2023-09-05 26 views
今日同牛魔王朋友去尖沙咀行街,當然要搵牛牛做晚餐係金馬倫道就有一間主打石燒牛既燒肉店每枱都會有一個石燒圓盤加上牛油紙作燒烤,又唔會怕燒燶,再用牛脂燒烤令牛味更濃郁更突出店內座位寬敞舒適,仲設有梳化卡位,用餐環境一流而且員工親切友善,會不斷幫忙添加炭精,服務值得一讚食物方面 :芝麻牛蒡漬 : 牛蒡口感爽脆,酸甜開胃,一流既漬物前菜鹽燒牛匠特選牛肉 : 肉眼厚身有牛肉味,用牛脂簡單燒到半熟,再蘸上少少燒肉汁,再用生菜包住食,夠曬鮮味厚切特上牛舌Combo : 牛舌有厚切及薄切兩款,兩款牛舌都肉質鮮嫩,燒到微焦既厚切牛舌口感十足,爽彈入味生菜蒜片,食燒肉必叫之選,蒜片分量多,用生菜包住牛肉一齊食,非常爽口惹味燒原隻日本魷魚 : 最鐘意食既燒物之一,魷魚燒到口感嫩滑,再加少少檸檬汁,更加帶出鮮味味素飯,白飯上面舖滿紫菜、櫻花蝦、芝麻及味素,撈混後進食,口感層次更豐富湯烏冬 : 醬油湯烏冬彈牙有咬口,味道不錯牛匠彩虹水果茶 : 水果茶入便有多款新鮮生果,再加上兩串菠蘿冰串,茶味香濃又有水果清新鮮甜的味道藍莓乳酸 : 清甜藍莓配上酸酸甜甜既乳酸,撈勻後口感清爽開胃
今日同牛魔王朋友去尖沙咀行街,當然要搵牛牛做晚餐

係金馬倫道就有一間主打石燒牛既燒肉店

店內座位寬敞舒適,仲設有梳化卡位,用餐環境一流

而且員工親切友善,會不斷幫忙添加炭精,服務值得一讚
食物方面 :

芝麻牛蒡漬 : 牛蒡口感爽脆,酸甜開胃,一流既漬物前菜
湯烏冬 : 醬油湯烏冬彈牙有咬口,味道不錯
2023-08-30
$330 (Dinner)
  • 厚切特上牛舌Combo
2023-09-05 35 views
餐廳裝修大有日式居酒屋風格,座位舒適。餐牌上邊,除咗燒肉之外,仲有主食、小食等等…牛匠彩虹水果茶/ 芝士奶蓋四季春呢度有多款邪惡特飲, 芝士奶蓋幼滑,加上清爽既四季春就啱啱好。水果茶份量超大杯,佢入邊仲有多種嘅生果,佢誇張到有幾支菠蘿係入邊。澳洲M9和牛肩胛小排佢呢度係每枱有個爐仔,每次可以少少地咁樣燒,即燒即食。餐廳職員都好細心,佢哋會定時幫手加燃料同埋換牛油紙。M9和牛肩胛小排油脂香味充足,油脂分布都好平均,口感肉質軟嫩,肉汁豐富。鹽蔥薄切牛舌牛舌口感軟嫩,質地綿密,牛味都唔錯。另外佢會有嚴鹽蔥配上,大家可以隨心咁配上,加咗蔥味道就會豐富啲。日式海鮮煎餅呢個日式海鮮煎餅好有大阪燒嘅味道,但係出邊會香脆啲。味素飯/湯烏冬佢嘅飯同烏冬都唔hea, 味素飯食得出上邊好多鰹魚碎同埋蝦乾仔。烏冬口感彈牙。前菜 / 生菜蒜片

