2023-07-10
係荃灣行街,街到餓餓地,見到依間KIKI麵店裝修幾靚,係日式木系既裝潢,仲有D貓味擺設,好可愛。同埋都見到幾多人食,所以入去決定入去試一試。成日係超市見到KIKI麵,一直都想買黎試試,好似都幾出名,但一直都未買,趁住今次,試一試佢既麵係點既先。最後,我地叫左個Kiki全日餐、蛋餅同埋一個飯,兩份食。🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹Kiki全日餐 $148蔥香鵝油雞拌麵、蒜片台式腸、凍皇牌珍珠奶茶 (+$18)、生乳銅鑼燒(原味)蔥香鵝油雞拌麵拌麵入面既鵝油係KiKi左秘製黃金香鵝油,食落有鵝油味。雞做得好滑,拌麵份量多,口感煮得岩岩好,🤩食完都幾飽肚同好滿足蒜片台式腸同一般台式腸黎比,佢既腸冇咁油膩,肥瘦比例岩岩好,配埋蒜片仲將個味道提升左,好好食!生乳銅鑼燒皮同cream既味道都唔錯,好香,不過有D細粒,唔係好夠我食,haha。凍皇牌珍珠奶茶珍珠都幾QQ,同埋珍珠都幾多,奶味就一般啦,茶味會比較重d,岩晒我依d鐘意茶味重d既人。🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹寳島滷大排飯用既係帶骨既大豬排,豬排係先炸後滷,食得出滷汁好足料,一D都唔馬虎,調味恰當,個豬排都好大塊。肉質方面,好軟嫩!🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹
Kiki全日餐 $148
蔥香鵝油雞拌麵
蒜片台式腸
生乳銅鑼燒
凍皇牌珍珠奶茶
寳島滷大排飯
起司鮪魚玉米蛋餅
蛋餅賣相都不錯,打卡好靚。外層脆脆地,有少少既蛋香味,仲有豐富嘅芝士。個餡係鮪魚加玉米,D餡好多,爆晒出黎,食完好滿足。
🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹
總結︰個裝潢好靚,如果坐窗口位,仲可以對住個荃灣西海景成麵,無敵享受。食物質量唔錯,上餐都算快,而且職員既服務都好好,好滿足。可以一試。食完仲可以立即係到買返幾包kiki麵自己返去煮下。
❤️💛❤️💛❤️💛❤️💛❤️💛❤️