2023-01-06 25 views
今日黎到銅鑼灣呢間居酒屋,餐廳既空間雖然唔大,但係裝潢非常有心思,牆上痴滿哂唔同品牌既酒既招紙,亦都畫左好有特色既壁畫,好有感覺!✨鰤魚刺身呢個刺身係餐廳既本日推介,刺身彈牙清爽,味道濃郁溫厚。 食落唔會有生魚既腥臭味,而且魚脂豐富,帶有鮮甜味道,對於第一次食鰤魚既人都唔會難接受~✨豚角煮豚角煮即係紅燒肉,採用腩肉既位置黎烹調,豬肉肥瘦相間,燉過之後變得軟稔,入口即化。角煮味道偏甜,配上大蔥同芥末籽,大大減輕左油脂和肥膩感,吃落口都唔智有太大負擔。✨串燒:雞肉大蔥、牛舌兩者既食材都夠新鮮,所以只係用鹽輕輕調味已經好好食。雞肉大蔥用左雞髀肉,啲皮脆卜卜,入面既京蔥夠juicy。牛舌彈牙,烤到啱啱好,入面仲好tender又多汁。✨烤飯團第一次食烤飯團,原來都幾得意。外面烤到焦香,脆脆地,感覺有少少似飯焦。成個飯團配埋上面既醬料同紫菜食,味道冇咁寡淡,不妨一試

✨鰤魚刺身

✨豚角煮

✨串燒:雞肉大蔥、牛舌

✨烤飯團
同甜妹慶祝聖誕去邊度食嘢好,當然要食返餐好㗎啦😚我哋就去咗食日本嘢,好似好少同你食日本嘢,趁今個聖誕🎄食返夠本!環境裝修得好有日式風味,直頭好似去咗日本居酒屋咁🇯🇵坐得都幾舒服~🐟銀鱈魚刺身銀鱈魚有六大塊,每塊都係厚切🤩睇得出刀工好好,而且一啲都唔腥,配埋隔離啲配菜食都好好食😋🥞牛油果鰻魚PancakePancake有3個,入邊除咗有牛油果🥑鰻魚之外,仲有芒果🥭同蟹子,當然唔少得就係我最鍾意嘅沙律醬😘直頭冇得彈!🍣帆立貝同赤身我哋食咗呢兩款壽司,非常新鮮,油脂分布十足,而且大大粒,好足料🤩🍢白鰻魚串燒燒得幾香脆,食得出有醃過,唔需要點汁都可以直接食!👍🏻可以encore!🍤龍蝦天婦羅第一次食龍蝦天婦羅,啖啖肉😚同埋發現咗新大陸,原來好食嘅天婦羅係唔需要點天婦羅汁㗎🤪我哋仲要好蠢咁問人拎汁🥹🍙燒飯團個飯團半隻手掌咁大,上面啲醬汁甜甜地,食落脆卜卜咁,不過咸咗少少,送飯一流🤣食完成個人暖笠笠好舒服☺️總括而言 (5個💚係最高)好味指數 : 💚💚💚💚🤍服務態度 : 💚💚💚🤍🤍環境打卡 : 💚💚💚💚🤍回頭指數 : 💚💚💚💚🤍📍九鬼居酒屋🏢銅鑼灣耀華街21號華耀商業大廈地下7號舖🕗星期一至日 12

