2024-10-12 1168 views
旺角食肆林立,同朋友商量好食放題,位於兆萬中心嘅《神戶屋》有驚喜,有大閘蟹啊!刺身拼盤出場,三文魚、帶子鮮甜、極巨赤蝦好大隻、甜蝦、馬刀貝、赤貝、北寄貝…… 各款刺身都非常新鮮,貝類十分爽脆。特別有泰式生蝦刺身。蒸大閘蟹,賣相靚仔,金黃色蟹膏味道勁香濃。蟹粉小籠包,熱辣辣即叫即蒸。黑松露油甘魚壽司,豐富魚脂,入口香滑。燒牛舌,好肥美,燒海蝦,仲有燒菠蘿,好香甜。榴槤炸彈,炸香芋丸,新鮮熱辣辣炸起,好香口。炸鮮奶卷,章魚燒都非常美味。炸芝麻雞翼,非常香脆。
刺身拼盤出場,

特別有泰式生蝦刺身
蒸大閘蟹,賣相靚仔,金黃色蟹膏味道勁香濃。

蟹粉小籠包,熱辣辣即叫即蒸。
黑松露油甘魚壽司,豐富魚脂,入口香滑。

燒牛舌,好肥美,燒海蝦,
仲有燒菠蘿,好香甜。
榴槤炸彈,炸香芋丸,新鮮熱辣辣炸起,好香口。
炸鮮奶卷,章魚燒都非常美味。
炸芝麻雞翼,非常香脆。

2024-10-12 971 views
好耐冇同朋友喺旺角食過嘢,同朋友仔兩個人,後尾揀咗呢間喺旺角兆萬嘅神戶屋日韓放題。入座位置都OK,唔算太窄,落單都係跟返枱面QR code,又快捷又容易check單。一般general ge 放題食物都有。開胃小菜首先要咗份清酒煮蜆,粒數唔算好多,絕對唔會食飽人,落咗清酒都幾好食,如果料酒落多啲仲好。我朋友唔太食海鮮,最後都係得我自己一個食,我叫咗一隻蒜蓉粉絲元貝,當然冇出面酒樓新鮮劏咁好食啦,唔算非常大隻,但以放題質素嚟講我覺得可以接受。所以我刺身拼盤都唔係叫咗好多咋,都係朋友仔睇住我食就算,叫咗最愛嘅甜蝦,泰式生蝦,赤蝦等等,叫做正常發揮,不過不失吧。以性價比來說,都算抵食,整體感覺滿意👍

睇開社交平台都知道呢間係香港很有名的網紅店於是同屋企人餐生日飯就同佢地嚟呢度試下🤭🤭店內的裝潢好特別……😂😂😂有種日本+香港MK style ,的確係幾有特色。店員大概介紹一下有咩食,就準備了第一輪的刺身拼盤,三文魚、甜蝦、墨魚、油甘魚呢啲就基本啦~還有生蠔、大蝦、海膽……等高級刺身,的確幾好食!!!!大推生蠔!!!真係超級好食!!!!😍😍😍😍店員推薦我地吃蒸氣海鮮鍋,扇貝、青口、螺……當然唔少得我最愛的生蠔!!!蒸完仍然鮮味十足!!!炸物和熱食方面都有一定水準,身為榴槤控必食的榴槤炸彈,內裏有滿滿的榴槤漿。即叫即炸,大概等十幾分鐘,其他炸物都十分高質,香脆可口。除咗榴槤炸彈,我又要繼續吹奏炸蠔🤣🤣炸蠔都唔錯,外脆內juicy。其實幾百蚊嘅放題來說,呢間都算係唔錯~而且佢仲要唔係一兩個鐘就趕你走嗰啲,我地食完生日飯仲可以慢慢傾計都仲得~
睇開社交平台都知道呢間係香港很有名的網紅店
於是同屋企人餐生日飯就同佢地嚟呢度試下🤭🤭

