聽日間今朝口渴咗,突然從隱藏處湧現嘅極之拉麵,就係你我都想要嘅滿足感😌。獨特嘅日式簡潔風格,讓人身心舒暢,又加上佢閘道無得頂,令到我相信極之拉麵一定值得一嚐❤️。本身我都非常鍾意食拉麵,所以我諗我應該可以描繪返我食嘅感覺畀你聽😉。黎到極之拉麵,點可以唔試佢地最招牌草食-- @極之廣島牡蠣濃湯拉麵(3粒嚴選嘅日本廣島蠔+溏心蛋+牡蠣+3慢煮叉燒)💫邊有咁貼心的拉麵,一嚐就知嗌牡蠣味超濃郁,而且蠔肉彈牙好鮮美,湯底濃醇又香滑。拉麵方面,彈牙有勁度,食落有嚼勁!@拉麵湯底🍲濃稠嘅湯底重蠔味,俾人印象深刻,加埋自家製牡蠣醬,湯底嘅口感層次感覺即増加,質素真係無得輸!@天婦羅迷你甜紫薯(4粒)🍠紫薯嘅味道非常突出,外脆內軟,炸得金黃酥脆,好開胃。最後,我想話俾大家知,如果你鐘意食日式拉麵,就唔好錯過長沙灣嘅極之拉麵,佢地嘅牡蠣濃湯拉麵真係好消暑,又可以滿足你嘅口腹之慾,而且價錢合理,物超所值,真係好無得頂👍!😋 總之,就算天氣好熱,都唔會阻止我去食拉麵😎 極之拉麵,我會再嚟嘅!🥳

@拉麵湯底🍲
@天婦羅迷你甜紫薯(4粒)🍠
紫薯嘅味道非常突出,外脆內軟,炸得金黃酥脆,好開胃。

同朋友喺長沙灣逛街,行到拖長累,又肚餓,就決定去「極之拉麵」解解饞,或者仲可以休息下脚, 價格公道,物超所值,同朋友決定試吓呢間。▶️極之真牡蠣醬油拉麵(溏心蛋+半殼醬漬鮑魚+牡蠣+慢煮叉燒)◀️湯入晒口,鍋氣撲面,滋味豐富。拉麵好彈牙,每口都滿載香味,即刻俾人一種幸福感👍🏽。▶️拉麵湯底(濃蠔湯,重蠔味,有蠔碎,自家製牡蠣醬:提升湯的鮮香)◀️湯底滿是牡蠣鮮味,口感醇厚又唔太濃,不論大人細路都會愛上,絕對值得一試,重口味朋友唔好錯過😋。▶️極之真鯛白湯拉麵(溏心蛋+慢煮叉燒+増量鯛魚片+炸魚皮)◀️每樣材料都準備得十足,配料份量充裕,肉質都好鮮美。特別係鯛魚片,真心好食,喺口中舒展開嚟,令人感到非常滿足👍🏽。▶️拉麵湯底:鯛魚湯,重魚味有魚蓉(完全靠熬煮真鯛魚而濃稠及濃魚香味)◀️湯底有種自然的魚香,俾人有種新鮮感,花心思熬煮嘅湯底十足燒到體,用料實在、味道突出,一試難忘。▶️炸雞皮餃子(外脆內軟)◀️每粒餃子都係心血結晶,鮑魚鮮滿口,特有的層次感真心唔錯,真心推薦你試!▶️天婦羅迷你甜紫薯(4粒)◀️最後個甜品,滿口的甜味,仿佛把一个疲憊的下午带入了和煦的阳光之中,一下就吸收住你個目光,充實飽足感美妙極了

▶️炸雞皮餃子(外脆內軟)◀️
▶️天婦羅迷你甜紫薯(4粒)◀️
最後個甜品,滿口的甜味,仿佛把一个疲憊的下午带入了和煦的阳光之中,一下就吸收住你個目光,充實飽足感美妙極了,令人回味無窮😄。

