今次想介紹一間都係我哋好鍾意食嘅餐廳,佢就係喺銅鑼灣鬧市中,入到去好似真係去咗日本嘅<Jung 39 Japan>。😋😎──────────🍽開餐🍽─────────餐廳主打日式炸串,炸串皮薄但脆,完全唔怕膩,真係拍得住係日本食嘅感覺😋。日藉師父亦會每日更新餐牌,定時做唔同時令推介😆。我地主要食炸串,下面會有我地嘅推介。個人覺得炸串點都要配啤酒,呢到就有10幾款唔同嘅果味生啤🍻🍻,仲要sake嗰d, 實有一款啱你。炸串推介🙋🏼‍♀️🙋🏾‍♂️:⭐️⭐️⭐️流心蛋豬肉🐷🍳⭐️⭐️年糕🫓⭐️⭐️特選牛🐄⭐️⭐️明太子獅子狗🍥⭐️車厘茄豬肉🍅另外,吞拿魚他他卷我地一試再試都覺得好好食。🤣價錢方面,如果食lunch, 6串炸串丼都係$118,拍得住日本價錢。🤤餐廳仲有牛腸窩,牛腸仲可以refill!😲😲
──────────🍽開餐🍽─────────
炸串推介🙋🏼‍♀️🙋🏾‍♂️:
⭐️⭐️⭐️流心蛋豬肉🐷🍳
⭐️⭐️年糕🫓
⭐️⭐️特選牛🐄
⭐️⭐️明太子獅子狗🍥
⭐️車厘茄豬肉🍅
另外,吞拿魚他他卷我地一試再試都覺得好好食。🤣

餐廳仲有牛腸窩,牛腸仲可以refill!😲😲
炸豬肉流心蛋
明太子獅子狗
特選牛
2023-12-06
$400 (Dinner)
炸豬肉流心蛋
明太子獅子狗
  • 日本雞蛋豬肉卷
2023-12-07 58 views
係日本的味道呀😍朋友介紹話呢間嘅串炸好出色,所以呢日就約埋朋友嚟食下~鐵盒蒸日本生蠔,每一隻生蠔都肥嘟嘟,加入清酒蒸煮,可以更加突出生蠔的鮮味,非常creamy, 就咁食或者配上辣汁、檸檬汁一齊食,都好鮮甜😋必食!明太子芝士玉子燒,香噴噴的玉子燒配上明太子沙律醬及香蔥,輕輕用叉一切,明太子及芝士從嫰滑的蛋汁中流出,夾起更有拉絲的效果🧀香味濃郁、口感嫩滑、鹹香適中,必食呀!分別order了五花肉、秋葵蝦、南瓜、雞蛋猪肉卷😍炸粉非常薄,酥脆香口,沾上自家製醬油,味道更突出,少少微酸有助減輕油膩感,值得一試!南瓜,質感粉糯、香甜!秋葵蝦,秋葵釀上蝦滑,口感幾得意~ 五花肉,肥瘦適中,油脂豐富,口感爽彈!雞蛋猪肉卷,賣相一流,蛋味香濃,必食😋薯仔沙律,薯仔蓉加入八爪魚粒配上沙律醬,Creamy有口感,底下仲沙律菜,開胃天婦羅炸蝦卷壽司,反卷壽司裏面卷住炸蝦天婦羅,表面灑上海苔粉、沙律醬及芝麻,啲飯唔會太厚,香口惹味😋鹿兒島吉列黑豚扒定食,新鮮即炸,特別好味😋炸粉夠薄,酥脆Q彈,肉質軟嫩juicy, 配上即磨芝麻加醬汁,好味!定食仲包括沙律菜、麵豉湯、漬物、日本米飯及飲品,好抵食!麒麟一番搾,賣
鐵盒蒸日本生蠔

明太子芝士玉子燒

南瓜,質感粉糯、香甜!

