2023-10-18 76 views
火鍋控的我😍超級喜歡吃火鍋, 今次和老公來到尖沙咀這間🥩和牛放題餐廳,瘋狂任吃A5和牛,💸每位$438 + 10%,包頭盤、入座禮物、A5和牛、火鍋配料、小食、甜品、飲品放題⭐北海道豆乳玫瑰芝士鍋 🍲入座前先選定湯底,共有七款不同的湯底可以選擇,我選了每日限量的北海道豆乳玫瑰芝士湯底 ,湯底有朵玫瑰花造型的豆乳芝士凍,賣相超級美,水滾後豆乳芝士凍會慢慢溶化,味道亦愈來愈香濃,有濃郁的芝士味⭐麻辣涼拌牛肉+牛舌粒魚皮+皮蛋 (🎈頭盤)麻辣涼拌小菜,非常惹味開胃,我和老公都讚不絕口,尤其是魚皮,厚實爽彈,必試!⭐椒鹽酥炸牡丹大蝦🦐 (🎈頭盤)大大隻蝦炸得非常酥脆,肉質彈牙肥美⭐北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤 (🎁二人入座禮物)拼盤有北海道牡蠣6大隻和大蝦2大隻,一上桌店員會計時蒸焗,然後還會幫忙剝開生蠔,因為食材新鮮,簡單蒸熟後,肉質非常鮮甜美味,如果喜歡牡蠣和大元貝的朋友,可加$108任食⭐黑樺牧場精選層架(🎁入座禮物)三層雀籠架放滿食材,包括有日本和牛、梅花豚肉、手打蟹籽蝦滑、黑松露墨魚滑,所有食材都好新鮮!💥🎊是日重點🎊💥🔥任食日本𝐀𝟓和牛🐃🔥共有七款牛肉部位,不同部位的口感和味道都有不同

⭐北海道豆乳玫瑰芝士鍋 🍲

⭐麻辣涼拌牛肉+牛舌粒魚皮+皮蛋 (🎈頭盤)

⭐椒鹽酥炸牡丹大蝦🦐 (🎈頭盤)
大大隻蝦炸得非常酥脆,肉質彈牙肥美

⭐北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤 (🎁二人入座禮物)

⭐黑樺牧場精選層架(🎁入座禮物)

💥🎊是日重點🎊💥
🔥任食日本𝐀𝟓和牛🐃🔥

共有七款牛肉部位,不同部位的口感和味道都有不同,各有千秋

🥩牛牛頸脊、🥩牛肩胛梅花、🥩牛前胸、🥩千本筋、🥩和尚頭、🥩特上霜降小排、和🥩牛玉子後腰肉

我個人最喜愛的就是⭐霜降牛小排、牛前胸和玉子後腰肉,雪花分佈均勻,牛質非常之嫩滑,這三款我食完一碟又一碟,好滋味,值得推介
2023-10-11 97 views
上星期突然之間天氣越嚟越凍❄️天氣一凍就特別想打邊爐😍問吓身邊嘅朋友有啲咩推介,佢哋就話呢一間嘅牛肉超級高質😼聽完就梗係冇藉口嚟食下啦😽🤍🧊黑樺牧埸和牛火鍋🍲$438 🩵北海道豆乳玫瑰芝土鍋🫕初頭都猶豫緊,究竟要壽喜燒鍋好定係要呢一個嘅芝士鍋🫨覺得識牛肉好似要壽喜燒鍋好食啲咁🤣但係見到呢一個又係每日限量供應喎,就俾佢吸引咗🤭結果係!完全冇後悔嘅😍芝士味,勁濃郁,配肉食都一流🤤個造型又靚,中間有朵玫瑰花嘅形狀🤪店員都提醒咗我哋要保持喺3度火🔥,如果唔係可能就會滾瀉🥹🩵日本直送牡蠣🦪及北海道大元貝放題因為只需要每人加多$108就可以享用到咁高質嘅海鮮😽但係我哋嗰日帶完杯就轉咗做蝦🦐海鮮鮮味十足,牡蠣🦪隻隻都好大隻好肥美😍味道偏鹹。蝦🦐好新鮮彈牙,都幾容易剝殼🤤呢個係第一樣會上枱嘅嘢食,店員會幫我哋計時7分鐘左右就好之後佢就會行埋過嚟幫我哋開牡蠣🦪殼😍🩵麻辣拼盤喺等緊海鮮嘅同時,店員就會送上一點麻辣嘅拼盤,入邊有我最鍾意食嘅麻辣皮蛋同埋牛腱😍過埋臘汁幾正🤣🤣辣辣地咁又唔會太辣😗個汁好惹味😍🩵黑樺牧埸層架呢個係唔洗order嘅!店員會提供的😽最上層有造型好靚嘅牛肉🐮中間係豚肉🐷而最下層係蟹籽墨魚

