2024-01-19 18 views
七點都未夠已經好full,好彩book咗位,入去坐吧枱同朋友吹水都好chill🥳入到去就叫咗份海鮮沙律($108)同幾款招牌炸串,沙律入邊有油甘魚吞拿魚粒粒,都幾新鮮!炸串試咗秋葵蝦串($44)、雞肉蛋豬肉卷($38)同雞柳紫蘇($50)。大推炸雞肉蛋豬肉卷,係炸溏心蛋出邊再包住免治雞肉同一層薄薄嘅豬肉卷,再加埋舖頭自家調製嘅炸串汁酸酸地好好食!朋友話一定要點牛腸鍋($320)就試吓,我哋叫咗檸檬鹽味,店員都好貼心提我哋滾起咗牛腸同明太子淥30秒至1分鐘就可以食得。牛腸偏肥同幾有𡁻口,我就麻麻不過朋友就好鍾意,但係隔離嘅韭菜芽菜同椰菜索晒啲湯汁就好好食!呢度比較特別嘅仲有鐵盒蒸生蠔($240),店員會拎出嚟俾我哋睇咗同影相先去蒸,每一隻都好大隻飽滿,而且蠔味濃郁,仲會配埋辣汁同檸檬汁俾我哋點嚟食,更加鮮味。

2024-01-19 23 views
放工想同朋友仔談心chill下又唔想成日食西式野,轉下style揀左又就腳又高質既串カツ専門店 🏮餐廳環境設計充滿日本居酒屋風格,裝飾物令人感受到濃厚日本氛圍,好似自身喺日本當地一樣☺️🔆博多牛腸鍋二人份🐮•$320喺香港真係好少見!鹽味湯底透過燉煮,融合左檸檬既酸甜同牛腸嘅精華😙明太子既點綴,令湯頭更加鮮味☺️除咗品嚐新鮮肥美嘅牛腸之外,仲有大量燉煮日本蔬菜🥬好滿足🤓🔆香辣吞拿卷🐟•$138好有分量!新鮮吞拿魚蓉Mix左香辣醬,相當有創意😚基本上唔使點Wasabi同豉油都好夠味😙🔆大阪代表章魚鮮🐙•$48外層非常香脆!外型保持光滑冇皺皮😚咬落去外脆內綿,仲有粒粒章魚😚最得意係底層墊住咗塊脆蝦片,連埋沙律醬同燒汁鰹魚片,豐富咗個層次🔆鐵板海鮮明太子•$68蝦、章魚等海鮮同明太子醬Mix埋一齊☺️喺個小鐵板上,建議可以留一陣先再將雞蛋混合埋一齊,咁樣就會有少少焦香同口感😙炸串類🍢🔆櫻花蝦🦐•$48🔆日本雞蛋豬肉卷🐽•$38🔆日本秋葵蝦•$22🔆雞柳伴紫蘇•$25居酒屋點少得叫炸串!睇得出師傅嘅技術,一啲都唔冧油,外觀保持得好完整😚炸煙裏便包裹住嘅材料全部都保持原有嘅肉質同口感☺️其中最鍾意嘅係日

🔆博多牛腸鍋二人份🐮•$320

🔆櫻花蝦🦐•$48
🔆日本雞蛋豬肉卷🐽•$38
🔆日本秋葵蝦•$22
🔆雞柳伴紫蘇•$25
居酒屋點少得叫炸串!睇得出師傅嘅技術,一啲都唔冧油,外觀保持得好完整😚炸煙裏便包裹住嘅材料全部都保持原有嘅肉質同口感☺️其中最鍾意嘅係日本雞蛋豬肉卷😻賣相及精之外,香脆嘅外皮包裹與豬肉同半生熟蛋,蛋汁超濃,好好食😻

🔆柚子燒灼梳打•$68
🔆Suntory Highball•$78
要得小食就一定要酒精!超有feel!

侍應們態親切友好😉好樂意提供菜單推薦同建議。無論是點菜過程還是上菜期間,都保持住高效率同細心態度,有一種賓至如歸嘅感覺。
2024-01-18 31 views
串力ツ專門店 最近天氣涼浸浸 最啱就去食串燒 我就約咗深井姜濤去咗試試銅鑼灣既隱世日式串燒居酒屋 🔹燒牛舌串$98 雖然唔算特別厚身 但係咬落好爽口 推介😊😊🔹牛肉炸串$64炸串喺呢度最出名嘅招牌 當然要試試佢 一睇就見到好吸引 食落就知道佢完全可以做到外脆內軟嘅口感 裏面嘅牛肉亦都唔會熟晒 仲做到半熟嘅程度 😍😍🔹鐵盒日本生蠔$240一打開個盒已經聞到陣陣嘅生蠔香味 每隻都肥嘟嘟 非常鮮甜 鍾意食生蠔嘅朋友絕對唔可以錯過🥰🥰🥰🔹日本雞蛋豬肉卷$38估唔到炸蛋呢度都做得幾出色 外面仲包咗一層豬肉卷 係得嘅😋😋😋🔹牛腸鍋$320分別有鹽味,醬油同埋麵豉湯底 我哋就揀咗麵豉口味 牛腸都新鮮 食落有啲甘口既味道 仲有好多蔬菜喺入邊 就算唔食牛腸嘅朋友都唔使擔心 裏面好多蔬菜😊😊🔹蜜糖啤酒$68我平時都好少飲啤酒嘅 但呢個真係大推介 啤酒上邊有一層好厚嘅啤酒雪葩 之後再飲落面嘅蜜糖啤酒 佢係好蜜糖嘅味道 對於怕啤酒苦味嘅我就啱晒 非常女性友好👍🏻👍🏻👍🏻