牛匠彩虹水果茶/ 芝士奶蓋四季春

鹽蔥薄切牛舌
牛舌口感軟嫩,質地綿密,牛味都唔錯。
日式海鮮煎餅
呢個日式海鮮煎餅好有大阪燒嘅味道,但係出邊會香脆啲。

味素飯/湯烏冬
前菜 / 生菜蒜片
印象中牛匠石燒嘅燒肉好高質,價錢好經濟,味素飯更令我回味咗好一段時間,所以決定同朋友二訪👩🏻‍🤝‍👩🏼❥ 牛蒡漬❥ 燒原隻日本魷魚🦑魷魚由頭到尾以醬油輕輕調製,味道香甜又唔會太重口味,旁邊亦有檸檬🍋,沾上檸檬汁嘅魷魚,更顯清新個人覺得份量可以3-4人食❥ 鹽燒牛匠特選牛肉🥩輕易燒出軟焾嘅牛肉,牛香十足,略帶脂肪讓牛肉口感更柔滑設有山薑芝麻醬同燒汁,山薑芝麻醬有淡淡薑味,唔會好熗;燒汁提升牛肉嘅鮮甜味道👍🏻❥ 牛舌COMBO分別有厚切同薄切牛舌🤩厚切牛舌肉質飽滿,爽口彈牙,咬開有油脂滲出,配搭生菜🥬同蒜片可以解膩薄切牛舌燒得快、靚、正,肉質較軟嫩❥ 味素飯🍚係我最回味嘅味素飯,今次都冇令我失望!味素好豐富,每口飯都可以沾滿味素,芝麻、紫菜同蝦乾,係幸福嘅味道🤩❥ 湯烏冬鰹魚湯烏冬湯底香濃,每條烏冬都掛住鰹魚嘅香甜味道❥ 牛匠彩虹水果茶🍊好大杯嘅水果茶,絕對超值!茶味好香,裡面有菠蘿、橙同奇亞籽,清新又健康❥ 藍莓乳酸🫐乳酸味突出,味道偏甜,散發淡淡藍莓味,加入梳打水,同燒肉係絕配👏🏻值得一提,燒肉過程中,店員不時溫馨提示燒肉情況,又會主動更換牛油紙,服務好好👍🏻

❥ 牛蒡漬

❥ 燒原隻日本魷魚🦑
個人覺得份量可以3-4人食

❥ 鹽燒牛匠特選牛肉🥩
輕易燒出軟焾嘅牛肉,牛香十足,略帶脂肪讓牛肉口感更柔滑

❥ 牛舌COMBO
分別有厚切同薄切牛舌🤩

薄切牛舌燒得快、靚、正,肉質較軟嫩

❥ 味素飯🍚
係我最回味嘅味素飯,今次都冇令我失望!

❥ 湯烏冬
鰹魚湯烏冬湯底香濃,每條烏冬都掛住鰹魚嘅香甜味道

❥ 牛匠彩虹水果茶🍊
好大杯嘅水果茶,絕對超值!
茶味好香,裡面有菠蘿、橙同奇亞籽,清新又健康

❥ 藍莓乳酸🫐

• 厚切特上牛舌COMBO
  • 鹽燒牛匠特選牛肉
  • 味素飯
餐廳:牛匠石燒地點:尖沙咀金馬倫道菜式:日本烤肉店,主打石燒牛,即係用熱石黎燒牛。餐牌:餐牌有和牛系列,燒肉盛合,石燒單點,鐵板類,熟食,一品料理,飲品,酒精飲料。呢度都有套餐。落單用QR code。今晚叫左兩份單點燒肉,一份小食,一份前菜,一份配菜,兩份主食,同兩杯飲品分享。枱面上有墊枱紙教你點燒。服務員先加酒精,然後等四至五分鐘就搽牛脂係張牛油紙上面,之後就可以自己動手燒。石燒好處係無油煙,較網燒健康,服務員幫我地不斷加火,好快就有得食。服務員見到我地d肉要反又會幫手反下。枱上面仲有一次性圍裙比我地。澳洲M9和牛肩胛小排 $198 另加一澳洲M9和牛肩胛小排一客10片,油花好靚好平均。我燒得熟嗮先食,食落都非常嫩口,牛味唔錯又多肉汁,高質。伴有一隻大冬菇,椰菜絲同半粒車厘茄,蔬菜量足又新鮮,大冬菇燒黎食啖啖肉。鹽蔥薄切牛舌 $118 另加一鹽蔥薄切牛舌一客12片,口感好有彈性,又唔會太韌。伴有一隻大冬菇,蔥花同半粒車厘茄。枱上有燒肉汁同蒜香芝麻醬,兩樣醬汁都好味。日式海鮮煎餅 $78 另加一日式海鮮煎餅用鑊仔上。一客六片,燒得塊皮少少脆口,入面好濕潤軟淋而帶粒粒章魚粒,仲有生菜,面
餐廳:牛匠石燒
地點:尖沙咀金馬倫道
菜式:日本烤肉店,主打石燒牛,即係用熱石黎燒牛。