🧊黑樺牧埸和牛火鍋🍲$438
🩵北海道豆乳玫瑰芝土鍋🫕

🩵日本直送牡蠣🦪及北海道大元貝

🩵麻辣拼盤

🩵黑樺牧埸層架
呢個係唔洗order嘅!店員會提供的😽最上層有造型好靚嘅牛肉🐮中間係豚肉🐷而最下層係蟹籽墨魚滑同黑松露墨滑魚🦑

🩵芝士獅子狗
唔係好多火鍋店都有呢一個嘅芝士🧀️獅子狗或者叫做芝心竹崙卷🥹呢到有得任食,超加分!🔥即刻要返10粒八粒過下口癮先🤍入邊又有啲芝士醬,出邊又去芝士湯底😍超級夾🫶🏻

🩵生魚片
小編係一個好鍾意食海鮮嘅人😽特別係鍾意食魚🐟但係又好怕食骨🤣唔知有冇人明呢!🤭但係呢啲嘅生魚片又唔算好多骨,啖啖肉咁😼但係點都要小心!啃親就唔好啦🥹

🩵A5熊本黑樺和牛玉子後腰肉
牛腰肉上面有一隻生雞蛋🥚可以搞爛佢再撈埋牛腰肉一齊淥🍲除左充滿住牛香,仲有份蛋香添😳好有層次感🤍

🩵A5熊本黑樺和牛特上霜降小排
脂肪分佈得勁均勻🫨淥幾秒即放入口,咩調味料都唔洗落!😽入口即溶🤪

🩵鬼馬油炸鬼
呢個小食好特別😍初初仲怕咬落去會成口油,黑知又冇乜喎🤣入面仲包住蝦滑同蟹籽🔥好有口感😼

🩵甜品
出邊雪櫃有好多雪糕嘅波波選擇😽而小編最鍾意食嘅就係海鹽味同埋荔枝味🫶🏻

🩵飲品
無論鍾意飲沙冰定係鍾意飲茶嘅人都可以滿足到😍出邊有啲可以即斟嘅沙冰🍧有塘同埋無糖嘅茶都有得拎😼

性價比:8/10
好食程度😋:8.5/10
回頭指數💓:8/10

📍Maison Du Mezze (東涌)
東涌怡東路9號香港東涌世茂喜來登酒店地下G10號舖

#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #Fodiehk #hongkongig #hkdaily #hkfoodies #hkig #852food #hkinstagram #香港 #香港美食 #吃貨日常 #食好西#尖沙咀美食#尖沙咀#旺角美食#旺角#東涌