極之拉麵,隱藏於長沙灣区的秘密,华而不贵的价格,让您在忙碌的生活中找到一丝纾解,亲子餐厅的好去处,快来体验呢個美味的旅程吧!💖 🍜💯🥳
長沙灣,我眼尖發現一間鋪頭幾吸引眼球嘅店鋪,仔細一睇原來係間新開嘅日式拉麵店:極之拉麵🔥。我同老公無所畏懼,立即行埋去一試精彩。1️⃣主食:終極之廣島牡蠣濃湯拉麵🍥3粒日本廣島蠔同當然少唔到嘅溏心蛋,仲有3片叉燒,呢個滋味根本係無得頂呀!2️⃣湯底:濃蠔湯🍲百足自家製牡蠣醬致命嘅吸引力,無人能抵擋,每一啖都係海洋嘅味道,令人忍不住多食幾口!3️⃣甜品:天婦羅迷你甜紫薯🍬甜品就選咗天婦羅紫薯球,4粒小小嘅,但係滿滿嘅糖香,真係完美嘅一餐完結。從頭到尾,我同我老公都飽嘆唔已,佢哋嘅湯底熬得正,又香又唔口渴,再加上實在嘅食材,每一口都是鐘情味道。最重要,我哋一齊食完呢頓飯都覺得好值,食到飽嘅體驗真係得呢度先有👍🏻!以後再見到新店開張,一定都會同我老公一齊去試一試,因為新嘗試或者會帶嚟新驚喜🎉。極之拉麵就係一個好例子,新開嘅店,但係準備好充足,一點都唔馬虎。我會推薦比所有認識嘅朋友,一齊嚟長沙灣極之拉麵試試呢道地嘅日式拉麵🍜!
1️⃣主食:終極之廣島牡蠣濃湯拉麵

2️⃣湯底:濃蠔湯
3️⃣甜品:天婦羅迷你甜紫薯

半年前初次體驗佢哋嘅拉麵,我已經對呢間店留下好深刻嘅印象😉今次離開香港之前,我想再次揾呢間隱世小店,再品嚐一次佢哋嘅風味。首開當然試極之真牡蠣醬油拉麵。佢配上溏心蛋、半殼醬漬鮑魚、牡蠣同慢煮叉燒,每一口都充滿驚喜。湯底採用濃蠔湯,一試之下,即刻覺得佢哋嘅料理水平真係第一流🍜👏🏻。隨後我就試咗佢哋嘅唐揚烤雞。佢嘅外皮烤得香脆,雞肉juicy,仲帶埋一份特別嘅香氣,真係一試難忘😄🌞。最後,我又試咗佢哋嘅極之牡蠣醬。一試落去,牡蠣醬帶住鮮味,啱啱好嘅鹹度,仲有加咗少少牡蠣碎做提味,完全提升咗整碗湯嘅層次感,每一口都食得咁滿足💦😲。【極之拉麵】真係一間可以滿足視覺、味覺同埋心靈嘅餐廳,佢嘅食物唔止好味,而且更加關注食物對身體嘅影響。我自己都深深感受到佢哋對食物嘅熱愛同尊重,完全滿意咗我嘅心頭好。🥰🎇嚟到香港,想試試道地日本口味,又或者揾間價錢合理,質素過硬嘅拉麵店,【極之拉麵】一定係您嘅首選。快啲揾日子嚟呢度试下啦!🐮🥳👍🏻