🔹燒牛舌串$98

🔹牛腸鍋$320

🔹蜜糖啤酒$68
Dinner
2024-01-18 21 views
成日都見到啲人去大阪食炸串,搞到我都想食埋一份🤨唔搵都唔發現原來香港都有一間炸串嘅專門店🤩日本雞蛋豬肉卷🌟流心蛋漿勁香口,豬肉片片鹹香,炸粉薄發脆!日本秋葵蝦🌟秋葵包住啲蝦膠再炸,成件事好彈牙清爽雞柳伴紫蘇🌟滑溜嘅雞柳用紫蘇葉包住再炸,又幾好味喎海鮮沙律🌟沙律菜爽脆,仲有好多粒三文魚同吞拿魚🥰鹽燒牛舌🌟牛舌芯口感彈牙,可以點埋旁邊嘅蔥油食!A4 和牛壽司🌟和牛油脂豐富,壽司飯唔算太大嚿,一啖拍一粒超好味!刺身三點🌟三款刺身都非常厚切有鮮甜,分別有三文魚、油甘魚同帶子❤️明太子芝士玉子燒🌟微甜嘅玉子燒表面上已經沾滿明太子醬,估唔到入邊除咗包住可以拉絲嘅芝士外,仲有好多明太子😍博多豬骨湯鐵板炒麵🌟熱辣辣嘅鐵板載着濃厚豬骨湯味道嘅炒麵,仲有一隻太陽蛋,成件事好惹味
成日都見到啲人去大阪食炸串,搞到我都想食埋一份🤨

唔搵都唔發現原來香港都有一間炸串嘅專門店🤩

日本雞蛋豬肉卷🌟流心蛋漿勁香口,豬肉片片鹹香,炸粉薄發脆!

日本秋葵蝦🌟秋葵包住啲蝦膠再炸,成件事好彈牙清爽
雞柳伴紫蘇🌟滑溜嘅雞柳用紫蘇葉包住再炸,又幾好味喎

海鮮沙律🌟沙律菜爽脆,仲有好多粒三文魚同吞拿魚🥰

鹽燒牛舌🌟牛舌芯口感彈牙,可以點埋旁邊嘅蔥油食!

• 鹽燒牛舌
  • 日本雞蛋豬肉卷
2024-01-17 157 views
𝕊𝕠𝕞𝕖 𝕔𝕠𝕞𝕗𝕠𝕣𝕥𝕚𝕟𝕘 𝕞𝕠𝕞𝕖𝕟𝕥𝕤 𝕓𝕖𝕗𝕠𝕣𝕖 𝕥𝕣𝕒𝕧𝕖𝕝𝕝𝕚𝕟𝕘 𝕥𝕠 𝕁ℙ🫷🏽2024 第一飛將會係日本🇯🇵,興奮又期待😝。不過距離旅行都仲有一個多月時間,食日本菜既慾望係每一刻架嘛,點等到咁耐🫦,於是就同朋友去左銅鑼灣一間串揚居酒屋🏮感受住先~黎到串揚專門店🍢,當然要揀幾款店員推介既串串🐒:1️⃣日本雞蛋豬肉卷,靚靚溏心蛋被薄切豬肉裹著🐽,又香又脆口。2️⃣雞腿串,肉質都唔錯,要點埋串揚專屬既醬汁就更可口🧂。3️⃣五花肉,預計中肥肥部份真係好邪惡🤣,無 quota 啦!🥚Japanese Egg with Pork Belly | $38🍗Chicken Leg | $22 each🐖Pork Belly | $22 each鹽燒牛舌非常香口,厚薄得宜🐂好好咬,點少少洋蔥汁同檸檬汁,配埋蔥同芝麻好香好夾,都係必試 item 之一🥢。👅Grilled Gyu Tan | $98蒲燒白鰻魚賣相好得🪝,魚肉都幾有彈性,味道唔算濃郁,可以點燒汁香香夠做💧。🐠Unagi | $78除左串揚燒物,另一個 highlight 一定係呢半打鐵盒蒸日本生蠔🫨。大大隻大大啖一定不容錯過💥,有沖繩