朋友介紹咗呢間食A5和牛嘅放題餐廳,去食咗一次果然唔係浪得虛名!餐廳入面用木系裝修,好整潔,卡位亦都好大,坐得好舒服。重點係佢唔似平時啲火鍋放題店咁嘈雜,可以同朋友靜靜地傾下偈、品嘗美食😚。餐廳入面有好乾淨嘅調料區,有幾個飲品櫃可以拎氣水同各種茶飲,仲有甜品區同雪糕櫃,好周到👍🏻🌕 黑樺牧場和牛火鍋放題頭盤嗌咗鬼馬油炸鬼、麻辣拼盤(個麻辣魚皮好爽滑!)🤤上牛肉前會上咗個冬瓜豆腐燉海鮮湯先,飲落去有好鮮嘅蝦味!今次嗌左花雕日本薩摩雞藥膳鍋做湯底,有好濃嘅藥膳味,感覺好養生😂!仲有大件大件嘅雞肉係入面,仲要煮左好耐都唔老,好抵讚!講到肉類,佢個放題menu有好選擇,今次我重點食和牛,佢嘅A5熊本黑樺和牛千本筋、A5熊本黑樺和牛玉子後腰肉、A5熊本黑樺和牛牛前胸等等都好好食❣️仲有用黑樺牧場精選層架上菜,打卡影相好靚。重點❣️我覺得最好食係A5熊本黑樺和牛特上霜降小排!佢啲油花分佈均勻,淥幾秒就食超嫩🤤仲有醉玫瑰日本佐賀名水豚五花肉都好正,煮完食落口有玫瑰味的😱🌕 我仲加咗$108任食日本直送廣島牡蠣及北海道元貝,啲焗蠔隻隻都脹卜卜,唔洗加任何調味就食到啖啖鮮味👍🏻🌕 最後太多野食食到好飽都拎左

🌕 黑樺牧場和牛火鍋放題

🌕 最後太多野食食到好飽都拎左甜品食,係香港製造嘅豆腐味同綠茶味嘅雪糕,食落唔會好甜,啱晒我口味👍🏻

📍 黑樺牛
尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓1樓
🧧人均消費$600

最近去左食超正既日本A5和牛火鍋放題🥰哩度既🐮係熊本黑樺牛牧場直送🇯🇵有唔同既部位選擇🥩仲要係120分鐘任食😋食到好飽好滿足😚宜家2人同行有黑樺牧場精選層架同北海道牡蠣海鮮拼盤做禮物😍拼盤清焗原汁原味😋職員仲會好貼心幫手開埋殼🦪生蠔好鮮甜👍🏻食完海鮮拼盤同麻辣小食就開始食主角黑樺和牛啦😍和牛有7款選擇:特上霜降小排、和尚頭、千本筋、牛前胸、肩胛梅花、牛頸脊同玉子後腰肉🤤每片厚薄適中,霜降雪花都好靚好均勻,油脂豐富入口即溶好正‼️湯底我地揀左大人小朋友都岩食既鯉魚大根昆布🥘清清地唔會搶左牛味😋我最鍾意食玉子後腰肉😍牛肉沾滿蛋液好香🤤肉質好滑🤤除左和牛仲有日本佐賀名水豚🐖同多款手工火鍋配料選擇,手打墨魚滑同蝦滑一定要試,口感好彈牙🥰另外海鮮燉湯都好足料!蝦、蜆、螺片等等海鮮好新鮮好鮮甜😋最後打邊爐點少得飲品🥤哩度除左有汽水仲有自製既冷泡茶同沙冰🍧冷泡茶好飲得黎又健康👍🏻沙冰好滑唔係淨係得冰🤤仲可以加埋雪糕做飯後甜品🍨好滿足😍

