2018-01-01
寒冷嘅冬天下食個熱辣辣嘅牛角包,再飲碗餐湯暖下胃,真係好舒服。牛角包香軟鬆化,牛油味香濃,配埋忌廉湯飲,豐富嘅晚餐正式開始!臨近聖誕節,食龍蝦大餐特別興奮!餐廳有多款龍蝦配搭,包括黑豚豬、牛、三文魚扒、意粉。青花龍蝦配黑豚豬,龍蝦新鮮肥美,肉質爽口,配黑豚豬感覺唔太膩,亦唔會喧賓奪主。豬肉肥瘦、厚薄適中,食落又爽又嫩。伴碟的薯菜一點都不馬虎!以蕃薯的原材料製成薯條,新鮮即炸,香甜,令人愛不釋手。另一款香煎紐西蘭羊扒,配蒜蓉汁,原粒蒜頭加入汁中,特別香。上桌發現有三大隻羊架!件件厚肉,抵食夾大件!羊肉與羊脂相間,濃郁的羊脂令肉質美味無窮,沒有多餘的油份,羊架近骨的位置帶有淡淡的羶味,愛吃羊的千萬不要錯過。飲返杯紫薯紅豆冰,更添節日氣氛。紫薯味甜味剛好,粒粒紅豆冰令飲品更有口感。兩者味道配搭得宜,頗有創意。