🍗Chicken Leg | $22 each
🐖Pork Belly | $22 each

👅Grilled Gyu Tan | $98

🐠Unagi | $78

除左串揚燒物,另一個 highlight 一定係呢半打鐵盒蒸日本生蠔🫨。大大隻大大啖一定不容錯過💥,有沖繩檸檬汁或辣椒檸檬汁🍋可以滴少少🤏🏽 feel 下,個人覺得就咁品嚐鮮味已經好足夠🏄🏽‍♀️。

🦪KANKAN MUSHI | $240 (1/2 dozen)

A4 和牛壽司睇圖片都覺得幾吸引,上檯一刻香噴噴既炙燒和牛👃🏽就知道無揀錯🕵🏽‍♂️,飯 size 唔算大,同和牛食落唔會太漏太有罪疚感🪄。

🐃A4 Wagyu Sushi | $98

另外仲嗌左 sashimi🤩,係刺身三選(帶子、三文魚、吞拿魚)同海鮮卡爾帕喬。刺身夠新鮮靚靚,尤其係帶子被檸檬🍋夾住,特別 refreshing🫧。而海鮮卡爾帕喬都好正,配埋紫洋蔥同酸酸甜甜沙律汁,好開胃喔☝🏽。

🍣Assorted Sashimi | $148
🥗Seafood Carpaccio | $108

飲品就揀左一款薑味燒酌🎌,酒精成分20%架👽,薑味都好足,冰溶下溶下都飲到最後架🧊。

🫚SHARIKIN Ginger Ale | $68

Dinner
2024-01-02 29 views
串カツ専門店 - 風味日式小店今日介紹一間位於銅鑼灣嘅日式餐廳,居酒屋嘅形式,裝潢非常有地道特色嘅小店風格,有來自大阪嘅串揚,亦有多款串燒、日式料理。海鮮卡爾柏橋 $108油甘魚、吞拿魚同埋三文魚嘅刺身,加上蟹籽同埋酸酸地嘅醬汁,十分開胃。鐵盒蒸生蠔 $240總共有六隻生蠔,每隻都超級大隻,手掌心一樣咁大,肉質肥美飽滿。章魚仙 $48非常地道嘅大阪章魚燒,大大粒,外層香脆,內裏綿綿,配上沙律醬同埋大阪燒醬汁,底層仲有香脆嘅蝦餅添。天婦羅炸蝦卷壽司 $128香辣吞魚卷 $138兩款賣相吸引、份量十足的卷物。炸串雞柳伴紫蘇 $50黑和牛 $48 咁衰日式雞蛋豬肉卷 $38獅子狗拌芝士 $22 芝麻豆腐 $20秋葵蝦 $44到咗餐廳嘅招牌菜炸串,高度推介雞蛋豬肉卷,非常滿足感,另外獅子狗芝士亦都係非常惹味,最後黑和牛,入口即化。
串カツ専門店 - 風味日式小店

海鮮卡爾柏橋 $108

鐵盒蒸生蠔 $240

章魚仙 $48

天婦羅炸蝦卷壽司 $128
香辣吞魚卷 $138
兩款賣相吸引、份量十足的卷物。

炸串
雞柳伴紫蘇 $50
黑和牛 $48 咁衰
日式雞蛋豬肉卷 $38
獅子狗拌芝士 $22
芝麻豆腐 $20
秋葵蝦 $44
呢間bookmark咗佢個鐵盒生蠔佢喺Sogo嗰條街 所以算易搵餐廳職員都好nice好好笑容感覺好愉悅🥹坐bar枱可以見到師傅整嘢食👨🏻‍🍳🤳🏻鐵盒蒸日本生蠔 6pcs $240❤️有啲gimmick 😳 啲蠔真係好大隻好厚肉 !!入口有海水鮮味啖啖肉佢有2個汁可以自己配 有個係檸檬汁配咗再開胃啲 !!👨🏻‍🍳🤳🏻海鮮Carpaccio $108 ❤️魚生沙律嘅概念 魚生份量都唔少 幾好食幾開胃👨🏻‍🍳🤳🏻明太子芝士玉子燒 $98❤️‍🔥好多明太子 芝士係拉絲嫁 !!👨🏻‍🍳🤳🏻日本秋葵蝦 $44炸得唔錯 層衣係岩岩好夠香脆但唔會過硬秋葵帶汁 蝦肉釀入秋葵都食到彈牙肉質👨🏻‍🍳🤳🏻A4和牛壽司 4pcs $98❤️和牛勁香亦都有足夠嘅油脂感 👍🏻👨🏻‍🍳🤳🏻特選牛 $64👨🏻‍🍳🤳🏻期間限定炙燒左口魚壽司1pc $38大大舊左口魚 炙燒咗會食到魚肉嘅彈牙 同平時食嘅口感唔同但都好食👨🏻‍🍳🤳🏻鹽燒牛舌 $98牛舌好厚身 大部分都彈牙👨🏻‍🍳🤳🏻大阪代表美食章魚燒 $48 ❤️呢個有做到大阪章魚燒嗰種外脆帶軟嘅口感個醬幾好食 下面仲有6大塊脆蝦餅 😂👨🏻‍🍳🤳🏻日本雞蛋豬肉卷 $38上枱幾可愛|•
呢間bookmark咗佢個鐵盒生蠔
佢喺Sogo嗰條街 所以算易搵
餐廳職員都好nice好好笑容感覺好愉悅🥹
坐bar枱可以見到師傅整嘢食

👨🏻‍🍳🤳🏻鐵盒蒸日本生蠔 6pcs $240❤️
有啲gimmick 😳 啲蠔真係好大隻好厚肉 !!
入口有海水鮮味啖啖肉
佢有2個汁可以自己配 有個係檸檬汁配咗再開胃啲 !!