今日嚟到位於尖沙咀嘅黑樺牛,餐廳裝修好舒適,而且位置寬敞。餐廳除咗有黑樺牛牧場的日本和牛,而家四人同行仲可以有花咲蟹,真係好正。-今次我哋揀咗藥膳鍋做湯底,個湯非常清甜,而且又有香濃的藥材味,感覺非常養生,而且雞肉好嫩滑,非常滋味。-餐廳嘅和牛真係好正,脂肪分布均勻,而且仲有濃郁嘅牛味。另外佢嘅黑樺牧場精選塵架好華麗,真係打卡必備。而眾多牛肉之中,我特別鍾意後腰肉同牛小扒,後腰肉會有個蛋喺中間,本身賣相已經好靚,當蛋液同牛肉撈埋一齊之後在煮熟,口感特別嫩,簡直入口即溶。而牛小扒係我認為脂肪分布最靚口感最軟淋嘅一種,見到雪花嘅分布,就已經流晒口水,絕對係必點之一。-除咗牛肉之外,其他都好出色,無論係豬肉、海鮮、蝦滑等等,都好高質。尤其是玫瑰豚五花,肉質口感非常細緻,而且脂肪部份一啲都唔油膩,食落非常爽口。
2023-09-20
Lunch
2023-10-04 62 views
今日放假同朋友過咗嚟食A5和牛火鍋,先食前菜及部分食物,食完海鮮拼盤及前菜,食完先開始火鍋既部分🤍-前菜有麻辣牛展、魚皮、皮蛋及黑木耳🥢仲有小食:鬼馬油炸鬼,食落幾香脆😚-四個人仲會有凍蟹可以order,$152仲可以任食兼拎返屋企慢慢食😍啱晒鍾意食蟹嘅朋友仔啦-送上華麗雀籠造型拼盤-有手打黃金蝦滑及手打黑鑽墨滑,仲有豬肉同唔同牛肉,當然如果唔夠食,可以自己scan QR code繼續order啦~-我哋揀嘅係藥膳雞湯~熊本黑樺牛蒸牧場直送口A5和牛,有特上霜降號小排、和尚頭、千本筋、牛前胸、肩胛梅花、牛頸脊同埋玉子後腰肉,每款都各有特色~我個人就比較鍾意特上霜降號小排,因為肥瘦均衡😍滿口牛脂香-飲品方面🍵自家製茶- 白桃烏龍、茉莉薰花茶、梨生烏龍、四季春青茶、蜂蜜雪梨冰紅茶、蜂蜜甘橘𣲙紅茶、仲有唔同嘅汽水、🍧冰沙-楊枝甘露、草莓乳酸、荔枝乳酸等,仲有雪糕甜品都係任食㗎🍦-
我哋揀嘅係藥膳雞湯~
梅花、牛頸脊同埋玉子後腰肉,每款都各有特色~
我個人就比較鍾意特上霜降號小排,因為肥瘦均衡😍滿口牛脂香
飲品方面
2023-09-20
Lunch
  • 黑樺牧場和牛火鍋放題
2023-10-02 64 views
趁細佬放假同佢去食好西,揀左呢間A5熊本黑樺牛放題,和牛質素好好,上菜速度快,2人同行仲送埋海鮮拼盤,食左2個鐘,食到好飽大滿足😋❀黑樺牧場精選盛合層架❀有和牛、五花腩+蝦滑及墨魚滑,款款都試少少,打卡幾靚。❀海鮮頭盤❀有超多蠔+海蝦,靚仔店員會用鐵板燒焗方式煮好,因為用上清酒調味,食落鮮甜得黎又帶有酒香。⁂⁂⁂日本黑樺牛火鍋放題⁂⁂⁂我哋揀左壽喜燒湯底,有超多蔬菜、豆腐+菇菇,味道甜甜地咁,感覺好健康😆❀玉子後腰肉❀將蛋汁同牛肉撈勻,食落牛肉好嫩滑,亦都突顯牛肉嘅鮮味。❀特上霜降小排❀油花分佈均勻呈雪花狀,入口有豐富嘅牛肉油脂香氣。❀千本筋❀係牛嘅超稀有部位,雖然有好多細筋,但食落軟嫩,又有少少咬口咁。❀牛頸脊❀食火鍋必點嘅牛肉部位,有適量油花,肉質鮮嫩爽滑,牛肉味濃郁,A5和牛特別好食😝❀和尚頭❀第一次食和尚頭,都係牛嘅稀有部位之一,脂肪比較少,肉味幾香濃。❀鬼馬油炸鬼❀即係蝦多士,新鮮熱辣炸起,食落外脆內軟,蝦味幾重。
趁細佬放假同佢去食好西,
揀左呢間A5熊本黑樺牛放題
和牛質素好好,上菜速度快,
2人同行仲送埋海鮮拼盤,
食左2個鐘,食到好飽大滿足😋

