京都一の傳

Kyoto Ichinoden
大家有吃過 日本過江龍🇯🇵 京都一の傳𝐊𝐲𝐨𝐭𝐨 𝐈𝐜𝐡𝐢𝐧𝐨𝐝𝐞𝐧嗎?(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 這間有日本擁有90多年歷史的懷石料理店,食物質素好高。開業至今深受歡迎🤭,這次二訪,依然有好多客人呀~大家記得提早預約囉~餐廳環境高雅高檔,燈光昏暗,播放著懷舊日本歌曲,好有氣氛和風味哦💓! 最近推出的涮涮鍋,超級抵食,大家一定要把握機會試試啦~☆ 銀閣•涮涮鍋套餐🍲 $𝟕𝟖𝟖/𝟐位·博多洋風雞白湯湯底🤍,超鮮味(≧▽≦)! 雞香撲鼻,又有奶香,好好喝~·日本𝐀𝟒和牛赤身🥩,和牛肉爽鮮美,牛香十足。·日本黑毛豚肉🐽,豚肉片薄切,肉嫩軟腍。·精選丸子🍡,丸子偏腍,彈牙一點更合我胃口。·稻庭烏冬🍜,滑溜溜,配上雞白湯,美味しい!·雪糕🍦,最後有抹茶雪糕,好濃郁呀~☆ 唐揚炸雞🍗$𝟖𝟖炸雞香脆,肉汁鮮美。☆ 出汁蛋捲🍳$𝟔𝟖玉子燒湯汁豐富,入口軟綿綿。整體質素好高,服務又好,值得再訪💓。•

☆ 銀閣•涮涮鍋套餐🍲 $𝟕𝟖𝟖/𝟐位

·日本𝐀𝟒和牛赤身🥩,和牛肉爽鮮美,牛香十足。

·日本黑毛豚肉🐽,豚肉片薄切,肉嫩軟腍。

·精選丸子🍡,丸子偏腍,彈牙一點更合我胃口。

·稻庭烏冬🍜,滑溜溜,配上雞白湯,美味しい!

·雪糕🍦,最後有抹茶雪糕,好濃郁呀~

☆ 唐揚炸雞🍗$𝟖𝟖

炸雞香脆,肉汁鮮美。

☆ 出汁蛋捲🍳$𝟔𝟖

玉子燒湯汁豐富,入口軟綿綿。

整體質素好高,服務又好,值得再訪💓。

2023-12-01 594 views
日本真係永遠一個去唔厭嘅地方,喺香港隔兩三個月就已經好掛住日本,喺尖沙咀海港城行街無意中發現到一間好有日本感覺嘅餐廳,環境超舒服,壽喜鍋價錢亦好合理,二人份量$800有找。帶埋小朋友一齊出去食,只係叫多咗兩份小食三個人都食得好滿足。炸蝦天婦羅新鮮炸起,估唔到有五隻大蝦咁多,燒牛舌亦都非常入味,厚切嘅牛舌好有口感,好好味。套餐我哋叫咗雞白湯,雞湯非常濃郁,而且好有雞味,未開始食嘢之前先飲兩碗,正啊!套餐有齊有豚肉同牛肉,連肉丸全部質素都好高,牛肉見到油脂分布平均,已經知道一定好味,但估唔到豚肉非常有驚喜,一啲都唔韌,而且好有豬味。最後套餐仲有大量蔬菜,同埋烏冬,最後仲有濃郁嘅綠茶雪糕,如果兩個人食真係好飽,今餐真係非常滿足。