澳洲M9和牛肩胛小排 $198 另加一

鹽蔥薄切牛舌 $118 另加一
鹽蔥薄切牛舌

枱上有燒肉汁同蒜香芝麻醬,兩樣醬汁都好味。

日式海鮮煎餅 $78 另加一
日式海鮮煎餅用鑊仔上。一客六片,燒得塊皮少少脆口,入面好濕潤軟淋而帶粒粒章魚粒,仲有生菜,面頭加上大量章魚燒醬汁,沙律醬,白芝麻粒同木魚花。食落味道口感都好似食緊章魚燒。
牛蒡漬物

牛蒡漬物
前菜係牛蒡漬物,味道少鹹,好脆口。面頭灑上白芝麻粒。
味素飯

味素飯大大碗,面頭有好多味素同櫻花蝦,仲有紫菜碎。
湯烏冬

湯烏冬超滑溜,簡單加上葱花同白芝麻粒。

蒜片生菜

清新生菜可以平衡燒肉油膩感。
芝士奶蓋四季春,牛匠彩虹水果茶

牛匠彩虹水果茶 $68 另加一
牛匠彩虹水果茶超大杯,味道係香甜果汁中帶少少茶味。除左三串菠蘿外,入面有橙,西柚,藍莓,士多啤梨,同大量粒粒熱情果核,加添咬口,味道口感不俗,又解渴又健康。
芝士奶蓋四季春 $38 另加一
芝士奶蓋四季春用膠杯上,都好大杯。清香四季春唔會太苦,加上鹹香奶蓋有多一重口感味道。飲完好滿足。
食物質素都唔錯,今餐兩款牛都好食。座位舒適,服務員好幫手而態度友善。
2023-08-31
Type of Meal
Dinner
芝士奶蓋四季春,牛匠彩虹水果茶
2023-09-03 18 views
同同事擇左呢間餐廳食晚餐,野食好食又唔貴👍🏼。安格斯牛小排:安格斯牛富有優質口感和風味,咬落有肉汁同好嫩滑質感。大大碟幾唔錯。。無激素雞頸肉:無激素雞頸肉最特別就係肉質超嫩滑多汁!咬落都唔似食雞!好好食好淋身。。鹽蔥燒牛舌盛丼:鹽蔥燒牛超豐富口感和濃郁味道。牛舌熟成度烹調得剛剛好,保持到肉質嫩滑,搭配左適量既鹽蔥調味,好吸引。。生菜蒜片:生菜蒜片搭配燒肉會無咁油膩。生菜新鮮爽脆,蒜片的味道適中。。牛匠彩虹水果茶:彩虹水果茶以多種水果混合而成,帶有豐富的果香和口感。。草莓乳酸:草莓乳酸以草莓為主要成分既乳酸飲品,帶有酸甜口感。
同同事擇左呢間餐廳食晚餐,野食好食又唔貴👍🏼

2023-08-30 29 views
🍴: 𝗞𝗮𝘂𝘀𝘂𝗺𝗶𝘀𝘂🏠🤍📍: 𝗧𝘀𝗶𝗺 𝗦𝗵𝗮 𝗧𝘀𝘂𝗶, 𝗛𝗼𝗻𝗴 𝗞𝗼𝗻𝗴 🇭🇰 🌟Calling for all beef lovers!!🥩🥩❤️‍🔥 If you want to spend ur Happy Monday with ur colleagues, u can try the stoned-grill beef located in tst!🔥 The staff are friendly and helpful, they will teach you how to grill the beef yourself🌟The beef quality was not as good aa I expected but still in reasonable price and the portion is fine for girls⭐️: 𝗞𝗮𝘂𝘀𝘂𝗺𝗶𝘀𝘂 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗦𝗲𝘁 / 牛匠極上盛合💰:💲𝟰𝟲𝟴👅: 💎💎💎(3/5)⭐️: 𝗖𝘂𝘁𝗹𝗲𝘁 𝗕𝗲𝗲𝗳 / 薄脆石燒吉列牛💰:💲𝟭𝟲𝟴👅: 💎💎💎(3/5)⭐️: 明太子玉子燒💰:💲𝟱𝟴👅: 💎💎(2/5)
🍴: 𝗞𝗮𝘂𝘀𝘂𝗺𝗶𝘀𝘂🏠🤍