秋葵蝦,秋葵釀上蝦滑,口感幾得意~

五花肉,肥瘦適中,油脂豐富,口感爽彈!
雞蛋猪肉卷

雞蛋猪肉卷,賣相一流,蛋味香濃,必食😋
薯仔沙律

麒麟一番搾

麒麟一番搾,賣相好可愛😍頂層係生啤原味泡沫沙冰,口好得意,睇得又飲得♥頂層嘅泡沫仲有好多口味揀㗎~

鐵盒蒸日本生蠔
雞蛋猪肉卷
薯仔沙律
麒麟一番搾
  • 串炸
2023-12-07 87 views
呢間日式餐廳已經成為咗我香港最愛居酒屋之一同朋友收工想輕鬆一下就會黎食下炸物,飲翻兩杯,每月都黎🤭🤭今次試咗新菜式都想happy share下-每次黎都必點既炸串係黑和牛,三文魚芝士同雞蛋豬肉卷黑和牛每啖都係香濃既牛味,而芝士三文魚炸至搭上芝士係出奇地好食!今次試埋五花肉同秋葵,五花肉炸後內裡依然保持肉汁,肉質嫩口好食!呢間餐廳係我最欣賞既炸串☺️暫時都未食到有比佢更好食既炸串!-明太子芝士玉子燒多層口感嫩滑,包住半溶拉絲既芝士同澎湃嘅明太子,perfect match令人食唔停✨必食!大大力推薦!✨-主食方面同朋友一齊share咗個鹿兒島吉列黑豚扒定食,黑豚扒裹上薄薄的麵包糠,黑豚扒炸至外脆內嫩,柔軟既肉質,豬肉味香濃!身為牛魔王既我都對黑豚扒改觀😍 份量亦都好多,我相信一個人食哂成個定食係會十成十飽😂-當然唔少得同朋友既frozen beer,推介大家如果鍾意酸酸甜甜嘅話,可以飲熱情果味同埋西柚味,呢兩款都係我每次嚟嘅必點,想清新少少嘅味道就可以試吓蘋果味今次既梅酒「吟香梅 般若刀」味道好有趣,後勁竟然係辣味好過癮😂-期待下個月再同朋友黎飲翻杯,放鬆一下✨
呢間日式餐廳已經成為咗我香港最愛居酒屋之一
每次黎都必點既炸串係黑和牛,三文魚芝士同雞蛋豬肉卷
期待下個月再同朋友黎飲翻杯,放鬆一下✨
黑和牛、三文魚芝士

香草雪糕伴芒果
  • 芝士三文魚
  • 黑和牛
2023-12-06 21 views
最近愛上日本居酒屋的食物😆 海鮮,壽司,便當都是我近期愛吃的東西😍 我們坐在bar枱的位置好有日本餐廳的氣氛👍🏻 QR code下單好方便第一道菜鹿兒島吉列黑豚扒定食,厚切的炸黑豚肉,肉質保留了原汁原味,配菜清爽,白飯香嫩,有配麵豉湯,沙律🥗炸五花肉外酥內軟,每口都帶來豐富的肉汁和香氣😆 炸日本雞蛋豬肉卷,口感豐富多層次,沒有太重調味。炸日本秋葵蝦是以清爽的秋葵包裹鮮甜的蝦肉,外皮酥脆內部鮮美😃 天婦羅炸蝦卷壽司將炸蝦和壽司巧妙結合,蝦肉的鮮美和壽司飯的香氣完美融😆 明太子芝士玉子燒的明太子量很多,口感鬆軟,滋味獨特🤩 鹿兒島黑豚肉香腸以黑豚肉製成,肉質鮮嫩多汁,配上香料散發迷人香氣👍🏻 汁煮花螺十分入味!口感煙韌咸鮮~最後還有鐵盒生蠔,每隻都新鮮爆膏好肥美鮮甜!