🐟銀鱈魚刺身

🥞牛油果鰻魚Pancake

🍣帆立貝同赤身

🍢白鰻魚串燒

🍤龍蝦天婦羅

🍙燒飯團

總括而言 (5個💚係最高)
好味指數 : 💚💚💚💚🤍
服務態度 : 💚💚💚🤍🤍
環境打卡 : 💚💚💚💚🤍
回頭指數 : 💚💚💚💚🤍

📍九鬼居酒屋
🏢銅鑼灣耀華街21號華耀商業大廈地下7號舖
🕗星期一至日 12:00 - 15:00/ 17:00-23:00

#啤酒 #beer #威士忌 #whisky #串揚 #銅鑼灣 #銅鑼灣餐廳  #日式餐廳 #japanesecuisine #cwbrestaurant
2022-12-28
2023-01-02 33 views
仍然都係一星期返一日公司, 所以每次返公司lunch 都會食好d~今次黎到耀華街既日式餐廳 - 九鬼居酒屋!lunch set有好多選擇,我地叫左北海丼、特上壽司定食八貫+烏冬。每個set 先來個前菜,每人一碟煙鴨胸,有2大塊,食落都幾厚肉!而沙律菜同芝麻醬撈埋食都好開胃!特上壽司定食八貫+烏冬今日有吞拿魚、帆立貝、左口裙邊、秋鮭、魷魚、鰤魚、吞拿魚蓉卷等等。刺身整體厚身、新鮮、甜美;當中最中意左口裙邊,食落鮮嫩肥美,脂厚油香!烏冬以鰹魚湯熬製,口感滑溜煙韌,而且湯頭鮮味十足,唔錯~北海丼飯用上幾款刺身,包括三文魚、赤身、秋刀魚、帶子,鯛魚,三文魚籽!全部都勁鮮美,又厚身~三文魚籽粒粒晶瑩剔透,正!最後我地仲追加玉子燒,佢係採用蘭王蛋製成的!食落口感濕潤、鬆軟,上面仲有好多木魚絲,味道豐富!overall 環境唔錯, 地點方便, 價錢都合理~下次會再黎!
今次黎到耀華街既日式餐廳 - 九鬼居酒屋!

特上壽司定食八貫+烏冬

烏冬以鰹魚湯熬製,口感滑溜煙韌,而且湯頭鮮味十足,唔錯~

全部都勁鮮美,又厚身~三文魚籽粒粒晶瑩剔透,正!

最後我地仲追加玉子燒,佢係採用蘭王蛋製成的!
食落口感濕潤、鬆軟,上面仲有好多木魚絲,味道豐富!

overall 環境唔錯, 地點方便, 價錢都合理~
下次會再黎!
2022-12-29
2022-12-29 31 views
銅鑼灣小店林立,見到間以日式武士做設計幾特別,一於試吓❗️Lunch set menu 選擇多,除了丼飯、壽司、串燒、烏冬🍜亦有較罕見的生酮餐定食❗️照顧到不同客人需要,亦可以優惠價追加小食‼️👏🏻 蘭王蛋安格斯小牛排丼 $158賣相吸引✨蘭王蛋呈深黃色,安格斯外皮烤至焦香~還有滿滿的椰菜絲🥗肉質嫩滑,牛味濃郁~小牛排油脂較少,口感爽口又健康❗️蘸蛋汁同吃好滋味~蒲燒鰻魚丼 $118鰻魚醃得入味~口感細緻,味道香甜❗️唔係超市爽彈彈鰻魚🐟🐠以呢個價錢有2大片,絕對有驚喜‼️另外再追加有幾款小食🥢壽司兩貫 $38今日壽司係伊助木魚刺身壽司🍣刺身新鮮,味道較淡身,清清地吃其鮮味~蟹膏豆腐 $38蟹膏濃郁豐厚,配埋軟綿綿豆腐口感一流✨明太子雞翼 $28雞翼飽滿,外皮炸得香脆~內裏明太子鹹香惹味,啖啖肉❗️
銅鑼灣小店林立,見到間以日式武士做設計幾特別,一於試吓❗️

蘭王蛋安格斯小牛排丼 $158

蒲燒鰻魚丼 $118

鰻魚醃得入味~口感細緻,味道香甜❗️
唔係超市爽彈彈鰻魚🐟🐠以呢個價錢有2大片,絕對有驚喜‼️

另外再追加有幾款小食🥢

壽司兩貫 $38

蟹膏豆腐 $38

蟹膏濃郁豐厚,配埋軟綿綿豆腐口感一流✨

明太子雞翼 $28

雞翼飽滿,外皮炸得香脆~內裏明太子鹹香惹味,啖啖肉❗️

2022-12-18
Type of Meal
Lunch
2022-12-27 25 views
Kuki Izakaya 九鬼居酒屋 🏮銅鑼灣一間比較型嘅居酒屋😏佢哋嘅室內裝飾已經吸引到我,尤其是係佢哋牆上面嘅一個面具🤭九鬼五點前刺身盛:$438今次嗌嘅刺身盛包括了伊佐木魚,帆立貝,池王,三文魚同鰤魚,整體黎講都唔錯。但menu上嘅相有海膽,望落更吸引,但今次就無,所以對款式有要求嘅,記得要問下店員啦~A4和牛:$98一見到和牛串燒就揀咗佢啦😂好厚同埋一咬落去爆汁🥰甲羅燒:$88記得將蟹殼入面嘅蟹膏同埋蛋黃撈埋一齊先擺上飯糰食🤩三文魚籽爆丼:$138啖啖都充滿三文魚籽真係好幸福,飯的份量對比三文魚籽剛好,但係整體份量只是一個小杯份量🙌整體食物質素唔錯,店內裝飾也很特別,但承載食物的碗碟器皿就一般,所以唔係好適合打卡,雖然價錢偏貴,但食野傾計都唔錯的~ 🤩。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。餐廳:Kuki Izakaya 九鬼居酒屋 地址:銅鑼灣耀華街21號華耀商業大廈地下7號舖
Kuki Izakaya 九鬼居酒屋 🏮

