2024-12-07 321 views
今日book咗間日式居酒屋慶祝朋友的生日🎂無需切餅費🥳服務員仲幫忙拎蛋糕🤩好有心!週末人多滿座!記得要預約!【究極海鮮杯】⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️好精緻的海鮮杯!有三文魚子、海膽、吞拿魚蓉、蟹肉等高級海鮮!特別是加了蜜柑啫喱和鱈魚片!想不到食落咁夾!多了點層次和清新的味道🤩【鵝肝多士】⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️鵝肝可以燒到入口即化好考驗師傅的技術👍🏻鵝肝來到時香到個個都wow咗聲😂再搭配香脆的多士💯💯👍🏻【醬燒三文魚炸蝦卷】⭐️⭐️⭐️⭐️外層炸得金黃酥脆,裡面包著鮮嫩的三文魚和炸蝦,淋上特製的醬汁😋味道香濃🍣🍤【明太子芝士玉子燒】⭐️⭐️⭐️⭐️玉子裡面加入咗濃郁的明太子和芝士,味道香醇得嚟好滑🤣好滿足🍳🧀【炸芝士條】⭐️⭐️⭐️⭐️外面炸得好香脆👍🏻裡面是拉絲芝士,拉到好長🤣芝士控必食!🧀✨【明太子什菌地雞薄餅】⭐️⭐️⭐️薄餅底脆口😋搭配新鮮的雞肉和各種香菇🍄整體味道香濃又不膩🥰🍕【薯蓉廣島蠔】⭐️⭐️⭐️⭐️廣島蠔肉質鮮嫩,搭配芝士薯蓉,這個組合簡直是💯💯🦪🥔【三文魚刺身、壽司】⭐️⭐️⭐️⭐️每一件壽司和刺身都很新鮮,尤其是刺身!每一塊都好厚好肥美👍🏻一塊已經等於平時的兩塊🍣好滿足😋【朝日有氣果酒 ASAHI SOUR】⭐️⭐️⭐️⭐️有很多不同口味!味道清
今日book咗間日式居酒屋慶祝朋友的生日🎂
無需切餅費🥳服務員仲幫忙拎蛋糕🤩好有心!
週末人多滿座!記得要預約!

【究極海鮮杯】⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

【鵝肝多士】⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

【醬燒三文魚炸蝦卷】⭐️⭐️⭐️⭐️

【明太子芝士玉子燒】⭐️⭐️⭐️⭐️

【炸芝士條】⭐️⭐️⭐️⭐️

【明太子什菌地雞薄餅】⭐️⭐️⭐️

【薯蓉廣島蠔】⭐️⭐️⭐️⭐️
廣島蠔肉質鮮嫩,搭配芝士薯蓉,這個組合簡直是💯💯🦪🥔

【三文魚刺身壽司】⭐️⭐️⭐️⭐️
每一件壽司刺身都很新鮮,尤其是刺身!每一塊都好厚好肥美👍🏻一塊已經等於平時的兩塊🍣好滿足😋

【朝日有氣果酒 ASAHI SOUR】⭐️⭐️⭐️⭐️
有很多不同口味!味道清新,果味十足🍑飲落唔覺好重酒味,好易入口!但原來都有8%㗎🍻✨

總結來說,呢間日式居酒屋食物好
Staff好友善好笑容🤣氣氛都幾好!🍶
見到有一半枱都係慶祝生日🎉
聚會/生日慶祝推!!🥳
想搵一間多選擇又啱食嘅日本嘢,我覺得係唔容易!仲要樣樣嘢都好食! 首先講吓呢一間嘅環境我覺得都唔錯,好啱同三五知己一齊飲酒吹水,餐牌除咗煮食都好多唔同嘅小食俾你送酒。 好驚喜嘅就係我哋兩個人食咗好多嘢都唔使$600埋單 ,臨走發現原來仲有一間房,如果比較多人嚟食嘅話可以預約。舖頭仲要開到夜晚11點。嘢食方面,嗌咗三色迷你丼,包括山藥蟹肉,海膽魚子,蛋黃吞拿,三款都好好食,好新鮮,啱晒想試晒唔同味,但係又唔想食到好飽,因為仲要食其他嘢!壽司方面,海膽右口魚天婦羅蝦,感覺好fresh同埋炸蒜片灼燒三文魚天婦羅蝦,兩款都好出色,食物層次分明,完全唔會膩,配搭得啱啱好!送酒小食嗌咗蟹肉鱈魚片,雞泡魚片,串燒方面我覺得啲選擇都好特別,韭菜豚肉片,炸咖喱飯,紫蘇梅醬軟骨雞肉,沙律醬炸帶子,每一件份量都好足超抵食💕嘢飲方面,嗌咗朱古力抹茶牛奶,加一杯有酒精嘅荔梳打果酒,兩款嘢飲都唔會好甜,而抹茶牛奶抹茶粉夠晒濃❤️❤️ 今餐食得好滿足,絕對係會再encore嘅餐廳🫶🏼