❀黑樺牧場精選盛合層架❀
有和牛、五花腩+蝦滑及墨魚滑,
款款都試少少,打卡幾靚。

❀海鮮頭盤❀
有超多蠔+海蝦,
靚仔店員會用鐵板燒焗方式煮好,
因為用上清酒調味,
食落鮮甜得黎又帶有酒香。

⁂⁂⁂日本黑樺牛火鍋放題⁂⁂⁂
我哋揀左壽喜燒湯底,
有超多蔬菜、豆腐+菇菇,
味道甜甜地咁,感覺好健康😆

❀玉子後腰肉❀
將蛋汁同牛肉撈勻,
食落牛肉好嫩滑,
亦都突顯牛肉嘅鮮味。

❀特上霜降小排❀
油花分佈均勻呈雪花狀,
入口有豐富嘅牛肉油脂香氣。

❀千本筋❀
係牛嘅超稀有部位,
雖然有好多細筋,
但食落軟嫩,又有少少咬口咁。

❀牛頸脊❀
火鍋必點嘅牛肉部位,
有適量油花,肉質鮮嫩爽滑,
牛肉味濃郁,A5和牛特別好食😝

❀和尚頭❀
第一次食和尚頭,都係牛嘅稀有部位之一,
脂肪比較少,肉味幾香濃。

❀鬼馬油炸鬼❀
即係蝦多士,新鮮熱辣炸起,
食落外脆內軟,蝦味幾重。
2023-10-02 68 views
食物質素很差,啲牛未解凍就上枱,仲要得一款算可以,同員工講啲牛未解凍,佢話個個都係咁食㗎啦,真係唔掂!呢個價錢真係建議大家食第二間。總結: 環境也不太好,食物質素差,員工服務態度差!
呢個價錢真係建議大家食第二間。

總結: 環境也不太好,食物質素差,員工服務態度差!

2023-10-01
$500 (Dinner)
2023-09-30 67 views
呢間真係我食過任食打邊爐其中一間最鐘意!!愛食牛一定要試下!位於尖沙咀k11旁,餐廳日式風格大大卡位坐得舒服,主打各款A5和牛全部都相當高質,食得超開心🥳真的吃得超飽🤣店員人超好,一入餐廳已經介紹餐廳環境和各款飲品相當體貼👍🏻.🥘黑樺牧場和牛火鍋放題 $438/一位.一坐低,店員已經安排好一鍋海鮮、肉和前菜!貼心地說先食前菜,再慢慢等海鮮鍋和打邊爐鍋煲滾🥰.前菜麻辣拼盤相當不錯👍🏻 魚皮、牛肉、皮蛋、雲耳全部都香辣惹味🌶️等左大約8分鐘海鮮鍋食得😍估唔到來打邊爐都有焗蠔同大蝦食,新鮮肥美🥳.到主角打邊爐時間!揀左湯底花雕日本薩摩雞藥膳鍋,酒味濃厚好養生正😋店員用靚靚三層架擺盤上好打卡🤣.🌟必點推介:➡️蝦滑係超級鮮味彈牙,好有驚喜!➡️ A5熊本黑樺和牛特上霜降小排我最愛!滿滿雪花,牛味濃入口即溶🤤口感最正👍🏻➡️ A5熊本黑樺和牛玉子後腰肉加左蛋口感滑身,肉質就會較瘦➡️ A5熊本黑樺和牛牛前胸最有咬口和最濃牛味!味道最不得了超級濃厚好味😋➡️ A5熊本黑樺和牛千本筋口感最特別!有啲脆口帶少少筋有咬口.仲有要大讚飲品!多款茶飲每日新鮮做,自家製沙冰口感綿滑,無化學成份勁有誠意👍🏻 最愛草莓乳酸沙

🥘黑樺牧場和牛火鍋放題 $438/一位

🌟必點推介:
➡️蝦滑係超級鮮味彈牙,好有驚喜!

