2021-07-20 739 views
已经买过好多次叉烧 最近这几次不知道为什么每次给的都很硬很干 然后每次去买都跟收银说 要半肥瘦 上两次就发现 收银有打在单上 但斩的那位 相信完全不看单子上写什么 今日太大雨 想着买点叉烧加料 比较快 结果一个样的跟收银说半肥瘦 不过请跟斩的也说一声 结果听到她很大声的佢话要半肥瘦 想着……语气太差了 不过起码有帮我说 回家打开一看 人都颠呀 斩叉烧那位是故意的吗 给的都是又黑又干 然后斩到好大件 起码可以一开三 🤬🤬我地都没试过可以买回来食剩一半有多 看着就好嬲 所以要话俾大家知道
TakeAway
2021-07-14 464 views
又到我最鍾意嘅下午茶時間知道依間出名燒鵝但係我唔係好想食就見到燒肉個樣幾靚所以就嗌咗個燒肉飯下午茶套餐外賣配埋杯熱嘅好立克燒肉飯個份量都唔細燒肉個皮仲係脆嘅,整體都唔錯推薦如果想食燒味下午茶嘅人下次會再試下依間嘅燒鵝
又到我最鍾意嘅下午茶時間

知道依間出名燒鵝但係我唔係好想食

就見到燒肉個樣幾靚

所以就嗌咗個燒肉飯下午茶套餐外賣
配埋杯熱嘅好立克
燒肉飯個份量都唔細
燒肉個皮仲係脆嘅,整體都唔錯

推薦如果想食燒味下午茶嘅人
下次會再試下依間嘅燒鵝
TakeAway
2021-06-28 521 views
父親節諗住食好d 買隻燒鵝點知咁難食 又貴又無肉又無味真係嬲到唔打食評唔得全部都係肥膏 街市d燒味仲正常無!下!次!幫大家避雷!唔知係父親節關係特別衰定特登蝦我俾衰d既我啦真係接受唔到既水平黎用料又差 調味又差 仲話專賣燒味 咁樣俾客 係好過分叉燒正常好多可以買佢d其他燒味 總之唔好買燒鵝老人家食左都無益咁肥咁膩直情食唔到 佢地d態度又唔算好好 第一次食 印象真係好差 大打折扣下次寧願唔食燒味都唔會再光顧佢地呢個食評希望大家睇到 避雷

父親節諗住食好d 買隻燒鵝
點知咁難食 又貴又無肉又無味

真係嬲到唔打食評唔得全部都係肥膏

街市d燒味仲正常

無!下!次!幫大家避雷!

燒鵝

下次寧願唔食燒味都唔會再光顧佢地

呢個食評希望大家睇到 避雷

2021-06-20
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$150 (Dinner)
Celebration
Father's Day
2021-05-30 765 views
久仰大名既棋哥燒鵝,今日星期六終於黎食,中午12:30 黎唔使排隊,不過有機會要搭台,環境上都好似普通茶餐廳咁,都ok乾淨,侍應態度比較散漫,但基本既責任都有做到。今次叫左個棋哥燒鵝飯,$62 包飲品,等左唔使5分鐘就已經上菜,賣相唔錯,如果多幾條菜就仲好,汁唔算多,但可以落單既時候叫多汁,飯都幾多,女仔未必食得哂,燒鵝非要香,皮脆肉嫩,燒鵝皮有種幾特別既烤味,好好食,鵝油肥膏都幾多,唔鍾意既可以自己咬走d膏。整體來講,性價比唔錯,份量足又好食,下次再幫襯。

整體來講,性價比唔錯,份量足又好食,下次再幫襯。
棋哥燒鵝飯
棋哥燒鵝飯
2021-04-26 601 views
難得和老公兩人世界週末逛銅鑼灣。突然很想吃燒臘,他就提議就近的棋哥。中午12:15星期六,算早,銅鑼灣好吃的地方還不用排隊。 我們一到,就有位置給我們,服務人員都算和氣。我們各點了一碗瀨粉,沒有特別指定上庒還是下庒,廚師給了一份下庒,剛好是我老公愛的。我個人鍾意食上庒,所以配到的都很好,很滿足。第一口鵝皮酥脆,帶有濃郁的荔枝木柴燻肉味。很合我們口味。他們的燻鵝和灣仔出名那家各有特色,我都覺得好好味。應該下次會再回來重溫一下,不過不敢多吃,覺得鵝肉還是偏肥滴滴。