最後還有鐵盒生蠔,每隻都新鮮爆膏好肥美鮮甜!
香港嘅樓上店 與地鋪比較 着實有更多驚喜也有更多嘅未知等待我哋去發掘✨9月先喺日本🇯🇵返嚟嘅我哋話咁快又開始掛住日本美食了~~於是搜羅咗一間樓上串揚專門店 懷緬一下在大阪通天閣盡情吃串揚嘅回憶😍店舖間隔方正 雖然面積不大但裝修非常有特色 猶如置身日本居酒屋回憶真係返晒嚟!🥹🥹另外 店員都十分有禮貌有位叔叔仲好熱情 好詳細咁同我哋介紹食物令我哋成餐飯都食得好開心😆我哋先叫咗幾款串揚試試 🔸炸五花肉($44)同黑和牛🥩($48) 肉嘅油脂更添滋味🔹平時好少食大蝦🍤串揚($48) 雖然冇咁爽口 但又別有一番風味🔸秋葵($22)炸咗之後變得軟身 但估唔到又幾好食 🔹仲有一個日本雞蛋豬肉卷🥚($38) 呢個有少少似蘇格蘭蛋同樣係炸半熟流心蛋 沾上醬油享用 超級好食🤤🤤呢度除咗炸串之外 仲有好多其他料理而最令我哋驚豔嘅就係 明太子芝士玉子燒($98)!店員都話係呢度嘅主打 枱枱客人都會點嚟食好彩我哋都冇走寶😍蛋嘅口感嫩滑 加上濃郁嘅明太子 味道更上一層樓入面仲有好多芝士 叫人如何抗拒?😆而另一款令我哋有驚喜嘅 就係明太子茶漬飯($45)有大大嚿明太子😋 味道亦好特別 忍唔住問下師傅點樣整原來湯底係
香港嘅樓上店 與地鋪比較 着實有更多驚喜
也有更多嘅未知等待我哋去發掘✨
9月先喺日本🇯🇵返嚟嘅我哋
話咁快又開始掛住日本美食了~~
於是搜羅咗一間樓上串揚專門店
另外 店員都十分有禮貌
有位叔叔仲好熱情 好詳細咁同我哋介紹食物
令我哋成餐飯都食得好開心😆
我哋先叫咗幾款串揚試試
🔸炸五花肉($44)同黑和牛🥩($48)
肉嘅油脂更添滋味
🔹平時好少食大蝦🍤串揚($48)
雖然冇咁爽口 但又別有一番風味
🔸秋葵($22)炸咗之後變得軟身 但估唔到又幾好食
🔹仲有一個日本雞蛋豬肉卷🥚($38)
呢個有少少似蘇格蘭蛋
同樣係炸半熟流心蛋 沾上醬油享用 超級好食🤤🤤
呢度除咗炸串之外 仲有好多其他料理
而最令我哋驚豔嘅就係 明太子芝士玉子燒($98)!
店員都話係呢度嘅主打 枱枱客人都會點嚟食
好彩我哋都冇走寶😍
蛋嘅口感嫩滑 加上濃郁嘅明太子 味道更上一層樓
入面仲有好多芝士 叫人如何抗拒?😆
而另一款令我哋有驚喜嘅
就係明太子茶漬飯($45)
有大大嚿明太子😋
味道亦好特別 忍唔住問下師傅點樣整
原來湯底係用木魚花湯包熬煮 仲加入多款魚類🐟
難怪味道如此豐富
我哋仲嗌咗
鹽燒牛舌($98)
牛舌調味恰當 味道濃郁
仲有 天婦羅炸蝦卷壽司($128)
壽司以大量沙律醬同海苔粉調味 加上酥脆嘅炸蝦
點會唔好食先🤤😆
除此之外 我哋仲嗌咗個鹿兒島吉列黑豚扒定食($168)
有飯🍚、沙津🥗、味噌湯、漬物同飲品
欣賞黑豚扒冇乜脂肪 但就有少少乾身
最後意猶未盡 決定嗌多個自家製慢煮叉燒($98)
本身諗住應該同拉麵嗰啲叉燒差唔多
值得一提嘅係 店舖嘅洗手間唔單止好乾淨企理
仲用咗日本酒店常見嘅多功能座廁 要比個like佢👍🏻👍🏻
2023-12-05
2023-12-03 20 views
上次同朋友嚟試過銅鑼灣呢間日式炸串專門店 食過返尋味今次就黎revisit😏 餐廳嘅設計好有居酒屋嘅feel 好岩同朋友一齊邊食邊傾偈(再邊飲酒)😛 呢度嘅炸串種類真係十分豐富 有成40幾款 真係可以每次黎都食到唔同又唔會重覆嘅炸串 😂仲有seasonal嘅menu!雞腿肉炸串 🍡外層炸粉炸到薄脆鬆脆 勁香口✨但係肉質仲keep到好鮮嫩好juicy😚日本雞蛋豬肉卷🐽薄薄嘅豚肉片包住一隻流心日本蛋 蛋汁香濃 唔駛點汁都覺得好正好夠味👌🏻吞拿魚他他😙撈埋香濃嘅鵪鶉蛋 香蔥同埋脆米 口感更層次豐富

雞腿肉炸串 🍡
外層炸粉炸到薄脆鬆脆 勁香口✨
但係肉質仲keep到好鮮嫩好juicy😚

日本雞蛋豬肉卷🐽

吞拿魚他他😙
撈埋香濃嘅鵪鶉蛋 香蔥同埋脆米 口感更層次豐富

2023-12-02 22 views
銅鑼灣鬧市中有間隱世嘅日系居酒屋,居酒屋嘅格調有d似日本嘅屋台,以木系裝修為主,適合放工同朋友飲杯野食少少野嘅地方😆午市餐廳提供唔同嘅定食,我地點左2個定食加唔同嘅小食。特製刺身定食同手拌壽司定食😋刺身係時令嘅種類☺️手拌壽司就係鰹魚刺身飯😌都幾有特色,定食包左鳥冬同麵豉湯&漬物等😊都幾豐富😋我地仲點左炸串,明太子芝士玉子燒& 天婦羅炸蝦卷壽司🤩當中玉子燒做到拉絲感,入面有爆漿明太子,味道岩岩好帶鮮味😍蛋好滑🥰炸串我地點左五花肉,日本秋葵蝦,日本雞蛋豬肉卷,外脆炸粉唔會太厚🤩配埋秘製嘅醬,味道更上一層😌我地仲點左牛舌😍簿切牛舌有香香嘅鹽燒味🤤