👨🏻‍🍳🤳🏻海鮮Carpaccio $108 ❤️
魚生沙律嘅概念 魚生份量都唔少 幾好食幾開胃

👨🏻‍🍳🤳🏻明太子芝士玉子燒 $98❤️‍🔥
好多明太子 芝士係拉絲嫁 !!

👨🏻‍🍳🤳🏻日本秋葵蝦 $44

呢個有做到大阪章魚燒嗰種外脆帶軟嘅口感
個醬幾好食
下面仲有6大塊脆蝦餅 😂

👨🏻‍🍳🤳🏻日本雞蛋豬肉卷 $38
上枱幾可愛|• •๑)"
薄豬肉炸起包裹住個糖心蛋😋

👨🏻‍🍳🤳🏻橙汁 $35

💰$999 (呢個係咩天使數字 | ᐕ)
  • 鐵盒蒸日本生蠔
2023-12-22 26 views
🍊 餐廳名稱:串カツ専門店 (銅鑼灣)🐝 味道:9/10環境:8.5/10整體分數:9/10💰人均:$200~400———————————————————居酒屋類型的日式料理店一直深受小編喜愛,食下串燒,飲下啤酒,再同三五知己傾下計,實在係一大樂趣。依間位於銅鑼灣既樓上店無論環境、食材、服務都一流一,今次就推介比同樣熱愛日式料理既你。海鮮卡爾帕喬💰108海鮮頭盤,加入橘子、檸檬、蜜汁芥等醬料醃製既吞拿魚、油甘魚、三文魚,好開胃。明太子芝士玉子燒💰98嫩滑至極而帶有甜香蛋味嘅玉子,包覆住滿滿既明太子同埋芝士,口感豐富,鹹香十足。鐵塔蒸日本生蠔 💰240味道鮮美,口感極佳,非常推薦。而且生蠔好大粒,加上香味濃郁,非常美味。建議搭配檸檬汁一起享用。各類串燒 💰30-70分別叫左日本雞肉蛋豬肉卷、北海道熏肉、日本秋葵蝦、特選牛。每一串炸到岩岩好,金黃酥脆,就咁食或者加埋日式喼汁,都好出色。🗺️ 銅鑼灣軒尼詩道499號永光商業大廈17樓 🔍#FlavorforToday銅鑼灣🚆 港鐵銅鑼灣站 B 出口, 步行約1分鐘
🍊 餐廳名稱:串カツ専門店 (銅鑼灣)🐝

🗺️ 銅鑼灣軒尼詩道499號永光商業大廈17樓
🔍#FlavorforToday銅鑼灣
🚆 港鐵銅鑼灣站 B 出口, 步行約1分鐘
2023-12-19 244 views
-串カツ専門店 🍢臨出發去日本之前 就已經好想去食日本野位於銅鑼灣樓上鋪有間炸串專門店想食好耐雖然係主要食炸串 但係連刺身 豬扒飯拉麵等都有齊晒款式非常多 加上環境舒適 好岩一大班朋友一齊食!🥩 鹿兒島吉列黑豚扒定食($168)選用「鹿兒島黑豚」 - 充分發揮出黑豚本來嘅鮮甜金黃色既吉列豬扒炸得外脆肉嫩 外層酥脆、鬆化、乾身內裏柔嫰多汁 同埋可以按個人喜好加入手磨芝麻同豬扒醬食落散發出陣陣芝麻香 另外定食配有飯同沙律菜椰菜新鮮爽脆 中和左豬扒膩感 同持可以消消熱氣🍢 各式炸串 + 秋葵蝦 ($22) + 五花肉($22)+ 帆立貝 ($25) + 雞柳伴紫蘇 ($25)+ 日本雞蛋豬肉卷 ($38)個人最有中意既係日本雞蛋豬肉卷 - 仲要係流心雞蛋;五花肉 - 香脆惹味 ; 帆立貝 - 厚切大粒又新鮮;🐣 明太子芝士玉子燒 ($98)玉子質感 嫩滑 一切開個玉子燒就見到滿滿既明太子趁熱食既話仲可以拉絲添 食落好有鹹香味 好唔錯呢!🍣 天婦羅炸蝦卷壽司 ($128)炸蝦天婦羅配上沙律醬同魚子 天婦羅既炸粉唔厚 好香脆同埋長長既炸蝦卷壽司一共8粒 每粒既蝦肉都好彈牙🦐 牡丹蝦刺身 ($45
串カツ専門店 🍢

臨出發去日本之前 就已經好想去食日本野
位於銅鑼灣樓上鋪有間炸串專門店想食好耐
雖然係主要食炸串 但係連刺身 豬扒飯拉麵等都有齊晒
款式非常多 加上環境舒適 好岩一大班朋友一齊食!