2024-04-26 24 views
呢間拉麵店,老闆係小鮮肉,最重要係佢會聽取食客意見,用心改造湯底,拉麵靈魂就係湯底,老闆對湯底非常執著,所以先煮出咁好食嘅拉麵...由其係佢嘅牡蠣拉麵,哇!湯底係蠔嚟嘅,濃郁到無懈可擊!
2024-04-26
  • 極之真牡蠣醬油拉麵
驚喜來自老公推介長沙灣既「極之拉麵」,評價直線上升,餐廳內環境乾淨整齊,於是果直揀咗個日放工去試吓。👏🏻極之真鯛白湯拉麵(溏心蛋 + 慢煮叉燒 + 增量鯛魚片 + 炸魚皮) ⭐️擺盤巧妙,整齊,味道充滿驚喜。拉麵滑潤入口,與湯底完全融合,攝入滿滿鯛魚精華,實在太美味喇!😽炸雞皮餃子 ⭐️賣相精緻,吸晴四溢,濃茂鹹香味道融和雞皮炸物既口感,完美呈現「炸物」真諦,幾多飯都可以收幾多!😻店內除左主打拉麵之外,仲有多款湯底供人選擇。醇濃魚味湯底同埋香氣撲鼻嘅特色湯,食落實在是令人忍不住一試再試。😸總嘅嚟講,「極之拉麵」係個可以讓愛好者一次過享受各式拉麵風味既好地方。三種不同嘅湯底,加上主打嘅魚湯,都有得食,現場感受真正日本人既拉麵文化,真心推薦大家去試下!😼
炸雞皮餃子 ⭐️

呢間餐廳乾淨企理,廚房在你眼前操作,食得安心放心!試過就知,係長沙灣一間好之又好嘅日式店。♦️ 終極之_廣島牡蠣濃湯拉麵 ♦️一啖嘗咗佢哋特色牡蠣濃湯拉麵,指定你想再有一次!湯底好有蠔味,唔駛擔心會好重口,反而將蠔味強調得剛剛好😝😝😝。表面金黃鮮亮,滿口都係厚實嘅滋味😉,係絞盡腦汁都會諗起!足足三隻廣島蠔,加埋三片慢煮叉燒同一隻溏心蛋,份量十足,讓你食落口感覺實在之至!😋👏🏼👏🏼 ♦️ 拉麵湯底 ♦️湯底係拉麵嘅靈魂,尤其係呢隻濃蠔湯更係唔少得!幾濃而唔辣,一啖湯落肚,畀人一種溫暖嘅感覺。你甚至可以飲到細碎嘅蠔粒,厚度恰到好處,苦苦澀澀中帶點甜,令人驚喜連連。😊🍜♦️ 半殼醬漬鮑魚(1隻) ♦️醬漬鮑魚,每一口都係驚喜!清新嘅鮑魚味,配合清新嘅青蔥,感覺真係超享受!😍 而且仲有隻大大份半殼鮑魚,咬落口感鮮美得來又彈牙,難以抗拒嘅誘惑〜😝👍 一晚嘅飽餐之後,仲有咩比一碗好拉麵更好?呢間極之拉麵絕對係你最佳選擇!誠實嘅食材,精緻嘅製作過程,令你陷入一片日式風情中!呢度嘅拉麵,驚喜卻唔過分,新鮮但又有深度,令人驚艷之餘,又能夠飽足。 唔驚你就愛上佢喇!😜❤️🙌
♦️ 終極之_廣島牡蠣濃湯拉麵 ♦️
♦️ 拉麵湯底 ♦️
♦️ 半殼醬漬鮑魚(1隻) ♦️

朋友介紹之前食過一間叫「極之拉麵」,大讚超特別又超好味。今日決定帶我一齊去嚐嚐。去到店外,人流穿梭,客人湧入湧出,場面超級歡鬧😲。朋友推介🔥 - 極之真牡蠣醬油拉麵湯底味道濃郁,特色牡蠣加上滑嫩的溏心蛋、鮑魚和慢煮叉燒,在鍋中翻滾後的味道簡直無法形容,太過癮了👅!店員推介🔥 - 招牌湯底濃蠔湯重味道,甫一入口,新鮮的蠔味立即撲面而來,讓人回味無窮😙,他們自家製的牡蠣醬更是將整體湯底的口感提升到另一個層次!本人強烈推介🔥 - 天婦羅迷你甜紫薯這迷你甜紫薯的香氣立刻散發出來,淡淡的甜味更是在口裡緩緩散開,讓人不禁一口接一口,不住手的🍤!超高質拉麵💕 - 真正的牡蠣和核心食材加入熬煮過的湯底,讓人品嚐到日本味道的精髓,那種美味實在是難以形容的。已經吃過一次,真的停不下來,好彩是任食,所以就不停再叫🥰。湯裏的溏心蛋很有特色😋,剛好煮熟的溏心和湯底,再配上叉燒,真的是絕配。店員服務親切🥰 - 他們不僅能提供你獨家的食物,更能給你賓至如歸的服務,讓你有賓至如歸的感覺。他們也會根據你的飲食習慣給你推薦合適的菜品和飲品,實在是很用心!總之,朋友絕對無介紹錯這間趣意獨特的日式拉麵店,「極之拉麵」真的超好