2023-11-29 522 views
秋風起,又係時候食shabu-shabu,今次試咗間位於尖沙咀海港城嘅京都一之傳靚靚餐廳。 一入到餐廳,旁邊有棵櫻花樹🌸,裝修清雅脫俗,令人感覺好似去咗日本咁。 今次目的好明確,我哋二話不說揀咗個$788嘅銀閣shabu-shabu 2人餐: 特選野菜盛合:店舖採用新鮮時令野菜,配合湯底份外鮮甜味美。 日本A4和牛赤身:和牛肉質鮮嫩幼滑,油脂比例恰當,輕輕灼數幾秒就已經食得,點埋日本產雞蛋醬汁,更加滋味無窮。 日本黑毛豚肉:本身我對豚肉沒有抱太大期望,不過呢個豚肉真係不得不讚,入口非常鬆化嫩滑,有平時和牛入口即溶嘅感覺,可以講係非常高質嘅豚肉,超讚👍 精選丸子🍡:口感紮實,食落唔會散開。 烏冬:烏冬煙韌滑溜,咬落有嚼勁。 雪糕係抹茶味,抹茶味突出又帶回甘,雪糕質地creamy,甜度恰到好處。 另外,我哋再散叫咗幾味小食,免治味噌雞肉、出汁蛋卷、虎皮卷、鹽燒牛舌。 免治味噌雞肉:免治雞肉加入多種味噌,放入鍋中吸收湯底嘅精華之味,可再伴醬汁或生蛋黃吃,份外美味。 出汁蛋卷:呢款蛋卷同平時出面食嘅蛋卷有啲唔同,佢用咗高湯烹調蛋卷,食落充滿濃郁的蛋味和高湯鮮味,蛋卷呈金黃色,一層一層捲起,沒有

特選野菜盛合:店舖採用新鮮時令野菜,配合湯底份外鮮甜味美。

精選丸子🍡:口感紮實,食落唔會散開。

烏冬:烏冬煙韌滑溜,咬落有嚼勁。

出汁蛋卷:呢款蛋卷同平時出面食嘅蛋卷有啲唔同,佢用咗高湯烹調蛋卷,食落充滿濃郁的蛋味和高湯鮮味,蛋卷呈金黃色,一層一層捲起,沒有散開,口感嫩滑。

虎皮卷香脆可口,非常滋味!

鹽燒牛舌口感軟嫩,作為牛舌愛好者必點之選。
2023-11-06
2023-11-28 390 views
今日和朋友喺尖沙咀購物, 逛完海洋中心, 食吓日本料理。食店佈置充滿東瀛格調, 環境舒適闊落。銀閣 涮涮鍋套餐都幾豐富:特選野菜盛合新鮮蔬菜和菇菌, 吃起來份外鮮甜。日本A4和牛赤身和牛肉質嫩滑, 油花分佈鮮明, 淥幾秒就食得, 牛味濃郁。日本黑毛豚肉豚肉肥瘦均匀, 口感軟嫩, 油香而爽脆, 吃多點也不覺油膩。還有幼滑嘅烏冬, 夠曬彈牙。加點了些餐品~日本葛絲煙韌爽口又滑溜, 日本年糕口感煙韌, 油揚外脆內軟, 吸收咗湯底嘅精華, 份外美味。他們的小食也不錯!鹽燒牛舌燒得爽脆焦香, 鹹度適中好美味。黃金蝦餅蝦味鮮甜有嚼勁, 厚揚炸豆腐幾香口, 外脆內軟。甜品是抹茶雪糕, 口感幼滑有茶香。

今日和朋友喺尖沙咀購物, 逛完海洋中心, 食吓日本料理。
食店佈置充滿東瀛格調, 環境舒適闊落。

銀閣 涮涮鍋套餐都幾豐富:
特選野菜盛合
新鮮蔬菜和菇菌, 吃起來份外鮮甜。

日本A4和牛赤身
和牛肉質嫩滑, 油花分佈鮮明, 淥幾秒就食得, 牛味濃郁。
日本黑毛豚肉

還有幼滑嘅烏冬, 夠曬彈牙。
加點了些餐品~
日本葛絲煙韌爽口又滑溜,

他們的小食也不錯!

鹽燒牛舌燒得爽脆焦香, 鹹度適中好美味。

黃金蝦餅蝦味鮮甜有嚼勁, 厚揚炸豆腐幾香口, 外脆內軟。

甜品是抹茶雪糕, 口感幼滑有茶香。
3K
2023-11-27 240 views
天氣漸涼,涮涮鍋最佳選擇。海洋中心呢間日式料理店,裝潢高雅,食物水準也不錯。出汁蛋卷蛋卷好滑溜啊!真係爆汁喎!蒲燒鰻魚非常肥美,入口即化,惹味醬汁恰到好處。鹽燒牛舌火喉控制得宜,牛舌軟腍,有嚼口。涮涮鍋底選擇了京都風黃金出汁。濃郁鮮味嘅湯底,帶有薑嘅辛辣香味。日本A4和牛赤身雪花紋理,質感軟熟,溶化口感。日本黑毛豚肉薄薄的,帶有少少肥,肉味香濃。特選丸子係雞丸,粒粒軟熟。蔬菜盛合南瓜,大蔥,蘿蔔,紅蘿蔔,菇菌……. 新鮮。
天氣漸涼,涮涮鍋最佳選擇。
海洋中心呢間日式料理店,裝潢高雅,食物水準也不錯。

出汁蛋卷
蛋卷好滑溜啊!真係爆汁喎!