我地仲點左牛舌😍簿切牛舌有香香嘅鹽燒味🤤
<銅鑼灣高質大阪炸串居酒屋>🤩位於銅鑼灣這間居酒屋十分地道, 一入去已經覺得充滿著日本風味. 店舖面積不太, 座位偏迫, 所以去之前記得要book定位😎呢間居酒屋主打大阪炸串, 每串都係新鮮炸, 熱辣辣, 而且款式非常多, 係呢度必order 之選.~ 五花肉~ 日本雞蛋豬肉卷~ 日本秋葵蝦~ 獅子狗伴明太子~ 蘆筍豬肉卷~ 黑和牛~ 海鰻仲有多款食品料理, 小食, 鍋物可以選擇, 梗有一款啱哂你😎🍢餐廳: JunG39 Japan🥓地址: 銅鑼灣軒尼斯道499號永光商業大厦17樓
<銅鑼灣高質大阪炸串居酒屋>🤩

~ 海鰻

🍢餐廳: JunG39 Japan
🥓地址: 銅鑼灣軒尼斯道499號永光商業大厦17樓
2023-11-28
$350 (Dinner)
  • 明太子芝士玉子燒
喜歡晚上來小酎一杯的我去居酒屋吃飯喝酒談天真的太適合!銅鑼灣的 #串カツ専門店 就是一間非常不錯的居酒屋!先來一杯水果Frozen Beer $68,我選了蜜柑口味,啤酒上有著雪糕般的冰凍泡沫,真係非常打卡able味道甜甜的, 女生會好喜歡呢~手拌壽司定食 $168一個set有齊晒沙律、漬物、味噌湯、烏冬,以及一碗鏗魚手拌壽司飯!!份量超級多呢~最喜歡壽司飯帶有紫蘇葉的味道~~刺身盛盒五點 $320有三文魚、吞拿魚、立魚、赤蝦及油甘魚~款款都好新鮮好大份!3、4人聚餐點一盤來很OK!佢地炸串好出名~~點了幾款,日本雞蛋豬肉卷 ($38/串)日本秋葵蝦 ($22/串)五花肉 ($22/串)見到炸得金黃色好吸引日本雞蛋豬肉卷用了流心蛋,仲有蛋液流下, 超正!秋葵蝦好特別, 沒有秋葵的粘滑感, 反而蝦膠好彈牙!五花肉入口香脆, 好正!明太子芝士玉子燒 $98外邊是滑蛋 包著明太子、芝士,一切開仲有流心拉絲, 熱食超正!!天婦羅炸蝦卷壽司 $128炸蝦卷做得好香脆,配埋壽司飯、沙律醬, 好好食!今餐吃得好滿足~居酒屋環境好氣氛好!見menu仲有好多日本美食,下次再約朋友來試下先~~@mrska
Frozen Beer

喜歡晚上來小酎一杯的我
去居酒屋吃飯喝酒談天真的太適合!
銅鑼灣的 #串カツ専門店 就是一間非常不錯的居酒屋!
先來一杯水果Frozen Beer $68,

我選了蜜柑口味,
啤酒上有著雪糕般的冰凍泡沫,
真係非常打卡able
味道甜甜的, 女生會好喜歡呢~

手拌壽司定食 $168
一個set有齊晒沙律、漬物、味噌湯、烏冬,
以及一碗鏗魚手拌壽司飯!!
份量超級多呢~
最喜歡壽司飯帶有紫蘇葉的味道~~

刺身盛盒五點 $320
有三文魚、吞拿魚、立魚、赤蝦及油甘魚~
款款都好新鮮好大份!
3、4人聚餐點一盤來很OK!
炸串
佢地炸串好出名~~
點了幾款,
日本雞蛋豬肉卷 ($38/串)
日本秋葵蝦 ($22/串)
五花肉 ($22/串)
見到炸得金黃色好吸引
日本雞蛋豬肉卷
日本雞蛋豬肉卷用了流心蛋,
仲有蛋液流下, 超正!
秋葵蝦好特別, 沒有秋葵的粘滑感, 反而蝦膠好彈牙!
五花肉入口香脆, 好正!

明太子芝士玉子燒 $98
外邊是滑蛋 包著明太子、芝士,
一切開仲有流心拉絲, 熱食超正!!
天婦羅炸蝦卷壽司 $128
炸蝦卷做得好香脆,
配埋壽司飯、沙律醬, 好好食!
今餐吃得好滿足~
居酒屋環境好氣氛好!
見menu仲有好多日本美食,
下次再約朋友來試下先~~

