2023-09-03
最近好想食片皮鴨,上個月食左一間但有點失望(係片肉鴨🥲),優靈先生話不如去返尖東附近既 「霸王山莊」呢,水準一定穩定麻!都啱,以前佢荃灣有分店時我都成日去食,今次重投佢既懷抱先🤣北京烤鴨(半隻)$238現場即燒,甫坐下就要先點這個,因為等候時間比較長!等左我諗都有35-40分鐘🤔但熱辣辣送上時咩都值得了,潤皮夠熱度用哂蒸紙分隔開,絕對容易處理,靈魂の醬夠香唔會好咸,輕輕掃一掃已經夠味,加入青瓜🥒同韮王,再放上主角烤鴨皮,圈一圈大啖咬落去🤭鴨皮烤得好鬆化,而且唔會一口都係油,果然係招牌菜!大讚❤️🔥小籠包$55食京川滬點可以唔叫小籠包啫,皮薄有點韌度,一口一粒係最完美,勁爆汁🫠一人二粒啱啱好!韮王炒鱔糊$188價錢真係反映質素,鱔糊份量係勁多食極都有,同韮王比例差不多二比一,鱔糊夠彈牙同韮王夾過同銀芽好多!京式賽螃蟹🦀️$120我好耐無食過依道菜了!久違了的味道👅,蛋白加蟹肉滑嘟嘟,加小許陳醋點綴一下,絕對係懷舊既味道!賽螃蟹好飽肚,飽到連甜品都吃不下🫣* 設有加一服務費
北京烤鴨(半隻)$238
小籠包$55
韮王炒鱔糊$188
京式賽螃蟹🦀️$120
賽螃蟹好飽肚,飽到連甜品都吃不下🫣
* 設有加一服務費