朋友推介🔥 - 極之真牡蠣醬油拉麵
店員推介🔥 - 招牌湯底
本人強烈推介🔥 - 天婦羅迷你甜紫薯

總之,朋友絕對無介紹錯這間趣意獨特的日式拉麵店,「極之拉麵」真的超好味!無論是湯底、配料,還是服務,一切都讓你賓至如歸。下次有機會我必定還會再來🔥~"
啊!係我最愛的日式拉麵時間了!無錯,下一站,我們就敲定長沙灣的「極之拉麵」!這裡是一個隱藏在繁華城市背後的小店,讓你在市區的喧囂中享受一絲優雅的寧靜。😮🍜✨ 首先,就介紹一下佢的招牌餐―「極之真鯛白湯拉麵」。咩?你話有啲貴?你知唔知道裏面有溏心蛋、慢煮叉燒、鯛魚片同炸魚皮呀!我想讚就係好百搭!每一種成分都絕配真鯛白湯!這拉麵的面條爽滑,叉燒嫩滑,魚皮酥脆,整碗拉麵的味道,色澤,氣味,口感都令人想再有一碗!🍲🤩💯✨ 唔好以為只係拉麵好食, 他們的「拉麵湯底」完全係由新鮮鯛魚熬製而成,魚味濃郁,湯底味道濃郁,唔會好鹹令人口渴, 裏面仲有難得一見的魚蓉!一試欲罷不能! 🍲🐟👏✨ 仲有佢哋的「唐揚烤雞」,皮脆肉嫩,香味四溢,一啖一啖的吃,令人食指大動,簡直不得了!🍗😱🔥完美的拉麵,配上極其滿意的服務,這家小店常常都人潮滿滿!個人覺得,就算全世界的拉麵店我都試遍,「極之拉麵」都絕對會再來!光聽我寫到這裡,你肚子唔會唔餓噶?🤣 要真正了解我講嘅有幾好食,就快哩去食一碗「極之拉麵」啦! 🥳🍜🎉
今日要嚟分享我喺長沙灣「極之拉麵」嘅美味之旅,同一班新朋友加一起喺狹小嘅店堂內,共享嘅良辰🌝。首先我哋點咗「終極之_廣島牡蠣濃湯拉麵」,只見師傅專心咁為我哋烹調,邊講解邊煮,氣氛好🥳。每碗湯面嗰三粒日本廣島蠔真係紮實有份量,再配上美味的溏心蛋同軟嫩牡蠣同慢煮叉燒,每一口都飽滿嘅味道,真係正🤭!再我哋就點咗「極之真鯛白湯拉麵」,湯底濃郁嘅鯛魚味喺口中廻旋,令人回味無窮😌。而且湯料滿滿,有鯛魚片、叉燒同溏心蛋,真心豐富🤩!配上炸魚皮,口感好獨特呀😜。至於最後嘅「唐揚烤雞」,喺剛剛啲麵飽住肚,再嚟個雞,味道鮮美得嚟又飽滿,真係好滿足,全番啲料食得乾乾淨淨添🥳!總括講嚟,我會俾抵食推薦嘅「極之拉麵」嚟試,呢度嘅體驗真係打一百分! 嚟到係賞味之旅,同時亦係感受藝術之旅,我哋住嗰一刻,食完都唔捨得走😌。掰掰咯,下次見👋🥴!"

