2019-09-29 1191 views
生日如果揀食飯的話,唔一定係食晚飯既!😉因爲近來很多朋友都各有各忙!🥺所以好多時都忙裡偷閒食下個Tea都好開心!☕️所以今日朋友生日!🎂加上佢夜晚要湊小朋友,就忙裏偷閒同佢慶祝一下啦!🎂🥳見facebook近來大推粉紅色💕為主嘅下午茶!💕當然係我哋女仔嘅大愛!💕🥰不過原來下午茶都唔係間間都合理,有啲等於晚餐價錢!😱最後比我搵到帝苑酒店嘅夢幻粉嫩下午茶餐!💕價錢合理!💰👍🏼而且係南瓜車粉紅色主題!🎃美美的!🥰而且佢會幫你整埋生日牌!🎂咁蛋糕錢都慳返小小!😆💰佢周圍環境都好靚!🤩可以不停打卡同影相!📸食物方面雖然我唔係好食甜!🧁但所有食物食落去唔係太甜所以可以接受到!🥧佢仲有個魚子醬的即開俾你點麵包食!🍞感覺又高級左!😘所以呢個價錢嘆個下午茶之餘又可以當生日慶祝!🥳仲要可以勁影相呃like!📸📱絕對不錯!🥰#帝苑酒店#帝苑酒店夢幻粉嫩下午茶
#帝苑酒店
#帝苑酒店夢幻粉嫩下午茶
Tea
Celebration
Birthday
終於到星期五啦,辛苦左成個星期,緊係要同朋友好好放鬆下今次朋友帶我黎到尖東帝苑酒店既J’s Bar,酒吧既裝修好型格摩登, I like it!叫左個Happy Hour Set,$138包一杯指定飲品同兩串串燒,都幾抵食我叫左杯白酒配雞翼同雞腎,串燒比我預期既出色,燒得多汁惹味,配白酒簡直一流呀。其他朋友叫左其他特色飲品,配上小食串燒,大家一齊傾下計。現場更有live brand show,更加有feel呀。相信之後既Happy Friday我都會成日黎呢間,如果係尖沙嘴返工既朋友一定要黎呢間試下啦。
終於到星期五啦,辛苦左成個星期,緊係要同朋友好好放鬆下

2019-08-02
  • 串燒
2019-06-27 1378 views
閨蜜👭High Tea☕️推介黎緊有3日假,梗係要抽一日同閨蜜👭去chill下啦🥂去一個舒適的環境好重要架,可以一邊聚餐一邊relax,打到卡就perfect啦📸📸📸————————————————————————J’s酒吧推出以粉紅作主題的「夢幻粉嫩下午茶」,每枱都會放一粉一白氣球🎈和提供華麗的化妝舞會的派對面具比你扮鬼扮馬🎭店員仲會幫客人用即影即有相機影張相,比客人留念添🥳🥳🥳————————————————————————「夢幻粉嫩下午茶」食物方面都好高質架,Tea Set上枱時會用燈泡圍住,瞬間爆發少女心呀🤩🤩🤩下午茶有七款甜點,四款鹹食。————————————————————————甜點包括:🧡草莓醬芝麻蝴蝶酥🧡粉紅石榴忌廉🧡紅粉荔枝果凍🧡玫瑰味杏仁小脆餅🧡玫瑰香蕉🍌蛋糕花盆🧡咖啡味軟糕最eye catching👀👀當然係用南瓜🎃車盛載的coffee monchi,裏面有乾冰,一放熱水就會散發出煙霧瀰漫的仙氣,感覺非常浪漫💕💕不過味道就一般啦🧡鮮草莓🍓朱古力話明係童話主題,點少得灰姑娘的玻璃鞋呢😚😚😚🍓🍓配上朱古力醬放在玻璃鞋上,感覺上特別甜美多汁🥰🥰🥰———————————
閨蜜👭High Tea☕️推介