九鬼五點前刺身盛:$438

A4和牛:$98
一見到和牛串燒就揀咗佢啦😂好厚同埋一咬落去爆汁🥰

甲羅燒:$88
記得將蟹殼入面嘅蟹膏同埋蛋黃撈埋一齊先擺上飯糰食🤩

三文魚籽爆丼:$138

。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
餐廳:Kuki Izakaya 九鬼居酒屋
地址:銅鑼灣耀華街21號華耀商業大廈地下7號舖
銅鑼灣武士風居酒屋 — 九鬼居酒屋 前日放工去咗銅鑼灣耀華街食嘢,呢間九鬼居酒屋係以日本武士為主題🏮主打日式串燒、刺身、卷物等日式美食~北海道十勝A4和牛壽司($138)和牛燒得半熟,有火炙的味道,脂肪分布得好平均🦪廣島蠔串燒($48)使用刺身級廣島蠔,將佢輕輕一燒,好爆汁,鮮味十足厚切牛舌($68)好爽口、大舊厚肉,調味啱啱好,咬落充滿油脂自家製免治雞肉棒($68)入口微酸,咬落有雞軟骨,中間加咗洋蔥🧅食起嚟更有咬口鰹魚湯烏冬($38)個湯好似用咗魚頭煲湯一樣,勁鮮甜!完全冇諗過咁好飲!即刻飲晒成碗湯!🤤
銅鑼灣武士風居酒屋 — 九鬼居酒屋

北海道十勝A4和牛壽司($138)
和牛燒得半熟,有火炙的味道,脂肪分布得好平均

🦪廣島蠔串燒($48)
使用刺身級廣島蠔,將佢輕輕一燒,好爆汁,鮮味十足

厚切牛舌($68)
好爽口、大舊厚肉,調味啱啱好,咬落充滿油脂

自家製免治雞肉棒($68)
入口微酸,咬落有雞軟骨,中間加咗洋蔥🧅食起嚟更有咬口

鰹魚湯烏冬($38)
2022-12-25 29 views
打工仔每日最煩既事就係Lunch食咩好🫠 耀華街出名多野食我就同同事決定去揀下,最後俾呢間武士風設計吸引左入去,見佢仲有lunch set♥ 明太子火灸左口群邊丼 $98明太子同左口魚都係我食日本野必選😆 火炙燒過既左口魚油脂豐富,份量都好多同明太子醬一齊遮哂成碗飯XD 而且面頭仲有大量蟹子食落好豐富♥ 特上刺身定食 $168刺身分別有三文魚、鰤魚、池魚、油甘魚仲有舊玉子,件件都好厚切肥美又新鮮套餐都包左前菜係胡麻醬沙律加鴨胸🥗,同味噌湯(有好多海帶😍)♥ 蘭王玉子燒🥚 $28玉子燒係冷盤,濃厚蛋香面頭仲有木魚好好既配搭♥ 明太子雞翼 $28 雞翼炸得香脆,內裏釀左明太子鹹香味十足

♥ 明太子火灸左口群邊丼 $98

♥ 特上刺身定食 $168

♥ 蘭王玉子燒🥚 $28
玉子燒係冷盤,濃厚蛋香面頭仲有木魚好好既配搭

♥ 明太子雞翼 $28
雞翼炸得香脆,內裏釀左明太子鹹香味十足
2022-12-21 22 views
餐廳以武士為主題 店內佈置唔同武士嘅日式裝飾畫 餐廳正中間有一個霓虹燈整成嘅武士裝飾 非常型格🫠午市有多款既定食 定食包麵豉湯 煙鴨胸沙律既前菜 另外加錢可以額外追加小食 今次加咗玉子燒 午餐食夠晒飽肚 1️⃣北海丼呢個係刺身飯 有三文魚赤身鰤魚 魚子 蟹柳 材料非常之新鮮 而且件件刺身都好厚肉😝正丫 好豐富2️⃣特上壽司八貫 配湯烏冬壽司有赤身 鰤魚 三文魚 帆立貝 蟹籽 腐皮 油甘魚 剌身大大件好新鮮又肥美 值得一試💪🏻 最鍾意食油甘魚壽司 用火槍燒一燒 好香 另外鰤魚都係第一次食 唔腥好鮮甜3️⃣蘭王玉子燒玉子燒好嫩滑 有蛋香 唔錯😁 一D都唔會溜
1️⃣北海丼