🥩 鹿兒島吉列黑豚扒定食($168)
選用「鹿兒島黑豚」 - 充分發揮出黑豚本來嘅鮮甜
金黃色既吉列豬扒炸得外脆肉嫩 外層酥脆、鬆化、乾身
內裏柔嫰多汁 同埋可以按個人喜好加入手磨芝麻同豬扒醬
食落散發出陣陣芝麻香 另外定食配有飯同沙律菜
椰菜新鮮爽脆 中和左豬扒膩感 同持可以消消熱氣

🍢 各式炸串
+ 秋葵蝦 ($22) + 五花肉($22)
+ 帆立貝 ($25) + 雞柳伴紫蘇 ($25)
+ 日本雞蛋豬肉卷 ($38)
個人最有中意既係日本雞蛋豬肉卷 - 仲要係流心雞蛋;
五花肉 - 香脆惹味 ; 帆立貝 - 厚切大粒又新鮮;

🐣 明太子芝士玉子燒 ($98)
玉子質感 嫩滑 一切開個玉子燒就見到滿滿既明太子
趁熱食既話仲可以拉絲添 食落好有鹹香味 好唔錯呢!

🍣 天婦羅炸蝦卷壽司 ($128)
炸蝦天婦羅配上沙律醬同魚子 天婦羅既炸粉唔厚 好香脆
同埋長長既炸蝦卷壽司一共8粒 每粒既蝦肉都好彈牙

🦐 牡丹蝦刺身 ($45)
蝦肉甜美 口感細綿帶爽

2023-12-10
Lunch
2023-12-18 18 views
炸串類全部都好好食🤩可以一解大阪炸串癮!我個人鍾意蘸埋個汁食。黑毛和牛青椒仔白蘆筍 <<今日一品,真係超甜卡門貝爾芝士日本年糕大蝦日本雞蛋豬肉卷<<蛋王仲流心架omelette tako yaki with melty cheese 一上枱,熱辣辣煎pan熱到八爪魚丸彈彈下。八爪魚丸有水準,配埋拉絲芝士蛋味道一流。象拔蚌刺身 <<超新鮮,好彩order得快,落完單餐牌就mark as sold out燒牛舌 好腍,蘸麻油鹽更加將味道提升。辣吞拿魚壽司入面加左脆米,食落口感唔錯。鹽味湯底牛腸鍋 牛腸水滾後30秒至1分鐘就食得,如果試完湯覺得夠酸檸檬都可以拎起。牛腸肥美,湯底帶有明太子咸香,韭菜芽菜超入味,如果唔係太飽應該要加個烏冬落去吸收湯汁咁食。Pineapple frozen beer好多果味選擇,上面啲泡好似沙冰口感,仲插左滑雪紙牌仔勁得意,甜甜地好易入口。平日夜晚都好快滿座,無論2個人或者一大班人都啱嚟食。坐bar枱都好舒服👍🏻。
炸串類
全部都好好食🤩可以一解大阪炸串癮!我個人鍾意蘸埋個汁食。
黑毛和牛
青椒仔
白蘆筍 <<今日一品,真係超甜
卡門貝爾芝士
日本年糕
大蝦
日本雞蛋豬肉卷<<蛋王仲流心架

燒牛舌
好腍,蘸麻油鹽更加將味道提升。
辣吞拿魚壽司
入面加左脆米,食落口感唔錯。
鹽味湯底牛腸鍋
Pineapple frozen beer
2023-12-16 25 views
今日同朋友去咗銅鑼灣食串炸, 都幾有正宗嘅日本味道鹿兒島吉列黑豚扒定食吉列豬扒面頭係薄薄嘅麵包糠, 好脆身, 肉質鬆化, 豚肉味香濃😋明太子芝士玉子燒超爆滿嘅明太子, 一吉入去啲明太子就出晒嚟, 仲有少少拉絲, 玉子非常嫩滑, 鹹香味適中日本雞蛋豬肉卷將炸過嘅豬肉包住溏心蛋, 一次食唒2種唔同嘅口感, 點配自家製嘅醬汁, 好惹味😋仲有唔同既串場, 全部即叫即炸日本秋葵蝦, 好新鮮嘅配搭, 蝦肉爽脆五花肉肥瘦適中, 沙椎魚味道鮮甜,無咩骨,炸至骨酥好香脆刺身盛盒有唔同既刺身, 每塊都好厚切, 整體刺身都幾新鮮奄列小丸子飽滿既小丸子放係奄列上, 仲有半溶嘅芝士😋天婦羅炸蝦卷壽司面頭鋪咗啲魚子, 天婦羅炸得啱啱好, 好香脆
今日同朋友去咗銅鑼灣食串炸, 都幾有正宗嘅日本味道