————————————————————————
下午茶有七款甜點,四款鹹食。
甜點包括:
鹹點包括:
🧡迷你烤豬肉牛角酥
🧡蝦肉沙律曲奇
🧡10克西伯利亞鱘魚子醬
多士的配撘竟然唔係果醬而係用冰鎮呈上的魚子醬,真係好矜貴呀😱😱😱😱
🧡紅菜頭酥皮盒
————————————————————————
飲品方面,除了有咖啡和朱古力外,更有醒神解濟花茶,我就選擇了玫瑰🌹洛神花茶。———————————————————————

2019-06-24 3253 views
今日黎到J's Bar Bistro試下呢個Pink Afternoon Tea,重拾下少女心!去到門口個時真係嘩嘩聲,好Pink好lady好夢幻呀!😍每張枱都放有一粉紅一白氣球,仲有化妝舞會面具添!張張枱嘅面具都唔一樣嫁!氣球加面具,滿足晒愛自拍嘅少女們!😍😍飲品我地揀左Dammann Tea同White Lily Jasmine Tea。👇🏻前者即係Earl grey tea,藍色大壺個個。後者係花茶,細細個透明玻璃茶壺個個,好精緻得2啖既茶壺。奇怪既係,2款茶都係一個茶包,咁藍色好大壺個個茶味由頭到尾都係淡住咁.....淡到飲唔出係咩茶下午茶set上枱時真係會令人係嘩嘩聲!好夢幻呀!😍😍仲有燈飾圍住,好靚呀!😍😍瞬間少女心爆發!不過好睇,一般好食....呢個魚子醬係最好食既!呢舊coffee Mochi噴哂煙咁,最睇得亦最唔食得🤢食落其實就係咖啡蓉冰皮月餅,味道好普通,最sad嘅係服務員加水時(令到有煙霧效果)倒晒啲水落去,啲水浸住晒個mochi👇🏻.....好sad.....點食.....其他食物都係好睇,一般好食,真係好一般普通。總結嚟講,如果用嚟打卡,以效果黎計係得既,係真