旺角有好多放題選擇,今次就try try 近家樂坊,位於兆萬中心嘅神戶屋!!!雖然地方不大,但勝在座位企理,可以容納好多人~食物方面有好多選擇,日、韓、泰等。魚生肉質飽滿,鍋物材料豐富,炸物拼盤味道中規中矩👍🏻整體嚟講 性價比唔算好高,但勝在服務不錯,而且款式種類多🫶🏻如果可以有甜品提供會更加加分🥹
雖然地方不大,但勝在座位企理,可以容納好多人~
如果可以有甜品提供會更加加分🥹
  • 三文魚刺身
  • 芝士燒黃金沙律開邊蝦
  • 一口和牛
2024-10-08 873 views
有朋友自英國來港旅遊,我陪佢去旺角行街食飯,之後去咗兆萬食放題,神戶屋主打日韓放題,提供逾200多款美食,有雞煲、火鍋、刺身、串燒等。升級仲可以任食生蠔和海膽。入座後會先送上一盆海鮮加刺身拼盤,海鮮和刺身份量十足,七彩繽紛嘅拼盤好精美。生蠔、蟹腳、三文魚、希靈魚、帶子、甜蝦、赤貝等都新鮮肥美,口感有彈性,味道鮮甜。赤蝦大隻肉質鮮甜彈牙。海膽軍艦:橙黃色的海膽味道甘甜,質感細膩,幾乎入口即溶,加片青瓜可增加口感。黑松露油甘魚壽司:油甘魚魚油甘香,加上黑松露油令味道提升。火炙沙律燒三文魚腩壽司口感軟綿,入口即化。魚油味香濃。燒鯖魚嫩滑又香口。燒菠蘿又酸又甜又多汁。炸物即叫即炸,香脆可口。餐廳提供日韓汽水及啤酒任飲!最後還有一系列甜品及雪糕。
有朋友自英國來港旅遊,我陪佢去旺角行街食飯,之後去咗兆萬食放題,神戶屋主打日韓放題,提供逾200多款美食,有雞煲火鍋刺身、串燒等。升級仲可以任食生蠔和海膽。

赤蝦大隻肉質鮮甜彈牙。

黑松露油甘魚壽司:油甘魚魚油甘香,加上黑松露油令味道提升。
火炙沙律燒三文魚腩壽司口感軟綿,入口即化。魚油味香濃。

燒鯖魚嫩滑又香口。
燒菠蘿又酸又甜又多汁。

炸物即叫即炸,香脆可口。

餐廳提供日韓汽水及啤酒任飲!最後還有一系列甜品及雪糕。
2024-10-06 1050 views
早前在社交媒體上看到很多有關這間放題店的帖子和影片😂好像是網紅店🤩🤩🥰😍😍😍於是便和朋友去探店一入座店員便先準備了第一輪的刺身拼盤,除了常見的三文魚、甜蝦、墨魚……等刺身,還有生蠔、大蝦、海膽等高級刺身。接着店員推薦吃蒸氣海鮮鍋,扇貝、青口、生蠔、螺……甚麼都有,鮮味十足。我們還試了炸物,品質很好,即叫即炸。炸雞皮串油香四溢,炸鮮奶卷外脆內軟,榴槤炸彈榴槤控必點!炸天婦羅蝦和炸生蠔都是高水準。熱食則推薦牛舌和鹹蛋黃大蝦,都是超級惹味!仲有不同口味炸雞~選擇很多!店內裝潢都很有風格,十分舒服的環境。人均二三百,放題來說是十分高性價比!@kobe_fusion__8f#神戶屋 #神戶屋日韓放題 #兆萬放題 #旺角美食 #香港放題
早前在社交媒體上看到很多有關這間放題店的帖子和影片😂
好像是網紅店🤩🤩🥰😍😍😍
於是便和朋友去探店