鹿兒島吉列黑豚扒定食

明太子芝士玉子燒

日本雞蛋豬肉卷

仲有唔同既串場, 全部即叫即炸
日本秋葵蝦, 好新鮮嘅配搭, 蝦肉爽脆
五花肉肥瘦適中,
沙椎魚味道鮮甜,無咩骨,炸至骨酥好香脆

刺身盛盒
有唔同既刺身, 每塊都好厚切, 整體刺身都幾新鮮

奄列小丸子
飽滿既小丸子放係奄列上, 仲有半溶嘅芝士😋
天婦羅炸蝦卷壽司
面頭鋪咗啲魚子, 天婦羅炸得啱啱好, 好香脆

最近到訪了一間位於銅鑼灣的樓上炸串店~炸串乾爽不油膩,餐點全部都很有驚喜♡而且非常多款式選擇,相當高質.ᐟ⧐ 各款炸串 ⧏𖥧 日本秋葵蝦 HK$22 𖥧 五花肉 HK$22𖥧 牡蠣豬肉卷 HK$25 𖥧 特選牛 HK$32𖥧 三文魚芝士 HK$22 𖥧 帆立貝 HK$25𖥧 蘆筍豬肉卷 HK$22 𖥧 牛腸 HK$22𖥧 日本雞蛋豬肉卷 HK$38作為炸串專門店,這裡提供了超多款式的炸串💛每串炸串的排列得非常精美,賣相好吸引.ᐟ最有驚喜的是日本雞蛋豬肉卷和五花肉♡日本秋葵蝦是將蝦肉釀進秋葵中,很特別~⧐ 明太子芝士玉子燒 HK$98 ⧏很大的一份玉子燒,切開更有拉絲效果🧀🍳玉子很鬆軟,燒得剛剛好~明太子、芝士、雞蛋這個組合絕對無得輸.ᐟ.ᐟ⧐ 天婦羅炸蝦卷壽司 HK$128 ⧏很吸引的卷物,搭配醬汁十分新派♡天婦羅炸蝦十分香脆,整體很值得一試🦐⧐ 刺身三點HK$148 ⧏擺盤非常精緻的刺身三點🐟分別有帶子、吞拿魚和鯛魚刺身厚切的刺身非常有口感,鮮味十足ദ്ദി ·͜·⧐ 庵列小丸子 HK$48 ⧏同樣有拉絲的章魚燒,非常吸引.ᐟ章魚燒外脆內軟,裡面有很大顆章魚肉🐙底部半溶的芝士和雞蛋

最近到訪了一間位於銅鑼灣的樓上炸串店~
炸串乾爽不油膩,餐點全部都很有驚喜♡
而且非常多款式選擇,相當高質.ᐟ

⧐ 各款炸串 ⧏
𖥧 日本秋葵蝦 HK$22 𖥧 五花肉 HK$22
𖥧 牡蠣豬肉卷 HK$25 𖥧 特選牛 HK$32
𖥧 三文魚芝士 HK$22 𖥧 帆立貝 HK$25
𖥧 蘆筍豬肉卷 HK$22 𖥧 牛腸 HK$22
𖥧 日本雞蛋豬肉卷 HK$38

作為炸串專門店,這裡提供了超多款式的炸串💛
每串炸串的排列得非常精美,賣相好吸引.ᐟ
最有驚喜的是日本雞蛋豬肉卷和五花肉♡
日本秋葵蝦是將蝦肉釀進秋葵中,很特別~