瀨粉

雙拼燒鵝叉燒

2021-04-24
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$67 (Lunch)
瀨粉
雙拼燒鵝叉燒
2021-03-14 740 views
棋哥我其實都食過好多次了,平時我就下午茶時段嚟食多,會食佢哋嘅特餐。不過呢,今日就中午嚟到,一於叫返個燒鵝飯食啦。一碟燒鵝飯,要 $63, 如果要轉鵝胸部位,就要再加多 $10, 唔算平架。燒鵝呢,除咗脾位以外,我就最鍾意食鵝胸部位,所以就一於轉做胸位啦。棋哥嘅鵝胸飯,會切得較為細件的,所以每碟飯好似有幾多舊鵝胸咁。佢哋嘅皮,咬落去都幾脆皮,而且仲會有一種炭燒嘅味道,幾獨特架。不過飯嘅份量就少咗D啦,多返D就更加好喇。

不過飯嘅份量就少咗D啦,多返D就更加好喇。

2021-03-14
$75 (Lunch)
2020-12-22 1171 views
我今日去咗個度吃飯,叫佐燒鵝飯,但嚿嚿都是骨,一嚿肉都冇,重要價錢唔係平,真係食到一肚氣,下次一定唔會幫襯,呃人㗎食店,大家真係要小心,唔好上當,真係唔抵幫襯!
2020-12-19
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$66 (Lunch)
2020-12-15 818 views
在星期六3點半去餐廳食飯,只等了5分鐘左右就有位置。剛好下午茶時段,就選擇了$38的E餐,棋哥叉燒湯意粉,轉了米粉,要炒蛋。味道方面,叉燒是瘦肉很好吃,炒蛋正常味道朋友就叫了$48常餐,選擇了厚多士飲品方面就正正常常的😂食完之後感覺如果加多$10就有厚多士+火腿
在星期六3點半去餐廳食飯,只等了5分鐘左右就有位置。
味道方面,叉燒是瘦肉很好吃
,炒蛋正常味道
朋友就叫了$48常餐,選擇了厚多士
飲品方面就正正常常的
😂食完之後感覺如果加多$10就有厚多士+火腿
下午餐,E 餐
常餐
2020-12-12
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$38 (Tea)
下午餐,E 餐
常餐
2020-12-05 571 views
Finished searching in IKEA, we ard not ao hungry but still wanna have some food for our stomach and come here for a meal, it comes unexpectedly goodOrdered BBQ pork rice and rice noodles, BBQ pork in rice looks better than rice noodles, but honestly saying, the pork is so yummm and good, the meat texture is so soft and tender, the noodles is normal, cooked so well BBQ porkHaving a pineapple bun with butter, is funny that a pieces of bun is super thin lolllChocolate drink isnt bad, finished all w

BBQ pork rice
pineapple bun

Chocolate drink isnt bad, finished all without doubt haaa
menu:
BBQ pork such a sigiture dishes here, so yumm and tender texture is lovelyyy
BBQ pork rice
2020-11-24 624 views
喺銅鑼灣返工lunch唔知食咩好,疫情又再爆發,叫咗外賣。燒味飯來講真係好出色😋😋係冇得$53已經有個燒鵝飯,燒鵝有少少炭燒味,感覺同傳統嘅燒鵝唔同。肉汁都好豐富。絕對唔會因為價錢平而肉比少咗👍🏻👍🏻另外再叫多咗一份手撕雞,兩個人食都食唔晒全部肉都好入味好新鮮。外賣時間都唔算耐,拎到返公司都係熱辣辣唯一缺點就係唔跟嘢飲,不過唔緊要可以喺附近七仔買自己鍾意嘅嘢飲,所以整體嘅感覺都好好以後諗唔到lunch食咩都可以多個選擇,打工仔嘅恩物
另外再叫多咗一份手撕雞,兩個人食都食唔晒
以後諗唔到lunch食咩都可以多個選擇,打工仔嘅恩物
Delivery
2020-11-17 517 views
今日兩個人食人early dinner,6:00後即入咗去,食左個燒鵝撈粗、豬手撈粗和鹽焗手撕雞,燒鵝係新鮮熱辣,好入味;豬手好冧和好入味,手撕雞都好好食。其實如兩個人食咁都覺得有啲多,但我想話你知,手撕雞係必食,真係好好食。一個晚餐都係講緊50-60左右,仲要包埋嘢飲,係銅鑼灣嚟計,仲有啲咁好食嘅嘢,算係不錯嘅選擇。但座位都係好窄,食完都要走。但總括來說,我都會再嚟,還有其他推薦食物不能盡錄,下次再試
鹽焗手撕雞
豬手撈粗
燒鵝撈粗
2020-11-16
$100 (Dinner)
鹽焗手撕雞
燒鵝撈粗
2020-10-25 377 views
今天是重陽節,家人叫我們買半斤燒腩仔做節。經過銅鑼灣渣甸街,見到這間燒味店,未食過喎,於是便買來試下。在尺寸方面,每件燒腩仔切得很細件,好像是一口肉,方便老人家和小孩進食,易於入口,讚!在味道方面,其實也不錯,但肉質卻比其他燒味店厚實,皮則脆中偏硬,差少少呢!在配料方面,這間燒味店十分慷慨,給了我們三包芥末醬,是我們的至愛!在價錢方面,卻比其他連鎖燒味店便宜少許!下次要試試這間燒味店的其他食物,例如:叉燒、燒排骨、切雞、豉油雞、燒鵝等!