@kobe_fusion__8f
2024-10-05 1205 views
本身想book 其他餐廳但全部都冇位,最後唯有book呢間,好伏…..book 左8pm,結果8:4X先入島去,企咗喺門口半個幾鐘…之後揀左B set每位$4XX,接近$500位,因為食物種類多所以價錢還可以~餐廳提供嘅梅酒、飲品、雪糕都還可以接受,但個B set 包括長腳蟹、生蠔、醬油蝦、鮑魚等都非常有問題,食得出非常唔新鮮,肉質好霉好難食,完全食唔落口…. 唯有只食串燒炸物熟食,都好一般,但起碼食得。超級唔推薦呢間餐廳,依家對放題好大陰影….
超級唔推薦呢間餐廳,依家對放題好大陰影….
2024-10-04
Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
$493 (Dinner)
  • 燒菠蘿
星期六喺旺角行行吓街 見到兆萬樓下有啲哥哥極力推薦佢哋嘅放題 咁我哋就上去試吓啦 😂 我同朋友已經做好分工 第一步先食佢哋嘅刺身 我哋點咗好多唔同類型嘅刺身 包括三文魚 生蠔 🦪 北寄貝 佢哋真係做到我哋落單幾多件佢就俾幾多塊 絕對冇漏單嘅情況出現 好抵讚👍🏻👍🏻 佢哋嘅刺身好靚好新鮮 尤其是係生蠔一啲都唔腥 絕對係out of expectation😎 所以我朋友一口氣食咗四隻 而我最鍾意嘅但係佢哋嘅甜蝦同埋三文魚 甜蝦好新鮮好鮮甜 🤓🤓🤓 之後我哋就點咗唔同嘅壽司 🍣 我最鍾意食嘅芝士三文魚火炙壽司 燒過嘅芝士真係好香 同三文魚Perfect match 😏😏 而朋友就鍾意食花之戀😂😂 最後我哋叫咗啲熱食 ~ 例如烤雞皮同埋炸雞軟骨 佢哋嘅燒雞皮超好食,成為咗我嘅第一名!😝😝 朋友就最愛佢哋嘅蒜香牛柳粒 佢話覺得真係好香好好食 最後佢自己又叫多咗兩碟😂 因為平時夜晚唔想食到咁飽先瞓覺 所以中午既日式放題就真係好啱我哋 食完仲可以慢慢消化 性價比亦都更高🤪🤪🤪#香港美食# #香港火鍋 # #旺角探店# #美食探店# #香港旅遊 #香港特種兵 #香港日式放題 #香港放題 #旺角放題