💰:💲𝟰𝟲𝟴
👅: 💎💎💎(3/5)

⭐️: 𝗖𝘂𝘁𝗹𝗲𝘁 𝗕𝗲𝗲𝗳 / 薄脆石燒吉列牛
💰:💲𝟭𝟲𝟴
👅: 💎💎💎(3/5)

⭐️: 明太子玉子燒
💰:💲𝟱𝟴
👅: 💎💎(2/5)
$150 (Dinner)
  • 安格斯牛小排
  • 厚切特上牛舌COMBO
唔知道食乜,想食和牛,咁encore哩間一直有幫襯開嘅鋪頭。桂妃美顏茶(紅棗桂圓),桂圓味好香,伴有少少紅棗味,唔會好甜,飲落好健康。芝士奶蓋四季春,茶底品質唔錯,唔會有澀味。芝士奶蓋比得好豪,同四季春撈埋一齊,好香濃嘅奶味。前菜芝麻牛蒡,牛蒡好脆口,少少酸甜,作為前菜唔錯。生菜蒜片,食燒烤必叫,蒜片分量好大,搭配埋牛肉一齊食,好好味。澳洲M9和牛肩胛小排,和牛雪花分明,睇到都開心。哩份分量都幾大下,牛肉唔洗燒好耐,已經可以食。和牛入口即化,加埋蒜片生菜更加好味。鹽蔥薄切牛舌,牛舌唔算好薄切,厚度啱啱好,食落牛味好重同埋勁彈牙,搭配埋蔥絲好好味。日式海鮮煎餅,好似章魚燒做法,搭配埋大量蛋黃醬同埋柴魚花。配料好豐富,食到D蝦同魷魚,煎餅煎得好脆,配埋醬汁更加惹味。湯烏冬,我嘅最愛,烏冬彈牙爽口,湯底清甜好味,同日本食嘅冇分別。哩間鋪頭已經食過好多次,次次都keep得好好,勁開心!
唔知道食乜,想食和牛,咁encore哩間一直有幫襯開嘅鋪頭

前菜芝麻牛蒡,牛蒡好脆口,少少酸甜,作為前菜唔錯

哩間鋪頭已經食過好多次,次次都keep得好好,勁開心
2023-08-28
$320 (Dinner)
  • 澳洲M9和牛肩胛小排
  • 鹽蔥薄切牛舌
  • 生菜蒜片
介紹返💁🏻‍♀️。。🇯🇵 日式石燒 在尖沙咀🇯🇵。牛匠石燒 Kausumisu。福僑大廈地舖。安格斯牛小排。HKD188 + 10%鹿兒島無激素雞頸肉。HKD98 + 10%芝麻牛蒡 漬物。HKD38 + 10%加配溫泉蛋。味素飯。湯。HKD38 + 10%加配生菜。蒜片。HKD38 + 10%草莓乳酸。HKD36 + 10%牛匠彩虹水果茶。HKD68 + 10%🤫 前晚又同飯腳B撐枱腳..但係佢話我哋就嚟出發去台灣喪食..所以近排都係唔好食咁飽..留返啲空間..如果唔係真係會變兩隻肥肥返嚟..好啦~見佢咁為我着想..呢一餐一於去食佢心心念念嘅日式燒肉啦🤣最多叫少啲嘢食..食到啱啱夠就算啦~🤫 去邊度食?尖沙咀呀..叫做牛匠石燒..朋友之前食過話好食嘅..橫掂我哋兩個又要出尖沙咀度買盲盒..所以咪去嗰邊食囉..入到餐廳全部卡位已經坐滿晒..我哋又冇訂枱..所以安排咗我坐喺大堂正中央..不過都OK嘅..係當嗰度大門開嘅時候會有啲熱風扯入嚟咁樣囉🥹🤫 我哋今次真係好慳住個肚腩嚟食㗎..只係叫咗一份牛小排同埋一份好特別..之前都未食過嘅雞頸肉..然後加配咗份味素飯一份生菜蒜片同埋叫咗個牛蒡漬物
介紹返💁🏻‍♀️