尖沙咀附近真係有好多正嘅日菜,不過如果你想試下新嘢,咁就一定要嚟長沙灣嘅「極之拉麵」,呢間拉麵店嘅環境真係好舒適,而且光又足,洗手間都好乾淨。👍🏽走埋前就點返個終極之_廣島牡蠣濃湯拉麵⬅️,三粒日本廣島蠔加埋溏心蛋🥚+牡蠣+3片慢煮叉燒,份量驚人。記住由湯底開始食,因為呢個湯底非常香濃,如果你愛蠔味就一定愛上呢碗拉麵。👍🏽👍🏽真鯛白湯拉麵⬅️,呢個湯底真係好香噢!都係由真鯛魚熬成,所以味道扑面而來,配上叉燒同鯛魚片,真係一個字--正!🐟👍🏽唔好以為「極之拉麵」只有呢兩款拉麵,佢哋嘅小食都好出名,特別係北海道芝士年糕⬅️,芝士濃厚得黎又夠份量,食晒都唔會覺得膩口,絕對適合配飯或者拉麵。如果你俾機會自己試吓,我保證你會連連點頭。🧀😁再嚟就話比你知,呢間店性價比好高,無論係味道、衛生定係服務,都有咁嘅感覺。所以如果你想食正宗日式拉麵,咁就挑戰「極之拉麵」喇!同你保證,呢間鋪頭絕對係一間非一般嘅拉麵店,食完你我唔信你唔讚好!💪🏽😉
2024-04-18 35 views
當日幸運地不用排隊,點了兩碗蠔湯拉麵,湯底味10分濃郁,完全不油膩,這一點值得稱讚,是正常的拉麵,軟硬度適中,配有10至八粒蠔肉,有一粒感覺不太新鮮,少許死了的蠔的臭味,其他就正常,不過不失,不算大粒,但我認為算合格,配上的叉燒正常質素,沒有特別,不是特別肥瘦相間,或半肥瘦的燒叉燒,正正常常但可以接受總括而言,拉麵的價錢相比平常的拉麵店算是便宜,這個價錢能有這種質素的拉麵,難怪這麼多人特意去吃,希望店主可以注意一下蠔的新鮮度,這樣就更好啦
當日幸運地不用排隊,點了兩碗蠔湯拉麵,

我和老公向來都鍾情於探索市面上的小店鋪,今次就帶佢嚟到我早前已經試過、並親自認證過好味的「極之拉麵」。作為一間隱藏在長沙灣的拉麵店,佢哋的服務親切且專業,令人心花怒放!呢度有幾款特色拉麵我哋特別鍾意😍,首先就係佢哋的「真牡蠣醬油拉麵」,💭 牡蠣及慢煮叉燒組合完全出乎我嘅意料。而佢哋自家製的牡蠣醬更是別出心裁,完美提升咗湯底的鮮香👍。湯底用上濃郁的蠔湯,吸引不少蠔迷前來。💭 每一口都充滿蠔的鮮美,湯底燉煮得恰到好處,口味清新中帶點鹹香,令人回味無窮。另外,我哋點咗一碗「真鯛白湯拉麵」,💭 慢煮叉燒的口感綿滑,鯛魚片鮮甜美味,湯底以鯛魚熬成,魚味充滿口腔,好有驚喜!呢款拉麵的湯底是以鯛魚熬煮而成,獨特嘅是湯底中加入了魚蓉,💭 湯底味道鮮美,魚蓉令到湯底更加濃郁,口感紮實,足以媲美一流的日本拉麵店。「極之拉麵」的食物和服務態度都好一流,真正做到物超所值👏。店鋪佈局樸素自然,營造出賞心悅目的畫面。佢哋嘅菜式賣相特別,用料認真,真心抵食!下次我哋仲會再嚟,再嚟撐佢哋先👏😊。希望你哋都享受呢間店裡嘅美食!
呢度有幾款特色拉麵我哋特別鍾意😍,
首先就係佢哋的「真牡蠣醬油拉麵」,