粉紅下午茶

呢個魚子醬係最好食既!
魚子醬10g

Coffee  mochi
Coffee  mochi

其他食物都係好睇,一般好食,真係好一般普通。
總結嚟講,如果用嚟打卡,以效果黎計係得既,係真夢幻既!但如果以食物味道質素黎計,咁就真係好普通喇,普通到不行。如果唔係有盒魚子醬+環境,收呢個價錢,我真係會俾個sad佢。
2019-06-20
$274 (Tea)
魚子醬10g
繼續下午茶分享:香港帝苑酒店 J's Bar Bistro 最近推出以粉紅作主題的「夢幻粉嫩下午茶 Pink Afternoon Tea」 ($498/兩位),除了浪漫迷人的粉色佈置、精美夢幻的粉紅甜點,還附上原罐西伯利亞鱘魚子醬,馬上吸引了甜魔媽媽去嘆茶!洋溢歐陸色彩的 J's Bar Bistro 環境美極了,下午茶時段更在每檯放置了粉色汽球及面具,更具氣氛了!可惜昨天到訪時又是天陰有雨,否則寫意的陽光徐徐曬進來,場面會更加動人~這次的下午茶共有四款鹹點、七款甜點,份量十足;飲品選擇除了 illy 咖啡、Dammann 茗茶,也可選香濃美味的 Monbana 熱朱古力或是特色花茶,這天我就要了玫瑰洛神花茶。喜歡杯中物的,可額外來杯 Barons de Rothschild 香檳 $108,以配襯魚子醬。是的,矜貴鮮美的西伯利亞鱘魚子醬 (10g) 絕對是下午茶的亮點之一,帶來浪漫又任性的恣意享受!除了冰鎮呈上,魚子醬還細心伴以脆多士及碎蛋,淨食比較鹹鮮宜配酒,拌吃則滋味比較平衡,就看大家喜歡那種吃法~其他的鹹點還有迷你烤豬肉牛角酥、蝦肉沙律曲奇以及紅菜頭酥皮盒,三款都精緻可人而且各
是的,矜貴鮮美的西伯利亞鱘魚子醬 (10g) 絕對是下午茶的亮點之一,帶來浪漫又任性的恣意享受!除了冰鎮呈上,魚子醬還細心伴以脆多士及碎蛋,淨食比較鹹鮮宜配酒,拌吃則滋味比較平衡,就看大家喜歡那種吃法~其他的鹹點還有迷你烤豬肉牛角酥、蝦肉沙律曲奇以及紅菜頭酥皮盒,三款都精緻可人而且各有滋味, 然後就來到甜點環節。
甜點中最矚目的要數南瓜車盛載的 Coffee Mochi 咖啡味軟糕,車內巧妙藏有乾冰,一加熱水即為整檯帶來煙霧瀰漫的夢幻感覺,除了可以影靚相呃 like,也大大滿足了少女心!
甜點中還有個人超愛的草莓醬芝麻蝴蝶酥,原本帶鹹香的芝麻蝴蝶酥加上草莓醬後,清脆得來味道極其豐富,好好吃!鮮草莓朱古力清甜多汁,無人不愛,也是個人心水。
另外玫瑰味杏仁小甜餅、紅粉荔枝果凍、粉紅石榴忌廉卷都是輕甜不膩的作品,輕易就KO了。最後精美的玫瑰花盆中間,是飽肚的香蕉蛋糕,完美地代替了鬆餅的角色,吃完的話晚餐都可以省下了~
下午茶收費合理、內容又豐富,當日所見食客真不少,當然以女性為主。喜歡下午茶又擁有少女心的朋友,又多個好去處了~
2019-05-24
2019-06-15 672 views
因為之前去尖沙咀睇戲,約早左好多未夠鐘,朋友就帶左我去附近既帝苑酒店high tea。入邊環境好靚,樓底好高,晏晝陽光透過上面玻璃射落黎夠曬光線。而枱面擺放左少女鐘意既旋轉木馬同摩天輪擺設,好有fantasy。我個frd都忍唔住係咁打卡影相。我地叫左一set,種類都幾多,有鹹點同甜點,仲有一個火焰雪糕。不過個雪糕就麻麻地,打卡就ok,食落好重酒精味。但係蝦仁酥餅同焦糖燉蛋都幾好食。食野期間,見到好多情侶同成班女仔影相慶祝生日,如果要打卡high下tea都係好好既選擇。

2019-06-12 483 views
首先被吸引的是pink afternoon tea 的價錢, hk$498 兩位。 最初諗住享受這裏的環境,怎料食物令人有驚喜。不用說甚麼,這個價錢竟然給你原罐魚子醬,係原罐真超值。 此外食物擺設十分精緻,十分配合主題。 食物以甜品居多,啱晒甜品控。當中亦有帝苑最出名的蝴蝶酥。 最後不得不提是他們的服務態度超好,很樂意地幫我們多角度拍攝。讚讚讚。
不用說甚麼,這個價錢竟然給你原罐魚子醬,係原罐真超值。

當中亦有帝苑最出名的蝴蝶酥。

2019-06-10 301 views
食物精緻,價錢優惠,店員服務態度好。店員會係所有食物到齊時,會係咖啡mochi個馬車加水玩乾冰效果,依家好多下午茶都歡迎玩呢個乾冰效果。咖啡mochi咖啡味出,但皮太厚。魚子醬配搭小多士,但小多士配有蔥炒蛋,非常有趣既配搭。隸屬帝苑,當然佢兩件蝴蝶酥係無得輸,yummy佢個玫瑰花洛神茶好正,甜甜地,又唔係落糖既甜,味道好清,飲完勁relax呀其他食品都非常出色,環境又舒服,店員見人客唔多願意拍多張枱比我地,等我地坐得舒服啲,服務態度非常好,期待佢地下個theme既afternoon tea。
食物精緻,價錢優惠,店員服務態度好。