2024-09-30 1488 views
環境很不錯,在一個寫字樓上面,比較清淨寬敞。點了一個放題套餐,兩個人也吃飽啦,菜品擺盤很精緻,食材和味道都不錯,就是吃多了會稍微有點點膩。最後還送了一個解膩的甜點冰淇淋。服務也挺好,收餐盤很及時。金槍魚入口即化,滿足感沙拉沙拉搭配的醬汁很開胃,煎鮑魚鮑魚旁邊搭配了肝醬,還撒了金箔,原味或者沾肝醬都很不錯,Q彈。牛肉也特別滑嫩,搭配了無菌蛋,和一個圓圓的小米飯,把牛肉裹上蛋液簡直了。食日本放題真開心, 勁多野食又豐富, 呢個炸物真係炸得好香脆,偶然食打煎炸嘢係人都會㗎啦,佢有好多炸物可以揀,吃得到現點現炸的雞腿、腿排各1塊,炸雞外酥內嫩又多汁,酥酥脆脆的外皮相當過癮,加上鮮嫩多汁的雞腿肉,熱騰騰的炸物特別吸引! 食番令人回味既青魚有d感動~ 我叫左幾轉,唔同時期都差唔多,都係兩輪,海膽好食過以前,又有吞拿魚,食齊海膽毛蟹深海池魚都好滿足! 而且新鮮鮮甜,啖啖肉! 有D人芝士的, 口感都非常特別,食落去係 creamy好CHEESE
環境很不錯,在一個寫字樓上面,比較清淨寬敞。
相信港人對兆萬「劣食之塔」的暱稱都不陌生,兆萬樓上各層各戶不乏的都是放題餐廳,因為質素參差,自出社會工作後也甚少到兆萬覓食。早些日子,從朋友口中得知原來有些餐廳已經轉手,食物水準及餐廳經營大有改善。上周便膽粗粗地跟朋友相約到兆萬老店舖「神戶屋」一試究竟。剛到餐廳能見到餐廳格局與早年大抵相同,牆壁及卡位後貼有充滿日本風味的風景海報,墨綠色的皮椅,整體環境說不上非常雅致,但大致舒適乾淨。剛入座職員便熱情地招待,向我們介紹入座時間及價錢各項。放題包括職人料理一份,我與朋友選擇了日式和牛壽喜燒,其餘還有雞煲及海鮮蒸鍋等。日式和牛壽喜燒的味道不過不失,火鍋肥牛片與其他火鍋菜帶點壽喜燒醬油味湯底,味道咸香易入口,推薦喜歡壽喜燒火鍋的人一試。隨即上菜的是餐廳按人數準備的刺身拼盤,賣相令人喜出望外,擺盤尤其精緻,以乾冰襯托,突出刺身的鮮艷色澤。刺身種類多,其中以三文魚及鮮蝦最為新鮮,三文魚帶點油脂,入口鮮味十足,性價比高👍🏻!其他刺身則表現平穩,水準平均一致。另外我們也點了生蠔、長腳蟹及鮑魚拼盤。值得讚賞的是,「神戶屋」的食物種類的確很多,竟然連生蠔及鮑魚等均有提供,能滿足客人想多吃不同種類的需求。生

另外我們也點了生蠔、長腳蟹及鮑魚拼盤。值得讚賞的是,「神戶屋」的食物種類的確很多,竟然連生蠔及鮑魚等均有提供,能滿足客人想多吃不同種類的需求。生蠔海水味略重,鮮味不太突出,欣賞處理過後腥味不重,口感滑,能滿足想吃生蠔的慾望!而鮑魚及長腳蟹沒有多餘的調味,反而襯托出原本海鮮的鮮香,完全沒有雪藏味,絕對值得一試!

除了刺身外,相信炸物亦是一大重點。比起數年前多了許多炸物款,淨是韓式炸雞已經有三款不同口味,其中包括甜辣口味、芝士味及蜜糖芥末味。個人最喜歡甜辣味,竟然與出面韓國餐廳分不出高下,甜味適中,適合喜歡韓國炸雞的你!另外,炸鮮奶及炸天婦羅亦非常惹味,炸粉恰到好處,口感脆薄,不是翻炸亦沒有油饐味,值得讚賞!

來到重點推薦!原來廚房廚師曾經是中餐大廚,有幸與職員寒暄幾句後,廚師大展身手,炒了幾道中菜,當中包括三色椒甜酸醬炸青口,黃金流沙炒蟹以及蒸大閘蟹。每一款菜都媲美街外的中菜館,可以見到每一款海鮮都極為新鮮,烹調的過程絕不馬虎,並不因為是放題任食敷衍了事,當中以三色椒甜酸醬青口最為優秀,連不喜歡吃海鮮的朋友都讚不絕口!

