2024-03-23
點餐後,店員好快就遞上前菜。三款醬醃菜口感清爽,有青瓜蘿蔔、菠菜同埋醃泡菜,大部份口感爽脆。泡菜似係自家醃製,唔會過酸或者過辣,啱口味我哋揀咗個set A有三款豬肉,包括五花腩、辣醬花腩同埋豬頸肉。本身個拼盤嘅配菜都好豐富,有豆芽菜、泡菜、雪耳、茄子、腸仔同埋芝士辣醬五花腩醃製得好入味,甜甜辣辣咁,好有韓國嘅風味難得配埋雪耳,食落都幾清爽,係好特別嘅體驗燒烤盤係向其中一邊傾斜,為咗嘅係燒肉嘅油可以滴落下面嘅小碟度,呢個設計幾貼心,啱晒又想食韓燒,但係又怕肥嘅港女醬油蟹係今次呢一餐飯嘅重點,好期待$68可以食到點樣質素嘅一隻蟹。首先原隻蟹上,蟹殼、蟹身切開四件,好多肉,而且呢亦都有膏蟹肉滑捋捋好似啫喱咁,加埋蟹膏甘香,配飯一流,醬油蟹絕對擔當起米飯小偷呢個角色
泡菜似係自家醃製,唔會過酸或者過辣,啱口味
首先原隻蟹上,蟹殼、蟹身切開四件,好多肉,而且呢亦都有膏