三色迷你海鮮丼

今餐食得好滿足,絕對係會再encore嘅餐廳🫶🏼
三色迷你海鮮丼
  • 海膽右口魚邊蝦卷
2024-11-27 344 views
Today, we go to a Japanese restaurant in CWB for lunch. There is lunch set offered. We choose Kyukyoku Donburl, Sashimi Set with rice. Both sets are served with miso soup and salad. We also order Scallop Tartare and Fried Egg with Kimchi Octopus. The Scallop is yummy. The Fried egg is special, we never try Japanese egg roll in Korean style. The Main lunch set are in big portions. For the Kyukyoku Donburl, it is well presentable. We can try many different types of sashimi in a bowl. Super satisfied. For the Sashimi Set with rice, the sashimi is fresh and thick cut. We have a nice dining experience in the restaurant.
2024-11-25
2024-11-21 323 views
之前去過北角分店 今次黎到銅鑼灣登龍街餐廳燈光柔和 坐位舒服而且乾淨企理有個VIP房 啱哂一班朋友聚會員工友善 主動介紹餐牌和黑板上的食物究極丼好豐富呀 有兩隻大赤蝦 三文魚 特大帶子 海膽 拖羅蓉 三文魚子 右口魚裙邊 另外有一隻雞蛋 店員話可以混合丼飯一起吃每一款食材都非常新鮮 三文魚子特別鮮甜拖羅蓉入口即溶 伴飯一起吃特別可口究極炎之丼另一個有店名的丼飯不單新鮮魚生刺身灸燒過 連個碗都係熱的丼飯有赤蝦 帶子 吞拿魚蓉 右口魚裙邊 油甘魚 蟹膏 灸燒既香氣一直圍繞住啖啖都好滿足醬燒三文魚炸蝦卷香口既三文魚包住脆卜卜的炸蝦卷幾特別炙燒原條海鰻壽司炙燒海膽醬燒赤蝦壽司帆立貝壽司三文魚腩壽司三文魚壽司有多款飲品選擇 仲有啤酒買一送一優惠抺茶朱古力奶 抺茶同朱古力比例啱啱好 有驚喜菠蘿有氣果酒 可以揀有酒精或無酒精 朝日有氣果酒加菠蘿 好易入口
之前去過北角分店 今次黎到銅鑼灣登龍街
三文魚腩壽司
三文魚壽司
有多款飲品選擇 仲有啤酒買一送一優惠
抺茶朱古力奶 抺茶同朱古力比例啱啱好 有驚喜
最近就同朋友去左位於銅鑼灣既【究極堂】食晚餐,餐廳係日式居酒屋,飲品、食物都有好多選擇。刺身-- 帆立貝、甜蝦:每一款都有4件、價錢划算。帆立貝非常大粒同鮮甜、甜蝦就一般般。究極金龍卷:炸蝦卷物on top加左吞拿魚蓉、三文魚籽同鱈魚乾。非常特別既一款卷物、炸蝦非常香脆、吞拿魚蓉好肥美、三文魚籽鮮甜,鱈魚乾畫龍點睛。自家制炸鷄伴洋葱沙律:新鮮炸起、非常香脆。加左洋葱沙律refresh D,可以解膩。非常推薦。明太子芝士玉子燒:呢個都非常推薦、雖然佢個玉子燒比較似奄列,但好fluffy同creamy,芝士都拉絲,好好食。串揚—煙熏豚肉香腸、芝士咖喱飯卷、海苔墨魚他他、日本鷄柳配牛油果蓉:個人比較推薦芝士咖喱飯卷同海苔墨魚他他,芝士咖喱飯卷咖喱汁好濃、外面香脆、裏面飯軟糯。海苔墨魚他他、墨魚好彈牙、加上海苔好香。心形焦糖玉子燒:口感同味道都好特別、偏甜但又有少少鹹味既玉子燒再加上焦糖,口感好特別。