@mrskan_net
2023-11-23
Frozen Beer
天婦羅炸蝦卷壽司
我好鍾意飲啤酒,我同自己講,就算將來有個車呔肚,我都唔會放棄飲啤酒,可能有d人唔太理解,啤酒有咩好飲,係因為要同食物夾埋,先更加正。有咩配啤酒最夾?就係串揚!你諗下,一冷一熱本身口感已經fit到震,仲有油香同啤酒果種苦澀中和返,真係不往此生!👇🏻📌廚 師 推 介 -▪️ 手 拌 壽 司 定 食 - $168▪️ 味 噌 拉 麵 - $108 ▫️ 食串揚前打個靚底先,呢個「手拌壽司定食」必食,事關一個定食包哂味噌汁麵豉湯、沙律、漬物、前菜、飲品,今日壽司係吞拿魚赤身,面頭有D薑蓉、wasabi、紫菜,撈埋一齊食非常清新開胃,成個Set勁抵食;我朋友就點左個主食「味噌拉麵」,湯底唔會太鹹,麵條好有咬口,面頭有D荀條、溏心蛋,紫菜,份量十足,正!▪️ 天 婦 羅 炸 蝦 卷 壽 司 - $128▪️ 明 太 子 芝 士 玉 子 燒 - $98▫️ 跟住就試左個「天婦羅炸蝦卷壽司」,一份有成8件咁多,面頭有d沙律醬,裡面卷住既炸蝦天婦羅相當脆口,飯唔會太大舊,一啖過夠哂滿足;「明太子芝士玉子燒」做到岩岩好半熟,裡面口感仲係流心狀態,夾雜住明太子同芝士,層次豐富,又唔會太膩,好好食。▪️ 日 本 雞 蛋 豬
我好鍾意飲啤酒,我同自己講,就算將來有個車呔肚,
我都唔會放棄飲啤酒,可能有d人唔太理解,啤酒有咩好飲,

係因為要同食物夾埋,先更加正。有咩配啤酒最夾?

就係串揚!你諗下,一冷一熱本身口感已經fit到震,

仲有油香同啤酒果種苦澀中和返,真係不往此生!👇🏻

📌廚 師 推 介 -
▪️ 手 拌 壽 司 定 食 - $168

▪️ 味 噌 拉 麵 - $108
▫️ 食串揚前打個靚底先,呢個「手拌壽司定食」必食,

事關一個定食包哂味噌汁麵豉湯沙律漬物前菜飲品

今日壽司吞拿魚赤身,面頭有D薑蓉wasabi紫菜

撈埋一齊食非常清新開胃,成個Set勁抵食;
我朋友就點左個主食「味噌拉麵」,湯底唔會太鹹,
味噌拉麵

麵條好有咬口,面頭有D荀條溏心蛋紫菜,份量十足,正!

▪️ 天 婦 羅 炸 蝦 卷 壽 司 - $128

▪️ 明 太 子 芝 士 玉 子 燒 - $98

▫️ 跟住就試左個「天婦羅炸蝦卷壽司」,一份有成8件咁多,
面頭有d沙律醬,裡面卷住既炸蝦天婦羅相當脆口,
飯唔會太大舊,一啖過夠哂滿足;
天婦羅炸蝦卷壽司

明太子芝士玉子燒」做到岩岩好半熟,裡面口感仲係流心狀態,
夾雜住明太子芝士,層次豐富,又唔會太膩,好好食。

▪️ 日 本 雞 蛋 豬 肉 卷 - $38/件

▪️ 大 阪 傳 統 料 理 土 手 煮 - $58
大阪傳統料理土手煮

▫️ 又係必食既「日本雞蛋豬肉卷」,用炸過既豬肉卷住溏心蛋
一啖過兩種唔同既口感,蛋香十足,再點埋個自家製醬汁,夠哂惹味;
日本雞蛋豬肉卷

另外「大阪傳統料理土手煮」用左麵鼓汁煮過,突別香濃,
土手姐係牛筋,食落質感好爽彈,滿滿既骨膠原呀。

▪️ 串 揚 -
串揚

▫️ 終於輪到同啤酒最夾既串揚啦,無一次過揀左幾款,
串揚

包括「五花肉」、「日本秋葵蝦」、「牛腸」、「雞腿肉」,
串揚

當然係即叫,再由師傅現場即炸啦,一上枱係見到外層色澤金黃,
串揚

炸既時間處理得恰到好處,一啖串揚一啖「桃梅酒
又或者係「麒麟生啤」,一樣咁享受!
桃梅酒
2023-11-27
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
桃梅酒
  • 麒麟生啤
2023-11-24 23 views
📍串カツ專門店(銅鑼灣)近排去咗銅鑼灣食呢間居酒屋 環境唔錯 啱一班人嚟傾偈 唔知嘢食正唔正呢😚👅天婦羅炸蝦卷壽司 $128壽司飯同炸蝦嘅比例啱啱好 壽司飯唔會過度鬆散 天婦羅蝦都炸得幾脆😆配埋沙律醬 幾好食😋👅日本雞蛋豬肉卷 $38炸雞蛋做到半流心 炸粉唔厚 唔錯😛👅手拌壽司定食 $168呢個定食幾豐富 包咗鰹魚刺身飯 烏冬 麵豉湯 漬物 最有驚喜係佢嘅烏冬 湯底清甜 烏冬咬落夠彈牙 好食😍👅明太子芝士玉子燒 $98玉子燒唔會煮得過熟 一切開真係可以拉絲 仲有明太子🤓👅博多豬骨湯鐵板炒麵 $108太陽蛋煎得好靚 炒麵都好大份 調味唔錯😝👅奄列小丸子 $48章魚燒唔會好厚粉 中間真係有粒粒章魚👅五花肉炸串 $38呢個好食 一咬落去 五花肉嘅油脂就爆曬出黎 夠juicy🤤👅特選牛炸串 $32牛肉都幾夠軟腍👅牛腸炸串 $22呢個好有驚喜‼️咬落有少少煙韌 又有啲肥膏 夠邪惡👅日本秋葵蝦炸串 $22總括嚟講 呢間餐廳嘅嘢食唔錯 環境都幾好 大家要嚟呢度一試呀🥰😋 好味:8.34/10🤑 價錢:7.86/10🤗 服務:7.78/10😝 環境:7.85/10😚 衞生:7.76/10🤩 整體:8.0
📍串カツ專門店(銅鑼灣)