2️⃣特上壽司八貫 配湯烏冬
另外鰤魚都係第一次食 唔腥好鮮甜

3️⃣蘭王玉子燒
玉子燒好嫩滑 有蛋香 唔錯😁 一D都唔會溜

🍪【#銅鑼灣】九鬼居酒屋 Kuki Izakaya 💥濃厚武士風打卡地 特上壽司+串燒定食💥.🍪九鬼居酒屋以濃厚武士風為主題,一入門口就見到右邊嘅🎨武士壁畫,鮮艷兼且超巨型,啱晒打卡📸!牆上掛上唔少武士畫作,但最吸引嘅莫過於酒吧區上嘅武士🚦霓虹燈,好精緻影相好靚😍!.🍪午市套餐$78起,有🐡魚生飯、🐡刺身、🍢串燒、🍣壽司定食等等任君選擇,係午市食好啲之選🫰🏻!餐廳更有少見嘅生酮餐定食,迎合各人需要😆。~~~~~~~~~~~~~🍽生酮餐定食 Keto Diet Set Meal 前菜 Appetizer:🐟三文魚沙律 Samlon Salad- 估唔到三文魚咁厚身,好足料!🫘冷奴 Cold Tofu- 經典前菜,芝麻醬凍豆腐,淡淡豆香味唔錯。🍄炒什菌 Mushroom- 一樣份量慷慨,什菌有埋焦糖洋蔥,加倍惹味,仲落咗啲黑松露醬。味噌湯 Miso Soup六款串燒 6 Type Kushiyaki $1981️⃣雞翼2️⃣雞胸軟骨3️⃣牛舌4️⃣伊比利亞豬5️⃣生藥6️⃣秋葵去居酒屋點可以唔叫串燒😋!六款串燒中最鍾意🐥雞翼同🐔雞胸軟骨,雞翼鹽味似乎有啲重手😳,但燒得勁惹味🤩!雞胸軟骨肉同骨比例相若,夠肉食又夠咬
🍪【#銅鑼灣】九鬼居酒屋 Kuki Izakaya
💥濃厚武士風打卡地 特上壽司+串燒定食💥
牆上掛上唔少武士畫作,
但最吸引嘅莫過於酒吧區上嘅武士🚦霓虹燈,好精緻影相好靚😍!

🍽生酮餐定食 Keto Diet Set Meal
前菜 Appetizer:

味噌湯 Miso Soup
六款串燒 6 Type Kushiyaki $198

去居酒屋點可以唔叫串燒😋!六款串燒中最鍾意🐥雞翼同🐔雞胸軟骨,雞翼鹽味似乎有啲重手😳,但燒得勁惹味🤩!雞胸軟骨肉同骨比例相若,夠肉食又夠咬口🥰。牛舌同豬都係肉味香濃,保留到食材鮮味👍🏻。生藥同秋葵對比下比較普通,但有菜食當然更健康🤭!一開始覺得$198索價太高🥶,好彩原來前菜好豐富,到最後係食到好飽。
🍽 特上壽司八貫(配湯烏冬)$168
Premium Sushi (w/udon)
以上定食包括前菜、味噌湯及白飯
The above meal is served with miso soup, side dish and rice.

