1K
眾所周知鬼金棒是城中最辣拉麵🍜,其暴力辣連我的愛辣朋友也受過苦他們在旺角的最新分店,似乎座無虛席,於是我就毅然進入,點了一個黑碗,挑戰最辣服務也不錯,侍應十分殷勤出品👍👍增量叉燒x2 辣麻味噌拉麵$170.0說到第一位、當然要數它的招牌菜。鬼增麻 辣拉麵另外我還點了增量叉燒兩條,也就是整整兩大條的叉燒,也就是一半份量叉燒的四倍對這肥美的五層腩從來未厭倦過,入口稔軟即化,正!暴力級的辣度,史高維爾指數1,460,000度,邊流着鼻水邊享受,正莞荽辣麻味噌拉麵(無辣, 無麻), +味玉$140即使不點麻辣,他們湯底的竹筍跟大堆芽菜都有炒過,比其他拉麵店惹味得多!芽菜跟面的份量很足,加上油香十足,雖然未必是鬼金棒最拿手的東西,但是必定會飽肚的選擇莞荽也是重口味之選,鬼金棒亦毫不吝嗇!

服務也不錯,侍應十分殷勤

出品

👍👍增量叉燒x2 辣麻味噌拉麵
$170.0

說到第一位、當然要數它的招牌菜。鬼增麻 辣拉麵

對這肥美的五層腩從來未厭倦過,入口稔軟即化,正!

莞荽辣麻味噌拉麵(無辣, 無麻), +味玉

莞荽也是重口味之選,鬼金棒亦毫不吝嗇!
📍鬼金棒 X 旺角店九龍旺角西洋菜南街2J-2Q號終於係香港都食到高質嘅拉麵啦 🍜餐廳環境明亮富有日本風格,空間寬敞環境十分舒適 🪭🥓 增量叉燒辣麻味噌拉麵 🍜鍾意食叉燒梗係要揀增量版啦 😍我地嗌左呢碗小辣小麻就啱啱好啦 🔥湯底散發著辣椒和味噌香氣 風味十足 超濃厚🥰叉燒勁大塊 🥩 炆到好淋好入味 食落好嫩滑 🫰🏻🥢 炒豆芽菜辣麻味噌拉麵 🍜中意食豆芽菜嘅真係唔好錯過啦!!豆芽菜份量好足料 疊到成座咁 ⛰️脆脆既口感令碗拉麵提升左一個層次!食落味道更加清新😙 而拉麵屬中等粗度 🔝 軟硬適中!相當掛汁 〰️🍴 煎餃(六隻) 🥟煎餃煎到金黃色外脆內軟 好juicy 有驚喜!🤩內餡方面&調味上唔會做得太濃郁 留有食材原味道 👅👅
📍鬼金棒 X 旺角店
九龍旺角西洋菜南街2J-2Q號

終於係香港都食到高質嘅拉麵啦 🍜
餐廳環境明亮富有日本風格,空間寬敞環境十分舒適 🪭

🥓 增量叉燒辣麻味噌拉麵 🍜
鍾意食叉燒梗係要揀增量版啦 😍
我地嗌左呢碗小辣小麻就啱啱好啦 🔥
湯底散發著辣椒和味噌香氣 風味十足 超濃厚🥰
叉燒勁大塊 🥩 炆到好淋好入味 食落好嫩滑 🫰🏻

🥢 炒豆芽菜辣麻味噌拉麵 🍜
中意食豆芽菜嘅真係唔好錯過啦!!
豆芽菜份量好足料 疊到成座咁 ⛰️
脆脆既口感令碗拉麵提升左一個層次!食落味道更加清新😙
而拉麵屬中等粗度 🔝 軟硬適中!相當掛汁 〰️