除了上述的重點推介外,另外亦散叫了各樣小食,鰻魚串及豉椒炒牛柳粒等等,食物品質全部都在期望以上,大力推薦大家可以按自己喜歡的口味隨意點選!拍心口保證「劣食之塔」已經名存實亡⋯起碼「神戶屋」值得以賦予優秀餐廳之名銜!
2024-09-23 1551 views
終於搵到又好食性價比又高嘅日式午市放題💓男朋友話我哋都好耐冇食放題,所以佢今日放假就帶咗我去位於旺角嘅神戶屋食午市放題放肆一下🤪 我哋兩個點左一大盤刺身😉 有三文魚北寄貝生蠔🦪螺肉甜蝦等等 超級多唔同嘅選擇 睇相都見到每隻生蠔都脹卜卜好大隻 生蠔超鮮甜 完全唔會有腥味 食完一隻又一隻 我就鍾意食佢哋嘅甜蝦 ~ 佢哋嘅蝦有三款 三款都各有千秋 但係都係超級甜 食得出好新鮮🥹🥹🥹 我仲點咗好多唔同類型嘅熟食 例如牛油粟米 燒雞皮炸雞軟骨黃金奶油蝦等 👏🏻👏🏻👏🏻 想讚吓佢哋嘅黃金奶油蝦真係好好食 首先佢做得好香 真係一入口就會食到濃濃嘅鹹蛋黃味 啲蝦亦都係新鮮嘅 絕對拍得上出面平時食到嘅奶油蝦 同埋佢哋嘅燒雞皮都好出色 真係好脆口 亦都係超級大塊 絕對唔係嗰啲一啖串燒 所以食落去都好有滿足感💁🏻‍♀️之後仲點咗啲壽司同埋拎咗啲小食就已經好飽啦 雖然我哋戰鬥力唔係好強,但係我哋都覺得好滿足 因為佢哋嘅食物質素都係高質嘅完全冇失望👍🏻👍🏻👍🏻😎 #香港美食# #香港火鍋 # #旺角探店# #美食探店# #香港旅遊 #香港特種兵 #香港日式放題 #香港放題 #旺角放題 #兆萬
終於搵到又好食性價比又高嘅日式午市放題💓

今日中秋節吃飯。諗住去食放題唔洗煩。 誰不知入左x店。廣告就話三個鐘坐低就變左兩個鐘。。當你一報到即刻計時不是等你坐下才計時,幾樣都不能計較。但係我點餐,叫左三次魚生刺身,嚟左一次之後無曬影。最愛肯定便是燒菠蘿,如圖示,根本一啲燒烤也沒有。放白砂糖到菠蘿面。再搵火槍加鹽。我等到啲菠蘿啡色,睇落去咪似燒烤菠蘿囉。冇糖尿食多幾次包你糖尿。打邊爐果啲牛肉豬肉血色無血色唔知放左幾耐?今天的經歷簡直是中秋一大遺憾事件。所以絕無下次最後總結。食材選擇少。不新鮮。真砂糖假燒烤波羅。那款一口牛肥膏多。一入口咬兩下即吐。我真係估唔倒咁樣嘅食店都仍然有顧客。。絕對有辱香港美食天堂之名。而且,客可以纲上買張199蚊餐飲券。內文沒有寫今天17號不能夠用只係話18號不可用。我買左,最後發現即係話比人呃咗因今晚可用。。奸商奸人永遠最最無敵。。各位食客請注意注意。。埋單每人300幾400,佢就真係賺到發。