辛苦左一排終於放Sembreak😢又係時候要放鬆下,而且近排有舖食Tea癮,千挑細選之下就同朋友一齊揀咗呢一間😳因為佢哋竟然有鱘魚子醬食丫🤫-🍴夢幻粉嫩下午茶下午茶以粉紅色做主題,並且部份食物以南瓜車同玻璃鞋裝住🤭非常夢幻,真係會少女心大爆發🥰~四款鹹食:迷你烤豬肉牛角酥🥐、蝦肉沙律曲奇、西伯利亞鱘魚子醬、紅菜頭酥皮盒🥧迷你烤豬肉牛角酥入口帶有陣陣嘅牛油香味😋而且口感鬆脆,中間嘅豬肉入口口感爽嫩,咬落有少少肉汁,配上味道清新嘅蕃茄片🍅,整體嘅味道清新唔油膩☺️蝦肉沙律曲奇入口口感非常豐富😜爽口嘅蝦肉配上鬆脆嘅牛油曲奇,竟然有意外驚喜🤗而且曲奇表面有啲沙律醬喺度,所以入口亦唔會太過乾身。西伯利亞鱘魚子醬配上多士同碎蛋一齊食用味道啱啱好😋入口暨不失魚子醬嘅鹹香味,但食落又唔會覺得太鹹😝而且配上香脆嘅多士,整體口感亦都會比較豐富😳紅菜頭酥皮盒入口口感酥脆😌而且帶有好香嘅牛油香味,入口完全唔覺得有油膩嘅感覺。另外,酥皮盒食落嘅紅菜頭味都唔算太重🤫所以出嚟個味道都幾夾😄~七款甜點:咖啡味軟糕☕️、草莓醬芝麻蝴蝶酥、玫瑰杏仁小甜餅、紅粉荔枝果凍、粉紅石榴忌廉卷、玫瑰香蕉蛋糕花盆🍰、鮮草莓朱古力🍓咖啡味

🍴夢幻粉嫩下午茶

咖啡味軟糕以南瓜車裝住,上枱時更加會倒入乾冰🤗非常夢幻。入口味道方面,軟糕嘅質感軟糯煙韌😏有啲似Mochi咁🤔而中間就包住個咖啡慕絲,慕絲食落有好重好香嘅咖啡味😯質感亦非常幼滑,有驚喜。

草莓醬芝麻蝴蝶酥入口食落口感酥脆😋而且有好香嘅芝麻香味,即使配上左草莓朱古力,但味道亦都唔算太甜☺️反而酸酸甜甜嘅感覺令蝴蝶酥嘅味道更加豐富🤤
玫瑰杏仁小甜餅入口嘅味道就比較甜🤔但帶有好香嘅玫瑰香味,隱約都食到有少少杏仁嘅味道😚而口感方面,小甜餅入口食落微脆,唔會太過硬身😗
紅粉荔枝果凍望落有種簡約美,而果凍入口食落帶有好香嘅玫瑰味😍隱伴隨着有少少香甜嘅荔枝味,而且表面有層奶凍喺度😎入口帶有淡淡奶香味,同時亦多左一份幼滑既質感😁
粉紅石榴忌廉卷入口有好重嘅石榴香味,而且味道酸酸甜甜咁,非常開胃😋忌廉卷入口口感濕潤,而且鬆軟😚表面嘅石榴籽亦都豐富左成件忌廉卷嘅口感😌
玫瑰香蕉蛋糕花盆入口有淡淡的香蕉味🍌,表面嘅忌廉亦都做得非常輕盈幼滑,中間嘅蛋糕睇有啲似Cupcake嘅質感🤔所以整體入口感覺亦都唔會太濕😆
鮮草莓朱古力用玻璃鞋載着,非常夢幻😍而且入口食落整體感覺都非常清新,偏酸嘅草莓配上味道香甜嘅白朱古力,絕對係一絕😋

飲品:玫瑰洛神花茶、百合茉莉花茶
玫瑰洛神花茶入口有好香嘅玫瑰香味😊配上味道酸酸甜甜嘅洛神花,整體嘅味道都非常豐富😋而且仲可以根據個人喜好加入蜜糖去調味😎
百合茉莉花茶聞落有比較重嘅茉莉花香味☺️不過入口飲落就帶有清幽嘅茶香味😌味道比較複雜,有少少難形容😳但一樣好飲🤗
2019-05-31 807 views
同事心血來潮想lunch食buffet,提議去食呢排好hit既salad buffet,上網search完就決定黎呢閒J's bar試下。沙律方面,都好多材料選擇,蔬菜豆類水果都有,揀完之後有廚師即刻幫你攪拌添另外有冷盤,煙三文魚就緊係要食啦熱食方面都好健康,同樣以蔬菜爲主,食得多都不怕肥啦Buffet又點可以無甜品呢,細細個既cheesecake好精美。食多幾個都無甘有罪惡感呀食完都係覺得唔多夠飽,就決定加多款主菜。呢款只需加$50,都幾高質。食左甘多野,埋單只係228加一,好抵食呀。多選擇又健康,性價比幾高,下次會再黎!