湯底用上濃郁的蠔湯,吸引不少蠔迷前來。
另外,我哋點咗一碗「真鯛白湯拉麵」,

呢款拉麵的湯底是以鯛魚熬煮而成,獨特嘅是湯底中加入了魚蓉,

2024-04-16 1560 views
#chuchu食在長沙灣 #chuchu食在荔枝角📍 極之拉麵可遇不可求の拉麵‼️老闆對食材要求好高,本身開店嘅時間都唔多,如果湯底煮唔好都會唔開,之前都摸過一次門釘,終於嚟到!入到去見到啱啱食飽🤰🏻嘅客人連湯都飲曬就知冇死了😎💡去到喜漾見到恆生就見到佢了!—————————————————————❣️ A3 極之 真牡蠣醬油拉麵 $99溏心蛋+半殼醬漬鮑魚+牡蠣+慢煮叉燒!個湯超正,好濃嘅蠔仔嘅鮮甜味,有啲蠔仔打融咗入個湯,好rich!牡蠣份量好多,雖然都係蠔仔但份量好多,好鮮!鮑魚係磯煮鮑魚,爽口彈牙,好入味!仲有兩大塊叉燒,雖然第一次食拉麵嘅主角唔係叉燒🤣肥瘦啱啱好!.❣️ B3 極之 真鯛白湯拉麵 $98有溏心蛋+慢煮叉燒+增量鯛魚片+炸魚皮!平時食開拉麵都係豬骨湯同叉燒,呢碗有滿滿鯛魚片,好滑又冇骨!仲有叉燒同上面一樣!炸魚皮好脆!鯛白湯好出色,好濃魚味但又一啲都唔腥,好鮮甜!拉麵係幼身嘅麵條,好掛湯!.❣️ 炸雞皮餃子(4件) $28炸到好脆身!雞皮包住啲餡好正!.💬記住去之前睇一睇佢ig有冇開!—————————————————————不專業評分👅好味指數: 8/10 💰性價比:
#chuchu食在長沙灣 #chuchu食在荔枝角
📍 極之拉麵

💡去到喜漾見到恆生就見到佢了!

❣️ A3 極之 真牡蠣醬油拉麵 $99

❣️ B3 極之 真鯛白湯拉麵 $98

❣️ 炸雞皮餃子(4件) $28
炸到好脆身!雞皮包住啲餡好正!

💬記住去之前睇一睇佢ig有冇開!

不專業評分
👅好味指數: 8/10
💰性價比: 8/10
👍🏻推薦: 8/10
—————————————————————
🏡地址: 極之拉麵 (長沙灣)
長沙灣元州街399號喜漾地下2號舖
🕑營業時間: 星期二六全日休息
一三四五日 12:00-14:30 & 五/日 18:30-20:00
#chuchu食日本野 #chuchu食拉麵
  • 極之真牡蠣醬油拉麵
  • 極之真鯛白湯拉麵
  • 炸雞皮餃子
2024-04-11 61 views
食前掃過下食評,看到不少好評,最差的也只是ok,便來嚐嚐這家店。我點的是期間限定的終極之廣島牡蠣濃湯拉麵,親身嚐過後,大為驚喜!一飲湯底便知是花足料熬成,鮮味十足;麵條無鹼水味,口感彈牙;配料足秤,有廣島蠔、普通蠔、叉燒、溏心蛋和一些配菜。廣島蠔鮮美,叉燒薄身大塊肉質很嫩唔嚡,不是肥厚那種,溏心蛋亦唔似坊間其他拉麵店經常過鹹,調得啱啱好。係香港食過不少拉麵店,好多湯底都係得個鹹字,無鮮味可言;更不用說打著日本招牌但味道卻不怎麼樣的拉麵店,兩塊叉燒加一隻過鹹溏心蛋已收百幾。對比之下這家店以這個美味程度和配料份量來說可算是良心價,他們還有幾款$100以下的非期間限定拉麵可選,以拉麵在香港的價錢來說不貴,值回票價。食完店員有問意見,相信他們也有看這裡的食評,看來店家花了很多心機不斷改良研製。雖然沒有在上年12月開店時來食,不知當時味道,但單就現在的味道來評價,已是上乘之選。

終極之廣島牡蠣濃湯拉麵(期間限定)
終極之廣島牡蠣濃湯拉麵(期間限定)