🍴 煎餃(六隻) 🥟
煎餃煎到金黃色外脆內軟 好juicy 有驚喜!🤩
內餡方面&調味上唔會做得太濃郁 留有食材原味道 👅👅
到旺角逛街買運動用品選擇很多一應俱全。逛完街,五時多肚子就餓起來,知道鬼金棒最近開了分店在附近便去品嚐一下。門面一如其他分店,店內充滿着神秘氣氛,紅黑背景加上鬼怪面具更添特色。芫荽辣麻味噌拉麵🍜小辣小麻 加了味玉,對我這個芫荽控是非常滿足的,招牌辣麻味噌湯底,濃厚辛香,清香綠油油的芫荽、爽脆的即炒豆芽菜,有嚼口掛湯的拉麵、一件入味的叉燒還有那醬香的溏心蛋,好滿足。煎餃🥟(六隻)餃子皮薄煎得香脆,高麗菜爽口,一隻吃脆的,另外的我會放在拉麵的湯中吸收湯汁的精華。增量叉燒辣麻味噌拉麵🍜很大件,叉燒外觀似五花腩,有厚度,頂層是油脂下面是肥瘦相間的豬肉,軟腍入味。

芫荽辣麻味噌拉麵🍜

煎餃🥟(六隻)

增量叉燒辣麻味噌拉麵🍜
2023-09-08 41 views
門面有大支鬼棒,好特別呀。排左15分鐘就可以入座,店內有4張大枱,還有一排bar吧位,座位都夠大,坐得舒服。牆上掛滿鬼臉面具,好有氣氛。掃code落單,拉麵有8款,還有期間限定,而且可選辣度同麻度,配菜也可加錢追加。芫荽辣麻味噌拉麵 $115 味玉 $15超多芫荽,味道濃郁突出,芫荽控真係必食,每啖湯都充滿芫荽香味。叉燒角切夠肉感,係豬五花肉,脂肪同豬肉層層相間,入口即化。增量叉燒辣麻味噌拉麵 $120增量叉燒真係超大超多,非常滿足,湯頭飲落先麻後辣,有花椒香同麻感,之後慢慢食到辣味,少少刺激,味噌濃香,配粗麵掛湯好味。味玉 $15 有糖心效果,蛋黃味香濃,醃得入味,好食。

芫荽辣麻味噌拉麵 $115 味玉 $15

增量叉燒辣麻味噌拉麵 $120

味玉 $15 有糖心效果,蛋黃味香濃,醃得入味,好食。
2023-09-06
Type of Meal
Dinner
2023-08-28 89 views
📍鬼金棒旺角西洋菜南街2J-2Q號地舖人均消費:$100-200pp (lunch)適合: 日式,拉麵推薦指數:8.6/10🙂 之前喺尖沙咀食過鬼金棒,覺得佢既叉燒好正,今次佢喺旺角兆萬開多左間分店,又去食下。依然係嗰塊好有氣勢既生招牌,好高級好有氣派既感覺🍜。入到去裝潢好似日本既別府,好多鬼臉同木板既圍牆。我地今日叫左: 🔶️芫荽辣麻味噌拉麵 ($115,8.6/10)芫荽都係依舊既多,好重芫荽味,啱哂芫荽控😁😁。佢既拉麵幾彈牙幾粗身,係幾掛汁。辣麻味我揀左少辣,唔自太辣,中意食辣既可以再嗌高多一兩級。 🔶️增量叉燒×2辣麻味噌拉麵($140, 8.8/10) 鬼金棒既增量叉燒真係超級正超級好食!!!舊長方肉肥瘦層次分明,啲肉十分十分之焾,脂肪層入口即融,味道又超級入味!好好味!增量叉燒x2無得輸。推介。 🔶️煎餃($45/6隻, 8.3/10) 煎餃水準都正常,幾扺食。
📍鬼金棒
旺角西洋菜南街2J-2Q號地舖
人均消費:$100-200pp (lunch)
適合: 日式,拉麵
推薦指數:8.6/10🙂

🔶️芫荽辣麻味噌拉麵 ($115,8.6/10)

🔶️增量叉燒×2辣麻味噌拉麵($140, 8.8/10)

🔶️煎餃($45/6隻, 8.3/10)
煎餃水準都正常,幾扺食。
2023-08-26 53 views
🎈鬼金棒 來自東京的過江龍拉麵店主打重口味嘅噌拉麵🍜拉麵湯底以辣麻味噌湯為主辣度、麻度同配料都可以自己選擇唔食得辣,淨係要麻香都無問題👍🏽🎈芫荽麻辣味噌拉麵+味玉湯底揀咗少麻少辣,口感濃厚帶淡淡油脂感辣度溫和怕辣都食到芫荽🌿份量澎湃,香味十足麻辣湯加咗芫茜感覺清新配上鬆軟入味厚切叉燒,濃郁惹味🎈味玉辣麻味噌拉麵 $105朋友揀嘅中麻大辣味噌湯底濃郁,賣相吸引鮮橙色嘅流心蛋黃更加係精髓加$15嘅玉米芯份量十足又好味配上叉燒配料超豐富麵條較粗身,煙韌又掛湯
🎈鬼金棒