在價錢方面,卻比其他連鎖燒味店便宜少許!

2020-10-25
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$64 (Dinner)
  • 燒腩仔
去開依區去試燒鵝,叫左兩碟燒鵝飯,可惜。。燒鵝比預期中無乜特別,只係燒鵝皮脆吾會太肥可惜燒鵝不帶汁,無想像中咁好食😅還可以食物上枱夠熱餐廳茶底可以,吾算太差如果熱鵝食落帶少少汁,會更好食下次會再試燒味飯,但吾會叫燒鵝,會試其它燒味小店燒味廚窗賣相,感覺燒肉、白切雞吾差餐廳服務員主動、有禮貌,堂食環境吾算太迫,今次幫襯坐4人枱,所以坐得較鬆動餐廳除左燒味,餐牌有其它食物,下午茶餐收費吾算太貴,午餐中價價錢
去開依區去試燒鵝,叫左兩碟燒鵝飯,可惜。。

燒鵝比預期中無乜特別,只係燒鵝皮脆吾會太肥
可惜燒鵝不帶汁,無想像中咁好食😅還可以

食物上枱夠熱
餐廳茶底可以,吾算太差
如果熱鵝食落帶少少汁,會更好食

下次會再試燒味飯,但吾會叫燒鵝,會試其它燒味
小店燒味廚窗賣相,感覺燒肉、白切雞吾差

燒鵝飯
Type of Meal
Lunch
燒鵝飯
2020-09-29 285 views
今日整天下大雨,經過棋哥燒鵝入去打算食碟飯。當時2:20 pm,見到餐牌發現有茶餐,於是問職員是否2:30pm才有茶餐,職員回答2:30pm才可以落單。心想,沒問題那我等十分鐘吧。怎知樓面阿姐大聲通知收銀阿姐,二人大聲對我說食茶餐的話請你出去街外等。眼看樓面當時有三分二是空枱,我話外面大雨可否坐在這裏等。結果他們堅持要我出去店外等。我閒時經過都有光顧棋哥燒鵝,但今日大雨下這麼不近人情的服務,再加上在三分二空枱情況下大聲叫客離座,實在令我火冒三丈😡😡😡服務態度如此差,食物幾都無用!
服務態度如此差,食物幾都無用!
2020-08-30 445 views
服務態度非常差非常大媽的餐廳,服務員非常冇禮貌。燒鵝斬到好多碎骨,勁少肉, 太油。灣仔金牌燒鵝比佢好好多,食物同環境方面金牌相當好。雖然金牌價錢俾佢貴少少但係食物品質有保證,起碼唔需要浪費錢係一啲食物質素同態度勁差嘅地方。叫咗一碟燒味拼盤,燒鵝加燻蹄。問個大媽阿姐攞醬汁,個大媽服務員勁冇禮貌,不停係咁講「有咩一次過講」。你估人人都係喺你餐廳做,知道你有咩醬汁咩。又唔係多客又唔係忙,依家飲食業經濟環境咁差,你又咁冇禮貌,不如閂埋門唔好做啦。勁討厭。

2020-08-29
$66 (Dinner)