仲有要大讚飲品!多款茶飲每日新鮮做,自家製沙冰口感綿滑,無化學成份勁有誠意👍🏻 最愛草莓乳酸沙冰酸酸甜甜,勁岩夏天飲🥰最後食兩粒雪米糍,大滿足😌
2023-09-24 73 views
有咩正得過一訓醒就打邊爐🍲仲要係食和牛放題❣️套餐會跟焗牡蠣🦪同蝦~枱頭有兩個爐 計時夠鐘就食得⌛️之後就會上一個三層架個假上面有牛肉 豬腩肉片 仲有黑松露墨魚滑同蝦滑個墨魚滑同蝦滑超彈牙儀式感滿滿的~仲有就係啲麻辣凍盤小食~最鍾意麻辣牛腱同埋豬脷 夠晒辣好開胃湯底就簡簡單單要咗昆布木魚湯清清地唔會掩蓋左牛嘅鮮味和牛方面其實點咗三款已經飽晒A5熊本黑樺和牛特上霜降小排A5熊本黑樺和牛肩胛梅花A5熊本黑樺和牛牛前胸每一樣個部位食落口感都唔同有啲食落比較滑,脂肪比例較重,但就冇咁重牛肉味牛味比較重嘅,是來口就比較有咬口最衰個肚嘅容量有限 否則一定會試晒咁多款另外個人覺得呢度嘅炸物都做得好出色柚子炸雞翼同炸雞軟骨我都食唔停口點少得蔬菜🥬仲有啲冷泡茶仲有常溫同埋凍飲簡當然唔少得雪糕櫃啦!空間感超好的!
有咩正得過一訓醒就打邊爐🍲
仲要係食和牛放題❣️

套餐會跟焗牡蠣🦪同蝦~
枱頭有兩個爐 計時夠鐘就食得⌛️

之後就會上一個三層架
個假上面有牛肉 豬腩肉片 仲有黑松露墨魚滑同蝦滑

個墨魚滑同蝦滑超彈牙

儀式感滿滿的~

仲有就係啲麻辣凍盤小食~
最鍾意麻辣牛腱同埋豬脷

A5熊本黑樺和牛特上霜降小排
A5熊本黑樺和牛肩胛梅花
A5熊本黑樺和牛牛前胸

每一樣個部位食落口感都唔同
有啲食落比較滑,脂肪比例較重,但就冇咁重牛肉味
牛味比較重嘅,是來口就比較有咬口
最衰個肚嘅容量有限 否則一定會試晒咁多款

另外個人覺得呢度嘅炸物都做得好出色
柚子炸雞翼同炸雞軟骨我都食唔停口
點少得蔬菜🥬

仲有啲冷泡茶仲有常溫同埋凍飲簡

當然唔少得雪糕櫃啦!
空間感超好的!
💁🏻‍♀️呢度和牛嘅質素唔需要講,睇相已經知🤭 當中我最喜愛嘅係牛小排,肉質嫩滑,油花均勻,肉味香濃 😋 另外有驚喜嘅地方係,雖然以日本和牛為主題,但係某些食物加入咗中式元素,包括中式清潤燉湯 (每日有限供應, 每位最多一份),麻辣小食 (牛展、牛舌、糖心皮蛋), 仲有炸物😲 真係估佢唔到🤪 個湯好滋潤😚✅️ 牧場直營熊本牛,品質有保證✅️ 120分鐘任食,座位舒適✅️ 冷泡茶、沙冰、汽水任飲✅️ 香港製造雪糕球任食: 椰子、豆腐、黑芝麻、荔枝、綠茶🍨 ✅️ 另加$108海鮮放題 =====================#黑樺牛 #A5和牛 #日本和牛 #任食和牛 #A5和牛火鍋放題 #和牛火鍋 #火鍋放題 #shabushabu #hotpothk