🇯🇵 日式石燒 在尖沙咀🇯🇵
。牛匠石燒 Kausumisu
。福僑大廈地舖

生菜。蒜片

草莓乳酸
。HKD36 + 10%

。HKD68 + 10%

🤫 我哋今次真係好慳住個肚腩嚟食㗎..只係叫咗一份牛小排同埋一份好特別..之前都未食過嘅雞頸肉..然後加配咗份味素飯一份生菜蒜片同埋叫咗個牛蒡漬物..是咪好精簡呢😎
🤫 呢度嘢食都上得好快嘅..侍應哥哥首先幫我哋整熱個石爐..然後叫我哋用嗰三粒牛脂肪爆啲油香出嚟先..再嚟就可以開始燒牛肉同埋雞肉啦..牛小排雖然唔係呢一度最受歡迎或者最貴嘅牛肉..但係絕對唔輸蝕..油脂分佈非常之均勻..只係需要將塊牛片兩邊輕輕燒一燒就已經可以放入口啦~牛味香濃不特止仲勁Juicy
🤫 我哋另外揀嘅雞頸肉真係極之少見..開頭會諗..雞條頸咁細唔方有啲咩肉食啦..點知又唔係喎..片片都有牛小排咁大塊㗎喎..而且原來雞嘅頸嘅肉係好嫩滑㗎😲肉質仲要係半肥瘦添個喎..放落去生菜同埋生蒜片一齊食都相當之夾..係囉~估唔到日式燒肉都有韓式燒肉嘅配菜揀🤭
🤫 雖然要用三十八蚊先可以加配生菜同埋生蒜片..但係加咗埋一齊食又真係冇咁肥膩嘅..而且即刻覺得飲食都均衡咗健康咗😎
🤫 當然食兩份肉就一定唔夠我哋飽㗎啦..我哋都Share咗一份溫泉蛋味素飯..餐廳一啲都唔孤寒..味素非常重手..老實..其實淨係加味素落去白飯上邊..我都可以爬晒成碗飯🤪仲要有埋滑捋捋嘅溫泉蛋..我真係要分番一半俾飯腳B先得..因為我驚我會食得晒呀🤪
🤫 BTW..呢度嘅嘢飲都好值得我介紹俾你哋知..尤其是係我嗰杯水果茶..雖然賣緊六十八蚊係有啲貴..但係其實佢係一細Jar上枱㗎..入邊仲有勁多勁多水果..菠蘿西柚橙藍莓士多啤梨..就連熱情果都有..成件事好Refresh..味道仲調得好好..我見枱枱都嗌咗一杯咁滯..咁就證明佢好受歡迎~飯腳B嘅草莓乳酸都唔弱..粉紅粉紅趣致的臉..隻顏色好靚㗎😳士多啤梨味亦都好濃(係我唔鍾意嘅味道啊🙃)飯腳B話好好味咁喎
🤫 另外都要讚吓..侍應哥哥姐姐都好勤於添火同換嗰張石燒牛油紙嘅..哩個Point真係幾仲要㗎..以前就試過食石燒嘅時候個火熄咗都冇人理..啲肉半生不熟咁好冇癮㗎
。。
翻兜指數:🙆🏻‍♀🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️️(5個🙆🏻‍♀️為翻兜爆燈)
。。
2023-08-22
$300 (Dinner)
  • 安格斯牛小排
2023-08-23 29 views
我都幾鍾意食石燒燒肉,燒吓燒吓,就燒出肉味,所以朋友今日約我嚟牛匠石燒,因為性價比極高,絕對可以一試😍😍前菜牛蒡漬🥙🥙牛蒡經過漬製後,質地韌脆,帶有微酸的風味,非常適合作為開胃菜,提供清爽的口感和獨特的風味。厚切特上牛舌Combo($158)🐮🐮一碟牛舌以薄切和厚切奉上。無論厚薄,皆覺牛舌肉質鮮嫩,嚼勁十足,口感非常豐富,擁有濃郁的牛肉風味。鹽燒牛匠特選牛肉🐮🐮一大塊西冷牛扒,在高溫下燒烤使牛肉表面形成香脆的外皮,但同時保持肉質的嫩滑肉品優質,具有更豐富的口感和味道。生菜蒜片🥬🥬用來包起牛肉進食,生菜的清脆口感和蒜末的香氣結合在一起,為牛肉增添了豐富的風味層次。燒原隻日本魷魚($128)🦑🦑外觀亮麗精緻,口感嫩滑,燒烤過程帶出魷魚的鮮甜風味,使其更加美味可口。味素飯🍚🍚搭配不同的素食配料和醬料,呈現出多種口味和風格,味道豐富多樣,飯底亦十分軟糯,是較為健康和輕盈的選擇。湯烏冬🍜🍜烏冬麵條短而厚實,食落非常有咬口,搭配熱騰騰的湯汁,帶有濃郁風味,提供更多的口感和營養價值。牛匠彩虹水果茶($68)🍹🍹以水果為基礎的茶飲,包含多種水果的汁液或切片,有一大串菠蘿串,加入茶包進行沖泡,提供清新的