2024-11-17 224 views
這是一家令人驚豔的日本餐廳,真心值得給予五顆星的評價。進入餐廳,迎面而來的是典雅的裝潢和溫馨的氛圍,讓人彷彿置身於日本的街道。菜單上有豐富的選擇,招牌的壽司拼盤和天婦羅特別受歡迎。壽司新鮮美味,魚肉的質感滑嫩,米飯的酸度恰到好處,令人回味無窮。天婦羅外酥內嫩,特別是蝦天婦羅,口感極佳,搭配特製的沾醬更是完美。服務方面,餐廳的服務生熱情友善,隨時準備提供建議,讓用餐體驗更加愉快。每一道菜的擺盤也相當講究,讓人一見愛上。總結來說,這家日本餐廳不僅美食出色,還提供了優質的服務和氛圍,是喜愛日本料理的朋友絕對不能錯過的地方!期待再次光臨,品嚐更多的美味佳餚。

2024-11-17
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
2024-11-16 273 views
我之前嚟過呢一間餐廳嘅炮台山分店,想叫原條秋刀魚刺身,傻傻地咁叫咗池魚厚切,雖然好食,但繫心心不憤,今次我係再嚟搵條秋刀魚報仇既!唔好講咁多...食咗其他嘢先!🍖究極海鮮杯,海膽同吞拿魚茸,仲有金箔,鋪滿曬個杯,下面初頭以為係白飯,竟然全部都係蟹肉, 全部材料都非常鮮甜。佢又可以做到懸浮嘅效果,原因系最底層整咗一層啫哩,有淡淡嘅酒味,同埋蜜柑嘅果肉,非常清新。🍖呢度又有串燒,串燒點我一般都會食炸飯糰,但今次有啲特別,喺串燒埋個飯糰,而且上邊有咖喱汁,炸咖哩飯,唔需要其他材料一樣都唔出色,同場亦都有炸墨魚他他,脆脆嘅外皮之下,墨魚依然保持彈性,而且更加香口。仲有海膽右口魚炸蝦嘅卷物,白飯將燒過嘅右口魚,炸過嘅蝦,同原汁原味嘅海膽,帶出咗一個新嘅層次。🍖原條秋刀魚終於嚟到,放生咗佢一段時間,梗係要同佢死過啦,呢段期間佢有充足嘅運動,肉質爽彈又夠厚,而且色澤好靚,簡單配合酸汁,真係非常鮮甜。🍖最後食翻個甜品,....,諗諗下都係食多個明太子地雞pizza。薄皮嘅pizza先至系王道,咁先食得出材料嘅新鮮同好味,雞肉好嫩滑,我尤其鍾意佢入邊夾雜洋蔥,所以咬落嘅時候又有洋蔥汁噴出,少少刺激又增強

🍖最後食翻個甜品,....,諗諗下都係食多個明太子地雞pizza。薄皮嘅pizza先至系王道,咁先食得出材料嘅新鮮同好味,雞肉好嫩滑,我尤其鍾意佢入邊夾雜洋蔥,所以咬落嘅時候又有洋蔥汁噴出,少少刺激又增強味覺。

🍖最後食翻個甜品,焙茶紅豆pancake,好豐富嘅口感,pancake係相對硬身嘅嗰種,入邊搽滿花生醬,實實在在,再上面係相對比較腍嘅紅豆蓉,但係唔係完全軟身嘅嗰種,再上就係非常嫩滑嘅焙茶雪糕。以上就形成咗分明嘅層次,但係混合埋一齊又非常之有深度。

呢度同樣有獨立房間,下次又可以約多啲人一齊食。

2024-11-10 266 views
今日同朋友係銅鑼灣究極堂Kyukyoku Do食lunch,Times Square附近既永光中心11/F餐廳內部採用了典型的日式裝潢風格,營造出一種溫馨舒適的氛圍。究極丼入面有多種頂級海鮮食材,包括三文魚刺身、赤蝦刺身、三文魚子、海膽、吞拿魚蓉和帶子刺身等等,係一個極富層次和精致的海鮮丼。每種食材都好新鮮,口感獨特,各種食材互相映襯,無論係賣相定口感都表達到層次豐富!明太子芝士玉子燒賣相非常吸引蛋皮烹調得恰到好處,蓬鬆柔軟,色澤金黃。填餡的明太子醬和芝士完美融合,既提供了鹹香味,又帶來了濃郁的乳香。帶子他他帶子炸得金黃酥脆,入面保留到鮮嫩,他他醬的味道清新酸甜,呢個配搭好驚喜!