打邊爐果啲牛肉豬肉血色無血色唔知放左幾耐?
今天的經歷簡直是中秋一大遺憾事件。所以絕無下次

各位食客請注意注意。。

埋單每人300幾400,佢就真係賺到發。

2024-09-17 1980 views
其實我本身對食都冇咩要求,食得落口是但搵間放題食我都冇意見 就算麻麻地我都冇唔會比差評人地,畢竟你一個人任食老實講我都覺得幾百蚊係應該比,但我真係從來冇食過一間放題可以難食到我要寫評價,門口店員話$449坐低先講$469+1再九折,咁過節日子都正常既無所謂啦,之後開始上菜,我地落既嘢即刻就有 之後就到佢本身一定會跟既頭盤刺身,海膽壽司之類一堆嘢 刺身真係犀利,我唔知係佢廚房雪櫃太耐冇清潔定點,d刺身一陣臭腥味+雪藏左好耐個種雪櫃臭冰味,個生蠔真係犀利,冇味都好過佢,臭L到要講粗口dllm(對唔住講左粗口唔L好意思),落幾多檸檬同醬都掩蓋唔到個陣臭味,$10蠔都好食過佢10倍,仲有仲有個清酒煮蜆我幾乎每次去食放題都會叫我見間間食都唔伏應該呢間都唔會衰得去邊啦,哈原來係清水煮蜆黎,其實拍咁多片賣咁多廣告,不如你考慮下正視翻你間舖根本既問題先?究竟係廚房d廚師出事定係你老闆唔捨得係食材上落翻dd(真係唔要求多,dd咁多就得)心機落去.最後坐低,每樣 刺身食左小小,就開始肚痛想去廁所(建議有便秘既人真係要黎試下,包你去得非常暢順).真係垃圾,太恐怖....
Other Info. : 其實係廚房d廚師出事定係你老闆唔捨得係食材上冇管理過 其實落翻dd(真係唔要求多,dd咁多就得)心機落去做,或者洗下d雪櫃可能真係冇咁臭呢?
2024-09-17
$450 (Dinner)
朋友揀左間旺角放題食晚飯好耐無食放題 唔知自己食量如何՞⸝⸝'ᜊ'⸝⸝՞ 好多員工幫手 ⁰̷̴͈ᴥ⁰̷̴͈ 食物都好快上 我地2個女仔 張枱都夠位擺食物食物有好多選擇 連雞煲打邊爐 ༘♡ 甚至係冷盤 海鮮 炸物 麵食 蔬菜 都有你想食咩就有咩ᜊ꒰๑˃͈꒵˂͈๑꒱ᜊ ꔛ炸物ꔛ韓國炸鮮奶好好食 上枱仲好熱 個鮮奶又甜又濃 係我食過既炸鮮奶入面最好食(˘❥˘)ꔛ馬拉盞炒通菜ꔛ要食返啲蔬菜補下 炒得夠入味仲要有好多蝦米仔 ᕑᗢᓫ份量都幾多 2個女仔差啲食唔曬ꔛ韓國麻辣帆立貝ꔛ少辣 但有好多粒帆立貝 鍾意食海鮮既人必點ᵔ⤙ᵔ ꔛ四川香辣雞煲 ꔛ 細細地既雞煲啱啱好 啲雞肉算多 仲可以叫餸食 味道又夠 ˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑ 飲品都有我最愛既 •͈ ₃ •͈ ꔛ燒仙草爽 ꔛ我飲左5罐甜品有啫喱 泡芙 布甸 雪條 豆腐花 其實我好想再食 估唔到我個胃細左 我仲有好多野未食 唔甘心呀!o̴̶̷᷄ ·̭ o̴̶̷̥᷅

朋友揀左間旺角放題食晚飯

甜品有啫喱 泡芙 布甸 雪條 豆腐花

其實我好想再食 估唔到我個胃細左
我仲有好多野未食 唔甘心呀!o̴̶̷᷄ ·̭ o̴̶̷̥᷅
2024-09-17 1098 views
一早係openeice 訂位,今日3人行由12:00食到下午5點多,足夠時間同朋友傾下計。食物種類多,有刺身,新鮮好味、燒菠蘿-第一次食菠蘿有層焦糖,必試,好好味!炸物粉漿唔厚,熱辣辣👍🏻又有火鍋、甜品唔算多,雪條款式有十多款。吃得好滿足!值得一讚-侍應生服務態度好好!
一早係openeice 訂位,今日3人行由12:00食到下午5點多,足夠時間同朋友傾下計。食物種類多,有刺身,新鮮好味、燒菠蘿-第一次食菠蘿有層焦糖,必試,好好味!炸物粉漿唔厚,熱辣辣👍🏻又有火鍋甜品唔算多,雪條款式有十多款。吃得好滿足!
值得一讚-侍應生服務態度好好!
2024-09-14
$323 (Lunch)
Celebration
Birthday