來自東京的過江龍拉麵店
主打重口味嘅噌拉麵🍜
拉麵湯底以辣麻味噌湯為主
辣度、麻度同配料都可以自己選擇
唔食得辣,淨係要麻香都無問題👍🏽

🎈芫荽麻辣味噌拉麵+味玉
湯底揀咗少麻少辣,口感濃厚帶淡淡油脂感
辣度溫和怕辣都食到
芫荽🌿份量澎湃,香味十足

麻辣湯加咗芫茜感覺清新
配上鬆軟入味厚切叉燒,濃郁惹味

🎈味玉辣麻味噌拉麵 $105
朋友揀嘅中麻大辣味噌湯底濃郁,賣相吸引
鮮橙色嘅流心蛋黃更加係精髓
加$15嘅玉米芯份量十足又好味

配上叉燒配料超豐富
麵條較粗身,煙韌又掛湯
2023-08-21 60 views
尖沙咀同銅鑼灣嗰間已經食過好多次 知道旺角開咗新分店就今日嚟食下門面裝修同埋另外嗰兩間分店都差唔多裏面裝修都係大致相同, 有一種神秘嘅感覺我就禮拜一定去食芫茜一味噌拉麵今日叫咗小麻小辣,但係真係覺得唔係好夠下次都係要叫返中麻中辣我就每次一定會加一個味玉每次都唔會令人失望,裏面個蛋黃係直情係橙紅色, 剛剛溏心,食完一隻都好想再叫一隻友人係玉米筍控, 所以都係照舊叫返這一個玉米筍味噌拉麵今次食這一片叉燒覺得厚得黎真係入口即溶今次睇餐牌見到有拌麵同埋有沾麵不過沾麵賣曬,下次可以再試下沾麵整體旺角分店同另外嗰兩間一樣水準之作,粗麵軟硬度適中
尖沙咀同銅鑼灣嗰間已經食過好多次
知道旺角開咗新分店就今日嚟食下

門面裝修同埋另外嗰兩間分店都差唔多
裏面裝修都係大致相同, 有一種神秘嘅感覺

我就禮拜一定去食芫茜一味噌拉麵
今日叫咗小麻小辣,但係真係覺得唔係好夠
下次都係要叫返中麻中辣

我就每次一定會加一個味玉

友人係玉米筍控, 所以都係照舊叫返這一個玉米筍味噌拉麵
今次食這一片叉燒覺得厚得黎真係入口即溶

今次睇餐牌見到有拌麵同埋有沾麵
不過沾麵賣曬,下次可以再試下沾麵

整體旺角分店同另外嗰兩間一樣水準之作,粗麵軟硬度適中

2023-08-17
  • 味玉
  • 芫荽味噌拉麵
這家東京人氣過江龍《鬼金棒》@kikanbo_hongkong , 終於開到嚟旺角啦!之前喺尖沙咀店食過,對佢嘅味噌麻辣湯底依然念念不忘,今次開到嚟旺角,咁近公司,一於拉埋同事同我一齊去食多次! 🔮增量叉燒辣麻味噌拉麵  食日本拉麵湯底真係好重要㗎,喜歡店家的湯底,可以自選麻辣度,同事叫咗小辣小麻,橙紅色的湯底,眼睇都覺得好濃郁,未食麵先飲湯, 麻辣剛剛好又充滿咸香,湯底濃稠掛汁,入口十分惹味,加$15叫咗增量美玉,其實係小粟米條,份量十分之多,新鮮爽甜,拉麵質地煙靭有口感,而且麵量也不少呀!以女仔嘅食量來講,食晒成碗都真係幾飽呀! 🔮芫荽辣麻味噌拉麵  而我呢個芫荽控就特登叫咗個芫荽辣麻的口味,勁量芫荽,差唔多覆蓋咗大半個碗面,見到都興奮呀!我都係叫咗個小麻小辣,先來一啖充滿芫荽的麻辣湯,滋味濃郁,我仲特登飲多幾啖湯先開始食麵呀!還加了增量叉燒 (另加$35),舊叉燒差唔多有成2cm厚,都幾大塊,入口非常軟腍,肥瘦適中,炆煮得非常入味,還有點小膠質的口感,而糖心蛋的蛋黃就偏熟了一點,不過依然滿有蛋香,甜香美味!