明太子芝士玉子燒

賣相非常吸引

帶子他他

2024-11-06 474 views
今天碰巧在灣仔做嘢,便約好朋友在銅鑼灣吃午飯。朋友介紹,午飯套餐抵食,於是一試。一入餐廳,落地大玻璃,陽光充沛,開陽。有普通座位,又有吧枱。打開餐牌,感覺很多選擇,有魚生類的套餐,$100-200,又有蛋包飯套餐, $80有找,感覺餐廳照顧不同客人的需要,窩心! 因為今日有較長午飯時間,朋友揀咗 signature 套餐,我揀咗刺身定食套餐,另外揀咗章魚泡菜芝士玉子燒,雞肉牛油果串物。首先玉子燒材料充足,估唔到章魚同蛋同芝士夾夾,朋友一路食,一路叫芝士好好味,賣相也很吸引。至於串物味道一般般,雞肉有點兒乾。主食先嚟究極丼,定食套餐有麵豉湯及沙律,飯上邊有各類魚生,仲有蛋黃撈飯,有七至八種魚生,海膽,拖羅都有,魚飯混在一起,味道不得了,唔怪得知係signature dish。 跟住魚生定食再上,擺盤非常宏偉,每種魚生有兩件,有三文魚,鮮蝦,帶子,吞拿魚,全部非常肥美,至少2cm厚度,每件魚生都很新鮮,大滿足。下次再encore。
韓式泡菜章魚玉子燒
刺身,定食配白
韓式泡菜章魚玉子燒
刺身,定食配白
2024-11-05 271 views
今日同朋友仔行SOGO順便睇吓銅鑼灣有咩好食,上網搵到間日本料理好似都幾唔錯,就去到永光中心食吓我哋食午餐,佢有好多個唔同嘅組合俾我哋揀又平又貴,咁我就揀咗一個究極丼,朋友仔就揀咗個火炙壽司套餐,由於準備去血拼,我哋仲嗌咗個鰻魚芝士玉子燒同埋炸墨魚串究極當有三文魚帆立貝蝦同埋海膽,係好豐富嘅當飯,而且食材用料都好新鮮,好好味,套餐仲會有一個麵豉湯送返而火炙壽司亦都有鰻魚三文魚,帶子等等,配埋烏冬非常之滿足另外大贊佢個鰻魚芝士玉子,整得好好,入面好Creamy,一啲都唔會好硬,而且食到入面嗰個餡係好鬆軟好留心,呢個一定要嗌最後我哋仲食咗個串燒,都好好味,今餐真係大滿足我哋上網睇佢仲有另外一間分店,如果好多朋友仲可以book房

而火炙壽司亦都有鰻魚三文魚,帶子等等,配埋烏冬非常之滿足

最後我哋仲食咗個串燒,都好好味,今餐真係大滿足

我哋上網睇佢仲有另外一間分店,如果好多朋友仲可以book房
2024-11-05 314 views
今日午餐同朋友黎呢到食lunch,見網上都有好多好評,炮台山都有分店。午市時段都幾多人,相信食物係有保證。入面位置都幾闊落,原來如果人數多,仲可以book VIP房。午市set都好多野簡,魚生類,蛋包飯類等等都有! 究極丼見到圖片都覺得好吸引,就叫左呢個黎食。上台見到都好有食慾,所有刺身都好新鮮。海膽超甜,再配埋大大粒既三文魚籽,每啖都好滿足。刺身都係厚切,個人特別鐘意佢既虎蝦同埋三文魚,真係啖啖肉。之後仲可以加埋佢個蛋黃撈埋入飯食,好正!火灸壽司配烏冬唔太食生野既人就可以好似我咁簡呢款,火灸壽司共有6款再加卷物,最有驚喜係超長鰻魚,好食又唔腥。另外,火灸蝦壽司上面仲配左海膽醬,好鮮味! 烏冬湯頭清甜,烏冬彈牙。明太子玉子燒比想像中大份,入面仲有既蛋好滑,明太子味好濃郁。紫蘇梅醬雞肉軟骨呢個推介,如果下次再黎食,我都一定會叫! 紫蘇梅醬中和左炸串既膩,整體食落好清新!