👅天婦羅炸蝦卷壽司 $128

😝 環境:7.85/10
😚 衞生:7.76/10
🤩 整體:8.01/10
2023-11-23 191 views
閨密生日怒食之旅又來啦~ 呢個生日飯食足幾耐呢?-今次就嚟到銅鑼灣由日本人打理「串カツ専門店 JunG39 Japan」係一間以串燒專門店,其中既炸串燒係必點~~~超過40款選擇,有肉類、野菜類、海鮮類、G特別類、魚蓉類及卷類而且仲係主打地道大阪菜…非常吸引~—店舖以日式居酒屋設計,以木及好多不同酒瓶來裝飾,最值得讚係廁所都係以昭和風格,比平時廁所乾淨及闊落,仲係電動便廁~—。。。廢話少講,食評即到。。。 手拌壽司定食 $168手拌壽司分別有手握壽司或放在桶上,呢款就係放係桶上,鏗魚份量都多,配上烏冬及麵豉湯,簡直絕啊~.明太子芝士玉子燒 $98選用日本蛋,蛋味香濃,用叉輕輕一切就會見到橙紅色的明太子從嫰滑蛋汁漏晒出來,一夾起仲會有拉絲效果,配上明太子沙律醬+香蔥,一啖一件,超滿足~.天婦羅炸蝦壽司 $128係我地最中意食吧反卷壽司!! 炸蝦肉質鮮甜彈牙,壽司飯上灑上芝麻、海苔粉及沙律醬,非常惹味~ 一啖一件,爽到痺~~—✨✨炸串✨✨五花肉$22 日本秋葵蝦$22日本雞蛋豬肉卷 $38 黑和牛 $48大蝦$48 子持昆布 $48—炸串炸粉夠薄,酥脆,甘香可口,配搭自家調製醬油,減輕油膩
閨密生日怒食之旅又來啦~ 呢個生日飯食足幾耐呢?

店舖以日式居酒屋設計,以木及好多不同酒瓶來裝飾,

。。。廢話少講,食評即到。。。

手拌壽司定食 $168

日本雞蛋豬肉卷 $38
黑和牛 $48
大蝦$48
子持昆布 $48

炸串炸粉夠薄,酥脆,甘香可口,
黑和牛
配搭自家調製醬油,減輕油膩感~而最中意就係日本雞蛋豬肉卷及子持昆布;
日本雞蛋豬肉卷
半熟蛋配上豬肉卷,未食賣相都相當吸引!
子持昆布
中意食魚卵一定要叫子持昆布,就係夾住希靈魚子嘅昆布,炸後超彈牙,好好味~

鐵盒蒸蠔(6隻)
鐵盒蒸蠔 $240
選用瀨戶內海生蠔,粒粒都漲卜卜,
配上檸檬汁+辣汁,將鮮味大大提升

Overall 嚟講人均消費約4百中,價錢中規中,勝在款式多,店員都以日本人為主,但招呼我地果位都係識講廣東話,服務非常細心,每次都詳細介紹菜式及食法,好啱一大班朋友gathering ~~~~
如果大家中意俾個like支持下🤟🏽 𝗖𝗶𝗮𝗼~