另外有冷盤,煙三文魚就緊係要食啦

熱食方面都好健康,同樣以蔬菜爲主,食得多都不怕肥啦

食左甘多野,埋單只係228加一,好抵食呀。
多選擇又健康,性價比幾高,下次會再黎!
2019-05-29
2019-05-27 493 views
去年第一次嚟呢度飲嘢食飯無論係環境定食物質素都好滿意...同經理講若果你哋第日有做Tea我一定會再嚟 即係咁 若果有本事令鐘意試新嘢嘅我選擇再回頭 必有其過人之處由佢出第一個巴黎鐵塔下午茶到🗼上一個令大家為之瘋狂嘅摩天輪🎡我都有留意 每次造型均美到爆表上次大方share完酒店嘅官方圖後搞到連自己都book唔到真係對唔住都要做一次啦今次梗要食完先至出Post佢每次出新Tea都大受歡迎今次個Pink Lady好睇又好食睇得出選用食材非常矜貴食Tea有魚子醬真係冇幾可童話主題更係非常夢幻我好少會話一個下午茶好食靚嘅下午茶係好多但係好食嘅就好小而呢一個係堅好食的↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️價錢:$498/2人 (另收加一)同場加映仲送返張即影即有📸📸供應時間: 星期一至日 15:00-17:30地址:J's Bar Bistro尖沙咀麽地道69號帝苑酒店2樓☎️電話訂座: (852)27332088
去年第一次嚟呢度飲嘢食飯

靚嘅下午茶係好多
但係好食嘅就好小
而呢一個係堅好食的

↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️
價錢:$498/2人 (另收加一)
同場加映仲送返張即影即有📸📸
供應時間: 星期一至日 15:00-17:30
地址:J's Bar Bistro
尖沙咀麽地道69號帝苑酒店2樓
☎️電話訂座: (852)27332088
好多女仔都中意粉紅色、紫色尼D比較夢幻同少女嘅顏色,我都唔例外呢!前排網上睇到有人介紹J’s Bar出左個新tea set,岩岩好就係用粉紅色做主題,仲要有靚靚南瓜車同玻璃鞋做擺設,搞到好想即刻就拉個friend去打卡!個tea set除左「打卡able」之外,野食都唔錯!不過就嫌鹹點款式比例上少左D,得4款。我最鍾意嘅係尼個西伯利亞鱘魚子醬配碎蛋及多士,多士夠薄又香脆,搽D鱘魚子醬同碎蛋落塊多士到,碎蛋絕唔會搶左鱘魚子醬嘅味,因為D鱘魚子醬非常香濃,入口即刻充滿鹹香,食過番尋味呀!第二款鹹食有蝦肉沙律曲奇,味道都係相當唔錯。蝦肉好爽口同清新,上面嘅魚子大大粒,一咬D汁就咇哂出黎,好得意嘅口感。曲奇都係鹹味,所以同蝦肉沙律好夾,不過就厚身左D,感覺有少少搶左蝦肉沙律。迷你烤豬肉牛角酥正正常常,份量都好夠,唔似外面有D包多個餡。最後一款鹹食係紅菜頭酥皮盒。不嬲都麻麻地紅菜頭嘅味道,覺得怪怪地,不過又估唔到尼個紅菜頭酥皮盒一D都冇「怪味」,酥皮盒又夠酥脆,就算唔中意紅菜頭都值得一試!講完4款鹹嘅就到甜喇,以上兩款係粉紅石榴忌廉卷同紅粉荔枝果凍,真係夠哂粉呀!睇見顏色都鍾意。粉紅石榴忌廉卷酸