⧐ 明太子芝士玉子燒 HK$98 ⧏
很大的一份玉子燒,切開更有拉絲效果🧀🍳
玉子很鬆軟,燒得剛剛好~
明太子、芝士、雞蛋這個組合絕對無得輸.ᐟ.ᐟ

⧐ 天婦羅炸蝦卷壽司 HK$128 ⧏
很吸引的卷物,搭配醬汁十分新派♡
天婦羅炸蝦十分香脆,整體很值得一試🦐

刺身三點HK$148 ⧏
擺盤非常精緻的刺身三點🐟
分別有帶子、吞拿魚和鯛魚刺身
厚切的刺身非常有口感,鮮味十足ദ്ദി ·͜·

⧐ 庵列小丸子 HK$48 ⧏
同樣有拉絲的章魚燒,非常吸引.ᐟ
章魚燒外脆內軟,裡面有很大顆章魚肉🐙
底部半溶的芝士和雞蛋完美地點綴了整道菜~

⧐ 香蕉雪糕 HK$38 ⧏
⧐ 芒果雪糕 HK$38 ⧏
沒想到香蕉和芒果會是炸的,非常有驚喜.ᐟ
炸過的香蕉和芒果非常好吃🍌🥭
配上冰凍的雲呢拿雪糕作結很滿足~
2023-12-12
$500 (Dinner)
  • 日本雞蛋豬肉卷
  • 天婦羅炸蝦卷壽司
  • 串揚
  • 炸串
日本人主理小店 籠罩住濃濃日本氣息除咗炸串款式多達40款 海鮮、野菜、肉類都有季節限定刺身、鍋物、揚物再嘆返杯啤酒 暢飲暢食𝘾𝙝𝙞𝙡𝙡吓(´ސު`)⸝⸝⸝⸝炸串丼定食|𝟭𝟭𝟴星期六日均有午市定食有白飯、麵豉湯、沙律、漬物、飲品一次過可以試到多款炸串雞腿肉、五花肉、多春魚、洋蔥、魷魚、蘆筍、蓮藕、紅薑 炸到好香脆 又唔會油淋淋 ´͈ ᵕ `͈⸝⸝⸝⸝鹿兒島吉列黑豚扒定食|𝟭𝟲𝟴外層炸到金黃 酥脆鬆化 ʕง•ᴥ•ʔง黑豚扒肥瘦恰到好處 肉質軟嫩多汁附小碗白芝麻 磨碎後可以加入醬汁 ⸝⸝⸝⸝明太子芝士玉子燒|𝟵𝟴選用日本蛋 蛋味特別香濃 入邊夾住滿滿明太子、拉絲芝士 ʕ˙Ⱉ˙ʔ ♡⸝⸝⸝⸝天婦羅炸蝦壽司|𝟭𝟮𝟴淋上大量沙律醬及海苔粉⸝⸝⸝⸝鹽燒牛舌|𝟵𝟴只有少許鹽、黑胡椒輕輕調味 已經帶出濃郁牛味 質感好彈牙 દ ᵕ̈ ૩⸝⸝⸝⸝日本雞蛋豬肉卷|𝟯𝟴薄薄豬肉片包住溏心蛋 晶凝通透好誘人一啖過滿足3種層次感 ⚆_⚆
日本人主理小店 籠罩住濃濃日本氣息
除咗炸串款式多達40款 海鮮、野菜、肉類都有
季節限定刺身、鍋物、揚物
再嘆返杯啤酒 暢飲暢食𝘾𝙝𝙞𝙡𝙡吓(´ސު`)

炸串丼定食|𝟭𝟭𝟴
星期六日均有午市定食
有白飯、麵豉湯、沙律、漬物、飲品
一次過可以試到多款炸串
雞腿肉、五花肉、多春魚、洋蔥、魷魚、蘆筍、
蓮藕、紅薑 炸到好香脆 又唔會油淋淋 ´͈ ᵕ `͈

鹿兒島吉列黑豚扒定食|𝟭𝟲𝟴
外層炸到金黃 酥脆鬆化 ʕง•ᴥ•ʔง
黑豚扒肥瘦恰到好處 肉質軟嫩多汁
附小碗白芝麻 磨碎後可以加入醬汁

明太子芝士玉子燒|𝟵𝟴
選用日本蛋 蛋味特別香濃
入邊夾住滿滿明太子、拉絲芝士 ʕ˙Ⱉ˙ʔ ♡

天婦羅炸蝦壽司|𝟭𝟮𝟴
淋上大量沙律醬及海苔粉
鹽燒牛舌|𝟵𝟴
只有少許鹽、黑胡椒輕輕調味
已經帶出濃郁牛味 質感好彈牙 દ ᵕ̈ ૩

日本雞蛋豬肉卷|𝟯𝟴
薄薄豬肉片包住溏心蛋 晶凝通透好誘人
一啖過滿足3種層次感 ⚆_⚆
2023-12-13 105 views
又黎到12月同朋友聚餐嘅日子😉今次揀咗呢間銅鑼灣日式居酒屋🤗聽講平時都有好多住喺香港嘅日本人思鄉都會過去食架!餐牌上邊有非常多選擇,又有關東風,又有博多風🇯🇵啱晒我哋呢班為食嘅人呀!鐵盒日本生蠔未煮之前店員先拎完隻生蠔俾我地睇,每隻都有成部電話咁大🤩用日本清酒蒸熟後嘅生蠔每隻都脹卜卜,非常飽滿🤓鮮味十足,仲有陣陣海水香氣,一啲腥臭味都無🥰點埋瀨戶內海嘅檸檬汁味道更有層次😚明太子芝士玉子燒黎到呢度必叫邪惡嘅玉子燒😍表面唧滿明太子醬,嫩滑帶甜味嘅玉子包住明太子同埋拉絲嘅芝士😜真心無得輸❣️香辣吞拿魚壽司鮮甜嘅吞拿魚蓉小山丘味道辣辣地,一啖啪落口口感大滿足😆鹽燒牛舌牛舌口感QQ彈彈,滿滿肉汁😇加埋日本香蔥同埋芝麻更加香口!黎到炸串專門店梗係要食炸串啦,呢度嘅串炸好食過我去大阪旅行食嗰啲😜每串炸串粉漿薄薄一層,可以點日式喼汁同新鮮椰菜一齊食!日本雞蛋豬肉卷✨半熟流心蛋,蛋味濃郁!五花肉✨肥美又多汁!帆立貝✨肉身厚實,味道鮮甜!八爪魚丸✨每粒小丸子都有成兩三粒章魚粒,炸串版本味道相當特別!紅薯✨甘薯味道清甜,口感綿密!博多豚骨濃湯鐵板炒麵豚骨湯拉麵就食得多,撈麵版本就第一次食✨每條拉麵都沾滿豬骨濃
又黎到12月同朋友聚餐嘅日子😉
今次揀咗呢間銅鑼灣日式居酒屋🤗

聽講平時都有好多住喺香港嘅日本人思鄉都會過去食架!
餐牌上邊有非常多選擇,又有關東風,又有博多風🇯🇵
啱晒我哋呢班為食嘅人呀!