✅️ 牧場直營熊本牛,品質有保證
✅️ 120分鐘任食,座位舒適
✅️ 冷泡茶、沙冰、汽水任飲
✅️ 另加$108海鮮放題

=====================
#黑樺牛 #A5和牛 #日本和牛
#任食和牛 #A5和牛火鍋放題
#和牛火鍋 #火鍋放題
#shabushabu #hotpothk
2023-09-11
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Dinner
今日同媽咪嚟咗尖沙咀呢一間黑樺牛食火鍋放題😗顧名思義就係和牛任食啦🤤呢度嘅座位十分企理,我哋坐卡位相當闊落~首先就梗係嗌咗個湯底先啦,野生竹笙松茸菌鍋好足料,除咗大大條嘅竹笙,仲有猴頭菇、冬菇、松茸等等,可以話係越煲越濃😍接著會上前菜,包括有鬼馬油炸鬼同麻辣拼盤,油炸鬼炸得好香口,麻辣拼盤好切合香港人口味🤗再會上一個黑樺牧場精選層架~呢個層架上面有和尚頭、肩胛梅花、豬梅花,仲有墨魚滑同蝦滑~打卡一流,味道又好食😆呢個層架入面,我最鍾意係肩胛梅花同埋墨魚滑😍除咗食牛之外,我哋都加咗任食三重縣嘅蠔🦪😍呢個蠔本身已經係刺身級㗎喇,不過店家會將佢輕輕整熟少少,大約13分鐘之後就食得㗎啦,非常之肥美,有微微海水咸香,好鮮味😌食完呢round之後已經飽飽地🤣我哋當然都有再追加和牛啦~呢度嘅和牛總共有八個唔同部位,我每款都有試到~個人最鍾意特上霜降小排,油脂非常濃郁😍牛前胸同牛頸脊就牛香比較濃,仲有一個幾特別嘅玉子後腰肉,撈埋隻蛋之後令啲肉更加滑👍🏻豚肉方面仲有一款叫醉玫瑰梅花肉,除咗本身有花瓣喺上面,舊肉好似都仲真係有啲花味😌而其他配料都好多選擇同好高質~媽咪都大讚啲菜洗得好乾淨又新鮮呢👍🏻食食下

食食下竟然仲有燉湯飲,冬瓜海鮮湯好好味🥰聽講好似係先到先得架☺️

而飲品方面,佢全部都係自製,鍾意佢有好多唔同嘅茶類😆另外都仲有沙冰架,超正👍🏻

不過好可惜已經飽到上心口,食唔到雪糕🥲下次再嚟先再試吓啦!