粉紅石榴忌廉卷酸酸甜甜,唔好睇上面淨係得3粒仔石榴籽,但原來已經好酸喇!同埋忌廉卷一齊食,酸味甜味中和番,味道岩岩好。
紅粉荔枝果凍夠清甜,仲有原粒荔枝肉,味道唔會好甜,上面仲有朵食用花做裝飾,美美der~

今次黎試尼個tea set,最令我期待嘅就係尼個南瓜車同玻璃鞋喇,用黎打卞一流!個南瓜車入面擺左個粉紅色嘅咖啡味軟糕,咖啡味濃,下面擺左D乾冰,侍應會幫手倒水落D乾冰到,隨即煙霧瀰漫,好似仙境咁….玩味十足!

玫瑰香蕉蛋糕花盆成個都食得架!個花盆係朱古力黎,「花」就係玫瑰味嘅cream,配香蕉味蛋糕都幾夾,不過整體黎講就甜左D,冇咁甜就perfect喇~

玫瑰味馬卡龍

聽講帝苑酒店出名蝴蝶酥,為符合粉紅色尼個主題,佢地將芝麻蝴蝶酥點左D草莓醬,味道都幾好,唔會太甜,蝴蝶酥都係好鬆脆。

尼個下午茶叫「夢幻粉嫩下午茶」,$498一set兩位。大家快D同閨蜜、朋友黎打卡啦!
2019-05-12
2019-05-18 446 views
貴嘅tea食過,平嘅tea食過,但講到真係用料矜貴嘅tea,就要數今次呢間J's Bar Bistro 喇,魚子醬都出動埋,成本都幾高。佢新推出嘅Pink Lady下午茶用童話做主題,粉紅控見到實尖叫,佢仲有齊南瓜車、玻璃鞋,極美,令我都有做一日公主嘅感覺 (返屋企又阿四喇)哈~一個層架唔係向高空發展嘅High Tea Set, 做到嘅氣勢同氣氛都咁澎湃,影相仲勁靚,真係好難得!朋友傾開,原來J's Bar做下午茶年資唔算太耐,但每次出品都極靚,食落真係冇失望,佢仲玩埋噴煙元素,刺激視覺,環境又有class。2人價錢$498 +10%,星期一至日都有,不過想食記得要book位。

Pink  Lady  Afternoon  Tea  Set  魚子醬

Pink Lady Afternoon  Tea  Set

2019-05-08
Tea
Pink Lady Afternoon  Tea  Set
  • Afternoon  Tea  Set
2019-05-09 413 views
同朋友喺尖東上搵間試試正正嘅酒店飲嘢呢度有live band又坐得舒服而且唱歌嗰位姐姐都真係唱得幾好聽純個侍應嘅推介揀咗雞翼佢話呢度嘅雞翼來自日本話最出名同埋佢覺得好食嘅係雞翼一共嗌咗幾串串燒全部都燒得幾好味最欣賞係呢度啲staff求推介得推介唔會hea你講埋啲好示乎你鍾意食咩㗎喎是夜見到有一位女士帶媽咪嚟慶祝母親節走咗出去彈琴行真的愛你同事安排呢度嘅職員攞份禮物出嚟畀佢媽咪大家都拍曬手掌氣氛好好
同朋友喺尖東上搵間

同事安排呢度嘅職員
攞份禮物出嚟畀佢媽咪
大家都拍曬手掌氣氛好好
2019-05-01 513 views
黎過兩三次,d staff 都好醒目同friendly.每次必點佢地既青口,係出面無食過咁嫩滑既青口。另外串燒都好好,今次試左佢地既新items, 雞皮燒得好脆。最特別係帶子釀雞翼,好好味因為,今次係幫朋友慶祝生日,餐廳特別安排live band 唱生日歌,另外個cream cake 竟然好light, 本人唔鐘意食cream 都覺得好ok. 推介俾慶祝生日既朋友!
黎過兩三次,d staff 都好醒目同friendly.

雞皮和帶子釀雞翼串燒
燒白鱔