openrise揾野食發現呢一間樂糖,完全符合我哋以上要求,一於來吃貨後門位置設有户外座位由細到大我都幾鍾意色彩繽紛嘅顏色,對於呢度嘅装潢,比人有一種喜悦,歡欣嘅感覺,以不同顏色的透明氣球懸掛在天花上作佈置,更有豐富色彩的凳子,繽紛奪目,充滿朝氣🎈🎉睇咗menu, 食物款式多元化,價錢仲幾親民添🔅炸洋蔥圈$38(細)細size洋蔥圈都有八件,外面炸得好脆,如果無咁油膩會更好食🍟炸薯條$29(細)薯條熱辣辣,好香口💠甜蜜蜜雞翼$62(6隻)雞翼皮嫩肉滑,加咗蜜糖甜甜哋已經好美味!🍝卡邦尼意粉($56)醬汁味道夠哂creamy,煙肉帶有鹹香, 意粉幼滑😛 跟一杯飲品,點了熱檸蜜給細少💮櫻花水信玄餅+雲呢拿雪糕($30)由於我無跟餐,價錢有所不同,如跟餐多一杯花茶$49呢款甜品好少見到,賣相非常精緻 晶瑩透徹面還有花瓣, 淡淡的味道配上雪糕,味道清新怡人!🍶甘酒丸子($42)呢款甘酒可以配熱食或凍食, 熱食配日本年糕,凍食則配上雲呢拿雪糕🍦老闆娘話我知呢一款甘酒並無酒精成分,是白米經過發
後門位置設有户外座位
睇咗menu, 食物款式多元化,價錢仲幾親民添
🔅炸洋蔥圈$38(細)
🍟炸薯條$29(細)
薯條熱辣辣,好香口
💠甜蜜蜜雞翼$62(6隻)
雞翼皮嫩肉滑,加咗蜜糖甜甜哋已經好美味!
🍝卡邦尼意粉($56)
💮櫻花水信玄餅+雲呢拿雪糕($30)
由於我無跟餐,價錢有所不同,如跟餐多一杯花茶$49
🍶甘酒丸子($42)
老闆娘話我知呢一款甘酒並無酒精成分,是白米經過發酵,轉化為葡萄糖成分,對身體有好處,小朋友也可以飲,味道濃郁滲出香甜,飲到有一啲軟軟嘅米粒,感覺幾特別
📍自選小混混糸列
點了凍豆腐花($22),另外每款配料另加上紅豆($6)、小丸子($8)、黑珍珠($8)、西米($6)
花奶另有小杯裝上,配料自選唔會有所局限 呢款喺細少自己揀嘅,豆腐花很滑溜,紅豆大大粒,加上其他配料食落煙煙靭靭, 口感豐富
試咗意粉,小食同甜品都唔錯,還有其他款式好想試,留待下次再嚟食過!