🍢串カツ専門店 JunG39 JAPAN
🍢銅鑼灣軒尼詩道499號永光商業大廈17樓
2023-11-22
$498 (Lunch)
Celebration
Birthday
黑和牛
子持昆布
鐵盒蒸蠔(6隻)
  • 明太子芝士玉子燒
  • 鐵盒蒸日本生蠔
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🍢 𝕀𝕫𝕒𝕜𝕒𝕪𝕒 𝕂𝕦𝕤𝕙𝕚𝕜𝕒𝕥𝕤𝕦 𝔸𝕕𝕧𝕖𝕟𝕥𝕦𝕣𝕖 @ 🌟 串カツ専門店《👽食神大媽食日本嘢》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Grilled Harami HKD 128Japanese Egg with Pork Belly HKD 38Japan Okra with Shrimp Paste HKD 44Chicken and Shiso HKD 25Camembert Cheese HKD 20Prawn HKD 48Pork Belly HKD 44Bamboo Shaped Fish Paste Cake with Cheese HKD 22Dashimaki Mentaiko HKD 98Marinated Bonito Sushi Rice Set HKD 168Tempura Prawn Roll HKD 128Signature Miso Stewed Beef Tenderloin HKD 58Deep Fried Bean Curd HKD 48Omelette Takoyaki with Melty Ch
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
Pork Belly HKD 44
Dashimaki Mentaiko HKD 98
Tempura Prawn Roll HKD 128
Deep Fried Bean Curd HKD 48
Omelette Takoyaki with Melty Cheese HKD 48
😝 朋友仔帶路,帶大媽去左呢間開左多年嘅地道居酒屋,主打炸串質、同日本直送嘅時令食材。我哋嚟到嘅時間尚算早,點知頭盤都啱啱開始食已經爆滿,氣氛超好!
🍢 嚟呢度當然要食佢主打嘅炸串啦!「五花肉」外皮炸得酥脆,一啖咬落口,肥美多汁!「日本雞蛋豬肉卷」好特別!豬肉包住蛋汁,香脆同滑嫩完美結合。「日本秋葵蝦」秋葵入邊塞滿蝦肉,口感豐富!「雞柳伴紫蘇」雞肉嫩滑,夾埋紫蘇葉,味道更加清新!「卡門貝爾芝士」大大舊,入口後散發出濃郁嘅芝士香氣,最適合芝士控。「炸大蝦」超級正,肉質彈牙,好好咬!「獅子狗伴芝士」又係芝士控嘅最愛,獅子狗夾埋芝士,好濃郁香口!

🍱 想食刺身但係又想食啲澱粉質,見到有個超級抵嘅「手拌壽司定食」,因為係午市限定供應嘅套餐!包一個吞拿魚刺身飯,仲另外有沙律、漬物、湯同烏冬!吞拿魚刺身幾鮮甜,沙律清爽,漬物酸甜開胃,湯好多海帶暖胃,烏冬彈牙,絕對係一個滿足嘅午餐選擇!

🔥 呢度另一款名牌必點嘅就係「明太子芝士玉子燒」!玉子燒非常大件同埋好厚身,外層硬度剛剛好裏面好軟熟,明太子同芝士嘅組合簡直完美!

Dashimaki Mentaiko

🐂 仲有就係「燒外橫隔膜牛肉」,部位稀有,好嫩滑鮮美!調味一流,再加上玉子,堅正!

Grilled Harami

🍲 淨係呢個名「大阪傳統料理土手煮」都已經足夠吸引要去叫一份嚟試吓。原來係牛筋喔,燉煮得剛剛好,湯汁醇厚,味道豐富,冬天食可能會仲正。

🍘 「炸豆腐」炸得外脆內嫩,好大件,炸得火候好好!

Deep Fried Bean Curd

🫕 作為芝士控,仲未夠喉,嗌多個「鐵板芝士章魚燒」。上枱嘅時候見到啲芝士係個鐵板入邊跳吓跳吓,好邪惡,熱辣辣,令到章魚燒味道更濃郁!

🍤 忍唔住食多個「天婦羅炸蝦卷壽司」,好大份,差啲食唔曬。壽司外嘅醬汁係重點,配上蝦好MATCH!

Tempura Prawn Roll

😚 呢度好多食物選擇,好足料,用餐氣氛一流,真係好適合嚟呢度聚會一路食一路傾!今日生意好好,所以強烈建議預先訂位。

📍 銅鑼灣軒尼詩道499號永光商業大廈17樓
📲 +(852)2143-6777
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
$505 (Dinner)
Dashimaki Mentaiko
Grilled Harami
Deep Fried Bean Curd
Tempura Prawn Roll
2023-11-17 191 views
久違的居酒屋,與朋友訴說最近近況。要飲返一杯。這間位於銅鑼灣Sogo旁的日式有Feel 居酒屋環境讓我置身於日本一樣, 有居酒屋的風味。 分為Bar 枱和座位區。 職員細心,友善。當我準備想要碗既時候,佢已經準備好問我地需不需要。我們邊飲酒,邊叫左以下食物。 ➰小食➰1.手拌壽司定食($168)定食非常豐富, 有烏冬 、有湯、有漬物。手拌壽司是鏗魚, 份量非常多, 且非常厚身, 飯底帶帶少少醋味。2.明太子芝士玉子燒($98)好惹味和好香滑的玉子燒, 蛋香味濃, 芝士和明太子份量多, 新解熱辣,必食。3.天婦羅炸蝦卷壽司($128)長長一條壽司,賣相非常吸引, 且內裡的餡料為彈牙的炸蝦,正正子4.鹽燒牛舌($98)牛舌爽口,配上檸檬汁更開胃。5.三文魚(飯糰)($38)大大一團的飯團,內有不少咸香的三文魚餡料➰串燒➰串燒的烤衣都非常薄醬,炸得金黃色,食落沒有油膩感,脆卜卜。按自己的口味,配上串燒醬,置身日本串燒店一樣。1.五花肉($44):五花肉分為三層,肥瘦適中,油脂豐富。2.日本秋葵蝦($44):平日不喜歡秋葵的質感,但店員處理的好好,把爽口的蝦滑壤入秋葵內,好食。3.日本雞蛋豬肉
久違的居酒屋,與朋友訴說最近近況。