蒲燒鰻魚
非常肥美,入口即化,惹味醬汁恰到好處。

鹽燒牛舌
火喉控制得宜,牛舌軟腍,有嚼口。

涮涮鍋底選擇了京都風黃金出汁。
濃郁鮮味嘅湯底,帶有薑嘅辛辣香味。

日本A4和牛赤身
雪花紋理,質感軟熟,溶化口感。

日本黑毛豚肉
薄薄的,帶有少少肥,肉味香濃。

特選丸子
係雞丸,粒粒軟熟。

蔬菜盛合
南瓜,大蔥,蘿蔔,紅蘿蔔,菇菌……. 新鮮。

2023-11-27
$600 (Dinner)
2023-11-24 198 views
❤️🥂食貨之日常🥂❤️早排同大佬系海港城入面搵到-間好有日本輕復古風情既餐廳;柔和嘅燈光💡木系既裝修加埋和式既枱凳🪑意境十足,優雅端莊👍🏻餐廳中庭仲放左一棵聖誕樹🎄好有節日氣氛丫🥂我地食左:👉🏻✨和牛海膽壽司✨ $258粉粉嫩嫩又大塊既和牛加上一小碗新鮮嘅海膽,一上枱就已經夠晒吸睛👀職員仲會喺你面前即場將全生既和牛燒到五成熟,視覺效果-流👍🏻燒到五成熟、淡粉色嘅和牛上面放上黃黃嘅海膽💛顏色上已經好夾👍🏻光係賣相就值💯,好似火山🌋咁嘅造型,食落入口即溶,油潤甘香,滿口鮮甜,味道簡直一絕❤️小妹大愛到不得了✨浦燒鰻魚✨ $138聞落已經有淡淡嘅炭燒香👃🏻咬落去炭燒香味更重🫶🏻蒲燒汁鹹中帶絲絲甜味,同外層焦脆、內裏鮮味軟糯既鰻魚配搭得天衣無縫👍🏻另外叫左:🌟銀閣涮涮鍋套餐🌟 兩位用 $788套餐入面有:✨特選野菜盛合✨特選野菜盛合入面有菇菌、白蘿蔔、南瓜、大蔥同疏菜,種類豐富又營養👍🏻白蘿蔔系甜甜地旣壽喜燒湯汁入面煮到軟軟糯糯入哂味,真心好正👍🏻😋✨日本A 4和牛赤身✨A 4和牛切成薄身,紅紅一片❤️脂肪均勻💖睇落真係好吸引🤩放入鍋輕輕涮一涮就食得,入口即化,肉質鮮美嫩滑👍🏻✨日本黑毛豚肉✨切成薄身
❤️🥂食貨之日常🥂❤️

套餐入面有:

✨特選野菜盛合✨

✨日本A 4和牛赤身✨

✨日本黑毛豚肉✨

切成薄身既黑毛豚肉🐷脂肪同肉肥瘦相間,肉質細嫩唔會羶👍🏻

✨精選丸子✨

免治雞肉丸子有6粒,粒粒都好鬆軟,丸子本身味道唔會好濃烈,同甜甜地既壽喜燒湯底真係好搭👍🏻

✨烏冬✨

烏冬有2碗,份量絕對夠二人share👍🏻烏冬夠哂彈牙爽口😍放入鍋後索晒啲湯汁都唔會林晒,仲keep住咁彈牙同甜香添👍🏻

✨雪糕✨

抹茶味嘅雪糕茶味夠濃,質感軟滑creamy,抹茶控嘅我表示想食多2球😂

我覺得呢間咁有意境同質素既和風餐廳系呢個環境咁靚(餐廳門口一出去行前唔使3分鐘就係海邊),位置咁方便嘅海港城入面都真係算扺,行過都不妨一試👍🏻

🇯🇵京都一の傳

📍尖沙咀廣東道5號海港城海洋中心4樓402號舖
2023-11-21 2217 views
下個月去日本安排唔到食Sukiyaki🍲,唯有喺香港食住先;而且近日氣溫又得返十幾度🥶,最啱就係食個日式火鍋取取暖❤️‍🔥~·♡ 銀閣 HKD$788/2位用想講擺盤好靚好日式,二人份量好豐盛🤗,兩個人食啱啱好。湯底有4款選擇,我哋揀咗🍲「東京風壽喜燒出汁」,湯頭甘甘甜甜😚,真係好日本壽喜燒feel;呢個鍋底仲會有隻生雞蛋🥚俾你沾和牛食,好滑溜呀!·♡ 特選野菜盛合包括 紅蘿蔔🥕、南瓜🎃、本菇、洋蔥🧅、大蔥、舞茸、水菜🥬、大根。蔬菜吸收哂壽喜燒個湯汁🤩,店主提醒水菜淥20秒就食得,好新鮮呢~·♡ 日本A4和牛赤身色澤紋理好靚呀😍,口感柔軟,牛肉味香濃😋,咬落唔韌亦冇渣,同壽喜燒湯好夾☺️,好想再encore多碟牛呀!·♡ 日本黑毛豚肉雖然係薄切但亦具咬口👍🏻,食落唔會覺得肥膩,不錯啊😊。·♡ 精選丸子免治雞肉肉丸🐓,口感食得出係真正手打👍🏻。·♡ 烏冬一人一小碗份量啱啱好,烏冬Q彈亦好掛湯🥣。·♡ 雪糕唔知點解每次食抹茶雪糕🍨🍵就會令人想起日本,一小球作結更完滿🥰。·另外,仲試咗幾款炸物熟食︰♡ 鹽燒牛舌 HKD$108牛舌厚切,好有嚼勁,牛味濃郁。·♡ 唐揚炸雞 HKD$88炸得香
♡ 銀閣 HKD$788/2位用

想講擺盤好靚好日式,二人份量好豐盛🤗,兩個人食啱啱好。
呢個鍋底仲會有隻生雞蛋🥚俾你沾和牛食,好滑溜呀!
♡ 特選野菜盛合

♡ 日本A4和牛赤身

♡ 日本黑毛豚肉

雖然係薄切但亦具咬口👍🏻,食落唔會覺得肥膩,不錯啊😊。
♡ 精選丸子
免治雞肉肉丸🐓,口感食得出係真正手打👍🏻。
♡ 烏冬
一人一小碗份量啱啱好,烏冬Q彈亦好掛湯🥣。
♡ 雪糕

另外,仲試咗幾款炸物熟食︰

♡ 鹽燒牛舌 HKD$108

牛舌厚切,好有嚼勁,牛味濃郁。
♡ 唐揚炸雞 HKD$88

炸得香脆,咬口咯咯聲,咬開仲保持到肉汁。
♡ 出汁蛋卷 HKD$68

加入咗高湯烹調嘅蛋卷,蛋卷口感好軟滑,高湯更豐富了濕潤度,好食。
📍京都一の傳
尖沙咀廣東道5號海港城海洋中心4樓402號舖
2023-11-16
2023-11-21 230 views
京都一の傳地址: 尖沙咀廣東道5號海港城海洋中心4樓402號舖電話: =====================有日本number 1 ichiban 西京燒 shabu shabu ,不用飛到日本,在香港都可品嚐到了2位的dinner set $788 有野菜盛合,日本a4和牛赤身、日本黑毛豚肉、精選丸子,udon 及雪糕做飯後甜品4款湯底中挑了博多陽風雞白湯出汁,是用了甜忌廉,偏西式白汁,再加上black pepper 調味的湯底。待湯滾起,已急不及待下肉片,因肉片是薄薄的,只需十來秒由粉紅轉色就食得,和牛入口即化脂肪豐盛,令人食指大動。菜盤有南瓜、菇,白蘿蔔等,蘸點酸汁,而豚肉片都是點酸汁。另一個醬用來點和牛最後煮烏冬,彈牙口感且掛上忌廉湯汁,啜入口很美妙。$68 出汁蛋卷當前菜小食,日式甜蛋卷甜甜的,煎好一層層卷起是巧手練習才得煎得美美的。$68 黃金蝦卷香脆可口。再加了份$128 真鯛刺身
京都一の傳
地址: 尖沙咀廣東道5號海港城海洋中心4樓402號舖
電話: =====================