整體嚟講都係幾好食,食牛同蠔都可以回返本🤗
2023-09-12
$600 (Dinner)
2023-09-20 66 views
一向都鍾意食打邊爐既我今次約埋牛魔皇朋友黎到依間主打日本直送 A5和牛「黑樺牛」,120分鐘任飲任食放題每位$438,雖然價錢比其他較為貴,但和牛質素甚高,齋食牛肉已經易回本頭盤有冬瓜豆腐燉海鮮湯、鬼馬油炸鬼同麻辣拼盤有牛𦟌同皮蛋,燉湯有冬瓜 ,豆腐同大蝦感覺幾足料,飲落鮮甜,油炸鬼系用墨魚滑釀油炸鬼,食落酥脆香口,墨魚滑彈牙黑樺牧場精選層架上層有和牛,中層有五花腩,底層有蟹籽蝦滑同黑松露墨魚滑,和牛油脂分布平均,蝦滑同墨魚滑質地綿滑,口感好爽彈湯底揀左北海道豆乳玫瑰芝士鍋(每日限量供應),豆乳芝士呈現玫瑰花形,打卡一流,湯底有淡淡豆乳味同芝士咸味,日本直送廣島牡蠣及大蝦拼盤,大蝦新鮮彈牙,生蠔亦超大隻相當鮮甜肥美 ,海水味超濃郁,非常滋味A5和牛其中我地試左玉子後腰肉,肉質細嫩,拌蛋漿後令牛肉更滑身,口感幾濃郁,另外特上霜降小排脂肪含量高,肉質幼嫩油香突出,飲品方面有自家冷泡茶同自家制沙冰,有草莓乳酸同楊枝甘露味,飲落消暑解膩一流,甜品有本地品牌雪糕波波,整體方面,食材高質,鍾意食和牛同海鮮既朋友仔吾好錯過
2023-09-16 46 views
再次光顧這裡因為服務價錢同食物質素都非常之好,今次我們選取了黑松露湯底,滾起已經好香濃的黑松露味,小食方面麻辣皮蛋和牛舌都相當出色,服務員細心烹調的蝦和生蠔都非常鮮甜好味😋這裡主打係和牛而且一直保持住水準,雪霜和牛一樣賣相和肉質口感非常之好👍反而油炸類的食物需要改善一下,咬落口好重油味其次就是丸類比較一般。甜品雪糕有幾款口味,椰子和豆腐都好好味,飲品除了沙冰之外自家製的飲品是必喝之選,個人非常喜歡四季春茶很解喝很舒服。整體的表演不論食物、環境、服務都是非常高的水平,價錢也相當合理是一間值得推介和再次光顧的好餐廳。
2023-09-15
$500 (Dinner)
Celebration
Birthday
黑樺牛已食過好幾次,在火鍋放題中是少數能夠提供A5和牛任食,而價錢合理,120分鐘熊本A5黑樺和牛火鍋放題都只是$398,CP值幾高的。這次嘗試加$108 享用海鮮放題,有日本直送牡蠣和北海道大元貝,絕對是超級大滿足!開始前先會送上頭盤,包括海鮮、三層架鳥籠、同開胃小食。至於湯底方面,總共有7個鍋可以選擇,之前試過北海道豆乳玫瑰拉絲芝士鍋,這次就嘗試壽喜燒,有好多材料,都是不錯的選擇。🦐海鮮拼盤:好可惜今次沒有大元貝,但一樣有日本牡蠣🦪和大蝦🦐。職員會即場焗,大概6分鐘就食得,打開時香氣撲鼻,應該是加入了少許玫瑰露。職員亦會細心幫你開蠔,服務周到。牡蠣🦪不算大隻,但蠔味濃郁,有充分的鮮甜海水味。海蝦亦大隻鮮甜味美。 由於是海鮮放題,牡蠣🦪還可以無限添加🔥食多幾轉其實都已經回本了😌😌主角當然不少得A5和牛,這家餐廳是採用來自日本「黑樺牛牧場」自家養殖高質的「黑樺牛」。放題供應7款A5熊本黑樺和牛與4款日本佐賀名水豚,款款都很高質。🥩A5 黑樺和牛:▫️ A5熊本黑樺和牛特上霜降牛小排▫ A5熊本黑樺和牛和尚頭▫ A5熊本黑樺和牛千本筋▫ A5熊本黑樺和牛牛前胸▫️ A5熊本黑樺和牛肩胛梅花
開始前先會送上頭盤,包括海鮮、三層架鳥籠、同開胃小食。
🦐海鮮拼盤:
好可惜今次沒有大元貝,但一樣有日本牡蠣🦪和大蝦🦐。

🥩A5 黑樺和牛:
▫️ A5熊本黑樺和牛肩胛梅花
▫️ A5熊本黑樺和牛玉子後腰肉
A5熊本黑樺和牛千本筋
▫️ A5熊本黑樺和牛牛頸脊
🌟和牛每款霜降雪花都好靚好均勻,油脂豐富當然入口即溶!加上每片都厚薄適中,配合埋花花碟,賣相一流!
除了高質A5和牛與豚肉,還有大量火鍋食材和小食,選擇之多嘆為觀止,不能一一盡錄。
A5熊本黑樺和牛玉子後腰肉
🍲燉湯
每晚還會限定供應老火燉湯,真材實料,好香濃!
🥤 飲品:
除咗一般汽水之外,還有梳打水,而且最愛有幾款無糖冷泡茶(白桃烏龍茶,四季春烏龍,梨山烏龍),更細心地設有凍茶和室溫茶!
A5熊本黑樺和牛肩胛梅花
🍧甜品
必試真材實料草莓乳酸沙冰和楊枝甘露沙冰,老闆極力推薦,並無添加任何沙冰粉!質地濃厚!另外還有不同口味的雪糕球,一定要試!
壽喜燒
2023-09-05
$600 (Dinner)
A5熊本黑樺和牛牛頸脊
A5熊本黑樺和牛特上霜降牛小排