要飲返一杯。

這間位於銅鑼灣Sogo旁的日式有Feel 居酒屋
環境讓我置身於日本一樣, 有居酒屋的風味。

分為Bar 枱和座位區。

我們邊飲酒,邊叫左以下食物。
➰小食➰

1.手拌壽司定食($168)

定食非常豐富, 有烏冬 、有湯、
有漬物。

手拌壽司是鏗魚, 份量非常多,
且非常厚身, 飯底帶帶少少醋味。

2.明太子芝士玉子燒($98)

好惹味和好香滑的玉子燒, 蛋香味濃,
芝士和明太子份量多, 新解熱辣,必食。

3.天婦羅炸蝦卷壽司($128)

長長一條壽司,賣相非常吸引,
且內裡的餡料為彈牙的炸蝦,正正子

4.鹽燒牛舌($98)

牛舌爽口,配上檸檬汁更開胃。

5.三文魚(飯糰)($38)
大大一團的飯團,內有不少咸香的三文魚餡料

➰串燒➰

1.五花肉($44):五花肉分為三層,肥瘦適中,油脂豐富。

3.日本雞蛋豬肉卷($38):
半熟蛋配上豬肉卷,賣相吸引外,配上醬汁亦非常花味。

4.南瓜($18):非常粉和甜的南瓜

5.特選牛($32):牛味濃、油脂豐富,肉質Juicy
6.芝麻豆腐($20):豆不一樣的口感,非常特別,值得一試。
7.大蝦($48):新鮮爽口大隻的大蝦

➰飲品➰
1.梅酒(Kokushimusoumeshu )

2.啤酒(麒麟生啤)
2023-11-13
2023-11-17 27 views
第一次去JunG39係多年前由日本朋友帶去,亦係第一次係香港食到正宗炸串!今次再訪食物質素完全保持到水準,而且發現餐廳除炸串以外,仲提供好多居酒屋菜式甚至大份量午市定食🤤今次同日本朋友嗌左啤酒、日本酒同highball坐係counter位一路食一路飲,享受充滿日式氛圍既一餐🇯🇵JunG39既炸串炸粉非常薄,雖然係炸物但入口感覺輕盈,唔怕有油膩感之餘保留食材本身味道🥹日本雞蛋豬肉卷 - 流心日本蛋用薄豬肉片包住,炸至香脆後一啖有不同口感好好味五花肉 - 肉質厚實味濃,完全無油膻味日本秋葵蝦 - 秋葵包住蝦滑,口感各異但味道平衡卡門貝爾芝士 - 三角型切件camembert cheese炸過後變得柔軟入口即溶,仲有濃濃奶香,必試✨黑和牛 - 一串有三件和牛,肉質軟嫩而肉香濃郁,必點✨蓮花根 – 爽脆口感而唔怕乾身炸串以外仲試左唔同菜式:🔸明太子芝士玉子燒軟滑玉子燒入面包住芝士同大量明太子,味道超級濃郁!🔸天婦羅炸蝦卷壽司天婦羅炸蝦反卷上有海苔粉、沙律醬等唔同調味,較貼近美式壽司但日本朋友一樣咁鍾意☺️🔸手拌壽司定食其中一款午市定食,經漬過既鰹魚刺身味濃但不失鮮味,配搭底下酸味較強既醋飯剛好平

五花肉 - 肉質厚實味濃,完全無油膻味
日本秋葵蝦 - 秋葵包住蝦滑,口感各異但味道平衡
黑和牛 - 一串有三件和牛,肉質軟嫩而肉香濃郁,必點✨
蓮花根 – 爽脆口感而唔怕乾身

炸串以外仲試左唔同菜式:
🔸明太子芝士玉子燒
軟滑玉子燒入面包住芝士同大量明太子,味道超級濃郁!
🔸天婦羅炸蝦卷壽司
🔸手拌壽司定食
其中一款午市定食,經漬過既鰹魚刺身味濃但不失鮮味,配搭底下酸味較強既醋飯剛好平衡。定食中另有清湯烏冬、沙律同味噌湯,份量夠大而且性價比好高😍