午市set都好多野簡,魚生類,蛋包飯類等等都有!

火灸壽司配烏冬

明太子玉子燒
比想像中大份,入面仲有既蛋好滑,明太子味好濃郁。

紫蘇梅醬雞肉軟骨
店名/Shop Name:究極堂(銅鑼灣)永光中心地址/ Adresss: 銅鑼灣登龍街28號永光中心11樓種類/Type:日式推介/Recommend:究極丼,蟹膏豆腐鱈魚乾人均價錢:250店舖環境:日式簡約裝修,座位都坐得好舒服交通:銅鑼灣A出口行5分鐘上菜速度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️食物口味:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️銅鑼灣地鐵站附近性價比超高的日式餐廳,刺身非常新鮮,好似去咗日本吃咗一轉壽司刺身咁,大滿足究極丼$218有牡丹蝦海膽帶子三文魚,拖羅和三文魚子造成嘅丼,全部海鮮刺身都非常新鮮,鮮甜,一啲都唔腥,最正嘅係個拖羅魚蓉伴着飯一起吃,每一口和三文魚子令到個飯非常鮮味,好精彩帆立貝刺身四件$58帆立貝刺身超新鮮,鮮甜,最正嘅係非常厚身,份量十足,呢個價錢超級抵蟹膏豆腐鱈魚乾$58呢個係我最有驚喜嘅小吃,烤脆嘅鱈魚乾上放上蟹膏豆腐,甘香可口嘅蟹膏豆腐伴着脆脆嘅鱈魚乾,味道非常配及香口清酒煮蜆$78呢個清酒煮蜆非常鮮甜,啲蜆冇沙,個清酒令到啲蜆非常鮮甜,但係又唔會太濃搶咗蜆嘅鮮味,兩者非常融和配合突出蜆鮮甜味,記住一定要趁熱食醬汁日本黑豚豬扒飯$98個豬扒炸得相當鬆脆,佈滿醬汁嘅日本壽司
店名/Shop Name:究極堂(銅鑼灣)永光中心
地址/ Adresss: 銅鑼灣登龍街28號永光中心11樓
種類/Type:日式
推介/Recommend:究極丼,蟹膏豆腐鱈魚乾
人均價錢:250
店舖環境:日式簡約裝修,座位都坐得好舒服
交通:銅鑼灣A出口行5分鐘

帆立貝刺身四件$58

蟹膏豆腐鱈魚乾$58

清酒煮蜆$78

醬汁日本黑豚豬扒飯$98
個豬扒炸得相當鬆脆,佈滿醬汁嘅日本壽司飯,有微酸味,相當開胃,加埋個椰菜絲,更覺爽口

今次淨係同朋友兩個人,但係真係材料非常新鮮,呢間店好多都係二至四人枱,問咗店員佢哋有另一間分店,下次約埋班朋友,多啲人可以試多啲唔同嘢,炮台山、銅鑼灣都有分店仲可以bookVIP房
  • 蟹膏豆腐鱈魚乾
  • 究極丼
2024-10-26 459 views
今日來到銅鑼灣永安中心的究極堂, 一試佢主打既創意日式料理!首先登場的究極海鮮杯絕對是一道打卡之選!🍸用高腳杯盛載既魚生, 有三文魚子,海膽, 吞拿魚蓉,蟹肉等豐富海鮮, 杯中豎立幾支鱈魚片, 又脆又有魚香,用嚟伴埋D魚生海鮮一齊食,多種鮮味加埋層次非常豐富杯底仲有D菠蘿啫喱, 為整道菜添加了清新的酸甜感, 作為前菜一流!🍜黑蒜濃湯豬軟骨烏冬:一上台已經馬上飄來好香黑蒜味豬軟骨炆得好入味,連個軟骨都炆淋曬可以食埋湯底好香濃,又唔會太鹹,彈牙嘅烏冬配一羹鹹鮮嘅湯底一啖食落口,令人回味無窮🥗海葡萄海藻青瓜沙律:海葡萄好爽口,清新,店家貼心地將柚子醋分開上, 讓客人可以按個人喜好調味🦪薯蓉廣島蠔:薯蓉有好香奶油味, 入面既芝士仲做到拉絲效果廣島蠔焗到輕微脆皮,水分收乾少少令鮮味更濃郁, 好食!🍣黑松露牛油果軟殼蟹卷:呢道菜第一印象就覺得佢整得相當精緻, 唔同顏色的芝麻令佢視覺效果好出眾, 而且食落好香黑松露味, 可以話係色香味俱全!🍢兩款他他炸串:海苔墨魚他他入面有好多墨魚粒,好鮮味彈牙,外皮炸得酥脆又唔油膩; 帶子他他個帶子大粒又鮮甜, 同樣外脆內嫩, 配埋他他醬幾好食!🍵抹茶牛奶紅豆:濃

首先登場的究極海鮮杯絕對是一道打卡之選!