🔮增量叉燒辣麻味噌拉麵

🔮芫荽辣麻味噌拉麵
  • 增量叉燒辣麻味噌拉麵
2023-08-17 110 views
第一次去旺角新分店 拉麵質素同樣高質又大碗 抵食呀😚旺角店比其他分店光 座位更加闊落💡店員好有禮貌 地址又方便👍🏻.📌增量叉燒辣麻味噌拉麵 $120 因為唔食辣就叫左無辣無麻 但湯底都好濃郁👅粗身拉麵爽彈煙韌 軟硬度適中 好掛湯 連埋爆炒鑊氣豆芽菜一齊食 冇得頂😍增量叉燒有厚厚一大條 份量十足🐷豬肉炆得軟腍入味 雖然偏瘦 但一啲都唔鞋口 脂肪位好甘香🍖面頭有啲大豆芽同一條爽口玉米筍🌽另外追加左味玉(+$15) 好好食 半熟流心蛋黃好滑溜 醬油味好香好入味🥚.📌炒豆芽菜辣麻味噌拉麵 $105 同樣都係嗌左無辣無麻🍜坐喺吧枱位 落單就見到師傅炒個豆芽菜👨🏻‍🍳啲火成個人咁高 好似睇表演咁🤩豆芽菜食落超有鑊氣 而且份量仲好多🔥叉燒有半條 同樣軟腍入味🐷面頭都係有一條玉米筍🌽追加左味玉(+$15) 呢隻比較生 切開蛋汁就流晒出嚟 食落蛋香冇咁濃郁🥚.📌煎餃(六隻) $45呢間分店嘅餃子食落好似好味過其他🤣餃子皮薄餡靚 椰菜豬肉餡好juicy 煎到金黃色 焦位部分好香脆🥟原本餃子味道比較淡 配埋個酸酸地嘅醬汁一流🥰

📌增量叉燒辣麻味噌拉麵 $120

煎餃(六隻)
味玉
煎餃(六隻)
2023-08-17 36 views
公司附近開左間鬼金棒,之前係尖沙咀食過味道都好OK,於是今次就同同事放飯一齊去食啦,我們前前後後大概10個人,有幾個同事仲做緊野所以我地摞位先,入到去有個女職員叫我地人齊先入座,但係個陣間鋪都唔忙,都幾多空位,我地同個職員講唔介意分開坐,距黑曬面話「使但啦 你坐啦」然後就扭頭走左,我地最終因為距噶態度而選擇唔食。
我晚上到達旺角分店,吧台已經清場得一半堂食,之後手機下單,來了兩碗拉麵120$甚麼增量叉燒拉麵。首先,湯底略為偏咸,適合喜歡濃味人士,可以叫定飲品,一同進食,口味更佳👍其次拉麵不過不失,另外個叉燒,以為是用來煲湯的瘦肉,十分有口感,適合吃全熟牛排人士進食。🤤最後,廚房員工,用流利的廣東話粗口,表達自己當時的情緒,非常適合想學習當地語言的人士。😎

2023-08-11 76 views
好耐之前都已經去過銅鑼灣嗰間鋪到食過一次都已經覺得好好食,今次佢地開埋黎旺角就梗係要再回味下😍😍成間店嘅裝修同之前個啲都係一樣👍🏻莞荽辣麻味噌拉麵 $115 追加玉米筍 $15拉麵叫左中辣中麻,本人覺得都唔會好辣同麻,似出面嘅少辣咁樣🤣🤣而莞荽既份量超多聞落唔會太濃芫茜味,食落同個湯底都好夾😍😍最後食到落底都仲有莞荽係到👍🏻而玉米筍爽口濃濃玉米味👍🏻👍🏻味玉辣麻味噌拉麵 $105 追加味玉 $15呢碗就叫左小辣小麻,食落就完全唔麻辣🤣而粗麵條具煙韌感食落做到有掛湯感👍🏻肥美嘅叉燒有8成肥2成肉😍食落絕對軟腍,燜得入味唔難咬 完全食到肥瘦均匀口感👍🏻而隻糖心蛋,蛋黃顏色勁靚😍做到半孰流心😍蛋味香濃,味道也很入味😍😍
成間店嘅裝修同之前個啲都係一樣👍🏻