1️⃣赤身2️⃣左口魚裙邊3️⃣拖羅蓉4️⃣芥辣螺頭
5️⃣蜜柑真鯛6️⃣三文魚7️⃣伊左木8️⃣鰓魚
話明特上壽司,餐廳精選一系列食材,一啲都唔馬虎🥸!好欣賞魚生每塊都好厚,滿足晒我食壽司嘅慾望,仲可以試到平時少食啲嘅魚類🥳!當中特別鍾意伊左木,魚味好香濃🤩!赤身都好正好大件!烏冬不過不失🤔,前菜係軟滑香甜大蕃茄🍅,淋上芝麻醬好夾。
~~~~~~~~~~~~~
🍪整體嚟講定價略高🫣,今次壽司拼盤性價比高過串燒。居酒屋佈置別出心裁,食物用心製作,值得支持!💪🏻
味道 Taste:🍪🍪🍪🍪/5
環境 Ambience:🍪🍪🍪🍪/5
💸消費 Spending:$201 /人 Person
🔥推介度 Recommendation:4/5
📍九鬼居酒屋 Kuki Izakaya
@kukiizakaya
2022-12-14
$201 (Lunch)
呢間位於銅鑼灣的居酒屋,最特別係居酒屋以武士為主題,餐廳掛上多幅武士掛畫👺和擺放了很多日本酒瓶,幾有日本feel,有點去了日本旅行的感覺!1. 🦪厚岸生蠔 ($78)厚岸町位於北海道東岸,是出產生蠔的勝地,亦是日本唯一全年都有產出生蠔的地方,口感Creamy,好大隻和肥美,蠔肉甘甜鮮味!😍2. 🐟喜知次壽司 ($98/2件)喜知次有「海中紅寶石」的美譽,是可遇不可求的珍貴深海魚王,牠不單只難以捕捉,而且一出海水會立刻死亡。魚脂特別肥厚,使其肉質更加美味,壽司經過火炙,魚油甘香,肉質嫩滑!😋3. 🐣燒鳥盛 ($238)餐廳用上本地雞作燒鳥盛,醬汁調得好惹味,雞翼連雞翼尖炸到外皮香脆,肉質嫩滑Juicy! 另外仲有雞蠔肉,每隻雞只有兩塊,好珍貴!☺️

1. 🦪厚岸生蠔 ($78)

2. 🐟喜知次壽司 ($98/2件)

3. 🐣燒鳥盛 ($238)

2022-11-10
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$220 (Dinner)
  • 喜知次壽司
  • 厚岸生蠔
2022-11-29 39 views
發掘左銅鑼灣新居酒屋🏮 雖然今次食午餐冇飲酒但整體氣氛都好好‼️ 假期lunch walkin都ok 但夜晚一定好旺場要book👀Lunch 真係好抵食 位置又方便 聚會一流🥳❣️明太子火灸左口群邊丼 $98見到呢個配搭就秒速決定咗🤣 明太子同左口魚都係我最愛💕燒過嘅左口魚 油脂豐富 而且份量都多 cover左碗飯🐟再加上大量明太子醬 蟹子🦀同魚子🐟 仲有蔥同埋醃蘿蔔🥲 真係超級有誠意‼️因為兩日都係白飯殺手 所以好快就食晒碗飯🍚明太子醬太突出 可能一半飯有醬已經OK🤌🏻 可以食多啲魚嘅味👅❣️蒲燒鰻魚丼 $118媽媽最愛鰻魚🐟 有成條質素唔錯嘅鰻魚 唔會好多骨有燒過多醬汁🔥 配上蛋絲同珍珠米 媽媽表示滿意( ˘͈ ᵕ ˘͈ )❣️豚肉薑汁燒丼 $78都係好食☺️ 定價好合理 煮到好入味洋蔥都甜👍🏻 又係白飯殺手🥷❣️前菜 味噌湯 以上嘅價錢已經係套餐 ( ˙༥˙ ) 胡麻醬沙律竟然仲有兩塊鴨胸🥗 味噌湯好多昆布🍲已經好飽冇再加小食🥲 會下次再嚟食‼️
Lunch 真係好抵食 位置又方便 聚會一流🥳

❣️明太子火灸左口群邊丼 $98
見到呢個配搭就秒速決定咗🤣 明太子同左口魚都係我最愛💕
燒過嘅左口魚 油脂豐富 而且份量都多 cover左碗飯🐟
因為兩日都係白飯殺手 所以好快就食晒碗飯🍚

❣️蒲燒鰻魚丼 $118
配上蛋絲同珍珠米 媽媽表示滿意( ˘͈ ᵕ ˘͈ )

❣️豚肉薑汁燒丼 $78

❣️前菜 味噌湯
已經好飽冇再加小食🥲 會下次再嚟食‼️
2022-11-23 55 views