鐵盒日本生蠔

未煮之前店員先拎完隻生蠔俾我地睇,每隻都有成部電話咁大🤩

用日本清酒蒸熟後嘅生蠔每隻都脹卜卜,非常飽滿🤓
鮮味十足,仲有陣陣海水香氣,一啲腥臭味都無🥰
點埋瀨戶內海嘅檸檬汁味道更有層次😚

明太子芝士玉子燒

黎到呢度必叫邪惡嘅玉子燒😍

真心無得輸❣️

香辣吞拿魚壽司

鮮甜嘅吞拿魚蓉小山丘味道辣辣地,一啖啪落口口感大滿足😆

鹽燒牛舌

牛舌口感QQ彈彈,滿滿肉汁😇
加埋日本香蔥同埋芝麻更加香口!

每串炸串粉漿薄薄一層,可以點日式喼汁同新鮮椰菜一齊食!

日本雞蛋豬肉卷✨半熟流心蛋,蛋味濃郁!

五花肉✨肥美又多汁!
帆立貝✨肉身厚實,味道鮮甜!
紅薯✨甘薯味道清甜,口感綿密!

博多豚骨濃湯鐵板炒麵

豚骨湯拉麵就食得多,撈麵版本就第一次食✨
每條拉麵都沾滿豬骨濃湯,餡料油豬肉片、椰菜、洋蔥等等!
最開心仲有隻窿邊太陽蛋🤤

炸雞軟骨

雞軟骨炸到金黃色,榨上檸檬汁味道更清爽😇

一口炸芝士

落咗蜜糖芥茉嘅炸芝士食落一啲都唔油膩🥰

串カツ専門店 (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道499號永光商業大廈17樓
  • 香辣吞拿魚壽司
  • 鐵盒日本生蠔
  • 博多豚骨濃湯鐵板炒麵
2023-12-11 117 views
今日要介紹呢一間位於銅鑼灣永光商業大廈嘅串カツ専門店 JunG39 JAPAN,食物高質有特色,氣氛非常好,服務亦都好殷勤,真心推介🥰 🌟串炸呢度出名食串炸,梗係要叫多幾款試吓啦😎 無論係蔬菜類、肉類甚至海鮮類嘅串炸,全部都勁好食😍 蔬菜類我哋叫咗蓮花根、青椒仔、南瓜、洋蔥🧅 全部都超好味🤤 特別鍾意佢嘅南瓜,非常香甜🥰 海鮮類我哋叫咗沙椎魚同日本秋葵蝦,兩樣都非常好食,日本秋葵入邊釀咗蝦,好特別🤩 肉類方面有牡蠣豬肉卷、五花肉同日本雞蛋豬肉卷,牡礪豬肉卷勁鮮味,日本雞蛋豬肉卷賣相已經好吸睛🤩 味道當然非常正啦😎 🌟明太子芝士玉子燒 $98呢個又係每枱必點嘅菜式,師傅落太子真係不手軟🤭 玉子燒裏面釀滿咗明太子醬,鍾意食明太子嘅朋友一定要試😎 🌟鹿兒島吉列黑豚扒定食 $168鹿兒島黑豚豬扒炸到勁粉嫩🤩🤩 外脆內軟,一啖咬落勁Juicy好滿足🥰 呢個黑豚扒定食仲會配埋沙律,前菜,飯同麵豉湯,非常抵食👍🌟天婦羅炸蝦卷壽司 $128朋友見到隔籬枱叫咗呢個壽司即刻心心眼😍🤣 所以我哋都即刻叫嚟試吓🤭 一碟有好多舊,裏面嘅炸蝦天婦羅好新鮮,醬汁配搭好match🤩🌟白燒鰻魚 $78呢個價錢嚟講真係

🌟串炸

🌟明太子芝士玉子燒 $98

🌟鹿兒島吉列黑豚扒定食 $168

🌟天婦羅炸蝦卷壽司 $128

🌟白燒鰻魚 $78
呢個價錢嚟講真係超值🤩 燒鰻魚肉質嫩滑,配埋秘製醬汁,必試推介🥰

🌟麒麟生啤(配啤酒泡沫)$68
呢個啤酒泡沫勁cutie😍😍 打卡啱晒😎 啤酒配串炸,正👍

呢間舖頭咁高質,所以平日晚飯時間都full house, 仲有好多日本客人幫襯,味道梗係正宗啦😎 大家記得一定要book位啊😊

2023-12-08
$400 (Dinner)