莞荽辣麻味噌拉麵 $115 追加玉米筍 $15

味玉辣麻味噌拉麵 $105 追加味玉 $15
2023-08-09
$130 (Dinner)
  • 莞荽辣麻味噌拉麵
  • 味玉辣麻味噌拉麵
2023-08-09 61 views
日式拉麵中有麻辣味道實在係不常見,依家仲要係旺角就食到,當然要同朋友黎食下啦~呢度既坐位都幾闊落,店員亦好有禮貌掃QR code 落單,可以自行選揀辣度同麻度我哋要左兩款不同既拉麵~朋友既係增量叉燒,追加左兩隻溏心蛋我既就係味玉麻辣,同時追加左一隻溏心蛋要左小麻小辣,味道對我呢個食辣bb班嚟講就岩岩好拉麵粗身有咬口~五花豚腩叉燒肉質鬆軟,溏心蛋更加係不能缺少既item最後飲返罐冰凍既汽水真係超爽!!!

呢度既坐位都幾闊落,店員亦好有禮貌

掃QR code 落單,可以自行選揀辣度同麻度

我哋要左兩款不同既拉麵~

朋友既係增量叉燒,追加左兩隻溏心蛋

我既就係味玉麻辣,同時追加左一隻溏心蛋

要左小麻小辣,味道對我呢個食辣bb班嚟講就岩岩好

拉麵粗身有咬口~

五花豚腩叉燒肉質鬆軟,溏心蛋更加係不能缺少既item

最後飲返罐冰凍既汽水

真係超爽!!!
2023-08-08 77 views
❣︎ 日式鬼金棒主題味噌拉麵店有吧枱有雅座 QR Code落單等一陣就有我好鐘意味噌味拉麵所以呢間麵幾岩我口味而且落料夠大方 一定飽肚幾抵食🫶🏼♡⋯⋯食評⋯⋯♡ ☻ 4.6/5 🍜特製辣麻味噌拉麵 $125·中麻中辣·加玉米筍 $15麻度同辣度都可以揀味噌湯底好濃郁就算唔係沾麵,啲麵麵掛哂啲湯汁另外麵量麵幾多😂舊五花肉極厚入口好軟腍🍜味玉辣麻味噌拉麵 $105加玉米筍 $15揀左小辣中麻唔會太辣小小麻好香口味玉又紅又橙 中間係流心💕
❣︎ 日式鬼金棒主題味噌拉麵店

🍜特製辣麻味噌拉麵 $125
·中麻中辣·加玉米筍 $15
麻度同辣度都可以揀
味噌湯底好濃郁
就算唔係沾麵,啲麵麵掛哂啲湯汁
另外麵量麵幾多😂
舊五花肉極厚入口好軟腍

🍜味玉辣麻味噌拉麵 $105
加玉米筍 $15
揀左小辣中麻
唔會太辣小小麻好香口
味玉又紅又橙 中間係流心💕
呢間都可以算係我成日去嘅拉麵店之一,一來有我最鍾意食嘅勁量芫荽,再配埋欲罷不能嘅麻辣湯底,真係諗起都又想食!呢度嘅芫荽拉麵係王牌,成座山咁高嘅芫荽,真係睇見都興奮!將佢撈勻之後真係每一啖都feel到芫荽嘅香氣,而且湯底好濃郁杰身,每一條麵條都將湯汁掛好掛滿,而今次點咗中麻少辣,唔會好辣所以可以連埋湯一齊飲,再配埋軟綿綿Q蛋豚角煮,滋味滿分💯!同埋呢度嘅糖心蛋真係必吃,超級流心,中間蛋漿食起嚟特別香甜。老公就揀咗增量叉燒x2 辣麻味噌拉麵,鍾意呢度嘅增量叉燒其實係豚角,中間有一層肥美又香滑嘅肥膏,所以食起嚟肉質特別嫩口,軟綿綿嘅口感令人食過返尋味,所以每次都要增量又增量,雙倍增量先夠過癮喎!😆口感啖啖肉又真係好鬼正嘅!