一直都有朋友介紹話呢間居酒屋好多嘢食都唔錯 壽司串燒小食樣樣都幾好 難得行𨴴銅鑼灣就去食吓啦😛-🍣時令壽司1️⃣鰤魚壽司 $78呢款係期間限定口味 肉質幾肥美 但唔會好油膩 有少少彈口2️⃣火灸左口魚邊壽司 $58招牌火灸壽司 上面加咗芝士 燒得鹹鹹香香 仲有少少魚油 好惹味-🍗自家製免治雞肉棒 $68雞肉棒肥瘦適中 仲加咗軟骨 幾有咬口 配上蛋黄 甜醬油同芝麻令到口感更加滑溜同香口😙-🦀甲羅燒 $88麵鼓醬嘅鹹香同蟹肉好夾 配上紫菜同白飯包住一齊食 儀式感出哂嚟既都中和番佢嘅鹹度🥰-🐟炸池魚仔 $58炸衣唔會太厚 係啱啱好幾薄一層 好香口 啱晒送酒😝-🍙茶潰飯 $38燒飯團燒得幾好 表面嘅飯焦好突出 就算浸咗喺高湯度一陣 都食到焦香 餐廳仲加咗飯素同少少配菜點綴 幾有心思👍🏻-📍九鬼居酒屋 (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街21號華耀商業大廈地下7號舖
🍣時令壽司

🦀甲羅燒 $88

🐟炸池魚仔 $58
炸衣唔會太厚 係啱啱好幾薄一層 好香口 啱晒送酒😝

🍙茶潰飯 $38

📍九鬼居酒屋 (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街21號華耀商業大廈地下7號舖
  • 甲羅燒
2022-11-22 31 views
得閒飲杯🍻1. 甲羅燒 $88第一次試 都幾特別 可以勺一仔飯落個紫菜 再勺少少蟹膏上去 包埋食 啖啖蟹膏蟹肉嘅味 鍾意食蟹嘅朋友可以一試2. 自家製免治雞肉棒 $68都幾特別 雞肉口感都實在 燒得幾香 點埋個蛋汁一齊食 仲多個蛋香味 幾滿足3. 雞翼 $48燒到有少少燶 但唔會太過火 入面唔會太乾 仲有少少汁 唔會嚡口4. 炸白蝦仔 $98第一次見 亦第一次試 呢個小食送酒一流 十分香脆 又食到小小嫩口嘅蝦肉5. 三文魚籽爆丼 $138超多三文魚籽 一咬落去都幾爆汁 唔會腥 幾新鮮 加埋個飯食 可以滿足到三文魚籽嘅愛好者…………………..🌝小酌嘅好地方 有好多送酒嘅嘢食選擇🌚唔飲淨食嘅話份量偏小…………………..
得閒飲杯🍻

1. 甲羅燒 $88

2. 自家製免治雞肉棒 $68

3. 雞翼 $48

4. 炸白蝦仔 $98

5. 三文魚籽爆丼 $138

…………………..
🌝小酌嘅好地方 有好多送酒嘅嘢食選擇
🌚唔飲淨食嘅話份量偏小
…………………..
2022-11-20 26 views
老闆最近請吃飯,我們同事們投票食邊間, 最後選了呢間位置在銅鑼灣,有間地鋪居酒屋🏮 我們品嚐完都覺得好難忘,餐廳居酒屋是以日本🇯🇵武士為主題,可愛趣怪,看來好像去了日本一樣!同時是我們這班朋友一齊開懷大酌的好地方!其中小食的每日自家製的玉子燒是我喜歡💕的,蛋味濃郁又有精心調味,淡淡日本🇯🇵豉油味,味道恰到好處!🤤還有鰻魚定食 、各款高級壽司🍣,大飽口福啦!九鬼 地址:銅鑼灣耀華街21號華耀商業大廈地下7號舖
同時是我們這班朋友一齊開懷大酌的好地方!

還有鰻魚定食 、各款高級壽司🍣,大飽口福啦!

九鬼
地址:銅鑼灣耀華街21號華耀商業大廈地下7號舖
2022-11-20 25 views
來到銅鑼灣最多野食嘅耀華街,左望右望,見到一間新開的「九鬼居酒屋」,當中以武士為主題的居酒屋,店內更掛有不同武士掛畫,極具氣派。煙鴨胸沙律前菜用上爽脆沙律菜,咸香的煙鴨胸,還有濃郁的芝麻香,越食越開胃。蘭王蛋安格斯牛小排丼今次選了丼飯中的安格斯牛小排鮮嫩香口,再有蛋香濃郁的蘭王蛋,撈左一起,更是惹味順滑,非常滋味。特上刺身定食今次的特上刺身用上多款高質刺身秋鮭、吞拿魚、八爪魚、池魚,還有玉子,每款都厚身新鮮、魚味濃郁,配上米飯,更是錦上添花。明太子雞翼明太子雞翼大大隻,內裡都放滿了飽滿的明太子,雞肉外皮香脆,且入口嫩滑,飽滿豐富。

煙鴨胸沙律

蘭王蛋安格斯牛小排丼