🍜黑蒜濃湯豬軟骨烏冬:
一上台已經馬上飄來好香黑蒜味
豬軟骨炆得好入味,連個軟骨都炆淋曬可以食埋

🥗海葡萄海藻青瓜沙律:

🦪薯蓉廣島蠔:
薯蓉有好香奶油味, 入面既芝士仲做到拉絲效果
廣島蠔焗到輕微脆皮,水分收乾少少令鮮味更濃郁, 好食!

🍣黑松露牛油果軟殼蟹卷:

🍢兩款他他炸串:

🍵抹茶牛奶紅豆:
濃郁嘅抹茶配上香甜軟糯嘅紅豆,仲有兩支抹茶KitKat作點綴,幾好飲幾有心思!

整體黎講,究極堂展現了非凡的創意和用心,無論係食材既新鮮度到擺盤設計都相當考究,
中意精緻日式料理既朋友絕對值得一試!除左銅鑼灣, 佢係炮台山都有分店, 如果一大班朋友聚會, 仲可以book VIP房添!
究極海鮮杯
究極海鮮杯
  • 黑松露牛油果軟殼蟹卷
  • 薯蓉廣島蠔
今日約咗個外國朋友去銅鑼灣登龍街永光中心究極堂吃壽司。瑞士朋友讚不絕口,還說要帶她的老公來吃。究極堂午餐價錢合理,原來星期六日都有午餐供應,這裡座位很舒適,工作人員的態度和善。我哋叫咗火炙壽司拼盤配烏冬午餐,壽司多元化,有明太子燒三文魚、右口魚邊醬油漬、海膽醬燒赤蝦、火焰拖羅、黑松露醬燒帆立貝、還有原條鰻魚卷壽司,海鮮好鮮甜美味,原條鰻魚很搶眼,亦都好新鮮,而且加埋烏冬、麵豉湯同埋一個日式沙律非常之豐富。朋友還叫咗炭燒雞扒蛋包飯,配咗香濃嘅蕃茄醬汁同埋芝士白汁,蛋好嫩滑,白飯軟香,醬汁喺呢個飯嘅靈魂,加埋香滑嘅雞蛋和雞扒,不錯👍。也吃了天使蝦,炸蝦鬆脆非常鮮甜。韓式泡菜章魚玉子燒好嘢,日本風味,裏面夾雜住啲酸酸小小辣嘅泡菜和章魚一起吃, 很有口感。炮台山都有究極堂分店,工作人員告訴我們,如果幾個朋友一齊嚟,可以book VIP房,係一個唔錯嘅吃日式壽司玉子燒嘅地方。

2024-10-23 264 views
最近去咗一間位於cwb嘅高級居酒屋,坐喺吧枱,感受到餐廳高雅感嘅氣氛。**蟹膏豆腐鱈魚乾**:鱈魚乾外皮香脆,再加上蟹膏豆腐嘅細膩,味道鮮美,鹹香適中**究極海鮮杯**:呢個海鮮杯堆滿咗吞拿魚蓉、蟹肉、三文魚子同海膽,配埋酸汁啫喱,味道層次豐富。每一口都充滿咗海洋嘅鮮味,再加上蜜桃,nice**究極丼飯**:呢碗丼飯真係無敵!海膽鮮甜濃郁,三文魚文柔滑,油甘魚脂肪豐厚,牡丹蝦鮮甜彈牙,帆立貝嫩滑,三文魚子爆漿嘅口感,真係每一口都係享受。**火炙吞拿魚**:火炙吞拿魚配上酸汁,魚肉鮮嫩多汁,酸汁嘅清爽同煙燻味道完美結合,味道非常獨特。**日式鐵板蒜香虎蝦**:虎蝦經過鐵板燒烤,肉質鮮甜彈牙,配上秘製嘅芝士蕃茄汁,非常邪惡