前菜牛蒡漬🥙🥙

厚切特上牛舌Combo($158)🐮🐮

鹽燒牛匠特選牛肉🐮🐮

生菜蒜片🥬🥬

燒原隻日本魷魚($128)🦑🦑

味素飯🍚🍚

湯烏冬🍜🍜

牛匠彩虹水果茶($68)🍹🍹
以水果為基礎的茶飲,包含多種水果的汁液或切片,有一大串菠蘿串,加入茶包進行沖泡,提供清新的口感和水果的天然風味。

草莓乳酸($36)🍓🍓
草莓的甜美和乳酸的酸味相互融合,形成一種平衡的口感,十分清涼。

牛匠石燒
地址:尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖
2023-08-20 356 views
安格斯牛小排賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧牛小排油花均勻,蘊含豐富的牛肉風味,放上石鍋上燒製,散發出濃郁的牛香味。入口質感軟嫩可口,牛脂香味馥郁,惹味首選。無激素雞頸肉賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧雞頸肉肉質極富彈性,嚼勁十足,肉味濃香,鮮嫩多汁,誘人的燒雞香味四溢,必食佳選。🐧❣️以上燒肉加配生菜蒜片食用,中和肉的油膩之餘,更添辛香。🐧❣️餐廳採用傳統日式燒爐,讓客人以慢火烤製燒肉,風味十足之餘又不易燒焦,讓客人能充份享受燒肉過程❤️‍🔥鹽蔥燒牛舌盛丼賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧丼飯配菜極多,除了作為主菜的燒牛舌外,還配搭了糖心蛋、芽菜、泡菜、紅蘿蔔、冬菇等等,與米飯攪勻食用,口感滋味超級豐富。燒牛舌薄切送上,口感柔軟煙韌,鹹香味足,伴飯一流。芝蔴牛蒡賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧牛蒡入口爽脆多汁,新鮮甘甜,芝麻獨有的香味四溢,清涼開胃小菜必選。牛匠彩虹水果茶草莓乳酸賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧水果茶集多種水果於一身製作而成,果香滿溢,味道以沈穩的茶味為主,兼具生果們的酸甜滋味,入口解膩又清新。草莓乳酸粉嫩迷人,口感順滑細緻,乳酸的奶香味濃郁突出,同時帶有淡淡的草莓味,酸酸甜甜

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

燒牛舌薄切送上,口感柔軟煙韌,鹹香味足,伴飯一流。

賣相:🐧🐧🐧🐧

牛匠彩虹水果茶、草莓乳酸

草莓乳酸

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

草莓乳酸粉嫩迷人,口感順滑細緻,乳酸的奶香味濃郁突出,同時帶有淡淡的草莓味,酸酸甜甜的滋味令人難忘。

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

餐廳採用經典日本燒肉店設計,風味十足,座位寬闊舒適,空間感足,十分適合良朋聚會。

🐧❣️餐廳會奉送自家製即棄圍裙,十分貼心❤️

🐧❣️餐廳採用QR code 自助下單,方便又易於追蹤。

🐧❤️結語:安格斯牛小排必點必食🐮❤️
Type of Meal
Dinner
牛匠彩虹水果茶、草莓乳酸
2023-08-20 25 views
牛匠石燒喂要尖沙咀中心兩個人唔使$700 超抵食超鍾意佢哋用咗張紙令到啲肉好容易燒唔會燶同埋黐底厚切特上牛舌COMBO$ 158分別有薄同厚切完全兩款口味薄嘅好爽口原嘅就原汁原味,好彈牙鹽燒牛匠特選牛肉$118大大碟,鍾意肉味香濃啲可以燒耐啲鍾意tender就可以生小小一定要配埋菜同埋蒜頭可以去除油膩嘅感覺燒原隻日本魷魚$128超抵食,無論係魷魚鬚或者魷魚身都係好chewy but tender加上燒汁同埋七味粉調味牛匠彩虹水果茶$68If you want something healthy Go for the Rainbow fruit tea Generous portion and flavourful
牛匠石燒