最後煮烏冬,彈牙口感且掛上忌廉湯汁,啜入口很美妙。

$68 黃金蝦卷香脆可口。

再加了份$128 真鯛刺身
2023-11-21 176 views
近來天氣開始轉涼🌬️係時候去食火鍋🍲暖下身今次去左間有91 年歷史嘅西京燒専門店餐廳有好多櫻花佈置 真係好適合打卡📸✨銀閣 $788/2位✨呢個二人套餐好抵食,有特選野菜盛合、和牛、豚肉、丸、烏冬及甜品。壽喜燒有四款湯底可以選擇,今次我哋就揀咗東京風壽喜燒出汁,呢個湯底好適合配搭和牛同各款蔬菜。🔸特選野菜盛合有多款新鮮蔬菜,包括紅蘿蔔、南瓜、本菇、洋蔥、大蔥、舞茸、水菜同大根。蔬菜吸收哂壽喜燒個湯汁,非常惹味。🔸日本A4和牛赤身一份有八片,每片嘅色澤都非常亮麗,紋理亦都好靚。食落好軟腍,口感juicy,牛味香濃,同東京風壽喜燒出汁係絕配。🔸日本黑毛豚肉油脂分布好平均,每片都好薄切,食落好唔會好油膩,口感好唔錯。🔸精選丸子用免治雞肉手打而成,食落好嫩溜彈牙,非常特別。🔸烏冬份量啱啱好,口感好滑溜,超掛汁好好味。.🔸抹茶布丁抹茶味香濃,口感creamy。.🔸鹽燒牛舌 $108牛舌好厚切,一碟有四片,外層燒到好焦香,口感好有嚼勁,牛味香濃。🔸蒲燒鰻魚 $138一碟有四件,每件嘅外層都燒到好脆。燒汁嘅鹹度啱啱好,非常惹味。
近來天氣開始轉涼🌬️

🔸特選野菜盛合

🔸日本A4和牛赤身

🔸日本黑毛豚肉

🔸精選丸子
用免治雞肉手打而成,食落好嫩溜彈牙,非常特別。

🔸烏冬
份量啱啱好,口感好滑溜,超掛汁好好味。
🔸抹茶布丁
抹茶味香濃,口感creamy。
🔸鹽燒牛舌 $108

🔸蒲燒鰻魚 $138

2023-11-15
Dinner
點咗個金閣2人餐,用壽喜鍋做湯底,外表睇落唔錯,和牛肉眼都好ok,但一食落,個湯底超咸,越食越咸,簡直係飲豉油一樣,完全冇壽喜鍋應有嘅甜味,我哋加咗半鍋水,諗住溝淡啲,但都係冇用,最後食到烏冬,真係完全搞唔掂,咸到離晒譜,隔離兩枱都係食壽喜鍋,個個都話好咸,大家都係嗌加水,聽到其中一枱話「好咸!呢間可以 blacklist!!」我好想附和,我都真係唔會再嚟!仲有,我8點入座,9點last order,最遲可以坐到9點半,但如果你係食鍋,尤其係壽喜鍋,就一定食唔切,因為個湯咸到你不停要飲水,咸到要食吓透吓,先可以繼續食到落去,仲要冷氣唔夠,客未走就開始熄冷氣,想同friend暢談嘅話,千祈唔好揀呢間。
2023-11-10
$600 (Dinner)
2023-11-06 148 views
牛ok 唔算好正魚生極之唔得海膽係臭既🤦🏼‍♀️398 呢個質量真係有點 那個…🥲OpenRice 八折 只能坐出面 唔可以坐入面其實如果有d咁奇怪既條款點解唔寫清楚呢?唔推薦亦都不會encore海港城內應該有其他選擇難怪無乜人
牛ok 唔算好正

魚生極之唔得
海膽係臭既🤦🏼‍♀️
398 呢個質量
真係有點 那個…🥲

OpenRice 八折 只能坐出面 唔可以坐入面
其實如果有d咁奇怪既條款
點解唔寫清楚呢?