厚切特上牛舌COMBO
分別有薄同厚切
完全兩款口味
薄嘅好爽口
原嘅就原汁原味,好彈牙

鹽燒牛匠特選牛肉
大大碟,鍾意肉味香濃啲可以燒耐啲
鍾意tender就可以生小小
一定要配埋菜同埋蒜頭
可以去除油膩嘅感覺

燒原隻日本魷魚
超抵食,無論係魷魚鬚或者魷魚身
都係好chewy but tender
加上燒汁同埋七味粉調味

If you want something healthy
Go for the Rainbow fruit tea

2023-08-20 32 views
牛牛燒肉🐮🥩牛匠石燒以石板燒肉為主打,可以增加肉味,以更傳統嘅方法燒肉🤩🥩安格斯牛小排($188)有配埋牛脂肪可以用作牛油之用,令牛味可以更濃更出,牛小排本身牛味好重,加埋牛油,可以有雙重享受😍🐮👅鹽蔥薄切牛舌($118)好靚嘅牛舌,入口好香濃,一啲都唔韌,大概每面燒10秒左右就食得啦。仲可以包埋鹽蔥一齊食😋🥬🧄生菜蒜片特別加菜享用,可以減低油膩感,將啲蒜片燒一燒,吸收牛香,包埋一齊食更好食🤤🐙🦑🦐日式海鮮煎餅($78)可以食到日式大阪燒嘅味道,香脆可口,每一啖都食到海鮮,有魷魚、蟹柳等😍🍚🦐味素飯好足料嘅日式味素,味素係帶點咸,更令平平凡凡嘅白飯,添上一番風味,鐘意食櫻花蝦嘅朋友一定要揀💯🍜湯烏冬稻庭烏冬配鰹魚湯,湯底濃郁,味道岩岩好🤣-🍹飲品方面,我地叫左以下兩杯🙊🍍🍓🫐牛匠彩虹水果茶($68)份量十分,有多款水果,完全夠兩個人飲,性價比高👍🏻🧋芝士奶蓋四季春($38)芝士奶蓋味唔算好濃,反而茶味較出🤪
牛牛燒肉🐮🥩

🥩安格斯牛小排($188)

🐮👅鹽蔥薄切牛舌($118)

🥬🧄生菜蒜片

🐙🦑🦐日式海鮮煎餅($78)

🍚🦐味素飯

🍜湯烏冬
稻庭烏冬配鰹魚湯,湯底濃郁,味道岩岩好🤣

🍹飲品方面,我地叫左以下兩杯🙊

🍍🍓🫐牛匠彩虹水果茶($68)
份量十分,有多款水果,完全夠兩個人飲,性價比高👍🏻

🧋芝士奶蓋四季春($38)
芝士奶蓋味唔算好濃,反而茶味較出🤪
2023-08-17 22 views
無激素雞頸肉雞頸肉相當嫩滑😋食落口有一種細膩既質地,容易咀嚼,不會太柴硬🍽️肉質飽滿,同時燒烤有一定彈性,散發出誘人香氣,帶有微妙既雞肉味道,味道相對溫和而唔會太濃烈,令每一口都充滿了滿足感✨👍🏻👍🏻安格斯牛小排安格斯牛小排肉質非常優良同見到豐富既脂肪紋理,食落口嫩滑既口感,味道都非常濃郁,有著深厚既牛肉風味,令每一口都帶來極致享受🤤🙌🏻肉質鮮嫩多汁,而且帶有天然既甜味,並且具有柔和既口感,咀嚼時散發出濃郁的肉香,這使得每一口都充滿了滿足感🥳✌🏻鹽蔥牛舌盛丼牛舌質感令人驚艷👏🏻肉質鮮嫩多汁,而且非常軟嫩。每一口食落去,牛舌散發出濃郁既牛肉風味,並且融化👍🏻 😙而盛丼飯上既牛舌同調味料搭配都非常出色。米飯既香氣口感同牛舌的鮮嫩肉質相互襯托,形成了完美的組合,令成個菜餚更加豐富多樣😆😆😆牛匠彩虹水果茶水果茶外觀非常吸引人🍹鮮豔既色彩並充滿水果活力和自然美🥳👏🏻清新既口感和豐富的果香令人一試難忘✨