唔推薦
亦都不會encore
海港城內應該有其他選擇
難怪無乜人
2023-10-24 135 views
環境好好.食物非常一般.海鮮丼set漏海膽同wasabi. 銀鳕魚lunch set差唔多$300, 塊銀鱈魚好細塊,燒得好差,皮唔脆,肉又硬.侍應係低頭一族. 紙巾同牙千要問先有. 得幾檯客,都要大聲叫佢地先知.cp值極差,一間京都百年老店,請到咁既廚師同侍應等執笠.

cp值極差,一間京都百年老店,請到咁既廚師侍應等執笠.
2023-10-03 125 views
無得去日本就食佳日本嘢止下癮先啦品呢間日本餐廳都幾骨子,有啲櫻花樹做背景,打卡係幾好叫左個2人餐再加左兩個飯,1. 軟殼蟹沙律:加埋有啲火龍果係底,好好食盛2.刺身:好新鮮,無腥味,讚3.炸雞:香口好味4.串燒拼盤:(豆腐、雞腎、雞肉大蔥、雞軟骨、蕃薯仔、菇)整體個拼盤都幾好食5.煲(3選1)生蠔煲:好清甜泡菜豬肉煲:正常好食6. 甜品:丸子Q彈、果凍爽口、加埋紅豆好好食呀。7.刺身飯:新鮮無腥味,好好食呀8. 和牛丼:好好味呀雖然份量少左啲,整體食物都好好食

無得去日本就食佳日本嘢止下癮先啦品
呢間日本餐廳都幾骨子,有啲櫻花樹做背景,打卡係幾好
叫左個2人餐再加左兩個飯,
1. 軟殼蟹沙律:
加埋有啲火龍果係底,好好食盛
2.刺身
好新鮮,無腥味,讚
3.炸雞
香口好味
4.串燒拼盤:
(豆腐、雞腎、雞肉大蔥、雞軟骨、蕃薯仔、菇)整體
個拼盤都幾好食
5.煲(3選1)
生蠔煲:好清甜
泡菜豬肉煲:正常好食
6. 甜品
丸子Q彈、果凍爽口、加埋紅豆好好食呀。
7.刺身飯:
新鮮無腥味,好好食呀
8. 和牛丼:
好好味呀
雖然份量少左啲,整體食物都好好食
2023-08-19 128 views
和牛燒肉丼性價比高,燒牛舌同甜薯必點。追加牛肉煱有驚喜,入口即溶。可惜吉列和牛一早沽清,記得要早啲去!環境舒適,服務有禮。OpenRice仲有折扣優惠,值得再覆桌!
2023-08-19
$500 (Dinner)
  • 鹽燒牛舌
  • 和牛涮涮鍋
日本京都過江龍「京都一の傳」係西京燒專門店 材料新鮮 價錢偏貴 個人覺得唔係好值 不過可能係我無嗌到和牛同其他鍋(´・_・`)ꕀ 三文魚籽帆立貝刺身飯 $𝟯𝟮𝟴帆立貝好新鮮 三文魚籽亦有好多粒 完全唔孤寒想食丼飯既話 我覺得好抵食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)ꕀ 廣島蠔明太子湯鍋 $𝟭𝟳𝟴比想像中細既湯鍋 蠔得三至四隻 都比較少鍋入面大部分都係菜同金菇 性價比較低ಥ_ಥꕀ 免治雞軟骨棒 $𝟰𝟴好好食 雞肉超肥美勁爽口 同埋肉質超嫩滑 一定要一人一條!٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)وꕀ 鹽燒牛舌 $𝟴𝟴厚切牛舌 燒得啱啱好 味道都唔錯 有焦香味⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯𓍯 ꜰᴏᴏᴅ 𝟳/𝟭𝟬𓍯 ᴄᴘ ᴠᴀʟᴜᴇ 𝟳/𝟭𝟬𓍯 ʀᴇᴠɪꜱɪᴛ 𝙈𝘼𝙔𝘽𝙀

ꕀ 三文魚籽帆立貝刺身飯 $𝟯𝟮𝟴
帆立貝好新鮮 三文魚籽亦有好多粒 完全唔孤寒
想食丼飯既話 我覺得好抵食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

ꕀ 廣島蠔明太子湯鍋 $𝟭𝟳𝟴
比想像中細既湯鍋 蠔得三至四隻 都比較少