鹽蔥牛舌盛丼

2023-08-17 273 views
牛匠石燒曾經是我疫情時經常外賣午餐的一間餐廳, 堂食倒是第一次。味道是有保証的, 一直想試它的燒肉, 所以特意帶母親來品嘗 😊安格斯牛小排 $188以石板形式燒, 牛排色澤紅潤, 霜降均勻分佈, 薄薄一片, 把牛排放上石板上, 過了片刻就燒熟了 🤗 牛排肉汁豐富, 口感軟腍不韌 😋無激素雞頸肉 $98第二次試雞頸肉, 比一般雞肉煙韌彈牙, 富有咀嚼。這次的味道跟一般雞肉無異, 雞肉新鮮無比, 很美味 🤩鹽蔥燒牛舌盛丼 $148牛舌越薄片, 口感不像牛舌, 所以比平時吃得自在 😌 燒得香口, 灑了少量鹽, 蔥和白芝麻點綴, 炒飯更加了紫菜和泡菜, 增加層次, 不會太單調 👍🏻唯一不理想就是溏心蛋, 蛋的外皮比較硬, 口感一般。牛匠極尚和牛炒飯 $168和牛上面加了木魚, 整個飯都有牛肉肉碎炒勻, 和牛有濃郁牛味, 不過略微炒得過火, 肉質有點煙韌, 但整體都不錯。牛匠彩虹水果茶 $68很受歡迎的一杯飲料, 旁邊一台六個人全部都點了這款飲品 🤣 水果茶沒有偷工減料, 有多種不同生果, 包括菠蘿, 橙, 西柚, 士多啤梨等等, 味道香濃 😚草莓乳酸 $36乳酸沉底, 所以飲前一定要撈勻, 餐

安格斯牛小排 $188
無激素雞頸肉 $98
鹽蔥燒牛舌盛丼 $148
牛匠極尚和牛炒飯 $168
牛匠極尚和牛炒飯
牛匠彩虹水果茶 $68

草莓乳酸 $36
乳酸沉底, 所以飲前一定要撈勻, 餐廳加了士多啤梨粒使飲品更清新, 甜度剛剛好。
牛匠彩虹水果茶, 草莓乳酸
漏拍了環境照, 餐廳空間不大不小, 很整潔的感覺。雖然大部份人都點了燒肉, 卻不會覺得油煙味重, 或許跟冷氣大有關 🙂 餐廳更給了我兩張桌子放食物, 非常細心! 燒肉質素高, 以尖沙咀地段, 價錢不算貴, 值得試的。
2023-08-15
$350 (Dinner)
牛匠極尚和牛炒飯
牛匠彩虹水果茶, 草莓乳酸
  • 草莓乳酸
2023-08-16 26 views
約朋友食飯👯🏻‍♀️可以一邊慢慢傾計,一邊慢慢燒,食燒肉就最啱喇🥩尖沙咀呢間牛匠聽朋友講咗幾次幾好味,今日終於黎食啦😋🧂鹽葱薄切牛舌薄牛舌配鹽蔥,蓋過咗牛舌既臊味,非常爽口🥩澳洲M9和牛肩胛小排油脂均勻,薄切輕輕一燒入口肉質軟熟🥢芝麻牛蒡前菜酸酸地非常開胃🥬生菜蒜片仲有生菜蒜片包燒肉,中和肉的油膩🥤牛匠彩虹水果茶🥛芝士奶盖四季春🍚味素飯🍜湯烏冬 七味粉紫菜飯 和 湯烏冬配燒肉,非常飽肚🫓日式海鲜煎餅醬汁豐富,亦唔會太多麵粉,脆卜卜惹味🌟有即棄圍裙非常窩心

🧂鹽葱薄切牛舌
薄牛舌配鹽蔥,蓋過咗牛舌既臊味,非常爽口

🥩澳洲M9和牛肩胛小排
油脂均勻,薄切輕輕一燒入口肉質軟熟

🥢芝麻牛蒡
前菜酸酸地非常開胃

🥬生菜蒜片
仲有生菜蒜片包燒肉,中和肉的油膩

🥤牛匠彩虹水果茶
🥛芝士奶盖四季春

🍚味素飯🍜湯烏冬
七味粉紫菜飯 和 湯烏冬配燒肉,非常飽肚

🫓日式海鲜煎餅
醬汁豐富,亦唔會太多麵粉,脆卜卜惹味

🌟有即棄圍裙非常窩心
2023-08-16